Neaizmirsīsim savus varoņus.

 damNo Rīgas ziņo LRTT piesēdētājs E. Dambītis:

Svētā atmiņā katru gadu godinām bojā gājušos pērkonkrustiešus Valdi Raupu, Aivaru Vīksniņu, kuri veica padomju okupācijas pieminekļa Pārdaugavā spridzināšanu 1997.gada naktī no piektā uz sesto jūniju. Pārejos akcijas dalībniekus tiesāja “brīvās Latvijas” tiesa. Nodarīto postījumu likvidēšanu veica mūsu pakalpiņi- kauns un negods !

LRTT 11.06.2010

DSC03010[1]

You may also like...

40 komentārs

  1. pamela saka:

    Ļoti ceru,ka kādreiz Latvijas valsts viņus godās kā Kremlis Kononovu!

  2. Miervaldis saka:

    Pērkonkrustieši darija savu Latvju darbu.Darbu, kuru vajadzēja darīt mūsu valdībai pašai…

  3. BubA-urlu nīdējs saka:

    Nu protams, ka kādam vajadzēja drosmi okupantu simbolu likvidācijai!
    Labi, ka ir ļaudis, kas neaizmirst savus varoņus.

  4. A.Balts saka:

    Visam savs laiks un visam sava vieta, teikts kādā gudrā mācībā! Bet nepacietīgajiem, drosminiekiem ar degošām sirdīm un ar attīstītu taisnības sajūtu nav laika gaidīt, vai laiks ir īstais! Viņi rīkojas savas sirdsapziņas un pašcieņas vadīti, gatavi riskēt un pārbaudīt uz sevi likteņa sagatavoto laika brieduma pakāpi.
    Tā rīkojās pērkonkrustiešu vīri, nevarot paciest, ka viņu Tēvzemes sirdī-“atbrīvotajā no krievu okupantiem” galvaspilsētā Rīgā slejas ņirdzīgs sarkano fašistu nekaunīgi izsliets okupantu dzelzsbetona “pirksts”.
    Viņu rīcības motīvs bija taisnīgs protests, balstīts uz joprojām turpinošo valsts okupāciju, pret okupantu militārpersonu un civilokupantu milzu masu nelegālo un pretlikumīgo klātbūtni mūsu “brīvajā” Latvijā, kā arī visu veidu naidpilnā un pretlatviskā šo nelegāļu darbība valstī bija iemesls šo perkonkrustiešu varoņu radikālajai rīcībai tajā traģiskajā 1997.gada jūnijā.

    Jo no Latvijas “brīvvalsts” varas puses, ne tikai nebija sagaidāma taisnīga un enerģiska okupantu rīcības apkarošana, to atklātās pretlatviskās darbības un to simbolu ierobežošana vai iznīcināšana, bet tieši pretēji, tika apklusināti, bremzēti un pat represēti un ierobežoti tieši latviskie nacionālie spēki, visos viņu realas izpausmes veidos.

    Noliecam galvas un pieminam bojā gājušos cīnītājus-pērkonkrustiešus V.Raupu,A.Vīksniņu – nelaikā aizgājušos, kuri arī ir pievienojami milzīgajai krievu okupantu tieši un netieši nobendēto upuru plejādei Latvijā!

  5. black_joker saka:

    parasti bandīti- spridzinātāji…..savu algu nopelnīja godam- cits koka mētelīti, cits cietuma nāras…jau fakts, ka Čiekurnieks ar savējiem spridzināja uzņēmumu komunikācijas un biznesa cilvēkus Rīgā, nostāda viņus parastu bandītu pozīcijā…..jums tas betona klucis ēst prasa? Lai stāv vēstures liecība, līdz sabrūk

  6. Ernis Purnis saka:

    Zini black-tarkšķi, no sākuma gribējās tev pašam urla novēlēt to koka mēteli un tas būtu pelnīti un taisnīgi, jo kas tā smird vārdos pret savas tautas godīgākajiem un dūšīgākajiem ļaudīm, (jo protestēt pret visa veida okupantiem un to atribūtiem savā dzimtenē ir KATRA NORMĀLA PILSOŅA GODA LIETA) tas arī darbos ir nelietis un nodevējs, par ko ne mirkli nešaubos, kā arī tava pļerzoņa te ir tev likta pildīt ar pavēli un kuru devēju diedziņi no šejienes komandpunktiem nodevīgi aizvestu līdz kremļa leļu dīdītājam.
    Bet tad sapratu, ka labi, ka tavā personā ir labi redzams at ko mums visiem darīšana “NEATKARĪGAJĀ LATVIJĀ” un tu esi tāda labi izgaismota brīdinājuma boja snaudošajiem tautiešiem, vai kā indīga mušmire, kas ar savām pumpām un kārpām brīdina normālus Latvijas pilsoņus par esošām, lienošām rusifikācijas briesmām.
    Ja esi Latvijā iebrukušo svešo agresoru pēctecis, tad tas ir tavs ļaunais darbelis, kas te jāveic tev izkalpojoties obligāti un nav vērts tevi maksas algotni vērā ņemt…
    Bet ja esi no latviešu sarkano mēslu, kremļa pakalpiņu un čekistu dzimtas, tad bēdīgi ar tevi, tad tev ir deformētas arī zemapziņā gan smadzenes, gan morāle, gan nervu sistēma, jo katrs nodevēju suns zina ko rijis un zina, ka būs jāmaksā tā vai citādi, agri vai vēlu , BET 100%!

  7. black_joker saka:

    Erni Purni – iedzer savas zāles, tūlīt nāks baltie ķiteļi apgaitā – būs labi, būs silti….
    ja godīgi- cik apdauzītam ir jābūt, lai aizstāvētu bandītus un slavinātu varas darbus pret pagātnes liecībām. Savulaik neesi ticis pie varas un tādēļ plosies? Neesi apbalvots par barikādēm? Neesi savu senču īpašumus atpakaļ dabūjis? Neesi augstos godos ticis no LTF? Varbūt esi tik vecs, ka senilisms moka? Acis atver labāk……Kaitini, kaitini krievu lāci- sāks plosīties par godu tādiem nacistiem, kā tu…un ko tad??? Tādus tik pie varas palaist- to vien Kremlis gaida- aktīvu darbību pret krieviem un pagātnes mantojumu – tīrs iemels okupēt par spīti NATO un ES….

  8. fashiks saka:

    Uz sibiriju jus jasuta stadit sencu izcirtas cirsmaas jaunus kokus!
    Nacionalisms un letais patriotisms ir izmiris visa eiropa!
    Ari Latvija spragst nost aiz nabadzibas!

  9. Miervaldis, black _joker, fashikam saka:

    Tu tā domā, black_joker, ka civilokupanti tik lēti pieļaus, ka viņu kulta centrs Latvijā tik vienkārši sabruks?Mēs nebūsim naivi, nedz arī tādi muļķi, kuri noticēs tādām pabirām kā tu!Viņi tik lēti nepadosies!Vajag valdībā no nacionālistiem stiprus vīrus, kuriem būs drosme aizliegt, civilokupantu kolaborāciju Latvijā!Tu raksti tev nepiemērotā vietā, un tev nepiemērotā laikā!Jo kādreiz mūsu valdība sadūšosies pateikt NE! Krievijai.Baidies jau laikus!fashikam atbildu – tu esi provokators, otrs, jā…

  10. Miervaldis, black _joker saka:

    Tu tiešām āksties neīstajā vietā, jo visi šīs mājaslapas apmeklētāji zin patiesību – šie divi Latvji bija tautas varoņi, kuri nedomāja par savu labumu, un krita augstāku mērķu vadīti!Tu tiešām esi āksts.Tu tiešām esi muļķīgs āksts, kurš raksta sūdus, kuri nevienam domājošam Latvim nav vajadzīgi!Par tevi var pasmieties, bet var arī padzīt.Baidies jau laikus!

  11. black_joker saka:

    Miervaldim – tu gribi man draudēt?? Jūs te lejat sūdus pār visiem un jums ir jābaidās, ka vienā jaukā dienā no jums par šo paprasīs atbildību, ne velti jau tapa tas iesniegums DP.

  12. Aplipsis saka:

    Nesaprotu. Nedomāju, ka atdodot savu dzīvību tik nevajadzīgā lietā kā spridzināšana, šajā gadījumā pieminekli, kas normālam Latvim neko nenozīmē ir bezjēdzīga. Ir citas lietas kā pasniegt savu patriotismu. Man tas betona bluķis neko nenozīmē, un tas mums visiem ir jāiegaumē. Mums pašiem ir savas piemiņas vietas, kas mums ir svarīgi.
    Preblēma ir tā, ka liela daļa ir ieciklējusies uz svešu cilvēku viedokļiem un arī mēģina citu viedokli mainīt, un uzskata, ka nu mans viedoklis ir vispareizākais un tur nu ir punkts. Nu ko lai saka, lai cik paši sev mēs liktos gudri – vienmēr kaut kur tomēr kļudamies.

  13. pamela saka:

    Lasot provokatīvos komentus ,rodas sajūta,ka VDK vēl ir dzīva Latvijā,jo tas Staļina loceklis NAV vienkārši betona bluķis,par kuru no mana tēva /neprasot atļauju!/no algas labu summu noskaitīja itkā “brīvprātīgai ziedošanai.Tātad mantojums mans un man par to /un vēl tūkstošiem letiņu/ būtu teikšana.Cepuri nost Gruzīņiem,kuri uzspridzināja okupantu mēslus.Arī esti malači.Un Kremlis karu nepieteica,jo neviens neciena black_jokerus.
    “Aplipsi”,ja tev netraucē tas bluķis /diez vai tad tu esi letiņš!?/,tad mani un ne tikai ,tas cĻOOTI traucē ,kad 9.maijā tur pulcējas visa krievu 5-tā kolonna lai parādītu tādiem kā TU,kurš te ire noteicējs un OKUPANTS!Es sevi uzskatu ,atšķirībā no tevis,par normālu LATVIETI un man viņš traucē,ik mīļu dienu atgādinot OKUPĀCIJU un kā šodien – 14.06- GULAGU !!
    Jums ,tiem “normāliem”latviešiem TT nav ko darīt.Jūsu vieta ir “naša raša” vai Mamikina TV-5.

  14. Tautas Dziednieks Eduards saka:

    Man ir grūti izteikt savu viedokli šajā jautājumā,jo esmu bijis daudzās valstīs –arī Somijā—tur Helsinku centrā stāv Krievijas caram par godu pieminēklis–un nevienam viņš netraucē.Mums te Latvijā ir daudz aktuālākas problēmas–tās ir jārisina.Vissvarīgākā—javeic Latvijas varas augšgala noziegumu starptautiska izmeklēšama un vainīgo sodīšana.Aicinu piedalīties/

  15. Miervaldis, black _joker saka:

    black_joker – saemas galma āksts!

  16. Kronis saka:

    Nu ar tiem pieminekljiem ir gan liela problema, gan ari butu varbut taa, ja tam nepieverstu uzmanibu , un neliktos ne zinis , tad jau pec paris gadiem , tapat vinjam jasagrut,
    Bet nu virus gan zhel , jo diez vai drosme butu te daljai to breceju vispar tuvuma pieiet .
    Tas viss ,jau vairak naidam spele uz roku , vieniem vajag un otriem neka.
    Bet kas ir tie treshie , kam visa shi njemshanas ir uz roku ????
    Dodu 100% ka tadu ir ne mazums , ar taam mazam cepuritem pakausi , un tik berze rokas , eh ,ka nu pleshas , labak paverosim apkart , kas taas ir par shemam ,kaa nicinat musu valsti lauka!!!
    Un vai tad nemaz vairs nezinat tautas vesturi ,ka viens bralis bij pie sarkaniem otrs pie tiem puspelekiem,un kadi tad bij tie dziesmas vardi???
    nu luk ,tad ari ir jadzied skaisti taa lai saprot visi .
    Gan shai puse Daugavas , gan ari taalu prom , kur musu mele nejedz.
    Citadi iznak , ka plucamies , ka tadi zvirbulji pa siena shkuniti.

  17. BubA-urlu nīdējs saka:

    bļek-pļek, fašiks, Aplipsis,”Urlu tautas dzirdnieks Eģiks” un laikam tad jau arī Kronis ir viens un tas pats kremļa sovjetu urliks

  18. Miervaldis - black joker saka:

    Beidz ākstīties, un lasi, ko par tevi saka normāli cilvēki!

  19. black_joker saka:

    Hubba-Bubba….esi advancēts labāk un noskaidro IP adreses, tad redzēsi, kādam veiklam skrējējam jābūt, lai viens cilvis paspētu to visu izdarīt…
    Miervaldim- es te neko neākstos, es diskutēju ar uzmācīgo ideju apsēstajiem. Un ko tad saka “normālie cilvēki”? kuri tad tādi te defaultā ir ?

  20. Aplipsis saka:

    :)Nu ja jaunkundze – pamela, kamēr es aicinu cilvēkus ievērot mūsu senču paradumus – nedari citam to, kas pašam nepatīk. cieni vecākus ļaudis, godā savu tēvu un māti; nerunā vecākiem pretim; u.t.t. tikmēr Tu mani apvaino, ka neesmu latvietis! Nu ko lai saka, man žēl Jūsu! tā arī nekad neuzzināsiet, ko nozīmē būt Latvietim un žēl man to cilvēku arī, kas nesaprot, ka pasaule diemžēl mainās un lai būtu mūsu kultūra dzīvotspējīga, jāmainās mums arī, no īgniem padomju laika ļaudīm uz brīviem – no citu tautu kultūru ietekmes.

  21. Aplipsis saka:

    :D HubA – urlu ; nav komentāru .

  22. Diez vai-Aplipsim saka:

    Diez vai Tevis teiktais būs pareizs.Tas ir un paliek okupantu simbols ap kuru pulcējas ļaunās un asinskārās “enerģijas”. Šis atribūts no latviešu zemes ir jāizrauj ar troksni. Kas attiecas uz spridzināšnu, tad tur savu ļauno roku pielika bijušie vdk vīri.Spridzeklis tika vadīts no citas “vietas”. Viņš sprāga bez šo varonīgo patriotu ziņas.Starp viņiem bija provokators.

  23. black_joker saka:

    Doma baznīca ir vācu krustnešu okupācijas zīme, tāpat kā Meinarda baznīca un citas vecās baznīcas un pilis- kādēļ jūs tās ar negribat ar troksni izraut no Latvijas zemes? Ticības vārdā izkāva daudzus mūsu senčus,daļa aizbēga pie leišiem, pārējos ar varu kristīja un piespieda vergot. Krustnešu vairs nav -zīmes ir. Komunistu vairs nav- zīmes ir…tātad vienādas pozīcijas…Te vēl daudzi no jums piesauc kristiešu dievu- neaizdomājoties, cik daudz posta šī dieva vārdā te ir sastrādāts senatnē

  24. Miervaldis saka:

    šie Latvju varoņi krita, darot savu – Latvju darbu!Darbu, kuru būtu jādara mūsu valdībai pašai…

  25. Miervaldis - black joker saka:

    Ja reiz tu neatšķir kultūru no zīmoliem, tad ko tur tālāk runāt….Gan krustneši gan boļševiki sadarija labas, paliekošas vērtības, tiesa gan sev, taču mēs to esam ieguvuši mantojumā, kārtējo reizi izkļūstot no verdzības spaidiem!Baronu laikā bija izcili mākslas darbi, kuriem ir paliekoša vērtība.Tāpat tas bija boļševiku laikā.Tiesa šie darbi tika radīti uz mūsu tautas sviedru un asins rēķina, kas pastirpina šīs vērtības!Padomju, un vācu laika labumi ir vienlīdz piemiņas vērti, kā arī valstiski izlietojami.Tāpat, kā ne viss, kas baronu laikā radās, nav slikts, tā arī ne viss, kas radās padomju laikā, nav slikts.šīs lietas nu ir mūsu (!), jo uzceltas no mūsu sviedriem, un ar pilnu tiesību, ir Latvijas īpašums!

  26. Kronis saka:

    Vai kads te zin ko tuvak par shiem cilvekiem ??
    Un kada tiek veikt palidziba vinju tuviniekiem.???
    Reali darbi , nevis muldeshana.
    Der padomat tiem ,kas te citus apsauka , par sazin ko !!!!
    Nac uz laukuma ,un tad paradi klasi.
    Te nu ir labi redzama , taa letinju vienotiba.
    Visi slikti , bet ,kad reali kas butu jadar kur tad esat???

  27. ainārs saka:

    he,he, aiķērāt to bļecku- pļecku, re kā urla taisnojas…he,he
    a Miervaldim 100 punkt taisnīb un vēl sīkums, vāci tomēr aizbtauca paši un kā draugi

  28. annamarija saka:

    Visiem BLEĶIEM, FAŠIĶIEM, APLIPŠIEM.
    Ja esat latviešu izcelsmes latvijāņi, tad stipri mankurtizējušies, pazaudējot kopīgo vēsturisko atmiņu un nacionālo piederību. Varu derēt – jūsu mīļāka muzička ir krievu, tāpat ka filmas labprātāk skatāties bandītus heroizējošos krievu “bojevikus”…
    Nu, nemokieties Latvijā, kur saimnieknācija spridzina savus kauna stabus, sauc pēc savas valodas tiesībām un lād varu nelikumīgi sagrābušo režīmu. Drīz jūs šeit jutīsieties pavisam nelāgi… Tiesiskums jūs nolikt tai vietā, ko esat ar uzviju nopelnījuši.

  29. black_joker saka:

    ainār- nesaspringsti, neaizķērāt, jo nav ar ko un aiz kā.
    annamarija- varu derēt, ka esat kundzīte stipri gados, kas jaunībā apbižota no padomju varas puses un tagad sacerējusies, ka neizlolotie sapņi un fantāzijas par iedomāto valsts kārtību realizēsies dzīvē….piedodiet, nerealizēsies..bet sapņot nav aizliegts….derības par mūziku zaudējāt- mīlākā mūzika ir industrial aggroelectro un helltechno, kā arī industrial gotic rock- Rammstein, Laibach, Combicrist un tādā stilā. Diemžēl nezinu nevienu krievu šā stila izpildītāju, ja ir zināms – padodiet šurp, ievērtēšu….Pēdējā skatītā krievu filma bij “Mongol” par Čingizhanu,vecās padomju filmas, īpaši komēdijas, gan cienu tāpat kā 80% citu Latvijas iedzīvotāju.
    Neuztraucieties- nelāgi es nejutīšos, jo jūsējādi domājošajiem nav nekādas izredzes reāli nokļūt pie varas- pat kā marionetēm kāda uzdevumā nē…Un es nemokos šeit dzīvodams:):):) atšķirībā no jums- klaigātājiem un naida sludinātājiem, ka sneko nav sasnieguši un nesasniegs, jo būvē sapņu pilis – es esmu sen jau atradis savu nišu un par spīti krīzei varu šeit sevi nodrošināt, pieticīgi šobrīd, bet varu. Jūsu “tiesiskums” šobrīd ir nomelnot un aplikt cilvēkus, kas ir pie varas…..

  30. Miervaldis, black _joker saka:

    ES esmu normāls cilvēks!

  31. black_joker saka:

    Miervaldim- Tas tev tā liekas, ka esi normāls, jo jēdziens normāls cilvēks pats par sevi diezgan absurds, jo tā skala katram ir savādāka normāluma mērīšanai:):)

  32. Miervaldis - black joker saka:

    Ha, bet man liekas, ka tu nēesi normāls cilvēks!

  33. black_joker saka:

    Miervaldim- nu tas mani itin nemaz neuztrauc, ko domā kāds no jūsējiem:):):) es turu jūs par galīgi nenormāliem- jūs mani…abusēji:):)

  34. Miervaldis - black joker saka:

    Kam taisnība – tam spēks!

  35. black_joker saka:

    Miervaldim
    nu re- tu pats atzīsti, ka jums nav taisnība, jo spēka jumsējiem nav ne tik, cik melns aiz naga….

  36. Andris saka:

    Ar valdošās antilatviskās sistēmas produktiem -bezprincipiāli liberāliem kosmopolītiem nav vērts nelietderīgi tērēt laiku un diskutēt. Tiem nacionālisms ir tikpat svešs jēdziens kā cūkai aviācija.

  37. Miervaldis - black joker saka:

    Ja ar savu iepriekšējo kõmentāru domā mūsu nespēku pret mūsu varturiem, tad varu tevi mierināt – ar laiku prātīgākie no viņiem pateiks skaidru nē, pielīšanai pasaules lielvarām!Nelietīga viltība nekad nedzīvo ilgi!To pasu saka dainas;

    zagta nauda,krāpta manta
    neguļ pūra dibenā;
    Zagšus zagts kumeiņš
    garu ceļu netecēja.

  38. black_joker saka:

    Miervaldim- paliec pie savām domām, es palieku pie savām…

  39. Miervaldis - black joker saka:

    Nez kāds Ulmanis tu esi….

  40. black_joker saka:

    nevajag jau būt diktatoram, lai saprastu, ka jūs smagi uzbraucat visiem, kas jums liekas nekur nederīgi, tik paši neko nedarat lietas labā- tik mākat braukt augumā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *