Veiklais Edmunds Krastiņš (ASM kandidāts)

Veiklais Edmunds Krastiņš

ineseTā sauktās Atmodas laika sākuma, kad partijas bosu inspirēta, veidojās Latvijas Tautas Fronte, kā viens no grupu līderiem provinces pilsētiņā Valmierā uzpeldēja vietējā skaitļošanas centra operators Edmunds Krastiņš. Būdams apveltīts ar visai lielām ambīcijām, jaunais censonis ātri vien jau izkaroja sev vietu LTF  Valmieras nodaļas valdē. Notiekot pirmajām “demokrātiskajām”  vēlēšanām, arī vieta tautas deputātu padomē viņam bija jau rokā.

Foto: Inese Vinklere

Kopā ar toreizējo Valmieras mēru Andri Bērziņu (fabrikas “Elektrons” vadītāju, vēlāk jau “Latvijas Unibankas” šefu) viņš sāka apgūt pirmās iemaņas resursu pārdalē. “Perestroikai” ejot uz beigām kaut kā dīvaini bija sagadījies, ka tieši  Valmieras deputāti, pateicoties nezin kāda padomju onkuļa labdarībai, tika pie dažiem jaunākajiem žigulīšiem… Viens no tiem tika veiklajam zellim Edmundam! Bet ne par to mūsu stāsts! Nebija Edmunda rijībai redzama ne mala, ne gals… Neapmierinājās viņš nedz ar jaunu, plašu dzīvokli, nedz jaunu auto! Šis pilsonis pārspēja pats sevi tūkstoškārt un pārsteidza ari savus laikabiedrus! Edmunds pārvācās uz Rīgu, iestājās Tautas partijā, no tā laika mainīdams amatus gan Rīgas domē, gan “rotējot” pa ministrijām, viņš kļuva par miljonāru! Vajag tikai prast! 

1988. gadā piedalījies Latvijas Tautas frontes Valmieras nodaļas dibināšanā. Bijis LTF 1. un 2. Domes loceklis.[1] 1990. gadā no LTF saraksta ievēlēts Augstākajā padomē. Pirmo gadu Krastiņš ir darbojies Tirdzniecības un pakalpojumu komisijā kā sekretārs. Tad, līdz pilnvaru laika beigām (1993. gadā) viņš bija Ekonomikas komisijas priekšsēdētāja vietnieks.[1] 1992. gadā Edmunds Krastiņš kļuva par Latvijas Zemnieku savienības biedru. Birkava Ministru kabinetā viņš bija Valsts īpašuma valsts ministrs. Amatu zaudējis 1994. gadā pēc valdības krišanas. 1996. gadā aizgājis no LZS.[1] Līdz 1998. gadam bijis konsultants, iesaistījies vairāku uzņēmumu padomēs. Tajā pašā gadā iestājies Tautas partijā.[1] No 1998. gada aprīļa līdz 1999. gada jūlijam Edmunds Krastiņš bija Latvijas Unibankas viceprezidents. No amata aizgāja, jo kļuva par finanšu ministru Šķēles kabinetā. Amatu zaudējis 2000. gada 5. maijā ar Bērziņa valdības apstiprināšanu,[1] lai arī premjerministrs Andris Bērziņš piedāvājis palikt amatā.[2]
2001. gadā ievēlēts Rīgas Domē, tomēr TP palika opozīcijā. 2005. gadā atkārtoti ievēlēts, kļuvis par attīstības komitejas vadītāju.[3] Bijis arī TP frakcijas vadītājs.[4] No attīstības komitejas vadītāja amata atkāpies 2008. gada 30. jūnijā.[5]

Krasti

Noziedznieka Edmunda Krastiņa foto.

Pēc Tiesiskuma atjaunošanas Latvijā E. Krastiņš tiks nekavējoties arestēts. E. Krastiņam tiks piemērots augstākais soda mērs (ASM) Tādiem,kuri savu tautu apzaguši par miljoniem, žēlastības nebūs.

Kas tad notika 2008. gada 30. jūnijā? Tas bija laiks, kad KNAB Rīgas domē aizturēja un vēlāk apcietināja arī Edmundu Krastiņu saistītos darboņus kukuļņēmējus Vilni Štramu un Pēteri Stranci!
Kukuļošanas lietā kā parādās Edmunds Krastiņš (Dienas Bizness)
Bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta administrācijas vadītājs Raimonds Janita, kurš ir viens no apsūdzētajiem vērienīgajā Rīgas domes kukuļošanas lietā, pratināšanā liecinājis, ka 5000 eiro (3500 lati) esot bijuši paredzēti vienam no Tautas partijas (TP) dibinātājiem, kādreizējam Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītājam Edmundam Krastiņam, raksta diena.lv atsaucoties uz  žurnālu Klubs. Kas ir Krastiņš un kādus jautājumus kārtoja caur viņu, Štramam tiesā neviens arī varētu neprasīt. Cilvēka ar šādu uzvārdu starp apsūdzētajiem nav. Iespējams, nav tādēļ, ka Štrams prot turēt mēli aiz zobiem, raksta Klubs, Krastiņš saistību ar kukuļošanas lietu presei noliedza. Žurnāla centieni noskaidrot, kādēļ lietā apsūdzētie liecina pret viņu, cietuši neveiksmi, jo pēc kukuļošanas skandāla viņš amatu Rīgas domē pametis un nomainījis telefona numuru. Krastiņa pēdējā darba vieta bija nacionālajā lidsabiedrībā airBaltic, kur viņš konsultējis kompānijas vadītāju Bertoldu Fliku.

 Edmunds, atkāpjoties, izbrida no smirdīgā slapjuma sauss! Vai tiešām viņam par savu rijību nekad nebūs jāatbild?!

 Vai tāpēc, ka šis likumīgais zaglis apbalvots ar Triju zvaigžņu ordeni ??????? 

Inese Vinklere

06.03.2010

You may also like...

3 komentāru

  1. annamarija saka:

    Mjā… Edmundam lieti noderējusi maizes tēva Šķēles pieredze: tas arī sauss iznācis gan no Jūrmalas skandāla, gan no digitalizācijas afēras un virknes citu slidenu lietu. Cik noprotams, toreiz iepirktos dekoderus šķēles banda ar LATTELEKOM starpniecību tagad veiksmīgi uzspiež patērētājiem. Tieši tāpēc jau ruksim kalvītim šīs anštaltes padomē bija jāiekļūst kaut uz mazu laiciņu, lai to “darījumu” bez aizķeršanās nokārtotu. Tā, protams, ir mana versija.

  2. anna saka:

    Visu šo izlasot mati ceļas stāvus,ja tā ir taisnība,tad jājautā,ar kuru vietu domājuši šie nožēlojamie cilvēki?

  3. anna saka:

    Laikam taisnība manai bijušai darba devējai,viņa vienā laidā skandināja,ka,ja valdībā var zagt miljonus,tad es tikai santīmus!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *