Pārmaiņas: ES radīja Kremļa koridoros

Ponasenko – Krievijas inteliģenta, kas pats par sevi ir liels retums, lekcija, lai iestellētu smadzenes vietā gan savējiem, gan rietumu apskurbušajiem prātiem (visticamāk kremlim kalpojošajām marionetēm).

Что такое евро союз ? [Kas ir eiropas savienība ?]

Nav vairs noslēpums, ka ideja par eiropas savienību radās kremļa koridoros, KGB vadības kabinetos. Par to liecināja arī tās sejas Latvijā, kas kā traki rāvās uz savienību un laicīgi gatavoja strahovkas (referendumu faktiskas aizliegšanas epopeja caur valodas referendumu) lai iestāšanās būtu 100% droša. To organizēja kažokus apmetušie komunisti ar rudo āboltiņu priekšgalā un lindermana & Saskaņas atbalstu, bet vēlēšanu komisijas „biedri“ to referendumu pretlikumīgi pieļāva.
Cik noprotams, tad šis kremļa krievžīdu un cionistu realizētais eiropas sagrābšanas projekts, bija iecerēts tautām vēl iznīcinošāks par internacionālo bidlu inkubātoru – PSRS projektu.
0 ~ 20min.

Atceros kā mani tolaik lamāja tvnet komentāros, pirms iestāšanās eiropas savienībā, kad teicu, ka pēdējā tur iestāsies Krievija un pārņems pilnu kontroli pār visiem pārējiem. Lai gan man tolaik nebija nekādas informācijas, tik vien kā nelaba priekšnojauta un loģisks secinājums, par rijīgo krievžīdu čekistu nepiepildāmo lielummāniju.

LRTT viedoklis

Es, L. Grantiņš, arī rāvos uz ES un nebūt to nenožēloju… . Nožēlot to var vienīgi “Kremļa kurmji” !

Ponasenko, ja ieklausās, tad ir īsts paranoīds- Cionistu gnīda(kā krievu šovenisti, tā arī hazāržīdi, ir vienas spermas produkti, kuri savā starpā plūcas). To tik vien muld, es teicu, es teicu un es teicu… . Svešie, tie, kuri ir pret sātanismu- cionismu, pie runāšanas netiek…. ! Un, ko tad viņš teica ? To, ko mēs jeb kurš zinājām… . Ponasenko ir visīstākais un visslīpētākais “Kremļa kurmis”. Viņš sauc ķīniešus nelabos vārdos, kaut gan viņi nav šīs sērgas izplatītāji, bet upuri. Tāda veida brutāla lamāšanās piemīt cionistiem- krievžīdiem, tiem, kurus kabalists Laitmans nosauca par visu nelaimju cēloņiem. Pirms pāris nedēļām šis pats “ponasenko” dziedāja slavas dziesmu Vladimiram Vladimirovičam… !

-Un nekādos “kremļa kuluāros ES projekts nedzima”. Taisnība ir tikai tajā, ka kanclera Kola laikā šī E- Savienība tika degradēta, jo “Ciānas kurmji” to sagrauza no iekšpuses, bet arī ne pilnīgi.

-Un, runāt par kļūdu, ka Latvija tajā iestājās, arī ir “kremļa kurmja” cienīgi.

Grūti pat iedomātos, kas būtu ar Latviju noticis, ja tā nebūtu NATO un ES !!!

-Un, runāt par referendumu, kad Latvijā nav notikusi dekolonizācija, arī ir “kremļa kurmja” cienīgi.

Cionisti- krievžīdiskie sātanisti, pilnīgi neko nav spējīgi nedz paredzēt un arī nedz ko radīt. Viņi ir spējīgi tikai nozagt jau radīto(šeit to nepārprotami pasaka krievu šovenists Tjuņājevs), to degradēt un slepkavot tos, kuri tam pretojas. Ja viņi ko ir radījuši, tad tās ir koncentrācijas nometnes un spīdzināšanas iekārtas… . Viņi nepieder cilvēku rasei. Par to runā tas pats Laitmans un krievu nacists Tjuņājevs… . Tā ir visa viena vienīga sātanistu banda, sākot no Ponasenko un beidzot ar visiem Tjuņājeviem… . Viņus der paklausīties, jo viņi, lai liktos ticami, atklāj mums daudzus nezināmus faktus, kurus mēs liekot kopā varam tikt pie kaut cik reālas “pasaules bildes” ! Tas ir viss un ne vairāk !

Es un arī katrs no mums zina, un var atšķirt, kas ir PATIESĪBA un, ka tā ir vienīgā kurā MUMS IR JĀPASTĀV, nevis jāseko visiem šie sātaniskajiem Ciānas propagandas izperētajām gnīdām !

-Un, Krievija nekādu kontroli nepārņems, jo kā valsts tā vairs nepastāv. Kontroli grib pārņemt reptoloīdiskie sātanisti ar Izraēlu priekšgalā.

-Cionistu- šo sātanisko kreatūru laiks ir iztecējis, bet pirms viņi tiks iznīcināti, viņi uzspēs vēl izdarīt prātam neaptveramu ļaunumu !

Pastāvēsim PATIESĪBĀ un mēs tiksim paglābti !

Dievs, svēti LATVIJU un esi ar mums !

21.03.20

You may also like...

21 komentāri

  1. re kā saka:

    Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš sociālajā tīklā “tviter” apstiprinājis faktu, ka ir saslimis ar Covid-19. Sliktās pašsajūtas dēļ viņš pašizolējies jau 17.martā, bet vakar, 20.martā nodevis analīzes.

    Saeimas deputātiem, kuri pēdējā laikā kontaktējušies ar parlamentārieti Artusu Kaimiņu būtu pašiem jāizolējas līdz turpmākajiem Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumiem, teica aptaujātie politiķi.

    ——

    Aktieris Artuss Kaimiņš izmanto situāciju, lai var lodarēt uz nodokļu maksātāju rēķina. Īsti valstsvīri strādājuši pat ar visaugstāko temperatūru un pat upurējuši dzīvības. Artuss Kaimiņš nav valstsvīrs. Artuss Kaimiņš ir politiskais klauns un gļēvulis.

  2. Pārmaiņas saka:

    Vai tad rakstīts, ka nožēloju iestāšanos savienībā ??? Tik pat labi var nožēlot pavasara iestāšanos, mežu izzāģēšanu un izvaroto tautsaimniecību, kas no mūsu gribas pagaidām nav atkarīga.

    Melu un puspatiesību slānis ir neticami biezs, tāpat kā to izplatītāju daudzums, kur katram ir savas privātas intereses un centieni maldināt. Kopš 1940.gada okupācijas Latvijas valstij un latviešu tautai nekad nav tikusi pieļauta trešā iespēja, tādēļ arī atliek ķildoties starp diviem ļaunumiem, kas ienaidniekiem sagādā prieku. Par Ponasenko piekrītu, kurš tāpat kā daudzi citi runātāji, runā it kā pareizas lietas, bet tad pēkšņi izmet kādu frāzi, kas visu iepriekš teikto apgāž ar kājām gaisā. Tas sevišķi izplatīts paņēmiens lielkrievu šovinistu aprindām, bet tikpat labi to izmanto liberālfašisma piekritēji, lai iemantotu uzticību.
    Bet priekš tā taču katram ir savs filtrs, lai atfiltrētu noderīgo pat no vislielāko neliešu teiktā un atmestu lieko no viskārdinošākā piedāvājuma, tikai kā jau teicu, trešais variants šeit netiek pieļauts, bet diviem pieļautajiem ir viena izcelsme (analoģiski Saskaņa un NA kā arī visi pārējie partiju veidojumi). Tādēļ pagaidām vēl palieku pie uzskata, ka Baltija ar visiem okupantiem, kremlim bija nepieciešama kā logs uz eiropu, caur kuru nostiprināt ietekmi eiropā un iefiltrēties nato, bet caur Baltijā saveidotajām bankām atmazgāt sazagto Krievijā. Tādēļ arī eiro naudas ieviešana bija kremļa nepieciešamība, nevis mūsu griba vai vajadzība un VVF izrīkošanās loģiski iederas kopējā bildē.
    Latvijas valsts intereses un latviešu tautas griba nav bijusi un nebūs, kamēr pati latviešu tauta nebūs gatava to paņemt attiecīgā brīdī, bet ja paņems kopā ar kolonistiem, uz ko starp citu daudzi ir gatavi, tad arī turpināsim dzīvot kā sādžā ar sādžai piemītošo dzīves līmeni un zemjostas uzjautrināšanās tradīcijām.
    .
    .
    .
    Admins
    Tas FILTRS vienkāršajam cilvēkam vienkārši nav, viņš ir lētticīgs un tāpēc mums, kuriem tas filtrs strāda, ir jārunā tiešāk. Tieši tas ir šīs i- vietnes galvenais uzdevums- neļaut zombēt. Un tāpēc arī Jums(Pārmaiņas) vajadzētu stingri ievērot šo “likumu”, ja gribam pārdzīvot šos šausmu laikus. Jūs rakstāt labas lietas un tapēc esiet vēlams šajā VIETNĒ, bet brīžiem tāpat kā Ponasenko, kaut kas… . Man, protams, ir ļoti neērti Jums to aizrādīt… . Ja tas notiek neapzināti, tad vēl ar grūtībām tas ir piedodams… .Iezogas arī doma, vai cilvēks ar tik pamatīgu “politisko izpratni” var tik uzkrītoši “pārsacīties” ?
    .
    Latviešu tauta šodien neko nelemj. Tādas tiesības tai ir atņemtas. Pat tāda diža tauta kā vācieši, pilnīgi neko nelemj….(es starp viņiem dzīvoju, esmu viņu sabiedrībā ļoti labi integrējies un tāpēc zinu ko saku) , jo LAIKMETS ir tāds, bet tas drīz beigsies. Mūsu uzdevums ir: līdz TAI DIENAI noturēties virs ūdens ! Zemo vibrāciju kreatūras tiks izmēztas no civilizācijas… .Šodienu labi apraksta R. Bruners… .

  3. par pārējo var debatēt saka:

    zelta vārdi –
    “… Viņus der paklausīties, jo viņi, lai liktos ticami, atklāj mums daudzus nezināmus faktus, kurus mēs liekot kopā varam tikt pie kaut cik reālas “pasaules bildes” ! … ”

    Bābisko tautas tieksmi – kā strausam iebāzt galvu smiltīs(“nedzirdēt” nepatīkamo) žīdi veiksmīgi izmantoja/izmanto patiesības apkarošanā visu laiku.

    Padomijas (un mūsdienu) masu mēdekļi mudžēja/mudž no aicinājumiem nelasīt, neklausīties, neskatīties visu, kas pretējs viņu paustajai “vienīgajai patiesībai”.

    Nonāca pat līdz tādam absurdam, ka to sāka skandināt pat mani, visumā antikomunistiski noskaņotie radinieki, kuri pamatīgi cieta/cieš no “vishumānākā režīma”.

    Uz tā bāzējas visi “gaišo spēku” režīmi…
    ————————————————–

    Starp citu – te arī ik pa brīžam uzpeld, ja ne tiešā tekstā, tad “ar mājieniem ar sētas mietu”, aicinājumi uz to pašu :(

    Dikti jau dzīvelīgi tie aicinājumi – “mīļā miera labad” nedomā, nerunā, nepretojies – respektīvi – “ne destabilizē esošo režīmu”!
    Arī no kancelēm… :(

    Lumpeniem-šarikoviem tie ir kā medus uz plāceņa.

  4. hronika saka:

    Šonedēļ Jauns.lv saņēma informāciju, ka Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons 12. martā – dienā, kad atbildīgās iestādes valstī izsludināja ārkārtas situāciju saistībā ar Covid-19, ir devies ārpus Latvijas. Saziņā ar AM gan neizdevās apstiprināt izskanējušo, ka amatpersona būtu devusies uz Ēģiptes kūrortiem.

    Ņemot vērā, ka Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei ir sinusīts jeb iesnas, Saeimas priekšsēdētāja no pirmdienas šo nedēļu pavada pašizolācijā. Lēmumu par pašizolāciju Ināra Mūrniece pieņēmusi piesardzības nolūkā, lai neradītu bažas apkārtējos, norāda Balode.

    Sestdien, 21. martā, priekšpusdienā Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš savos profilos soctīklos paziņojis, ka viņam ir pozitīvs saslimšanas ar “Covid-19” testa rezultāts, tāpēc viņš aicina cilvēkus, kas ar viņu tikušies, pārbaudīties.

    Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 dēļ Slimību profilakses un kontroles cents (SPKC) izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus, šodien žurnālistiem paziņoja SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs.

    Saeimas piektdien pieņemtais likums dod elastīgas tiesības Ministru kabinetam lemt par situāciju valstī, līdz ar to nav pamata satraukumam, ka nepieciešamie lēmumi Saeimas deputātu pašizolācijas laikā netiks pieņemti, sacīja “KPV LV” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) no šodienas atrodas pašizolācijā, kā arī nodos analīzes uz jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

    “Es un mana biroja darbinieki, kuri ir atzīti par kontaktpersonām, no šīs dienas atrodamies pašizolācijā, kā arī nodosim analīzes,” tviterī raksta valdības vadītājs.

    —————————————

    Tā, lūk, “strādā” Latvijas politiskā elite. Visai Latvijas valstij un latviešu tautai grūtā brīdī valsts augstākās amatpersonas kā žurkas mūk no grimstoša kuģa. Sevis attaisnošanai pat jaunvārds parādījies – “pašizolējas”. Tikai no nodokļu maksātāju apmaksātām algām gan viņi “neizolējas.” Vai ir citi piemēri? Jā, ir. Ķīnai blakus ir valsts, kur valdība atteicās no algas par labu ārstiem un strādā, izmantojot jaunākos tehnoloģijas līdzekļus, katru dienu. Latvijā žurnālisti par to neraksta. No Latvijas miljonāru saraksta neviens “miljonārs” Andris Šķēle, Aivars Lembergs, Juris Savickis, Aldis Plaudis, Gunārs Ķirsons, Ainārs Šlešers, Kirovs Lipmans un citi nevienu eiro nav iedevis ārstiem.

    p.s. vai varat iedomāties, ka kara gadījumā šis Valsts prezidents Egils Levits, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas deputāti (Artuss Kaimiņš un citi), Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un ministri, Valsts sekretāri “dotos uz Eģiptes kūrortiem” un “pašizolētos”? Daži eksperti jau pauduši aizdomas, ka slēptā veidā notiek bioloģiskais karš – vīruss, nešķirojot tautību, nogalina ātri un noteikta vecuma paaudzes cilvēkus. Bet, ja tas ir bioloģiskais karš, tad Valsts prezidents, Saeima un valdība nepilda Satversmi.

    Valsts prezidents ir valsts bruņotā spēka augstākais vadonis. Kara laikam viņš ieceļ virspavēlnieku. (LR Satversmes 42.p.)

    Valsts prezidents uz Saeimas lēmuma pamata pasludina karu. (LR Satversmes 43.p.)

    Valsts prezidentam ir tiesības spert visus nepieciešamos militārās aizsardzības soļus, ja kāda cita valsts Latvijai pieteikusi karu vai ienaidnieks uzbrūk Latvijas robežām. Līdz ar to Valsts prezidents nekavējoties sasauc Saeimu, kura lemj par kara pasludināšanu un uzsākšanu. (LR Satversmes 44.p.)

  5. RL saka:

    Все последние дни в Сейме шутили: коронавирус не делит парламент на позицию и оппозицию! И вот теперь из-за РАСПИЗДЯЯ (простите, но другого слова у меня для него нет!) Артуса Кайминьша, который, как выяснилось сегодня, болел с 2 марта, но не соблюдал режим самоизоляции, ВЕСЬ СЕЙМ и ВСЁ ПРАВИТЕЛЬСТВО во главе с премьером Кариньшем потенциально инфицированы!!! Теперь у всех – 14 дней карантина, обязательные тесты на COVID-19, под угрозой – семьи, в том числе и моя (слава богу, я сократила число контактов в последние недели до минимума, но муж и 12-летний сын всё равно в зоне риска!) В общем, пожелайте мне здоровья, в том числе и психического: в нашем парламенте вообще год за три надо засчитыват

  6. kā taisīja partijas 19xx gados saka:

    https://youtu.be/voi4JcOZ768

    un

    kas mainījies mūsdienās …

  7. Ofšors. saka:

    Ponasenkovs labi zina,kāda ir patiesība,tikai viņš …ļoti kautrējas par to,jo
    to lielo SLAVJĀŅU nāciju var ar nedaudz vārdiem noraut mazā podiņā!
    Kādus 300 gadus atpakaļ*teiksim līdz 1666 gadam*, lielā,bagatīgā zemes pleķī,
    ko var droši saukt par ĀRĒM ,bija jaukas pilsētas. Pie katras pilsētas bija cietoksnis. Uzbrucēju tuvošanos uzpasēja taurētajs un pie vajadzibas uztaurēja
    pilsetniekiem zināmu signālu.Tad visi steidzās uz cietoksni,cits skrienot,cits ar zirgu… Tad cietoksņa vārtus riktīgi aizbultēja.
    Tautiešu majas,pilis,muižas,žēl,bet saglabājās suņu uzraudzībā.
    Tiktāl …it kā pazīstami.
    Skatāmies talāk.
    Slavjāņi kādu laiku neko nerunāja un liedzās par vegu laikiem… Cik kautrīgi.
    Un tad vēl aizgriež no īstenības,ka tie bij citi kungi un citi vergi.
    Valoda mums visu izskaidros
    KREPOSTNIJE no varda KREPOSTJ.
    POMEŠČIK no vārda POMESTITSJA.

    Kad Cietoksnī vietejā tauta sitās pret iebrucejiem,tad žurku bari POMESTIĻISJ
    viņu pilīs un muižās….
    Jā…un tad redz kā,pat slavjāņu slavas saglabataji ,,uz papīra,, daudz aprakstīja paputējušos un parādos iestigušos ,,aristokratus-muižniekus,,, jo
    tak,kā smejies,NEZINAJA KO AR TĀM MUIŽĀM DARĪT!
    O! un pēc pēdējā kara bombardēja cietoksņus kā traki suņi,bet laikam bumbas
    vairs nepietika,jo pa kādam ir labi saglbājušies. Pierādāma vērtiba.
    Liepaja. Daugavpils.Turaida.Aizpute.Grobiņa.Ventspils.Jekabpils Latvijā.
    Un tagad… zurku bars runā mūžīgi izmainītā slavjāņu valodā,kas savārīta no
    poļu,hazāru,mongoļu,tataru,turku ,prūšu,vācu ,franču un sazinkādas -valodām…

    Dzimtcilvēks- cilvēks no kādas dzimtas. Dzimta IEKLĪDEŅIEM sveša lieta. VOT!

    SLAVJĀŅI pat savus ,,kungus ,, sauca Pan,Paņa,Baj,Bajarin…
    Par kādu varenību šie sapņo,ja viss ir nolietots,izzagts,sapuvis,salauzts,piedirsts.Tāda ir IEKLĪDEŅU patiesā daba.
    Mūsu dejas,mūsu bērzu birzis,mūsu dziesmas,mūsu kokles,mūsu cietokšņi un
    pilis.
    Nu,lūk kā slepkavas sevi aizslavējuši līdz Debesīm,tikai pie mājas nekas cits,kā nātres neaug….

  8. Anonīms saka:

    Ofšors. sagt:
    2020. gada 21. März um 21.08
    Cienītais Ofšor , Jūsu patriotisms ir uzteicama lieta ! Atļaušos tikai aizrādīt , ka muļķība ir slikts padomdevējs .Cīņai sveiks !

  9. anonymous saka:

    anonymous iet karā ar savu muļķību……

  10. Leonīds Jākobsons saka:

    У депутата Сейма Регины Лочмеле-Луневой случилась истерика. Дамочка не стесняется в выборе выражений и готова буквально линчевать своего коллегу Артусса Кайминьша, который, как она утверждает, болен коронавирусом со 2 марта. В стрессовой ситуации наиболее быстро открывается истинное лицо человека.

    Что важно! Бывший преданный член “Честь служить Риге”, а ныне соратник Лочмеле-Луневой Вячеслав Степанеко написал по этому поводу следующее: “В 10-х числах МАРТА чел катался на лыжах с Мерони и Гобиньшем в Швейцарии – стране, где бушует COVID. По возвращению самоизоляция ОБЯЗАТЕЛЬНА. Чел нарушил все, что мог и врал всем направо и налево”.

    ——————

    Все последние дни в Сейме шутили: коронавирус не делит парламент на позицию и оппозицию! И вот теперь из-за РАСПИЗДЯЯ (простите, но другого слова у меня для него нет!) Артуса Кайминьша, который, как выяснилось сегодня, болел с 2 марта, но не соблюдал режим самоизоляции, ВЕСЬ СЕЙМ и ВСЁ ПРАВИТЕЛЬСТВО во главе с премьером Кариньшем потенциально инфицированы!!! Теперь у всех – 14 дней карантина, обязательные тесты на COVID-19, под угрозой – семьи, в том числе и моя (слава богу, я сократила число контактов в последние недели до минимума, но муж и 12-летний сын всё равно в зоне риска!) В общем, пожелайте мне здоровья, в том числе и психического: в нашем парламенте вообще год за три надо засчитыват
    .
    .
    .
    Admins
    Nu kurš iebildīs, ka tāds Kaimiņš, uz kura sirsapziņas jau ir divu jauniešu dzīvībās, nav jānosit ? Nu viņi taču nav cilvēki… !

  11. ... saka:

    Jāāāāāāā… Delzs galva,koka rumpis,māla kājas…
    Un tas KREMLIS jau ar – vienas pilsētas aizsardzības Cietoksnis.
    Vai tie BAJI vai PANI to cēla…protams,ka ne.

    Kolonistiem interesē vienigi gatavais,labais,ko otram atņemt par velti!

    ŠĶĪBAIS KRUSTS VAIRS NESTRĀDĀ, NOLĀDĒTIE VELNA KALPI!!!

    Kristus Asins uz VISIEM LAUPĪTĀJIEM UN PēcNĀCEJIEM.

  12. gavēnis saka:

    (reliģiskais, veģetāriskais, bioloģiskais, militārais pašizolacionējošais, visaptverošais)

    Lai cik formātu var būt gavēnim laikā un telpā, atkarībā no gavētāja izglītības, kārtas, etnosa, atkarības, savstarpēja spiediena utt., jāatceras, vai – ja nav vispār saprašanas, jāzina, ka Visa Sākumam ir Vārds. Ja jau “iesākumā bija Vārds. Un Vārds bija pie Dieva“.

    Var ielāgot vismaz dažas pašu interpretācijas “Ar vārdu var uzcelt pili“ (šķiet, Peters), “ar vārdu var iecelt saulītē un var nogalināt“ (šķiet, Veidemane), un dažķārt “Vārdam bail..“ no … lietotāja.

    Un, šķiet, nav mīcāmāka materiāla uz zemes par vārdu.

    Tā izriet no teksta Milorada Paviča leksikonromānā “Hazāru vārdnīca“:
    “TIBONS JEHUDA IBN (XII gadsimts) – no arābu valodas ebreju valodā pārtulkojis Jūdas Halevī “Grāmatu par hazāriem“. Tas noticis 1167. gadā; tulkojums kvalitātes ziņā ir ļoti nevienmērīgs, un tam ir divi iemesli. Pirmkārt, tā vēlākos izdevumus kastrējusi kristiešu cenzūra, un, otrkārt, tulkojums jau tapšanas laikā bijis atkarīgs ne tikai no Tibona prasmes, bet arī dažiem citiem apstākļiem.
    Lieliskas ir tās tulkojuma vietas, ko Ibn Tibons radījis, kad bijis iemīlējies savā līgavā, un labas ir tās, kas tapušas, kad viņš bijis nikns.. Stipru vēju laikā dzimušās ir stieptas garumā, bet ziemā rakstītās – dziļas. Ja laukā lija lietus, Tibons tikai komentēja vai pārstāstīja oriģinālu, un kļūdaini to tulkoja tad, kad jutās laimīgs. (Gluži kā mūsu mūsdienu korāntulkotāji un bībeļtulkotāji, kad viņus vai viņi piemeklēja kārtējās laimības sievas, vai kad uznāk stiprie pūtieni un nebeidzamās lietavas.)
    Pabeidzis kārtējo nodaļu, Tibons rīkojās tāpat kā senie Bībeles tulkotāji Aleksandrijā. Viņš deva kādam tekstu un lika, lai tas to lasa, iedams prom un aizvien no viņa attālinādamies, bet pats stāvēja un klausījās. Lasītās rindas līdz ar tālumu vējā un pie namu stūriem zaudēja daļu no sevis, tās spraucās caur krūmiem un koku lapotnēm, aiz vārtiem un žogiem zaudēja lietvārdus un patskaņus, lūza uz kāpnēm un vispēdīgi, ceļā devušās vīrieša balsī, to beidz jau sievišķā tonalitātē, kur iztālēm varēja saklausīt vienīgi darbības vārdus un skaitļus. Tad, lasītajam nākot atpakaļ, viss atkārtojās pretējā secībā, un Tibons pielaboja savu tulkojumu atkarībā no gūtajiem iespaidiem.“

    Tēvs Nikolas Teoktists, “Hazāru vārdnīcas“ pirmā izdevuma sastādītājs:

    ..atmiņa mani biedēja, jo es zināju, ka tas, kas paliek cilvēka atcerē un prātā, līdzinās leduskalnam. Mēs skatām tikai garāmslīdošo virsotni, bet milzīgā zemūdens daļa mav ne redzama, ne pieejama. [..] “… atmiņa kādā brīdī mani pievīla. Sākumāes par to priecājos, taču vēlāk rūgti nožēloju, redzēdams, kā viss pavēršas.

    Astoņpadsmit gadu vecu tēvs mani atdeva Jovana klosterī un atvadoties piekodināja: “gavēņa laikā nerunā! Tā tu šķīstīsi no vārdiem ja ne savas ausis, tad vismaz muti, jo vārdi nedzimst no prāta un dvēseles, bet nāk no pasaules ar tās glumi lipīgajām mēlēm un smirdošajiem žokļiem. Visi vārdi jau sen ir apzelēti, noskrubināti pliki un daudzkārt laukā spļauti. No mutes mutē klīstot, tie vairs nav tie, kas bija sākumā.“

    Un var ielāgot – arī šo lasot, kas arī ir tas pats pats Vārds: “ sijājiet auzas, tautumeitas un tautudēli! Visticamāk – turieties un turamies paši pie sava Vārda. Tas vismaz ir skaidri saprotams un nav radīts citu dresēšanai vai apmāšanai, bet pašiem sev – laimīgākai, priecīgākai dzīvošanai.
    Neba velti tekstā par auzu sijāšanu skan “ stundu stāvu domādama“, kas var būt arī ar nozīmi – esi apdomīgs, nestreb karstu! Vai – netici katram vārdam, kas pie tevis vēju (arī tt aktīvistu izpalpēts) atpūsts nezin no kādiem stūriem, no kādiem tālumiem.

  13. Aelita saka:

    ->gavēnis
    Ar vārdu var iecelt saulītē un var nogalināt – šķiet, teica Veidemane?
    Redzot kādu nejēdzību, ne vienam vien ir gadījies dusmās pateikt kādu stiprāku vārdu. Arī man. Vai dusmās pateikto var salīdzināt ar labi izplānotu atriebību, ar ilgstošu vajāšanu un ņirgāšanos? Kad tev liek manīt, ka tavu dzīvokli ilgstoši noklausās (kāda banda), kad uzrīko tev ielu teātri, no kā var vai sajukt prātā, iesaistās masu mediji u.t.t. Un ne man vienai tā gadījies. Kas notika ar Uldi Freimani, kurš kadreiz rakstīja dusmīgus komentārus un bija nokritis uz ielas nomiris? Man arī reiz no tām akcijām radās sāpes sirdī.
    Veidemanei ir pazīstami gan teātra cilvēki, gan mūziķi, varbūt viņa ko zin par šādiem ielu teātriem? Viņa un viņas draugi Juri… Šķiet, kāds psihologs arī bija tajos draugos?
    Man to akciju laikā pat nebija ar ko parunāt… Kādu vakaru meditācijā vērsos pie Kristus. Un dabūju atbildi, ka ar viņu izrīkojušies vēl nejaukāk. Turklāt viņa vārds ticis izmantots pavisam ļaunos nolūkos…
    Nu, AG, tagad tava kārta pasmieties, Aivarīt.

  14. ... saka:

    Gavēni, KATOĻU JEZUĪTU CENZŪRA kastrejusi to vai citu…
    Kristu tu savā gauduļojumā nepin, hazāru azstāvi!

  15. dakteris saka:

    tamajam ->… sagt:
    2020. gada 22. März um 18.27 Uh
    Paklau , vecais, krustā pasistais krustnesi!Pēdējās smadzenes esi izčurājis grēksūdzes laikā ? Kur tādi tarakāni te ieviesušies?

  16. lasītājs saka:

    Man ir tāda sajūta,ka pa svētdienām es jūku prātā.

  17. angel saka:

    :))) … Sveiks ,asiņu šļakstinātāj (22.03.2020.) ! Katrā kristietī sēž ebrejs! (Papa rimskij) :D https://isroe.co.il/vnutri-kazhdogo-hristianina-sidit-evrej/?fbclid=IwAR2xt0YSUVoahR6h4ro6L37wwflf6bUepeysAVaySSzN7OoXtM3O0HlB5Lo

  18. velkam galvas laukā no smiltīm ! saka:

    atklāti par lumpen-šarikovu “valdīšanas” stilu.
    Tas, ka to pasaka kremļa pļurkšķis jau faktu kā
    tādu neatceļ !
    Rīgā jau arī ir “zelta tilti” un vesels lērums visādu
    otkatīgu ekstru…

    https://youtu.be/yYDM-kH3OOI

  19. ... saka:

    Venaservanti… savus divniekus jūs varat krāmēt virsū paši sev. Jo MUMS viņi
    NEKO nevar nodarīt. Savus pesteļus bubināt un savus krustus šķībi vicināt!
    Tie ir baloža kakas ,uz cepures,vērti.
    Gaidiet! Alga pie JUMS atnāks pavisam drīz. Visi aktieri Romā vai Jeruzalemē …

    Kam JŪS netiekat pāri ir – KRISTUS ASINS !

  20. angel saka:

    :))) … Tu vispār zini , ko nozīmē jēdziens – Kristus ?

  21. Armands saka:

    Blin! Te tik daudz atsauksmes par šo vēsturnieku, kurš uzpeldejis Russijas sabiedrībai par spožuma tēlu? Es dažreiz paklausos, ko jis runā, bet aizdomīgi jis pēc savas runas ir līdzīgs manam izbijusam darba kolēģim Robertovicam. Tas runā netipiski inteliģentu valodu priekš russu cilvēka i pats tak apliecina, ka viņa tēvs ir bijis armijnieks. Var vien piekrist, ka pie runāšanas plašu saziņas līdzekļos tiek tikaj savi kadri vai prostitūtas. Kaut kur jau ar viņš izskatās pēc slavas kāres cilvēka ar savu izturēšanos un runas veidu. Vēl viņam sit uz sejas cauri kāda zidiskas cilmes pumpa, bet viņš tipiski līdzīgs Robertovicam tikai Robertovics ir aizgājis no inteliģentās dzīves veida sākot dzerstitos. Kādreiz par viņu neviens labāk Mozartu uz klavierēm nespēlēja, bet viņš visādi man cenšas iestāstīt, ka ir latvietis. Korona +Virus, kronis +Virus ir zināms, ka vīrietis ir sēklas sējējs un zemes apstradatajs, kad sēj sēklu, tad to arī izplata. Kā izplatās bacili un sūdu smaka? Vējš tos pārnēsā, tad nu ar pasaule tiek Kroneta ar Sūdiem piebazot galvas dienu no dienas, bet gala rezultātā Sūda valdnieka zīme uz pieres.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *