D. Mironovs un “ex” VDK nesnauž

http://www.visulatvijai.lv/news.php?readmore=1156319519

Aivars Slucis 1Kad interneta vietnē www.visulatvijai.lv tika publicēts A. Sluča raksts: “Ne ātrvilcienu uz Maskavu, bet mūri Zilupes krastā”, bija skaidrs, ka 4. maija kliķes DP varza to neatstās bez atbildes.

Foto: Aivars Slucis. Kas tu, nožēlojamais informātiķi(informant) Kalvi Apsīt, esi pret šo Godavīru ?

Katrs A. Sluča vārds “izstaro nāvējošus starus” pret nelietību un nodevību.

Ja palasām, ko teikuši Mironovs un Apsītis, tad jābrīnās par viņu reakciju uz šo A. Sluča rakstu. Paši taču dažreiz izsacījušies vēl “nacionālāk” !

Bet šeit sacīsim STOP !!!

Ne Mironovs, ne Apsītis nav tie, par ko uzdodas. Viņi ir attiecīgu struktūru apmācīti aģenti un nekad nav bijuši ne demokrātijas, ne latviskuma piekritēji. Viss A. Sluča teiktais balstās uz Tiesiskuma pamatiem, un, lai tiktu atjaunots šis Tiesiskums,- nežēlīgi no krievu puses izvarotajā Latvijā. Vai tad nav taisnība, ka liela daļa sliktā nāk no krieviem ???  

To ne Apsītis, ne Mironovs negrib dzirdēt. Kapēc ?

Kalvis Apsītis vervelē par kādu savu draudzeni, kura latviski raksta disertācijas bez garumzīmēm, bet ne ar vārdu nepiemin A. Sluča teikto (totāla subjektivitāte). Bet- neaizmirst A. Sluci nosaukt par plātīzeri ! Kā lai tādu Kalvi Apsīti tad nosauc ?  

Un skat, kādi ir “mums draudzīgā” Dmitrija Mironova iebildumi pret A. Sluci,- tiem nav pat beigas… .Viņš neesot domājis, ka tāda veida rakstus nāksies lasīt VL mājas lapā… . Tu redz tikai ko ? Dace Kalniņa, bez Tavas ziņas veica šo “noziegumu”!

Mironovs saka: “Slucim esot bijis jāpiedāvā mazliet pakoriģēt savu rakstu !!!”

Skan nu tieši kā no KGB kabineta okupācijas laikā !!! Kas tad A. Sluča teiktajā bija koriģējams, lai tas būtu “po mironovski” ?

Un,- “gospoģin Mironov”, 5. kolonna nepriecājas, ka latvieši kašķējas, bet latvieši priecājas, ka DP(VDK) ir bijusi spiesta atmaskot divus savus slēptos aģentus, Dmitriju Mironovu un Kalvi Apsīti. Smieklīgi, pat idiotiski, ir šeit pieminēt Ludmilu Sončevu. Šī kundze ir par patiesu demokrātiju un latvisku Latviju. Viņas raksts LA bija praktiski “dvīņu” raksts A. Sluča rakstam. Ir atbaidošs, Mironova kungs, tevis teiktais: “Mēs spējam ieskatīties pagātnē, spējam no iepriekšējām paaudzēm pārņemt pieredzi…”  Kad latvietis paskatās pagātnē uz krievu tautu un tās “pieredzi”, tad vienkārši pārņem šausmas….., bet tu esi krievs un Tev tas ir “tuvs” !!!

Linards Grantiņš- Helsinki-86Mums latviešiem krievu mentalitāte ir sveša un pretīga, tāpat kā tādi ietekmes aģenti, kā Kalvis Apsītis.

Labu atbildi jums abiem “impērijas piekritējiem” ir devusi komentētāja Baiba.

L. Grantiņš     02.04.11

=======================================

 BaibaBaiba 31.03.2011 14:37
Kalvi, vai Tu zināji, ka Sīnupe (Siena upe) krievu valodā tika pārveidota kā Siņaja, ko savukārt latviešu valodā atveidoja kā Zilupe? Tas ir tikai viens no piemēriem, kā latvieši ir rēķinājušies ar cittautiešiem, nevis savu tautu.
Pietiek “sabiedrisko attiecību” aprēķinātāju mūsu tautai. Visur rēķināties ar cittautiešiem un ignorēt mūsu pašu intereses ir tas pats, kas zāģēt zaru, uz kura sēžam.
Mums ir tikai viena Latvija, tikai 65,5 tūkstoši kvadrātkilometru, kur veidot latvisku vidi, bet tepat blakus ir 17 miljoni kvadrātkilometru, kur jau ir krieviska vide un nekas nav jāpielāgo, lai latviešu valodu mācīties negribošs cilvēks varētu mierīgi dzīvot.=============================================================

 Migla sarkanā- nolādētā

 kalvis 31.03.2011 00:01
 Manuprāt, šī raksta ievirze ir vienpusīga un praktiski kaitīga – partijai VL! vajadzētu kaut kur pierakstīt klāt, ka šajā rakstā netiek paustas organizācijas, bet paša rakstītāja viedoklis.

Apsiitis_Kalvis_160[85]Foto: Apsīšu Kalvis. LU matemātikas un informātikas pasniedzējs (VDK ietekmes aģents).

Esmu par to, lai A.Slucis varētu izteikties – jo, paniski baidīdamies no šādiem viedokļiem un diskusijām, mēs nonāktu tikpat divdomīgā situācijā kā Ģ.V.Kristovskis. No otras puses, Latvijas Saeimā pārstāvēta partija nevar atļauties šādiem viedokļiem piekrist (vai pat vienkārši – publicēt tos, no tiem nedistancējoties). Galu galā – VL! nupat organizēja parakstu vākšanu par Satversmes grozījumiem, lai varētu veikt pakāpeniskas izglītības reformas, kuras pirmkārt skars skolas ar krievu mācību valodu. Kāds vairs mums var būt mandāts reformēt krievu skolas, ja mēs uzskatītu krievus par visu nelaimju cēloni?! Manuprāt, ir gluži otrādi – visi demokrātiski un patriotiski noskaņotie Latvijas krievi ir mūsu sabiedrotie, un katram ir dodama izvēles brīvība – saistīt savu dzīvi un centienus ar latvisku Latviju.

Varbūt okeāna viņā malā lietas izskatās citādi, bet šeit Latvijā saimnieciskā krīze, depopulācija un citas negatīvas parādības rodas nevis tāpēc, ka pastāv krievi un Krievija, bet gan tādēļ, ka mēs neesam savlaicīgi veikuši lustrāciju jeb denacifikāciju – t.i. pēc PSRS sabrukuma netika noņemti no vadošiem amatiem padomju varas kolaboranti, neatkarīgi no viņu tautības; netika pienācīgi izvērtēts PSRS režīma atstātais mantojums. Tieši tādēļ totalitārisma domāšanas paliekas turpina saindēt mūsu ikdienu; un jāatzīst, ka arī latviešu varas elite (neraugoties uz to, ka PSRS režīma apstākļos latvieši dzīvoja 20 gadus īsāku laiku nekā vairums krievu) ir ĻOTI LABI apguvuši visus vecās PSRS netikumus, tostarp korumpētību, neefektīvu birokrātiju, sulainisku padevību Krievijas politiskajam diktātam, utml.=============================================

 

aaaa Dmitrijs Mironovs 31.03.2011 20:11  

Nedomāju, ka tāda veida rakstus kādreiz nāksies lasīt VL mājas lapā…
Nevēlos iztirzāt rakstā iztirzātas atziņas, jo līdz galam nevaru izprast vai Sluča kungs tiešām tā domā vai vienkārši publicistika nav ārsta stiprāka puse.

Mani satrauc kas cits. Pirmkārt, jau pirms publicēšanas varēja paredzēt, ka šāda tipa raksts izsauks pašu latviešu, nacionālistu kašķus komentāros. Nezinu vai Dace Kalniņa vienpersoniski izlēma par raksta ievietošanu mājas lapā, vai arī tas ir administratoru saskaņots lēmums (un ja saskaņots tad kādu mērķu vadīts), bet vismaz varēja laipni piedāvāt Slucim savu palīdzību nedaudz piekoriģējot rakstu.

Otrkārt, ļoti žēl, ka VL atbalstītāji var nolaisties līdz tāda līmeņa komentāriem, ka izglītots latviešu nacionālists Kalvis pataisīts par “kangaru” un nez vai vel ko. Nu 5. kolonnas rindās ir prieks – latvieši kašķējas… es gan pateicīgs, ka nacionālistiem ir tādi cilvēki kā Kalvis, ar izcilu izglītību, spējīgi kodolīgi un saprotami formulēt savu viedokli un kuri nebaidās publiski norādīt uz netaisnīgu un nekorektu rīcību saviem tautiešiem, nebaidoties no ķengām!

Un visbeidzot, kā gan šai sakarā neatcerēties neseno LA interviju ar latviešiem draudzīgu skolotāju Ludmilu Sončevu Latvijas avīzē un intervijas virsrakstu – “Vai latvieši grib tālāk iet vieni?”. Lojalitāte Latvijai un pat apziņa, ka āgri vai vēli Tu vai tavi bērni iekļauties latviešu sabiedrībā nenozīmē, ka cilvēkam nav jābūt zināmai cieņai pret savām saknēm, senču izcelsmi. Es uzskatu, ka tieši šī cilvēka īpašība mūsu padara par cilvēku un kvalitatīvi atšķir no citām dzīvām būtnēm. Mēs spējam ieskatīties pagātnē, spējam no iepriekšējām paaudzēm pārņemt pieredzi, nevis ar katru jauno paaudzi sākt visu no nulles un vien paļauties uz refleksiem. Tai skaitā paskatīties uz savu un savu senču veikumu kritiski, izvērtēt kas ir atstājams pagātnē un kas ir noderīgs nākotnē. Vai ar šāda veida rakstiem var veicināt sapratni starp latviešiem un lojāliem cittautiešiem, ja ņem vērā, ka neskatoties ne uz ko mums ir zināms sentiments ar mūsu saknēm un izcelsmi? M<an vienmēr licies, ka beigu beigās VL un latviešu moderni nacionālisti izvēlēsies iekļaujošu (vismaz neatgrūstošu), politisku nacionālismu un Latvijai lojāliem cittautiešiem šai modelī būs sava vieta.

 

You may also like...

11 komentārs

  1. no malas saka:

    Es palasīju komentus zem cien. A.Sluča raksta un patiesi griezīgi acīs dūrās uzbāzīgais kalvja unisons ar vēl diviem, tik pretīgi pazīstamiem SC tipa muldoņām, kad tomēr pavisam pārsteidza d.mironova pievienojies duetiņš! Var jau domāt, ka tas tik partijas biedra atbalstam teikts, bet skaidrs viens-ja tāda ir VL “nacionāļu” nostāja, tad NEKAD no tiem nesagaidīt reālu rīcību latviskas Latvijas atjaunotnes labā! BURTISKI NEKAD!!! Jo šie tipi gudri un liberāli visur murmulēs, pat šo to, ar nacionālu smaržu mēreni atbalstīs, šo to bīdīs nacionālā stilā ar karogiem un lāpām, bet istus, nacionālus cilvēkus un to priekšlikumus tie bremzēs vai drīzāk darbosies PRET TIEM!

  2. zonnenbergs saka:

    Katram LATVIETIM vajag just,ka vins var realizet savu
    potencialu sava zeme.Ieskaitot dzivibas atdosanu.

  3. AG saka:

    Okupantu padauzu sočņevu slavējot, Plāngrantiņš atkal pierāda, ka nav pieskaitāms!

  4. Sergejs saka:

    Interesanti, kā turpmāk būs iespējams uzrunāt nelatviešus, ja partijas mājaslapā ir šādas te A.Sluča pārdomas?! Veidot kontaktu starp latviešu nacionālistiem un patriotiski noskaņotiem citu Latvijas tautu pārstāvjiem nekad nav bijis pārāk vienkārši – bet piekrītot neapdomīgiem izteikumiem mēs nekā nepanāksim, tikai radīsim jaunus sarežģījumus. To raksta tas VL Kalvis?!!!
    —————————–
    viss ir otradi, tie nelatvieši, kas ir nac. latviešu un ir par latvisku, uzplaukstošamu šo valsti Baltijas jūras krastā un kas reiz jau tāda bij, tiem cilvekim un man der tieši Slucisa kunga domas, jo arī mēs saprotam, ka tas ir vienīgais ceļs-valsti jādabū brīvu no PSRS sovjetu klaidoņiem, kas sazinas kreiviski, bet nav nekādi krievi, bet ir Latvijas okupanti un tas vot fakts!Par Dimku Mironovu brīnos,kā nomainīts.

  5. Sergejs saka:

    Tu AG tāds pseidonacionāļis esi, kā paver žauna, tā vienas draņķibas nāk arā!

  6. A.Kalniņš saka:

    Treknis Plāngedroics savu provokatora kgb smaku atkal palaidis- jā, kas nu čekai visvairāk nepatika, tad tie ir tie retie krievi, kas latviešu nacionāļu pusē konsekventi nostājušies! Tos vajag apmelot, pazemot un izolēt visiem gedroicu-urbanoviču ķesku līdzekļiem!

  7. AG saka:

    Kalniņ-plānprātiņ, kā tad sočņeva mūsu pusē ir nostājusies? Viņa dekolonizāciju atbalsta, vai? Tajāpat LA rakstā šī tak aicina cītīgāk mūs laizīt okupantiem pakaļu!

  8. white joker saka:

    ..hi,ja ag būtu palasijis sava paša reklamētajā ddd avīzē k.sončevas interviju, tad tik glupi neatbildētu a.kalniņam

  9. AG saka:

    Tu nejauc Sočņevu ar L.Zīverti gadījumā?

  10. Miervaldis saka:

    Bet Linard – Dimitrijs Mironovs ir labs krievs, un laikam par Latvijas pirmo brīvalsti viņš tās “paaudzes”, ir domājis!šitik labs krievs, un skatīties uz savu līdztautiešu asinsdarbiem, lopošanos, kaut kā neticās!

  11. oopaa saka:

    :D:D:D Apsīša kungs izsenis ir pazīstams ar savu taisnvirziena domāšanu…
    precīzāk- ja ir drukāts ka kjēvei ir pauti- ar putām uz lūpām šo faktu aizstāvēs, pat ja redzēs ka pautu nav…

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *