Vai Franks Gordons ir latviešu draugs ?

Vai F. Gordons ir latviešu draugs ?

Gordons_TrisZvaigznesNo pirmā acu uzmetiena liekas, ka lielāka drauga par Franku Gordonu latviešiem neatrast. Ar to es domāju, protams, no žīdu(ebreju) tautas puses. Vai tas tā ir ? No savas pieredzes varu teikt, ka nē, F. Gordons nav latviešu draugs. Viņš savā būtībā ir tāds pats kā cilēvič, ždanoka vai giļmans. Viņš ir dižcionistu “mehānisma” neatņemama sastāvdaļa. Darbojas pēc pātagas un burkāna likuma. Patreiz pie varas esošajam KGBistu režīmam viņš ir ļoti izdevīgs. Pamatā šodien Latviju izzog žīdi ar dažu kangaru palīdzību. Latviešu tautai tiek uzspiesta krievu valoda un krievu intereses. Un kas to dara ? Atkal nonākam vienīgi un tikai pie žīdiem ar retu krievu atkritumu piejaukumu. Cilēviči, ždanokas, pļineri, giļmani, lindermaņi, godmaņi…. . 

Foto: Franks Gordons saņem Triju Zvaigžņu ordeni (1998.24.IX) no Latvijas vēstnieka Izraēlā Ivara Silāra.

Aiz visa tā, protams, ka slēpjas arī komunisti-kangari, kuri savas glumās jūdasa roķeles ir notraipījuši ar latviešu tautas sviedriem un asinīm. Tādi kā peters, brigmanis, bojārs, zālīte, ēlerte, krustiņš… . Dižcionistu “mehānisma” sastāvdaļai  pieskaitāmi arī pēdējie manis nosauktie. Līdzībās runājot,- tādi peteri vai ēlertes ir cionistu tualetes papīra statusā- noslauka un izmet. Protams, ka kaut kas jau arī tiek šiem tautas kangariem par uzticīgu kalpošanu. ēlerte “sakrāja” miljonus no žīda kargina, brigmanis cer nosprāgt dabīgā nāvē pie šī žīdu mākslīgi uzturētā režīma… . Kā redzam, tad neliešiem šodien nemaz tik slikti neklājas. Kā saka māra zālīte: štrunts par latviešiem, ka tik manu vīru, KGB kapteini, nepievelk pie laternas… . Par vvf nav ko brīnīties, jo viņa no tēva puses ir žīdiskas izcelsmes, tāpēc ar prieku skraidīja jaunībā pa čekas konspiratīvajiem dzīvokļiem uzdzīvodama… . Jā, un tāpēc mums ir vajadzīgs tāds Franks Gordons, kurš nolaiž latviešos uzkrājušos politisko tvaiku, kuru radījuši žīdu cionistu klaidoņi. Franks kādā rakstā pamatīgi nolamā agresīvos žīdus un atkal, un atkal apstulbotais latviešu cilvēciņš priekā iesaucas: redz, es tak teic, ka ir arī labi žīdi ! Jā, “tvaiks” ir nolaists līdz nākošajai reizei….. . Un Franks kādā Telavivas krogā uzsit uz pleca Cukermanim un saka: “Lūk tā tas rīmējas, ka ozolā aug zīles un latviešiem pūš pīles…” Bet ne jau mūžīgi žīdiem tā rīmēsies.

Droši vien nebūtu par mums draudzīgo “žīdiņu” rakstījis, ja viņš ar mani nebūtu izspēlējis ļaunu joku Latvijas Avīzē. Neko jau es vairāk un nešpetnāk par žīdiem nerakstīju kā “mūsu” Gordons. Nekad žīdu tautai neesmu novēlējis jaunu Holokaustu, bet Franks Gordons to apgalvoja. Kāpēc viņam vajadzēja kaut ko tādu rakstīt ? Kāpēc sava mūža nogalē vajadzēja apķēzīt savu Būtību- Dvēseli ? Iznāk, ka viņš pats par žīdiem var izteikties nosodoši, bet, kad es to darīju, tad Gordonam nervi neizturēja. Bet varbūt, ka tas bija politiskais pasūtījums ? Pēc visas šīs jezgas var secināt tikai vienu, ka Gordons un Lindermanis ir viena “monēta”,bet tikai ar dažādām pusēm.

 P.S. Atkārtoju, nekad nevienai tautai neesmu vēlējis Holokaustu….. . Es gan esmu sacījis, ja žīdi tā turpinās uzvesties pret palestīniešiem un latviešiem, tad uz nākošo Holokaustu ilgi nebūs jāgaida ! To var pieskaitīt pie brīdinājuma, nevis novēlējuma. Bet ko darīsi, savam saimniekam jāklausa un jāraksta ko liek, vai ne Frank… ?

L. Grantiņš

18.06.2010

You may also like...

65 komentāru

  1. AG saka:

    Gordons tiešām ir viens riebīgs cionistu mēsls, taisnība!

  2. LRTT saka:

    Sajūta,ka lasu to pašu KGBistu uzrunu latviešu tautai no Stabu ielas pagraba.

  3. Miervaldis saka:

    Franks Gordons IR labs žīds!Ta kā blandoņas žīdu vairs nav, nepiekrītu lielākai daļai augšup minētā.

  4. Tukš muca saka:

    Ja tā raksta Tribunāls, tad tā ir tā pati vecā Gebelsa propoganda par žīdiem un viņu mantrausību. Nevajag te deldēt vecas plates par nenosprāgušiem komunistiem, KGBšņikiem un sen nosprāgušiem fašistiem.

  5. co saka:

    Savā starpā karo un cīnās tikai ebreji(žīdi,sefardi,hazāri,aškināzi),
    pārējie,, varoņi,, varbūt tikai pie kāda grupējuma ierindnieki,ko liek
    to raksta un dara.
    Niecīgs ir gods,ja nogalina vīru,kurš ir zemāks par tevi.

  6. asirietis saka:

    ES GAN NEPIEKRITISU RAKSTA AUTORAM.AIZ ELERTES STAV SOROSA ZIIDI

  7. asirietis saka:

    Soross ir nacionālo valstu nīdējs
    PĀRDOMĀM 10.10.2008

    Piedāvājam izlasīt NRA publicēto interviju ar Mārci Bendiku, kurā viņš konspektīvi izanalizē Sorosa tīkla darbību un mērķus. Intervijā ļoti savaldīgā stilā (kāds NRA anti-sorosistu rakstiem bieži pietrūkst) tiek atklāta sorosistu darbības centrālā motivācija visā pasaulē – naids pret nacionālu valsti kā tiesisku institūciju.
    Tiešām vērts izlasīt.

    Žīdu izcelsmes amerikāņu miljardieris Džordžs Soross, izmantojot savu naudas varu, jau vairākas desmitgades visā pasaulē ved cīņu pret jebkādām nacionālisma izpausmēm un tradicionālajām vērtībām kā tādām.

    .
    Finansistu un komunikāciju konsultantu Mārci Bendiku plašāka sabiedrība iepazina 1996. gadā, kad viņš kļuva par premjera Andra Šķēles padomnieku. Kopš tiem laikiem viņa padomā ieklausās daudzas augstas valsts amatpersonas un biznesa elites pārstāvji. Lai gan viņš pats labprātāk runā par melnbalto fotogrāfiju un zolītes turnīriem, nav šaubu, ka arī šobrīd viņa darba pienākumos ietilpst Latvijas politisko procesu analīze.

    – Jūs bijāt viens no pirmajiem, kurš jau deviņdesmito gadu beigās sabiedrību publiski brīdināja, ka miljardieris Soross nav tikai labdaris – ka viņš labdarībai tērē miljonus, lai pelnītu miljardus. Jūs viens no pirmajiem arī norādījāt uz politisko nokrāsu Sorosa finansēto organizāciju darbībā. To atklājāt nejauši, vai tam pamatā ir rūpīgāks pētījums?
    – Tas bija rezultāts pastāvīgiem pētījumiem par labdarības un politisko aktivitāšu saistību ar naudu. Tas bija mana darba pienākums, jo 1993.–1994. gadā es biju Tautsaimniecības pētniecības fonda vadītājs. Fonds nodarbojās ar atklātu lobismu un to neslēpa. Mēs strādājām pie tā, lai izveidotu modernu vērtspapīru un finanšu tirgus likumdošanu.
    Tas, ka finanšu industrijas nauda cenšas iegūt politisku ietekmi, ir vismaz četrsimt gadu veca tradīcija. Tāpēc mans 1998. gada pētījums par tā laika Sorosa fonda darbību, kas tika publicēts žurnālā Klubs, noslēdzās ar aicinājumu: “Cilvēki, esiet modri!” Bet jāatceras, ka tobrīd Sorosam Latvijā nevarēja pārmest nekādu politisku darbību. Atšķirībā no daudziem Sorosa faniem esmu lasījis viņa darbus, arī lielās intervijas ar viņu. Esmu lasījis Rietumu pasaules analīzes un kritiku par Sorosa darbību un teoriju. Toreiz mani ārkārtīgi izbrīnīja, cik šis Soross ir bīstams, cik viņa idejas ir kaitīgas šā vārda pilnajā un visplašākajā nozīmē. Austrumeiropā viņš vienmēr ir atbalstījis vecos komunistus, Albānijas gadījumā bandītus un bandītiskos komunistus. Šķita, ka pret to nav zāļu, bet izrādījās, ka ir. Starptautiska autoritāte – Čehijas prezidents Vāclavs Klauss – Sorosa tīmekli izmeta no Prāgas ārā. Tāpēc, ka Sorosa idejas un darbība, ko attīsta viņa organizācijas, ir vērstas pret brīvo pasauli. Tās aizstāv komunismu, turklāt nevis nacionālo komunismu, bet gan kosmopolītisko. Tas arī man ir nepieņemami, un es uzskatu, ka tas ir ļoti bīstami.

    – Bet Soross jau atbalsta opozīciju jebkādās tās izpausmēs. Vai tas nav skaidrojums, kāpēc lielburžujs atbalsta komunistus?
    – Nē! Ungārijā, Rumānijā, Albānijā viņš atbalstīja pozīciju. Viņš ir atbalstījis tieši varas pozīcijas un tieši tādas, kuras vēršas pret nacionālu valsti. Tur, kur viņš spēja uzreiz sagrābt varu ar saviem noteikumiem, kā tas bija Ungārijā vai Albānijā, tur viņš atbalstīja pozīcijā esošos vecos komunistus, kuri vērsās pret nacionālo valsti.

    – Tātad Soross ir nacionālo spēku ienaidnieks?
    – Pilnīgi noteikti. Es viņam to nepārmetu. Viņš ir mucis no Budapeštas geto. Viņa zemapziņas līmenī nacionālists ar šauteni rokā droši vien ir ārkārtīgs drauds, un tā ir viņa personīga darīšana. Un kamēr tā ir viņa personīga darīšana, mēs varētu satikties pie vēlēšanu urnas un lemt, kuram no mums ir taisnība un kura bailes ir svarīgākas. Bet mēs jau godīgi nevaram satikties, jo var izrādīties, ka viņš vēlēšanas jau ir nopircis.

    – Indulis Emsis savulaik pateica tikai divus vārdus – “tīklveida struktūras”, bet par to sorosieši nebeidz viņu gānīt vēl tagad. Vai tie ir sorosiešu pašaizsardzības refleksi?
    – Vienīgais, ko Emsis ar šo uznācienu panāca – zaudēja daļu no saviem atbalstītājiem. Secinājums – politika ir viena lieta, bet patiesība un taisnība – cita. To, ka Sorosa finansētā organizāciju saimniecība gandrīz pilnībā ir pārņēmusi varu Latvijā, mēs ļoti labi varam spriest pēc rezultātiem. Piemēram, politiskā elite, valsts vadība – ar to es saprotu valdību, Saeimu, politisko partiju līderus un ekonomiskās elites – bez iebildumiem pieņem vienas sorošiešu organizācijas amatpersonas paziņojumu, ka nākamajam valsts prezidentam jābūt apolitiskam. To neviens no politiskās valsts vadības nenolēma! To nolēma ārpus tās, bet valsts vadība kā cirka tīģeri, cits citu pārbļaujot, to izpildīja. Viņi visi nosēdās uz pakaļķepiņām un, priekšķepiņas izstiepuši, padevīgi dūca: “Uū.” Tas, ka brīnumainā kārtā izdevās ievēlēt cilvēku, ko šā scenārija virzītāji galīgi negribēja, tas jau ir cits jautājums. Politiskā vadība to iztēloja kā savu uzvaru, bet tā labākajā gadījumā ir Pirra uzvara. Piekrišana kaujai ar sorosiešu noteikumiem jau pati par sevi uzrādīja totālu pastāvošās varas zaudējumu un impotenci.

    – Kāpēc šī vara pieņem sorosiešu noteikumus?
    – Tas ir sorosiešu ilgstoša darba rezultāts. Ja mēs paraugāmies vēsturē, kā notiek smadzeņu skalošana, lielisks piemērs bija 1930. gadu Vācija – toleranta sabiedrība pēkšņi izpildīja Kristāla nakts šausmas. Tāda pati metode ir iedarbināta, lai Latviju likvidētu kā nacionālu valsti.

    – Kā šīs metodes iedarbināšana izpaužas reālā dzīvē?
    – Sorosiešu organizācijas piesakās varai kaut ko pārbaudīt. Un kuri šīs organizācijas pieņem? Bojārs, Ždanoka vai kāds cits kreisais? Nē, labējie! Bērziņa valdība saka: “Jā, mīļie, nāciet, lūdzu!” Sorosieši vienmēr grib pārbaudīt svešas finanses. Reiz, kad Sarmīte Ēlerte televīzijā rupji samelojās, sakot, ka Sorosa fonds Latvija finansēšana ir pilnīgi atklāta, es Transparency International aizsūtīju vēstulīti ar lūgumu redzēt viņu finanses. Es saņēmu fantastiski rupju atbildi, par ko, protams, pastāstīju Latvijas Radio raidījumā Rīta rosme. Raidījums izskanēja ēterā, un neilgi pēc tam saņēmu epasta vēstuli, ko bija parakstījusi Delnas tā laika direktore Diāna Kurpniece. Vēstule sākās ar vārdiem: “Lai arī es jūsu raidījumu nedzirdēju, tomēr es vēlētos jums norādīt…” Šim teikumam sekoja četras secīgas muļķības, kurās norādīts, kā man bija jārīkojas. Cilvēks, kurš atļāvies uzrakstīt šādu vēstuli, pat nenoklausoties raidījumu, ir sovjetisks preteklis, kas neko nejēdz nedz žurnālistikā, nedz publiskajā komunikācijā. Bet šis cilvēks šobrīd ir KNAB preses sekretārs.

    – Vai Latvijai ir iespējas pārvarēt sorosismu?
    – Reducēt visas Latvijas nelaimes uz Sorosa nelietību ir aplami. Soross gan Latvijā, gan Igaunijā, gan ASV ir viens un tas pats. Vienīgi izrādījās, ka Latvijā Sorosam ir labvēlīga augsne, jo šeit ir impotenta vara. Jautājums – kādēļ cilvēki, kuriem uzticēta vara, šo varu nespēj realizēt? Valsts varas vājuma iemesls nav Soross. Iemesls ir valdošās elites tuvredzība, stulbums un pilnīga deģenerācija.Vissliktākā ir pašreizējā Aigara Kalvīša un Oskara Spurdziņa valdība – cik atceros, pat padomju laiku Jurija Rubeņa valdība bija labāka. Bet arī Andrim Bērziņam ir viena smaga piezīme, jo viņš bija tas, kurš leģitimizēja cirku ar sorosiešu aicināšanu uz valdības lietu pārbaudīšanu. No taktiskā viedokļa tas Bērziņam bija ērti. Viņš sorosiešus uzaicināja uz Latvijas kuģniecības privatizācijas pārbaudi. Tā kā tobrīd Sorosam interese par Latvijas kuģniecības privatizāciju jau bija pazudusi, tad arī tā pārbaude kā, zināms, beidzās ne ar ko.

    – Latvijas sabiedrības vairākumam nav viegli saprast, ka Sorosa idejas un viņa finansēto organizāciju darbība ir kaitīga, viena iemesla dēļ – neviens īsti nespēj saskatīt, kādā veidā Soross grib atpelnīt šeit ieguldītos miljonus.
    – Peļņa viņam šeit nav vajadzīga. Viņš realizē savas idejas, kuras sauc par atklātās sabiedrības idejām. Bet īstenībā, ja paraugāmies, kādu ideoloģiju viņš realizē Amerikā, tad ieraugām – tā ir narkotiku, pašnāvību un eitanāzijas legalizācija. Viņam ir milzīga darba kārtība, ko viņš vēlas realizēt. Tā ir pilnīgi pretēja mūsu sabiedrības vērtībām.

    – Kādas ir Sorosa intereses Latvijā?
    – Graut nacionālo valsti. Viņš ir nacionālo valstu pretinieks. Vajag palasīt viņa darbus, intervijas.

    – Jūs sorosiešu bīstamību pamanījāt pirmais, bet plašāks cilvēku loks to pamanīja tikai tad, kad Sorosa organizācijas metās nežēlīgā politiskajā cīņā par eirokomisāra amatu. Vai tad šeit nav saskatāmas intereses amatā iebīdīt savu cilvēku? Vai tad eirokomisāra amats nav iztērēto miljonu vērts?
    – Man viens cits aspekts šai notikumā šķita svarīgāks. Proti, cīņa par eirokomisāra amatu bija ļoti saskaņota Eiropas antikonservatīvā lobija darbība. Viņu mērķis nekādā ziņā nebija Latvijas kandidāts. Vienalga, vai mēs šai amatā būtu izvirzījuši Ingrīdu Ūdri vai Vairu Vīķi-Freibergu – šim kandidātam būtu jākrīt, tāpat kā toreiz bija jākrīt Butiljonem. Toreiz Eiropas liberālo, puskomunistisko un geju – lesbiešu lobijs savu panāca, viņi toreiz uzvarēja. Izrādījās, ka Latvijas pārstāvis ir nepareizais cilvēks nepareizā vietā.

    – Bet mums zināmā mērā arī paveicās. Vairs mēs tādu amatu kā Eiropas komisārs enerģētikas jautājumos nedabūsim.
    – Ja valstī turpināsies šīs nejēdzības, nekāds amats nebūs vajadzīgs, jo nebūs jau valsts. Valdības vietā būs komisija, kura lems par to, kā mainīties goda sardzei pie Brīvības pieminekļa.
    Politiskās diskusijas izskaušana no publiskās telpas ir viens no virsuzdevumiem, ko sorosieši ir veikuši. Piemēram, priekšvēlēšanu uzraugu galvenais mērķis bija izspiest politiķus no publiskās telpas. Līdz ar to publiska diskusija politikā vairs nebija iespējama. Diskusija bija tikai par to, kuram avīzes redaktoram ir taisnība. Un taisnība, protams, izrādījās tam, kurš sevi bija pasludinājis par vistaisnīgāko.

    – Tas nozīmē, ka sorosieši uzurpē politisko varu?
    – Šī vara jau pieder viņiem. Tas, ka viņi šo varu reizēm nespēj realizēt līdz galam, konkrēti – gadījumā ar prezidenta vēlēšanām, ir viņu sapīkuma un ārdīšanās iemesls.

    – Jūs jau pieminējāt 1998. gadu, līdz kuram Sorosam nevarēja pārmest jaukšanos politikā. Bet 1998. gads ir robežšķirtne, no kuras sākās līdzekļu guldīšana politiskās programmās. Varbūt 1998. gadā atnāca komanda, ka laiks atgūt Sorosa investīcijas?
    – Jā, 1998. gadā sorosieši sāka politiskās darba kārtības apgūšanu. Es nezinu, vai tas bija plāns, vai sagadīšanās. Es novēroju, ka sorosiešu darba kārtība pavērsās uz to, ka neviena neievēlētu personu loks tika nosaukts par sabiedriskajām organizācijām, kas savukārt uzmetās par kontrolieriem visiem citiem. Un to pieļāva pašreizējā politiskā elite.

    – Kāpēc jūs uzskatāt, ka šī ir vissliktākā Latvijas valdība?
    – Kā var tāda organizācija, kāda ir Tautas partija, kuras rindās ir daudz vadītāju, saimnieciski domājošu cilvēku, un kuriem ar galvu viss ir kārtībā, gadiem ilgi pieciest šo situāciju? Igauņiem jau desmit gadus ir bezdeficīta budžets, un jau gadus trīs viņiem budžets ir ar pārpalikumu. Kāpēc mūsu cilvēki, kuri māk skaitīt, prot vadīt uzņēmumus, kļūst par mīkstčaulīgiem idiotiem? Mani pilnīgi satrieca intervija ar Andri Šķēli, kurā viņš teica: “Kamēr Kalvītis un Spurdziņš ir pie varas, tikmēr lats būs stabils. Esiet droši.” Īstenībā Latvijas ekonomikai pirmie divi ienaidnieki ir Kalvītis un Spurdziņš. Valsts apdraudējums slēpjas valsts vadībā, tās nespējā uztaisīt budžetu.

    – Varbūt viņiem reālā vara nemaz nepieder? Kur šobrīd slēpjas valsts varas centrs?
    – Reālā vara valsī pieder neievēlētu personu lokam.

    – Izskan viedoklis, ka aiz Sorosa finansētajām organizācijām patiesībā slēpjas ASV ārpolitika.
    – Nav tik vienkārši. Šī Sorosa saimniecība, protams, ir proamerikāniska. Latvijā pirmie Sorosa fonda vadītāji bija ASV cilvēki, daži pat ar izlūkdienesta sakariem. Bet jāsaprot, ka cilvēki ar radikāli liberāliem uzstādījumiem labprātāk iegūst izglītību ASV nekā, piemēram, Itālijā. Tādējādi izskaidrojama arī viņu proamerikāniskā domāšana.

    – Vai nevar būt situācija, ka tieši ASV vēstniecība dod komandas Sorosa tīklam, kā rīkoties?
    – ASV vēstniecībai ir ļoti liels iespaids uz atsevišķiem cilvēkiem Sorosa finansētajās organizācijās. Bet es neticu, ka šai daudzgalvainajai Sorosa medūzai ir centralizēta vadība, jo nav tāda līmeņa vadītāja. Latvijai apdraudējums nenāk no opozīcijas. Latvijai apdraudējums nāk no pašu valdības.
    http://www.aisbergs.lv/?p=881

  8. "asīrietim" saka:

    Kādi drausmīgi murgi!
    Tad jau 100X labāk Soross ,nekā stulbais Bendiks ar zinātniskā komunisma izmežģītām smadzenēm.Dzīve jkau ir pierādījusi,ka visu Latvijā savāc Kremlis,ne Soross.Kam piewder “Latvijas gāze”,kam pieder kuģubūve,vagonurūpnica utt,.,kam pieder nekustamie īpašunmi Jūrmalā,Vecrīgā utt.,kam pieder Abrene,kurš рылоpagriezis pret Kremli un ieņēmis Rīgu kā 1940.g.?
    Tas mankurts,kurš pārdrukājis šo Višinska smērējumu ,PATS ir Sorosa + Putina mutants.Tie maitas,kas raujas pie varas SC + LPP/LC,TP ,VL ir Sorosa komsomoļci?Viņi “Baltijas forumu”un žīdu saietu Rīgā rīkoja lai slavinātu ASV un Sorosu?
    Paprasi tam politprostitūtei Bendikam ŠOPDIEN ko šis teiks par (AŠ)2?!
    Nu jau arī šī lapele kļūst par sarkanu karodziņu Astoņkājim!

  9. asirietis saka:

    nu nevajag-es loti labi zinu ka no komentetajiem te ir pilns ar dp provokatoriem un sorosa dirsas laizitajiem.tapat delfos un apollo.
    tu vari sito ieboret parastam aunam kurs muti atpletis skatas tv zinas,tacu tikai ne man

  10. asirietis saka:

    kas attiecas uz jautajumu-kam pieder-varu atbildet-patreiz valdiba slepeni gatavo papirus kurus valsts ipasumus nodot SVF.ta ka propogandu savu atstaj berniem.kad visi valstij piederosie -pelnu nesosie uznemumi buss mums atnemti-tad gan varbut iznakums ka tos ipasnieki pardod krievijai-bet tas jau ir cits stasts

  11. asirietis saka:

    21.02.2010. 19:20 (turpinājums) Rietumeiropa izstrādāja aizsardzību savai rūpniecībai un strādājošajiem, pārliekot uz citiem zemes nomas un citu ienākumu izmaksas, kurām nav tieša sakara ar nepieciešamiem ražošanas izdevumiem. Pēcpadomju ekonomikas „atbrīvoja” no nodokļiem šos ienākumus, kas tika paredzēti izmaksai rietumeiropas bankām. Šīs valstis, kurām 1991. gadā nebija parādu, pēc tam tika pārslogotas ar parādsaistībām, kuras nav nominētas to personīgajās naudas vienībās, bet cietā valūtā.

    by Prof Michael Hudson and Prof. Jeffrey Sommers

    Tulkojuma I daļa: “Global Research”: Latvijas neoliberālais vājprāts (Latvia’s Neoliberal Madness) Tulkojums, I daļa >>>
    Rietumu banku kredīti netika izmantoti ieguldījumu palielināšanai pamatkapitālā, valsts investīcijās un dzīves līmeņa paaugstināšanai. Šo kredītu lielāko daļa nodrošināja ar esošajiem aktīviem, kas bija mantoti no padomju perioda. Nekustamā īpašuma būvniecības tempi tiešām strauji pieauga, bet tā lielākā daļa pašlaik kļuvusi par mazvērtīgu kapitālu. Un tagad rietumu bankas pieprasa, lai Latvija un Baltijas valstis maksātu rēķinus, vēl lielākā pakāpē ieviešot jaunas neoliberālās „reformas”, kuras draud izspiest uz ārvalstīm vēl vairāk darbaroku, jo Baltijas ekonomikas saspiedīsies, bet nabadzība pieaugs.
    Tamlīdzīga situācija – valdošā kleptokrātija augšā un parādos esošs darbaspēks (vāji vai pavisam neorganizēts no arodbiedrību puses) – tad arī ir izslavētais „biznesam draudzīgais” modelis, kurš ir jāatdarina pārējai pasaulei. Pēcpadomju ekonomikas acīmredzami ir „vāji attīstītas”, ar bezcerīgi augstu ražošanas vērtību un kopumā nav spējīgas konkurēt, pat pie vienādiem pārējiem nosacījumiem, ar saviem rietumu kaimiņiem.
    Rezultātā šķiet, ka šis ekonomisks eksperiments ir sajucis prātā un pārvērties par antiutopiju, kuras upuri pašlaik tiek vainoti pilnīgi visā. Neoliberālā labumu „difundēšanas no augšas uz leju” ideoloģija (izskatās, ka tā tiek gatavota izmantošanai Eiropā un Ziemeļamerikā tikpat optimistiskas retorikas pavadībā) izrādījās ekonomiski tik postoša, ka to var salīdzināt tikai ar militāru okupāciju. Tā kā mums laiks sākt uztraukties par to, ka Baltijas valstis var izrādīties tikai ģenerālmēģinājums un mēs drīz redzēsim visu to pašu Savienotajās Valstīs.
    Vārda „reforma” nozīme pašlaik iegūst negatīvu nokrāsu Baltijā, kā tas jau ir noticis Krievijā. Reforma tagad nozīmē atgriešanos pie feodālas atkarības. Bet ja agrāk zviedru un vācu feodāļi valdīja, izmantojot savas īpašuma tiesības uz Latvijas mājām un zemi, tad tagad tie kontrolē Baltiju uz savu hipotekāro valūtu kredītu rēķina, pateicoties nekustumā īpašuma ķīlai. Parādu slogs ir aizstājis tiešo dzimtbūšanu. Nekustamā īpašuma ķīlu vērtība ievērojami pārsniedz tā faktiskās tirgus cenas, kuras pērngad ir kritušās par 50-70 procentiem (atkarībā no mājokļa veida), un daudzkārt pārsniedz latviešu mājīpašnieku iespējas maksāt parādus. Valūtas parādu apjomi ir daudz lielāki, nekā šīs valstis var iegūt no savas ražošanas un rūpniecības un lauksaimniecības produktu eksporta uz Eiropu (kura diez vai gribēs pieņemt šo importu) vai citiem pasaules reģioniem, kur demokrātiskās valdības ir uzņēmušās saistības aizsargāt savas darba vietas, nevis atbrīvoties no tām un pakļaut savas valstis stingras ekonomijas bezprecedenta programmām „brīvā tirgus” vārdā.
    Kopš tā laika, kad plašākai sabiedrībai tika prezentētas jaunās neoliberālās kārtības vērtības, ir pāgājušas vairākas desmitgades bet to sekas jau ir kļuvušas par katastrofu, ja ne par noziegumu pret cilvēci. Ekonomiskās izaugsmes nav. Pēcpadomju aktīvi tika vienkārši apgrūtināti ar parādiem. Vajag atzīmēt, ka Rietumeiropa pēc Otrā Pasaules kara attīstījās pavisam citādi, tāpat arī Ķīna, ja runājam par laikmetiem. Visas šīs valstis gāja pa klasisko ceļu: aizsargāja nacionālo rūpniecību, ieguldīja valsts naudu infrastruktūrā, izmantoja progresīvu nodokļu aplikšanu, finansēja veselības aprūpi un darba aizsardzību, juridiski aizliedza insaida tirdznieciskās operācijas un sabiedriskā īpašuma izvazāšanu, t.i. darīja visu, ko brīva tirgus neoliberālā ideoloģija nodod anatēmai.
    Runa ir par pasaules ekonomiskās kārtības pamatpieņēmumiem. Ekonomiskās politikas un teorijas tagadējas krīzes pamatā ir visi aizmirstie izejas nosacījumi un klasiskās politekonomikas pamatjēdzieni. Džordžs Soross, profesors Štiglics un citi runā par globālo ekonomiku, kā par kazino (spēlējot kurā, Soross, neapšaubāmi, kļuva bagāts), kurā finansēm nav nekāda sakara ar materiālo labumu radīšanas procesu. Finanšu sektors uzstāda pārmērīgas, pat neciešamas prasības preču un pakalpojumu reālajai ekonomikai.
    Klasisko ekonomistu satraukumu izsauca īpaši priviliģēto rantjē un privātīpašnieku pastāvēšana, kuru ienākumi faktiski noveda pie nodokļu slodzes uz ekonomiku, šajā gadījumā papildus parāda ģenerēšanas ceļā. Klasiskie ekonomisti atzina par nepieciešamu pakļaut finanšu sfēru reālā ekonomikas sektora prasībām. Tā bija filozofija, pēc kuras vadījās ASV banku regulējuma pieņemšanas procesā 30. gados, bet Rietumeiropa un Japāna – 50.-70.gados kapitālieguldījumu ražošanā stimulēšanai. Nepārbaudot finanšu sektora spēju savaldīties biržu spēlēs, 80. gados Savienotās Valstis atcēla regulēšanu. 25 gados, no 1982. līdz 2007., finanšu sektora peļņas daļa kopīgajā ASV peļņā pēc nodokļu nomaksas pieauga no mazliet mazāk par 5 procentiem līdz bezprecedenta 41 procentam. Faktiski, šī „spēle ar nulles summu” bija „papildnodoklis” ekonomikai.
    Līdzās finanšu restrukturizācijai viens no galvenajiem rīkiem klasisko instrumentu salikumā ir nodokļu politika. Tās mērķis – atbalstīt darbu un materiālo labumu radīšanu, kā arī vākt „bezmaksas sieru”, kuru rada „ārējās” sociālās ekonomikas, izmantojot tās par dabisku objektu aplikšanai ar nodokļiem. Šādai nodokļu politikai piemīt labā īpašība pazemināt slodzi uz ienākumiem no ražošanas darbībām (darba alga un peļņa). Zemes tiek uzskatītas par dabas dāvanu, kas nesatur ražošanas izmaksas (un, tātad, pašizmaksu). Bet tā vietā, lai padarītu tās par dabisko nodokļu bāzi, valdības atļāva bankām apgrūtināt tās ar parādiem, pārveidojot nomas maksas pieaugumu par avotu procentu apmaksai. Par rezultātu (klasiskā terminoloģijā) kļuva naudas nodoklis sabiedrībai (ienākums, kurš sabiedrībai ir jāsavāc un jāinvestē ekonomiskajā un sociālajā infrastruktūrā, lai padarītu sevi bagātāku). Alternatīva būtu aplikšana ar zemes un rūpnieciskā kapitāla nodokli. Un to, no kā atteicās nodokļu inspektori, pašlaik savāc bankas augušās cenas par zemes gabaliem formā – cenas, par kuru pircēji maksā procentus kā par ķīlu.
    Atrodoties klasiskās ekonomikas ietvaros, varēja paredzēt Latvijas problēmas. Ierobežojumu neesamība finanšu sfērā, monopols uz cenu veidošanos un protekcionistiski regulēšanas pasākumi rūpniecībā, kā arī sabiedriskā īpašuma privatizācija, „iekasēšanas ekonomikas” radīšana un nodokļu politika, kura noved pie strādajošo un pat rūpnieciska kapitāla izputēšanas, bet stimulē spekulantus. Tieši tādēļ Latvija nav pat redzējusi ekonomisko attīstību. Bija sasniegta tikai (skaļu Rietumu aplausu pavadībā) gatavība taisīt milzīgus parādus sava ekonomiskā posta dotēšanai. Latvijā ir pārāk maz rūpniecības, pārāk maz mūsdienīgas lauksaimniecības, bet privātie parādi sastāda vairāk nekā 9 miljardus latu. Un šis parāds draud pārvietoties uz valsts bilanci, kā tas notika ASV banku glābšanas laikā.
    Ja vien šā parāda atgriešanu varēja atlikt līdz brīdim, kad Latvijas ekonomika pietiekami attīstīsies, tas būtu pieņemami. Bet līdzekļi tika izmantoti galvenokārt neproduktīvi, ceļot zemes un greznu patēriņa preču cenas, nogremdējot Latviju līdz stāvoklim, kas ir tuvs dzimtbūtnieciskai atkarībai. Kā teiktu Sāra Peilina: “hopey-change thing” (2008. gada vēlēšanu lozungs:”cerības un pārmaiņas” – A.S.). Latvijas banka uzskata, ka krīzes zemākais punkts ir sasniegts! Eksports visbeidzot sāk pieaugt, bet ekonomika arvien atrodas izmisušā stāvoklī. Ja tagadējās tendences saglabāsies, tad nepaliks latviešu, kuri varēs pieredzēt ekonomisko atdzimšanu. Bezdarbs tāpat kā agrāk ir vairāk nekā 22 procenti. Desmitiem tūkstoši cilvēku pamet valsti un vēl desmitiem tūkstoši pieņēm lēmumu nelaist pasaulē bērnus. Tā ir dabiska reakcija uz valsts pārslogošanu ar miljardiem latu valsts un privāto parādu. Latvija pašlaik ir ļoti tāla no tuvināšanās rietumu labklājības līmenim trajektorijas, un nav nekādas iziejas no tagadējās regresīvas nodokļu politikas un antidarbaspēka, antiindustriālā un antilauksaimnieciskā neoliberālisma, ko piespiedu kārtā Brisele ir uzspiedusi Latvijas Centrālajai Bankai kā glābiņa nosacījumu, lai tā varētu norēķināties ar zviedru bankām, kuras izsniedza šādus neproduktīvus un parazitārus kredītus.
    Alberts Einšteins teica, ka „neprāts – tas ir darīt vienu un to pašu atkal un atkal un gaidīt pavisam citus rezultātus”. Latvija seko „prorietumnieciskajam” Vašingtonas konsensusam, kurš ir pašiznīcinošs, antivaldības, antidarbaspēka, antirūpniecisks, antilauksaimniecisks, jau gandrīz 20 gadus, bet rezultāts ir arvien sliktāks un sliktāks. Šodienas uzdevums – pārcelt Latvijas ekonomiku no neoliberālajām sliedēm uz neozemnieciskajām. Var paredzēt, ka izvēlētais ceļš atbildīs 19. gadsimtā klasisko ekonomistu iezīmētajam, pēc kuru darbiem vadījās šodien plaukstošās Rietumu un Austrumāzijas valstis. Bet viņš prasīs ekonomiskas filozofijas nomaiņu, vēl jo vairāk, viņš pieprasīs valdības nomaiņu.
    Jautājums ir, kā uz to reaģēs Rietumi. Vai atzīs savas kļūdas? Vai līdz pēdējam noliegs savu vainu un tākāk? Simptomi nav daudzsološi. Rietumi runā, ka strādājošie tikuši izputināti nepietiekami, rūpniecība vēl ir nepietiekami izpostīta, bet pacienta ekonomika vēl nav nodevusi pietiekami daudz asiņu.
    Ja Vašingtona un Brisele tā izrīkojas tā ar Baltijas valstīm, iedomājieties, ko tās grasās darīt ar saviem iedzīvotājiem!

  12. black_joker saka:

    asīrieti- beidz to gudro sviestu te pārrakstīt. Teorētiķu pilns visapkārt un katrs kaut ko “gudru” uzmurgo. Kādēļ tu šo “teorētiķi” tā citē, bet necitē tos, kas saka, ka šeit citplanētieši eksperimentē??

  13. asirietis saka:

    tapec ka varu sevis teikto atskiribaa no tevis pamatot nevis -laist tuksu propogandu kaa tu un citi dp darbinieki to dara.un ne tu noteiksi ko man beigt un ko nee.aizej atslaukies

  14. asirietis saka:

    pamulki-taa nav teorija bet tas ir reals fakts kurs jau sen ir noticis-tam AG gan apkart tikai vieni pamulki

  15. black_joker saka:

    ekonomikā gan neviens teorētiķis vēl nav vinnējis baigās balvas un domājams, nevinnēs….kaut kā aklam redzams, ka ekonomikā viss iet pa spirāli un krīzes ir regulāra parādība…protams- vieni vinnē, citi zaudē. Soross ir lielais spēlētājs šajā tirgū un manīgi uz tā rēķina rauš kapitālu. Bet nejēgas cepas, pūloties izdomāt Panaceju un kaut kādu zelta versiju ekonomikas padarīšanai par “zelta aunādu”…..nepaies ne pāris gadi un atkal viss izlīdzionāsies, kā ap 2003-2004 gadu, kad LAT sākās pacēlums, tad atkal būs kritums un tā līdz bezgalībai..katrs pacēlums ko iedod plusā un nekad nenokrīt zemāk par iepriekšējo līmeni….domāju, ka tas ir acīmredzams, jo salīdzinot ar 1990 gadu dzīves līmenis cēlies kopumā stipri…..Tagad smaga krīze ir jauno iespēju- virtuālo biržu un tā tālāk dēļ, bet tiks radīts kas efektīvāks un atkal ejam auigšup.
    un tu mani savukārt nesūtīsi uz vienu vietu un nepūlies domāt, ka esmu DPists…man vienkārši patīk šeit ar jums maniakiem parunāties-kaut diskutēt un argumentēt jūs nemākat-pliki apgalvojumi, “profesoru”raksti un tā tālāk…

  16. asirietis saka:

    man dzili uzdirst kas tu esi un no kurienes.sarosiesu aksts tu esi.un nestasti cilbvekiem pasakas ka pec paris gadiem paries.asv dolars jau bira tad kad bruka psrs.pateicoties psrs sabrukumam asv tika izgrabt bijusaa austrumu bloka valstis un savu dzivi paildzinaja.tiko vini paildzinaja veel mazliet-ustaisot melu kampanu ar islandes vulkanu un nomezdami euro kursu.bet naudas sistema ir sabrukusi pilnibaa un neatgriezeniskiistaa krize vel tikai prieksaa.sis tik bij sakums

  17. asirietis saka:

    citats

    Milzīgas ātrās naudas summas tika iegūtas, spēlējot nekustamā īpašuma kleptokrātijas spēli, taču tā atstāja ekonomiku un sabiedrību ar atbilstoši augstām seku likvidēšanas izmaksām. 2006.gada jūnijā vienas no Latvijas lielākās bankas nekustamā īpašuma menedžeris mums ziņoja (lūdzot saglabāt viņa anonimitāti): “Mēs visi zinām, ka tas sabruks. Taču ikvienam ieņēmumi balstās uz šādas rīcības turpināšanu.” Viens no Latvijas galvenajiem regulētājiem mums teica, ka turpmākas sadarbības ar mums nebūšot, ja mēs nodrukāšot šo izteikumu publiskā rakstā. Taču Rietumu prese bija pilna ar šādiem rakstiem. Latvijā regulētāji mums lika to noklusēt.
    Neizbēgamās un pilnīgi prognozējamās sekas tagad ir iestājušās. Latvijas nekustamā īpašuma tirgus sasniedza kulmināciju 2007.gada aprīlī, tāpat kā lielākā daļa citu nekustamā īpašuma tirgu visā pasaulē. Globālais, kā arī Latvijas nekustamā īpašuma burbulis saplok. Pareksa banka pēta iespēju radīt investīciju fondus, kuri nopirktu īpašumus, kuru īpašnieki nevar nomaksāt hipotēkas, un novērstu vēl plašāku cenu sabrukumu, un līdzīgi plāni tiek atbalstīti ASV. Tikmēr Latio mēģina iegūt valdības atbalstu. Tāpat kā ASV, spekulanti un viņu baņķieri tagad mēģina panākt, lai valdība viņus izglābtu.
    Tie ir tie paši cilvēki, kuri iedzīvojās bagātībā, faktiski neko neražojot, bet tikai pārņemot īpašumus savās rokās. Tagad viņi mēģina aplikt ar pamatīgu “nodokli” pārējo sabiedrību caur inflāciju, kuru viņi palīdzēja radīt. Tie vēlas, lai viņus glābtu viņu ekonomiskie upuri.
    Tas vienīgi paildzinās ekonomikas īsto pārstrukturēšanu, kas nenotika pēc Padomju Savienības sabrukuma. No paša sākuma Latvijas valdībai — tāpat kā citu pēcpadomju valstu valdībām — vajadzēja novirzīt investīcijas reāliem uzņēmumiem, kuri ražo reālas preces. Tas nenotika tikmēr, kamēr bija iespēja ātrāk, vieglāk un ar mazākiem nodokļiem gūt peļņu no spekulācijas ar parādu finansētiem īpašumiem.

    * Raksta autori — Dr.Džefrijs Samerss un Dr.Maikls Hadsons — vada Ilgtermiņa ekonomisko tendenču pētīšanas institūta Baltijas pētījumu grupu

  18. asirietis saka:

    Pēc Gramši metodoloģijas darbojas pēc N. Rokfellera iniciatīvas dibinātā “Trīspusējā komisija”, kas ir viena no noslēpumainākajām un efektīvākajām organizācijām pasaulē ar “pasaules ēnu valdības” funkcijām. Tajā darbojas vairāki simti ietekmīgu locekļu no ASV, Rietumeiropas un Japānas. Trīspusējās komisijas mērķis – jaunās pasaules kārtības uzturēšana, kuras ietvaros starptautiskajām korporācijām nodrošināta brīva pieeja visos pasaules reģionos un valstīs, it sevišķi finansu un enerģētikas sfērā. Šī darbība gan draud izraisīt pasaules finansu sistēmas sabrukumu, bet mūsu tēmai svarīgs ir cits fakts. Šī ēnu organizācija spēja mobilizēt ietekmīgus spēkus gandrīz visās pasaules valstīs un iedarboties uz sabiedrisko domu tā, lai to darbības nepatīkamie rezultāti vispār netiktu publiski apspriesti un apšaubīti. Šie spēki caur presi, pērkamiem zinātniekiem, “garīgajiem līderiem” un ekrāna radītām “autoritātēm” spēja pasaules mērogā iespaidot ikdienas apziņu tik lielā mērā, ka vairums cilvēku vairs nespēj redzēt acīm redzamas lietas. Viņiem it kā atslēgts veselais saprāts.

  19. black_joker saka:

    asīrietim – sazvērestību teorijas tevi padarījušas agresīvu:):)
    kur tu rāvi, ka Islandes vulkāna izvirdums ir ASV melu kampaņa???nesmīdini vecu ģeogrāfu…saki labāk paldies Allaahh visvarenajam, ka tas otrs blakus (Katla) nepamodās- tad mums te točna jautri ietu gadiem ilgi…palasi ģeoloģijas un vulkanoloģijas portālus mazliet kaut vai:):) Nauda nav sabrukusi kopš to izdomāja Frīģijā pirms 2600 gadiem un arī nesabruks, tikai pārveidosies.
    Ja nav noslēpums- kāds tev labums no šīs sazvērestības teoriju rakstu popularizēšanas ? Tev patīk, ka cilvēkiem jūk sajēga vai arī tiešām tu ar baudu gaidi apokalipsi, kurai jāiestājas, kad pēc jūsu teorijām viss sabruks?

  20. asirietis saka:

    beidz provokator cilvekiem galvas jaukt.tas nav teorijas-tas viss ir vienkarsas krapnieciskas shemas.kas tev akst-elerte vai vvf jeb pats soross maksaa?jeb einaram dirsu laizi?

  21. asirietis saka:

    vecais geografs-aaksts- cik nav daudz specigaku vulkanu bijis -nekad nav tereti miljoni lai to fotografetu un izbazunetu pa visu pasauli.latviesi no islandes rakstija netaa-netalu no tas vietas dzivoja un teica nekas tur neesot.tads pats blefs kaa ar putnu gripu un globalo sasilsanu

  22. asirietis saka:

    Apziņas manipulācija – aukstais karš pret tautu

    http://home.parks.lv/mees_pashi/ii.htm#Apziņas manipulācija – aukstais karš pret tautu

  23. PARASTS PILSONIS saka:

    NESAPRATU, VAI TAS TEICIENS PAR HOLOKAUSTU PRET GRANTINU IR VIENĪGAIS, KO PāRMEST F.GORDONAM? CITADI TAS IZSKATAS PēC L.G.PERSONIGA AIZVAINOJUMA
    JA VISADI CITāDI GORDONS IR LATVIJAI LABVēLīGS, IR RAKSTIJIS TAISNīBU, KAD CITI MūSU V BALSTI UN TAUTU APMELOJA, TAD DOMāJU, KA NEVAJG BEZ CITIEM, NOPIETNIEM FAKTIEM UN PIERADIJUMIEM ATGRūST JAU TA MAZ ESOSOS LATV. DRAUGUS!

  24. asirietis saka:

    pilsonim-lai tie draugi pakaraas

  25. black_joker saka:

    asīrietim- palasi datus par izvirdumajaudu tam neizrunājamam vulkānam un salīdzini ar citiem līdzīgiem. Tavuprāt bildes ar pelnu slāni Islandē ap vulkānu ir montāžas un pelnu mākonis ir fikcija? Pastāsti to tiem Islandes zemniekiem, kuriem lopi aizgāj postā- domāju, ka tevi nolinčos…Uztaisi mazu praktisku experimentu- uztaisi vulkāna maketu un paeksperimentē, kas notiek pie izvirduma- respektīvi- kur birst pelni un kā izklīst dūmi. Pinatubo vulkāns pazemināja Zemes temperatūru par grādu, bet izmeta baigo apjomu gāzu un lavas, nevis pelnu, savādāk tur ar būtu ziepes……Globālā sasilšana bija, ir un būs- cikliski…mīsies ar aukstuma viļņiem….Cilvēks tik pastiprinājis efektu. Putnu gripa ar bija, ir un būs, tāpat kā citas vīrusu slimības……Atsijā dabiskas lietas no izdomātām :)
    Man tevi jāpbēdina – man augstākminētie politiķi neko nemaksā, jo neesmu pazīstams personiski un nav tas gods ar viņiem bijis strādāt:):) dienišķo hašišu pelnu darbā un pokerā jau kuro gadu, esmu vidusslānis tikai, nevis elite…..

  26. asirietis saka:

    akst-tu vari zombet un manipulet ar parastu tautu kura barojas no masu mediju propogandas-man tu neieputisi-un es nezinu kam par labu un kadiem dienestiem tu stradaa bet es tev atklati pasaku-tu melo
    http://dokkino.ru/755-pandemii-lzhi.html

  27. black_joker saka:

    nesmīdini mani, maniak…..Tu man pasaki VIENU argumentu par labu savām teorijām…REĀLU, uz pierādījumiem un aprēķiniem balstītu, nevis uzmurgotu……Jautājums- kurš te nozombēts- es vai tu…izskatās, ka tu esi nozombēts no teoriju sastādītāju puses….Tev neliekas jokaini, ka liela daļa šo lietu uzpeld no Krievijas avotiem ? Tev nav zināms, ka PSRS laikos veseli propogandas institūti šancēja sagatavodami “teorijas” un iepludinādami tās Rietumos? Tev nav zināms, ka tur bij pilns no neatzītiem “Ģēnijiem”, kuru šizoīdos murgus veiklie propogandas darboņi uzfrišināja un uzdeva par zvērīgāko patiesību? Mūsdienās šadus “ģēnijus” meklējam psihenēs- mudž taisni…agrāk visi bija Napoleoni, Prokurori, Partijas bosu ārlaulības dēli un tādā garā…tagad katram teorija par to, kā viņu sazombēja, izmantoja alieni un ka pasaule pilna ar sazvērestībām…Manā paziņu lokā praktiski visiem ir maģistra izglītība, labs darbs un normāla ikdiena, krīze skārusi daudzus, bet visi grozās un ko dara, nevis meklē vainu žīdos, komunistos un alienos….

  28. asirietis saka:

    man tev ziideli nekas vispar nekas nav jasaka.magistrs atradies.tu nu buusi viens no tiem padomju laika propogandas darboniem kuri pardeva valsti rietumiem.es tev akst velreiz atkaroju-te nav teorijas-tie jau ir fakti-to visu var parbaudit-ja tas vel 5g.atpakal sitadi provokatori deveja par teoriajam lai apmulkotu cilvekus tad sodien no taam teorijam ka tu vinas sauc jau lielakaa dala ir piepildijusies.tavs tautibas bralis ar briesmigas magistra teorijas un ciparus baza ausis-tik viss citadi notika un darija visu ari vins visu otradi nekaa pats stastija.un faktiem nevajag aprekinus lai tos pieraditu.varu sabazt tev faktus kaa no asv,taa anglijas taa vaacijas.so ieliku tapec ka ne visi saprot angliski.

  29. asirietis saka:

    bij domats tavs tautibas bralis godmanis

  30. black_joker saka:

    :):):):) nu jau esmu žīdelis:):):) ko tā nabaga tauta tev tā nodarījusi, ka tu viņus tā nīsti? :):) tik izskatās, ka tu uz nakti ko iešāvis ribās esi- katrs komentārs paliek ar vien vairāk nesakarīgāks un kļūdaināks:):)
    Diemžēl mana pilngadība iestājās kopā ar atjaunoto Latvijas valsti, tā kā nepaspēju neko nedz “pārdot”, nedz “nopirkt” no dižās padomijas.
    dod šurp tos faktus (saitus) no citām valstīm- es lasu 3 svešvalodās vienādi- angļu, vācu un krievu….rīt futbolu gaidot būs ko palasīties un pabrīnīties par ļautiņu aprobežotību.
    Starp citu- tu esi kur Rietumos pats padzīvojis? Es esmu….

  31. asirietis saka:

    Kas ir Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) un Pasaules banka (PB)?

    http://home.parks.lv/mees_pashi/xii.htm#Kas ir Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) un Pasaules banka (PB)?

  32. asirietis saka:

    tu esi suuds ne magistrs

    alkatības un lētu spekulāciju sagūstītajai jaunburžuāzijai bija nepieciešama skola, kas ražo subjektus, kuriem jāaizpilda vietas fabrikās un kantoros. Šajā skolā Dievu aizstāja ar zinātnei līdzīgu domāšanu. Skolnieku prātā tika iedzīvināts jauns, fabrikai nepieciešams priekšstats par laiku un telpu, kas sadalīts maziņos, precīzos un viegli kontrolējamos gabaliņos. Skola, kas fabricē subjektus, nedod cilvēkam pilnīgu zināšanu sistēmu, kas ļautu domāt brīvi un neatkarīgi. No šādas skolas labākajā gadījumā iziet “kārtīgs pilsonis, darbinieks un patērētājs”. Šo funkciju veikšanai tiek atlasīts zināšanu krājums, kas cilvēkus a priori saliek pa plauktiņiem. Šo zināšanu dabiskais nesējs ir masas cilvēks, kas apgādāts ar zināšanām, kas nepieciešamas kontrolējamu operāciju izpildīšanai. Tas ir pašapmierināts, snobisks cilvēks, kas sevi uzskata par izglītotu. Patiesībā viņš ir izglītots tikai tik, lai kalpotu par skrūvīti vai “speciālistu”.

    http://home.parks.lv/mees_pashi/xix.htm#Universitātes izglītība un subjektu fabrika

  33. black_joker saka:

    asīrieti, asīrieti….un kas TU esi? Ko tu piesauc ? negribas jau spēlēt atpakaļ tavu apzīmējumu, bet nu sūds esi vien pats- smirdi bez jēgas un satura. Pats neesi mācījies domāt un darboties? Proti tikai reliģiju piesaukt un mētāties ar to, ko demagogi 50 gadus pirms tevis izgudrojuši galvas jaukšanai. Kaut kā tas, ko esmu redzējis sev visapkārt kopš 1990.gada, praksē gan neliecina par par tevis piesaukto rakstu izglītības jomā. Kam bijis iekšā, tas ir ko sasniedzis, kam nebija, tas nav un sacīt, ka rada skrūvītes nozīmē pašam būt uz tik zema līmeņa, ka universitāte kudī par augstu lecienam….

  34. sia saka:

    Šķiet ka Kučinskis karo sefardu pusē (izlasot Kučinska pārrakstīto
    grāmatu,,Dzīve karastāvoklī,,).

  35. asirietis saka:

    vins vismaz ko ir sarakstijis atskiribaa no tevis murmuli kurs var tikai darboties kaa provokators vairakos profilos

  36. asirietis saka:

    tu gudri pljuuti bet ieliec pats ko un apgaz rakstito-

  37. asirietis saka:

    tu esi viens no tiem ziidu mesliem kri mulka tautai iestasta ka var palikt bagats aiznemoties un jo vairaak aiznemsies jo bagataks paliksi

  38. sia saka:

    Kungam nav ne prāta ne arī spēka.

  39. black_joker saka:

    asīrietim – ekonomikā bez kredītiem mūsdienās pagrūti iztikt, bet katram pašam ir jāizvērtē, vai viņš var pavilkt tos kredītus…galu galā māju, kur ar ģimeni dzīvot, gribas tagad, nevis pensijā aziejot…profils man šeit viens, bet izskatās, ka jumsējie gan t e tikai daži, bet katru reizi raksta zem sava nika, jo sakrīt gan izteiksme, gan kļūdas vienas un tās pašas rakstot:):)
    Gribi piemērus un faktus ? Labākais fakts, ka tās visas ir teorijas, viedokļi un pieņēmumi ir tas, ka šo visu tā brīvi var paust, apspriest, analizēt, diskutēt….pretējā gadījumā šo visu nokancelēt internetā ir dažu stundu darbs, atrast ielicējus ar dažu stundu darbs, tālākais jau ir tehnikas jautājums…… Tā kā mums ir demokrātija un katrs var paust savu viedokli, tad jūs paužat savu, es savu, citi citus viedokļus un škēpi tiek lauzti tikai diskusijās….Un politiskajai un ekonomiskajai elitei šitas viss ir tikai izdevīgi- tauta cepas, meklē mistiskus vainīgos, nodarbojas ar kaut ko, aizņem kapacitāti, nevis cīnā s par savām ekonomiskajām un politiskajām tiesībām.
    Jā, mums ir problēmas gan izglītības sistēmā, gan veselības aizsardzībā, gan citur, bet tās ir visur un atkarīgas, kā paši cilvēki tās risina. Kaut kā te sāk pierast pie “VAINĪGĀ” meklēšanas- man nav darba- žīdi vainīgi, man nav dzīvokļa – krievi vainīgi, man laukos nav ko ēst- valsts vainīga, ka man neiedeva….Laukos zemes pilna dirsa, ja tā var izsacīties, bet daudzos ciematos sēž un gaužas “nabagi”- un neviens neņem rokā lāpstu, neiet pie kaimiņa sarunāt zemes gabaliņu, neapstrādā, lai būtu ko rīt….Tā vietā saņemot trūkuma paku iet to pārdot par 50 santīmiem, lai nopirktu krutku…TIkai pasaki, ka te vainīgs globālisms, žīdi, krievi un tā tālāk…Esam pieraduši, ka Padomija baroja visus liekēžus, darbā skaitījās tikai, dzēra kā traki…un nekas izņemot rājienu par to nebija- valsts uzturēja….Piepeši- oj, vairs nekā….ko nu????? Pašam ko darīt- nu nē :):)) un tādu ir dafigā….
    Neapmierinātie bijuši un būs visur- kam putra par cietu, kam kvass par skābu, kam saule par aukstu…tu pieskāries izglītības “specializēšanai”- tavuprāt vajag veidot izglītību, kur ārstam māca arī santehniku apkalpot un maizniekam zobus labot?? Es labāk tomēr specializētam zobārstam uzticos, nevis tam, kas man zobus ar patentatslēgu un pakulām labos….Mms ģeogrāfos 1990-1997 mācīja no daudz kā izlobīt jēdzīgo un galvenais- domāt un analizēt…štrunts par formulām, štrunts par iekaltām grāmatām….tie, kas tik kala, nekur tālu netika- sēž savos ciemos pamatskolā no visa pa druskai mācot…Kas domāja, nevienam nav gājis slikti…

  40. asirietis saka:

    tev paris vietas ir taisniba,tacu tas ir viens no propogandas veidiem-patiesibu sapit ar meliem un pasniegt par istenibu

  41. black_joker saka:

    asīrietim – nu super, citi mācās to specdienestos, bet es esmu apguvis autodidaktiski tātād:):):)
    rezumējums ir viens- dari pats un nebūsi malējais…gan izglītībā, gan darbā. gan sportā. Bet kas ņaud tik, tie ņaudēs:):):) un meklēs vainīgos….Pasaule nav vienkārša un ekonomika ne tik, par politiku nerunāsim….

  42. asirietis saka:

    paklau magistr-einars cilinskis kurs kadreiz lnnk(nejaukt ar TB)ierosinaja par priekssedetaju izvirzit berklavu(kas ir Berklavs nav jastasta) arii ir magists-patreiz uzdarbojas aktivi pseidopatriotu partijaa VL-
    kopigaa virzienaa darbojaties?

  43. asirietis saka:

    Varbūt visvairāk uztraucoši ir tas, ka tagadējie neoliberālā modeļa aizstāvji izmanto makartijiskus (Makartijs – ASV senators, kas zem komunisma apkarošanas lozunga sāka apmelojošu raganu medīšanas kampaņu ASV) apmelošanas paņēmienus, kad viņus sauc pie atbildības. Tā vietā, ka ielaistos debatēs, izmantotu pamatotus faktus un loģisku argumentāciju, šie aizstāvji izmanto taktiku, kas novērš uzmanību – tā, kā to darītu tie, kuru idejas ir pamatotas varā, nevis tautas piekrišanā. Gluži tāpat kā padomju komisāri apsūdzēja savus kritiķus par jaucējiem, kulakiem u.c., tā neoliberāļi bieži vien apsūdz savus noliedzējus par sarkanajiem un izmanto bērnišķīgu apsaukāšanu – visu, tik ne prāta argumentāciju. Šīs ir vienas monētas divas puses …

  44. black_joker saka:

    asīrietim- atkal tevi jāapbēdina- nevienu partiju neatbalstu un netaisos to darīt- anarhisti ir vienpatņi. Atbalstītu monarhistus vai rojālistus, bet klasiskās partijas man pilnīgi vienaldzīgas, tāpat kā jaukšanās pa politkso virtuvi kā tādu. man jau nezcik reizes pierādījies, ka manam darbam un profesionālajai darbībai partejiskā piederība tikai kaitē un neļauj profesionāli strādāt, jo var “uzspiest” tipa :):):)

  45. to black-joker saka:

    Vismaz labi,ka uzradās “sia”un pateica kas IR KAS.Tas “asīrietis”IR psihiski nelīdzsvarotais/maigi sakot/ J.Kučinskis kurš, nu jau var teikt, ir kadru ofiņš no VDK.Kaut ko tādu var samurgot tikai iezombēts sovjetologs un Kremļa mutants.Arī tā rupjā valoda to labi raksturo.Latvieši tā nerunā!Un kāds naids ir tam cilvēkveidīgajam pret visu latvisko un rietumniecisko.Droši ,ka kā Putins uzskata par traģēdiju PSRS sabrukšanu.

  46. black_joker saka:

    to to
    man ar sāka rasties aizdomas, ka asīrietis kaut kādā veidā saistīts ar to grāmatu- kā autors visticamāk vai līdzstrādnieks….Naids viņam tajā grāmatā tiešām pret visu rietumniecisko 100%īgi izpaužas- daļu izlasīju jau- kā smejies- tev būs tavus ienaidniekus uzklausīt un viņu svētos rakstus izlasīt zināšanai….

  47. asirietis saka:

    kam interesee kaut kada sarosa ziida aizdomas

  48. asirietis saka:

    site lielakaa dala -kas te sevi uzdod par latviesiem ir dp darbinieki un stradaa partiju un sarosa ziidu labaa-un dp stradaa gandriiz tikai bijusie cekisti-kuri veiksmigi peec atmodas inscinejuma pardeva muus rietumiem

  49. asirietis saka:

    Arvīds Ulme: ‘Neatkarība ir neizbēgama’
    Oktobris 17th, 2009 Dabas res. un lauksaimn., Pilsoniskā sab. un demokrātija, Publikācijas, Valsts pārvalde, Vērtības, pasaules uztvere admin
    Uz posta ostu peld šis zvaigžņotais plosts
    Pa straumi prom aizpeld – plosts karogotais…
    Tik krastā paliek tīri izcirsti meži
    Un cilvēku bērni – atzaroti…
    Pārdotā āda
    Iestājoties lepnajā un tik daudz-sološajā Eiropas Savienībā, domājām, ka pārdosim tikai savu ādiņu, bet nu izrādās – esam pārdevuši savu Dvēselīti.. Pārdevušies…
    Kad Latvijai bija jāizdara izvēle, vai maz vērts kāpt ES globalizācijas vilcienā, mums biļete nebija jāpērk. Gluži otrādi – no visām pusēm un visiem tika solīta nauda, nauda, nauda – ceļu un tiltu būvēm, zemniekiem un uzņēmējiem, slimnīcām, viesnīcām, lidostām, kā arī skolām, augstskolām un pat sabiedriskajām organizācijām… Ļaužu prāti bija tā aizņemti ar tuvojošos zelta lietu, ka Vides aizsardzības kluba (VAK) pretkampaņa – „Mans zelts ir mana tauta!” palika īsti nesadzirdēta, un tā nu mēs arī nokļuvām šajā smukajā vagoniņā…
    Un, jāsaka – gods, kam gods, solītais tika pildīts – visdažādāko Eiropas fondu nauda ieplūda Latvijā, un nu šķita, ka mēs varēsim sākt ”dzīvot zaļi”!
    Bet… še tev – pēkšņi it kā no „nekurienes” uzkrita slavenā KRĪZE. Un visa naudiņa izkūpēja nezināma virzienā… kaut kur – nekurienē … Jā, tik tiešām, nauda – tā ir ilūzija, kā teicis pāvests Benedikts.
    Un tomēr, būtu ļoti interesanti uzzināt, kur tad nauda īsti palika, ka tā nav ne ļaudīm, ne uzņēmējiem, ne valstij, un pat, kā izrādās, nav arī bankām! Kaut gan tieši tām lielās supervalstis un mazās valstiņas rietumos un austrumos nemitīgi maksā un maksā miljardus un miljardus… Arī Latvijai nācās steidzīgi samaksāt Parexam miljardiņu, citādi mums pēc tam nāktos maksāt trīskārtīgi…
    Varbūt, kamēr mēs baudījām šo, dažiem tik trekno gadu labumus, noticis kāds banku Pasaules karš pret valstīm un nu, valstis tagad spiestas tām maksāt?
    Kas notiek šajā pasaulē? Banku sazvērestība vai Globalizācijas uzvaras gājiens?
    Globalizācijas rēgs klīst pār Eiropu …
    Un ne tikai pār Eiropu, praktiski gandrīz visa civilizācija šobrīd sirgst ar šo nāvējošo sērgu. Arī mēs, tikko kā no austrumu sarkanās globālistu apvienības apskāvieniem atbrīvojušies, nu esam kā circeņi pelnos ieskrējuši smalkajos rietumos.
    Kā zināms, jebkāda attīstība var notikt tikai pateicoties Garīgā un Materiālā Pamatprincipu savstarpējai mijiedarbībai un līdzsvaram. Pasaules Garīgais princips ir – izplatīties un izstarot, savukārt Materiālais – savākt un apaugļot.
    Cilvēkam ir dota brīva griba, izvēlēties, kam pievienoties un kam kalpot. Tā nu ir noticis, ka cilvēce arvien tāļāk un tāļāk aiziet no Garīgiem Pamatprincipiem un attiecīgi arvien vairāk kalpo Materiālajam t.i., savākt un apvienot. Apvienoties, lai savāktu un, jo vairāk savāksim, jo labāk dzīvosim.
    Bet tas tā nevar turpināties mūžīgi, nu jau gandrīz viss ir savākts un apaugļots. Nu jau 2% iedzīvotājiem pieder PUSE no visas planētas dabas resursiem. Cik gadu vēl atlicis līdz viss piederēs – vienam… šīs pasaules valdniekam…
    Globalizācija strauji tuvojas savam galapunktam – nekurienei. Tās postošā darbība tagad ir skaidri saskatāma ik uz soļa. Dokumentālajā filmā „Zeme – mūsu mājas” redzam, kas notiek, un jau vistuvākajā laikā draud notikt ar mūsu planētu, bet tās pamatā ir tikai šīs planētas vareno un transnacionālo korporāciju rīcības ļaunās sekas.
    Globalizācijai savu mērķu sasniegšanai ir vajadzīga paklausīga, garīgi tukša un akla sabiedrība. Vislabāk, ja tā ir patērētāju sabiedrība, kuras dievs ir nauda un bankas – viņu svētnīca. Pārdod vai mirsti! Alkatība ir šis globalizācijas indīgais auglis. Morāles, dabas un kultūrvides degradācija ir tās pavadones. Vardarbība, spēļu elles un seksindustrija – viņu karogs.
    Tomēr jautājums ir par to, kāpēc ļaudis, kam izsenis senču tikums vēlēja izstarot un dot, pēkšņi grib tikai savākt un ņemt un arvien vairāk un vairāk, vairāk un vairāk…
    Ideālu izsmērēšanas kampaņa
    Lai tautas un valstis ietu šo transnacionālo korporāciju pavadā, vispirms ir jāsagrauj šo tautu ideāli un vērtību sistēmu – to „ģenētisko kodu”, kas tām deva dzīvības spēku un spēju te vēl šodien būt un pastāvēt.
    Pēc tam tikai atliek savākt teritoriju un tad jau var sākt mūs reformēt par lētu darbaspēku. Lai šīs reformas varētu realizēt ātrāk, bija vajadzīga Dižkrīze. Un te nu tā ir!
    Viss tika veikts pēc vienkāršas, bet perfekti izstrādātas shēmas. Atjaunotā Latvijā tā sākās, kā mēs labi atceramies, it kā pilnīgi nevainīgi – mums tik pierastās, bet nīstās komunisma propagandas vietā Rīgas centrā, kur reiz karājās indīgs Hruščova plakāts „Komunisms – tā ir visas zemes ķimizācija” parādījās daudz nopietnāk noformēta cigarešu reklāma – „West is the taste”. Rietumi ir garšīgi!
    Nabadzīgo Centrālo grāmatnīcu pie Brīvības pieminekļa izēda bagātais MacDonalds, un turpat līdzās esošajā kinoteātrī „Komjaunietis”, iemitinājās visuvarenais Kazino..
    Un tā tas sākās – vispārējs spēļu elles, naktsklubu un seksfilmu uzvaras gājiens un reklāma, reklāma, reklāma… Rezultātā viss postošais kļuva stilīgs un tika celts godā, jo tieši viņi bija šo reklāmu pasūtītāji un zināja, par ko maksā, un nauda viņiem netrūka. Nauda nepārtrauktai reklāmas kampaņai, t.i. smadzeņu skalošanai.
    Tomēr ar pastāvīgu netikumu reklamēšanu vien mainīt kādas tautas vērtību sistēmu un domāšanu nepietiek. Tāpēc vienlaicīgi mums nepārtraukti tika atgādināts, ko īsti nozīmē īsta demokrātija. Kas ir cilvēktiesības, dzimumu līdztiesība, vārda brīvība, integrācija un mistiskā pilsoniskā sabiedrība, kas, acīm redzot, nozīmē visu to kopā.
    Šim nolūkam no rietumiem te ieradās bagātas sabiedriskās organizācijas un izveidoja savu tīklu un skaidri lika mums saprast, ka neko nesaprotam. Izrādījās, ka Latvijā neviens neko nesaprot no dzimumu līdztiesības, un tāpēc sieviešu diskriminācija te sit augstu vilni. Kaut gan jau sarkanajā Padomijā esam atskatījušies sievietes – traktoristes, mežcirtējas, ceļa strādnieces utt. Un tad vēl tās homoseksuālistu, biseksuālistu, hetero … un vispār tajās sex – tiesībās mēs esam vislielākie analfabēti Eiropā.
    Tad aptrūkās nauda kultūrai, bet izklaides industrijai gan tās bija kā spaļi, un sabiedrībai tika silti ieteikts mainīt orientāciju – uz izklaides pusi… tas ir moderni.
    Vienlaicīgi vajadzēja neitralizēt neērtās neformālās sabiedriskās organizācijas – tieši tās, kas drūmajos un bezcerīgajos gados bija savas tautas sirdsapziņa. Tās, kas atnesa Atmodas ideālu un ar savu iedrosmi un ziedoties spēju izcīnīja neatkarību.
    Neformāļus likvidēja kā šķiru, izdodot likumu, kur viņiem bija jāpārreģistrējas par formāļiem un savi ideāli jāpārdod fondu projektu un projektiņu realizēšanai, nevis savas organizācijas mērķiem.
    Neformāļus ātri aizmirsa … Izrādījās, ka neatkarība ir atnākusi tā – pati no sevis, vienā inteliģences konferencē, un tad, kopīgi krastmalā padziedot… pēc tam atlika tikai to pasludināt.
    Tad ASV pamāja ar pirkstu, un Latvija, par lielu izbrīnu daudzām Eiropas valstīm, piemēram, Francijai un Vācijai, lepni iesaistījās kaunpilnajā Irākas karā. Naftu pret asinīm.
    Līdz šim mūsu armija tautas apziņā saistījās tikai ar tādiem vārdiem kā Brīvība un Neatkarība, bet tagad… Tas daudz nopietnāk iedragāja mūsu tautas garu, nekā mēs domājam. Padomājiet, kam īsti bija kāds labums no mūsu karavīru asinīm šajā tālajā traģēdiju un neaprakstāmu ciešanu pārņemtajā musulmaņu zemē? Ne jau ASV bija vajadzīgi tie latvju karavīri, svarīgāk, lai mūsu sarkanbaltsarkanais karogs (un sirdsapziņa) mirkst viņu asiņainā naftā. Bet par to, ka vienā jaukā dienā tie tik nīdētie un nīstie musulmaņi varētu mierīgi uzraut gaisā kādu no mūsu HESiem un vienā mirklī puse Latvijas iedzīvotāju kļūtu par barību zivīm, tas ASV nu nemaz neuztrauc.
    Zemnieks – ienaidnieks Nr.1
    Kā liecina visu pēdējo gadsimtu vēsture, visgrūtāk smadzeņu skalošanai pakļaujas mākslinieki un zemnieki. Vienmēr ar viņiem ir problēmas. Ja sadzīšana kolhozos nepalīdz, jāsūta uz pilsētu, un ja ar to vēl viņiem nepietiek, tad uz kādu Sib-īriju… Vārdu sakot, par katru cenu zemnieks jādabū prom no zemes un labāk, ja tas notiktu brīvprātīgi. Kā to panākt? Izrādās ļoti vienkārši – zemnieks brīvprātīgi būs spiests pamest vai pārdot zemi, ja nevarēs no tās izdzīvot. Tātad ar bada pātagu, nu tikai modernāk, nekā sarkano laikā.
    Kā visiem labi zināms, valsts atbalsts zemniekiem citās brālīgajās ES valstīs ir daudzas reizes lielāks, tātad viņi savu produkciju var pārdot attiecīgi daudzas reizes lētāk. Un ar to viss ir izteikts. Mūsu zemnieks tādā veidā ir „nolikts pie zemes”.
    Zeme, uz kuras nav vērts neko audzēt, kļūst nevērtīga un tā tiek lēti pārdota (atdota) svešzemniekiem, piemēram, dāņiem. Tie uzceļ milzīgu simttūkstoš cūku fermu, kas jau drīz pārtaps par simtiem tūkstošu tonnu kūtsmēslu izgāztuvi…
    Un ne jau tikai Latgale ir pārdota. Pabrauciet pa Latviju un redzēsiet, ka tūkstošu tūkstošiem hektāru mūsu zemes saimnieki ir vācieši, dāņi, angļi….
    Lētā pārtika par dārgu cenu
    Mums maksā, lai neko šajā zemē neaudzējam, lai neko neražojam, bet, tikai lai pērkam viņu nedzīvo pārtiku. Par šo lēto, bet nedzīvo pārtiku mēs dārgi maksājam ar savu bērnu, visas mūsu sabiedrības veselību un, protams, arī ar savas zemes veselību.
    Praktiski nekontrolējamā farmaceitu industrija zeļ un plaukst. Strauji tuvojas viņu ziedu laiki, kad ES praktiski nebūs vairs veselu cilvēku. Eiropā jau augsnes pretošanās spēja ir sagrauta. Visi tās dzīvības spēki ir patērēti gadu desmitiem ilgā cīņā ar ķimizāciju un alkatību. Ja augsnē nav šo dzīvības spēku, tad to arī nav augos, attiecīgi arī dzīvniekos un cilvēkos. To pārtiku, ko mēs ēdām pirms dažiem desmitiem gadu nevar salīdzināt ar to, kas no ES mums tiek piedāvāta šodien. Nerunāsim nemaz par ģenētiski modificēto pārtiku, ar ko pusslepus vai slepeni ir piebāzti visa veida produkti (ieskaitot Valmieras piena kombinātā ražotie bērnu jogurtiņi). Tā nu piepildās pravietojums, ka Beigu sākumā Eiropā cilvēki ēdīs 7 reizes vairāk, bet būs badā.
    Šī nedzīvā pārtika paralizē arī mūsu gribu. Cilvēks bez dzīvības spēka un enerģijas nedzīvo, bet veģetē. Ar tādu būtni var viegli manipulēt un tieši tādi ļautiņi šodien ir vajadzīgi.
    Zeme ir ne tikai dārgi atpirktā mūsu valsts teritorija, tā ir mūsu Dzīvības spēku avots.
    Tikai atgūstot patiesu neatkarību, mēs atgūsim zaudēto godbijību pret savu zemi, mūsu mājām, mūsu Tēvzemi. Izpārdodot savu zemi, mēs ne tikai pārdodam mūsu valsts teritoriju, bet nocērtam savas saknes.
    Reģionālā reforma – lauku skolu un pagastu iznīdēšanai
    Viens no visciniskākajiem mūsu lauku iedzīvotāju izvešanas veidiem ir mazo lauku skolu likvidēšanas akcijas, labi zinot, ka šīs skolas uztur visa pagasta dzīvību un nākotnes cerību.
    Bet, lai visam pieliktu punktu, atlika tikai īstenot noziedzīgo mazo pagastu likvidāciju, pielietojot tā saucamo – reģionālo reformu, kuras rezultātā iedzīvotāji pamet laukus un dodas uz pilsētām meklēt darbu, bet tur jau viņus, atplestām rokām sagaida banku gudri sarūpētā un mūsu politiķu alkatības atbalstītā Dižkrīze ar bezdarbu un izmisumu. No zemes aizdzīti un pat pilsētām nevajadzīgi, kur lai viņi dodas? Nu skaidrs, ka uz ārzemēm. Bet arī tur tādi latvieši nav vajadzīgi, ja nu tikai kā – lētais darbaspēks.
    Krīzes mērķis – radīt lēto darbaspēku
    Lētais darbaspēks. Jau no Romas vergturu un dzimtbūšanas laikiem. Lētais darbaspēks gandrīz uzcēla komunismu. Lētais darbaspēks – tas ir visu laiku visu globālistu mērķis un sapnis. Un tieši KRĪZE ir tā, kas viņiem saražo lēto darbaspēku.
    „Jo lielāks bezdarbs, jo lētāks darbaspēks”, teica Rīgas Satiksmes Gudrie un atlaida visus konduktorus, lai par daudziem miljoniem rīdzinieku latiem nopirktu no ārzemēm E-talonu sistēmu. Kāda ārzemju firmiņa un Rīgas Domei tuva ģimenīte uzvārījās, bet tūkstošiem ģimenēm jābaidās par saviem bērniem, kas tumšos ziemas vakaros atgriežas no nodarbībām. Un transporta biļetes turpmāk kļūs dārgākas un bezdarbnieku – attiecīgi vairāk, toties Domei un valstij lielāks prieks – maksāt pabalstus.
    Mūsu nacionālo bagātību, mūsu mežus sagrauž superdārgie Forvarderi, kas pēc 40 tonnas smagu iznīcinātāju darba no mūsu unikālā, svētā meža atstāj tikai bedres. Tā mēs ar savu zaļo zeltu maksājam dārgo Forvarderu un Harvesteru ražotājiem, lai tie varētu dzīvot „zaļi” un lai mūsu zemniekam nedotu iespēju ar savu tehniku ziemā veikt šos mežu darbus nesalīdzināmi saudzīgāk un kvalitatīvāk. Izrādās, mūsu darbaspēks priekš mūsu mežiem ir pārāk lēts.
    Arī mūsu tautas zīmols – zvejnieks ierakstīts lēto darbaspēku kategorijā. Piekrastes zvejniecības atbalsta nauda ir samaksāta par kuģiem, lai tos sagriež metāllūžņos, nevis lai atjaunotu molus, kur piekrastes zvejnieki vispār varētu iziet jūrā. ES labāk samaksā par mūsu cukurfabriku likvidēšanu, nekā par to modernizāciju… utt. Un tad vēl ārsti, zinātnieki, profesori un tagad arī skolotāji… lētais darbaspēks.
    Nekas tik labi nesajauc tautas, kā šis lētais darbaspēks. Tas plūst no nabadzīgām valstīm uz bagātākām. Latviešu lētais darbaspēks aizplūst uz rietumiem, lai no austrumiem var ienākt vēl lētāks… tad no tālajiem austrumiem… vēl lētāks.
    Piecelties – Banka nāk!
    Tūkstošiem ģimenes, lai izbēgtu no namīpašnieku terora, tagad uz gadu desmitiem ir faktiski kļuvušas par banku vergiem tikai tāpēc, ka vēlējās tikt pie sava dzīvokļa. Perfekti nostrādātas masveida reklāmas kampaņas rezultātā bankas iesmērēja lētu preci par neiedomājami dārgu cenu. Es gribētu redzēt to īpašumu, par ko kāda ģimene Zviedrijā būtu ar mieru maksāt savai bankai vai visu savu algu 30 (!!!) gadus katru mēnesi! Nez, vai tas būs kaut nedaudz līdzīgs bēdīgam divistabu miteklītim silikātu ķieģeļu daudzstāvenē, tā saucamajā „hruščovkā”
    Tās bankas, kas dāsni deva kredītus, nebija no Sūnu ciema. Tās labi zināja, ko darīja. Neba jau pirmo reizi ar pīpi uz jumta. Tām nebija jāgaida dižkrīze, jo tās pašas to dzemdēja un izauklēja. Un ieguvums milzīgs…
    Tie, kas vēl domāja te Latvijā iekārtoties uz normālu dzīvi nu lēto darbaspēka statusā dodas uz to pašu Zviedriju, lai tikai varētu Zviedru bankām atmaksāt kredītu.
    Pēc tās pašas shēmas, kas mūsu zemi (teritoriju) padarīja nevērtīgu un lētu, pēc tās pašas shēmas nevērtīgi un lēti nu ir kļuvuši šīs nevērtīgās Latvijas zemes iedzīvotāji.
    Valsts nozagšana
    Un tagad, kad visi priekšdarbi veikti, var mierīgi ķerties pie valsts nozagšanas. Un ne gailis pakaļ nedziedās. Un nedziedāja arī. Kad Vides aizsardzības klubs vēl 2005. gadā naivā cerībā nosūtīja SAB priekšnieka Kažociņam ziņojumu par to, ka, citēju:
    „Valsts institūciju bezdarbības, vai pareizāk sakot – klusās piekrišanas dēļ, Latvijas valsts eksistenciālais pamats – zeme, pielietojot attiecīgas shēmas, tiek izpārdota citu valstu firmām un ekonomiskiem grupējumiem, kas vistuvākajā nākotnē tieši skars Latvijas valsts drošību un pastāvēšanu. Jo faktiski notiek Latvijas teritorijas legāla okupācija par naudu”.
    Kā piemēru, citu starpā, VAK Kažociņam norādīja arī uz vispārzināmiem SIA Merks superveiksmīgiem pirkumiem, vienā no kuriem – ārvalstu SIA „MERKS” 2005. gada 13. maijā no Rīgas Domes nopirka Rīgas centrā, Skanstes ielā zemi 105 770 m² kopplatībā par 2 897 000 Ls (27,39 Ls/m²) un jau pēc mēneša – 21. jūnijā SIA „MERKS” šo pašu zemi ieķīlā „Hansabankā” par 17 150 000 Ls (vai 161,17 Ls/m²).
    Rezultātā, Rīgas Domes varasvīri vienkārši uzdāvina ārvalstu (Krievijas) firmai „MERKS” 14,26 miljonus latu. Vai arī Hansabanka netīšam pārmaksājās par šiem 14,6 miljoniem..
    SAB priekšnieks acīmredzot jau tad bija apmetis savu kažociņu uz otru pusi un par tādiem sīkumiem nemaz neinteresējās ne tad un ne tagad, un laikam jau arī tāpēc Saeima viņu ievēlēja uz vēl vienu termiņu.
    Valsts nozagšanas piemērus varētu minēt bez gala… Bet kāda tam jēga? Vienīgais, ko varam darīt, ir pieņemt Misūri universitātes ekonomikas profesora Maikla Hadsona ieteikumu: censties panākt, lai tiktu sodīti tie, kas nolaupīja Latvijas neatkarību un veikt Latvijas varas elites noziegumu starptautisku izmeklēšanu, kā to jau sākusi Islande.
    Atkarība vai dzīvība
    Domāju, ka nav nepieciešams turpināt šo vispārzināmo faktu uzskaitījumu, jo tāpat jau ir skaidrs, ka TĀ turpināt vairs nevar.
    Bez šaubām, šī ekonomiskā krīze reiz beigsies, bez šaubām, reiz arī mums laimēsies ievēlēt nesavtīgu valdību, kas mīlēs, godās un cienīs savu tautu un darīs visu iespējamo, lai sabiedrībā atkal atgriežas mīlestība, piedošana un miers. Lai visi tie, kas pa šiem gadiem aizgājuši sāpīgā attālumā no Dieva – atgriežas un tautā garīgās krīzes un depresijas vietā nāk atdzimšana un saskaņa.
    Bet, ak, vai! Laiks, kad mums bija sava valdība, kā zināms, ir pagājis, un, lai arī kādu ideālu Saeimu mēs neievēlētu, tie vairs nevarēs mūs izraut no šī posta, ne paglābt mūsu zemi no ūtrupes, lai arī kā to gribētu. Visa reālā vara pār mums jau sen pieder citiem.
    Ja tas tā nebūtu, vai tiešam, mēs būtu tur, kur esam. Vai tiešām, gadu no gada, pilnīgi visi (!) mūsu pašu ievēlēti pārstāvji gan Saeimā, gan Eiroparlamentā ir kļuvuši tik alkatīgi un nejūtīgi, tik ciniski un akli, ka neredz pa kādu netīru straumi viņu pašu tauta tiek aizrauta. Redz, dzird un jūt, bet neko mainīt praktiski nevar? Viņiem ir atvēlēta tikai „saimnieciskās daļas” pieskatīšana. Visu pārējo uzrauga – nauda.
    Trešais ceļš
    Senrakstos un atklāsmēs šīs laiks pasludināts kā Trešais Laiks. Trešais, izšķirošais. garīgās Atdzimšanas laiks. Arī mums pienācis laiks izšķirties, vai turpināt sekot nežēlīgās labklājības mirāžai vai atgriezties savās mājās, lai sāktos no jauna. Atgriezties gara brīvībā un valstiskā neatkarībā.
    Lai paši savā zemē dzīvotu Brīvībā, Vienlīdzībā un Brālībā. Brālībā un sadarbībā, nevis konkurencē – ekonomikā. Vienlīdzībā tiesībās un brīvībā – gara izglītībā.
    Trešais ceļš jau izsenis tiek sludināts un liecināts, bet nesadzirdēts. Neticiet, kad jums saka – maza valsts ir nolemta badam un postam. „Mazs ir skaists!”, kā teicis ievērojamais mūsdienu vides ekonomikas pamatlicējs Ernests Fridrihs Šūmahers.
    Šūmahera ekonomikas modelis balstās uz vienkāršību, nevardarbību, kopienas izjūtu, darba nepieciešamību un cieņu pret to. Tā ir tāda Ekonomika, kas atvasināta no priekšstata par dzīves jēgu un mērķi.
    Savukārt, lielvalstu vardarbīgā ekonomika, kuras atslēgas vārdi ir – urbanizācija, industrializācija, centralizācija, efektivitāte, kvantitāte, ātrums… tuvojās savam loģiskajam galam.
    Tieši dižajām supervalstīm un to apvienībām, kas ar savu vardarbīgo ekonomiku ir uzbūvējuši savu šķietamo labklājību uz citu valstu nabadzības rēķina, gan tuvojās gauži laiki. Šī Dižkrīze ir nekas, salīdzinot ar to, kas viņus šajā Trešajā laikā vēl sagaida, ja viņi savā augstprātīgajā alkatībā neapstāsies.
    Arī mums pienācis pēdējais laiks atgriezties. Atgriezties brīvībai.
    Pienācis Laiks pacelt neatkarības karogu.
    Pienācis – Trešais, izšķirošais, Laiks.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *