Pārmaiņas. Covidisma farss

M. Vellers. Pēdējā robeža.


Demokrātija ir kā uguns, ja tā atrodas gudru ļaužu rokās, tad tā nes gaismu un siltumu, bet ja nonāk neliešu rokās, tad iznīcību un nāvi.

Kopija no Pietiek komentāru sadaļas:

No Facebook 01.11.2020. 20:22
Šis būs mans pēdējais ieraksts FB par Covid tēmu.
Kāpēc esmu skeptisks attiecībā uz Covid histēriju?
Nolēmu apkopot visu vienā materiālā un vairāk par to nerakstīt. Ir apnicis, ir nogurdinoši; galu galā, notiek arī daudz kas foršs gan tālāk pasaulē, gan tepat apkārt.
Lai nav pārpratumu – nešaubos par vīrusa eksistenci un pie noteiktiem apstākļiem arī bīstamību. Neesmu Gobzema sekotājs, zinu, ka Zeme ir apaļa, atmiņūdeni nelietoju, mums lauku mājā darbojas 5G. Pieļauju, ka arī pats ar šo draņķi varu saslimt, sekas var būt visādas, un tāpēc šeit uzrakstītais nekādi nav bravūra vai ignorance.
Esmu padomju sistēmas produkts. Iespējams, tieši tāpēc rezervēti izturos pret gadījumiem, kad meinstrīma mēdiji “močī” “pareizo” veidokli. Kovida gadījumā “pareizais” viedoklis bija / ir paniku un izmisumu izraisošs. Tas īpaši attiecas uz publikāciju virsrakstiem, piemēram:
• Virsraksti katru dienu brēc par pēdējo 24 laikā saslimušajiem un mirušajiem, bet tendenciozi nenorādot, cik šajā laikā ir izveseļojušies. Links piemēram šeit: https://jauns.lv/…/411520-ceturtdien-latvija-jauns…
• Virsrakstos tendenciozi apgalvojumi, ka Kovids izraisa 5x lielāku mirstību kā gripa, tikai vēlāk tekstā it kā starp citu norādot, ka sacītais attiecas tikai uz stacionētajiem gadījumiem. Links piemēram šeit: https://www.tvnet.lv/…/petijums-covid-19-ir-vismaz…
• Vasarā, kad situācija bija daudz maz laba un pēdējo 24 stundu laikā bija tikai 1 saslimušais, virsrakstos figurēja vārdformula “vēl viens saslimušais”, tā vietā lai lietotu “tikai viens saslimušais” vai neitrālo “viens saslimušais”. Links piemēram šeit: https://www.la.lv/piektdien-latvija-registrets-vel-viens
• Regulāri tika/tiek publicēti šausmu stāstu par ar C19 mirušajiem, emocionāli viņu draugu stāsti. Links piemēram šeit: https://tautaruna.nra.lv/…/328346-tuvinieki…/… Taču netika/netiek publicēts neviens stāsts par cilvēkiem, kuri C19 dēļ pavasarī netika uz atceltajām plānveida operācijām un tāpēc bija spiesti pamest šo pasauli. Mūsu radu lokā viens šāds gadījums ir; noteikti ir vēl, un nebrīnos, ka šādu gadījumu skaits ir samērojams ar C19 upuru skaitu.
Šāda acīmredzama tendencioza situācijas pasniegšana nevar neizraisīt jautājumus. Un pilnīgi neviļus nākas sev atzīt, ka šādu pieeju vislabāk raksturo jēdiens “farss”.
Ir zināms, ka panika, izmisums, depresija mazina imunitāti, paverot plaši vārtus visiem vīrusiem. Tāpat sabiedrības “močīšana” radīja/rada šķelšanos par tuvu draugu un ģimeņu locekļu starpā, vēl vairāk palielinot izmisumu un dzenot grīdā spēju pretoties vīrusiem. Kālab tā vajag??
No valdīšanas puses (pirksti neklausa uzrakstīt “valdības”, neko darīt) tika un tiek gāzti virsū tādi vai citādi ierobežojumi. Taču acīmredzami pietrūkst citu veselā saprata diktētu darbību, piemēram:
• no Dumpja, Viņķeles, Kariņa mutes ne reizi neizskanēja aicinājums stiprināt imunitāti, atmest smēķēšanu, mazināt lieko svaru – darbības, kas veicinātu katra indivīda pretošanos spēju vīrusam. Tā vien šķiet, ka viņiem vesela sabiedrība nemaz nav vajadzīga. Tā vien šķiet, ka viņiem nevajag, ka indivīds pats uzņemas atbildību par savu dzīvi un veselību, tā vietā akli kā aita klausot valdīšanas noteiktajiem ierobežojumiem;
• vasarā nekas netika sagatavots saprātīgām darbībām situācijā, ja rudenī pieaugtu saslimušo skaits. Kas traucēja vasarā vienoties apmaksāt slimības lapu jau no 1. dienas, lai cilvēks ar simptomiem bez svārstīšanās varētu palikt mājās? Kas traucēja jau vasarā atrast variantus, kā nepieciešamības gadījumā izolēt saslimušos valsts apmaksātā viesnīcā? (Akadēmiķis Kalviņš norādīja, ka bija svarīgi izolēt inficētos no sabiedrības, nevis visu sabiedrību! – links: https://xtv.lv/…/4rP7eA3q7BR-kalvins_kas_ir_vienkarsak… ) Kāpēc tiek “aicināts domāt” tikai oktobra beigās, kad inficēto skaitļi sāk strauji tiekties debesīs (links: https://jauns.lv/…/411410-vinkele-aicina-valdibu-domat… )? Tak tika saņemti 4+ miljardi Covida naudas.
Nobeigumā vēl divi pārdomas rosinoši apsvērumi un īss subjektīvs secinājums.
Pirmais apsvērums ir par taisnības sargsuņa lomā iecelto cenzoru “ReCheck”. Vispār jau tas ir amizanti, ka, piemēram, divu ārstu izteikto pretēju apgalvojumu pareizību “iztiesā” žurnālisti. Feini, ne? Vēl zīmīgā lieta – “ReCheck” “piekasīšanās” notiek pie “mēteļa pogām”, nevis pie paša “mēteļa”. Piemēram, vasarā tika izteikts apgalvojums, ka visi toreiz 14 Latvijā ar Kovidu viņsaulē aizgājušie bijuši ar nopietnām ielaistām blakusslimībām. “ReCheck” šo izteikumu nocenzēja, jo atrada, ka no 14 viens ir bijis ar lieko svaru un liekais svars medicīniski neskaitoties ielaista slimība. Šo linku man ir slinkums meklēt, taču katrs var pārbaudīt šo novērojumu uz dr. Pētera Apiņa cenzēšanu. Apiņa kungam ir vājība absolutizēt kādas nebūt tendences, piemēram, pateikt, ka: “Bērni ar C19 neslimo.” Taču tendencēm, kā zināms, mēdz būt nobīdes, par kurām tad tiek šauts – jā, bērni slimo maz, bet taču tomēr slimo! Jācenzē!
Otrs apsvērums – PVO no tribīnes apgalvoja, ka ar C19 ir izslimojuši vismaz 10% pasaules sabiedrības (links lejā pie komentāriem!). Tas ir ap 770 mlj izslimojušo. Mīrušo skaits ir ap 1,13 mlj. Tātad mirstība ir ap 0,13 – 0,14%. Katrs var salīdzināt šos ar gripas skaitļiem.
Mans secinājums ir gauži subjektīvs – šī histērija ir stipri pārspīlēta. Protams, arī pamācoša, liekot saprast, ka vienīgā stabilā lieta uz šīs pasaules ir nestabilitāte. Un man brīvība ir svarīgāka par veselību. Ja dziļāk ieklausos sevī – arī par dzīvību. Baidīties dzīvot dēļ bailēm nomirt? Vai tāpēc ir jānāk uz šo pasauli??
P.S. Pēdējo dienu publikācijas šo farsu padara tik kolorītu, ka nevarēju atturēties šo kopsavilkumu nepapildināt.
Un tā – Eiropas zāļu aģentūra saņēmusi reģistrēšanai divas Kovida vakcīnas: https://www.la.lv/iesniegti-divi-pieteikumi-vakcinas-pret… . Tātad, nepina gada laikā ir izstrādātas un pārbaudītas DROŠAS vakcīnas pilnīgi nepazīstamam jaunam vīrusam? Eu, jūs nopietni?? Man šeit saskatās tikai divas iespējas:
1) vai nu ir noticis astotais pasaules medicīnisks brīnums, vai
2) šīs vakcīnas tikai izveidotas jau kopā ar vīrusu. Un tad nu ir tā – mēs ar vienu roku iemetam labi mērķētu granātu sazvērestības teoriju mērķauditorijā – lasīt šeit: https://www.lsm.lv/…/covid-19-parslimosana-maina…/ , kamēr ar otru roku vicinām plakātu “Lai dzīvo sazvērestības teorijas!” cerībā, ka apjukusī sabiedrība uzrakstu neizlasīs.
Vai ir trešā iespēja? Iespējams. Būtu interesanti dzirdēt kāda patiešām uzticama eksperta viedokli. Piemēram, jau minētā akadēmiķa Kalviņa.
Un tad, jā, par šeit jau pieminēto sabiedrībā valdošo paniku un depresiju sākuši rakstīt mēdiji: https://www.lsm.lv/…/covid-19-ietekme-ir-skarba-pieaug…/. Taču ir neliela nianse – tur rakstīts, ka tas viss radies “Covid-19 ietekmē”. Balstoties uz augstāk minēto, es sacītu, ka tas radies masu mēdiju ietekmē. Kādēļ to tā vajadzēja darīt? Tas jau ir cits jautājums. Taču farss turpinās!

03.11.20

You may also like...

6 komentāru

  1. ich bin ich :))) saka:

    Covid farss Vācijā – https://youtu.be/E1jJ_FO5zT8

  2. kanaks saka:

    Ir žēli par visu slikto kas ir noticis ar latviešiem. Esam nemanāmi nokļuvuši drausmīgā realitatē,kurā,izskatās,šausmām nebūs gala,un ļaunumā tāli pārspes to realitāti no kuras izkļuvām. Domāju,jau ir pārspējusi. Karš visiem pret visiem ,diez’vai kas ir ļaunāks. Un mēs nekam nēesam gatavi,jo vairs nav kam būt gataviem.Latvieši ir izkūpējuši.

  3. Armands saka:

    Nu i tas lērums sabiedrības krējumā ļaužu, kuri tēlo un spriedelē, ka vīrus ir un visiem jabistas. Tā ir padiesiba, ka esmu dzimis 19 datumā un esmu vīrus kurš rokas miskastēs meklējot tur pudeles, metāla lūžņus un vēl citus noderīgus sūdus, ko var nodot. Sabiedrība sen no manis ir noversusies jo tas nav prestiži, ko es daru un pat radi netīrības runa, jo es smirdu pēc sabiedrības miskastēm. Tad turieties no manis tālāk, jo es jums biežāk pateikšu patiesību par jūsu sūdiem nekā runāšu glaimus.

  4. So: saka:

    Kad 4.maija režīmam nevar ticēt neko,tad,kādēļ tam būtu jātic koronavīrusa sakarībā? Jauno vīrusu izveidoja ASV.laburatorija Ķīnā. No tā koronavīrusa nevar izārstēties. Plaušas ātrā laikā pārvēršas par šķidru masu,visi saslimušie ir miruši. Tie,kuri (kā teikts: “izveseļojušies”),nekad nav saslimuši ar jauno koronavīrusu.

  5. Skolnieciņš no svētezera saka:

    Kovid-19 (covid-19) sērga ir vājinājusi gan mūsu tautas pašapziņu, gan arī mūsu Tēvzemes ekonomiku. Ministru kabinets ir pagarinājis ārkārtējo situāciju līdz 6. aprīlim. Daudzus no mums šī ziņa ir nepatīkami pārsteigusi. Lai gan ārkārtējās situācijas laiks var šķist smags katram no mums, tomēr neļausimies panikai un neapmierinātībai. Saglabāsim sirdī mieru un vēsu prātu. Ticēsim labajam, ticēsim Latvju Dieviem. Uzvilksim kaklā pērkonkrustu. Iedegsim uz galda māla svečturī tumši zilu svecīti par godu Pērkonam. Lūgsim visvarenā Pērkona – Debesu Tēva – svētību. Lūgsim Pērkonu, lai Pērkons sniedz mums gribasspēku nepadoties un pārvarēt šo krīzi! Lai Pērkons mūs svētī!
    Ar drosmi un patriotismu, Skolnieciņš no svētezera [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    Latvju Dievi mūžam viedi.
    #Pērkons #rituāli #buršanās #ticība #lūgšanas #LatvjuDievuSvētība #saticība #miers #drosme

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *