A. Stranga- vēsturnieks uz pasūtījuma !

TribuālsAivars Stranga: es apšaubu, ka pavēli deva Cukurs
Vēsturnieks, Latvijas Universitātes profesors Aivars Stranga kasjauns.lv teica: „Es ļoti apšaubu, ka Cukurs varēja dot šādu pavēli. Par 99 procentiem esmu pārliecināts par to. Visticamāk pavēli nodedzināt sinagogu deva SD brigādes ģenerālis Štālekers vai kāds no viņa tuvākajiem cilvēkiem. Katrā ziņā vācieši nepieļautu tādu pašdarbību, ka latvieši paši dedzinātu sinagogu. Protams, vēlāk šī pavēle tika novadīta Arāja komandai, kurā bija arī Cukurs.”
Foto: Kolaborants Aivars Stranga saka:”Es jau sen esmu sapratis, ka vēsture nav konstants jēdziens.Vienmēr ir jāseko līdzi “vēja virzienam”.” Izskats liecina, ka Strenga varētu būt kāda poļitruka Izāka dēls. 1954. gadā viss varēja gadīties… . Tāpēc arī šis pretīgais naids uz latviešiem.
Aivars StrangaStranga nenoliedz Cukura līdzdalību ebreju iznīcināšanas akcijās, bet teic, ka Rīgas Horālās sinagogas iznīcināšanas fakts visdrīzāk ir atspoguļots nepareizi. „Vislielākā Cukura vaina ebreju iznīcināšanas operācijā bija Rīgas geto iznīcināšanas operācijās 1941. gada 30. novembrī un 8. decembrī, kad Cukurs pavadīja ebreju kolonnas uz nošaušanu Rumbulā. Iespējams, tad arī viņš ir kādu nošāvis ne tikai Rumbulā, bet arī pa ceļam uz Rumbulu,” teic Stranga.

=================================================

Herberts Cukurs“Iespējams, tad arī viņš ir kādu nošāvis ne tikai Rumbulā, bet arī pa ceļam uz Rumbulu,” teic Stranga.”>>>>>”Stranga nenoliedz Cukura līdzdalību ebreju iznīcināšanas akcijās”

Foto: Cionistu noziedznieku noslepkavotais Herberts Cukurs. Vēsturnieks(jūda, ne vēsturnieks) Aivars Izakovič Stranga ir pārliecināts, ka Herberts Cukurs ir šāvis žīdus, pat nesagaidot gala mērķi, kā saka Izakovičs: pa ceļam !!!

Kā tad nu ir, komunist Stranga, par daudz sadzēries “krutku” vai vienkārši nāk ārā tava “padomju” laika liekuļa melnā dvēselīte ? Vai tu toreiz tur biji klāt, ka vari uz Herbertu Cukuru sacīt tādas nelietības ? Par šo tavu apvainojošo murgojumu, nelieti Stranga, tu stāsies latviešu tautas Tiesas priekšā.

Laikam jau nelietis (Stranga) jūt uz kuru pusi “vēji sāk pūst” un tāpēc sāk “pareizi” domāt !? Bet varam tevi, nelieti, apbēdināt- kā krievu, tā arī žīdu laiki no pasaules taps “izdzēsti”, jo viņu ļaunums ir pārkāpis kritisko robežu, bet līdzskrējēji saņems savu jūdasa algu.

LRTT.    06.02.11 
=================================================

Roberts Klimovičs 

 Roberts KļimovičsNav neviena ticama pierādījuma Herberta Cukura dalībai žīdu šaušanās! Apgalvoju to ar pilnu atbildību. Savukārt ir neapgāžami pierādījumi tam,ka Cukurs,riskējot ar dzīvību, ir izglābis vairākus žīdus.
Foto: Grāmatas “Latvijas aviācijas vēsture” autors Edvīns Brūvelis, kurš personiski pazina Herbertu Cukuru un aviācijas entuziasts Roberts Kļimovičs.

NG rādītā filma ir tikpat melīga,kā slepkavu izdotā grāmata “Rīgas Bendes nāve”. Tajā,izņemot apgalvojumus nav neviena autentiska pierādījuma.
Kad šī filma tika veidota,tās producenti sazinājās ar mani un vēlējās iegūt dažus materiālus. Piedāvāju sadarbību un kopīgiem spēkiem šo filmu izveidot, balstoties arī uz manu pētījumu rezultātā iegūtajām liecībām un pierādījumiem,taču viņi atteicās sadarboties,tikai vēlējās nopirkt materiālus.
Filmā nav pat ievietota intervija ar vienu no Cukura izglābtajiem žīdiem – Šapiro, kā arī ar izmeklētāju,kurš izmeklēja Cukura slepkavības lietu – Otero. Zinu,ka viņi tika intervēti. Laikam jau intervijās dzirdētais neietilpa filmas veidotāju iecerēs..

Strangas Kungs. Jūs esat liels žīdu draugs,to zinām,bet nepalieciet par smieklīgu balamuti izvirzot tāda līmeņa vēsturniekam,kā Jūs nepiestāvošus pieņēmumus,kurus nevarat pierādīt.

You may also like...

101 komentāri

  1. Otto saka:

    Pieslēdzos tikai tagad un mans viedoklis ir tāds, ka šeit kā parasti ir divi absolūti pretēji viedokļi, vieni saka absolūto muļķību par 30 000 tūkstošu nāvi, citi atkal ceļ debesīs.
    Patiesība ir pa vidu, viņš bija Arāja komandā, bet strādāja garāžā, ņēmās ar motoriem, jo bija aviātors, pie fričiem katram bija sava vieta un vietas tika strikti ievērotas, jo friči bija un ir pedanti.
    Ir pierādījumi, ka viņš ir braucis uz Rumbulu, vedis Arāju, kas nenoliedzami ir slepkava un nīstams cilvēks, ja esi vesels prātā….
    Jā viņš pakārtoti līdzdarbojās un neiejaucās noziegumā, bet nav pierādījumu, ka viņš būtu šāvis, nav, tādēļ arī Izrēla nedod dokumentus, publiskai apskatei, nedod.
    Daudz būtiskāk būtu uzsvērt un runāt par to, ka 1200 latviešu vīriem ap 600 var uzskatīt par tiešajiem ”žīdu” šāvējiem. Sarkano Partizānu medīšanu es neuzskatu par noziegumu…..bet tas ir cits stāsts, arī Arāja rota medija partizānus, viņu uzdevumi bija diezgan plaši un soda akcijas veica daudzviet Latvijā.
    Pats svarīgākais ko gribu teikt, šie cilvēki bija nelaimīgi, jo atskaitot vadību, kas visu zināja jau no paša sākuma, tika iesaistīti nezinot kas būs jādara. IENĀK VĀCIEŠI UN VEIDOJAS SLĒGTA VIENĪBA, AR NEKONKRĒTIEM DARBĪBAS MĒRĶIEM, CĪŅA PRET IENAIDNIEKU SARKANO, DAUDZI IESTĀJĀS UN IZSTĀTIES VAIRS NEVARĒJA, ARHĪVĀ ATRADU DOKUMENTU KUR 3 GABALI PĒC PIRMĀS AKCIJAS IZDARĪJA PAŠNĀVĪBU, TAS LIEK DAUDZ KO PADOMĀT.
    Es neattaisnoju šos cilvēkus, bet arī viņi bija sava veida upuri.
    Pats svarīgākais ir tas ka šos 600 slepkavas nedrīkst pieskaitīt un salīdzināt ar 51 000 leģionāru, kas cīnījās par savu zemi, frontē, pret krieviem, kas ir varonība un mūsu nācijas lepnums, II pasaules karā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *