Atcerēsimies “aizgājēju”: A. Priedītis. Fatālisma priekšrocības

Fatālisma priekšrocības

LRTT: Pilnīgi jāpiekrīt viņam: fatālisti- cilvēki, kuri tic iepriekš nolemtam un nenovēršamam liktenim.” Dzīvot tādam “ēzelim“, protams, ka ir vieglāk, jo nav jāpiepūl smadzenes par savu nākotni. Fatālisms ir Sātana “darba instruments” ! Pasauli veido PERSONĪBAS, kuras nevadās no zvaigznēm un to spīduma, bet paši liek spīdēt TĀM ! Visi pareģojumi izriet no fatāliskās dzīves uztveres un tāpēc reti kad piepildās. Šodien šis FATĀLISMS no “izredzēto” puses sit “augstu vilni”, jo visur tiek tiek “potēts”, ka tikai viņi ir tie, kuri nosaka pasaules LIKTENI ! Viņi, latviet, nenosaka neko, bet cenšas nozagt to, ko mēs esam radījuši. Līdz šim viņiem tas, mūsu lētticības dēļ, ir labi izdevies, bet nākotnē tas vairs nenostrādās, jo Pats Radītājs ir iejaucies viņu plānos… .

Atbildot A. Priedītim: Cilvēks ir tas, kurš veido notikumus un Pasaules LIKTENI, nevis zvaigznes un TAROT(Taro) kārtis.

Noslēpumainās Taro kārtis - Brigita Loze - iBook.lv - Grāmatu draugs

   A. Priedītis: Fatālisms ir ticība specifiskām zināšanām. Tādai ticībai mēdz būt priekšrocības. Saprotams, priekšrocības ir ticībai jebkurām zināšanām. Izglītības rezultāts ir ne tikai zināšanas, bet arī ticība izglītības sniegtajām zināšanām.

   Fatālisms var daudziem nepatikt. Daudziem var nepatikt fatālisti – cilvēki, kuri tic iepriekš nolemtam un nenovēršamam liktenim. Tāda nepatika ir pamatota. Cilvēks grib pats būt sava likteņa valdnieks. Cilvēks nevēlas būt pakļauts nenovēršamam liktenim.

   Mūsdienās fatālismam ir milzīgas priekšrocības. Šodienas fatālistiem ir daudz vieglāk dzīvot nekā fatālisma neatzinējiem. Tagadnes fatālisms ir ticība zināšanām par demogrāfisko pāreju (1960-2050) un tās sekām; proti, ietekmi uz visas cilvēces likteni, eiropeīdu rases likteni un tajā skaitā atsevišķu tautu (arī latviešu tautas) likteni.

   Kā zināms, eiropeīdu liktenis nav labs. Eiropeīdi iznīkst. To neviens nespēj apturēt. Turklāt paši eiropeīdi nekad nav centušies to apturēt. Diskurss par tādu tēmu neeksistē. Eiropeīdu dzimstība bija, ir un būs mīnusos. Nekas labs nav arī citās rasēs ar nenormāli lielo dzimstību demogrāfiskās pārejas laikā. Jauniešiem nav darba, nav nākotnes izredzes, nākas klīst pa pasauli kā nekur necienītiem migrantiem.

   Demogrāfiskās pārejas laikā, atkārtoju, eiropeīdi (cilvēces varenā “baltā” rase) iznīkst. Pirmkārt, tas nozīmē izmiršanu un novecošanu. Otrkārt, tas nozīmē garīgo (intelektuālo, profesionālo, morālo) pagrimumu. Vairāk vai mazāk instinktīvi vai intuitīvi jūtot savu galu, eiropeīdi nododas tagadnes izpriecām, miesas kopšanai un lološanai, bezjēdzīgai patērēšanai, dzīvei bez garīguma. Pie tam degradācijas process “zivi sapūdē no galvas” un ļoti straujā tempā. Pagrimuma dinamika ir milzīga. Piemēram, vēl pirms dažiem gadiem Latvijā nebija sastopams tik vājš valsts prezidents, premjers, ministri, Saeimas deputāti. Tagad praktiski nav iespējams pateikt, kas Latvijā notiek ar prātu bez idiotijas un debilitātes.

   Demogrāfiskā pāreja turpinās. Uz planētas dzīve stabilizēsies gadsimta otrajā pusē. Kāda tad būs dzīve, kādi tad būs cilvēki, to neviens šodien nezina un neviens arī neņemas izteikt prognozes. Nav skaidrs, vai Eiropu apdzīvos cilvēki jeb postcilvēki. Nav paredzams, kāds būs etniskais sastāvs, kāds būs planetāri globālās migrācijas izraisītais rasu mistrojums.

   Zināšanām par demogrāfisko pāreju un tās sekām ir fatālisma reputācija. Nav zināms demogrāfiskās pārejas autors. Bet tas nekas! Tiem cilvēkiem, kurus tas nebaida, noteikti ir vieglāk panest tagadnes ikdienas muļķības, bezprāta kroplības, kariņus, nācijas tēvus, brektes, brikšes, obligātās vakcinācijas sekmēto diskrimināciju, Romas pāvesta inkluzīvā kapitālisma projekta vadīšanu, politiķu antizinātnisko izturēšanos pret medicību, dabas zinātnēm, klimatu, pandēmiju, angļu prinča iejaukšanos “lielās pārlādēšanas” komandēšanā, Rotšildu lēdijas kapitālisma eksaltēto modernizēšanu utt. Galvenais ir tas, ka demogrāfiskās pārejas statistiskie aprēķini 100% apstiprinās. Apstiprinās arī teorētiski prognozētās antropoloģiskās sekas (piem., postcilvēku ģenēze).

17.05.22

You may also like...

14 komentārs

  1. :))) saka:

    Grantiņ ,Tu esi sava prātiņa fatālists …

  2. Roze K. saka:

    “liela brēka – maza vilna“ vai “mnogo šumu ob ņičevo“ – kad ar steigu vajadzētu atgriezties pie mūsu pašu senču gudrībām, ko viņi ielikuši vienkāršās, skaidrās četrrindēs:

    “ Dievs man deva, Dievs man deva – Dievs rokās neiedeva; Dievs rokās neiedeva, Kamēr pats nedarīju.“

    “Acis darba izbijās – Rokas darba nebijās: Rokas darba nebijās – Zinājās padarīt.“

    “Es bij` puika, Man bij` vara, Es varēju lielīties: Rīgu nesu saujiņā, Pēterburgu padusē; Un tās citas kroņu muižas Aiz cepures aizspraudos.“

    “Saka mani niknu, bargu, Saka mani netikušu; Nikna, barga gan es biju, Bet nebiju netikuse: Speru kāju – zeme dimd, Saku vārdu – meži skan.“

    “Prātiņš bija zirgu pirkti, Prātiņš ņemti līgaviņu, Tā prātiņa vien nebija – Tēvuzemi paturēt.“

    Simtos, pat tūkstošos senču padomu ir viss, kas vajadzīgs, lai, ja reiz nācis šajā pasaulē, vari dzīvot ilgi un laimīgi, lai vai kādi vēji pūš. Tajos ir viss: praktiski padomi,, pērieni, pēlieni, uzmundrinājumi un uzslavas. Tajos ir likumība, tikumība. Skaidra valoda. Spēka vārdi. Humors un pašironija. Pašaudzināšana.
    Bet mēs dzīvojam dzīvi garās pļāpāšanās, mūsu senču gudrības iedzinuši stūrī. Vēl vairāk – bieži vien tās apsmaidot, neļaujot līdz ceturtai rindai pat nonākt, ja kāds no stūra izvelk. 700, 800, 900 gadu var paiet un klukstēsim – vēl nav laiks darīt, vēl jārunā. Jāgaida – varbūt kāds iedos karali, varbūt pienesīs frikasē uz šķīvīšiem ar zelta maliņu “uz līdakas pavēli, pēc manas gribas“, varbūt galdiņš pats klāsies – būs katram pēc vajadzības, bet stūrī. Un, to bailīgi gaidot, nevis ceļoties kājās un darot, pasaulei jumts brauc prom.

  3. Anonīms saka:

    Jānis!? Zināšanas nāk no tā paša vārda, kad neziņu ceļ gaismā un aplūko to no visām pusēm, tad ar iz zina, kas der un neder? Ieejot kādā eklernica man visu pirms ir jāskatās acīs jaunai pārdevējai un jāstāsta viņai, kas ir klasisks eklieris. Viņa notetovetam rokām un Ukrainas karoga krāsās lentītes pie krūts!? Nu tā teikt seXiga, bet turpina dāmas izdibināt vai eklieris, kam pielikts uzraksts – Klasika – atbilst patiesībai iejaucas dāma no otrās frontes līnijas, ka pirmās līnijas meitenei jāiet galdiņš novākt. Man protams gribējās iebilst un turpināt sarunu par klasisku eklieri ar jaunāko pārdevēju, jo kājās bij klasiskās kurpes – Made in Germany. Gribējās nolasīt morāles lekciju vecākai pārdevējai, bet ienāca kāds jaunāks vīrietis un atlikas vien pajautāt vai jel kad viņas ir iedomajusas padomāt, ko īsti nozīmē vārds – LABI? Eklieri diemžēl kārtējo reizi neatbilda patiesībai un nākamo reizi jāiet pie viņām ar Rīksti? Tieši tā ir panākams labvēlīgs rezultāts, kad audzināšanā ir Tēva rikste, tad arī rodas cieņa i savā saimē, i labvēlīga attieksme pret dzīvību. Pieminēsim Rūdolfu Bangerski un viņa attieksmi pret komunistiem, kad tie viņam gribēja pielikt dienēt viņu armijā, tad viņš strikti noskela, ka nekad komunistu pusē ne nostāsies. Turpretī Jukums Vācietis izkalpojas komunistiem un 1937. gads viņam bij beigu gads. Latvijas vara atstadinaja Bangerski no Kara ministra amata arī tanī gadā!? Zviedrija arī savlaicīgi novēršas no Latvijas politiķiem. Baltā rase protams cieš, bet tomēr mēs skatāmies uz garīgi līdzīgiem ļaudīm, lai arī kur nonāktu. Tirgo ukrainiete augļus un visu pirms arī vajag iz bakstīt viņu ar valodu ka ir vērts atbalstīt viņu ar savu pirkumu?

  4. Ruslans Straķis saka:

    Neaizmirstiet, ka Uzvaras (latviešu nācijai okupācijas) pieminekļa provokācijas, diskusijas, paziņojumi un savādāka tēmas marinēšana ir Krievijas FDD organizēta un kultivēta. Kontrolēta Kremļa koalīcija atverot savas sasmakušās nodevēju mutes ziņo, ka to ir jānojauc (JV, JKP, NA, A/Par ir Krievijas FDD projekti), savukārt kontrolētās opozīcijas līderi aktieri (praktiski visi Krievijas FDD darbinieki) virina savas reņģu žaunas aizsargājot pārdaugavas okupācijas kulta objektu. Gan latvieši, gan krievi nesaprot patiesos procesus, krievi man raksta, ka tas ir vandālisms ar traktoru savākt puķes uz ko saņem no manis ātru atbildi, lai pasaka paldies savējiem no FDD un desmitiem juridisku faktu. FDD paši, acīmredzot, aplēja pieminekļa bluķi Ukrainas karoga krāsās un to ātros tempos ar jaunāko tehniku nomazgāja FDD darbinieks-politiskais aktieris palielinot sev politisko kapitālu. Līdzīgi bija ar Abrenes atdošanu, FDD atdod, FDD politiskie aktieri stāvot pie Saeimas ar uzrakstiem uz nodevēju miesām pelna politisko kapitālu. Tas pats attiecas arī uz Gobzemu, FDD grauj ekonomiku pandēmijas aizsegā, bet FDD politiskais aktieris taisa politisko kapitālu un tiek pasniegts kontrolētajos medijos kā vienīgais latviešu nācijas saulvedis.

    Latvieši! Mūs pārvalda Kremlis kopš 1940.gada. Visu kontrolē FDD/ex-VDK. Visi opozicionāri ir FDD darbinieki, daži aģenti. Mēs esam aplikti no kājām līdz galvai ar viņiem un viņi gatavo Latvijas teritoriju pievienošanai lielajai Krievijas impērijai. Daži tikai tic maniem vārdiem, bet vairākums atcerēsies par mani vēlāk. Man nevajag politisko kapitālu, tāpēc es turpinu rakstīt to, kā patiesībā ir. Ir, kas šaubās un komentāros tas redzams, citi raksta mērķtiecīgi, jo paši saņem naudu no FDD.

    Paliek atklāti jautājumi, kāpēc FDD aģenti tiek augstos ES amatos. Kāpēc no Krievijas/Ukrainas caur Latviju uz rietumiem aizplūda simti miljardi dolāru un to piesegdami politiķi tiek augstos ES amatos. Kāpēc visi zināja par kara sākuma datumu. Kāpēc Latvijas, Krievijas, Ukrainas elites strādā kā viena cieša komanda. Tie paši cilvēki no Latvijas cieši strādājot ar Zeļenska saimniekiem cieši strādā arī ar Kremļa eliti un rietumi par to klusē. John Christmas par to raksta desmitiem gadus, ziņo visām instancēm, bet nekas nenotiek.

    Ir viena vienojoša lieta, kas izskaidro visu. Augšā visur ir “maza gudra tauta”, gan ASV, gan ES, gan Krievijā. Pat krievu mafijas līderis bija “Krievijas “gudras tautas” kongresa” vadītājs. Tā ir vienas tautas organizācija virs valstīm. Vai virs viņiem ir vēl citas organizācijas? Nezinu. Bet visur augšā virs visiem politiskajiem spēkiem ir viņi. Latvijas premjeru Valdi Dombrovski absolūti kūrēja Rietumu bankas īpašnieks, gudras tautas kopienas viens no līderiem Arkādijs Suharenko, kurš ikdienā tiekās, gan ar Vladimiru Putinu, gan ar ASV eliti. Bet Arkādija kolēģi brāļi Krupņikovi ir VDK aģenti, viens no brāļiem vada restitūcijas fondu, kuram Saeima ieskaitīs 40 milj. latviešu nodokļu naudas un visi fonda izpildinstitūcijā ir Putina bērnības draugu Rotenbergu darbinieki un uzticības personas. Bordāns teica tas ir latviešu interesēs, pats vienmēr strādājot kopīgos uzņēmumos ar VDK Gunta Indriksona un Šlesera komandu, arī ar Suharenko un citiem gudras tautas kopienas baņķieriem. Cits Suharenko kolēģis, kopienas līderis Igors Rapoports, kuram birojs atradās blakus Gobzema partijas birojam līdz to pārcēla pēc manis saceltā trača, pa tiešo strādā ar Kremļa eliti un reāli pārvalda Latviju un Rīgas kasi.

    Vai jūs tiešām domājat, ka Latviju pārvalda skolnieks izcilnieks Krišjānis Kariņš vai Rīgu pārvalda vicemērs Vilnis Ķirsis, kurš nāk no VDK veidotās Zatlera partijas? Kuram PR veidoja Jānis Riņķis, kurš tagad atrodas Šlesera partijā. Zatlera padomniece juridiskajos jautājumos un vēlāk partijas biroja lietu kūrētāja Sandra Sondore Kukule tagad kūrē lietas Šlesera partijā “Krievija pirmajā vietā”, vīrs viņas Guntars Kukuls atrodams UR vienos SIA ar VDK vadību, ar to pašu ar kuru gudras tautas kopienas līderi pīpē cigārus restorānos un dod atļaujas kļūt par premjeru un koordinē visu dienestu darbību Latvijā. Zatlera partijas preses sekretāre Daiga Holma tagad vada Golubevas biroju. Golubeva nāk no Kustības PAR!, Viņķelis Krievijas izlūkdienesta vērtīgs darbinieks/aģents, bet Staķi jau iepriekš rakstīju saskaņoja Kremlī Edgars Jaunups. Nav reāli? Tik pat nereāli kā ar Putina tuvāko draugu Pjotru Avenu un pilsonības kārtošanu. Viss ir Kremļa kontrolēts. Gudra tauta vienmēr bijusi Krievijas elitē sākot kopš 1917.gada revolūcijas. Starp citu Rapoporta biznesa partneris Signet bankā (valdē atrodas partijas NA līderu uzticības personas) ir Solomons, papētot paliek pavisam interesanti. Uzvārds diezgan populārs starp cariskās Krievijas Oktobra revolūcijas organizatoriem. Ļeņina līdzgaitnieks Trockis izrādās ir Varburgu (dolāru drukā) radinieks, bet Latvijas gudras tautas kopiena ziedojumu veidā saņem naudu no ASV rezervju sistēmas (Varburgi, Rotšildi, Morgani, Rokfelleri) un no Rotšildu fonda, arī no Eiropas gudras tautas kopienas un Krievijas gudras tautas kopienas. Ja tās tas viss ir, kā viens manos komentāros rakstīja, ka FDD arī kā CIP atrodas gudras tautas kontrolē un Latvija vienkārši atrodas Krievijas pārvaldes teritorijā.

    Bildē Rietumu bankas īpašnieks Arkādijs Suharenko, kurš izrīkoja Valdi Dombrovski kā savu sekretāri. Tieši Jaunā Vienotība glabāja Latvijs stratēģiskās degvielas rezerves Putina (Tambovas mafijas) kompānijā Gunvor. Tieši Tambovas mafijas jubilejā sēdēja blakus viens otram cits Latvijas gudras tautas padomes līderis Igors Rapoports blakus Ivanam Haritonovam (kura darbību Latvijā piesedza NA līderi) un Ivanovs. Komentāros apskatieties bildes. Ar šiem cilvēkiem es biju uzsācis cīņu Tukumā, jo viņi kontrolē Tukuma kasi un Jūrmalas kasi, arī Kuldīgas un pārējo novadu kases. Ķekavas gadījums ir īpaši interesants.

    Es vēlos, lai mani sekotāji iegaumē dažas lietas.

    1. Visi procesi tiek viņu organizēti un kontrolēti. Pilnīgi un absolūti visi.
    2. Viņu medijos tie tiek atspoguļoti un kultivēti.
    3. Viņu aktieri tos izgaismo, uztur max uzmanību noteiktam notikumam.

    Katru reizi uzdodiet jautājumu, kāpēc? Kādam nolūkam tas tiek darīts? Kur tie aktieri tiek vēl publicēti, jo tie ir viņu visi mediji un tiek tur tikai viņu apmaksāti aktieri. Viņi diktē dienas kārtību un max to mums sabiedrībai pasniedz max visos kanālos. Facebook, TV, presē.

    Latviešu nācijai ir jāpaliek gudrai.

  5. Pārmaiņas saka:

    Dialogs ar iedzimtiem meļiem un asinskāriem marodieriem nav iespējams.
    https://youtu.be/05uyJTcaYIQ

  6. Interesanti, kur Ruslans Straķis ņem šo informāciju? Ja pajautāsim viņam, kas ir informācijas avoti, viņš to mums neteiks. Tas ir saprotami. Tomēr viņš varētu mums pastāstīt par savu nodarbošanos, kas dod iespēju piekļūt šīs informācijas iespējamiem avotiem – bagātiem un veiksmīgiem biznesmeņiem, noziedzniekiem, deputātiem un amatpersonām, specdienestu darbiniekiem, ebreju un homoseksuālistu līderiem, un citiem. Ruslan, uz priekšu !

  7. Anonīms saka:

    Nūja! Pirms daudziem gadiem mēģinot iekustināt kādu veselīgu lietu ar Padomju Jaunatnes izbijusu redaktoru atvedu kādu jaunu naivu skuķi, kas sevi iedomājas par žurnālistu cienīgu esam. Tad nu izbijusais žurnālists jaunajai meitenei norādīja iz savas dzīves pieredzes, ka tā vien šķiet, ka nu es rakstīšu taisnīgus rakstus atspoguļojot reālo situāciju, bet diemžēl ir cilvēki, kas noliek acu priekšā rakstu un jāraksta tā, kā viņi liek! Tā nu tas bij ar Nacionālām kustībām, kad tās visas organizēja tie paši elementi, kas organizē internacionālo kustību. Ruslanam ir taisnība par to jezgu ap pieminekļiem, bet svarīgāks par tiem atkritumiem ir svešo izraidīšana no mūsu valsts, kas pilnībā vēl joprojām ir okupēta.

  8. Pārmaiņas saka:

    A.Babčenko & Postimees & S.Bandera
    https://youtu.be/EE-b7Wav2rk

  9. Anonīms saka:

    Kas ir Aija Smidre? Kārtējo reizi piedāvā visiem okupantiem dot pilsonību.

  10. Ruslans Straķis - RB saka:

    Jau otro gadu publicēju informāciju, ka Latviju pārvalda Krievijas FDD ar Andri Šķēli un “gudras tautas kopienas” līderiem priekšgalā. Absolūti visu kontrolē viņi, izveidojot politisko galdu jeb vienojoties par valsts pakļaušanu un nozagšanu. Viņiem tas ir izdevies. Zemāk visi cīnās par menedžmenta procentu. Ja paņem vairāk nekā drīksti Tevi gaida Pāvela Rebenoka liktenis. Pāvels taču regulāri atradās Šķēles birojā un atrodams kopīgos SIA ar VDK vadību. Apjautājos Finanšu policijā vai viņi zina par ko nogalināja Rebenoku un kāpēc tik nežēlīgi un atstājot ziņu, tie pasmējās un pateica “mācība pārējiem, lai nesajauc 10 ar 90%”.

    Starp citu, Reini Bērziņu Latvijas bankas vadītāja amatam virzīja JKP, jo JKP ir VDK, Šķēles un “gudras tautas kopienas” projekts. Uzminiet, kura oligarha nav šajā komandā un kurš par JKP ceļ vislielāko traci Latvijas mediju vidū?

  11. viktors saka:

    Ruslans atbildēja RB tā, it kā RB nebūtu jautājis.
    Vai ārzemju karaspēka daļas Latvijā ir domātas tikai priekš kontrolētiem Latvijas Bruņotiem Spēkiem?
    Vai Ruslans ir bez kāda Trojas zirga,kas aiz ticamiem vai patiesiem faktiem?

    Ps.Domāju,ka 100 % bez viena šajā portālā ir gan-ne pārliecināti antivakceri,un nebūtu apvainojami kā puķinisti
    Karš Ukrainā norauc noziedzīgo vīrusa afēru.Pieņemsim,ka sagadīšanās.

  12. Odze. saka:

    Par kadu ,,godro tautu ,, Ruslans te runa ? Bezkaunigie fataalo Pasauls plaanu plaanotaji !? Vai tie ir tie GUDRIE ?
    PAR ATRU UN PAR VELU REKLAMU TAISIIT !
    Plaani jau ir no vienas malas manaami iebojaati, bet cereet nabeidz ne sekundi ! Vai tas ir gudri?
    Varbut zagt ,viltot, maaniit Ruslanam ir gudras tautas paziime? Uz tukshas vietas SLAVU un NAUDU taisit – GUDRI ?
    Ruslans jau nav domajis cik GUDRI ,tas viss izskataas Vinjsaulee.
    Bet atnaacis te baidiit – EZI AR PLIKU PAKALJU …

  13. Mēs arī tā domājam! saka:

    KĀDA “SAGADŪIŠANĀS”,
    tas pats sakāms par LV, tikai labi. ka bez kara situācijas:

    Pārmaiņas 2022. gada 18. maijs 20.40
    Dialogs ar iedzimtiem meļiem un asinskāriem marodieriem nav iespējams.
    https://youtu.be/05uyJTcaYIQ

    Jo arī mūsu 4.maija kolaborantu un okupantu kliķe arī tikai krievijas nelietīgā iebrukuma dēļ Ukrainā un pasaules civilizēto valstu spiediena dēl ir spiesta sakostiem zobeļiem lamāt krieviju demostrēt vārdos solidaritāti ar krievu laupītāju un zagļu bandu sitošo ukraiņu tautu! LV radio specdienestu vadītāji un premjers muld par niecīgo krievijas atbalstītāju skaitu LV, kas esot nenozīmīgs, izliekoties nezinām vēl neseno pirmscovida laika pār 200 000 lielo okiupantu bara orģijas pie Uzvaras kauna staba?! Tā milzīga kremļa 5.kolonna, kas šādu valdības nodevēju dēl uzvedas kā jau okupanti un saņem idiotiski piolsonību, nīstot un nicinot Latvijas pamattautu, Latvijas likumus, tikumus un valodu. Kā arī visai neslēpti nicinot gļēvo valdību, kas tiem izdabā, kuru tie izmanto, bet nicina, kā jau pērkamas iztapoņas un nodevēju padauzas!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *