“Pārmaiņām būt”. Komunisti grasās atjaunot CCCP (PSRS)

Skatoties norādīto video, bija sajūta, ka atrodos Ždānokas & Plinera & Co “valstībā”, proti, trakomājā !

Godātais, “Pārmaiņām būt”, es sapratu, ka mēs šo “lapu”, kurā Jūs piedāvājāt atjaunot PSRS un tad likumīgi izstāties, bijām ne tikai aizšķīruši, bet izplēsuši un iemetuši miskastē !

Es norādīju, ka mēs neesam Likumīgi/Tiesiski atradušies ne cariskās impērijas un arī ne PSRS sastāvā.

Un no Tiesiskā viedokļa skatoties: ne Krievijas Impērija un arī ne PSRS netika dibinātas UZ TIESISKIEM PAMATIEM. Abas šīs “valstis” par TIESISKUMU uzskatīja noslepkavoto asinis un kaulus/pīšļus !!! Šo “valstu” pirmsākums ir Hazārija- jūdaisms(krievžīdisms).

Jūs rakstāt vienreizējus rakstus un es labprāt tos publicēju, jo tie stiprina ticību labajam- Patiesībai ! Un tad,- kādā brīdi viena Jūsu APZIŅA pieklust un pamostas otra, kurai nav pilnīgi nekas kopīgs ar iepriekšējo… . Es varu ar 99.99% pārliecību sacīt, ka Jūs esiet stigri reliģiozs !

Es atkārtošu, domāju, ka Jums tik nepatīkamo Patiesību: VISAS RELIĢIJAS IR SĀTANA ROKU DARBS ! Jūs esiet pazaudējis savu ES,- Dievišķās Pasaules pamatus: BRĪVO GRIBU ! Jūs esiet “labprātīgi izkāpis” no Dievišķās evolūcijas spirāles.

Jūs neesat Brīvs cilvēks un tā jau ir traģēdija Jūsu Dvēselei !

“Krievi” var gribēt daudz ko….par viņiem pasaule smejas !

29.01.19                              L. Grantiņš

Atgriežoties pie tā, ko rakstīju jau agrāk un turpinot vērot notiekošo Krievijā (skatīt video) Ja krievi Krievijā grasās atjaunot savu CCCP, tad pēc viņu teiktā mēs automātiski nonākam tajā un atkal tā pat kā agrāk, mūsu status būs okupētā Latvija, reizē nonākot arī zem CCCP likumdošanas.
Un jūs varat mani kaut sist nost, bet es tajā visā saredzu juridiski pareizu secību, kā tiesiski kļūt par patiesi suverēnu, tiesisku valsti un atjaunot to Latviju, kuru zaudējām okupācijas rezultātā ( iespējams pat labojot kādas Meierovica rīcības sekas 1918.g.)
Tādā veidā iegūstot iespēju turpināt iet to tiesisko ceļu, uz okupācijas izbeigšanu, kuru savulaik uzsāka L.Grantiņš ar H-86, bet ko nelietīgi pārņēma čekisti, komunisti un izmantoja saviem nelietīgajem mērķiem.
Iespējams kļūdos kādās juridiskās niansēs vai terminos, bet gribu pievērst uzmanību kopējai ainai.

Ja mana doma nav saprotama un pieņemama tādā veidā, tad mēģināšu paskaidrot to pašu no citas puses. Es vismaz neredzu nevienu citu juridiski tiesīgu spēku uz pasaules (ieinteresētu iztiesāt) kā arī attiecīgu likumisko bāzi, lai arestētu un sodītu ar augstāko soda mēru visus valsts (PSRS) nodevējus, kuri piedalījās PSRS sagraušanā un varas sagrābšanā ar tai sekojošo, visu iesaistīto republiku mērķtiecīgu izlaupīšanu. Reizē ar PSRS atjaunošanu, tiktu atzīta arī visu bijušo republiku esošā vara par neleģitīmām un noziedzīgām, kas apvienojušies ar citiem internacionāli noziedzīgiem grupējumiem visā pasaulē, realizēja šo prettiesisko aktu un tam sekojošo genocīdu.
Pie šāda scenārija man galīgi nav žēl tos varas kāros un alkatīgos, kuri toreiz tēlojot Latvijas patriotus (turpina joprojām), bet patiesībā organizēja noziegumu gan pret PSRS gan arī pret latviešu tautas brīvu gribu un tie pat netaisījās izbeigt okupāciju vai atjaunot to Latvijas valstī, kuru zaudējām okupācijas rezultātā. Un ja tādā veidā viņus sodīs pēc PSRS likumiem, tad lai tā būtu, jo citus likumus tie nav pelnījuši un es noteikti nebūšu tas, kurš mēģinās tam likt šķēršļus.
Bet visam tam beidzoties, latviešu tauta varētu turpināt pilsoņu kongresa iesākto pilsoņu reģistrāciju, latviešu biedrību atjaunošanu un tiesisko ceļu okupācijas izbeigšanai, ko visu sākot ar 80to gadu otro pusi, vardarbīgi pārtrauca izbadējusies čekistu-cionistu banda.

Vēl kas attiecas uz okupācijas izbeigšanu un okupācijas seku likvidēšanu, rodas jautājums, vai tad šobrīd juridiski ir ar ko vienoties par kolonistu repatriāciju, ja nepastāv CCCP vai tās likumīga mantiniece ? Man šķiet, ka tai internacionāli starptautiskajai mafijai zem Vlasova karoga, kura tagad šeptējas kremlī, pat tiesību nav lemt par Latvijas okupācijas izbeigšanu un tie nemaz nevēlas to dzirdēt, bet mums savukārt nav tiesiska pamata ar tādiem runāt, jo PSRS un tajā iekļautās republikas bija cita valsts, kā to jau agrāk aizmuldējās „smalki izglītotā“ I.Vinkele un bieži līdzīgas frāzes dzirdētas arī no kremļa, attiecībā uz PSRS laiku.
Un nobeigumā, tas nav domāts kā aicinājums piedalīties PSRS atjaunošanā, bet nostāties taisnības un tiesiskuma pusē, saglabājot Latvijas neitralitāti. Spriežot pēc notiekošajiem procesiem pasaulē, nedomāju, ka vairs iespējama tāda CCCP atjaunošanās kāds tas bija agrāk, vai piemēram Staļina laikā. Savukārt atverot kremļa arhīvus, kas neizbēgami būs jādara tiesas procesa gaitā, atklāsies ļoti daudz patīkamu pārsteigumu, kuri novedīs pie globālā, multinacionālā cionisma beigām. Tikai pēc tāda vai tam līdzīga iznākuma, mēs varēsim pievērsties Latvijas valsts atjaunošanai, kuru mums vairs netraucēs čekistu un cionistu ietekme.

Tādēļ aicinu iet tikai un vienīgi tiesisko ceļu, kāds mums tas dots, nevis kā toreiz apzināti veda komunistu veidotā tautas fronte ar lozungiem graut citas valsts iekārtu un tiesisko sistēmu, kaut arī mums tā bija naidīga. Tieši ar tādu aprēķinu izmantojot un maldinot latviešu tautu, savu slepeno mērķu sasniegšanai un izveidojot tādu LPSR hibrīdvalsti, kādu to redzam šodien.

You may also like...

39 komentāru

  1. AGedroics saka:

    Murgs !!!

  2. ... saka:

    Kaut kas no ījābu loģikas…

  3. Māris M. saka:

    Man vispār nav ko komentēt. Spriedumi ir tik tālu no realitātes, it kā cilvēks nebūtu pat no liela attāluma dabā krievu okupantu redzējis, kur nu vēl “diženo” PSRS. Kā šitos abus var kaut dzēruma murgos dabūt kopā ar tiesiskumu un kaut nelielu taisnīgumu, man nu nekādi nav skaidrs.

  4. RB saka:

    Iet runa par juridisku dziļumbumbu, ko komunisti ielika deviņdesmito gadu sākumā. Kopš tā laika “Krievijas Federācija” situāciju attīstīja galīga absurda virzienā, un rezultātus mēs tagad vērojam.

    Kas tas par absurdu? Daudzi būs dzirdējuši, ka Krievijas federācija (KF) nekāda īsta valsts nemaz nav. Vismaz, kā PSRS tiesību un pienākumu mantiniece tā skaitās formāli. KF pilsoņu nav, bet ir PSRS pilsoņi un to pēcnācēji. PSRS īpašums nekad nav ticis nodots KF. Un tie ir tikai ziediņi.

    Odziņas nāks, kad tauta sapratīs, ka nekādas valsts varas Krievijā nav. Ir bandas, kas slēpjas aiz iestāžu nosaukumiem. Piemēram “Dzīvokļu un komunālās saimniecības pārvalde” ievāc maksājumus par gāzi, ūdeni, apkuri u.c., izrakstot fiktīvus rēķinus. Attiecīgos iedzīvotāju maksājumus noformē kā ziedojumus. Tie iet pa tiešo bandītiem kabatā. Vietējais “Federālais nodokļu dienests” līdzīgā veidā iekasē nodokļus.

    Pensijas maksā nevis valsts, bet privāti “pensiju fondi”. Vietējās valsts iestādes, tādas kā administrācija, policija, prokuratūra .. neeksistē. To vietā ir privāti kantorīši ar attiecīgiem nosaukumiem, kas atbild uz vēstulēm un kārto papīrus.

    Tādiem “dokumentiem”, kādu lasa priekšā dotajā video, juridiski piekasīties it kā nevar. Juristi mani palabos, ja kļūdos. Būtība ir citur: komunisti ir radījuši milzu caurumu ar nosaukumu “PSRS” savām vajadzībām. Tas ir, lai atgrieztos pie varas, kad būs izdevība. Tomēr, var izdarīt savādāk. Pa šo caurumu varā var nokļūt tautas kustība, ja tai ir iniciatīva. To izklāstu savos video par projektu Spēks Patiesībā (Сила в Правде).

    Īsumā, “PSRS atjaunošana” ir ideja, ko var paņemt un savās interesēs izmantot jebkurš. Tāpēc aicinu visus apgūt jauno sabiedrības metodoloģiju. Tad kļūs skaidrs, kas un kā notiek.

  5. vau !! saka:

    oriģināli gan – līst pa kādu caurumu iekšā pie
    mērkaķa ar granātu… :)

  6. Valdis Freimantāls saka:

    Varu tikai piebilst, ka komunisti un čekisti ir paši nelietīgākie radījumi, kādi jebkad ir dzīvojuši!

    Nirnberga 2 ir tikai laika un dažādu apstākļu jautājums!

    Helsinki 86 ir likumības un tiesiskuma atjaunošanas centrs Latvijā!

    Pateicība “vau !!” par asprātīgo apzīmējumu: ” līst pa caurumu pie mērkaķiem ar granātām”!

    Latviešiem ir laba humora izjūta!

    “RB” ir apsviedīgs analītiķis un teicams “cieto riekstu” pārkodējs!

    Esmu lepns par “Tautastribunals.eu” cilvēktiesību aizstāvības grupu un tās izaugsmi šajos, latviskuma apkarošanas, trakajos laikos!

    Dziļa pateicība visiem lasītājiem un rakstītajiem!

  7. Māris M. saka:

    Šajā sakarā pastāstīšu kādā Latvijas veikalā redzēto.

    Veikalā strādāja tikai viena kase. Kasiere, notrāpījusi momentu, kad pircēji vairs pie kases nav, bet daži vēl veikalā izvēlas preces, aizskrēja uz tualeti. To pamanīja atlikušie pircēji un, savā starpā saprotoši saskatījušies, pa laikam zaglīgi apskatoties apkārt, ar visām precēm lavījās garām kasei uz ārdurvīm.

    Veikals atrodas Pierīgā absolūti krieviskā vidē. Visi šie pircēji bija krievi.

    Kādus kopīgus pasākumus ar šādas mentalitātes “īpašniekiem” Tu gribi rīkot Rid? Vai Tevis aprakstītā situācija šodienas Krievijā nav likumsakarība?

    Kaut ko līdzīgu man padomju laikā 80-tajos stāstīja kāds vilciena vadītājs, kurš devās reisos uz “Varenplašo”. Bijušas vietas Krievijā, kur preču vilcieni nedrīkstēja apstāties, jo…

    Vietējie sādžinieki, maldinot vilciena vadītājus, deva trauksmes signālu – skrēja pa sliedēm, vicinot ap galvu apģērba gabalu, liekot vadītājam saprast, ka uz sliedēm priekšā noticis kas nelāgs. Vilcienam samazinot ātrumu no krūmiem skrēja ārā cilvēku pūlis, lauza vaļā vagonus, meta ārā preces. Visi – vīrieši, sievietes, bērni. Visa sādža.

    Toreiz klausījos un nespēju noticēt. Bet, gadiem ejot un katru dienu viņus redzot, tagad ticu. Un kā vēl ticu.

  8. var skaidrāk? saka:

    “Latviešiem ir laba humora izjūta!“- Jūs to nopietni, Freimantāl?
    Frāze prasīt prasās pēc skaidrojuma, jo bez tā tas ir tikai kalamburs. Ko tad “vau s“ domājis ar vārdu salikumu “mērkaķis ar granātu“ un ko domājis RB ar salikumu “PSRS“? Pēc teksta satura izklausās, ka PSRS ir kaut kas tik monolīts, nesagraujams un stabils, ka atliek tikai izdomāt veidu, kā tur iesprengties, un vari būt drošībā, vari būt kā uzvarētājs, vai, tautas valodā runājot, – vari būt vīrā.Vai vauam mērkaķis ar granātu ir psrs? Ja tas ir tā, tad kāpēc tur pieļauj iespēju vēl spraukties tautas iniciatīvām? Kas tām meklējams pie mērkaķa (kurš taču nezin, ka tas ir kaut kas metams, ka tas ir ierocis) ar granātu – psrs (kura gan zina, kas ir granāta)? Vai kaut kāds pieseivots vai pieseifots psrs (mērkaķis ar granātu) ir vienīgais veidojums uz zemes, kā veidot Spēku Patiesībā? Un “caurums“ arī ir peļķē izplūdis jēdziens. Var drusku skaidrāk? – dlja osobenno tupih (tak jau tā klusībā, ja ne publiski, apzīmēsit jautātāju).

  9. draugs saka:

    Valdi Freimantāl, Jūs varbūt domājat, ka tur nra.lv ir kādi draugi. Man gan šķiet, ka viņi tur tikai smejas par Jums, tāpat kā smējās par mani un citiem šī laika disidentiem, uzrīkojot visādus psih.teātrus. Viņi labi zin, par ko iet runa. Varbūt viņiem pat izdevīgi, ka neapmierinātie pulcējas kaut vai šeit, nevis lielajos portālos.
    Jūs izsakāt komentāros atbalstu arī dažādiem mūziķiem. Tad varbūt paaiciniet viņus, lai uzrīko koncertu Vērmaņdārzā Jums par atbalstu, un ejiet visi barā ieņemt Māmuļu. Baidos, nekas nesanāks, jo ir tā – kas maksā, tas pasūta mūziku. Un tiem mūsdienu varenajiem ir izdevīgi, ja Māmuļā saimnieko Streiči, Gailīši un Hānbergi ar Omulības klubiņiem, nevis kādi nemiera cēlāji.
    Vēlu Jums visu labu.

  10. RB saka:

    Atnāca onkulis Valdis un izdalīja bērniem konfektes :) Par riekstiem runājot, nāk prātā saruna ar kādu ebreju. Viņš jautāja, vai zini, kā saucas visbriesmīgākais balets? Tas ir “Riekstkodis”. Valdi, neņem galvā, paldies par labdabīgo toni, tas mums visiem ir vajadzīgs, un nāk par labu.

    Atbildot Mārim M., pilnībā piekrītu secinājumiem, ko Tu izdari no minētajiem piemēriem. Neiet runa par piedalīšanos krievu pasākumos, bet gan par metodiku, metodi vai metodoloģiju, ko sauc “cilvēku sabiedrība”. Kā viens no šīs metodes izvedotājiem un atbalstītājiem, es sekoju un palīdzu ikvienam, kurš metodi paņem un cenšas pielietot. Krievu gadījumā, cilvēki paņem metodi, iemieso projektā, nosauc projektu “Spēks Patiesībā” un strādā. Kas ir šie cilvēki, es nezinu un nevēlos zināt.

    No savas puses varu minēt citu mežonības piemēru. Man stāstīja, ka kaut kur Āfrikā mežoņi liek uz ceļa bērnus, lai auto tos sabrauc. Tad viņi ķer attiecīgo auto vadītāju un izspiež no tā naudu. Ja starp šiem mežoņiem atradīsies kāds, kam ienāks prātā celt cilvēku sabiedrību, es nekavēšos viņu atbalstīt un palīdzēt.

    Vēl piemērs ar kriptovalūtu. Visas populārās kriptovalūtas kontrolē esošā ebrejiskā finanšu sistēma, sākot no skriptu rakstīšanas un beidzot ar apriti un biržām. Kriptovalūta ir instruments, kas lieliski noder cilvēku sabiedrībai. Par pašreizējo kriptovalūtu izmantošanu cilvēcisku saimniecisko attiecību veidošanai nav runas. Ja augstās tehnoloģijas izmantos tikai blēdībām un muļķībām, tad būs jāņem šīs augstās tehnoloģijas nost. Piemērā ar naudu, ja darbosies tikai zelta un sudraba nauda, vai arī papīra parādzīmes, tad tehnoloģijas līmenis būs attiecīgi japazemina.

  11. to 2019. gada 30. Januar um 10.04 Uhr saka:

    Par skaidrošanu.

    Acīmredzot, Jums var skaidrot līdz jums atlikušā
    mūža galam – Jums, vienalga, nekas skaidrāks nepaliks.
    Vecums nenāk bez blaknēm !

  12. Valdis Freimantāls saka:

    Atbilde “DRAUGAM”.

    Paldies par novērojumu!

    Es ceru, ka ar laiku kāds no sabiedrības “krejuma” atšķelsies no vilku bara un kļūs par patiesības paudēju – tādēļ nemitīgi uzrunāju visus un iedrošinu to darīt!

    Atšķelt no komunistu un čekistu elites kaut vienu, jau būtu jūtams ieguvums!

    Nevaram jau droši teikt, ka viņu bandītiskā brandžā ir 100% vienotība un sapratne! (Un tas ir jāizmanto)!

    Vai būtu slikti, ja Jāni Ūdri dabūtu savā pusē? Rakstnieks, žurnālists, Dzimtenes balss redaktors! Augsti stāvošs funkcionārs ar milzīgu pieredzi komunistu varas rupors! (Jo viņu atmiņu stāsti agrāk vai vēlāk parādīsies).

    Protams, viņi ir viltīgi un gudri! Bet tuvojās tie laiki, kad kāds no “pilāriem” var izlemt runāt patiesību!

    Mans uzdevums ir iedrošināt un sagatavot “pārbēdzēju”!

    Helsinku 86 uzdevums ir iegūt pieradījumus komunistu un čekistu pretlatvisko noziegumu virknē – neapgāžamus pierādījumus!

    Un tādu ir daudz. (Tie jāklasificē un jāsistematizē).

    Ir jāstrādā ar redzamiem sabiedrības pārstāvjiem! (Jāiegūst informācija par to laika posmu, kad komunistu vara balstījās ne tikai uz materiālu stimulāciju, bet ari uz “idejisku bāzi – pārliecības radīšanu”!

    Un tieši “pārliecinātie” varētu pārnākt mūsu pusē! (Redzot melu ķēķi šodienas varas gaiteņos).

    Tādu , protams nav daudz, bet viņiem ir jāpalīdz “nomazgāties” baltiem pēc padomju varas laiku eiforijas!

    Tādēļ nebūtu slikti radīt visus priekšnosacījumus tam! (Dot iespēju atklāties un brīvi diskutēt).

    Jo mēs zinam, ka 4. maija Latvijā pastāv totāla cenzūra masu informātikas jomā!

    Žēl, ka Ditta Rietuma bija spiesta pamest Latviju savas sabiedriski
    politiskās darbības dēļ!

    Viņa šodienas stāvokli Latvijā sauc par atklātu genocīdu pret latviešiem!

    Un atliek tikai piekrist!

  13. > 2019. gada 30. Januar um 11.15 Uhr saka:

    par nra.lv.

    Neaizmirsīsim, ka lai masu mēdekļi varētu
    pastāvēt, VISOS laikos bija spiesti publicēt
    tā saucamo “obligāto nodevu varai”…

    Uzmanības novirzīšana uz vienu konkrētu
    žurnālistu ir nekrietna provokācija no
    vietējo troļļu puses !

    Lasot turiet acis vaļā – vai varai tīkamās
    “patiesības” netiek izmantotas patiesības
    pateikšanai “caur puķēm” tautai !

    Protams, troļļi šo “nesaprot”, bet
    idioti patiešam nesaprot !

  14. ! 2019. gada 30. Januar um 10.04 Uhr saka:

    esmu 1. klasītes skolnieciņš lauku skolā
    un varu tev paskaidrot – “mērkaķis ar
    granātu” ir patreizējā Krievija,
    simbolizēta ar Pūķinu !

    Problēmu ar saprašanu gadījumos,
    griezies pie mums, pirmās klasītes
    skolnieciņiem !
    Visu izskaidrosim/paskaidrosim !

  15. Māris M. saka:

    Paldies, Rid. Domu sapratu.

  16. un šito 13.51 saka:

    Jautājums bija konkrēts – vai psrs ir uz zemeslodes vienīgais veidojums, kurā aicina līst atpakaļ, lai saglabātu vai drīzāk – atjaunotu cilvēcību? Jautājumam nav nekāda sakara ar vecumiem. Visu vecumu cilvēki to grib zināt – jo, dažādi formulēts, tas jautājums arī šeit ir ietverts daudzos tekstos. Ja nevēlas vai nav ko atbildēt vai izvairās atbildēt, tad demagogu standartfrāzes “vecums nāk ar blaknēm“, “vecums nenāk viens“ utml. ir vienīgais, ko var pateikt. Tagad jautājums paliek tikai – kas ir atbildētājs?

  17. skolnieciņam saka:

    Niķelēts paldies, skolnieciņ. Savukārt pie mums var griezties, kad ir problēmas ar saprašanu par saliktiem pakārtotiem, saliktiem sakārtotiem, kā arī vienkāršiem paplašinātiem teikumiem. Citādi var sanākt, un jau sanāk, kā te rakstīja ņekij Gordejevs.

  18. to 2019. gada 30. Januar um 10.04 Uhr saka:

    “… dlja osobenno tupih (tak jau tā klusībā, ja ne publiski, apzīmēsit jautātāju)… ”
    ………………….
    Es zinu, šie vārdi tev nenāk no sirds, Jo redzu, ka acīs tev viltība mirdz ! … :)

  19. draugs saka:

    Par nra.lv. Ne jau tikai šis portāls,ari citi mediji, vini visi var vienoties, ja grib tikt vaļā no kāda nevēlama komentētāja no malas, kas ir neprognozējams, atšķirībā no viņu troļļu alām. Kāpēc? Lai napastāstītu ko nevēlamu.

  20. Pārmaiņām būt saka:

    Interesants pavērsiens, ne iepriekš ne arī tagad tur nav rakstīts, ka es aicinu atjaunot PSRS, tur iestāties un izstāties. Kas es Ļeņins kāds ?
    Vai man tagad būtu jātaisnojas, pēc tāda scenārija tas domāts? Gribas pat jautāt ar ko man tas gods un kāpēc tāds satraukums par šāda scenārija izskatīšanu, kurš ir noticis jau agrāk pret latviešu tautas gribu. Un tagad tas vēl jo vairāk ir iespējams, zinot vietējo situāciju un iegrozoties neparedzētiem apstākļiem ASV, kas savukārt atkal nav atkarīgs no mūsu gribas. Turklāt tepat sākuši apgrozīties dažādu dīvainu uzskatu autori ar vēl dīvainākiem izteicieniem. Skarbi, piedošanu, bet tāda nu tā mana reliģija, kas nepaģēr pielūgsmi un nepiedod nodevību kā krustiešiem pieņemts.

  21. Valdis Freimantāls saka:

    Atbilde “Pārmaiņām būt”.

    Paldies par materiāliem no “CCCP” atjaunotāju plāniem! Bez šīs publikācijas es nebūtu informēts par ko tādu.

    Ir labi, ka kāds izpētījis BAISMĪGĀS kaimiņvalsts sabiedriskās norises un par to informē Helsinkus 86!

    Mums ir jāsaprot kas notiek pasaulē! (Jāseko līdzi notiekošajiem procesiem).

    Informācija vienmēr ir vērtība!

    Biju jau ievērojis, ka Krievijā ir naidīgi noskaņoti cilvēki pret Gorbačovu. (To saucot par nodevēju).

    Man nav saprotams, kas tie par ļaudīm un ko viņi vēlās panākt.

    Pēc tam, kad PSRS ir sabrukusi un tās agresīvā ārpolitika vairs nepastāv, tādā veidā, kad katru no mums varēja iesaukt armijā – jaatzīst progress!

    Sarkano cilvēkēdāju banda – komunisti kapitulēja rietumu civilizācijai!

    PSRS atjaunošanas iniciātori, manuprāt ir revanšisti, vārda tiešā nozīmē.

    Viņi grib turpināt “mērkaķa ar granātu” politiku.

    Tas ir – bruņotu teroru pret nacionālo pašorganizēšanos! (Ungārija, Čehoslovākija).

    Viņu devīze – aizliegt un slepkavot!

    Politbiroja totalitārisma atjaunošana uz Marksisma / Ļeņinisma bāzes.

    Un šeit jāpiekrīt Grantiņam, ka no tiesiskā viedokļa Latviju iekļāva PSRS sastāvā NELIKUMĪGI (1940. gadā). (Starptautiski atzīts fakts).

    Lūk, šeit ir jasāk kamoliņu šķetināt! (Komunisti likvidēja visas latviešu biedrības – likvidēja latviešu kultūru).

    Falsifikācija par labprātīgu iestāšanos PSRS sastāvā ir jāreducē ar masu slepkavībām un masu DEPORTĀCIJĀM!

    “Labprātīga” aiziešana no saviem dzīvokļiem un mājām 50 000 latviešiem ir dziļāka traģēdija, par ko jārunā PASTĀVĪGI un visur!

    Genocīds ir genocīds! (Ne pankūkas ar medu).

  22. admin saka:

    Interneta nepieejamības dēļ, nākošie komentāri tiks apstiprināti tikai piektdien pēcpusdienā !

  23. ``to skaidro.. saka:

    ..ūdeni nejauciet, kas tek caur lilijām“.

    Vai: “Ej, bāliņ, taisnu ceļu,
    Runā taisnu valodiņu,
    Tad Dieviņš palīdzēs
    Taisnu ceļu nostaigāt.“

    Tak, “mīļo būmeistar“ vai mīļo “Pārmaiņām būt“ jautājums nebija pat adresēts Jums, bet kādam, kas saprot. Vai tiešām vēl un vēlreiz jāatkārto tas: vai psrs ir vienīgais veidojums, caur kuru varētu atgūt cilvēcību? Pie tam tik absurdā veidā. Nenoliedziet taču, ka tas (tā ieiešana atpakaļ) šeit esošajos tekstos ir ietverts. Bet neviens neatbild pēc jautājuma būtības. Toties ar daudznozīmīgiem mājieniem – “ar ko man tas gods“, “kāpēc tāds satraukums“ (vai tajā jautājumā vispār ir satraukums?), “dīvaini uzskati“(vai tajā jautājumā vispār ir uzskati?), “dīvaini izteicieni“ (jautājums ir tik dīvains?), pat kaut kas par krustiešiem, pielūgsmēm un nodevību. Nu tieši tā, kā Gordejevs biedēja – sagrozām visu tā, ka neko saprast. Ja Jums ir vajadzība šeit visus pārliecināt, kurš te ir tas dīvainais (ar jautājumu, uz kuru neviens negrib tieši atbildēt) – nu neko darīt. Atliek domāt to pašu pretī, ka vēl dīvaināki esat tie, kas izliekaties nesaprotam. Un nomierinieties – nav mans mērķis ne kādu ietekmēt, pat ne par ko pārliecināt. Esmu, kā Jūs par sevi sakāt, brīvs (turklāt absolūti vientuļš) domātājs, kas atrada vietu, kur cerēja vismaz aprunāties, parunāties. Bet – kas tev deva! Jau esmu ielikts kategorijā – dīvainiem uzskatiem (tā teikt – vai tikai nevajag jau ielikt sarakstos).

  24. noname saka:

    Baigākā bezsakara vervelēšana. Paši sapratāt, ko izspļāvāt? Nu par adminu un veco freimi sen skaidrs – vecums tiešām nenāk viens, un ja pazūd pēdējās saprāta paliekas, tad nu ir pavisam švaki. Man ir pie 75 un es esmu daudz ko piedzīvojis, bet netaisos ne ar vienu šeit dalīties. Un varu pateikt – nav stabilākas un noslīpētākas iekārtas kā socialisms. Pamēģiniet šo apstrīdēt.

  25. nevervelē saka:

    Parādi ar pirkstu to noslīpētāko sociālismu pasaulē !
    Varbūt tie slīpētie meli, kurus izplata Ziemeļkoreja ?

  26. neliela precizitāte saka:

    Nav SLĪPĒTĀKAS iekārtas. Nevis noslīpētas. Esam vienu gadu, abi dzīvojām tajā un pārliecinājāmies – slīpētākās zagšanas, melošanas, ierindas mācības, liekulības un izlikšanās, visa nonivelēšanas, vadoņu kulta un savstarpējas apkarošanās skolas uz zemes virsas. Kā ar skalpeli iegrieztas un ieaugušas to “mācības“ visu miesās un apziņā. Ar ciri vairs neizcirst.

  27. > 2019. gada 30. Januar um 0.55 Uhr saka:

    par to “mērkaķi ar granātu”, diemžēl, neizdomāju
    es, bet paņēmu no neta…
    Vienreizēji trāpīgs pateiciens gan !!!

  28. Amelita saka:

    >16.01
    Nu kapitālismā neviens nezog, nemelo, neliekuļo un neizliekas, savstarpējas apkarošanas vispār nav? :) Nonivelēšanas vietā gan ir graujoša nevienlīdzība, netaisnība. Vadoņu kulta vietā – vietējo slavenību glorificēšana un izrādīšana visos medijos. Kā kādreiz teica Lenons, vērojot pielūdzēju pūļus – es jūtos kā Dievs.
    Protams, tiem, kas pieder pie bagāto kastas, runas par sociālismu ir tas pats, kā parādīt bullim sarkanu lupatu.
    Tikai nevajag medijos melot par demokrātiju. Kapitālismā nevar būt demokrātijas (tautas varas).

  29. Amelitai saka:

    Ļeņinu, meit, jālasa. Jau tais laikos biedrs brīdināja – ņedai bog žiķ vam pri krasnih buržujev. Sociālisms ir noiets “etaps“. Tik vien tas bija vajadzīgs, lai tautai piederošo, kā sociālisms deklarēja, pakamptu/prihvatizētu kā privāto. Nu ir pilns ar sarkanajiem buržujiem, kā ar tarakāniem.Un demokrātija vispār ir vīģes lapa – kā pie kapitālisma, tā pie sociālisma. Izskatās, ka būs vien jāatgriežas pie cilts iekārtas. Lai nepieļautu globālajā kolhozā citam citu aprīt.

  30. to 2019. gada 1. Februar um 17.55 Uhr saka:

    Sociālisma pamatnoteikums nebūt nav demokrātija !

    Bagātību 99,99 % biezie ir ieguvuši noziedzīgā ceļā,
    no soda aizsedzoties ar demokrātijas vairogu…

    Nevar būt vienā ģimenē(valstī) daudzi saimnieki !
    Tad iestājas haoss !

    K.Ulmaņa “režīms” parādīja, kā iziet no haosa !

  31. Valdis Freimantāls saka:

    Atbilde “nonāmem”.

    Mani pārsteidz Tavs bezkaunīgums!

    Vai necieņa pret Helsinki 86 ir jātulko kā sarkano cērmeņu izmisums?

  32. Amelita saka:

    Vispār jau Ļeņins nerakstīja par demokrātiju, bet gan par proletariāta diktatūru :) Viņš, tāpat kā Markss, norādīja, ka galvenās vērtības rada strādājošie ar savām rokām, un viņiem pienākas privilēģijas. Un tā arī bija – dažs labs cūkkopējs vai fabrikas strādnieks nopelnīja vairāk, kā kāds inženieris. Tomēr jaunie gribēja mācīties, lai būtu labāks (vieglāks) darbs.
    Nedomāju, ka vajag atjaunot impēriju, nekādā gadījumā. Arī Ļeņins rakstīja par mazo tautu pašnoteikšanās tiesībām :) Tomēr tas ceļš, kas sākās pēc Atmodas, bija aplams.
    Par cilts iekārtu – tad vajadzētu atjaunot to morālo pamatu, kas kādreiz bija mūsu tautai, par ko liecina folklora – mācīt bērniem saticību, darba mīlestību, dzimtās zemes aizsardzību un nevest vecīšus ar ragaviņām uz mežu.

  33. kas tas ir? saka:

    Lai ko šeit uzrakstītu, atbildētāji mīl malt par pavisam ko citu? Vai es teicu, ka Ļ. rakstīja par demokrātiju (kaut gan patiesībā – rakstīja gan, arī par to)? Bet nē – čalojat, turklāt apgalvojuma formā (pat uzsmaidīdami paši savām `asprātībām`): vot!, nerakstīja par to, bet rakstīja par to – par pr. diktatūru. Da priekš kam salmus? Ļ. vervelēja par viskautko – neba velti viņam pieder lielākie lubu kalni pasaulē. Ka par viskautko, jau liecina galējība – rakstīt, sākot ar diktatūrām un beidzot ar `sarkano buržuāziju`. Un ko nozīmēja `dažs labs cūkkopējs vai fabrikas strādnieks`? To arī nozīmēja, ka vienīgi – dažs labs. Mana apriņķa kolhozos plašā apkaimē un arī blakus apriņķos visi cūkkopēji un strādnieki saņēma kapeikas `darba algā` vai kādu pusmaisu miltu vai dažu kg cukura gadā par to cūkkopšanu. Tikai atsevišķi kolhozi bija uztaisīti par `paraugkolhoziem`, kur vest delegācijas un ekskursantus, lai demonstrētu sociālistiskās `dzīvesziņas` daiļumu.
    Lai atjaunotu morālo pamatu un cilšu sabiedrību, sākumam pietiktu atjaunot kauna sajūtu vai vismaz nocirst kapmējiem un blēžiem kādu pirkstu par bezkaunību. Teika stāsta, ka Jāpānā nezog tikai tāpēc, ka bijis paņēmiens, kā atturēt no zagšanas – ja ko nozaga, nocirta pirkstu. Jo ar bezkaunību priekšalā, augšgalā un pakaļgalā, ceļš var aizvest vienīgi uz pekli, nevis uz kādām atmodām.

  34. to 2019. gada 1. Februar um 23.00 Uhr saka:

    Sociālismam(teorētiskajam, protams), nav NEKĀDAS līdzības ar “praktisko sociālismu” !!
    “Praktiskais sociālisms” tikai DEMAGOĢISKI žonglēja ar sociālistiskiem LOZUNGIEM…
    Antiņš PATS jāja Stikla kalnā, nevis sūtīja tur algādžus par viņu PAŠU naudu ! Naivs ? Bet GODĪGS pret CILVĒCI !
    ————————-
    Cūkkopējs un inženieris ir 2 NESALĪDZINĀMAS kategorijas!
    Katram ir savs LĪMENIS(protams, ja inženieris ir INŽENIERIS, nevis “padomju inženieris pēc dzimuma, sociālās izcelsmes, partijiskuma, lojalitātes esošajam režīmam, vai vēl, sazin kādiem, kritērijiem”) !

    Lai pārietu no vienas kategorijas otrā ir vajadzīgs tāds neliels sīkums, kā… PAMĀCĪTIES ! :-)
    Gan profesiju, gan kultūru…

  35. Amelita saka:

    >12.37
    Var jau zākāt padomju inženierus, bet toreiz celtās ēkas tik ātri nesagruva, kā tagadējās (Maximas).

  36. Māris M. saka:

    Amelitai

    Un tā arī bija – dažs labs cūkkopējs vai fabrikas strādnieks nopelnīja vairāk, kā kāds inženieris.
    ———————————————–

    Tas ir malds.

    Tas, ko toreiz rakstīja un runāja galīgi negāja kopā ar realitāti. Tur, kur bija tāds “dažs labs” labi pelnošs cūkkopis vai fabrikas strādnieks, viņi katrs savam priekšnieku ducim sagādāja “super” dzīvi.

    Jā, oficiāli inženieriem un inženiertehniskajiem darbiniekiem alga bija 120,-rbļ. mēnesī. Bet par ceturkšņa un gada prēmijām, kuras viņiem nopelnīja strādnieki, viņi visi sazvērnieciski klusēja. Arī valsts klusēja un caur skolu neuzkrītoši kultivēja uzskatu, ka mazās algas dēl nav vērts mācīties. Faktiski jau prēmijas bija tā īstā alga. Jo lielāks priekšnieks, jo prēmijas grandiozākas. Tie nebija vien simti rubļu, bet tūkstoši. Sadalot prēmijas pa mēnešiem un pieskaitot algai, strādnieks, salīdzinot ar inženieri, “palika ēnā”.
    Un kur vēl visās tās padomju laiku “štelles” jeb “rebes”! “Mirušās dvēseles” bija tas mazākais ko viņi vairums “bīdīja”. Ja “robs” VDK vai partijas spicē (tagad tam neticētu, bet teiktu – “kartiņa maisā”), varēja atļauties gandrīz jebko. Vilcienu sastāviem! Šodien tās “štelles” sauktu par klaju zagšanu, par grandiozu līdzekļu izlaupīšanu (Tā lieta nav jauniegūta Latvijā, bet bez ķīnīzeru metodēm neiznīdējams padomju laiku paradums).

  37. skaidrs ! saka:

    Fiksi jāceļ Latvijā vairāki ķieģeļu cepļi, lai
    varētu ar ķīnīzeru metodēm iznīdēt
    padomju paradumu apoloģētus… :))))

  38. Amelita saka:

    Mārim M.
    Par tiem cūkkopējiem – mums kaimiņos Pierīgā dzīvoja viena, pēc tam otra gimene no Latgales, viņi ātri sapelnījās un uzcēla sev mājiņas Šķirotavā. Mana māte tur bija laukkopības brigadiere ar nelielu aldziņu. Vēlāk pārgāja citur par dārznieci, tad gan reiz gada beigās dabūja prēmiju 300 rubļu, aiz priekiem vai sajuka, varējām nopirkt televizoru. Kāda cita dārzniece gan esot šeptējusies pa kreisi, uzcēlusi sev māju, bet beigās padzīta no darba.
    Pārāk šmaukties ne visur varēja, tak jau stukači arī pieskatīja :)

  39. Māris M. saka:

    Amelitai

    Mamma “neprata dzīvot” (domāts kā joks). Tāpat kā mani vecāki un vairums latvieši.

    Man paredzētās prēmijas, kas bija mērāmas tūkstošos, savāca mans priekšnieks un kaut ko atsvieda savam vietniekam, jo atklāti viņu saucu par tautas nodevēju – viņš bija beidzis Viļņas partijas skolu. Tad nu visādi iemesli atradās man paredzētās prēmijas neizmaksāt. Bet tāpat jau kaut kas tika.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *