Kur palikusi latviešu valoda ?

IMGP0974 Kur palikusi latviešu valoda ?

Pārnācu no darba, ieslēdzu TV, bet nevienā Latvijas programmā nedzirdēju latviešu valodu… . Tā man telefonā, nemaz nejautājot, kas zvana, atbildēja mans paziņa. Tieši tā arī bija pirms gada, kad ierados ciemos Latvijā. Izspaidīju visas pults pogas, bet tā arī latviski neko neatradu. Neradās tāda sajūta, ka būtu atbraucis uz Latviju. Bet ko darīsi, tāda ir Latvijas komunistu daba, līst krieviem vienā vietā pat tad, kad viņiem to neprasa. Kad atrados apcietinājumā “čekas pagrabā” par H-86 dibināšanu, man blakus “piesēdināja” kādu krievu no Krievijas. Viņš tika apcietināts par ikonu restaurāciju un pārdošanu ārzemniekiem. Viņš bija ticīgais, kuram bija daudz paziņas starp pareizticīgajiem priesteriem. Reiz iznāca arī saruna par komunistiem un perestroiku. Viņš man tā arī atklāti pateica, ka komunisti nekad nebūs cilvēki un nekādu demokratizāciju “netaisīs”. Ja gribam normālu sabiedrību, tad visi komunisti bez izņēmuma jānošauj, jo viņi ir pieņēmuši sātanisma mācību un nekad no tās neatkāpsies.To viņam esot teikuši pareizticīgie priesteri. Toreiz viņam nepiekritu un vispār domāju, ka tā ir provokācija pret mani… . Šodien, redzot cik daudz latviešu tautas patriotus un latviešu biznesmeņus šie komunistu izdzimteņi ir noslepkavojuši, nāktos vien pilnībā piekrist manam kameras biedram. Pats arī esmu vairākkārtējs šo sarkano slepkavu upuris.

1386839_BIG_1274794964 1Latviešu valsts, kā tāda, ir pilnībā iznīcināta. Latviešu īpatsvars Latvijā samazinājies. Var droši teikt, komunisti to apzināti samazinājuši, iznīcinot rūpniecību un lauksaimniecību. Tas viss ir izdarīts pēc Krievijas pavēles ar ES “rokām”! Tas nav nekāds pārspīlējums, drīz par to runās atklāti, ka ES ir manipulējama lelle krievu šovinistu un cionistu rokās… .Piemēri nav tālu jāmeklē. Eiropas Komisijas prezidents Manuels Barrozu pat tik tālu “iepūta krievu stabulē”, ka Tibetu nosauca par neatņemamu Ķīnas sastāvdaļu… .

Foto: Jūs redzat divus kļockinus. Divus komunistiskos noziedzniekus. Abi šie pretekļi rakstījuši uz saviem līdzcilvēkiem “ziņojumus”. Tātad, slepkavas. Kā zinām, komunisms ir pielīdzināts nacismam. Un, ko darīja pēc kara ar nacistiem-pakāra ! Un-vai tad komunistiskie slepkavas nav pelnījuši to pašu ? Tāpēc jau krievi un žīdi kliedz pilna rīklē, ka komunisti un nacisti tiek vienādoti.

Bet atgriezīsimies pie Latvijas un latviešu valodas. Kur pasaulē vēl ir tāds genocīds pret “valsts valodu” kā Latvijā ! Nekur ! Dažnedažādi krievu un žīdu pasaules klaidoņi-noziedznieki ir uzmetušies latviešiem par noteicējiem… . Protams, ka bez uzpērkamiem kangariem neiztikt. Visās noteicošās vietās sabāzti Maskavas cilvēki. Sākot ar SAB un beidzot ar LELB. Visur savu melno darbu darījusi 4. maija kliķes DK(drošības komiteja) ar Jaņisu Reiņiksu priekšgalā. Piemēram, lai par nacionālā radio un televīzijas padomes priekšsēdētāju tiktu “ievēlēts” savējais, žīds, komunists, latviešu tautas nīdējs un KGB ziņnesis Ābrams Kļockins, tika noslepkavots latvietis, kuram bija daudzreiz lielākas izredzes uz šo amatu! Slepkavu, protams, ka neatrada un Reinika kantoris var turpināt savu melno darbu…un Kļockins savu, tas ir, pilnībā iznīcināt latviešu valodu. Kļockina rīcību nepārprotami atbalsta Latvijas Rakstnieku savienības vecbiedri Māra Zālīte un Jānis Peters. Viņi bija arī konsultanti valodas jautājumā VVF. Ābrams Kļockins(šodien šis hameleons sevi dēvē par Kleckinu) ir Urbanoviča cilvēks. Urbanovičs ir kriminālelemets, Latgales mafijas “jumts”, Latvijas valsts izzadzējs grandiozos apmēros. Šis “saskaņietis” parakstīja sadarbību ar Puķina bandu “Edinaja Rosija”. Viņš arī ir Krievijas “piektās kolonas” Baltijas foruma prezidents.  

Jājautā: kam vai kur var latvietis sūdzēties ? Atbilde: ne-kam un ne-kur, jo visur priekšā tie, kuri latviešu valodu nīst un tie, kuri par kafijas tasi savu māti un tēvu nodos… .

 Un tā švauksts Zvjatlers teica, ka vārdu OKUPĀCIJA latviešiem ir jāizmirst un aizbrauca pie Puķina svinēt pobedu … .

 Un simts kastrāti Saeimā bļauj: TURI MUTI … bola acis… ņem kukuļus… jo tie ir jāņem… skatās uz “godmaņa īkšķi”…. citādi var dabūt no krieva pa muti.

Bet, neaizmirsīsim par tām Dieva dzirnām, kuras lēni maļ…nu neizmuksiet jūs, nelieši, no savas “karmas” !

L. Grantiņš

02.06.2010

 

You may also like...

13 komentārs

  1. Ernis Purnis saka:

    Var to visu izlikties neredzam, nedzirdam, ko pabailīgāki un bez goda un pašcieņas esošie tautieši arī dara, bet katrs raksta vārds it visur atverot acis un ausis Latvijā apstiprinās. Tā ir šobrīd krievu nacistu un ES nopirkto eirokomisāru mūsu tautai uzspiestā melu, globalizācijas un latviskas pašcieņas iznīcības nakts pār Latviju! Bet nevajag nokārt galvas, tas paies, jau daudzas melnas un baisas tādas naktis pagājušas mūsu stiprajai un pacietīgajai tautai, vēl nāks rīts un latviska dienas gaisma palīdzēs visus svešos nešķīsteņus aizslaucīt! Mums ir jābūt gataviem rītausmas gaismu sagaidīt un sevī kremļ nesto tumsu neielaist.

  2. pamela>L.G. saka:

    Es nepiekrītu parES kā sātana iemiesojumu,JO CITAS valstis/esti,leiši,poļi utt./rīkojas tā kā tas ir nepie4ciešams savai zemei un tautai.Leiši vēl šodien ražo SAVU cukuru !
    Mūsu politkretīni no Astoņkāja cenšas būt ticīgāki par pašu pāvestu un piesedzas ar ES direktīvām lai par to pašu cukura ražošanu iebāztu īpašwnieki SAVĀ kabatā miljonu desmitus.Godmanis arī ir piemērs tam,kā ES veči neieteica pārņemt,t.i., IZZAGT “Parex banku”.Un kas ir ĪPAŠI raksturīgi,ka tagad VISU nogrūž uz ES,SVF,NATO ,EP,ANO utt.,jo no šī organizācijām pat nav ko cerēt dabūt pa zobiem.Toties PSRS,NVS,Krievija nu gan netiek nekur vainota,JO politiski,ne ekonomiski! NEPIRKS šprotes!Kononovu neaiztikt,to grūtnieces slepkavu,JO Krievija viņu NEMAINĪS pret Zatleru!
    L.G., BEZ ES,NATO mēs jau SEN būtu pilnīgā Kremļa kalpībā!Tagad dažs labs vēl turas pretim.Žiriks ne velti NATO forumā lika izņemt 5-o pantu.NE ES ,NATO liek “Baltijas foruma”čangaļu lakstīgalai laizīt intīmas vietas Kremļa saIMNIEKIEM!pIEŅĒMA LABOJUMUS imigrācijas likumā,nu tik tirgos Latviju par santīmiem un Latv.val.būs TIKAI Brīvdabas muzejā.Drausmīga nāve paredzama Latvijai ar tādiem politkretīniem kā (AŠ)2,SC utt.TB/LNNK degradēja straumes,požarnovi,venti baloži ,dobeļi utt.Merkantīlais ir ņēmis virsroku pār morālo,tautisko,valstisko.
    Interesanti šodien būs vērot “diskusiju”Rēdera sarūp’\eto LTV par visatļautību internetā.Politkretīniem piemetas caureja lasot par sevi neglaimojošus komentus internetā.ARĪ tur DP Reiņika vadībā sāks ķerstīt nelojālos ASTOŅKĀJIM.KUR TĀLĀK???

  3. Miervaldis saka:

    Kapēc šajā mājaslapā tekstus izceļ ar sarkanu krāsu?

  4. AG saka:

    Es gan neliktu vienādības zīmi star komunistiem un nacistiem, jo tie pirmie ir daudz sliktāki par pēdējiem!

  5. to Miervaldim saka:

    Tas norāda uz ideju centra piederību.

  6. Anitiņa saka:

    Izlasītajos komentāros ir tik daudz naida, kas izriet no tik daudz patiesības,pārpīlējumiem un pieredzētā, kas izraisa šo naidu.
    Man nāca smiekli caur asarām, jo komentāri bija asprātīgi. Kas var vēl apgalvot, ka latviešu valodā ir grūti lamāties?!
    Komentāri pierādīja – ja man tas pa spalvai tad rakstītāji ir drošsirdīgie, kas izsaka to, ko domā un nebēdā par sekām. Ja man tas nav pa spalvai – tad tie ir smagi sodāmi noziedznieki.
    Latviešiem trūkstot lamu vārdu, bet mums ir dziļāki jēdzieni, kas ir vēl izteiksmīgāki par krievu, vācu, franču, angļu lamuvārdiem.
    Grūti spriest kuŗi ir lielāki kretīni, riebekļi, nodevēji, latviešu tautas nīdēji – vai komentētāji vai KĻeckins un Urbanovičš.
    Pat Domburs vakar vakararaidījuma Kas notiek Latvija nespēja savaldīties un nosauca Urbanoviču par tādu kāarī es viņu uzskatu.
    Nekaunos atzīties, ka man riebjas klausīties un skatīties uz šiem minētajiem diviem…..!

  7. Latvietis saka:

    Tie 2 nelieši ir pretīgi un ari naidīgi latviešu tautai.

  8. BubA - urlu nīdējs saka:

    Jā, gan pamatā L.G. taisnība, gan pilnīgi piekrītu pamelas papildinājumam
    puriniet, aiciniet, kratiet mūsu pilsoņus lai pamostas un saprot, ka ir jādara viss, lai veiktu dekolonizāciju

  9. A.Balts saka:

    2010..gada 11.jūnijs 0.47
    A.Balts saka:
    Mūsu naidniekiem īpaši neder nacionālā vienotība un arī tikpat nepieļaujama ir savas milzu piektās kolonnas izvešana no Latvijas valsts likumīgās dekolonizācijas ietvaros un es uzskatu, ka tas ir lakmusa papīrs, lai būtu redzams, kas ir kas!
    Jo var dalīties uzskati, par to vai citu detaļu izpildijumu, bet tie kas dos savu principiālu piekrišanu un pierādīs to darbos, tie nevar būt naidnieku aģenti, jo uz tik lielu upuri nekad tie neies, lai glābjot iefiltrētos aģentus apvienotu nacionāļus un izlietu no vanniņas visus okupantus (no sakāmvārda-izlēja netīro ūdeni ar visu bērnu). Lūk to uzskatu par katalizatoru, kas ieviesīs skaidrību personālijās.
    Mums ir jāsanāk kopā aci pret aci un jārunā. Tapēc ierosinu organizēt kādu mūsu domubiedru konferenci, vai pat Vislatvijas nacionālo spēku kongresu, ja būs jūsu visu atbalsts. Kopīgi kur iespējams būs apspriest mērķi-vienoties nacionālā dūrē un ja ir pret dažiem dalībniekiem konkrēti fakti, tad tos likt galdā, ja nav, tad spriest pēc darāmajiem darbiem un to visu veļu mazgāt pēc mūsu mērķu sasniegšanas, ja protams darba gaitā tas nebūs jādara nepārprotamas sabotāžas vai nodevības dēļ. Rīkojotie atklāti, skaļi un organizēti, neredzu iespēju traucēt un izjaukt mūsu nodomus, tikai savas ambīcijas jānoliek malā mūsu brāļiem un māsām mūsu bērnu, mazbērnu un visas tautas nākotnes vārdā. Tās ir manas subjektīvās domas un ierosinājums mums visiem, visiem kas gatavi rīkoties, nevis tikai rakstīt.

  10. Mirklis taisnības saka:

    Autors: Daška -atklātības lēkmē
    Datums: 13.06.10. 22:1

    Autors: Ivka-Petersons-ibo utt.
    Datums: 20.05.10. 00:37

    – jā, mēs te slikti jūtamies, mēs- jums naidīgie urlu netīrie dzīvnieki, fiziski un morāli smirdošie mongoļu vergu pēcteči un kremļa vergi arī šodien! Mēs jums esam okupanti, jo tā arī ir! Un es – untermenshu petersons, ivka, ibo, Daška utt, kompleksains algotnis ar vēl kaudzi īstu cilvēku – jūsu cilvēku nikiem, piem.-Jānis, Līga,Roberts utt. Bet šodien man brīvs, atkal uzpīpēju zālīti, ierāvu kārtējo krutkas sotaku un gribu pateikt, ka jā, jā, jā mums visiem, visiem krievvalodīgajiem plīša desantiem , iesprukušiem, kā tarakāniem jūsu zemē kopā ar mūsu iebrucējiem, vai piedzimuši pēc tam, kad viss kas laupāms, jau bijis mūsu militāristu salaupīts. Nu vienalga, jo tēma cita! Jo, mēs visi, gan tie urlas, ko nosaucu, gan mēs moskaļu aškenazi šnobeļi vislaik jūtam diskomfortu jūsu zemē, jo jūtam, ka ne tā runājam, ne tā dzīvojam, ne mums cilvēciskas manieres, ka nav mums ne sadzīves, ne augstākas kultūras, ka esam kā netīri lopi iebriduši svešā, vēl seno eiropeismu un īstu kultūru saglabājušā jūsu zemē. Pie tam par spīti mūsu 70 gadu esošajai drausmīgajai klātbūtnei, kur likās viss saindēts no mūsu divkāju mēsliem, no mūsu barbariem. Zemē, kur mūs kaitina katrs uzraksts uz veikalu izkārtnēm, ielu nosaukumos, dzirdamajā svešajā, senajā jūsu valodā, kas mums visiem tieši un netieši atgādina, to kas te esam-sveši, deklasēti barbari, pretīgi okupanti. Un jūsu nesaprotamā kultūra, jūsu šausmīgā pieklājība veselam baram ar vienu mūsējo runājot mūsu kirilicā, tas viss mūs besī, tas viss mūs- urlas tracina, jo liek saprast – tas nav mūsu, nav tuvs , nav rīdienas stabilitātes, jo iekšķīgi vislaik jūtam-būs reiz jālasās prom, būs agri vai vēlu, jo neviena, pat tik viesmīlīga un pacietīga tauta, kā jūsējā mūs visu laiku tomēr nepiecietīs! Bet uz dzimteni mēs neparko nebrauksim, nekad, tad jau labāk pie buržujiem Rietumos. Un tapēc, kamēr esam te-Latvijā, mums jāaizstāvas, mums jūs visus jāpārkrievo, jātiek valdībā un jūsu valsts vadībā, jādabū jūs līdz mūsu zemajam līmenim, vai būs mums citādi jāpazūd no jūsu skaistās zemes. Nu kā lai mēs jūs-latviešus neieredzam, mums ir diskomforts jūs redzot, dzirdot, nu kā lai mēs pret jums maitas naciki necīnamies??? A ko vai nav tā? Mēs – sovjetu urlas jūs mūsu vietā sen būtu izdzinuši no valsts ! Vot tā!

  11. annamarija saka:

    Latviešu valoda ar 4.maija režīma gādību pamazām atkal kļūst par “ķēķa valodu”…
    Tikai nevajag veco demagōģisko “paši vainīgi! kāpēc runājat krieviski…”
    Tie, kam būtu jātur valsts valodas kante, jau runā “pa latviski”: PA LIELAM (po boļšomu), KĀ REIZ (kak raz),KĀ REZULTĀTĀ (v rezuļtaķe čego), NESKATOTIES UZ… (ŅESMOTŖA NA…), KATRS NO MUMS (každij iz nas) un vēl VVF ievazātais: KATRS VIENS un daudzi daudzi citi valodai naidīgi ievazājumi. Tāpat vienskaitlinieku ignorēšana, piemēram,cilvēkiem ir dažādas ATTIEKSMES; Saeimas darbs ar LIKUMDOŠANĀM.
    Nav tik bīstami, ja tīšuprāt lietojam kādu žargonismu vai barbarismu – mēs taču zinām, ka tas ir svešinieks mūsu valodā! Bet, lūk, šādi pārcēlumi no iekšpuses spridzina valodu, padarot to NELATVISKU. Tāpat kā izvairīšanās no palīgteikumiem, radot tik samudžinātas nesaprotamas vai pārprotamas konstrukcijas.

  12. Miervaldis saka:

    Nu laizot kurpes, ir pilnīgi vienalga, kādā valodā runāt….

  13. Aldis Kalniņš saka:

    Miervaldim diemžēl taisnība, letiņi -laiks izslieties, nu pēdējais laiks!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *