A. Priedītis. Jaunākie burbuļi / Vēsturnieki – humanitātes noziedznieki

Jaunākie burbuļi

   Pēcpadomju 30 gados kultūrnācijas saudzīgi iznēsātais debilitātes laikmets un tā piedzimšana 2018.gada 6.oktobra Saeimas vēlēšanu rezultātā ir uzskatāma liecība dziļam pagrimumam. Tiekamies ar debilitātes universālismu un debilitātes oriģinalitāti. Universālisms (vispusība) un oriģinalitāte (savdabīgums) ir dinamiskas izpausmes. Tām piemīt neierobežots un bezgalīgs spraigums. Tās naivi ir censties uzskaitīt, fiksēt hronikas formā un beigu beigās iegūt noslēgtu kolekciju. Universālisms un oriģinalitāte nepazīst ierobežojumus, jo eksistē bez jebkāda limita un vienmēr gatavas pārsteigt ar vispusību un savdabīgumu. Tā tas ir tagad Latvijā debilitātes laikmetā, kad politisko procesu enerģija ir debilitātes enerģija un politisko procesu rezultāts tradicionāli ir debils. Par to nedrīkst klusēt. Taču naivi ir censties debilitātes visas izpausmes uzskaitīt un fiksēt hronikas formā. Iespējams vienīgi palepoties ar atsevišķiem piemēriem no piemēru bezgalības.

   2020.gada 17.septembrī sabiedrība tika informēta par debilitātes universālisma un debilitātes oriģinalitātes diviem piemēriem. Sakarā ar Francijas prezidenta vizīti “Delfos” bija skaidrots, ka ”Valsts prezidenta kanceleja ciešā sadarbībā ar Francijas pusi strādā pie “protokola burbuļa” (!?) izveidošanas, kas darbosies Francijas prezidenta Emanuela Makrona vizītes laikā, preses konferencē žurnālistiem sacīja kancelejas vadītājs Andris Teikmanis. Teikmanis pavēstīja, ka “protokola burbulis” paredz, ka, piemēram, nebūs sarokošanās, būs jāvalkā maskas, dokumentus parakstīs katrs ar savu pildspalvu un delegācijas pārvietosies nošķirti.”

   Faktiski diplomātiskā “protokola burbuļa” izstrādātāji paši ir debili “burbuļi”. Vai Rīgas pils “burbuļi” apjēdz kāda latviešu valodā ir vārda “burbuļi” semantiskā nozīme? Vai Rīgas pils “burbuļi” zina, ko tautā sauc par “burbuļu pūšanu”? Kādi āksti! Teikmanis, protams, ir lielisks stulbenis ar kretīnisma lakojumu. Īsti piemērots pederastu nācijas tēvam – Latvijā vislielākajam “burbulim”, kurš citu neko nedara, kā pūš burbuļus par “ilgtspējīgu valstsgribu” un citām pie sava bezmaksas ēdiena galda izdomātajām pseidointelektuālajām un šarlatāniski glamūrīgajām kroplībām.

   Otrs piemērs arī liecina par debilitāti. “Delfi” informē: “Pēc vairāk nekā stundu ilgām debatēm Saeima ceturtdien, 17. septembrī, pirmajā lasījumā atbalstīja Nacionālās apvienības frakcijas deputātu ierosināto aizliegumu publiskos pasākumos lietot Georga lentes.[..] Atbildīgās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītājs Artuss Kaimiņš Saeimas sēdē paskaidroja, ka plānotais aizliegums paredz ierobežot tādas ideoloģijas izplatību, kas apdraud (lente apdraud – !?)  Latvijas valsti. Kaimiņš arī norādīja, ka komisija pilnveidos likumprojektu uz nākamajiem lasījumiem, tajā skaitā piedāvājot Georga lentes definīciju, lai policijai, uzraugot likuma ievērošanu, būtu skaidri noteikumi. Kaimiņš atzina, ka runa patlaban ir par liegumu šo simboliku izmantot publiskos pasākumos, tāpēc “ejot pēc piena, to joprojām varēs spraust pie krūts””.

   Vārdi “ejot pēc piena”, saprotams, ir psihiski traumēta indivīda klaja ņirgāšanās. Tā nav negaidīta ņirgāšanās. Labi ir zināms, ka kultūrnācijas parlamentā atbild par cilvēktiesībām un tajā skaitā pārzina likuma projektu par Georga lentes aizliegumu kaut kāds āksts un dzērājs no “Suņa būdas”, kura apkaunojošās izdarības ir “dzeltenās preses” uzmanības centrā katru dienu.

   Saeimas rīcība ir debila. Taču tā reizē ir arī dziļi amorāla rīcība, nelietīgi izturoties pret latviešu tautai svētu mantojumu.

   Pirmkārt, Georga lente ir ar uzvaru karā saistīts simbols. Latviešu kultūrnācijai tam vajadzētu būt vēl svētākam simbolam nekā krievu tautai. Ja karā uzvarētu Vācija, tad latvieši kā nevērtīga tauta tiktu iznīcināta. Padomju Armijas uzvara izglāba latviešus no latviešu holokausta. Taču latviešu viena daļa ļoti naidīgi izturas pret Padomju Armiju un tās uzvaru karā, kā arī ar šo uzvaru saistītajiem simboliem (ne tikai Georga lenti).

   Apnicis ir atkārtot, ka uzvara karā izglāba latviešus no latviešu holokausta – naciķu lēmumu pēc kara latviešus iznīcināt kā nevērtīgu tautu.Vācu fašisti plānoja pēc savas uzvaras II Pasaules karā iznīcināt latviešu tautu kā nevērtīgu tautu. Vācu fašistu uzskatā latvieši bija nevērtīga tauta, kas ir jāiznīcina. Lieki ir atgādināt, cik absurda ir latviešu vienas daļas attieksme pret vācu fašistiem. Tā vietā, lai nosodītu un vienoti apliecinātu nacionālo naidu pret vācu fašistu plānu iznīcināt latviešus kā nevērtīgu tautu, tautas viena daļa nevēlas zināt un ņemt vērā drausmīgo vēsturisko patiesību. Daudzi latvieši nevis nosoda vācu fašistus, bet nosoda savus glābējus! Tā ir neticama situācija! Tā ir odioza (pretīga, atbaidoša) situācija!

   Otrkārt, nākas jautāt, vai deputāti zina, kādu zemisku necieņu izrāda Georga lentei? Vai deputāti saprot, ka ņirgājas par latviešu strēlniekiem, kuri par varonību I Pasaules karā tika apbalvoti ar Georga ordeni, kuru rotā Georga lente? Vai latviešu prātkopji Bruņinieku namā zina, ka ar Georga ordeni ir apbalvots Latvijas zemessardzes pirmais komandieris pulkvedis Oskars Kalpaks? Vai deputāti apzinās, kāda mežonība tiek pastrādāta? Vai deputāti ar Visuma līmeņa politiķi Cilēviču priekšgalā saprot, ka vēlēšanās sagatavot Georga lentes “definīciju” ir superdebila vēlēšanās? Varbūt Bruņinieku nama debilitātes laikmetam adekvātais hominīdu bars vēlēsies sacerēt definīciju arī Saulei, Zemei, cilvēkam, Dievam, Izraēlai, Latvijai ?

Vēsturnieki – humanitātes noziedznieki

Latviešu naciķu nelietīgā iegriba aizliegt Georga lentes lietošanu sākās 2015.gadā. Toreiz naciķiem ar tipisku daunu fasādi Saeimā neizdevās apstiprināt nelietīgo likumprojektu. Toreiz Bruņinieku namā vēl bija zināma saprāta paliekas. Taču viss radikāli izmainījās pēc 2018.gada 6.oktobra 13.Saeimas vēlēšanām. Notika parlamentārais apvērsums: 65% no deputātu kontingenta ievēlēja pirmo reizi. Pie tam tika ievēlēti pilnīgi neadekvāti primāti valsts vadīšanai. Latvijā sākās debilitātes laikmets. To izmanto latviešu naciķi, kuri 2019.gadā un tagad 2020.gadā atkal cenšas panākt Georga lentes aizliegšanu. Georga lente ir Sv.Georga ordeņa, Sv.Georga krusta un Sv.Georga medaļas lente, kā arī lente padomju Slavas ordenim, medaļai par Vācijas uzvarēšanu un vēl citiem apbalvojumiem. Tik tikko nosauktos apbalvojumus ir saņēmuši ļoti daudzi latviešu strēlnieki par varonību I Pasaules karā. Ar Sv. Georga ordeni ir apbalvots Latvijas armijas pirmais komandieris pulkvedis Oskars Kalpaks. Apbalvots ir ģenerālleitnants Rūdolfs Bangerskis. Saprotams, ir apbalvoti tūkstošiem latviešu, kas pašaizliedzīgi cīnījās pret fašistisko Vāciju II Pasaules karā. Vēsture ir labi zināma. Tāpēc nekādi nav saprotama un atbalstāma latviešu vēsturnieku klusēšana. Viņu profesionālais pienākums bija vest pie prāta tautas kalpus un nepieļaut Georga lentas zaimošanu, kas vistiešākajā veidā ir latviešu tautas abu Pasaules karu varoņu pazemošana, latviešu tautas militāri varonīgā mantojuma ignorēšana.

Vēsturnieki ir pastrādājuši humanitātes noziegumu. Butulis, Nollendorfs, Vestermanis, Kangeris, Neiburgs, Ščerbinskis, Lehris, Mintaurs, Feldmanis, Bleiere, Ivanovs, Jēkabsons, Stranga, Caune, Zunda, Krūmiņš,  – katrs no minētajiem vēsturniekiem, kuri ir darbojušies dažādās valsts mēroga komisijās, ir morāli atbildīgs par huminitātes noziegumu. Noziedznieki ir ne tikai Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” frakcijas deputāti Dzintars, Dombrova, Iesalnieks, Indriksone, Jansons, Kiršteins, Kols, Kursīte-Pakule, Mūrniece, Naudiņš, Šnore, Teirumnieks.

A. Priedītis Postcivilizācijas dienasgrāmata 19.09.20

LRTT

Šī ir ļoti svarīga tēma, kuru PACĒLIS kulturologs A. Priedītis un ar kuru vajadzētu iepazīties jebkuram. Georga lentas šodienas pielietojums ir tik pat absurds, kā tās totālais aizlieguma pieprasījums no cionistu parazitiem- NA/VL! Nākošais būs R. Brunera raksts, kas arī ir jāizlasa katram. Bet par šo A. Priedīša rakstu pirmdien būs LRTT viedoklis.

You may also like...

3 komentāru

  1. Arturam Priedītim saka:

    Tīra veida putinistu demagoģija. Autors aizstāv ne kara dalībniekus, tajā skaitā varonīgos strēlniekus ne ordeni – ordeņi nav aizliegti. Autors aizstāv Putina agresīvas noziedzīgas politikas atbalsta zīmi – lentu bez ordeņiem, kura apvieno kā putinistus, tā komunistiska režīma seku aizstāvjus. Un terminoloģiju izmanto to pašu, ko izmanto komunistisko uzskatu paudēji, tikai lieto to latviešu valodā. Šodien valkāt to lenti bez balvas nozīmē atbalstīt tos noziegumus, ko padarīja komunistiskais režīms un šodienas Krievijas čekistu režīms.

  2. Armands saka:

    Nu lūk! Raksts tieši vietā par šodienas braucienu ar velo no Tīraines uz Jūrmalu un atpakaļ uz Jelgavu. Veselu nedēļu naktīs neliek miera tēva gars, kurš aizgāja pie baltajiem tēviem pateicoties 5 russu izdzimteņiem, kuri viņu vecu vīru smiga ejot mājās piekāva. Viņš visu dzīvi bija līdzīgs fasistam. Man arī jādzird ir no tiem sovietiem, ka man ir fasistkaja morda. Braucot atpakaļ no kapu sakopšanas izdomāju izbraukt cauri Jomenei, bet viens municipāls aizkekseja aiz rokas. Sāk man pantus skaitīt, ka man var ielikt 50 eiro sodu par braukasanu pa Jomeni. Nu pēc sejas tas policajs izskatījās savs vecis i pastāstīju savu bildi, ka atbraucis esmu apciemot tēva kapu, bet atpakaļ izdomāju paskatīt, kas uz Jomenes jauns. Kāds jaunāks policajs ar latvisku akcentu pie krūts piespraudis bantiti valsts krāsās. Šis tāds nervozaks un manu izteikto vēlmi, ka viņi varētu ierosināt velopedistu izteikumus, ka tiem ar vajag sarkano līniju uz Jomenes atbild, ka tā nekad nebūs. Viņi nezin, ka pa Jomeni arī autobusi kādreiz braukāja, tad arī teica, ka Jomene nekad nebūs gājēju iela. Pareizticīgo baznīca bija un izbija, bet tagad paši Kgbeshniki uzcēluši. Braukdams caur Mārupi uzgāju vācu militāristu kapus, bet tur uzvārdi i poliski, i čehu un prūšu. Tālāk midams pedāļus redzu Sovietu militāristu kapus. Iegāju pie abiem, bet Sovietu laikos pie vācu kapiem mūs protams neveda skolotāji. Tomēr tas vācietis uzlikdamies Sovietiem pirmais izmainija attieksmi Sovietos pret cilvēkiem. Minot pedāļus tālāk uz Jelgavu vien kārtējo reizi nodomāju, ka man pie dirsas visas bantes! Es dzīvoju savā Tēvu zeme un nevienam man nevajag apliecināt sevi ar bantisu piesprausanu. Vispār tā pareizā ir Prussian Blue! Bangerskis ir īpaš vecis un arī šie jaunie naciki norāda, ka Bangerskis bija nesaprasts. Tomēr Dievs viņam bij lēmis pārdzīvot divus pasaules karus un būt smagā laikā kopā ar savu tautu. Tai pašā 2 karā viņš savējos palīdzēja glābt no nosausanas tur, kur arī pēc kara laika likumiem tie bij pelnījuši. Vecaka no maniem kuršu senčiem sieva noteica, ka no vāciešiem mums arī nekas labs nebūtu bijis. Lai nu kā, bet Sovietu laiki bija labvēlīgāki nekā, ja būtu mūs atstājuši anglosakšu ietekmē. Tur ir eksperimenti daudz izsmalcinataki un pedorasti staigā pa ielām atklāti skūpsti dāmītes. Miesu perversijas no pārtikas un garīgās slimības ir redzamas, kā ikdienas saprotama parādība.

  3. Lasītājs saka:

    Bangerskis pie Kolčaka bija ģenerālleitnants, kur uzdevās par poli un ar latviešiem pat nerunāja. Cara laika pulkvedis, pēc kalpošanas Kočakam, Latvijā vairāk par pulkvedi šim nedeva, kaut arī īsu laiku bija aizsardzības ministrs. Pēc, no 1941 gada galvenais Latviešu leģiona izveidošanas iniciators un 1943 gadā A.Hitlers viņu atjaunoja pakāpē, pēc sava Grupefūrer SS. Bangerska pienākumi bija sagādāt lielgabalgaļu un rakstīt propagandiskus uzsaukumus, lai latvieši neizvairītos no dienesta vācu armijā. Uzskatu, ka Bangerskis ir Latviešu tautas ienaidnieks un viss lielākais latviešu slepkava un sākot jau no Kolčaka laikiem. Par šo tipu var izlasīt latvjustrēlnieki. lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *