Dombrovski, pēdējais laiks arestēt DP un SAB

GranVēlreiz par valodu un DP noziedzniekiem

Latviešu valoda, tas ir pamatu pamats latviešu nācijai. To arī labi saprot mūsu ienaidnieki,- krievu šovinisti, žīdu cionisti un arī latviešveidīgie kangari. Krievus un žīdus vēl varētu daļēji saprast, jo ir pieskaitāmi pie parazītu tautām, kuri māk dzīvot tikai un vienīgi uz citu tautu rēķina. Šīs divas tautas ir arī pieskaitāmas pie visnežēlīgākajām un asinskārākajām tautām pasaulē !!!

 Bet latviešu kangari ? Arī šie nožēlojamie tautas atkritumi, ja labi padomā, ir saprotami. Par kangaru paliek, protams, pie attiecīgiem apstākļiem, indivīdi no tautas gļēvākās daļas. Viņiem ir vāji vai arī nemaz nav attīstīta Sirdsapziņa. Viņi ir nežēlīgi pret citiem un zemiski pakļāvīgi stiprākajam. Ar vienu vārdu sakot- viņi ir pieskaitāmi pie civilizācijas atkritumiem. Juku laikos šie draņķi vienmēr uzpeld virspusē. Latvijā tas notika Atmodas laikā. Šos „atkritumus“ šodien savā labā izmanto krievu šovinisti un žīdu cionisti, lai iznīcinātu latviešus kā etnosu. Vai tas šiem draņķiem izdosies, saprotams, ka nē, bet ļaunumu viņi pastrādās vēl daudz.

Uldis Duka,kuru noslepkavoja 4. maija kliķes DPPateicoties kangariskajiem atkritumiem, ar Peteru, VVF, Pabriku, Zatleru, Ēlerti, Reiniku un d.c. no šīs šlakas priekšgalā, mēs esam tur, kur mēs esam.

Foto: Reinika(DP) šakāļu bandas upuris Uldis Duka.

KGB Reinika švaļu kantoris pūlas vaiga sviedros kriev-žīdu noziedznieku labā. Reinika banda, ar bijušajiem “gēbistiem” priekšgalā, praktiski cīnās pret visu latvisko. Visas, latviešu tautības cilvēku, slepkavības tiek veiktas ar šī bandītiskā iestādījuma rokām. Reinika iestāde veica arī Ulda Dukas slepkavību, lai viņa vietā varētu iebāzt žīdu cionistu, slepkavu, čekas ziņotāju, komunistisko izdzimteni Ābramu Kļockinu. Tas viss, protams, ka notika ar paša Kļockina aktīvu līdzdalību. Tāpēc arī šodien Latvijas informatīvajā telpā pārsvarā skan krievu valoda. Ar DP palīdzību savā tagadējā amatā tika arī kāds Edgars Kots, kurš iztapīgi kalpo krievžīdu mafijai, un uzstājas pret latviešu tautas nacionālajām vērtībām. Īsi sakot, bandīts, kurš, saņemot pieticīgu aldziņu, ir kļuvis par miljonāru ar turpat vai desmit privātīpašumiem, no kuriem daudzi ir ekskluzīvās vietās !!!

Krievu aģentsNoziedznieks-slepkavA.Kļockins KGB darbinieks un latviešu bendeMiljonārs Kots, kurš šodien atsrādā parādu krievu šovinistiem nīdējot latviešu valodu un latviešu tautu 

Foto: Noziedznieki (Kažociņš, Reiniks, Kļockins, Kots), kuri tiks tiesāti Nirngerga- 2 par genocīda īstenošanu pret latviešu tautu un sadarbību ar Krievijas nacistisko režīmu. Tiesiskuma atjaunošanas brīdī, šeit redzamie noziedznieki, centīsies Latviju pamest… . Tāpēc katra godīga cilvēka uzdevums ir aiztutēt šos noziedzniekus, un nodot likumīgajām latviešu tautas varas iestādēm tiesāšanai.

Protams, ka par to visu ir jāmaksā nodevas, jādegradē un jāiznīcina latviešu valoda. Šim atkritumam- Kotam, tā vien gribas sacīt: pēc tiesiskuma atjaunošanas LR, uz tavas muguras tiks “iztaisnots” gumijas steks, un tu iztaisnosies kā cērme pēc ķiploku devas, tu atdosi visu sazagto atpakaļ latviešu tautai… .Kas ar tevi notiks tālāk, pat briesmīgi iedomāties… . Tas pats “cērmes” variants attiecas arī uz slepkavu kantora „ģendirektoru“, noziedznieku Reiniku un pretekli Kļockinu.

DP visu LR informatīvo telpu ir piepildījusi ar šīm cilvēkveidīgajām gļotām- veidemaņu, ījābu, latkovsku, līcīšu un daudzu citu simtu atkritumu izskatā, kuri nīdē latviešu valodu… . Arī par interneta piesārņotājiem un dezinformatoriem DP nav aizmirsusi. Tribunāla i-vietnei arī ir pāris tādu pielipuši. Aktīvākais ir black_joker(Andris Lācis 37 g.v.), kurš vienmēr un visur aprej Tiesiskumu un latviskumu. Muļķis šis garīgais kastrāts nav, tātad strādā “kāda” uzdevumā !!! Kad bija runa par latviešu valodas izrunu un akcentu Miroslava Koža izpildījumā, tad šis pats black_joker centās dezinformēt lasītājus, ka, lūk ,Vācijā puse TV diktoru esot ārzemnieki un runājot ar akcentu ! Es dzīvoju Vācijas informatīvajā telpā, un par tādiem apgalvojumiem tikai jāpasmaida. Vācijā visi runā perfektā vācu valodā. Varbūt, ka ir kāds ārzemnieks, tad tas ir jāprasa pašam diktoram, jo pēc valodas tas nav nosakāms. Pat Bavārijā vācieši TV runā tikai literārajā valodā.

Tādiem „Kožiem“ nav ko meklēt Latvijas televīzijā. Tā ir izņirgāšanās par latviešu valodu. Un arī lojāls šis krievs nav Latvijai. Atcerēsimies šī “lojālista” lojālismu 9. maijā ! Viņš ir nožēlojams okupants, tāds pats kā Ušakovs un Loskutovs…, kuriem vieta ir nekur citur, kā aiz Zilupes. Ir labi, ka mums vēl ir tāds Lotārs Stūre, kurš cenšas aizstāvēt latviešu valodu. Un ir nožēlojami, ka atrodas tādas pretekles, kā Elita Veidemane, kura norej L. Stūri. Bet ko tad var sagaidīt no vienas čekas izvirtules, kura maucībā ar čekistiem pārdeva gan savu godu, gan tautu, gan Latviju. Visiem šiem izdzimteņiem sacīsim: uz satikšanos Tiesas dienā !

P.S. Jaunajai valdībai būtu jāsāk ar totālu DP un SAB arestu un nodošanu starptautiskajām iestādēm tiesāšanai par noziegumiem pret cilvēci ! Bet maz ticams, ka jēlais Dombrovskis spēs ko mainīt šajā noziedznieku perēklī- 4. maija respubļikā. Par iekšlietu ministri atkal iecelta Krievijas „pārstāve“ Ļinda Mūrņiece, neskatoties uz tautas protestu vēlēšanās. Ja Latvijā valdītu demokrātija, tad šai Krievijas specdienestu aģentei būtu jāsēž aiz restēm, bet pašlaik viss ir otrādi !!!

L. Grantiņš

14.11.10

You may also like...

58 komentāru

  1. Adolfs Hitlers saka:

    Arvien satraucošākas ziņas tiek saņemtas no labklājības citadeles Īrijas!!! Īrija ir izzagta līdz kliņķim, tūlīt var būt bankrots, kur latvieši tur kliņķis, latvieši ir zagļi, izzaga Latviju, izzaga īriju, izzog UK, kas būs nākamā latviešu upure?

  2. AG saka:

    Jukušais Grantiņš sākumā aicina par sūdiem balsot, tad viņus kritizē un beigās cer, ka tie apkaros citus sūdus!

  3. krievs saka:

    Nav iespējams saprast, kā cilvēks tādā vecumā var tik primitīvi domāt un izteikties.

  4. black_joker saka:

    ir saprotams, ja paskatamies, cik gadu autoram – vecums nenāk viens, pluss vēl psihiskās problēmas, pluss zvērīgs naids uz visiem tiem, kas ir pie varas, jo tie nav cienījamam Grantiņam devuši iespēju būt vismaz par finansu ministru, ja ne par premjerministru. Tāpat visiem viņa atbalstītājiem vajadzēja pēc viņu ieskatiem būt vismaz Saeimā, ja ne ministru amatos. Tā nu cilvēks savu naidu te izgāž….

  5. garāmgājējs to Adolfs Hitlers saka:

    Tu laikam slims esi! Parādi man, kā latvieši varēja izzagt Īriju vai Angliju? Islande arī piedzīvoja baigo kritienu, bet latviešu tur nebija. Bankas izlaupīja šīs valstis. Tie, kas visur saskata latviešu vainu, ir mīkstie krievu pakaļlaižas.

  6. garāmgājējs to black_joker saka:

    Tas autors ar sarkanbalstsarkano stāvēja pie pieminekļa tad, kad par to varēja atlauzt pirkstus (nav jau tā, ka krievu okupanteļi mūsdienās nesit latviešus par patriotismu)! Vai tu to spētu? Tik smuki pļūtīt māki, izplatot savu komunistisko un prokrievisko propagandu! Tu saproti, ka tādus naidnieka atbalstītājus kā tevi nicina VISĀS sabiedrībās. Kad vien tu te komentē, tas vienmēr saistīts ar visa latviskā noliegšanu. nevar vien beigt brīnīties, kādus izdzimteņus komunistu valdīšana Latvijā radīja! Prasās pēc kaut kā drastiska!

  7. black_joker saka:

    garāmgājējam – 1) tu nesaprati A_H sarkasmu- tas nebij domāts tieši, bet tipa izsmejot…2) es nerunāju par to, ko G ir darījis 80ajos- cepuri nost. Bet tas nenozīmē, ka tagad var atļauties ķengāt visus un par visu.
    Es arī 80beigās staigāju ar auseklīti un lentīti pasākumos, līdz tas nebij vairs vajadzīgs, jo LAT kļuva par brīvu valsti. Parādi, kur es komentāros slavinu komunismu un noliedzu latvisko- nocitē, esi tik laipns.

  8. garāmgājējs to black_joker saka:

    O.K., es atvainojos, jo protu atzīt savas kļūdas! Bet tikai tāpēc, ka izzadzēju un politmafijas dēļ Latvijās valda apātija, nevajag uzreiz skatīties atpakaļ lāča pieķēzītajā midzenī! Tas pieder pie “veco labo zviedru laiku” sindroma. Kur lepnums? Lai ko Grantiņš muldētu, tomēr visā šajā paranojā ir kaut kāda patiesība. Man pretīgi skatīties tās dažas televīzijas Latvijā, jo visur tikai un vienīgi krievu seriāli un krievu valodas dominance. Pretīgi! 90.gados bija daudz labāk dzīvot, jo toreiz par spīti visai nabadzībai vismaz TV bija daudz tīrāks. Kļockinam ir jāiet pensijā. Pietiek! Tad jau labāk skatos angļu seriālus (kas nebija retums 90.gados), nekā krievu mordobojus.

    Tā Latvija, par kuru cīnījāmies nav sasniegta! Pēc LTF aktiviātēm viss pazuda. Mēs nevaram uz tās putras, ko visādi komunistu doktrīnā izaudzinātie padomju politiķi radījuši Latvijā, turpināt būvēt valsti. Pašattirīšanās nav notikus. Ir atkal uzaugusi traumēta paaudze, kas netic saviem spēkiem, un visādu ārvalstu ideju pieņemšana vēl vairāk mazina mūsos pārliecību par saviem spēkiem.

  9. black_joker saka:

    garāmgājējam- nu kā vienmēr- konkrētas atbildes vietā blablabla…
    Nepatīk TV – neskaties- pa TV rāda to, kas piesien auditoriju un kas izmaksā pēc iespējas maz, nevis otrādāk…..Tātad cilvēkiem patīk šitas viss:):) es pa LTV1 un 7 tikai Sportus skatos un Dabas filmas un raidījumus, jo man ir 100 kanālu kabeļtelevīzija, kur vienmēr ko var atrat vācu kanālos , KHL vai Pokerchanel,vai Scy Fy.
    Pie mums TV vienkārši krievi daudz vairāk skatās, tādēļ ar tv dominē RUS seriāli un raidījumi.
    Paaudze nav traumēta- vienkārši viņai ir vaļā visas durvis – brauc un dari ko gribi, kā jau brīvas pasaules pilsonis. Viņi redz, ka izglītību labāk iegūt Rietumos, darba karjeru uzsākt Rietumos- liela daļa atgriezīsies tāpat. Savukārt par zemā IQ daļu nav ko saspringt- no tās tolka tāpat nav bijis un nebūs- tie dzīvos tur, kur dod par neko lielus pabalstus, maz jāstrādā un cenas krogā maziņas….

  10. Ilze saka:

    Vai AG nav kāds spiegs, kas izliekās par “latvieti”, kuram nepatīk latviska Latvija un varbūt ari latviešu valoda.Viņš nepatiesi uzbrūk tiem , kas to godā un aizstāv. Sevi godina par Hitleru.Varbūt ja nav spiegs, bet provokators gan,lai grautu un jauktu visu latvisko.Nesaprotami, ko viņš ar to vēlās panākt? Kas attiecās uz to lāci vai blak jokeri, tas jau ne tikai taisa provokacijas šeit, bet ari Aisbergā.

  11. Grāls saka:

    Par latviešu valodu jau nu Grantiņam vajadzētu cieši klusēt.
    Cik gadus Grantiņš tā arī nav iemācījies bez kļūdām rakstīt.
    Kā bija nesekmīgs, tā ari’palika.

  12. Miervaldis saka:

    Visu cieņu Lotāram Stūrem!Bet man ir baiga nojauta, kad Lotārs Stūre arī nav nekāds tīrais!

  13. black_joker saka:

    Ilzei- tev visi, kas nedomā tik greizi, kā tu un neaplej citus ar sūdiem, ir provokatori?? Jauka mēs tauta letiņi- pāris “patriotu” un 99% provokatoru…..
    Aisbergs pēdējā laikā iegrimis 100% sazvērestību teorijās un palasot komentus, plaiek nelabi, ka mums tik daudz psihiski nelīdzsvarotu cilvēku saradies

  14. garāmgājējs to black_joker saka:

    Sazvērestības teorijas tagad ir VISUR pasaulē! Palasot tavu čomu, krievu, domas par Latviju un pasauli kopumā, varētu rasties aizdomas, ka visi to vien dara, ka 200 gadus jau plāno shēmas pret Krieviju un nabaga krieviem nolej asinis. Ai, ai, ai! Bet vainīgi jau atkal latvieši! 1,5 milj. latviešu plāno iekarot 150 milj. krievu.

  15. Adolfs Hitlers saka:

    Krievijas ideologs: ja ar ASV kaut kas notiks, mēs vēlreiz okupēsim Baltijas valstis

  16. black_joker saka:

    garāmgājējam – nu krievi drīzāk ir tavi čomi, ne manējie:) Ja palasa krievu sazvērestības teoriju saitus, tad izskatās, ka visa vecā padomju propogandas industrija palikusi ārpus jebkādas kontroles- respektīvi- tie, kas būdami dažādu iedomu, māniju un citu psihisku ligu apsēsti izpaudās orgānu kontrolēti rakstot savas iedomas un izplatot tās rietumu pasaulē galvas jaukšanai, tagad, izmantojot internetu, radījuši veselu tīklu internetā, kur var atrast visu sākot no alienu rasu aprakstiem, beidzot ar “izskaidrojumiem” visam sākot no dabas katastrofām un beidzot ar lidmašīnu pēdām debesīs. Kaudzēm “akadēmiķu”, “profesoru” un citu it kā izglītotu un gudru cilvēku, tikai neesmu redzējis nevienu, kas būtu ko vairāk sacerējis par to, kas lapā lasāms….Atvaino, bet lasot “akadēmiķa” aprakstu par to, kā pēdējos gados alieni sadalījuši varu uz Zemes un ko šie plāno tuvākajos gados darīt – vienīgā reakcija ir nožēla, ka cilvēkam jumts aizbraucis, jo tas, kas tur sarakstīts neatbilst pat zema līmeņa fantastikai…
    Tāpat katrs, kas sevi ciena un uzskata, ka ir specs kādā jomā publicē internetā savu teoriju, jo citur jau to neviens neņem pretī. Un tā nu lētticīgie un līdzīgi apdalītie kaifā to visu lasa, par neiedomādamies, ka blakus saitā šis pats notikums izskaidrots pavisam savādāk un teorijas cita citai ir pretrunās.

  17. annamarija saka:

    Miervaldi! Nav prāta darbs uz šī grēcīgās Zemes cerēt atrast bezgrēcīgus eņģeļus. Tie ir tur, kurp dažs pārceļas, beidzis šīs Zemes gaitas…

  18. Miervaldis, Annamarijai saka:

    Es esmu dievturis, un eņgeļiem neticu, bet toties ja atklāsies kādi negatīvi jaunumi par Lotāru Stūri, tad man būs taisnība!Piedot, vai nepiedot….Lai tauta runā!

  19. asirietis saka:

    P.S. Šodien izlasītais portālā Diena.lv: Aizdevēji iespēju taupīt redz valsts pārvaldē, sociālajā sfērā, izglītībā un veselībā rosina atskārst, ka tas ir nožēlojami, tā augļotāju jaukšanās mūsu valdības darbā, un sevišķi nožēlojami, kad valdība ļaujas „kāpt uz galvas”, tieši kā nogrēkojies vīrs pacieš valdonīgas un glābjošas sievas norādījumus.

    Tas šķiet neticami un tāpēc rodas pamatotas bažas par kaut ko slēpjamu. Taču, ja tā ir patiesība, ja patiešām tie tur tik pamatīgi mēģina mūsu valsts vadīšanā iejaukties, pie kam, šķiet, visai sekmīgi, iespējams, ka mēs varētu ievērojami ietaupīt, pilnībā uzticot valsts pārvaldi SVF un kādiem vēl tur, bet likumdošanu – ES, jo nav nekāda labuma no mūsu varas institūciju praktizētās citur izlemtā dublēšanas.

  20. co saka:

    Asīrietis ļoti pareizi pasaka,tas tā arī būtu jādara-šī republika(publika)būtu valdniekiem jāuztic SVF un ES pārvaldībā.Varbūt viņi no daudzām zvērībām nokaunētos-latvieši tādu vārdu,kauns,nezina.

  21. annamarija saka:

    Miervaldim. Labi, netici eņģeļiem! Tici A.Brigaderei: Un vai tava sirds ir mirdzoša dimanta oliņa? bez neviena melnumiņa?

  22. Alfa saka:

    Nekas neliecina par to, ka Dombrovskis ir Latvijas ministru prezidents tā vārda īstajā nozīmē. Jebkurā citā normālā ES dalībvalstī valdības vadītājs, saņemot šādas atmaskojošas ziņas, sasauktu ārkārtas valdības sēdi un rīkotos. Pēc 1940. gada Latvijā nav bijis neviens valdības vadītājs, kas atbilstu valstvīra nosaukumam. Arī Dombrovskis der vienīgi par Namu pārvaldes pārvaldnieku.

  23. aģents saka:

    Kādi var būt rezultāti Dukas un citu noslepkavoto cilvēku slepkavības nozieguma atklāšanā, ja Latvijā pasūtījuma slepkavības izplāno, piemēram, Iekšlietu ministrijā sadarbībā ar Juristu biedrības prezidentu Aivaru Borovkovu?

  24. Miervaldis, Annamarijai saka:

    Es neko nesaku, be ja izrādīsies, kad man ir taisnība, tad Stūres nodevība nebūs nekāds melnaia netīrums, tas būs melns plankums!

  25. Ainars saka:

    šis ir viens rasistu blogs, tādu sūdu jau sen nebiju lasijis.

  26. Ainars-vēl saka:

    šis ir viens rasistu blogs, tādu sūdu jau sen nebiju lasijis, es pats esmu pārliecināts sarkanais fašists, bet nu šitā gan mēs nē, mēs darām asi, reāli, nevis, kā jūs -ar vārdiem

  27. Miervaldis saka:

    Apsveicu vis Latvjus un Latvijas patriotus valsts dzimšanas dienā!

  28. ainars saka:

    Vēl saka-sacītājam pie augstā goda fašista netikt.

  29. to AG saka:

    Nez ko tad tev tas Grantiņš ir nodarījia,neesmu lasījusi,ka piespriesta pakāršana,BET DERĒTU !!

  30. Miervaldis saka:

    Ainār – ja tev šitā otrā cilivizācijas padibenes, tevī izraisa godu, tad darīšanas ar šūdiem ir tev, nevis mums!

  31. Miervaldis saka:

    Ainārs – kārtējais izskalotais Latvis!

  32. Miervaldis saka:

    Black joker, Ainār – žēl jūsu!žēl tādu šī režījuma upuru kā jūs!Par rasistiem nepiekrītu, jo labi Grantiņu nepazīstu, bet viena daļa šajā mājaslapā rakstīta taisnība, jā!Bet jūs abus sagaida viena palāta, slimnīcā, kur jums noregulēs smadzenes uz pareizā viļņa, un zinu droši, kuru tautu jūs ienīdīsiet vairāk par visu pasaulē!Beigās jūs kļūsiet labi draugi, u dziedāsiet līgo dziesmas, svētīsiet mūsu svētās dienas, pie brīvības pieminekļa, iesiet uz dziesmu svētkiem, un pakoklēsiet kokles!Tas viss būs!Un beigās jūs redzēsiet piekaujam tos cūkas, kuri jums tās smadzenītes pievienoja tam matrixam!

  33. Miervaldis saka:

    Kuru tautu “pēc tam” jūs ienīdīsiet vairāk par visu pasaulē – mans labojums!

  34. Ainars saka:

    Es paliek pie sava un sak jumsim velreiz: šis ir viens rasistu blogs, tādu sūdu jau sen nebiju lasijis, es pats esmu pārliecināts sarkanais fašists, bet nu šitā gan mēs nē, mēs darām asi, reāli, nevis, kā jūs -ar vārdiem, jo mēs jus žmiedz pa riktig, a ne muldot

  35. black_joker saka:

    Miervaldim- liec to “Aināru” mierā- neredzi, ka viņš grib tevi izaicināt? šādi aināriņi pat Rīgas Dinamo spēles komentos pozicionē sevi “pareizi”, lai tik kāds uzsāktu ar viņiem cepties.

  36. Miervaldis saka:

    Black joker – tas Ainārs gadijumā nav tavs draugs tagad?Deva diviem mērkaķiem paspēlēties ar datoru!Bet ja tā nav – tad tas nav arī nekāds brīnums!Nacionālistiem saskaroties ar patreizējo Latvijas sabiedrību, ir jāapzinās, kad tie ir iekodēti uz vienu virzienu, un ar izcilību kalpo saviem kodētājiem!Nav viņi nekādi LR pisoņi, nav, un dabīgi, kad “patērētāji” neuzskatīs par vajadzīgu svētīt savas tautas svētku dienas, godāt savas valsts simbolus!Labāk ar okupantu iedzert pa čarkai….šie kodētāji ir krievi un čigāni!Bet valsts to vissu atbalsta!Palikušie Latvji to nekad neaizmirsīs! Nekad!Tādus Lativiešus kā Ainārs un Andris Lācis, šiem varturiem arī vajag!šie krievi ir pamatīgi ietrennējušies eiroparlamentā, un nesaprot, kad šādi appieties ar Latvju tautu ir bīstami!Nu ko darīt?Mums tādi Aivari un Andri Lāči būtu ļoti tālu jāpasūta, jo viņi ir tautas atkritumi!īstajai Latvju tautai tagad nav naudas, ar ko bērnus skolā sūtīt, bet nekas, viņi to vissu atcerēsies, un jaunā “tautas tiesa”, būs Lāčplēša svētīta, jo spēs izdabāt īstajai Latvju tautai!Baidaties tautas mēsli, baidaties!Visi jūsu pārdarijumi Latvju tautas genofonda atmiņā ierakstās!Un jūs visi man sapratīsiet, kurš līksmi, kurš sāpīgi, bet “tautas tiesa” zinās, kas ir kas!Ai, ai kā tie dzērāji čigāni ar krieviem to sapratīs!Un jūs divi arī sapratīsiet, kad jūs ir izmantojuši nelietīgi žurkas, kurus atbalsta neočekistu banda!Jūs ar laiku sapratīsiet kas jūs bijāt tad, un uz kurieni jums jātiecas tad, kad jums to matrixa vadu izķibinās no pakaušiem!ā, jūs domājat, kad esat baigi labie LR pilsoņi?!Nekā!Jūs nelaimīgie!Jūs domājat, kad ēdat par savu maizi, kad esat baigi labie? esat gudri un “profesionāli”, savā jomā?Nekā!Patiesībā jūs esat nelaimīgi nocopēti Latvju bērniņi, kurus tie čigāni (smirdīgie parazīti), ir nocopējuši kā mācēdami!Jā!Viņiem tās iemaņas šūpulī ir nākušas no tā ragainā, bet dabiski, kad viņu slinkums, ir viņu vājums, kuru mēs varam izmantot!Nu krievi ir arī slinki, tā ir šo okupantu vienojošā pazīme!Tālāk neiedziļināšos, bet patiesībā jūs abi dzīvojat kolbās, kuras radijuši čigāni, un uztur DP, Reinika un Godmaņa vadībā!Tas čigānelis ar gudru ziņu raksta ziņas jūsu smadzenēm, kas notiek ar Godmaņa bandas ziņu!Nolādētās slāvu drupas, pēc viņu ālēšanās!īstie Latvji tagad izdzīvo kā māk, nav ar ko bērnus apģērp, nav pašiem ko ēst!Dabīgi, kad šādai varai ir vajadzīgi tādas maitas kā jūs divi!Nekas, nekas, tauta savu viedokli pagājušās saemas vēlēšanās ir teikusi, paskatīsimies, kas VL ir par putniem, paskatīsimies!Ja notiks labākais variants (uz kuru es ļoti ceru), un izveidosies Latvju tautas nacionāla valsts, tad īstie Latvji būs vajadzīgi šāi jaunajai varai, ne tādi Latvju tautas atkritumi, kā jūs divi, tādēļ pašlaik tādus tipus kā jūs, vajag ļoti tālu pasūtīt, kā jau es augšā minēju!

  37. black_joker saka:

    skaidrs, Miervaldi- aplūko šo saitu internetā, tur par tavu vainu ir detalizēts apraksts sniegts- http://en.wikipedia.org/wiki/Delusions

  38. kasjauns saka:

    http://www.kasjauns.lv/lv/news/lietuva-miklainos-apstaklos-boja-gajusi-imanta-daudisa-meita-enrika&news_id=33636

    Lietuvā mīklainos apstākļos bojā gājusi Imanta Daudiša meita Enrika

    22.novembris 2010
    11:07

    Lietuvas galvaspilsētā mīklainos apstākļos mirusi kādreizējā politiķa un diplomāta Imanta Daudiša meita Enrika, kura strādāja „Parex bankas” meitas uzņēmumā Lietuvā.

    Viļņā mīklainos apstākļos bojā gājusi kādreizēja Latvijas politiķa Imanta Daudiša meita Enrika.
    Lietuvas plašsaziņas līdzekļi raksta, ka 13. novembrī pulksten 23.00 kādā Viļņas dzīvoklī atrasts 36 gadus vecas Latvijas pilsones līķis. Vēlāk, konkretizējot informāciju, tika atklāts, ka bojā gājusī ir Enrika Daudiša. Par nāves apstākļiem skaidrības nav, bet uz mirušās ķermeņa bija zilumi un asinsizplūdumi.

    Saistībā ar notikušo Lietuvas policija vispirms aizturēja, bet pēc tam atbrīvoja
    Daudišas 39 gadu veco draugu, kurš bija alkohola reibumā. Policija pieļauj, ka sievietes nav gājusi bojā vardarbīgā nāvē, tā, iespējams, iestājusies pēc smaga kritiena pa kāpnēm.

    Lietuvas ziņu portāls delfi.lt raksta: „Nāves cēlonis tiks noskaidrots izmeklēšanā. Ir aizdomas, ka negadījuma brīdī sieviete ir bijusi alkohola reibumā.”
    Enrika Daudiša vairāk desmit gadus dzīvoja un strādāja Lietuvā, bija «Parex bankas» meitas uzņēmuma Lietuvā „Parex faktoringas ir lizingas” valdes locekle.

    Enrike dzimusi un augusi Rīgā savulaik populārā politiķa, Augstākās Padomes, 5. un 6. Saeimas deputāta, kādreizējā Latvijas vēstnieka Krievijā un Lielbritānijā Imanta Daudiša ģimenē. Viņas tēvs pēkšņā nāvē no infarkta mira 2002. gadā 57 gadu vecumā. Pirms tam bojā gāja arī Enrikas brālis.

    Kāda mirušās paziņa „Neatkarīgajai Rīta Avīzei” pastāstīja: „Enrikai ļoti patika ceļot. Man liekas, ka viņa bijusi visos kontinentos, izņemot Austrāliju. Viņai ļoti patika braucieni uz Keniju un Malaiziju, bet par Sardīniju viņa vispār bija stāvā sajūsmā. Apbrīnoju viņas drosmi doties pārbraucienos ar jahtām. Žēl, ka ir notikusi tāda traģēdija, jo Enrika vēl tik daudz gribēja redzēt un pagūt izdarīt.”

  39. Sigurds Graudiņš saka:

    Sigurds Graudiņš, 22.11.2010 23:15

    Bet , vai lielākā KRIEVIJAS daļa spēj ŽIDIEM PIEDOT SARKANO TERORU KRIEVIJĀ…???
    Kā arī AKCEPTU – SIST KRUSTĀ – JĒZU KRISTU…???

    vesture, 22.11.2010 23:16

    Liela dala krievu nespej zidiem piedot to, ka zidi izveidoja Krievija asinaino komunistisko rezimu.
    Liela dala latviesu nespej zidiem piedot to, ka zidu raditais komunistiskais rezims kurs izpletas Krievija okupeja Latviajs neatkarigo valsti 1940.gada un veica genocidu un holokaustu pret latviesu tautu.
    Sodiens Latvija ir redzamas tam, kas notiek ar valsti un tautu, kura ir izgajusi cauri okupacijai, genocidam 50. gadu garuma.
    Zidiem nevajadzetu iedomaties un but iedomigiem, ka vin ir tikai vienigie cieteji.
    Daudz vairak ir cietusi latviesi, iaguni, krievi, ceceni, lietuviesi, ukraini, baltkrievi un pasi vaciesi…., protams, neviens nenoliedz, ka zidi nebutu cietusi II Pasaules kara, bet vinu, zidu ciesanas nevajadzetu celt pari citu tautu ciesanam un zaudejumiem, jo tas ir vienkarsi amaorali.
    Kapec netiek verti visi Hitleriskas Vaciajs arhivi vala, lai uzzinatu vestures patiesibu? kam ir izdevigi sos arhivus turet noslepenotus?

  40. Miervaldis saka:

    Black joker – redzams tevi nepārņem pretīguma sajūta, kad viens cilveks spēlējas ar tik lielām vērībām!

  41. Miervaldis saka:

    Black joker – tā tev liekas!Tev ir daļēja taisnība, bet tu neredzi vainu pašā sabiedrībā!

  42. black_joker saka:

    ar ko spēlējas ? un kas spēlējas? neiebraucu galīgi.

  43. Miervaldis saka:

    Linard Grantiņ – šie kropļi samaksās pēc pilnas programmas, to es varu 100 punkti pateikt….

  44. Miervaldis saka:

    Black joker – šitie kļockini nemaz neapzinā, ar kādām vērībām viņi spēlējas!Un to nesaprot, kad viņš par to samaksās pēc pilnas programmas!Dabīgi tu to nesaproti, jo juridiski esi viņiem līdzvērīgs!Tu, un tev līdzīgie samaksās pēc pilnas programmas!Jūs nesaprotat, ar ko jūs spēlējaties, bet drīz jūs sapratīsiet, sāpīgi sapratīsiet!

  45. black_joker saka:

    Miervaldi- nu nemaz neapzinies, ka šobrīd aicini uz nemieriem. Pilsoni priekšniek- lūdzu piefiksējiet.

  46. kasjauns saka:

    http://www.kasjauns.lv/lv/news/apinim-aizdomas-ka-murniece-piesedz-nelegalu-cigaresu-fabriku-ministre-gatava-tiesaties&news_id=3387

    Apinim aizdomas, ka Mūrniece piesedz nelegālu cigarešu fabriku. Ministre gatava tiesāties

    25.novembris 2010
    12:44

    Iekšlietu ministre Linda Mūrniece pieprasa Latvijas Ārstu biedrības prezidentam Pēterim Apinim atsaukt publiski pausto informāciju par to, ka viņa varētu piesegt nelegālu cigarešu fabriku.

    Šodien NRA publicēta intervija ar Apini, kurš paudis aizdomas, ka Latvijā ir nelegāla cigarešu fabrika, kuru piesedz Mūrniece. Viņš esot dzirdējis runas, ka Latvijā tiek nelegāli ražotas cigaretes, turklāt, iespējams, tieši ar šo rūpalu saistīta iekšlietu ministres stiprā vēlme saglabāt amatu arī jaunajā valdībā.

    “Esmu no daudziem avotiem dzirdējis, ka Latvijā tiekot nelegāli ražotas cigaretes, iespējams, uz tām pašām iekārtām, ar ko kādreiz “House of Prince” ražoja “Elitu”. Un, iespējams, šīs ražotnes savu produkciju izplata tieši caur vairumtirgotājiem. Bet to nevar paveikt bez policijas pieseguma. Dievs dod, lai man nebūtu taisnība, ka ar tabakas ražošanas piesegumu bija saistāma agresija, ar kādu atpakaļ amatā tika bīdīta Linda Mūrniece,” šodien intervijā laikrakstam norāda Apinis.

    Viņš arī norāda, ka “liela daļa muitnieku, robežsargu un policistu patiesībā nevis apkaro kontrabandu un nelegālo ražošanu, bet gan to piesedz”.

    Reaģējot uz šo interviju, Mūrniece uzdevusi Valsts policijas priekšniekam ģenerālim Valdim Voinam uzaicināt Apini sniegt viņa rīcībā esošo informāciju policijas darbiniekiem.
    Iekšlietu ministre arī apsver iespēju tiesāties ar Apini.

    Kā piebilda Liepa, Mūrniece šodien arī vērsusies prokuratūrā ar iesniegumu, lūdzot sākt kriminālprocesu par Apiņa paustajiem izteikumiem, jo Ārstu biedrības prezidents ministri esot apmelojis.

    LETA/Foto:LETA

  47. kasjauns saka:

    http://www.pietiek.com/raksti/parex_krahs_kadam_liecibam_izvelejas_noticet_prokuratura

    Sākums
    Kas mēs esam
    Kontaktinformācija
    Jūsu ieteikumi un jautājumi
    RSS
    Ja vēlaties mūs atbalstīt
    Reģistrēties
    Ienākt[X] E-pasts

    Parole

    Atcerēties šajā datorā

    Aizmirsu paroli
    Inkēns tiesu izpildītāju ķetnās

    Parex krahs: kādām liecībām izvēlējās noticēt prokuratūra
    L. Lapsa
    22.11.2010.

    Izbeidzot kriminālprocesu par valsts amatpersonu iespējamām noziedzīgajām darbībām vai nolaidību saistībā ar Parex bankas krahu un tās pārņemšanu, Ģenerālprokuratūra izlēma noticēt ministru un citu amatpersonu vienbalsīgajiem apgalvojumiem – visi lēmumi pieņemti labākajā iespējamā veidā. Pietiek šodien publicē izteiksmīgākos fragmentus no bijušo ministru, kā arī Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāju prokuratūrā sniegto liecību atreferējuma.

    Ivars Godmanis:
    – Bijušajiem lielajiem akcionāriem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim, paliekot bankas valdē, pēc Ieguldījuma līguma parakstīšanas bijis uzdevums nodrošināt, lai noguldījumu aizplūšana samazinātos. Tas, ka nerezidenti nepieprasīja visu savu noguldījumu atmaksu pirmajās dienas pēc bankas pārņemšanas, varētu būt bijušo akcionāru darbības rezultāts, taču pilnībā apturēt noguldījumu aizplūšanu no bankas nav izdevies.

    – 8. novembrī valdības sēdē pret ierobežojumu uzlikšanu bankas saistību izpildei laikā, kad valsts pārņem banku, iebilda Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, un valdības locekļi šādu lēmumu nepieņēma. FKTK tika uzdots turpināt sekot situācijai bankā un sagatavot atkārtotu šī jautājuma skatīšanu, ja strauji sāk samazināties bankas aktīvi.

    – Gadījumā, ja kaut kādu iemeslu dēļ nesniegtu valsts atbalstu Parex bankai un tā bankrotētu, problēmas būtu citām bankām ar Latvijas kapitālu, jo arī tām būtu problēmas ar sindicēto kredītu devējiem.

    – Pats personīgi nekādu labumu no valdības pieņemtajiem lēmumiem Parex bankas sakarā neesot saņēmis un neesot guvis nekādu labumu, kā arī neesot zināmi šādi fakti par kādu citu valdības locekli vai kādu citu personu.

    Atis Slakteris:
    – Raksturojot finanšu situāciju valsti laikā, kad kļuvis finanšu ministrs, norādīja, ka visiem bijis iespaids, ka valsts ekonomikas attīstība turpināsies. Tomēr jau bijis redzams, ka nodokļu iekasējumi samazinās un jau pieņemtais 2008.gada budžets nepildās, un rodas nepieciešamība grozīt šo budžetu, to samazinot.

    – 2008. gada 8. oktobrī starpinstitūciju dienesta sanāksmē FKTK priekšsēdētāja Irēna Krūmane informējusi, ka ik dienu notiekot operatīva banku likviditātes uzraudzība un intensīva kapitāla pietiekamības kontrole, norādot, ka abi šie rādītāji turoties virs noteikto normu robežām visām bankām.

    – Valdības uzdevumā vadījis sarunas ar Parex bankas pārstāvjiem. Pirmā tikšanās 3. novembrī bijusi īsa – izzināta abu pušu pozīcija un pilnvaras. Sajās sarunās Kargins norādījis, ka akcionāri atbalsta Parex bankas un Hipotēku bankas apvienošanu, un apstiprinājis, ka Parex bankai ir vajadzīga finansiāla palīdzība no valsts – gan bankas pamatkapitāla palielināšanai, gan valsts palīdzība depozītam.

    – Valdības pārstāvjiem nav bijis iespēju uzspiest tikai savu pozīciju akcionāriem, tādēļ sarunās nofiksējuši tos nosacījumus, kādus sarunās spējuši panākt un kas bijuši maksimāli tajā brīdī izdevīgāki valstij, kaut arī ne visi nosacījumi bijuši tādi kā Ministru kabineta 04.11.08.g. sēdes protokollēmumā. Pēc tam uz valdības 08.11.08.g. sēdi sagatavots ziņojums par šo sarunu rezultātiem.

    – Arī tagad uzskata, ka, pārņemot Parex banku, tūlītēja ierobežojumu uzlikšana būtu kļūda, kuras sekas būtu bankas lielāka nestabilitāte un neprognozējamas sekas Latvijas banku sistēmā.

    – Arī pēc Ieguldījuma līguma parakstīšanas turpinājušās sarunas ar Parex bankas lielākajiem akcionāriem Karginu un Krasovicki, panākot izmaiņas šajā līgumā. Šīs izmaiņas arī bijušas tikai valsts interesēs un tās nav bijušas labvēlīgas Karginam un Krasovickim.

    – Sarunu laikā ticis veikts maksimāli iespējamais, lai akcionāru noguldījumu procenti būtu samazināti līdz tādam apmēram, kādi vidēji bija tirgū šādiem noguldījumiem, bet tas nenozīmē, ka bija iespējams panākt vienošanos, ka šos procentus nemaksā nemaz.

    Kaspars Gerhards:
    – Latvijas Bankas prezidents Rimšēvičs akcentējis to, ka Parex banka ir sistēmiska banka, kura ļoti integrēta Latvijas tautsaimniecībā, un tās darbības apturēšana novestu pie nopietnām negatīvām sekām Latvijas tautsaimniecībā un liela daļa Latvijas uzņēmumu vienkārši nevarēja funkcionēt. Stabilizējot bankas darbību, tas pozitīvi ietekmētu arī uzņēmējdarbību un uzņēmumi varētu turpināt darboties.

    – Tai pašā laikā bijis skaidrs, ka nepieciešamo līdzekļu nevienam no scenārijiem valdības rīcībā nav. Tas esot atsevišķa pētījuma jautājums, kādas bijušas iespējas valdībai aizņemties naudu, izņemot to, kādu valdība pieņēma – par aizņemšanos no SVF.

    – Valdība nolēmusi sniegt valsts atbalstu Parex bankai, jo tā bija sistēmiska banka, kura nodrošina valsts un pašvaldību darbību un šīs bankas glābšana ļāvusi izvairīties no straujiem satricinājumiem Latvijas ekonomikā, kas, sliktākā scenārija gadījumā, atstātu smagu iespaidu uz Latvijas ekonomiku, ieskaitot Latvijas maksātspēju un citas sekas.

    – Par ierobežojumu uzlikšanu banku saistību izpildei diskusijas notikušas vairākās valdības sēdēs. Ierobežojumu uzlikšana radītu aizdomu ēnu par to, ka ar banku kaut kas nav kārtībā un bankas resursi ir limitēti, tādēļ tos sargā. Tieši šī iemesla dēļ – lai neradītu šo aizdomu ēnu – ticis nolemts ierobežojumus neuzlikt vienlaicīgi ar Ieguldījuma līguma parakstīšanu, kā to ierosināja FKTK.

    Mareks Segliņš:
    – Godmaņa viedoklis bijis, ka Parex banka ir jāglābj, nevis sargājot tās lielāko akcionāru intereses, bet gan domājot valstiski – domājot par Latvijas banku sistēmu kopumā un iespējamo Latvijas banku sistēmas problēmu ietekmi uz valsts finansiālo stāvokli.

    – No valdības sēdē Latvijas Bankas un FKTK vadītāju sniegtās informācijas bijis redzams, ka Parex bankas bankrota gadījumā no valsts budžeta varētu būt jāmaksā likumā paredzētā noguldījumu garantijas nauda – 660 miljoni latu, kā arī šis bankrots varētu izraisīt problēmas citām Latvijas bankām un arī Latvijas valsts budžetam nākotnē.

    – Īpaši spraiga bijusi 08.11.08.g. valdības sēde, kurā apspriesta informācija par Parex bankas noguldījumu aizplūšanu un nepieciešamību parakstīt Ieguldījuma līgumu. Tā bijusi sestdiena un FKTK vadītāja Krūmane, ziņojot par noguldījumu strauju aizplūšanu, sacījusi, ka nepieciešams rīkoties, jo, ja valdība nepieņem lēmumu par Ieguldījuma līguma parakstīšanu, tad pirmdien – 10.11.08. g. Parex banka ir jāslēdz.

    – Kategoriski pret ierobežojumu uzlikšanu bijis Latvijas Bankas prezidents Rimšēvičs. Tieši viņa stingrā pozīcija bijusi iemesls tam, ka Tautas partijā esošie valdības ministri valdības sēdes gaitā mainījuši iepriekšējo viedokli un nolēmuši balsot par Parex bankas pārņemšanu, bet nepieņemot lēmumu par ierobežojumu noteikšanu Parex bankas saistību izpildei.

    – Arī no šodienas viedokļa skatoties, valdības pieņemtie lēmumi par valsts atbalsta sniegšanu Parex bankai bankas kapitāla nostiprināšanā un bankas akciju iegādē bijuši pareizi lēmumi. Valdība lēmusi valsts interesēs, un nekādā gadījumā šie lēmumi nav bijuši pieņemti Kargina un Krasovicka interesēs.

    – Pēc Parex bankas Juridiskās daļas vadītāja Jāņa Skrastiņa teiktā, Parex bankas finanšu problēmas nav apzināta ļaunprātīga rīcība, bet gan neveiksmīgs banku bizness, sevišķi iegādājoties vērtspapīrus.

    Ainārs Baštiks:
    – Visus lēmumus valdībā pieņēmuši vienbalsīgi, jo Ministru prezidenta Godmaņa uzstādījums jau pašā sākumā bijis, ka gadījumā, ja jebkurš no valdības sēdē klātesošajiem iebilst izskatāmā lēmumprojekta pieņemšanai, šo lēmumprojektu nepieņem. Izteikties valdības sēdē bijusi iespēja ikvienam valdības loceklim un klātesošai personai.

    Vinets Veldre:
    – Gan tajā situācija, gan no šodienas viedokļa lēmums sniegt valsts atbalstu Parex bankai bijis pareizs. Pašā sākumā starp valdības locekļiem vismaz 60% bijuši pret valsts piedalīšanos Parex bankas glābšanā, bet, uzklausot speciālistu, t.sk. Latvijas Bankas un FKTK viedokli, ministri pieņēmuši lēmumu tomēr glābt Parex banku.

    Mārtiņš Roze:
    – Arī no šodienas viedokļa jautājumu risināšana par Parex bankas pārņemšanu valsts kontrolē notikusi maksimāli ātri, nodrošinot maksimāli iespējamo dokumentu sagatavošanas kvalitāti pie šī pārņemšanas tempa.

    – Saprotams, ka dokumenti varētu būt sagatavoti arī kvalitatīvāk, bet tad zustu šo lēmumu pieņemšanas ātrums.

    Ivars Eglītis:
    – Valdības sēdēs uzklausītā informācija bijusi pietiekama, lai izšķirtos par to, ka valdībai ir jādara viss, lai Parex banku pēc iespējas ātrāk pārņemtu, jo Parex bankas bankrota gadījumā, valstij no budžeta trīs mēnešu laikā būtu jāizmaksā apmēram 660 miljoni latu noguldītajiem, kā arī būtu citas negatīvas sekas.

    – Izbrīnu radot, kāpēc masu mediji skaidri un saprotami nepastāsta par iemesliem, kāpēc Parex banka bija jāpārņem, jo daudzi materiāli, kas tika skauti valdības sēdēs 2008.gada novembrī, jau ir publiskoti.

    – No sniegtās informācijas sapratis, ka Parex bankas bankrota gadījumā problēmas varētu būt arī sešām bankām ar Latvijas kapitālu, kurām nebija mātes bankas ārzemēs.

    – Valdības pilnvarotās personas finanšu ministra Slaktera vadībā veda sarunas ar bankas akcionāriem un valdes pārstāvjiem, informējot par šo sarunu gaitu un rezultātiem. Sarunas bijušas smagas, jo akcionāri centušies iegūt sev pēc iespējas vairāk labuma no šī līguma, tomēr principiālos jautājumos valdības pārstāvji nav piekāpušies.

    – Valdībā pieņemtie lēmumi Parex bankas jautājumā pieņemti valsts interesēs, ņemot vērā to informāciju, kuru sniedza speciālisti. Ņemot vērā tajā laikā strauji mainīgo situāciju Parex bankā, gan Latvijas banku sistēmā, lēmumi tikuši pieņemti savlaicīgi un ātri.

    Ilmārs Rimšēvičs:
    – FKTK viņam kā Latvijas Bankas prezidentam regulāri sniegtā informācija par likviditāti līdz 2008.gada oktobra mēneša beigām liecinājusi, ka Parex bankai likviditāte atbilst noteiktajām prasībām. 22.10.08. g. Kargins lūdzis papildu resursus bankai pret ķīlu noguldījumu aizplūšanas gadījumā. Informējis, ka no Parex bankas aizplūst noguldījumi, bet nav zināms kāpēc. Noguldījumu aizplūde bijusi vērojama ne tika Parex bankā.

    – Uzskata, ka noguldījumu aizplūšanai bijuši trīs faktori – cīņa starp bankām par noguldījumu piesaisti, vispārējā tirgus situācija pasaulē, kad finanšu līdzekļu izsīkums finansu tirgos notika visā pasaulē, un presē parādījusies informācija, ka Latvijas valdība budžetā plāno paredzēt sniegt garantijas bankām un tam sekojošās baumas par bankām, kurām šādas garantijas būtu nepieciešamas.

    – Latvijas valsts institūcijas konkrētai banku krīzes situācijai bijušas gatavas.

    – Valsts atbalsts būtu jāsniedz sistēmiskai bankai, paskaidrojot, ka pēc būtības sistēmiska banka ir banka, kuras aizvēršana un apstādināšana varētu izraisīt ļoti nopietnas un tālejošas sekas Latvijas tautsaimniecībai. Latvijā nav noteikts, kuras bankas ir sistēmiskas bankas, un tas ir ar nolūku, lai šīs bankas neuzņemtos neattaisnoti riskantas operācijas, zinot, ka valsts tās glābs. Uzskata, ka bankām nav jāzina, vai valdība krīzes situācijā to glābs vai neglābs.

    – Valdības lēmumi par ierobežojumu nenoteikšanu Parex bankas saistību izpildei bijuši pareizi, norādot, ka ierobežojumu uzlikšana Parex bankai tomēr bijusi kļūda, kura ir viens no iemesliem, kādēļ valdība nevar pārdot Parex banku pašlaik.

    Irēna Krūmane:
    – Pēc ASV bankas Lehman Brothers bankrota 2008.gada 15.septembrī visā pasaulē pastiprinājusies noguldītāju vēlme izņemt savus noguldījumus no bankām un aktualizējies valsts garantēto noguldījumu apjoma jautājums. Šajā laikā iestājusies pilnīga likviditātes krīze finanšu tirgos, bet no 2008.gada oktobra beigām faktiski nav bijusi iespējama nekāda aizņemšanās starptautiskajos finanšu tirgos. Tas art bijis tas iemesls, kāpēc vēlāk Latvijai vienīgā iespēja bijusi griezties pēc finanšu palīdzības pie starptautiskajām finanšu institūcijām.

    – Pēc banku atskaitēm bijis redzams, ka 2008.gada septembra otrajā pusē – oktobra sākumā sākusies strauja noguldījumu izņemšana skandināvu bankās Latvijā. Atsevišķās bankās noguldītāju vēlme izņemt noguldījumus beidzās tikai brīdī, kad Saeima pieņēma likumu par valsts garantēto noguldījuma summas palielināšanu un izmaksas termiņa saīsināšanu, harmonizējot to ar citām Eiropas Savienības valstīm.

    – Parex bankā noguldījumu aizplūšana bijusi saistīta gan ar noguldītāju uzticības zudumu un bažām par bankas nespēju aizņemties naudas līdzekļus, gan arī pašu lielāko akcionāru rīcību nepalielinot bankas kapitālu ievērojamā apmērā un izņemot savus naudas līdzekļus. Ņemot vērā radušos situāciju, FKTK Padome 31.10.08.g. pieņēmusi lēmumu par ierobežojumu uzlikšanu bankai, bet 03.11.08.g. par situāciju Parex bankā un iespējamiem riskiem gan bankas bankrota gadījumā, gan pārņemšanas gadījumā bijuši spiesti informēt valdību un finanšu ministru, lūdzot sasaukt ārkārtas valdības sēdi šajā jautājumā.

    Jānis Brazovskis:
    – Pirmās indikācijas par problēmām pasaules banku sistēmā parādījušās 2008. gada vasaras sākumā, kad bijis skaidrs, ka lielākās problēmas varētu bankām, kurām nav ārvalstu mātes banku. Viena no tādām bankām bijusi Parex banka, kurai arī FKTK pievērsusi uzmanību

    – Neskatoties uz to, ka 2008.gada pirmajā pusgadā Parex banka strādājusi ar peļņu, 2008.gada augustā bijis skaidrs, ka varētu būt problēmas ar aizņemšanos starptautiskajos finanšu tirgos un bijusi iespēja, ka starptautiskie aizdevēji nepārfinansēs sindicētos kredītus. Sarunā ar Karginu un Ēriku Brīvmani 2008.gada augustā, atbildot uz šīm bažām, Kargins teicis, ka viņš apzinās, ka laiki būs grūtāki kā līdz šim, bet lielākie bankas akcionāri nedomā Banku pamest, atbalstīs ar viņiem pieejamiem līdzekļiem – runa bijusi par 20 miljoniem latu.

    – Kargins solījis, ka viņi strādās ar noguldītājiem, piesaistīs noguldītāju buferi un līdz 2009.gada februārim viņi spēs uzkrāt likviditāti un norēķināties ar sindikātu. Tajā laikā netika runāts par noguldījumu aizplūšanu, jo tobrīd noguldījumi vēl būtiski neaizplūda.

    Prokuratūras konstatētais:
    – Nopratināšanā Ministru kabineta locekļi nolieguši, ka būtu saņēmuši kādus prettiesiskus labumus par valdības pieņemtajiem lēmumiem Parex bankas sakarā, un viņiem neesot arī zināmi fakti, ka kāds cits valdības loceklis vai cita persona tādus būtu saņēmusi.

    – Nopratināšanā Kargins un Krasovickis liecinājuši, ka ne viņi, ne viņu uzdevumā kāda cita persona neesot valsts amatpersonām devusi kādus kukuļus, lai pieņemtu lēmumus viņu labā, un neviena valsts amatpersona viņiem arī neesot prasījusi dot kādus materiālus labumus par gatavotiem un pieņemtajiem lēmumiem Parex bankas jautājumos.

    – No Satversmes aizsardzības biroja, Militārās izlūkošanas un drošības dienesta, Drošības policijas, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja atbildēm redzams, ka šo operatīvās darbības subjektu rīcībā nav informācijas un faktu par to, ka amatpersonas, kuras piedalījušās lēmumu sagatavošanā un pieņemšanā par valsts atbalsta sniegšanu Parex bankai un Parex bankas pārņemšanu, būtu šos lēmumus pieņēmušas mantkārīgā nolūkā vai par to prettiesiski pieņēmušas materiālas vērtības, mantiskus vai citāda rakstura labumus.

    Trešdien Pietiek publicēs pārskatu par tiem būtiskajiem faktiem saistībā ar amatpersonu darbību un bezdarbību, kurus Ģenerālprokuratūra uzskatīja par labāku neņemt vērā.

  48. kasjauns saka:

    http://www.pietiek.com/raksti/dzenitis_bijis_spiests_aiziet_no_satversmes_aizsardzibas_biroja

    Ilggadējais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora vietnieks Uldis Dzenītis biroja bijis spiests pamest tāpēc, ka atklājušies fakti par nepamatoti izdotām pielaidēm valsts noslēpumam, nevis tāpēc, ka viņš būtu bijis noguris no darba SAB un 46 gadu vecumā vēlējies doties izdienas pensijā. Darbs valstij piederošās Parex bankas drošības direkcijas vadītāja amatā bijis kompromiss, kas Dzenītim piedāvāts, lai nevajadzētu palikt bez amata.

    Kāpēc pameta amatu
    SAB šefa vietnieka amatu Dzenītis ieņēma kopš SAB dibināšanas 1995.gadā. Pielaižu izsniegšana valsts noslēpumiem bija viena no Dzenīša atbildības sfērām, un tieši atklājušies fakti par nepamatotu augstākās kategorijas pielaižu (šāda pielaide nodrošina arī pieeju lielākajiem NATO noslēpumiem) izdošanu bijuši pamatā nelabprātīgajai amata pamešanai.

    Vairāki droši avoti, kurus nav iespējams atklāt, jo tie parakstījušies par valsts noslēpuma neizpaušanu, Pietiek atzina – uz to, lai Dzenītis atstātu SAB priekšnieka vietnieka amatu, „uzspieduši” partneri NATO, jo viņu rīcībā bijusi informācija, par nepamatotu augstākās kategorijas pielaides izdošanu arī kādai augstai armijas (NBS) amatpersonai, par kuru NATO bijušas aizdomas par sadarbību ar krievu specdienestiem.

    Jautājums par Dzenīti šovasar (jūlijā) ticis izskatīts arī Valsts prezidenta vadītājā Nacionālās Drošības padomē (NDP). Lai nesaceltos plašs skandāls, esot nolemts, ka Dzenītis amatu SAB pametīs pēc paša vēlēšanās, medijiem izplatot versiju, ka viņš dodas pelnītā izdienas pensijā.

    Tiesa, jau brīdi, kad ticis izlemts, ka Dzenītis amatu SAB atstās, meklēts risinājums, kā viņu iekārtot darbā, kas būtu saistīts ar drošības jautājumiem. Vieta Dzenītim atrasta valstij piederošajā tā sauktajā „vecajā” Parex bankā. Oficiāli par šo jauno Dzenīša amatu – Parex drošības direkcijas vadītājs – tika paziņots oktobra vidū.

    Vai turpina konsultēt?
    Tiesa, neoficiāli izskan, ka Dzenītis saites ar SAB nav pilnībā pārrāvis, – viņš esot SAB šefa Jāņa Kažociņa ārštata padomnieks. Ļoti labas attiecības Dzenītim esot ar Saeimas spīkeri, partijas Jaunais laiks līderi Solvitu Āboltiņu (Vienotība). Abi pazīstami jau kopš studiju laikiem, kad mācījušies Latvijas Valsts Universitātes Juridiskajā fakultātē.

    Pats Dzenītis nekādus komentārus par iemesliem, kāpēc pameta augsto amatu SAB, nav sniedzis. Arī SAB Pietiek ir atteicies sniegt plašāku informāciju par to, kāpēc Dzenītis darbu birojā pameta.

    Pēc SAB preses pārstāves Baibas Ratas-Saliņas Pietiek sniegtajām atbildēm, Dzenītis no SAB „devies izdienas pensijā, un izskanējušie minējumi par citiem amata atstāšanas iemesliem ir viennozīmīgi vērtējami kā izdomājumi”. Pēc SAB preses pārstāves atzītā, kadru mainība SAB esot ļoti neliela, taču arī darbinieki ar lielu pieredzi mēdzot pārtraukt dienesta attiecības.

    Jautāta vai tā ir tiesa, ka Dzenītis kā ārštata padomnieks aizvien sniedz padomus SAB šefam, B.Rata-Saliņa atbildēja izvairīgi, ne īsti apstiprinot, ne arī noliedzot šādu informāciju.

    „Dzenītis nav nekāda veida darba vai dienesta attiecībās ar SAB. Viņš neieņem ne SAB direktora, ne SAB ārštata padomnieka amatu. Tomēr nepieciešamības gadījumā valsts drošības iestādes turpina izmantot Dzenīša ilggadējo pieredzi likumdošanas jautājumos, kas saistīta ar valsts drošībās iestādēm,” norādīja SAB preses pārstāve.

    Dzenītis bija SAB otra augstākā amatpersona. Viņš SAB strādāja no tā pirmsākumiem, pirms tam bijis Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks, karjeru viņš sācis kā izmeklētājs Cēsu prokuratūrā. Neoficiāli tieši Dzenītis pēc tam, kad no SAB direktora amata aizgāja Lainis Kamaldiņš, tika dēvēts par galveno SAB neformālo vadītāju.

    Dzenīša amatu ieņēmis SAB Ārējās izlūkošanas pārvaldes darbinieks Andis Freimanis.

    Iespējamais iemesls – Rajevs
    Pēc neoficiālas informācijas, viens no tiem, kam ar Dzenīša parakstu bija izsniegta augstākās kategorijas pielaide dokumentiem, kas satur lielākos NATO noslēpumus, bijis Nacionālo bruņoto spēku (NBS) virsnieks, NBS Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos, pulkvedis Igors Rajevs.

    Partneriem NATO pret pielaides izsniegšanu Rajevam bijuši iebildumi, jo viņš, iespējams, varētu būt saistīts ar Krievijas specdienestiem. Tikai šogad augustā, kā ziņoja LTV raidījums Panorāma, augstākās kategorijas pielaide NBS virsniekam tika atteikta. SAB atteikuma iemeslus neatklāja, un līdz ar pielaides atteikšanu ilgstoši NBS strādājošais Rajevs tika atstādināts no tādu pienākumu veikšanas, kam nepieciešama augstākās pakāpes pielaide valsts noslēpumam.

    Rajevs jau kopš 90. gadu vidus ieņēma vadošus amatus Latvijas armijā, tostarp piedalījies tā dēvēto miera nodrošināšanas operāciju plānošanā Irākā, Afganistānā u.c.

    Mediji ziņojuši, ka 2008.gadā saistībā ar atsevišķiem gadījumiem, kas diskreditēja bruņotos spēkus, Rajevs (tolaik Sauszemes spēku komandieris) tika pārcelts dienestā Mācību vadības pavēlniecības komandiera amatā.

    Aptuveni gadu vēlāk, kad Rajevs tika atbrīvots no NBS Mācību vadības pavēlniecības komandiera amata, tika pieļauts, ka atbrīvošana saistīta ar lietu, kuras ietvaros Latvijas kontingenta karavīri tika turēti aizdomās par ieroču kontrabandu no Irākas, kur dienēja starptautiskajā operācijā. Kriminālprocess par iespējamo ieroču kontrabandu tika sākts 2006.gada jūlijā pēc Latvijas kontingenta atgriešanās no operācijas Irākā. Publiski informācija par to izskanēja tikai 2009.gada sākumā, un pagaidām nav ziņu, ka šajā lietā kādai personai būtu uzrādīta apsūdzība.

  49. kasjauns saka:

    http://www.pietiek.com/raksti/kad_banditu_aizsardzibas_birojs_vairs_nespej_pat_kartigi_sameloties

    Kad Bandītu aizsardzības birojs vairs nespēj pat kārtīgi sameloties
    L. Lapsa
    16.11.2010.

    Šodien portāls Pietiek publisko jaunus faktus par to, cik patiesībā cieši mūsu tā sauktais Satversmes aizsardzības birojs (SAB) vai vismaz atsevišķi tā pārstāvji ir saauguši ar noziedzīgo pasauli, un nez vai pēc pēdējo dienu publikācijām kāds – nu, protams, izņemot mūsu par nacionālo drošību visatbildīgākās augstās amatpersonas – šaubīsies, cik tiešām labi šai iestādei piestāv Bandītu aizsardzības biroja nosaukums.

    Savukārt, ja kādam kādas šaubas vēl tomēr paliek, to kliedēšanai var ieteikt rūpīgi izlasīt. paša Satversmes aizsardzības biroja vadības vārdā pirms pāris dienām izplatīto paziņojumu, kas spilgti parāda to „profesionalitātes” līmeni, kādā pašlaik ir mūsu bandītu piesedzēju un atbalstītāju kantoris.

    Tātad – atgādināšu: pēc tam, kad Pietiek publiskoja ziņas par augstas SAB amatpersonas Aigara Bora dzīvesbiedres Ivetas kopējo ilggadējo biznesu (ieskaitot bēdīgi slavenā Aston Martin iegādi) ar 140 miljonu naudas atmazgāšanā aizdomās turēto uzņēmēju Arti Hartmani, pār SAB sāka gāzties jautājumu jūra – kā to SAB komentē, vai būs pārbaudes, vai būs kriminālprocesi, utt.

    SAB direktors Jānis Kažociņš padomāja, padomāja un… nāca klajā ar paziņojumu, kas izgaisināja pēdējās šaubas par to, ar cik netīru lietu mums ir darīšana.

    Protams, tas tā nebija domāts, – augsti profesionālie Satversmes sargi acīmredzami vēlējās visas publiskotās „sliktās ziņas” apgāzt un taisnprātīgā sašutumā pierādīt to nepamatotību. Taču sanāca stulbi – gluži kā ar to SAB operatīvo automašīnu, kas pērn ar viltotiem numuriem un Iekšlietu ministrijas caurlaidi logā bija iemesta invalīdu stāvvietā pie viesnīcas Rīdzene.

    Pirmām kārtām pats SAB pirmoreiz atzina, ka varētu būt runa par biroja amatpersonas „it kā prettiesisku” rīcību, – līdz tam neviens medijs neko tik revolucionāru iedomājies nebija, un runāts tika tikai un vienīgi par SAB amatpersonas Bora ģimenes ienesīgo biznesiņu ar Hartmani.

    Otrkārt, Kažociņš savā paziņojumā skaidri apliecināja – jā, mums ir tāds darbinieks Bors (kaut dienu iepriekš tika apgalvots, ka SAB nekad un nemūžam nenosauks nevienu savu darbinieku, izņemot direktoru un preses sekretāri), kurš mums ir ļoti svarīgs un nozīmīgs.

    Un ne tikai apliecināja vien – treškārt, SAB direktors arī paziņoja, ka pirmoreiz Bora darbība nopietni pārbaudīta jau pirms „vairāk nekā četriem gadiem”, kad notikusi gan Ģenerālprokuratūras veikta pārbaude, gan SAB dienesta pārbaudes lieta…

    Te, protams, sabiedrība var teikt tikai lielu paldies Kažociņa kungam, – jo prokuratūra skaidri un gaiši paziņo, ka bez Kažociņa kunga nejaušajām atklāsmēm tā nekad neatzītu, ka vispār notikusi šāda pārbaude, kas klasificēta kā valsts noslēpums.

    Savukārt vēl lielāks paldies mūsu Bandītu aizsardzības biroja vadībai sakāms par to, ka kopumā tā sabiedrībai skaidri ir atzinusi: jā, mums jau pirms četriem gadiem bija zināms par mūsu vērtīgā kadra Bora ģimenes biznesiem, jā, mēs visus nākamos četrus gadus esam noskatījušies, kā Bors kārto lietas ar mūsu (vai viņa) piesegtajiem bandītiem, jā, šāda prakse mums ir pieņemama, turklāt galu galā savām vismaz pusnoziedzīgajām shēmām mēs taču esam saņēmuši atļauju no valsts visaugstākajām amatpersonām – jā, jā, pat no Vairas Vīķes-Freibergas, kas tāpat netieši piesaukta Kažociņa paziņojumā.

    Ar vārdu sakot, Kažociņa paziņojums komplektā ar līdz šim atklātībā jau nonākušo un mūsu vēl gatavojamo informāciju uzskatāmi rāda – mums tiešām ir darīšana ar Bandītu aizsardzības biroju, kas savā visatļautībā nonācis tik tālu, ka ir ne tikai caurcaurēm saaudzis ar visa veida noziedzību, bet zaudējis pat elementāru spēju saprātīgi samelot vai informāciju slēpt, bet ne stulbi atklāt.

    No sabiedrības informētības viedokļa tas, protams, ir jauki. Jautājums tikai: ja valsts tagadējām augstākajām amatpersonām ir vienalga, ka Satversmes aizsardzības birojs auklējas un „čupojas” ar bandītiem, nez vai vienalga varētu būt arī NATO struktūrām, aptverot, kādās ne pārāk tīrās rokās un ne pārāk gudrās galvās nonākusi vismaz daļiņa to noslēpumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *