Vai Latvijai vajag EIRO ?

MIGLA SARKANĀ- NOLĀDĒTĀ

ivars godmanisLRTT i-vietne, kā jau jūs esiet ievērojuši, lietas apskata arī no Garīgās puses. Daudziem tas rada naidu, jo tad mēs nonākam LIETAS BŪTĪBAI tuvāk, nekā tikai vadoties no tā, ko “noziedznieks” cenšas mums “ieborēt” ar savām salkanajām “patiesības” runām.

FOTO NOSAUKUMS: ĻAUNUMS

Pirms mēs sākam apspriest paredzēto tēmu par Ls vai EIRO lietderību mūsu Dzimtenē, piedāvājam kārtējo reizi pavērot šā, foto redzamā, purnu. Šajā “dzīvniekā” iemiesojas viss Latvijā esošais ļaunums. Šī fizionomija ļaunuma ietekmē ir zaudējusi jebkurus cilvēcības vaibstus.

Tas ir viens no Latvijas desmit miljardieriem, kurš “barojas” ne tikai no latviešu tautai nozagtās naudas, bet vairāk no tautas ciešanu enerģijas.

Tāda ir Ļaunā PAMATBŪTĪBA.

======================================

Vai Latvijai vajag EIRO ?

Tad ir jājautā, kāpēc ES bagātākā zeme Dānija neievieš EIRO ?

Runa Dānijā ir ne tikai par Eiro, bet viņi, ja atceraties, tad pirms gada gribēja atjaunot robežkontroli.

Kāpēc ?

Helmut Kohl. George Buch. Mihail GorbatchovTāpēc, ka no Krievijas nāca(droši vien arī tagad nāk) iekšā kontrabanda. Lai arī cik paradoksāli tas nebūtu, pāriet uz EIRO mūs spiež Krievijas bandītiskais režīms.

Foto: Un pēc ŠĪ Pakta pagarināšanas momentā tika apvienota Vācija.

LRTT arī šos noziedzniekus centīsies aizvilkt uz NIRNBERGA-2 http://tautastribunals.eu/?p=9706 (Deutsch)

Ar tādu valdību un banku vadību, kāda ir Latvijā šodien, ja pievienosimies EIRO zonai, Krievijas bandītiskajam režīmam Latvija kļūs par “zelta vārtiem” uz visu pasauli. Krievijas mafijai pavērsies milzu iespēja atmazgāt savu netīro naudu neierobežotā daudzumā.

Šodien Ls viņiem to liedz savas mazās kapacitātes dēļ.

Pirmais un vienīgais nosacījums visam, vai tas būtu Ls vai EIRO, ir valdības godīgums- patriotisms un Tiesiskums. Latvijai trūkst kā viens, tā arī otrs. Visu šo noziedzīgo sistēmu Latvijā varēja izveidot tāpēc, ka 1989. gadā atkal notika slepena vienošanās par ietekmes sfēru saglabāšanu. Lielvalstis(Vācija un Krievija) pēc ASV prezidenta Buša “ieteikuma” pagarināja Molotova & Rībentropa Paktu.

Tāpēc mēs esam tur, kur esam !

Latvija ir demokrātijas parodija.

Pirms vēlēšanām visi sola Tiesiskumu Latvijā, bet pēc vēlēšanām visi skrien uz Krievijas un Izraēlas vēstniecībām pēc “padoma”, jo tāda ir pavēle. Visspilgtāk to parādīja koruptais Zatlers.

Secinājums ir viens: latviešu tautai Latvijā ir mazāk tiesības, kā Ēģiptes vergiem pirms vairākiem gadu tūkstošiem. Pie tā visa, protams, ir vainīgi cionisti, bet lielākā vaina ir jāuzņemas kolaborantiem- komunistiem, kuri pamatā ir bezdvēseliskā jūdaisma kalpi- Antikrista kalpi !

Latvijas_1_eiro_monetaLRTT viedoklis EIRO jautājumā ir viennozīmīgs: Latvijai TAS(pagaidām) nav vajadzīgs; tas ir vajadzīgs lielajiem mahinatoriem un blēžiem– starpniekiem.Un tādi starpnieki Latvijā ir visi komunisti un viņu izvirzītie “pēcteči”. Tad, kad beidzot Latvijā tiks aizmēzti šie zatleri, dombrovski, āboltiņas, bērziņi un citi atkritumi, un pie varas būs CILVĒKI, tad varēsim spriest par Eiro zonu.

FOTO: Ja arī būs EIRO, tad šī MONĒTA ar Latvijas simbolu, uzsāks savu uzvaras gājienu, bet labāk būtu, ja mēs viņu atlal redzētu tikai un vienīgi uz LATA.

Tad arī nevajadzēs baidīties par šī SIMBOLA(Ls) zušanu. Mūsu MILDA Eirozonā garīgi sagraus visus ērgļus un pārējos ķiburus.

Kāpēc 4. maija kliķe neatjaunoja mūsu pirmskara naudu, ar MILDU priekšgalā ?

Tāpēc, ka šie komunistiskie ļaunuma iemiesojumi nespēj paskatīties uz garīgi pilnvērtīgo naudu- uz MŪSU Mildu. Tā vietā “saštempelēja” uz Ls govis, siļķes, bekas… , tieši to, kas viņu būtībai tuvāks.

Arī LRTT nav tiesīgs kategoriski izsacīties šajā jautājumā.

Tas jādara latviešu tautai- jārīko referendums.

Alte Weggefährten Altkanzler Kohl mit Ex-US-Präsident George Bush und Michail Gorbatschow im Oktober 2009 bei einer Feier zum 20. Jahrestag des MauerfallsKā jau sākumā tika izteikta doma, problēma nav šajās naudas vienībās, bet gan cilvēkos.

FOTO NOSAUKUMS: NOZIEDZNIEKI

Pajautājiet savu tautu mīlošajām valdībām Somijā un Igaunijā, kuras ir ieviesušas Eiro, vai tās ir ar mieru atteikties no tā ?

Viņi sacīs: “NĒ!”

Pajautājiet dāņiem un zviedriem, vai viņi grib atteikties no savas naudas ?

Atbilde būs arī: “NĒ!”

Kuriem ir taisnība ?

P.S.

Interesanti ir arī, lūk kas, ka Anglija, visīstākais cionistu baņķieru midzenis, nav uzskatījusi par vajadzību pievienoties Eiro zonai !

16.12.12.       LRTT


You may also like...

32 komentāru

  1. Edgars Dambītis saka:

    Sekošana globālas elites noziedzīgajiem ieteikumiem pazudina valstu neatkarību un brīvību,bet mūsu pakalpiņi ar tādu dedzīgu centību vāvuļo muļķības ekonomiski cietušai tautai par ,,burvju,, eiro,tas ir kā ticēt pasakai par zelta zivtiņu.Vispār visa cionistiskā uzkundzēšanās pasaules tautām ir noziedzīga un melīga,savu bagātību un varas iegūšanu pār pasauli un cilvēci. Mēs savās galvās ceram ka šie noziedzīgie ,,labvēļi,, iznesīs saulītē,tas nenotiks,jo simtiem tūkstoši jau esam izmētāti verdzībā.

  2. Politisks STULBENIS !
    Sigurds Graudiņš
    šodien 18:19

    Pēc ŠITĀ Tu esi vienkāršs POLITISKS STULBENIS , kurš ir atrāvies no realitātes…! Ja LATS tev ir pie dirsas , tad arī tu man esi pie DIRSAS …!

    Admins
    Šādu “komentāru” Admis saņēma no lielā cīnītāja par taisnību Sigurda Graudiņa.
    Nesaprotami, iznāk, ka Sigurds Graudiņš, mūsu visur esošais Antiglobālists, nav spējīgs saprast latviski rakstīto.
    Bet īstenība ir tāda, ka šajā rakstā ir aizskarta Krievija un tas nav mūsu “letiņam” sagremojams !
    Cik gan nožēlojams ir viens gļēvs(krieviem “zem asteskaula”) līdējs.

  3. Raitis saka:

    Latviju glābs tikai revolūcija,kad visus tos urlānus pieliks pie sienas:(

    Admins
    Tieši tā, lai tikai atceramies, cik varens kādreiz bija Rumānijas ģenseks. Bija sev uztaisījis pat tualeti ar zelta kantēm, bet beigās tauta izveda šo nelieti pie žoga un nošāva kā suni. Tas arī notiks ar Latvijas bendēm… bērziņiem, godmaņiem un citiem “ņiem”.

  4. raksts saka:

    http://pietiek.com/raksti/brivibas_pieminekla_ieksiene_gaiditi_tikai_smalki_cilveki_ar_smalkiem_cieminiem

    Brīvības pieminekļa iekšienē gaidīti tikai smalki cilvēki ar smalkiem ciemiņiem

    PIETIEK
    11.12.2012.

    Kad bijušais leģionārs Juris K. vēlējies pirms Lāčplēša dienas iekļūt Brīvības pieminekļa iekšienē esošajā Goda istabā un, iespējams, pat uzkāpt pieminekļa smailē, Rīgas Pieminekļu aģentūra uz viņa lūgumu nav pat atbildējusi. Toties, kad Saeimas deputāte Inese Lībiņa-Egnere TV raidījuma ietvaros nesen vēlējās Brīvības pieminekļa iekšienē uzņemt savus „ciemiņus” – četrus citus politiķus, aģentūra šādu iespēju labprāt deva.

    Kad pagājušā gada 17. novembrī pēc restaurācijas darbu pabeigšanas tika atklāta Brīvības pieminekļa iekšienē esošā Goda istaba, kuru iesvētīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Rīgas Pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis (attēlā) paziņoja, ka dažas reizes gadā arī rīdziniekiem tikšot dota iespēja paviesoties šajā īpašajā telpā.

    Taču Gailītis noklusēja, ka runa ir tikai par smalkiem cilvēkiem un ka „parastajiem rīdziniekiem” iekļūšana šeit ir faktiski neiespējama. Nesen Pietiek saņēma vēstuli no bijušā leģionāra Jura K., kurš rakstīja, ka, vēloties pirms Lāčplēša dienas iekļūt pieminekļa iekšienē esošajā Goda istabā un, iespējams, pat uzkāpt pieminekļa smailē, vērsies ar lūgumu pie Rīgas Pieminekļu aģentūras, taču tā uz viņa lūgumu nav pat atbildējusi.

    Tomēr izrādās, ka smalkākiem cilvēkiem šāda iespēja tiek dota pēc pirmā pieprasījuma, turklāt vēl ļaujot uzstāties kā Goda telpas namatēviem vai namamātēm. Aizvadītajā nedēļā TV raidījumā Gandrīz ideālas vakariņas varēja vērot, kā Saeimas deputāte Inese Lībiņa-Egnere Brīvības pieminekļa Goda telpā kā namamāte uzņem četrus citus politiķus – Imantu Parādnieku, Ingrīdu Circeni, Danu Reiznieci-Ozolu un Valēriju Agešinu, ļauj ierakstīties viesu grāmatā un uzkāpt pieminekļa smailē.

    Ne Rīgas Pieminekļu aģentūra, ne tās vadītājs Gailītis otrdien nevēlējās atbildēt ne uz vienu jautājumu par to, kādā veidā aģentūra izšķiro, kurš lūdzējs un kādi iemesli ir pietiekami šādas atļaujas iegūšanai, un par to, kāda motivācija jāizmanto, lai tiktu pie Saeimas deputātes „sarunātās” īpašās iespējas – uzstāties kā „Brīvības pieminekļa namamātei”.

    Taču par to, ka „parastie cilvēki” Goda telpā nav gaidīti viesi, Pietiek pārliecinājās, nosūtot Pieminekļu aģentūrai lūgumu vienkārša rīdzinieka Ivo vārdā: „Noskatījos TV, ka Saeimas deputātei Lībiņai-Egnerei bija dota iespēja uzņemt ciemiņus Brīvības pieminekļa Goda telpā. Arī es gribētu uz līdzīgiem noteikumiem sarīkot nelielu ļoti cienījamu ciemiņu uzņemšanu minētajā telpā. Sakiet, lūdzu, kā es to varu darīt? Kam jāraksta pieteikums, cik ilgu laiku pirms pasākuma, kāds ir cenrādis, kur ar to varu iepazīties? Kāds ir maksimālais ieaicināmo cilvēku skaits?”

    Pieminekļu aģentūra šo „vienkāršā rīdzinieka” lūgumu ignorēja, uz to tāpat kā uz Jura K. lūgumu vispār neatbildot.

    Savukārt deputāte Lībiņa-Egnere otrdien nevēlējās atbildēt ne uz vienu no Pietiek jautājumiem par to, kādā tieši veidā viņa guva iespēju uzņemt viesus Brīvības pieminekļa Goda telpā, ar ko tieši viņa saskaņoja šo iespēju, kādā formā tas notika un kādu apmaksu un pēc kāda cenrāža viņa veica par šīs telpas izmantošanu.

    ——————-

    Komentāri.

    Šis Gailītis nāk prātā vēl no padomju laikiem ,kad kā tā laika iztaponis bija režisors Latvijas PSR Kompartijas kongresiem , un savu kompartijas saimnieku labā bija gatavs uz visu un centās ”acis pārgriezis”,lai tikai viņa režija būtu piesātināta ar kvēliem sveicieniem Vosam un viņa Maskavas ciemiņiem .
    Mums ,tā laika pionieriem ,kuri tikām piespiedu kārtā iesaistīti tajos pasākumos bija patiess riebums no tās viņa darbošanās ,kas ,no malas skatoties, stipri atgādināja līdzību Kangara tēlam eposā ”Lācplēsis”.
    Ko tur var darīt ,ja ”suns spalvu met ,bet tikumu nē”?!

    Kopš kura laika Zatlera kancelejas žurka, neizglītots mūrnieks un migrantu-lumpenu priekšstāvis (saticīga kompānija) tiek pieskaitīti pie smalkiem ļaudīm? Laikam kopš laika kad tikuši Saeimā. Tad varbūt iespringt , lai viņi tur nakamreiz netiktu.

    Brīvības piemineklis ir celts par latviešu tautas saziedotiem līdzekļiem. Tad pa kuru laiku to sagrābuši maza saujiņa pie varas tikušie?

  5. info saka:

    Kāds senāk izskanējis viedoklis, kas izteikts vēstulē.

    Bāriņtiesa radās 3 gadus pēc Latvijas Bankas apvērsuma Jaunās Pasaules Kārtības (JPK) interesēs. Ir bezjēdzīgi klausīties tiesībsarga u c LR administrātoru saldās atrunas par sagrauto ģimeņu un bāreņu likteņiem, jo problēmas sakne ir tiesībsarga Jura Jansona 12 gadu karjeras darbadevējs – melīgi sauktā Latvijas Banka, kas ir falšā dolāra krimināls kara noziegums. Otrais pasaules karš vēl joprojām LR nav beidzies, jo kopš 1940. gada LRā nav neatkarīga Lata. Tā saukto Latvijas Bankas Rīgas filiāli uzcēla lai tajā glabāt bezseguma Dolārus un Latu mēs nevaram drukāt tik cik Tautsaimniecībai pienākas, tikai tik cik Dolāra mafija mums atļauj – tikai tāpēc naudas trūkums LR un genocīds pret ģimenēm, ko īsteno tā sauktā Labklājibas Ministrija (lm.GOV.lv). GOV nozīmē GOVERNMENT, jebšu vispasaules Jaunās Pasaules Kārtības pārvaldes aparāts. Visas šīs .GOV. mājas lapas tieši pierāda ka JPK LRā bija izveidota jau pirms šī nosaukuma izvēles. Tamdēļ lai cik nedabisks šķiet apgalvojums, bet tomēr taisnība ir teikt, ka LR Bāriņtiesa ir ASV Federal Reserve Bank aģentūra, kas veic karu pret Latvijas Tautu, īstenojot administratīvo genocīdu caur LATA kontroles mehānismu. Tas protams attiecas uz visām 4. maija LR režīma institūcijām.

    Bāriņtiesa radās 3 gadus pēc Latvijas Bankas apvērsuma JPK interesēs, kas notika 1993. g., kad no 8% rezervju likmes vienā naktī LBankas valde samazināja rezerves uz 0 % – radot LR izveidoto vietējo banku krīzi, attīrot telpu vispasaules Banksteru invāzijai.

    Par to Vasīlija Maļavkina prezentācija Sauloru kursos

    http://youtu.be/TyvSN8Lt-Co
    http://youtu.be/DTe1Hhf2iAU
    http://youtu.be/sCDk-su_e5k

    Tiesībsargs un bāriņtiesu administrācija, video

    http://youtu.be/TAS6c6XkwNs

    Nav vērts arī apbrīnot dienās Siguldas bāriņtiesā pabijušo I.Parādnieku, jo viņš nedara NEKO lai Tauta atgūtu LBu. Visa cita veida aktivitāte ir tikai Tautas enerģijas zudumam melnajā caurumā

    http://youtu.be/JBo2O0I7gUs

    Tikai atgūstot varu pār Latvijas Banku un Tautas darba augļu apmaiņas līdzekli – LATU, mēs varam sākt Tautas atveseļošanas procesu!

  6. raksts saka:

    Paši krievi raksta, lai ņemam paraugu no drosmīgās somu tautas.

    http://clickkey.livejournal.com/509190.html

    Dec. 16th, 2012 at 11:54 AM

    А в это время 73 года назад…

    У маленькой Финляндии самая яркая страница ее истории – отражение советской агрессии в 1939-1940.
    Нет больше в мировой истории таких примеров, чтобы маленькая страна дала такую пощечину стране, претендующей на статус “великой державы”.
    Как известно, “советские” хотели бы, чтобы их “освободительный поход” проходил во так:

    http://www.youtube.com/watch?v=NRZrH6gdpyQ&feature=player_embedded

    На самом деле все было совершенно по-другому:

    http://www.youtube.com/watch?v=oCMtwcuSTOI&feature=player_embedded

    Финны потеряли 26,5 тысяч военнослужащих, “советы” – почти 100 тысяч.В боевых действиях на стороне Суоми принимало участие более 11 тысяч добровольцев (примерно в 4 раза меньше, чем в Испании, но ведь и война там шла не 3 года, а около 3 месяцев).
    До сих пор 11 % территории Финляндии входит в состав эРэФии, в том числе и в свое время 2-й по численности населения город Виипури (Выборг)..

    Тем не менее, маленький, но гордый народ смог сохранить независимость и показать большевикам их истинное место – “возле параши”, выражаясь языком “социально близких” коммунистическому режиму элементов.
    Если бы все народы Восточной Европы в свое время отстаивали бы независимость и свободу так, как финны, “совок”, думаю, развалился бы гораздо быстрее, а никакого “Восточного блока” не существовало бы в природе.

    Сегодня самая разумная политика по отношению к современной правопреемнице СССР – разговаривать с ней не иначе, как посредством “коктейля Молотова”, выстраивая на восточных границах “линию Маннергейма”.
    И, понятно, никаких “таможенных союзов” и прочей чепухи, направленной на возрождение все того же “совка”, только в новом обличье и под властью не партаппарата, а “гэбни”.
    Пример финнов показывает, что агрессору можно и дОлжно сопротивляться.

  7. Os saka:

    Vel skaidrak, ES=ŽĪDU SAVIENIBA, nauda ikvena=važas, krizes un paradu kabala= žids augļotajs vai banka,ar ekskluzivam tiesibam drukat naudu,ir uzdrukati 2ls,ar nominalvertibu 1ls,banka subjektam aizdod reali 1ls,ligums=jaatdod 2ls. Un otram subjektam vienlaicigi aizdod otru uzdrukato Latu=jaatdod 2ls(ar procentiem),analize,ir reali uztaisiti daba faktiski 2ls,bet parads augļotajam ir 4ls(ar %),secinajums=pasaules lielaka krapnieciba,jo daba pastav tikai 2ls,bet parads ir jau 4ls,starpiba neeksiste,kur ņemsi naudu,lai atdotu paradu? Alternativa naudai ir monetara sistema,ka notiek mainisanas,tas pec butibas ir iespejams,bet ir ari trukumi. Bābeles iekārta,jā,bet Mes visu laiku spelejamies ar uguni,nav variantu pagaidam,vai bus,nezinu,ir jacer,ka bus. Atklasmes gr.vel saka,ka katram dzivniekam(zveram)bus zimogs uz pieres un pielugs tie galveno dzivnieku,kas vinus ari iznicinas,nu ta var but āžveidigo teritorija krievija,savukart rietumi=velni,neredzu atskiribas,piramida un ierakumi vieni. Latvija pa vidu,viena pati tumsa(nebus miera šai zeme=Latvju dainas). Uz doto bridi,izeja?ka tad nomainisi Valsts iekartu? Lai klutu neatkarigi un izdaritu deokupaciju,kam ir cita recepte? Tulit krievu ažveidigo imperija apris Latviju un tad nu gan bus tiesiskums ar socialo laimi,kada izeja? Nav? Bet eiro zona neiesim,ka auni,izskatas vairak pec krievijas potetas ar specdienestiem domas. Erna=DP provakators un maskavas interešu lobe ari joker=vieni ierakumi. Lats nekad nav bijis suverena valuta,ir emitets pret dolaru=$. Krievija jau loti gribetu,lai emitacija ikvienas valutas butu pret koka ŗubli,nu nebus ta,vai sasniegs to ar militaru speku=ne,bet pasauli gan iznicinas,ja ta janotiek,dod Dievs atrak,tieši tapat,ja dekolonizacija tiek izdarita,pec vecas shemas,lai tiesa mani Haga,man nav bail mirt.Eksistet ir daudz bailigak. Alternativi varianti?

  8. Os saka:

    Revolucija=kamer gaidis revoluciju,bus izmirusi revolucionari,par to vajadzetu NOPIETNI padomat.

  9. Arnis-G saka:

    Kā kādreiz “reāli domājoši” latvieši piesauca brīvu Latviju brīvā Krievijā, tā tagad platiem soļiem iet uz brīvu Latviju brīvā Eiropā. Viscaur jaušama neticība savai valstij, pašnoniecināšanās, nespēja uzņemties saimnieka lomu. Apskaužu tādas nācijas kā norvēģi, islandieši vai švaicieši, no kuriem mums mācīties un mācīties kā veidot savu valsti. Var jau visu vainu novelt uz valdošo režīmu, bet diemžēl pati tauta tādus atbalsta, balsojot sākumā par Latvijas ceļu, tad Tautas partiju, tagad Vienotību un Zatleru. Te nav runa tikai par tautas apmuļķošanu no šo partiju puses. Pati tauta ir tādā stāvoklī, ka to viegli apmuļķot ar solījumiem, ko šīs partijas bārsta. Mana pārliecība nav mainījusies – valdība ir tautas spogulis. Un tā arī ir – mēs esam ieslīguši materiālismā un baudkārē, atsakoties no garīgām vērtībām. Rezultāts tam vienmēr ir viens – civilizācijas/tautas bojāeja. Tāpēc ir pēdējais laiks attapties, kā attapās atlikusī saujiņa latviešu Vidzemē pēc krievu mežoņa Pētera I, bada un mēra plosīšanās pirms 300 gadiem. Tā bija atgriešanās pie garīguma, pie Dieva caur brāļu draudžu kustību, no kā galu galā latvieši kļuva par vienu no Eiropas izglītotākajām tautām un no zemnieku kastas pārtapa nācijā. Tad mums nevajadzēs slēpties ne aiz eiro, ne ES, jo mūsu pusē būs augstākais spēks. Kam acis pierē, tas redz, ko nozīmē šī augstākā spēka aizbildniecība – izraēļu tauta pastāv jau gadu tūkstošiem un, neskatoties uz salīdzinoši nelielo skaitu, ir ietekmīgā tauta pasaulē. Cita lieta, ka liela tās daļa pārgājusi sātana kalpībā, bet tas jau ir cits stāsts.
    Lai nu ko, bet eiro mums nevajag. Nevajag gulties par bruģakmeni ceļā uz vienoto pasaules valdību, jo patiesībā tas ir ceļš uz elli. Bībeles paredzējumos ir runa par to, ka pirms pasaules bojāejas visa pasaules vara nonāks vienās rokās un tas notiks šķietami brīvprātīgi. Ticēt vai neticēt, ir katra paša ziņā, un par savu izvēli būs jāatbild katram pašam.

  10. Joel saka:

    Izdzimteni apgaanija pieminekli

  11. erna saka:

    Piedod, LRTT !
    Laikam esmu iegājis ne tajā īstajā lapā. Pārsvarā es šeit redzu tādus Tēvzemes nodevējus kā Os ,black joker. Eiropas dibenlaižas! Piedodiet, bet mani vairs neviens neiebaidīs ar saukli ”krievi nāk”. Daudz bīstamāki par krieviem ir mūsu pašu bāleliņi, tādi kā Os un melnais džokers – vienotības provokatori. Tie saucamie NA spiegi. Lai būtu skaidrs, es esmu par Latvijas valsti, kura neietilpst nekādos sastāvos un savienībās. Bet šeit laikam pārsvarā jau apgrozās ļautiņi, kuri par 13 Jūdasa grašiem būtu ar mieru pārdot ne tikai savu Dzimteni, bet arī savu tēvu un māti.Un nevajag te pūst miglu acīs – neviens mūs te negrasās okupēt. Mēs jau esam okupēti no ES.

    Admins
    Ko gan LRTT tev, erna, var ieteikt ?
    Neko, ja nu vienīgi, tad atrast to “īsto” LAPU, kurā tu justos kā mājās.
    Os jau nu nav Tēvzemes nodevēs, bet par JOKERI tev taisnība, viņš cītīgi kalpo DP, kura ir pakļauta Krievijas Drošības Dienestiem.
    Ar tevi, erna, gan ir tā aizdomīgi, jo tu centies latviski runājošos komunistiskos izdzimteņus, kuri pilda tikai un vienīgi Krievijas pavēles, pielīdzināt BĀLIŅIEM.
    Tāda darbība ir uzskatāma par slēptu provokāciju pret latviešu tautu.
    Okupēt krieviem mūs nevajag, jo mēs vēl neesam atbrīvojušies no 1941. g. okupācijas.
    Kad startautiskā “arēnā” izpildīsim ASM bērziņiem, godmaņiem un borovkoviem, tad varēsim sacīt, ka okupācija beigusies, tikai jālikvidē tās(okupācijas) sekas- jāpadzen visi okpanti- kolonisti !

    Vai nevarētu būt tā, ka no tavas kabatas, erna, ir izspraukušies ne tikai 13, bet visi 30 Jūdasa graši ?

    Admins zin arī tavu īsto vārdu… .

  12. erna saka:

    Nu ļoti labi, ka tu zini manu īsto vārdu. Ar tevi es esmu vienisprātis, bet ar Os un džokeri nu gan nē. Tādi kā viņi ir pār vienu kārti metami. Tādiem tikai viens ceļš – Latvija- Brisele. Par to salīdzināšanu ar tiem BĀLIŅIEM tu nu gan pārspīlē. Salīdzināšana jau nu nav nekāda slēpta provokācija. Nevajag ieslīgt paranoismā. Vēlreiz saku – neatzīstu un nekad neatzīšu Latvijas vardarbīgu iekļaušanu ES sastāvā, jo patiesībā ES ir uzlabots un pārņemts PSRS modelis ar visām tās pārvaldīšanas metodēm-PSRS-2.Neatzīstu par likumīgām arī vēlēšanas, kad gājām balsot par vai pret iestāšanos ES, jo rezultātā mēs tikām smagi pievilti. Gribējām brīvu Latviju, bet dabūjām ES važas. Es nekad nenostāšos ierakumu vienā pusē ar tādiem, kuri centīsies iekļaut Latviju kaut kādos sastāvos , vai savienībās.

    Admins
    Pirmkārt, nodēvēt otru par muļķi, nav normāla cilvēka pazīme.
    Otrkārt, ja Tu Godmani pieskaiti pie BĀLIŅIEM, tad jau jasaka taviem vārdiem;vai neesi ieslīdzis paranoismā.
    Otrkārt, ne savienības ir vainīgas, bet gan cilvēki.
    Tava absolūtā taisnība tevi ” nostāda” nenopietna cilvēka stāvoklī.
    Kam tev, erna, izglītība, ja nesaisti to ar prātu ?

  13. erna saka:

    Visarionovič ,admin! Tu saki,ka ”nodēvēt otru par muļķi, nav normāla cilvēka pazīme”. To nu gan tu vari pilnā mērā attiecināt uz sevi. Palasi savu gara sacerējumus šajā lapā. Tur būs nevien ”muļķis”, bet daudz rupjāki vārdi. Un es nevienu tiešā tekstā par muļķi nenosaucu. Es vairākas reizes pārlasīju to tavu murgojumu par eiro ieviešanu. Galu galā jūs ,LRTT, atbalstat to pašu, ko tagad cenšas panākt visa NA un vienotība ar dombrovski un vilku priekšgalā. ”LRTT viedoklis EIRO jautājumā ir viennozīmīgs: Latvijai TAS(pagaidām) nav vajadzīgs…Ja arī būs EIRO, tad šī MONĒTA ar Latvijas simbolu, uzsāks savu uzvaras gājienu, bet labāk būtu, ja mēs viņu atlal redzētu tikai un vienīgi uz LATA…Tad arī nevajadzēs baidīties par šī SIMBOLA(Ls) zušanu. Mūsu MILDA Eirozonā garīgi sagraus visus ērgļus un pārējos ķiburus.” Tas vārds ”pagaidām” arī jūs nodeva. Nevar kalpot diviem kungiem vienlaikus-Latvijai un ES. Ja jau jūs pieļaujiet lata izzušanu kaut vai tuvākā, vai tālākā nākotnē,jūs pieļaujat pakāpenisku Latvijas valsts likvidāciju. Jūsu nākotne ir Eiropas federācija vai Eiropas savienotās valstis,kuras sastāvā būs arī teritorija, kuru kādreiz sauca par Latviju. Ar tādiem nodevējiem kā LRTT man tiešām nav pa ceļam. Jūsu biļete ir Latvija-Brisele. Faktiski jūsu laiks ir pagājis-noiets etaps. Jau teicu, ka ar eiroieviešanu, daudziem maskas kritīs. Tas notikums skaidri parādīs īstos Latvijas ienaidniekus.Maska nokrita arī jums-LRTT. ASM no jūsu puses skan vienkārši smieklīgi, tāpat kā virsraksts jūsu lapā ”Dievs svētī Latviju”. Bendes ar vārdiem uz lūpām ”Dievs svētī Latviju”. Secinājumus izdari pats.

    Admins
    Nu neesi tu, erna, nekāds patriots, kādu tu spēlē. Kam tev skolā bija iet, ja tikai lasīt vien iemācījies. Tu esi demagogs un visa grāvējs. Pēc tevis sacītā iznāk, ka visas valstis, kuras ieviesušas Eiro tiks likvidētas.
    Tie ir nekas vairāk kā murgi !!!
    Mums kādreiz bija rublis un vēl visādas tur drazas, bet mēs izdzīvojām, mēs esam un arī būsim.

    Tu esi tas, kurš sēj naidu un nesatīcību.

    Es skaidri un nepārprotami norādīju, ka Eiro problēma jāizlemj tautai, referenduma ceļā !
    Punkts !!!
    Ja Tu, kas gribi būt, tad raksti ar savu mātes doto vārdu.
    Savādāk Tu esi viens no tiem, kurš uzkāpj uz jumta un varonīgi nakts laika uzmet kādam ķieģeli uz galvas.
    LRTT biedri visi, ja ko raksta, tad tikai un vienīgi ar savu vārdu.
    Tu un tev līdzīgie ar savu naidu pret vienīgo latvisko partiju grūžat vēlētājus SC un Vienotības apkampienos.
    Tas arī, erna, ir tavs pamatuzdevums, iznīcināt Latvijas neatkarību, jo tu neesi latvietis.. .

  14. andris saka:

    Zinasanai
    youtube.com/watch?v=poVGNh14cA
    Mums vajadzētu tadu filmu, kas saista notikumus bez laika.

  15. vēstule saka:

    NEGATĪVA PAŠU KAPITĀLA IZRAISĪŠANA

    Parex bija aizdevis visu bankas pašu kapitālu pārsniedzošu summu slepenām ieinteresētām pusēm, tostarp: VIP Avia, Extro Leasing, Extro Bank, Northern Investment Bank, Nezavisimost, Allen Finance. Iesaistīti bija Jevgeņijs Zolotarevs, Līga Puriņa, Ēriks Brīvmanis, Eugene Olevsky, Georgijs Krasovickis un Eižens Slava. Es uzzināju, ka Parex Kredītu komiteja slepeni darbojās kā filiāles Extro Bank kredītu komiteja un līdz ar to visa Parex Kredītu komiteja zināja, ka Extro Bank ir slepena filiāle. 2005. gadā Parex “nopirka” dažus NVS līzinga uzņēmumus. Šis pirkums bija krāpšanas darījums, jo šie uzņēmumi jau bija filiāles un pirkums tika izdarīts, reaģējot uz manu 2004. gada trauksmes signālu (Jevgeņija Zolotareva e-pasta ziņojums 2003. gada 18. augustā un mans e-pasta ziņojums sindikāta bankām 2005. gada 17. novembrī).

    AIZDEVUMA LIMITU PĀRKĀPUMI

    Parex dažādos veidos pārkāpa aizdevumu limitus un, lai slēptu šos pārkāpumus, izteica nepatiesus apgalvojumus savos gada pārskatos un iekļāva prospektos nepatiesus sarakstus. Pārkāpumus, kas saistīti ar Riga Transportation (Rīgas Satiksmi?) un Latvijas Balzamu / Juriju Šefleru, var ļoti viegli pierādīt, izmantojot publiski pieejamu informāciju. Arī aizdevumi Parex īpašniekiem Karginam un Krasovickim bija pārkāpums, ja tos pieskaita aizdevumam viņu uzņēmumam VIP Avia. Daudzi Parex darbinieki, to skaitā Valērijs Hudorožkovs, ir man teikuši, ka VIP Avia pieder Karginam un Krasovickim. (mans e-pasta ziņojums sindikāta bankām 2005. gada 17. novembrī

    stalins, 26.02.2010 14:23
    REVERSAIS HEDŽINGS

    Gada pārskatos Parex apgalvoja, ka hedžējot procentu likmju risku. Tas neatbilst patiesībai. 2004. gadā Parex izmantoja derivatīvus, lai PALIELINĀTU pārcenošanas neatbilstību starp aktīviem un pasīviem. Šo krāpšanas darījumu varēja ļoti viegli pierādīt un tas neapšaubāmi bija būtisks, jo apdraudēja bankas maksātspēju.

    APLOKŠŅU MAKSĀJUMI DARBINIEKIEM

    Parex bija iedalīts četrās nodaļās. Es strādāju Kapitāla tirgu un investīciju banku nodaļā. 2003. un 2004. gada sākumā nodaļā bija bonusu svinības, kad darbiniekus pa vienam aicināja Jevgeņija Zolotareva kabinetā. Es katru gadu redzēju Zolotarevam lielu kasti ar aploksnēm, no kuras viņš man izsniedza vienu aploksni, pilnu ar simt dolāru banknotēm. Es redzēju, ka arī citi manas grupas darbinieki saņem līdzīgas aploksnes. Šis noziegums ir ne tikai izvairīšanās no nodokļiem, bet arī krāpšana un naudas “atmazgāšana”. Man ir Skype sarunas teksts ar bijušo kolēģi Kristu Rubšteinu, kurā viņa atzīst, ka ir zinājusi par aplokšņu bonusiem.

    DEPOZĪTU BIZNESS, KAM PAMATĀ NELIKUMĪGA IZVAIRĪŠANĀS NO NODOKĻIEM

    Strādājot Parex, es uzzināju, ka 80% depozītu pieder nerezidentiem un galvenokārt šie depozīti nākuši no Parex pārstāvniecībām NVS valstīs. Man pastāstīja, ka Parex piedāvāja Amerikas štatos reģistrētas LLCs (sabiedrības ar ierobežotu atbildību?) kā gatavus kontu turētājus. Šie konti bija ASV dolāros un procentu maksājumi bija nulle. Es esmu bijis liecinieks, kā Parex amatpersonas, to skaitā Zolotarevs, vairākkārt atklāti paziņojuši citu banku pārstāvjiem, ka šo kontu mērķis ir izvairīšanās no nodokļiem.

    NELIKUMĪGIEM MĒRĶIEM PAREDZĒTI KOMERCKREDĪTI

    Strādājot Parex, man bija vairākas tikšanās ar Parex viceprezidenti Līgu Puriņu. Viņa bija kreditēšanas vadītāja. Viņa zināja, ka tika doti aizdevumi slepenām ieinteresētām pusēm, un pastāstīja man dažas detaļas. Viņa pastāstīja arī, ka Parex filosofija ir tāda – uzņēmumi, kas dod kukuļus, ir labi un gūs panākumus, bet uzņēmumi, kas nedod kukuļus, ir slikti un cietīs neveiksmi. Viņa apgalvoja, ka Parex speciāli deva komerckredītus uzņēmumiem, kuri deva kukuļus, tādējādi finansējot šos kukuļus.

    NELIKUMĪGA ATLAIŠANA

    2004. gada oktobrī es iesniedzu krāpšanas darījumu sarakstu Moodys Ratings un Fitch Ratings galvenajām kontaktpersonām. Es to izdarīju, nosūtot faksus bez paraksta ar pietiekami zīmīgām norādēm, lai saņēmēji saprastu, ka šo faksu sūtītājs esmu es.

    Moodys Ratings pilnībā ignorēja sarakstu un paaugstināja Parex reitingu.

    Fitch Ratings piezvanīja Parex iekšējam revidentam Denisam Vološinam. Nākamajāa dienā pēc zvana Vološinam es ierados darbā un atklāju, ka mans dators ir atslēgts. Mani nekavējoties izsauca uz personāla daļu un lika pieprasīt “atvaļinājumu”, it kā manu nepietiekami labo latviešu valodas zināšanu dēļ. Patiesībā mani nelikumīgi atlaida par trauksmes celšanu

    Tāpat es uzzināju arī, ka Parex iekšējais revidents drīzāk pilda slepenpolicijas, nevis īstas revīzijas funkcijas.

    No 2004. gada oktobra līdz 2005. gada aprīlim es galvenokārt slēpos ārpus Latvijas. Pakļaujoties Parex Valdes priekšsēdētāja Guntara Grinberga spiedienam, Daiga Joniškāne manā vietā parakstīja iesniegumu par aiziešanu no darba (Daigas Joniškānes e-pasta ziņojums 2004. gada 29. novembrī).

    2005. gada aprīlī Savienoto Valstu Valsts kase iekļāva melnajā sarakstā divas Latvijas bankas (VEF Banku un Multibanku) kā naudas “atmazgātājas”. Šķita, ka pēc tam Latvijā vajadzēja uzsākt aktīvu cīņu pret naudas “atmazgātājiem”, taču nekas tāds nenotika. Šodien pusei Latvijas banku ir iecienītu naudas “atmazgātāju” reputācija.

    2005. gada maijā es uzzināju, ka Ernst and Young Baltics apstiprinājis Parex 2004. gada pārskatu. Es aizsūtīju Kronbergam e-pasta ziņojumu ar jautājumu par krāpšanas darījumu sarakstu, un viņš noliedza krāpšanas darījumu saraksta saņemšanu (Kronberga e-pasta ziņojums 2005. gada 9. maijā).

    Tāpēc es parakstīju Parex krāpšanas darījumu sarakstu un aizsūtīju to pa pastu šādiem adresātiem: ģenerālprokuroram Jānim Maizītim, Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, ekonomikas ministram Krišjānim Kariņam un aizsardzības ministram Eināram Repšem. 2005. gada jūlijā es saņēmu e-pasta ziņojums no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, kas apstiprināja vēstules saņemšanu no Prokuratūras (Gvido Romeiko e-pasta ziņojums 2005. gada 27. jūlijā).

    2005. gada vasarā es paliku Latvijā, galvenokārt mitinoties kāda drauga dzīvoklī, jo man bija bail ilgi uzturotēties savos dzīvokļos. Biju gatavs tikties ar prokuroriem vai banku uzraudzības iestāžu pārstāvjiem, ja viņi vēlētos uzzināt kādas detaļas, kas varētu palīdzēt izmeklēšanā. Taču neviens mani neaicināja tikties.

    Ap 2005. gada augustu kāda Latvijas Prokuratūras darbiniece (Antra Ģipsle) pastāstīja manai juristei (Daigai Joniškānei), ka Latvijas Prokuratūra nodarbojas ar aizsardzības naudas izspiešanu no noteiktām bankām apmaiņā par to neapsūdzēšanu naudas “atmazgāšanā”. Konkrēti Latvijas Prokuratūra 2005. gada vasarā pieprasījusi naudu no Parex bankas un Aizkraukles bankas. Pēc Ģipsles vārdiem, tajā laikā Parex bija drošībā, jo piekrita samaksāt, bet Aizkraukles bankai draudēja apsūdzība, jo tā atteicās maksāt.

    2005. gada novembrī es aizsūtīju e-pasta ziņojumu sešām galvenajām bankām, no kurām Parex centās aizņemties naudu. Es iesniedzu tām informāciju par Parex krāpšanas darījumiem. ING Bank un KBC Bank atbildēja ar pateicību un, manuprāt, pārstāja aizdot naudu Parex. Mizuho Corporate Bank atsūtīja dusmīgu atbildi un ievērojami palielināja aizdevumus Parex. Es droši nezinu, vai Standard Bank, CSFB un JP Morgan sūtītie e-pasta ziņojumi nonāca pie adresātiem (mans e-pasta ziņojums 2005. gada 17. novembrī un vairāki atbildes ziņojumi).

    2005. gada decembrī es saņēmu e-pasta ziņojumu no Latvijas Valsts ieņēmumu dienesta. Viņi bija jautājuši Parex īpašniekam Valērijam Karginam, vai Parex ir maksājis man skaidru naudu aploksnē, un viņš parakstījis dokumentu, kurā apgalvots, ka tas nav noticis. Es nespēju iedomāties, kā Zolotarevs varēja izdalīt aploksnes ar skaidru naudu, Karginam nezinot, tāpēc es uzskatu, ka Kargins parakstījis nepatiesu dokumentu (Zanes Salmiņas e-pasta ziņojums 2005. gada 20. decembrī).

    Valsts ieņēmumu dienesta interese par situāciju mani iedrošināja, un es piezvanīju bijušajam Parex kolēģim Guntaram Vītolam, lai pajautātu, vai viņš kļūs par Valsts ieņēmumu dienesta ziņotāju. Vītols necieta Parex, un kāds viņa radinieks strādāja augstā amatā Valsts ieņēmumu dienestā.

    NELIKUMĪGIE DRAUDI NR. 1

    2006. gada 25. janvārī man piezvanīja bijusī Parex kolēģe Jekaterin 2006. gada 25. janvārī man piezvanīja bijusī Parex kolēģe Jekaterina Ecina. Viņa izbiedētā un satrauktā tonī paziņoja, ka kāds no Parex mani medījot, viņa ieteica man uzturēties ārpus Latvijas un neizmantot Latvijas mobilo tālruni, jo Parex varot izspiegot mobilos tālruņus. Viņa teica, ka kāds Parex pārstāvis esot viņu iztaujājis par mani – kur es dzīvoju, vai man ir automobilis, vai man ir draudzene, vai man Latvijā pieder kāds īpašums. Viņa tieši neteica, ka Parex gatavojas mani nogalināt, taču skaidri lika to noprast.

    Viņa man atsūtīja divas īsziņas. Es domāju, ka tās abas tika sūtītas no datora un viņa neizmantoja savu mobilo tālruni, baidoties, ka Parex to var izspiegot.

    2006. gada 25. janvārī
    Džon, lūdzu, esi uzmanīgs.
    Arī ar tālruņa zvaniem – nebūtu nekāds brīnums, ja viņi tos noklausītos!
    Es viņiem neko nepateicu! K.

    2006. gada 25. janvārī
    159.148.174.220
    Es pateicu tikai to, ko viņi jau zināja – izlikos par muļķi.

    Ecina kādā iepriekšējā reizē pastāstīja man, ka tad, kad viņa sāka strādāt Parex, Guntars Grinbergs darba atlīdzības ietvaros palīdzēja viņai privatizēt mājokli Jūrmalā (šī atlīdzība bija nelikumīga daudzējādā ziņā).

    Ecina pastāstīja arī, ka privatizācijas gaitā radās sarežģījumi un ka Grinbergs kaut kādā ziņā esot saistīts ar viņas mātes pēkšņo nāvi (šo veselīgo pusmūža sievieti vienā mirklī nonāvēja trombs).

    Es par to visu esmu sūdzējies daudziem Latvijas valdības pārstāvjiem, taču izmeklēšana netika uzsākta.

    NELIKUMĪGIE DRAUDI NR. 2

    2006. gada martā es saņēmu vēl vienus nelikumīgus draudus. Izrādījās, ka toreiz, kad es lūdzu Vītolu kļūt par Valsts ieņēmumu dienesta ziņotāju, viņš devās pie Viktora Krasovicka izstāstīt, ka es cenšos nogremdēt Parex. Tad es arī sapratu, kāpēc Ecina janvārī man zvanīja un bija tik pārbijusies.

    Vītols teica, ka Krasovickis liks kādam prokuroram piezvanīt man un piedraudēt, un ka šis zvans gaidāms jau drīz. Es nopirku zvanu ierakstīšanas ierīci.

    Taču pēc tam sekoja nevis prokurora, bet paša Vītola zvani. Viņš pastāstīja, ka pēc Krasovicka prasības prokuratūrā pret mani uzsākta krimināllieta un man būs jāparaksta “vienošanās”, pretējā gadījumā pret mani ierosinās lietu. Šī “vienošanās” bija melīga atzīšanās, ka mana sākotnējā trauksmes celšana nebija patiesa. Vītols pats zināja, ka Parex nodarbojas ar negodīgiem darījumiem, un sarunās pieminēja pāris konkrētus krāpšanas gadījumus. Es atteicos parakstīt “vienošanos” un līdz ar to sapratu, ka nevaru atgriezties Latvijā (sarunu ieraksti un atšifrējums un “vienošanās” ir pieejami).

    No 2006. gada janvāra līdz aprīlim es nosūtīju e-pasta ziņojumu sēriju Latvijas Satversmes aizsardzības birojam. Izteicu bažas, ka Parex problēma saasinās ar ātrumu “100 miljoni eiro mēnesī”. Cik man zināms, Satversmes aizsardzības birojs neko neuzsāka.

    2006. gada maijā es nosūtīju e-pasta ziņojumu sēriju BaFin – Vācijas finanšu uzraudzības iestādei. Domāju, ka viņus tas ieinteresēs, jo Parex atvēra filiāli Vācijā un daži no sindicētajiem aizdevējiem bija no Vācijas. Saņēmu atbildi, ka šis signāls tiks nosūtīts “vietējai uzraudzības iestādei” Latvijā (Gerda Lipsa e-pasta ziņojums 2006. gada 23. maijā).

    2006. gada jūnijā es nosūtīju e-pasta ziņojumu sēriju Lielbritānijas FSA. Domāju, ka viņus tas ieinteresēs, jo Parex bija reģistrējis parādzīmi Londonas Biržā, izmantojot nepatiesas finanšu deklarācijas. FSA vairākus mēnešus pētīja situāciju un atbildēja, ka es neesot pirmais, kas izsaka bažas par Parex banku. 2006. gada novembrī mani uzaicināja uz sarunu FSA birojā Londonā. Šī bija pirmā reize kopš trauksmes sacelšanas 2004. gada augustā, kad kāds vēlējās mani iztaujāt (Denzila Sleid

    2006. gada beigās FSA secināja, ka situācija ir nopietna, un tāpēc ziņoja par to Ernst and Young Global (Londonā) un Amerikas valdībai. Taču Parex parādzīme netika izslēgta no Londonas Biržas un Parex netika liegti korespondentkonti. Es lūdzu FSA ierosināt Ernst and Young Global un Amerikas valdībai sazināties ar mani, lai uzzinātu noderīgas detaļas, ja tiks uzsākta krāpšanas darījumu izmeklēšana.

    2007. gada februārī es sāku sūtīt e-pasta ziņojumus dažādiem Wall Street Journal darbiniekiem, jo viņi iepriekšējo gadu rakstos bija pieminējuši noziedzību Latvijā un Parex. Wall Street Journal tomēr tika pierunāts nepublicēt manu informāciju, jo iejaucās Arnis Lagzdiņš un Aivis Ronis, kas ar pretrunīgām ziņām aizstāvēja Parex. Es saņēmu divus ar to saistītus e-pasta ziņojumus. Ar Lagzdiņu saistītajā e-pasta ziņojumā bija noprotams, ka Lagzdiņš pieļauj, ka mans trauksmes signāls vismaz daļēji bija patiess, taču tam nevajag pievērst uzmanību, jo Parex kopš tiem laikiem ir mainījies. Tas ir interesanti, jo Parex gribēja piespiest mani parakstīt “vienošanos”, ka mans trauksmes signāls bija nepatiess un pret mani tika uzsākta krimināllieta. Ar Roni saistītajā e-pasta ziņojumā bija norādīts, ka Ronis mani apmelojis žurnālam Wall Street Journal. Tur arī bija norādīts, ka viņš nelikumīgi strādājot Parex labā, jo esot viņu uzdevumā izdarījis noziegumu (Glena Simpsona e-pasta ziņojumi 2007. gada 1. un 4. martā; tika publicēts raksts par Krievijas organizētās noziedzības grupējumiem un Vašingtonas lobijistiem, pieminot arī Parex).

    2007. gada martā es pūlējos panākt, lai par Parex krāpšanas darījumiem ieinteresējas Latvijas Banka vai KNAB. Abas šīs iestādes atteicās tieši sazināties ar mani. Es varēju sazināties tikai ar starpnieka palīdzību, kurš bija tik ļoti pārbijies no Parex, ka atteicās sazināties pa tālruni vai e-pastu (tikai ar Skype). Viņš apgalvoja, ka Parex noklausoties tālruņa zvanus un novērojot e-pastu un katram, kurš kritizējot Parex, draudot briesmas.

    2007. gada aprīlī es sazinājos ar organizāciju Delna (Transparency International Latvijā), lai uzzinātu, vai viņi publiskos Parex krāpšanas darījumus un draudus. Delna atteicās. 2007. gadā viņi sāka saņemt ziedojumus no Parex, un es nezinu, vai tā bija sagadīšanās.

    Beidzot uzzinājis no FSA Ernst and Young Global kontaktpersonas vārdu, es 2007. gada aprīlī piezvanīju. Ernst and Young Global atteicās runāt ar mani 2006. gada pārskata revīzijas laikā un ļāva Ernst and Young Baltics atkal izlaist pozitīvu revīzijas slēdzienu – jau trešo kopš mana trauksmes signāla. Es piezvanīju kontaktpersonai Džinam Erbsteseram (Gene Erbstoesser) un ļoti nožēloju, ka neierakstīju šo zvanu. Es biju šokēts, ka FSA lika viņiem izpētīt situāciju ar Parex krāpšanas darījumiem, bet viņi atteicās runāt ar mani, lai gan es jau biju nelikumīgi atlaists no darba un bijis spiests atstāt valsti par informācijas sniegšanu viņiem. Erbstesers pastāstīja, ka viņi nedomājot, ka es meloju par krāpšanas darījumiem un ka vismaz daži no tiem noteikti atbilst patiesībai. Pēc tam viņš teica, ka Parex ir mainījies laikā no 2004. līdz 2007. gadam, un ieteica man vienkārši aizmirst visu šo situāciju (Denzila Sleida e-pasta ziņojums 2007. gada 26. martā).

    2007. gada aprīlī beidzot ar mani sazinājās FIB kontaktpersona. Viņš rakstīja, ka uzzinājis manu vārdu Savienoto Valstu Tieslietu departamentā, kur tas saņemts no Savienoto Valstu Valsts kases. Tur savukārt tas droši vien uzzināts no Lielbritānijas FSA. Tā kā vairāki Savienoto Valstu vēstniecības Latvijā pārstāvji šo gadu laikā bija man pauduši nopietnas raizes par Parex, es cerēju, ka Savienoto Valstu valdība būs ļoti ieinteresēta beidzot atrast bijušo Parex darbinieku, kas ir gatavs atklāti runāt par noziedzību P

    2006. gada beigās FSA secināja, ka situācija ir nopietna, un tāpēc ziņoja par to Ernst and Young Global (Londonā) un Amerikas valdībai. Taču Parex parādzīme netika izslēgta no Londonas Biržas un Parex netika liegti korespondentkonti. Es lūdzu FSA ierosināt Ernst and Young Global un Amerikas valdībai sazināties ar mani, lai uzzinātu noderīgas detaļas, ja tiks uzsākta krāpšanas darījumu izmeklēšana.

    2007. gada februārī es sāku sūtīt e-pasta ziņojumus dažādiem Wall Street Journal darbiniekiem, jo viņi iepriekšējo gadu rakstos bija pieminējuši noziedzību Latvijā un Parex. Wall Street Journal tomēr tika pierunāts nepublicēt manu informāciju, jo iejaucās Arnis Lagzdiņš un Aivis Ronis, kas ar pretrunīgām ziņām aizstāvēja Parex. Es saņēmu divus ar to saistītus e-pasta ziņojumus. Ar Lagzdiņu saistītajā e-pasta ziņojumā bija noprotams, ka Lagzdiņš pieļauj, ka mans trauksmes signāls vismaz daļēji bija patiess, taču tam nevajag pievērst uzmanību, jo Parex kopš tiem laikiem ir mainījies. Tas ir interesanti, jo Parex gribēja piespiest mani parakstīt “vienošanos”, ka mans trauksmes signāls bija nepatiess un pret mani tika uzsākta krimināllieta. Ar Roni saistītajā e-pasta ziņojumā bija norādīts, ka Ronis mani apmelojis žurnālam Wall Street Journal. Tur arī bija norādīts, ka viņš nelikumīgi strādājot Parex labā, jo esot viņu uzdevumā izdarījis noziegumu (Glena Simpsona e-pasta ziņojumi 2007. gada 1. un 4. martā; tika publicēts raksts par Krievijas organizētās noziedzības grupējumiem un Vašingtonas lobijistiem, pieminot arī Parex).

    2007. gada martā es pūlējos panākt, lai par Parex krāpšanas darījumiem ieinteresējas Latvijas Banka vai KNAB. Abas šīs iestādes atteicās tieši sazināties ar mani. Es varēju sazināties tikai ar starpnieka palīdzību, kurš bija tik ļoti pārbijies no Parex, ka atteicās sazināties pa tālruni vai e-pastu (tikai ar Skype). Viņš apgalvoja, ka Parex noklausoties tālruņa zvanus un novērojot e-pastu un katram, kurš kritizējot Parex, draudot briesmas.

    2007. gada aprīlī es sazinājos ar organizāciju Delna (Transparency International Latvijā), lai uzzinātu, vai viņi publiskos Parex krāpšanas darījumus un draudus. Delna atteicās. 2007. gadā viņi sāka saņemt ziedojumus no Parex, un es nezinu, vai tā bija sagadīšanās.

    Beidzot uzzinājis no FSA Ernst and Young Global kontaktpersonas vārdu, es 2007. gada aprīlī piezvanīju. Ernst and Young Global atteicās runāt ar mani 2006. gada pārskata revīzijas laikā un ļāva Ernst and Young Baltics atkal izlaist pozitīvu revīzijas slēdzienu – jau trešo kopš mana trauksmes signāla. Es piezvanīju kontaktpersonai Džinam Erbsteseram (Gene Erbstoesser) un ļoti nožēloju, ka neierakstīju šo zvanu. Es biju šokēts, ka FSA lika viņiem izpētīt situāciju ar Parex krāpšanas darījumiem, bet viņi atteicās runāt ar mani, lai gan es jau biju nelikumīgi atlaists no darba un bijis spiests atstāt valsti par informācijas sniegšanu viņiem. Erbstesers pastāstīja, ka viņi nedomājot, ka es meloju par krāpšanas darījumiem un ka vismaz daži no tiem noteikti atbilst patiesībai. Pēc tam viņš teica, ka Parex ir mainījies laikā no 2004. līdz 2007. gadam, un ieteica man vienkārši aizmirst visu šo situāciju (Denzila Sleida e-pasta ziņojums 2007. gada 26. martā).

    2007. gada aprīlī beidzot ar mani sazinājās FIB kontaktpersona. Viņš rakstīja, ka uzzinājis manu vārdu Savienoto Valstu Tieslietu departamentā, kur tas saņemts no Savienoto Valstu Valsts kases. Tur savukārt tas droši vien uzzināts no Lielbritānijas FSA. Tā kā vairāki Savienoto Valstu vēstniecības Latvijā pārstāvji šo gadu laikā bija man pauduši nopietnas raizes par Parex, es cerēju, ka Savienoto Valstu valdība būs ļoti ieinteresēta beidzot atrast bijušo Parex darbinieku, kas ir gatavs atklāti runāt par noziedzību P

    2006. gada beigās FSA secināja, ka situācija ir nopietna, un tāpēc ziņoja par to Ernst and Young Global (Londonā) un Amerikas valdībai. Taču Parex parādzīme netika izslēgta no Londonas Biržas un Parex netika liegti korespondentkonti. Es lūdzu FSA ierosināt Ernst and Young Global un Amerikas valdībai sazināties ar mani, lai uzzinātu noderīgas detaļas, ja tiks uzsākta krāpšanas darījumu izmeklēšana.

    2007. gada februārī es sāku sūtīt e-pasta ziņojumus dažādiem Wall Street Journal darbiniekiem, jo viņi iepriekšējo gadu rakstos bija pieminējuši noziedzību Latvijā un Parex. Wall Street Journal tomēr tika pierunāts nepublicēt manu informāciju, jo iejaucās Arnis Lagzdiņš un Aivis Ronis, kas ar pretrunīgām ziņām aizstāvēja Parex. Es saņēmu divus ar to saistītus e-pasta ziņojumus. Ar Lagzdiņu saistītajā e-pasta ziņojumā bija noprotams, ka Lagzdiņš pieļauj, ka mans trauksmes signāls vismaz daļēji bija patiess, taču tam nevajag pievērst uzmanību, jo Parex kopš tiem laikiem ir mainījies. Tas ir interesanti, jo Parex gribēja piespiest mani parakstīt “vienošanos”, ka mans trauksmes signāls bija nepatiess un pret mani tika uzsākta krimināllieta. Ar Roni saistītajā e-pasta ziņojumā bija norādīts, ka Ronis mani apmelojis žurnālam Wall Street Journal. Tur arī bija norādīts, ka viņš nelikumīgi strādājot Parex labā, jo esot viņu uzdevumā izdarījis noziegumu (Glena Simpsona e-pasta ziņojumi 2007. gada 1. un 4. martā; tika publicēts raksts par Krievijas organizētās noziedzības grupējumiem un Vašingtonas lobijistiem, pieminot arī Parex).

    2007. gada martā es pūlējos panākt, lai par Parex krāpšanas darījumiem ieinteresējas Latvijas Banka vai KNAB. Abas šīs iestādes atteicās tieši sazināties ar mani. Es varēju sazināties tikai ar starpnieka palīdzību, kurš bija tik ļoti pārbijies no Parex, ka atteicās sazināties pa tālruni vai e-pastu (tikai ar Skype). Viņš apgalvoja, ka Parex noklausoties tālruņa zvanus un novērojot e-pastu un katram, kurš kritizējot Parex, draudot briesmas.

    2007. gada aprīlī es sazinājos ar organizāciju Delna (Transparency International Latvijā), lai uzzinātu, vai viņi publiskos Parex krāpšanas darījumus un draudus. Delna atteicās. 2007. gadā viņi sāka saņemt ziedojumus no Parex, un es nezinu, vai tā bija sagadīšanās.

    Beidzot uzzinājis no FSA Ernst and Young Global kontaktpersonas vārdu, es 2007. gada aprīlī piezvanīju. Ernst and Young Global atteicās runāt ar mani 2006. gada pārskata revīzijas laikā un ļāva Ernst and Young Baltics atkal izlaist pozitīvu revīzijas slēdzienu – jau trešo kopš mana trauksmes signāla. Es piezvanīju kontaktpersonai Džinam Erbsteseram (Gene Erbstoesser) un ļoti nožēloju, ka neierakstīju šo zvanu. Es biju šokēts, ka FSA lika viņiem izpētīt situāciju ar Parex krāpšanas darījumiem, bet viņi atteicās runāt ar mani, lai gan es jau biju nelikumīgi atlaists no darba un bijis spiests atstāt valsti par informācijas sniegšanu viņiem. Erbstesers pastāstīja, ka viņi nedomājot, ka es meloju par krāpšanas darījumiem un ka vismaz daži no tiem noteikti atbilst patiesībai. Pēc tam viņš teica, ka Parex ir mainījies laikā no 2004. līdz 2007. gadam, un ieteica man vienkārši aizmirst visu šo situāciju (Denzila Sleida e-pasta ziņojums 2007. gada 26. martā).

    2007. gada aprīlī beidzot ar mani sazinājās FIB kontaktpersona. Viņš rakstīja, ka uzzinājis manu vārdu Savienoto Valstu Tieslietu departamentā, kur tas saņemts no Savienoto Valstu Valsts kases. Tur savukārt tas droši vien uzzināts no Lielbritānijas FSA. Tā kā vairāki Savienoto Valstu vēstniecības Latvijā pārstāvji šo gadu laikā bija man pauduši nopietnas raizes par Parex, es cerēju, ka Savienoto Valstu valdība būs ļoti ieinteresēta beidzot atrast bijušo Parex darbinieku, kas ir gatavs atklāti runāt par noziedzību P

    Mūsu e-pasta sarakste ilga vairākus mēnešus. 2007. gada oktobrī mani uzaicināja uz Savienoto Valstu vēstniecību Londonā uz veselu dienu ilgām sarunām ar FIB un Savienoto Valstu Tieslietu departamenta pārstāvjiem liecības sniegšanas formātā (Kurta Ronova e-pasta ziņojums 2007. gada aprīlī).

    2007. gada septembrī iznāca Lato Lapsas grāmata “Tiesāšanās kā ķēķis”. Tajā bija apkopoti telefonsarunu atšifrējumi. Tie skaidri liecināja par Parex bankas īpašnieka Valērija Kargina un bijušā ģenerālprokurora Jāņa Skrastiņa noziedzīgo saistību un Parex līdzdalību spridzināšanā. Grāmatā liela uzmanība bija veltīta arī VEF Bankai un Multibankai, šādi parādot visu triju bēdīgi slaveno banku saistību ar vienu juristu. Tas vēlreiz apstiprināja informāciju, ko es uzzināju 2005. gadā – ka Latvijas Prokuratūra aizsargā naudas “atmazgātājus” apmaiņā pret kukuļiem. Man šķita šokējoši, ka arī pēc šīs informācijas publicēšanas Eiropas Savienība arī turpmāk atļāva Latvijas pārvaldītajām bankām atvērt filiāles visā Eiropā.

    2007. gada oktobrī man izdevās panākt, ka laikraksts Dienas Bizness publicē nelikumīgo draudu atšifrējumus, ko es 2006. gada martā saņēmu no Vītola un Krasovicka. Lasītāji http://www.db.lv pievienoja šim rakstam komentārus, ka mani droši vien nogalinās. Es cerēju, ka šo nelikumīgo draudu publicēšana piespiedīs Latvijas Prokuratūru vai Ernst and Young rīkoties, taču abas iestādes to ignorēja.

    2007. gada decembrī es sazinājos ar Europol. Viņus tas nemaz neieinteresēja (Karlo van Hoikeloma (Carlo van Heuckelom e-pasta ziņojums 2007. gada 12. decembrī).

    2005., 2006., 2007. un 2008. gada laika perioda notikumi bija apbēdinoši, jo (1) Latvijas valdība atteicās izmeklēt krāpšanas darījumus; (2) Latvijas valdība atteicās izmeklēt draudus; (3) manā bijušajā Parex ārzemju aizdevēju kontaktpersonas amatā stājās bijušie premjerministri Andris Bērziņš un Valdis Birkavs; (4) Latvijas vēstniecība Maskavā rīkoja Parex reklāmas pasākumus; (5) Parex turpināja aizņemties arvien vairāk un vairāk.

    2008. gada novembrī, pēc regulārās lielas peļņas izziņošanas, Parex šokēja Latviju ar paziņojumu par nacionalizāciju. Es sadusmojos uz FIB par tā gauso rīcību, līdz mana valsts bija nonākusi uz bankrota sliekšņa. FIB ar mani vairs nesazinās.

    Presē parādījušās ziņas par vēl vairākiem būtiskiem krāpšanas darījumiem, ko varētu pieskaitīt maniem sākotnēji ziņotajiem. Piemēram, lai gan Parex gada pārskatos vienmēr bija apgalvojumi, ka Kargins un Krasovickis nesaņem atlīdzību no Parex, tika atklāts, ka viņi saņem milzīgu atlīdzību tirgus likmes pārsniedzošu procentu veidā par saviem depozītiem Parex bankā. Ernst and Young Baltics droši vien zināja par to jau gadiem ilgi. Tāpat tika atklāts, ka pirms nacionalizācijas Parex nodeva Valērija Kargina dēlam greznus automobiļus, kas liek aizdomāties, vai nacionalizācija netika plānota jau krietnu laiku iepriekš, kad Parex vēl ziņoja par peļņu.

    2009. gada janvārī nemiernieki cīnījās ar Latvijas policiju, lai izsistu Parex logus.

    2009. gada februārī es izlasīju, ka Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) veic padziļinātu izpēti par kādu investīciju Parex bankā. Es piedāvāju sniegt informāciju ERAB par Parex krāpšanu un vardarbīgiem noziegumiem. ERAB atteicās (Roba De Sanktisa e-pasta ziņojums 2009. gada 27. februārī).

    2009. gada laikā Latvijas žurnālisti atteicās ar mani kontaktēties. Manuprāt, tas varētu būt korupcijas vai iebiedēšanas dēļ, jo īpaši jaunā likuma dēļ, kas ļauj valdībai piespriest cilvēkam sešu gadu cietumsodu par ekonomikai kaitīgu ziņu izplatīšanu. Es domāju, ka šis likums ir speciāli izveidots, lai apklusinātu cilvēkus un neļautu runāt par Parex.

    Interesanti piebilst, ka visā šajā laikā nev
    stalins, 26.02.2010 14:29
    Interesanti piebilst, ka visā šajā laikā neviens man ne reizi neteica, ka Parex netiks sodīts, jo tas nav vainīgs. FSA un FIB pārstāvji šķita pārliecināti, ka Parex ir noziedzīgs. Ernst and Young pārstāvji šķita pārliecināti, ka Parex ir noziedzīgs. Vienkāršie latvieši, to skaitā arī Parex darbinieki, nešaubīgi uzskatīja, ka Parex netiks sodīts, jo tas nodarbojas ar kukuļdošanu un nogalina tik daudzus cilvēkus. Tāpat nevaru saskaitīt, cik daudz reizes esmu dzirdējis spriedelējumus, ka varbūt Parex netiks sodīts, jo, lai gan tas kādreiz bija noziedzīgs, tagad tas pēkšņi ir mainījies un vairs tāds nav.

    Tagad, 2010. gada janvārī, Parex nekas nav mainījies, lai gan tas jau vairāk nekā gadu pieder Latvijas valdībai un ERAB. Parex pamatdarbība vēl joprojām ir palīdzēt cilvēkiem, galvenokārt krieviem, nelikumīgi izvairīties no nodokļiem. Bijušais viceprezidents finanšu jautājumos Roberts Stuģis palicis turpat, tāpat arī ārējā revidente Diāna Krišjāne firmā Ernst and Young Baltics. Es esmu piedāvājis informāciju par krāpšanas darījumiem ERAB un jaunajam Parex prezidentam, bet viņi atsakās mani uzklausīt.

    Jauno Parex īpašnieku biznesa mērķis nav slēgt nerezidentu kontus, kas kalpo kā izvairīšanās no nodokļiem līdzekļi, bet gan drīzāk izvērst šo darbības veidu. Pagājušajā mēnesī es tikos ar Parex Asset Management darbinieci, kas to man pastāstīja. Viņa teica arī, ka Krievijas valdība iesaka Latvijas valdībai izpaust nodokļu izvairīšanās kontu identitāti, bet Latvija atsakās. Pārsteidzoši, ka tajā visā iesaistīta arī ERAB.

    Tā kā Latvijas valdība turpina aizdot Parex naudu un Parex tagad cenšas piesaistīt depozītus ar likmēm, kas pārsniedz tās peļņu no pašu kapitāla, lai nepieļautu bankas aktīvu likvidāciju, es arī uzskatu, ka var droši pieņemt, ka aktīvi iegrāmatoti ar nepatiesu vērtību.

    Ceru, ka patiesība par Parex tiks atklāta pēc iespējas drīzāk. Vislabākā metode būtu visu aktīvu likvidācija nekorumpētu Eiropas vai Amerikas iestāžu uzraudzībā, lai pārliecinātos par aktīvu patieso vērtību un noteiktu aizdevumu apjomu, kas uzskatāmi par izšķērdēšanu vai korumpējošiem maksājumiem. Es domāju, ka aktīvu vērtība būs mazāka nekā pasīvu. Zaudējumi būtu jācieš ārzonas noguldītājiem, nevis Latvijas nodokļu maksātājiem. Latvijas valdošo eliti tas apbēdinās, jo viņi var nokļūt cietumā. Tomēr šis risinājums ir vislabākais Latvijas tautai.

    (paraksts)

    Parakstījis: Džons Kristmass

    Maltā, 2010. gada 25. janvārī

    Parakstu, personību apliecina:

    (paraksts)

    (zīmogs)
    Not. Dr. Jean Paul Farrugia B.A.LL.D
    Maltas notārs
    Commissioner for Oaths
    36, St. Cathald Street, Rabat, Malta.
    2nd Flr BSL Centre, St. Julian’s Rd. Kappara/ San Gwann.
    Tel. 2145 6865 / 2138 3524 / 9946 6161

    Apostils
    1961. gada 5. oktobra Hāgas konvencija

    1. Valsts Malta
    Šo publisko dokumentu
    2. parakstījis Jean Paul Farrugia
    3. rīkodamies publiskā notāra amatā
    4. uz tā ir viņa zīmogs / spiedogs
    Apstiprinājis
    5. Ārlietu ministrijā, Valetā
    6. 2010. gada 25. janvārī
    7. Kenneth Burnell
    legalizācijas ierēdnis
    8. Nr. 125777
    9. Zīmogs / spiedogs10. Paraksts
    (paraksts)
    (zīmogs)

  16. raksts saka:

    http://www.diena.lv/sodien-laikraksta/kam-pieder-bankas-latvija-13917215

    Kam pieder bankas Latvijā?
    2011. gada 26. novembris 00:00.

    Latvijā reģistrēto banku un ārvalstu banku filiāļu īpašnieki ar daļu vērtību virs 5%. Pēc FKTK, UR un banku sniegtās informācijas.

    A/s Swedbank 100% īpašnieks Swedbank AB (Zviedrija)

    A/s SEB banka 100% īpašnieks Skandinaviska Enskilda Banken AB (Zviedrija)

    Valsts a/s Latvijas Hipotēku un zemes banka 100% īpašnieks Latvijas Republikas valdība

    A/s Citadele banka 74,99% īpašnieks valsts vārdā ir valsts a/s Privatizācijas aģentūra, 25,01% – Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB)

    A/s DNB banka

    100% pieder DNB Bank ASA (Norvēģija)

    A/s ABLV Bank 45,81% pieder Oļegam Fiļam (no labās), 44,78% – Ernestam Bernim (Latvija)

    A/s Baltikums Bank 100% īpašnieks a/s Baltikums Bankas grupa (Latvija). Tajā īpašnieki ar 25% katram ir SIA Andrey Kochetkov Holdings, SIA Alexander Peshkov Family Holdings, SIA Oleg Chepulsky Holdings, SIA Sergey Peshkov Holdings (visi Latvija)

    A/s Baltic International Bank lielākais īpašnieks ar 49,10% ir Valērijs Belokoņs (attēlā), 14,09% pieder viņa brālim Vilorijam Belokoņam (Latvija), savukārt 22,88% Krievijas pilsonim Vjačeslavam Kramnojam.

    A/s GE Money Bank lielākais īpašnieks – 99,98% – ir Finstar Baltic Investments (Latvija).

    A/s Latvijas Biznesa banka 99,87% īpašnieks AAS Bank Moskvi (Krievija)

    A/s Norvik banka 51,13% pieder Straumborg ehf. (Īslande), pa 19,77% – Jurijam Šapurovam un Andrejam Svirčenkovam (Latvija)

    A/s LTB Bank 100% īpašnieks MDM Bank OKO (Krievija)

    A/s SMP Bank

    22,25% pieder Irinai Simoņenkovai, 17,50% – Jurijam Simoņenkovam, 19,35% – Vladimiram Solomatinam (Latvija)

    A/s PrivatBank 75,02% īpašnieks ir publiska akciju sabiedrība komercbanka Privatbank (Ukraina), 23,68% pieder Unimain holdings limited (Kipra)

    A/s Reģionālā investīciju banka 91,17% pieder a/s Pivdenniy (Ukraina), 7,84% – HRG ieguldījumi (Latvija)

    A/s Rietumu Banka 33,11% īpašnieks ir Boswell (International) Consulting Limited (Malta), 33,11% – Leonīds Esterkins, 17,33%  – Arkādijs Suharenko (attēlā) (Latvija)

    A/s Trasta Komercbanka

    Lielākais īpašnieks ar 37,1% ir Igors Buimisters (Latvija), 14,15% pieder Sergejam Tarasenokam (Latvija), 13,58% – SIA C&R Invest (Latvija), 9,18% – Treherne Charles Edward (Apvienotā Karaliste), 6,8% – GCK Holdings Netherlands B.V., 6,79% – Rikam S.A.H (Luksemburga)

    A/s UniCredit Bank 100% īpašnieks ir UniCredit Bank Austria AG (Austrija)

    A/s Latvijas pasta banka 100% īpašnieks ir SIA Mono (Latvija), kurā savukārt 46,91% pieder Mihailam Uļmanam (Latvija), 35,19% – Aleksandram Plotkinam (ASV), 17,9% – Biominam Kajemam (Latvija)

    A/s Rigensis Bank 100% īpašnieks ir Igors Ciplakovs (Krievija)

    Latvijā darbojas arī ārvalstu banku filiāles. Lielākās no tām ir:

    Nordea Bank Finland Plc (21% pieder Sampo PLC (Somija), 13,5% – Zviedrijas valdībai) Latvijas filiāle

    Danske Bank A/S (lielākais īpašnieks ar 22,76% ir The A.P. Mᅢᄌller M3/4rsk Group and the A.P. Mᅢᄌller and Chastine Mc-Kinney Mᅢᄌller Foundation, Copenhagen (Dānija)) filiāle Latvijā

    Bigbank AS Latvijas filiāle

  17. makro saka:

    Latvijas ekonomikas atpalicības pirmcēlonis ir hroniski sliktā valsts pārvaldība. Tās centrālās problēmas ir valsts pārvaldes ekonomiskais analfabētisms, globālā un pašmāju korupcija un valsts nozagšana.

    Valsts korumpētā elite rada smagu slogu valsts ekonomikas augsmei. Valsts iedzīvotāji ir darbīgi cilvēki, bet nospiedošais vairums no viņiem nespēj uzkrāt. Savukārt tie, kas spēj, nevēlas ieguldīt Latvijā, jo redz, ka vara vienalga to viņiem atņems. Cilvēki necīnās par savu taisnību, jo netic ne valsts, ne tiesu varai. Kamēr sekmīgās valstīs ceļš uz labklājību ved caur sasniegumiem, Latvijā visdrošākais ceļš uz labklājību un statusu ir iegūt varas labvēlību, un tieši šajā virzienā daudzi spējīgi cilvēki arī pieliek savas pūles. Savukārt varas galvenā prioritāte ir noturēties pie varas, lai varētu tupināt baudīt ES klubam pietuvināto labumus.

  18. viedoklis saka:

    Vai Latvijas iestāšanās ES līgums uzliek par pienākumu pievienoties eiro zonai? Cik zinu šis līgums neparedz konkrētu eiro ieviešanas termiņu. Jebkurā gadījumā šāds iestāšanās līgums Polijai, Čehijai, Ungārijai, Bulgārijai, Lietuvai netraucē atlikt eiro ieviešanu uz nenoteiktu laiku.
    Papildus tam Latvijas Bankas sludinātos milzu ieguvumus no eiro neredz arī Zviedrija un Lielbritānija, bet Dānija (maza atvērta ekonomika) ir vispār atteikusies no eiro idejas. Tad nu sanāk, ka Maskavas Universitātē mācītais economists Ilmārs Rimševičs un ASV dažu mēnešu kursos par ekonomistu pārkvalificētais neizdevušais fiziķis Valdis Dombrovskis man nesaprotamā veidā spēj pārliecināt Latvijas tautu, ka viņi ir visgudrākie Eiropā?

  19. viedoklis saka:

    Baisi reizēm metas arī man, jo pieminētie (un nepieminētie) ļaudis patiešām šķiet kādā nesaprotamā veidā iezombēti savas tautas un valsts paātrinātai iznīcināšanai. Tikmēr nezombētie varētu mācīties no Tālavas taurētāja.
    Mums jāpieprasa šo jautājumu reāla publiskā apspriešana ar citādi domājošu ekonomistu proporcionālu (nevis dekoratību) iesaistīšanu, un japanāk tautas referendums eiro ieviešanas jautājumā. Tad redzēsim, vai ar Eiropas izdalītajiem publiskās kampaņas miljoniem pietiks, lai Latvijas tautai vēlreiz liktu uzkāpt uz gudri izliktā grābekļa.

  20. Os saka:

    Skaldi un valdi,ir labs bridis palaist dezinformaciju un ar “dezu” sanaidot,papildus sledzot so lapu”kad no vardiem beidzot kersieties pie darbiem”,ERNAS provokacijas teksta atreferejums,esi atklats spiegs,ikvienam,pat Cilvekam nekad nesaistitam ar izlukdienestu top skaidrs,ka caur segvarda “erna” provakaciju,bet ta ir DP Latvijas,kas grib apmelojosi provakativi uztaisit Mus par-teroristiem vai teroristisku org. Un tad juridiski bus objektivs faktisks pamats ne tikai slegt so “lapu”,bet pat apcietinat un talak sodit visus teroristiskas org.biedrus. Ja viltigi,bet redz čekisti mantinieki,nesanaks, jo “lapa”atspoguļo kopsakarigi un pat primari,pec butibas gariga vai iluzoriski teoretisku info un ir faktiska gariga vai religiskas parliecibas pausanas “lapa”,saskana ar LR Satversmes 99.p.noteikto,ka ikvienam ir tiesibas uz DOMAS,APZINAS UN RELIGISKAS parliecibas BRIVIBU. Musu “lapu”aizsarga ari LR Satversmes 91.p.,noteiktais,ka visi Cilveki Latvija ir vienlidzigi,Cilveka tiesibas tiek istenotas bez jebkadas diskriminacijas,so manu tekstu ERNA pieliec klat savam ZINOJUMAM. Un varam vel pameroties ar pipukiem,ja “lapa”butu Latvijas serveram paklauta,saubu nav,Linards ar domu biedriem butu apcietinats un ar sis Valsts totalitari noziedzigo tieslietu sistemu bargi sodits prettiesiski un pretlikumigi protams.

  21. Os saka:

    Agrim,so pedejo adresi,kaut ko nevaru atvert,savukart 3 klausos,kad ir brivas ausis. Paldies. Mus jau nesalauzis un Pasauli diemzel ari nepartaisisim,tas ir milzu speks un laikam Cilvece nemaz nav gatava parmainam,nav istais laiks pienacis vel.

  22. black_joker saka:

    nu jau sanāk pretrunas- ES ieviesīs finansu/banku kontroli- tātad strauji samazināsies iespējamība, ka kāds piesedz nelegālās naudas plūsmas. Tātad kontrole paliek tikai niknāka, jo ES centrālā finansu aparāta darbiniekus nepiekukuļosi. Tātad RUS interesēs būtu spiest ar visu varu, lai eiro LAT netiek ieviests, jo tas saglabātu iespējamos iestaigātos ceļus.
    Jūs paši uztraucieties, ka LAT budžets netiek pienācīgi izlietots – tātad vajag eiro un Briseles kontroli, jo tur nevienam nekādus procentus-otkatus pat nebūs iespējams sabīdīt.

    Admins
    Teorētiski, Andri(joker), protams, tev ir taisnība. LRTT pieminēja, ka ne jau naudas vienības ir vainīgas, bet gan cilvēki. Atradīsies(tiks iebīdīti) vajadzīgie elementi, lai Krievijas bandīti varētu turpināt ar vēl lielāku sparu atmazgāt savu netīro RUBLI.
    Vai tad BOROZO nav portugāļu komunists, kuram ir teicami sakari ar Maskavu?
    Un kāpēc tad grib “tādu” Dombrovski viņa vietā ?
    Par naudu, Joker, var daudz ko panākt, bet par LIELU NAUDU visu.

    Bet tas jau,black-joker, tev kā DP darbiniekam ir pienākums:sēt vienmēr un visur nesatīcību ar primitīvās loģikas palīdzību.

  23. Raitis saka:

    Patiešām tas black_joker ir DP “atkritums”???O_o

  24. black_joker saka:

    raitim
    L.G. visus, kas viņam oponē, tur par Dpistiem un citiem aģentiem- medicīnā tam ir apzīmējums – vajāšanas mānija. Lai tur- kā smejies- ir tāds teiciens-lai sauc kaut par podu, lai tik neliek uz uguns

    Admins
    Tie, kas oponē, Lāča kungs(black_joker), tie neskrien uz DP ar LŪGUMU SLĒGT Tautastribunālu un Aisbergu.
    Tu, kā redzi, tiec vienmēr apstiprināts šajā LAPĀ.
    Es nebaidos no kritikas.
    To medicīnas apzīmējumu- “vajāšanas mānija”- pielabo par “nodevības māniju” un uzkabini sev uz krūtīm.
    Par to nešaubies, ka Latvijā tiks atjaunots Tiesiskums.
    Tad arī tiks izskatīti visi DP dokumenti un ziņotāju rakstītāji tiks neiedomājami bārgi sodīti. Viņi tiks klasificēti kā tautas un valsts grāvēji/nodevēji.
    Ja cilvēks, par kuru tu būsi rakstījis sūdzību, būs miris “savādos” apstākļos, tad zini, ka cietumsods tev izpaliks… .

  25. black_joker saka:

    L.G.
    Paklau, tu vari “draudēt”, cik tu vēlies- kaķa lāsti debesīs nekāpj. Tad, kad tu ar saviem “atbalstītājiem” sēdēsi uz tiesas sola par cilvēku nozākāšanu un nacionālā naida kurināšanu, tad gan es piemetīšu savu “pagalīti”. DP ir organizācija, kurai ir jāveic pret valsti vērstu darbību novēršana un viņi to arī dara- savukārt normālu valsts pilsoņu pienākums ir vērst uzmanību, ka ir šādi saiti. Uzcep Vācijā saitu, kas ir pret turkiem, čigāniem vai kādu citu tautu Vācijā, nozākā un apmelo valsts politiķus un tu tiksi saukts pie kārtības un varbūt notiesāts.
    Tu neizmanto vai nevēlies izmntot demokrātijā dotās iespējas savā cīņā. Tu sēdi savā Vācijā un bezspēkā ārdies, jo tev nekā cita nav – tikai tavs naids- naids pret politiķiem, naids pret cilvēkiem, kas visos laikos prata būt pie varas, jo bija apķērīgāki, izglītotāki un daudzreiz gudrāki par tevi, naids pret tiem, kas jau toreiz PSRS sabrukuma laikā saprata, ka pielaižot tevi un tev līdzīgi domājošos pie varas izveidosies totalitārs, nacionālistisks režīms, kas represēs cittautiešus un agri vai vēlu novedīs pie konflikta ar Krieviju. Tu principā esi nodevis visus tos, kas cīnījās kopā ar tevi par LAT neatkarību- tu sēdi Vācijā un tikai apvaino visus pēc kārtas. Latvijas labā pa šiem 22 gadiem tu neesi izdarījis pilnīgi neko un pat to netaisies darīt, jo tev svarīgi ir skaļi izrādīt, cik tu esi liels “patriots” un nacionālists. Ar tavu enerģiju pa šiem gadiem tu sen jau vadītu lielu partiju, būtu Saeimā un varētu demokrātiskā veidā kārtot politiskās lietas, ja tik nebūtu apsēsts ar savu naidu.

    Admins
    Ja tu ,Joker, runā par naidu, tad adresē viņu sev.
    Es esmu par Latvijas okupācijas beigšanu Tiesiskā ceļā, ievērojot visas starptautiskās Konvencijas/Likumus.
    Tu esi šī Tiesiskuma pretinieks un kā tāds arī tiksi tiesāts. Tu saņemsi sodu par kolaboracionismu ar noziedzīgo Krievijas/4. maija kliķes režīmu.
    Un,- šis starptautiskais Likums par tādām LIETĀM paredz ļoti augstu sodu. Kā jau pieminēju, ja tavu ziņojumu rezultātā “kāds” būs miris neizskaidrojamos apstākļos, tad restes tev izpaliks… .
    Tava melīgā manu rakstu interpretācija parāda tavu ESĪBAS būtību.
    Tev, kā redzams, visi bandīti-miljonāri, bērziņi, godmaņi, ulmaņi šķēles un pārējie, kuri iedzinuši tautu un valsti iznīcībā, ir Tiesiski elementi, ne tādi nelieši kā Grantiņš.
    Skaties, lai tava “pagalīte” netiek pamesta zem paša dibena.
    Tu esi dzimis, lai darītu ļaunu.
    Un,- par manu TIESAS SOLU, tev vajadzētu uztraukties vismazāk.

  26. Eduards Lunis saka:

    Nu ,,melnais,, ir izlīdis, pareizāk sakot, Grantiņš ir piespiedis viņu atklāt savas kārtis !
    Tādā gadījumā varbūt atbildēsi arī man -kāpēc nav atbilstošas atbildes no DP uz maniem iesniegumiem-konkrēti -apcietināt Saeimu ,pamatojoties uz Satversmes 29. pantu !?

  27. black_joker saka:

    E.Lunim
    To tu tad ar prasi DP, nevis man- kā es zinu, kam un ko tu esi sūtījis un kādēļ kāds tev nav atbildējis?
    L.G.
    LAT jau 22 gadus kā ir brīva valsts- iespējams, ka neesi to pamanījis Vācijā dzīvodams. Tā kā LAT ir uzņemta visās starptautiskajās organizācijās, kā arī ES, tad kā tu redzi, viss ir kārtībā- neviens nav atklājis nekādas nelikumības attiecībā pret cittautiešiem no visām skatu pusēm. Toties to, ko tu sauc par dekolonizāciju ar tavām metodēm – patiesībā to sauc par genocīdu- to izbaudīja gan Rumānijas vācieši un ungāri, gan Čehijas/Polijas vācieši un vēl dažas tautas Eiropā pēc Otrā pasaules kara.
    Starptautiski nekad nav ticis atzīts, ka PSRS laikā starprepubliku migrācijas rezultātā civilie iebraucēji citās republikās atzīstami par kolonistiem- kā nekā runa iet par vienas valsts ietvaros notikušo migrāciju. Un par krievvalodīgajiem LAT nu vismazāk būtu jāuztraucas, jo to skaits samazinās ar katru gadu- vecie dodas uz viņpasauli, bet jaunie dodas uz Rietumiem vai uz Krieviju, jo abās tajās vietās viņiem nreiz lielākas iespējas izsisties, nekā šeit.
    Tu aizmirsti, ka LAT saeima tiek ievēlēta no tautas, nevis izdīgst puķupodā- tātad visus šos civēkus ir ievēlējusi Latvijas tauta un nav ne mazākā pamata sacīt, ka ir kaut kas neleģitīms.
    Vispār toreiz, tevi izdzīdami no PSRS, nokļūdījās- droši varēja atstāt, jo tāpat jau bija skaidrs, ka PSRS ir kaput. Tad tu nonāktu pie varas- ātri vien sačakarētu visu, ko vien var sačakarēt un ar lielu troksni tiktu padzīts jau kā valsts ienaidnieks, nevis patriots vai arī tavas galēji nacionālistiskās rīcības rezultātā Latvijā un preventīvi arī visā Baltijā iesoļotu Krievijas karaspēks tautiešu aizsardzībai.
    Pārējo tavu demagoģiju nu nekomentēšu- nav jēgas….

    Admins
    Ne tikai tālakai komentēšanai nav jēgas, bet arī līdz šim tava komentēšana ir absurda un lieka, kura atvemj tikai un vienīgi tavus kā stukača, pasaules uzskatus. Iraka, Irāna, Ķīna, Kuba un daudzas citas banditiskas valstis ir uzņemtas starptautiskās organizācijās…arī Hitleriska Vacija un Staļiniskā PSRS bija starptautisko organizāciju locekles, bet tas neatturēja šīs starptautisko organizāciju “biedrenes”, kā tu saki, veikt prātam neaptveramus asins darbus. Tādus pašus noziegumus veic arī asiņainais 4. maija kliķes režīms, kuru tu atbalsti, strādādams viņu drošības sistēmā. Tādi kā tu, bier Andri Lāci, tiks nekavējoties arestēti pēc Tiesiskuma atjaunošanas un tiesāti pēc visas Likuma bārdzības, proti, par genocīda veikšanu pret latviešu tautu.

  28. black_joker saka:

    L.G.
    Tādu, kā Tu pilns internets- cits sludina pasaules galu, cits sludina savu reliģiju, cits sludina savu “idea fix” – pats vari pieskaitīt sevi pie kādas no kategorijām. Tad, kad tādi kā tu kļūst pārlieku bīstami sev un apkārtējiem cilvēkiem- viņiem tomēr nākas ārstēties piespiedu kārtā arī demokrātiskā sabiedrībā. Tu jau esi “sodījis” pusLatviju un draudi sodīt vēl ntos cilvēkus par iedomātiem nodarījumiem – tas vien jau par tevi apkārtējiem cilvēkiem visu pasaka. Un tas, ka tu iedomājies, ka visi, kas ir pret tevi ir no “iekšējiem orgāniem” – tas vien jau izraisa smaidu.
    Jebkurai pozīcijai ir opozīcija- tas par komentāru lietderību/nelietderību- pazīme, ka pats esi totalitārs cilvēks, jo tu organiski nespēj pieņemt, ka tev nav taisnība.
    Raksti savus ķengu rakstus tālāk- nevienam (izņemot dažus tavus slavinātājus) tu tāds neesi interesējis un neinteresēsi- dzīvo savā Vācijā un tik turpini bezspēcīgā naidā gaudot uz Latviju.
    Ja tev būtu kaut 1% taisnības- tu jau sen, sen būtu padarīts nekaitīgs- tādi totalitāri režīmi, kādus tu izbur Latvijā savās vīzijās, sameklē savus oponentus un ātri apklusina kautkādā veidā praktiski dajebkādā pasaules malā- piemērus vari uzprasīt Gogles tantei- izdos tev ārā sarakstu

    Admins
    Tu, Andri, esi kultivēts demagogs, kurš nekad neatbild uz konkrētiem jautājumiem, bet tos vispārina. Tas vien, ka tu kā ērce esi piezīdies šim portālam, parāda tavas/jūsu(noziedznieku) lielās sāpes un bailes. Vienreiz jau vadzis lūzīs, Andri, un tad būs slikti, ļoti, ļoti slikti. Tālāku mūs diskusiju uzskatu par nelietderīgu. Vari komentēt tālāk, ja nelietosi Gedroica un Pupura pretīgos izteicienis, tiksi apstiprināts. Man nebūt nav bail no pilnīgi pretējiem uzskatiem. No tiem baidās tikai un vienīgi DP un tādi okšķeri kā tu.

  29. black_joker saka:

    Es nekad neesmu lietojis “pretīgus izteicienus” – tu labi zini, ka vienu brīdi kāds visus saita oponentus sāka parodēt un tu pat pirkstiņu nepakustināji, lai to novērstu- tobiš ieviestu reģistrāciju. Es tev atbildēju uz konkrētiem jautājumiem- tā kā es to uzskatu.
    es esmu dikti neatlaidīgs cilvēks- paši savulaik izreklamējāt linku no saita- nu tad izlasīju un apstulbu. Tā kā man interesē vēsture, politoloģija, filozofija- nu tad nolēmu oponēt tavai naida kultivācijai.

    Admins
    Par naidu tev taisnībā.
    Man ir neiedomājams naids uz slepkavām, valsts un tautas bendēm:godmaņiem, šķēlēm, reinikiem…. .
    Un manī mājo neiedomājams pretīgums uz “ziņotājem”…. .
    Ne jau Tribunāls un Grantiņš kādu tiesā, bet gan šo GARA KROPĻU pastrādātie darbi ir viņu tiesneši.
    Un tie žēlastību nepazīst, jo viņi(darbi) seko fizikas Likumam. Un fizika, kā saproti, ir nepielūdzama.
    Oponēt, protams, ka ir pat veselīgi, bet tas ko tu dari, nebūt nav oponēšana, bet gan OPONĀCIJA, tā ir noziedzīgās sistēmas aizstāvēšana.

  30. Eduards Lunis saka:

    Grantiņa kungs !
    Vai tad Jums ir vajadzība pārliecināt cilvēciņu, kurš nav redzējis Latvijai nodarīto ļaunumu divu Pasaules karu apmērā!?
    Labākajā gadījumā tas ir pilnīgs stulbenis, vai sliktākajā-apzināts provokators !
    JŪS AIZSTĀVAT VAIRĀK KĀ 80 PROCENTUS CILVĒKU-TĀTAD TĀDI NIECĪBAS IR TIKAI MAZĀK KĀ PIEKTĀ DAĻA! LAI VIŅI IET UZ VISĀM DEBESS PUSĒM !

    Admins
    Tādi cilvēciņi, Eduard, nepārstāv piekto daļu, bet gan, labi ja 0,5%.

  31. Miervaldis - black joker saka:

    Nu vai pats tu nedzīvo šai valstī?Un tevi kā Latvieti naudas maiņa neietekmēs?ā, nu jā aizmirsu, tu taču esi DP kalps.DP tevi liktenīgajās stundās patvers zem sava spārna, un iedos siltu spilvenu, ar kuru tu savu nenomazgāto pakaļu sildīsi?Tava pakaļa nekad nav dabujusi brāzienu, tādēļ ka Reinikpapus ir vienmēr bijis klāt!Nu no tavas dzimšanas ne, vien tad kad tevi savervēja DP!Bet mana doma ir, ka, skaidrs kas tu esi par putnu Black joker.Padomju sekas nav likvidētas, un no haosa sekām tu black joker tiksi nosargāts, jo šīs varas cūku pidariem tu esi izdevīgs!

  32. Miervaldis saka:

    Vē ko gribu teikt tev black joker – no vēsturiskās tiesas tu netiksi pasargāts!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *