Boļševiku HIDRA(O. Sisoļatins) atdzimst !

Skat tikai, kā okupācijas HIDRA(Olegs Sisolatins) paver savas asiņainās žaunas pret K. Ulmani, pielīdzinot To rasistam ! Jūt, ka pienācis īstais brīdis un ĪSTAIS prezidents arī atrodas pašlaik pie “teikšanas” ! Pēdējie notikumi rāda, ka abi ir no vienas cilts !!!

08.07.20

Olegs Sisolatins pievienoja 3 jaunus attēlus albumā Atklātā vēstule Latvijas prezidentam Egilam Levitam.

11 h · 

Atklātā vēstule Latvijas prezidentam Egilam Levitam

Jūsu Ekselence!

Jūs esat Eiropā pazīstams jurists un, saskaņā ar Latvijas konstitūciju, pārstāvat visu Latvijas iedzīvotāju intereses, neatkarīgi no to etniskās izcelsmes. Latvijas sabiedrība saskaras ar nopietnu kolīziju starp pastāvošajām likuma normām un juridisko praksi, kurai ir nepieciešams pievērst Jūsu uzmanību. Jūs bieži izsakāties par dažādiem notikumiem, kas skar sabiedrību, tāpēc es kā Latvijas Krievu kopienas pārstāvis vēršos pie Jums ar jautājumu: “Vai Latvijā pastāv rasu diskriminācija, un vai mums būtu jācīnās pret to?”
Šī kolīzija sāka veidoties līdz ar melnādainā ASV pilsoņa Džordža Floida slepkavību, ko 2020. gada maijā Amerikas Savienotajās Valstīs pastrādāja baltais policists. Šī rasistiski motivētā slepkavība izraisīja plašu publisku rezonansi. Sākumā tā saviļņoja ASV sabiedrisko domu, bet pēc tam arī Eiropas sabiedrību. Visā pasaulē aizsākās asu protestu vilnis pret rasu diskrimināciju. Šo protestu laikā sākās ar rasismu saistītu vēsturisku personību pieminekļu nojaukšana, ielu pārsaukšana un aicinājumi pārdēvēt rasistu vārdā nosauktās pilsētas, bet baltie policisti uzsāka akciju ar nomešanos melnādaino iedzīvotāju priekšā uz ceļiem, šādi parādot, ka viņi vairs nekalpos kā rasu politikas īstenošanas instruments.
Latvijā protestus pret rasu diskrimināciju imitēja tikai maznozīmīga vienas valdošās partijas jaunatnes organizācija. Džordža Floida gadījums un rasu diskriminācijas problēma kopumā nav saņēmusi nekādu morālu vērtējumu no Latvijas varas iestāžu puses, šie jautājumi netiek apspriesti Latvijas plašsaziņas līdzekļos. Saskaņā ar Starptautisko konvenciju par visu veidu rasu diskriminācijas izskaušanu, kas pieņemta ar ANO Ģenerālās asamblejas 1965. gada 21.decembra rezolūciju un kurai ir pievienojusies arī Latvijas Republika, “jēdziens “rasu diskriminācija” nozīmē jebkādas atšķirības, izņēmumus, ierobežojumus vai priekšrocības, kuru pamatā ir rase, ādas krāsa, izcelsme vai nacionālā vai etniskā piederība un kuru mērķis vai sekas ir iznīcināt vai ierobežot cilvēktiesību un pamatbrīvību atzīšanu, to esību vai īstenošanu uz vienlīdzības pamatiem politiskajā, ekonomiskajā, sociālajā, kultūras vai kādā citā sabiedrības dzīves jomā.”
Tādējādi diskriminācija pēc etniskās izcelsmes ir atsevišķa rasu diskriminācijas izpausme. Latvijas iedzīvotājiem šī ārkārtīgi svarīgā tiesību norma praktiski nav zināma. Tie kļūdaini uzskata, ka rasu diskriminācija saistās tikai ar ierobežojumiem, kas noteikti uz piederības pie rases vai ādas krāsas pamata. Tomēr Jums kā Eiropas sabiedrībā atzītam juristam šī jēdziena pareizais traktējums ir labi zināms.
Atskatoties Latvijas jaunlaiku vēsturē, mēs atrodam daudz skarbu etniskās diskriminācijas gadījumu. Piemēram, diktatora Kārļa Ulmaņa valdīšanas laikā tika pieņemti lēmumi, ar kuriem tika noteikti nopietni ierobežojumi etniskajām minoritātēm – krieviem, vāciešiem, baltkrieviem, poļiem, ebrejiem. Tiem tika ierobežotas tiesības saņemt izglītību dzimtajā valodā un izmantot savas valodas publiskajā apritē. Etniskajām minoritātēm tika noteikti ierobežojumi kalpošanai valsts iestādēs un darbam valsts uzņēmumos. Ebrejiem tika ierobežotas tiesības veikt uzņēmējdarbību.
Pirms kara Ulmaņa valdība pilnībā atņēma vāciešiem tiesības uz izglītības iegūšanu, kultūras biedrību darbību un preses izdevumu izdošanu vācu valodā. Pēc tam visiem vāciešiem tika atņemta arī pilsonība un tie tika deportēti no valsts. Vāciešu nekustamais īpašums tika konfiscēts, kustamās mantas un naudas līdzvešanu regulēja stingri noteikumi. Kā lai vēl vērtē toreizējās varas elites darbības K. Ulmaņa vadībā, ja ne kā rasistiskas?
Savukārt, ja mēs atzīstam, ka pirmskara Latvijas diktatora rīcība bija rasistiska, vai demokrātiskai sabiedrībai nevajadzētu arī simboliski rīkoties, lai parādītu, ka tā atsakās no diktatora politikas pēctecības?
Neuzskatu, ka būtu nepieciešams nojaukt K. Ulmaņa pieminekli vai pieļaut tā apgānīšanu ar nepiedienīgiem uzrakstiem, tomēr pieminekli acīmredzami būtu jāpārvieto no goda vietas Latvijas Ārlietu ministrijas ēkas tuvumā uz Nacionālo mākslas muzeju. Lai muzeja apmeklētāji novērtē šī pieminekļa mākslinieciskās īpašības, nevis godinātu to kā rasu diskriminācijas politikas simbolu pašā pilsētas centrā.
Būtu loģiski arī pārdēvēt ielas un mainīt citus topogrāfiskos nosaukumus, kas nes šī nozīmīgā rasista vārdu. Tā, piemēram, Kārļa Ulmaņa gatvi varētu pārdēvēt par Džordža Floida gatvi. Šādi pārdēvēšanas piemēri Rīgā jau ir sastopami: Blieķu iela 1996. gadā tika pārdēvēta par godu slavenajam franču masonam Aristīdam Briānam. Masoni bija pirmie, kas krita par upuri rasu hierarhijas sistēmai jeb tā sauktajai Jaunajai kārtībai – programmai, ko vācu nacisti īstenoja Eiropā.
Arī akcijas, kuru laikā policisti nomestos uz ceļiem Rīgas ielās, acīmredzami nav nepieciešamas, taču publiska atvainošanās no to puses par nesamērīga spēka pielietošanu, aizturot etnisko minoritāšu pārstāvjus, gan pilnībā atbilstu mērķiem, kas vērsti uz rasisma apkarošanu Latvijā.
Esmu dzimis un uzaudzis Latvijā. Uzskatu sevi par Latvijas patriotu un vienmēr esmu iestājies par likuma varas ievērošanu, par demokrātisko vērtību un kārtības iedibināšanu Latvijā, aktīvi cīnījies par Latvijas neatkarību Tautas frontes rindās, esmu iestājies pret cilvēku diskrimināciju to etniskās izcelsmes dēļ un darīšu to arī turpmāk. Esmu ievēlēts Latvijas Krievu kopienas domes priekšsēdētāja amatā un pārstāvu Latvijas krievu intereses. Mans dzīves kredo: “Viena zeme, vienas mājas.” Ceru atrast Jūsu personā domubiedru, kam būtu vēlme dot savu ieguldījumu cīņā pret rasu diskrimināciju. Pierādiet darbos, ka Jūs pārstāvat visu Latvijas iedzīvotāju intereses atbilstoši Satversmei!

Ar cieņu,

Latvijas Krievu kopienas domes priekšsēdētājs Oļegs Sisoļatins

You may also like...

7 komentāru

  1. AGedroics saka:

    Jā, tas Oļegs tikpat slims, cik Linardiņš! :))

  2. Arājs un kapracis saka:

    Tas mokseļš, vārdā Olegs ,lai noorganizē trešā pirksta novākšanu Pārdaugavā un panāk aizliegumu tur pulcēties rašistiem , kuri klaji nīst šo valsti. Bet tā , viss tas viņa raksts ir plušķa kvekšķēšana aiz droša žoga uz garāmgājējiem . :)))

  3. Paskaties. saka:

    Tādam sisoļātinam ,radu rakstu papīros,Velns nolauztu kaklu!
    No kurienes tāds cēlies,viņš pats labi nezin.Vienīgais ,ko vinš zin ,ir –
    tas,ka viņš būs tas,kas te diktēs noteikumus un tādi visi viņam līdzīgie.
    Jo- viņam un citiem tādiem pašiem ,bandīts recidīvists ir Pasaules varonis.
    Cik daudz cilvēku ir cietuši no tāda un cik daudz cieta vel pēc un mira un
    ir ievainoti un ,cik ļoti vandaliski izpostīti cilveku īpašumi un darba ņēmējiem
    darba vietas, TAS TĀDAM UN CITIEM VIŅIEM- nav svarīgi.

    Jāpaķer gadījums,iet draņķīgi,plāni šķīst,neviens neņem galvā,pandēmija
    nenostrādāja,čipēšana galīgi nespīd,par Pasaules jauno ,,kārtību,, arī visi
    smejas….. JĀRAKSTA VĒSTULE!

  4. Ko vēl slēpj E. Levits? saka:

    Pielaide valsts noslēpumiem E. Levitam ir liels risks, ja viņa radi ir bijuši saistīti ar VDK, un Izraēlas izlukdienestiem, iespējams, pats E. Levits. Daudzi pasaules informācijas avoti ziņo, ka globālā finansu korporokrātija plāno atstāt iznīcināto ASV un kā jaunā Hazārija pārcelties uz Krievijas teritoriju arī no Izraēlas. E. Levits tik daudz ir melojis, ka pilnīgi zaudējis sabiedrības uzticību. Ar to pastāv daudz risku Latvijas valsts nodevībai.

    Riskus satur ne tikai pats E. Levits, bet visi SAB un VDD darboņi, kuri bijuši saistīti ar VDK. Tie paši, kas pielaidi valsts noslēpumiem piešķīra E. Levitam. Tā kā NATO, ne ES neatbild par to, ko dara 4. maija valsti apkalpojošā korporācija – kādu VP paši ieceļ. Lai arī VP ir Latvijas algotņu armijas virspavēlnieks formāli, viņš nevar ietekmēt Pentagona un Latvijas armijas stratēģiskos plānus. Bet, ņemot vērā, ka E. Levits kā Anna Potapova slēpj savu patieso biogrāfiju un saistīti ar Krievijas specdienestiem, ka Krievija iebruka Ukrainā, gatavo karu pret Baltkrieviju un Baltiju impērisko interešu nolūkos, ka E. Levitam ir piekļuve stratēģiskajiem Pentagona noslēpumiem, riskus sastāda E. Levita iespējamā valsts nodevība.

    Informēju, ka Krievijas impērisma ambīcijas tiek uzturētas ar “vēlmi zināt un kontrolēt iformāciju, tostarp slepeno” ģeopolitiskajā telpā, ko plāno iekļaut impērijā. Kremļa šodienas demagoģija dzimtbūtniecisko krieva padevību mēģina transformēt impēriskā domāšanā.

    Sankcijas pret Krieviju Krieviju ir novājinājušas un Kremļa impēriskās ambīcijas izraisa vēlmi novājināto krievu tautu iesaistīt asiņainā karā, lai atrisināti Krievijas iekšējās ekonomikas grūtības, tā staļiniski samazinot Krievijas iedzīvotāju skaitu un vienlaikus atrisinot ekonomikas problēmas.

    Vakar Kremlis piešķīra divus miljardus rubļu krievu patriotiskajai impēriskai audzināšanai. Bet aizvakar pieņēma likumu par privātpersonu noguldījumu bankās konsfiskāciju valsts labā kara gadījumā kā arī nakts laikā cietumā nogādāja piecdesmit preses un mediju pārstāvju un datbinieku

  5. Imants saka:

    Labs piemērs mācīties.Okupantu kopienas žurkas neguļ,un ik brīdi var izlīst no okupācijas pārvaldes patvēruma alas.
    Laba info,izrādās,ka Ulmanis ir bijis labāks,kā domāju.
    Tomēr,kaut ko pārdēvēšu-savu lodāmuru saukšu par oļegu. Protams,ne par godu šim Jaunās Pasaules kārtības demagogogam,kas piedzimis ne Latvijā,bet PSRS un okupantu pārim.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *