R. Bruners. Atbilde Aelitai

Pagātne kā norise ātri izplēn un pazūd. Labākajā gadījumā tā atstāj ierakstu mūsu atmiņā par notikumiem, pārdzīvojumiem, emocionālu un praktisku pieredzi. Īsi sakot, atstāj informāciju, kas ir diezgan noderīga turpmākajā dzīvē. Turpretim vēsture jau līdzinās sacerējumam, ko sarakstījuši speciali šim nolūkam sagatavoti cilvēki.

Par pagātni un tagadni varam spriest tad, ja saprotam, kas ir laiks. Parasti saka, ka laiks ir 4. dimensija mūsu 3 dimensiju telpā. Tā gluži nav. Laiks ir trajektorija telpā, kurai var būt X dimensijas. Cilvēkam dzīves gaitā, virzoties pa savu laika trajektoriju, nākas pieredzēt sev paredzētus notikumus un novērot sev paredzētas ainas. Paša cilvēka iespējas ietekmēt savu trajektoriju laikā ir mazas. To sauc par likteni u.tml.

Neskatoties uz to, laiks kā 4. dimensija rosina interesantus secinājumus. Piemēram, atgriešanos pagātnē un iespēju tur sazarot savu iepriekšējo trajektoriju. Augstākās dimensijās iespējams brīvi pārvietoties starp savām trajektorijām, radīt jaunas pasaules un tādā garā. Fizikā ir tā saucamā “stīgu teorija”, kas cenšas skaidrot dabas uzbūvi ar viduvējiem panākumiem. Internetā var atrast daudz attiecīgu materiālu, kurus vajadzētu vērtēt ļoti kritiski.

Cilvēku (likteņu) atsevišķās trajektorijas apvienojas lielākās plūsmās, kas veido notikumus ģimenes, kopienas, valsts un pasaules mērogā. Tā veidojas laika hierarhija, kur sinhronizējas liels daudzums maza mēroga notikumu, veidojot lielāka mēroga notikumus. Vai arī otrādi, sīkās trajektorijas ieliek lielākās, vai vēl kaut kā.

Virzoties pa trajektoriju, nākas pieredzēt notikumus, tāpēc pašu laiku var vienkāršoti definēt kā notikumu ilgumu. Tāpēc arī laiku mēra ar periodisku notikumu ilgumu. Pēc idejas, notikumiem vajadzētu stimulēt radošu cilvēka reakciju. Tādā veidā, attīstot pašu cilvēku, un apmierinot augstāk stāvošo sistēmu interesi. Realitāte ir tāda, ka notikumu veidotāji, tā saucamās civilizācijas, cenšas ekonomēt resursus un nivelēt notikumus līdz savam zemajam līmenim.

Rezultātā mūsu realitāte ir nevis radoša vide, bet apnicīga “haltūra”. To veido vieni un tie paši notikumi, un cilvēkus periodiski trenkā pa vienu un to pašu apli. Turklāt cilvēkus cenšas pakļaut tā, lai viņi paši atteiktos no jaunrades iespējas. Ja cilvēks pakļauts, viņam instalē programmu, kas viņu trenc pa noteikto trajektoriju. Šajā situācijā cilvēks ir kļuvis pilnībā progozējams, un zaudējis iespēju attīstīties. Apspriežamajā rakstā esmu to aprakstījis kā deģenerāciju. No vadošo civilizāciju viedokļa šī haltūra ir ne tikai milzīga resursu ekonomija, bet arī cilvēku ekspluatācijas rezultātā ļauj gūt daudz labumu.

Civilizāciju veidotās sabiedrības piramīdas virsotnē nokļūst tie īpatņi, kuri spējā pildīt programmu guvuši izcilus panākumus. Līdz ar to vērtību (prestiža) skala, un ar to saistītā materiālās labklājības skala, ir piesaistīta programmai, nevis cilvēka attīstībai.

Ja nu tomēr kāds vēlas sevi attīstīt, tad vajadzētu atrast labu skolotāju. Tas ir ļoti grūti, jo internets ir pilns ar aplamību stāstītājiem. Interesentiem es varētu dot vienu piemēru, kurš atbilst manam personiskajam viedoklim par to, kādam vajadzētu būt skolotājam. Viņš sevi sauc par Sofoos, uz šīs pasaules Leonīds Keļins. Bijušais komjaunatnes aktīvists, kurš augstumu uzņēma, rakstot doktora disertācijas funkcionāriem. Šajā ziņā viņš līdzinās Borisam Berezovskim, tomēr pēdējais to darīja ar daudz lielāku vērienu.

Kā raksta pasūtījuma disertācijas? Apgūst tēmas vārdu krājumu un paņem praktisko materiālu no kāda nezināma talanta. Tad sacer loģisku struktūru un apraksta attiecīgajā leksikā. Rezultātā rodas perfekts zinātniskais darbs, kas atbilst prasībām.

Nezinu, vai minēto vingrinājumu rezultātā, bet Sofoosa lekcijas internetā ir tieši par lietu. Iesākumā viņam bija saglabājies kaitinošais disertāciju rakstītāja izteiksmes veids, uz ko viņam tika norādīts. Lai gan neesmu viņu īpaši klausījies pēdējā laikā, šķiet ka izteiksme ir ievērojami progresējusi.

Tomēr, vai šie materiāli ir pieejami cilvēkiem bez iepriekšējas sagatavošanās? Lai to noskaidrotu, var paklausīties kādu nesenu ierakstu, piemēram 

Var skatīties iepriekšējos video, lai noskaidrotu lietoto terminu nozīmi. Piemēram, iepriekšējā rakstā es lietoju terminu “monāda”, kas var būt neskaidrs. To var noskaidrot, piemēram, šeit 

Paša Sofoosa ģenēze ir notikusi ne jau pašos gaišākajos destruktīvās sistēmas nostūros. Tāpēc viņa mācībā ir atrodamas “dzimumzīmes”, kas norāda uz atsevišķiem trūkumiem vai kompromisiem. Tomēr klausītājam tas kļūs skaidrs tikai tad, kad pats klausītājs būs uzņēmis nepieciešamo augstumu materiāla sapratnei.

15.01.24

You may also like...

8 komentāru

  1. RB saka:

    “Spiegu stāstiņu” tēma aizgāja nedaudz sāņus. Tas nekas, manuprāt, iedziļināšanās lietu būtībā nāk tikai par labu. Vismaz manā pieredzē tas ir palīdzējis vienmēr.

    Jau minēju, ka jāsaglabā kritiska pieeja. Liekas, ka nupat saņēmu vēl vienu norādi. Nebiju klausījies un skatījies Sofoosu gandrīz 3 gadus. Vakar nedaudz paskatoties jaunākos video, man rodas aizdomas, ka viņš ir nomainīts ar citu radību. Man tas nav nekas jauns, esmu pieredzējis šādas pārvērtības ar pazīstamiem cilvēkiem vairākas reizes.

    Iepriekšējais S. bija cilvēks, kurš stāstīja no sirds, un tur tiešām varēja mācīties. Mani tas sajūsmināja un es sarakstīju kaudzi komentāru https://societyandnature.org/r.pdf . Nomaiņa varētu būt notikusi pēc manas iejaukšanās 2021. gadā. Tagad ir cita attieksme, skats un uzvedība. Sekojiet līdzi un neļaujiet novest sevi no ceļa.

  2. Aelita saka:

    Paldies Ridam par atbildi. Naktī paklausījos norādītos video. Maz ir cilvēku, ar ko par tādām lietām parunāt. Ir gan lasīts kaut kas no ezotērikas.
    Reliģijām, arī ezotērikai ir kāds nevēlams blakusefekts – to mēdz izmantot nelabos nolūkos. Lasīju, ka Staļins ticējis reinkarnācijai, nolēmis, ka viņaprāt sliktie cilvēki jāiznīcina, tad viņi nākošā dzīvē atdzims labākā, augstākā pakāpē. Netika ņemti vērā nosodīto cilvēku, viņu tuvinieku pārdzīvojumi, kas sagādāja Pašam nelabu karmu.
    Es bērnībā, pirms skolas vecuma, daudz lasīju pasakas. Māte tad teica – tādu burvju un brīnumu patiesībā nemaz nav, lai pārāk neaizsapņojos. Vēlāk domāju pārbaudīt, kā tur ir ar to Dieviņu, palūdzu viņam kaut ko, un kā par brīnumu, tas piepildījās. Bet ne vienmēr tas atnesa labumu. Apmēram 13 gadu becumā aizrāvos ar zinātniskās fantastikas grāmatām. Un vēl krietni vēlāk pieejama kļuva ezotēriskā literatūra. Tai varētu ticēt vai neticēt, bet ir bijušas dažas personiskas pieredzes, kas apliecina ko par acīm neredzamo pasauli.
    Daži saka, ka dzīvnieki dzīvo tikai pēc instinktiem, dabas uzstādītas programmas. Tomēr viņiem ir saglabājusies kāda telepātija, saziņa bez vārdiem, arī paredzēšana. Cilvēks savā materiālajā pasaulē dzīvodams, to ir daļēji pazaudējis.

  3. Odze. saka:

    Nu gan, Bruners piecuukojis eeteeru ar juudasa programmam. Maaciibas par skiibo krustu ,,gudriibaam,, jau taa kaa
    praksee saak dabuut pa muti, un sanemt atpakalj ,kas mentaali mests uz citiem,kuri par to neko nezin…
    Tas lektors jau pats to saka raudaadams ,ne jau ar gonoru,kaa agraak. Jo gudriibas buksee un speks knapi ,dazos
    gadiijumos vel kaut ko biski vibree.
    Bet SHITIE bralji ies lidz malai un …. neviens no viniem no taa neatteiksies,jo CITS NEKAS VINIEM NAV . Tads Ziimogs asiniis. Mirushajaas.

  4. Anonīms saka:

    Nūja! No kurienes uz kurieni sākas laiks – mērs – ceļš? Vremja – remenis – rimes. Time =Miets – T+ime. Kad dzīvoja bez pulksteņa, kā zināja cilvēki uz kurieni ir jāorientējas? Saules gaisma kustās ap kalnu Ja N Is, kas arī izsaka rīta pusi – Rusa – Rūsē un Sūrst debesīs tās krāsa no nakts uz rītu, tad nu to karu arī iesāk 4 no rīta. Tā teikt par dzimšanas enerģija! Gaili sāk dziedāt, bet šajos laikos daudzi i nav redzējuši, kas tas par radījumu. Gailis sveic Gaismu un ir tāds pats vadonis, kā pulksteni laika rīks. T +ime =emenis – imja sākas no tā procesa, kad semenis iekrīt ava vai vienkārši sakot notiek pishanas proces un dabiskā pishanas procesā ir jābūt labveligam rezultātam. Līga ienemysi Jāņa sēklu iz nēsājot to dzemdē gatavo produktu, kad tas ir izlīdis pasaulē, tad tam piemeklē Emeni pēc savas tautas tradīcijām. Laiks tiek skaitīts no izlisanas brīža šai pasaulē, bet nezin kāpēc tos 9 mēnešus neņem vērā? Deviņi svētais cipars, bet tomēr senči nedzīvoja ciparu pasaulē i deva saviem dēliem Emeni =Vārds – Zdravije zhelaju! Kāds ir patiesais pasaules laiks īsti nav nekādas sapratnes, bet tas senču gads sākās pavasarī, kad tās Līgas dzemdē dēlus līdz ar asnu izdigsanu. Dabā spēks briest! Cik ilgi dzīvotu vecie papi un papi, ja nebūtu to nožēlojamo karu un nemitīgie psiho emocionālie uzbrukumi ikdienā, kā arī visa modernā dzīve cilvēka dzīves laiku sagrauž pāragri to ieraujot kapā. Mēdz būt tautas, kas pisas 60 gados un dzemdē bērnus. Viņiem nav tādu pārmetumu, kā tas ir baltajiem ļaudīm, kad sievietei 40 gados nav neviena bērna, jo visu dzīvi viņa bija aktīvā sieviešu tiesību aizstāve. Vienkārši reliģijas ir aizliegts pielietot gondonus pishanas procesā! Ko tas nozīmē no dabas būtu sievietēm īpaši jābūt zinošam. Ja sieviete dzīvojot laulības dzīvē velk uz daikta gondonu, tad jāsaprot, ka vīrietis dzīvo ar raganu. Tad nu arī sākās ezoterikas un zīlēšanas kursi, kā iegūt varu un cieņu kolektīvā? Sāk studēt psiho paranenormalas pasaules ar vēlmi pakļaut sev visus apkārt, bet tam ir vajadzīgi papildus spēki no ārējās pasaules. Kad sievietes savas mēnešreizes stuke kečupa un baro ar tādu kečupu savu mīļoto vīrieti, tad jāsaprot, ka tādai sievietei smadzenes sen jau mājo citas planētas rādījumi. Cilvekam ir iz celsme no kāda Semena, kas arī ir tautas Emens, bet tas spēj par dzimt nevis zinātniskā kolba. Lai tās tautas dēlu dzīves spējas būtu veselīgas ir vajadzīga augsne labvēlīga! O – Aplis – Apple – Elpa – Telpa – Te elpo – Shelter – Te eslsh, kur tā sākas? Sievietes klēpī un diena par dzimst caur nakti, bet raganas aktivizējas tad, kad cilvēki atrodas vājuma brīdī. Cik ir tādu sieviešu kuras ir izgriezusas no sava klēpja augļus kuriem bij iesācies viņu dzīves elpa – Alpha? 4 ir tikai pāreja no viena apļa uz otru, bet ķīnieši baidās no cipara 4, kā no nāves. Pāreja uz 8! Sievietei laikam ir 8 avas, bet daudzas arī to pašu nemaz nezin, ja arī lielās ar saviem auguma skaistumiem. Vārds dotais cilvēkam arī izsaka viņa būtību, ko ir devusi tam Tēvs ar māti, bet vienmēr gala rezultātā svētību dot Tēvs. Nu iedevis zinātnieks savam dēlam vārdu X izsaka arī savu pasaules uztveri, kā revolucionārs zhids dot vārdu meitai Aurora. Šodiena jūs esat vien numuri vai cipari kompjutera sistēmā un laika izjūtas arī cilvēkiem ir sajukusas. Nu piemērs ir pirms laika kāda netā izlikta bilde, kad Donalds Trump spiež roku mirušā laika prezidentam Kenedijam. Kenedijs ir miris, bet dzīvais Trumps sveicinās ar Miroņu valstības pārstāvi! Vai arī Rīgā ierodas Maikls Dzeksons ar koncerta tūri, bet Dzeksons ir jau miris un vispār tas nav nekāds Dzeksons. Kaut kāds Rodrigezs attēlos Dzeksony, bet skatītāji būs vīlusies, jo īsto Dzeksony attēlot tomēr nespēj. Tā arī ar Ulmaņa kultu, kad Grantins ceļ mirušā laika lozungus šodiena. Kad nonāk rokās aizgājušā laika materiālās liecības, tad nostrādā savdabīgas sajūtas, jo atšķiras cilvēkos ļoti daudz no šodienas uztveres. Nu ne staigāja plikas vai pusplikas sievietes pa Brīvības ielu vēl pirms kadiem gadu desmitiem un neēda margarīnu, nemauca gondonus uz daiktiem, jo to vienkārši nebija. Nebija sieviešu tiesību un zvēru tiesību ar cilvēku tiesībām arī nebija, kā arī bērnu tiesības arī nebija. Nebija palmu tauku izstrādājumu, bet tomēr arī tad nebija paradīze uz zemes. Mežs izaug no zemes, kas ir tā meža enerģija? Apauguse peza ar rozā nevainību un jaunavība vienmēr ir bijusi augsta godā, jo caur to veidojas veselīgi garīgi cilvēki. Mežā ir sava pasaule kurā ir sava kārtība un kokiem katram savas enerģijas no kuriem taisa Rīkstes un nūjas, lai granītu i lopus i tautas dēliem dot pa muguru, kad negrib darīt krietnus darbus. Ta nu arī būs jums ezoterikas pētniekiem labas stropes uz muguras, kad Valdnieks sados ar rīkstēm par darbu nedarīšanu.

  5. Aelita saka:

    Odze, nelamājies. Gribas redzēt vēl tos spiegu stāstiņus. RB jau sen te nebija neko rakstījis…

  6. par rakstu saka:

    Brunners noblieza.Uh! Kāpēc jaukt nosacītu realitāti ar eposu? Rezultātā kāds duālistikās mistikas gara darbs,protams,ar tiesībām būt.Gan,…ar iecerēto lietderību.Vai?
    Telpa,Laiks,tā X dimensijas,stimuli cilvēka radošai reakcijai…un Augstākās dimensijas?!Līdz šim laikam radošā fantastika.
    Prātniecība un krāpniecība vēsturiski roku rokā ar radošumu.Gan,dažādu. Reliģijas vien kā vērtas!
    Dom.,ka cilvēka reakcija vienmēr ir radoša….lai saglabātos,vai iznīktu? Parasti ar zināmu laika aizturi.
    Kas būtu radošāks,Nobeļa lauriāts laboratorijā,vai eremīts kalnu alā? Dzīvais darbojās caur atražošanu un kļūdām tajā.
    Ja mēs zinātu esošā beigu un sākumu… Protams,ka zinām,bet dzīvojam tā,it kā to nebūtu. ,,To,, nepatīk,jo tas būs tas un tad,kurā nebūs tā viela,kurā ir iešķīlusies spēja,kā domājam,domāt.Un ja nav mūžība,proti,ir tikai tās vēlme ar X,Augstākām dimensijām,tad kur ir jēga? Par jēgu Visam nerunāsim.Analoģija ar trīs akliem un zīloni,un ar mums doto mikroskopisko redzes šķirbiņu.
    Tāpēc,lietderīgāk te,atpakaļ uz Zemes un pie spiegu stāstiem.

  7. Aelita saka:

    Kamēr gaidām ko jaunu, atļaušos vēl ko uzrakstīt. Man šķiet, runa ir par cilvēku darbošanos noteiktā sistēmā. Bet mums ir iespējas savu iepriekš paredzamo nākotni izmainīt, ja to gribam.
    Pirms kāda laika pavēroju youtubē ielu dzīvi Japānā, un man patika, kā tur cilvēki ģērbti – samērā vienkārši, bez raibumiem un greznumiem, bieži melnbaltās krāsās. Un tad uztrāpījās japāņu modes mākslinieka Yamamoto modes skate – iet meitenes melnos kankaros kā tādas pelnrušķītes. Man patika! Komentāri gan nebija labi sarakstīti.
    Nesen redzēju video, kur Yamamoto stāsta – viņš neseko galvenajām modes līnijām, un viņam patīk melna krāsa. Viņš teica – es esmu anarhists! Viņš stāstīja, ka pēc tēva nāves gājis mācīties tieslietas, kā pieklājas, lai varētu arī palīdzēt mātei. Bet tad sapratis, ka viņš to negrib, ka grib darīt ko radošu, tā arī pateicis mātei, un viņa to atbalstījusi.
    Ne vienmēr ir iespējams kardināli izmainīt savu dzīvi, ir tomēr saistības un atbildība par savu ģimeni…

  8. Odze. saka:

    Vel viens ragu aazis ar diviem xiem pakaljaa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *