16.marts. Krievu un žīdu asinsdarbi nekad netiks piedoti

16. marts ir krievžīdu genocīds pret latviešiem

LRTT-13Katrs suns zina, ko viņš ir rijis.

Arī krievi un žīdi zina, kādas zvērības viņi ir pastrādājuši pret latviešu tautu.

Tādus asins darbus nepiedod nedz Dievs, nedz arī tauta pret kuru tas pastrādāts.

Lai paildzinātu atmaksas stundu viņi pirmie sāk bļaut „ķeriet zagli”! Kādu laiku jau šie zvēri puscilvēku izskatā var savu atmaksas stundu atbīdīt, bet ne noņemt no Dievišķās dienas kārtības.

upuriŠo atmaksas stundu viņiem palīdz aizkavēt pie varas esošā 4. maija kliķe, kurai pašai rokas ir līdz padusēm ar savas tautas asinīm. Šodien pie varas esošie zagļi un bandīti rada šo etnisko spriedzi, lai arī viņi netiktu sodīti ar augstāko soda mēru(ASM).

MIGLA SARKANĀ- NOLĀDĒTĀ

Foto: Šīs krievu un žīdu noslepkavotās latviešu līķu kaudzes radīja leģionārus un Arāja atriebēju brigādi. Tie bija žīdi un krievi, kuri Latviju slīcināja asinīs. Viņu holokausts stāv viņu durvju priekšā.

Šī komunistu KGBistu kliķe brutāli apiet Starptautiskos likumus, kuri paredz Latvijas dekolonizāciju. Kad tiks piesauktas un īstenotas šīs Konvencijas-Likumi, tad neviens žīds, krievs un komunists nepaliks nesodīts.

Atmaksas STUNDA krieviem, žīdiem un komunistiem(kangariem) būs drausmīga.

Krievi, žīdi un komunisti nav piederīgi cilvēku rasei.

cilevics un usakovs16. marts ir jāpasludina par krievu un žīdu genocīda piemiņas dienu pret latviešu tautu.

Foto: Šo divu kriev-žīdu izdzimteņu tēvi un vectēvi pārpludināja Latviju nevainīgu cilvēku asinīm. Viņi patreiz sēž noslepkavoto latviešu vietā. Šiem primātiem Latvijā nav vietas, to nosaka starptautiskie LIKUMI, kurus viņi cenšas apiet.

Tie valdības pārstāvji un Saeimas deputāti, kuri nebūs piedalījušies 16.marta atceres brīdī pie Brīvības pieminekļa, tiks bargi sodīti.

Par to viņi var būt droši.

Latviešu leģionārus un Arāja brigādi radīja krievu un žīdu zvērības pret latviešu tautu un Latvijas valsti.

Dievs šīs zvēru tautas noslaucīs no zemes virsas.

Tā tas STĀV rakstīts un tā tam būs būt.

P.S.

Jā, nožēlojamie deputā-teļi, Musolīni pat visļaunākajos murgos nebūtu varējis “nomurgot”, ka viņu tauta pakārs aiz kājām tirgus laukumā. Ja nebūsi kopā ar leģionāriem 16. martā, tad tas tiks “iztulkots” kā atbalsts krievžīdu veiktajam genocīdam pret latviešu tautu.

Par to ir tikai viens sods… .

You may also like...

31 komentāri

  1. AG saka:

    VL nebūs gan!

  2. NIKS FONTS saka:

    Vakar noskatījos Satrēgumstundu, kur tika cilāts 16. marta jautājums – leģionāru jautājums. Dzintars pierādīja sevi kā cienīgu glumā Zīles sekotāju – pauda pilnīgu un konsekventu samierināšanos ar deokupācijas jautājuma nerisināšanu, raidījuma vadītājs izlikās, ka šadu vārdu savienojuma, vai vārda “deokupācija” nepastāv.

    Vienīgi leģionāru virsnieku apvienības vadītājs pateica, ka leģionāru sauklis bijis -“mēs sitīsim tos utainos, pēc tam tos zilipelēkos”.

    Šodien mūs, latviešus, sit it kā brīvā Latvijā gan utainie, kuriem pievienojas zatlerveidīgie, dombrovskveidīgie latvieši, kas atzīst, ka darbdevējam ir tiesības pieprasīt krievu valodas zināšanas :

    PLL frakcija, SC frakcija
    No ZZS -Gundars Daudze, Rihards Eigims, Laimis Šāvējs.

    No Vienotības -Dzintars Ābiķis, Guntars Galvanovskis, Imants Viesturs Lieģis,
    Uģis Rotbergs, Edvards Smiltēns, Ilze Viņķele, Solvita Āboltiņa, Andis Caunītis, Ingrīda Circene, Lolita Čigāne, Ojārs Ēriks Kalniņš, Atis Lejiņš, Liene Liepiņa, Klāvs Olšteins, Jānis Reirs, Dzintars Zaķis ,

    gan Vācija (ES), kur Merkelei dombrovskveidīgie lien uz vēdera, lai dabūtu nabadzības pabalstus ar skanīgu nosaukumu Kohēzijas maksājumi, kas latviešiem jātulko kā nezināma un dārga dāvana no aizjūras zemēm.

    Sastrēgumstundā Dzintars ar savām nostādnēm tēloja personu, kas šodien derīga Saeimas silei, kas arī viņa patiesais mērķis.

  3. jocīgi saka:

    Vai niks fonts nav iekāpis SC biedra AG kurpēs ? Vai to sastrēgumstundu skatoties priecājies par žīdu no Beļģijas ,kretīnu latvijieti no žīdu nacistiem ,agešinu un sarkano utaino veterānu uzskatot ka Latvijas patriotus un DDD veicējus ? Jocīgi ko tad kopā ar gedroiciņu neveicat DDD? Vai bail ?

  4. Sigurds Graudiņš saka:

    Kamēr Jūs te ņemās , Latviju aplaimos Zurofs…!Laikam atkal no pussprāgušās Latvijas pieprasīs 32 miljonus…!
    http://rus.delfi.lv/news/daily/politics/antifashisty-gotovyat-mezhdunarodnuyu-konferenciyu-priedet-zuroff.d?id=42209620

  5. NIKS FONTS to jocīgi saka:

    Vai niks fonts nav iekāpis SC biedra AG kurpēs ? Vai to sastrēgumstundu skatoties priecājies par žīdu no Beļģijas ,kretīnu latvijieti no žīdu nacistiem ,agešinu un sarkano utaino veterānu uzskatot ka Latvijas patriotus un DDD veicējus ? Jocīgi ko tad kopā ar gedroiciņu neveicat DDD? Vai bail ?

    ————————————————————–

    Atbildu – Jūs esat demagogs un nelatvietis.

    Ir tikai viena pareiza attieksme arī pret židiem,agešiniem, kas ir vienlīdzīgi ar utainiem un zilipelēkiem – Mēs sitīsim tos utainos un tad tos zilipelēkos, arī latviešu tautas nodevējus, kas esat kā Jūs, Dzintars, Zīle u.c.

  6. jocīgi saka:

    Man liekās ka pats esi tāds pats pidriķis , ka mūsu plānprātiņš gedroiciņš, kurš taisa DDD aizkrāsnē un kopā ar dvinskas urlām.Ko tad pidriķis to DDD pats netaisa, jo laikam bumbierenes būs pilnas ? Paņem pie rociņas gedroiciņu un kaut ko darat Latvijas labā, nevis murgojat.Protams gļēvuļi gaida , ka DDD pienesīs uz paplātes.Kad skatījies to satrēgumstundu , vai bija visi pieci mājās ? Murgo vien tālāk .Tikai neaiztiec savējos patriotus PCTVL,SC,V,Zaglerus un ZZS tie paši lielāki DDD veicēji.

  7. skorceni saka:

    zurofu ar vinja mafijas vizentaala centru uz raktuveem….tas veel maigi teikts.vislabaak pa taisno uz elli.lai vinji mums samaksaa 32miljonus par genocidu ,noladetie cionisti!

  8. NIKS FONTS saka:

    http://www.delfi.lv/news/national/politics/iekslietu-ministrs-16marta-del-rosina-mainit-likumu-normas-par-konfrontejosiem-pasakumiem.d?id=42211756

    Jā, Kozlovskis labi zin, kas jādara, lai 16. marta pasākums nebūtu iespējams. Kozlovska domu rēgs ir labi zināmā shēma – apstrīd nevis faktu – naļauj rīkot pasākumu, ko aizliedz Dome, bet procesu – kārtību kā rīkot pasākumu, ko noteiktu Dome.

    Apstrīdot procesu- kārtību, nevis faktu, strīds var ilgt bezgalīgi ar daudzām pārsūdzībām nākošajās tiesu instancēs, kas pieteikto pasākumu padarītu NEIESPĒJAMU.

    Varasturi ar Kozlovski vēlas ierobežot tiesības, kas noteiktas Satversmē par pulcēšanās brīvību u.c.

    Latvieši simtos tūkstošos varasturu bezdarbības dēļ spiesti pamest valsti.

    Kozlovskis ir izteikts latviešu tautas ienaidnieks. Raidījumā Sastrēgumstunda netieši norādīja uz leģionāru sasitību ar fašismu, lai gan pats ir komunistu-fašistu varas pārmantotājs, kas piekopj genocīdu pret latviešu tautu – sadarbojas ar krieviem no Krievijas, kārtojot uzturēšanās atļaujas Latvijā, īpašumus, jo krievi no Krievijas neierobežotā skaitā drīkst iebraukt latvijā, pērkot īpašumus, atmazgājot netīro naudu, kurpretim latviešiem tā jādeklarē.

    Kozlovskis Latvijai nevēlamo personu jeb tā dēvētajā «melnajā sarakstā» ir iekļāvis vairākus ārvalstniekus, tai skaitā arī Krievijas pilsoņus, tā ziņo mediji.

    Tomēr Kozlovskis melo vienā laidā, audzējot savu politisko kapitālu, jo sacītais ir tukšas frāzes bez faktiem.

    Kā zināms Kozllovskis ir īpaši lojāls Krievijai un tās pilsoņiem, viņa paralēlais bizness saistīts ar palīdzību Krievijas pilsoņiem no Pēterburgas pirkt īpašumus Latvijā, saņemot uzturēšanās atļaujas.

    Vai Kozlovskis uzdod jautājumus īpašumu pircējiem, vai nauda netiek atmazgāta? Šaubas ir lielas – par pakalpojumiem Kozlovskim, visticamāk, tiek maksāta netīra nauda.

    Latvieši simtos tūkstošos varasturu bezdarbības dēļ spiesti pamest valsti.

    Tā vairs nav bezdarbība, bet mērķtiecīgs genocīds pret latviešiem – ekonomiskā noturība valstī, valstij esot parādos, tiek noturēta uz mirstošo latviešu un izbraucošo latviešu rēķina, kas sūta naudu palikušajiem Latvijā.

    Varasturi apzināti sabiedrības uzmanību no saviem noziegumiem – bazdarbības latviešu interešu aizstāvībā un genocīdā novērš uz visādiem citiem nenozīmīgiem notikumiem, tos apzināti un mākslīgi aktualizējot, kā tas ir ar 16. marta gājienu atceres pasākumiem un citiem.

    Situācija latviešiem ir izteikti nelabvēlīga.

  9. NIKS FONTS saka:

    http://www.delfi.lv/news/national/politics/iekslietu-ministrs-16marta-del-rosina-mainit-likumu-normas-par-konfrontejosiem-pasakumiem.d?id=42211756

    Jā, Kozlovskis labi zin, kas jādara, lai 16. marta pasākums nebūtu iespējams. Kozlovska domu rēgs ir labi zināmā shēma – apstrīd nevis faktu – neļauj rīkot pasākumu, ko aizliedz Dome, bet procesu – kārtību kā rīkot pasākumu, ko noteiktu Dome.

    Apstrīdot procesu- kārtību, nevis faktu, strīds var ilgt bezgalīgi ar daudzām pārsūdzībām nākošajās tiesu instancēs, kas pieteikto pasākumu padarītu NEIESPĒJAMU.

    Varasturi ar Kozlovski vēlas ierobežot tiesības, kas noteiktas Satversmē par pulcēšanās brīvību u.c.

    Latvieši simtos tūkstošos varasturu bezdarbības dēļ spiesti pamest valsti.

  10. NIKS FONTS saka:

    Tiek svinēta uzvara – latvieši ir sakauti – simti tūkstoši ir padzīti no Latvijas, to vietā drīkst iebraukt krievi no Krievijas. Žīdi var priecāties – ar ASV, SVF, PB Latvijas valsts un tās iedzīvotāji iedzīti parādu gūstā. Vācijai (ES) dombrovskveidīgie uz vēdera lūdz pabalstus – kā Kohēzijas maksājumus u.c.

    Pie varas Latvijā atrodas fašistu-komunistu varas mantinieki, kuri piekopj genocīdu pret latviešu tautu – mēs gājienā neredzam nevienu Latvijas oligarhu, ne Gorbunovu, ne Šķēli, ne Lembergu, Šleseru, ne Vp Bērziņu, Grūtupu ….

    Gājienā no politiķiem piedalās Dobelis, Tabūns – apšaubāmas raudzes mutesbajāri. Dzintars, Dombrava u.c. ir marionetes, kuras tiek izmantotas, lai tie vadītu latviešu jauno paaudzi samiernieciskumā ar notiekošo genocīdu pret latviešu tautu, asimilācijā ar krieviem Rīgā, Daugavpilī, Latgalē, kur latviešiem jāizliekas, ka nav latvieši, lai nebūtu konfliktu.

    Gājienā nav zatlerveidīgo, sprūdžveidīgo, dombrovskveidīgo, kazlovskveidīgo, mužniekveidīgo (kā N. Muižnieks), jo tiem nerūp latviešu intereses un brīvība dzīvot savā zemē Latvijā. Gājienā nav VVF, Ulmanis, Zatlers, Bērziņš …

    Gājienā nav pārstāvju no Vācijas vēstniecības, Krievijas vēstniecības, kuriem šai dienā vajadzētu atvainoties 2. Pasaules kara upuriem – latviešu leģionāriem.
    Pēdējais noziegums pret latviešu tautu tika pastrādāts pavisam nesen ar valodu referendumu, kad latviešiem lika apšaubīt LR Satversmi un latviešu valodu kā vienīgo Latvijas valsts valodu. Kāds noziegums sekos rīt?

  11. Sigurds Graudiņš saka:

    Katru gadu 16. martā [KĀ KAZA PIE MĪZALIEM ] Rīgā ierodas Zuroff , bet 9. maijā viņu šeit neredz ..Vai kāds no ĪSTENAJIEM LETIŅIEM var izskaidrot šo fenomenu..?

  12. Miervaldis saka:

    Grantiņ – cik reizes tev var teikt!Sarkanajā armijā cīnijās žīdu tautas atkritumi, nevis visi žīdi!Tas ļaunums, kuru radija sarkanā vara, pievilka visvairāk etniskos atkritumus!Holokausts baltijas valstīs bija atbrīvošana pēc vācu stila, bet mēs jau nēesam vainīgi, kad mūs atbrīvoja tieši vācieši vai ne?

  13. Miervaldis saka:

    padomju krievijā jau bija daudz žīdu atkritumu, bet arāja komanda šāva nost jau arī labos žīdus, un tas nav piedodami!Bet murgaini būtu sapņot, kad Latviešu leģionāri pie tā būtu vainīgi!Latvieši ir dižena tauta, un nav spejīga slepkavot nevainīgus cilvēkus!Tas tā!Turpinot gribu teikt, kad Latvieši nogalināja tik vien sarkanos nezvērus, bet nepatrieca tos veļu valstī pavisam!Nu un es gribu teikt – vajag taču Latvieti novest tik tālu, kad viņam bija jāņem pistole rokā, un jāaiztriec šie sarkanie nezvēri pie veļu mātes!Sarkanie prata novest Latvieti tik tālu, kad viņam bija jārīkojas mobīli, to zināja arī Hitlers , un tādēļ atbrīvoja Latviju, no boļševiku gūsta!Latviets spēj būt karavīrs tēvijai grūtos laikos, tas tiesa!Bet Hitlers bija gudrs cilvēks, un to viņš arī izmantoja!Tik vien pret žīdiem viņš bija netaktisks!Bet Hitleram ir tas nopelns, kad viņš mācēja novērtēt Latvieša karavīra drosmi, un tēvijas mīlsetību!Ne par velti viņš atļāva cīnīties Latvietim, ka Latvietim pieklājas!Latvieši ir dižena tauta,tas ir pierādijies gan cīņai pret Bermontu, gan vācu rindās!Man žēl, kad leģionāri nepatrieca boļševikus pie veļu mātes!šī bija tā vienīgā reize, kad Latvieši cīnijās zem sava karoga!Pieminēsim Latviešu leģionu svētā piemiņā….

  14. fīrers saka:

    Miervaldis nu pats vairs nezina ko muld.

  15. Eduards Lunis saka:

    Kā tiešs šodienas LATVIEŠU LEĢIONĀRU GODINĀŠANASpasākuma dalībnieks un kā regulāri apmeklējošs šo pasākumu ,varu teikt,ka ir nepārprotami rezdzams LATVIEŠU TAUTAS PAŠAPZIŅAS PACĒLUMS. Tas izpaudās gan kuplākajā kā citos gados ,dalībnieku skaitā,kur manīja arī krieviski runājošos,gan arī varēja redzēt cilvēku interesi un atbalstu,par LATVIJAS GLĀBŠANAS SAPULCI 4.maijā. Ļoti daudzi izteica atzinību par manu plakātu! Bija liels spiediens,lai nepieļautu man piedalīties gājienā ar šo plakātu un tiku uz stingrāko nobrīdināts ,lai nelietotu megafonu !
    Rezumējot-ir redzama varturu -žīdu un komunistu-nedrošība par savu nākotni,jo ir iesaistīti visi viņu spēki,-Ždanoks,Zurofs u,c..lai mazinātu šā pasākuma TAUTAS SALIEDĒJOŠA UN MOBILIZĒJOŠO NOZĪMI!
    UZ TIKŠANOS ,VĒL KUPLĀKĀ SKAITĀ,4. MAIJĀ PL.12-OS PRETĪ OKUPĀCIJAS MUZEJAM—LATVIJAS GLĀBŠANAS SAPULCI!
    Latvijas Glābšanas Komisija

  16. sos saka:

    Izlasiet jauno rakstu http;//klich.ru ,tur rakstīts ka īstais Putins nav pat vairākus gadus redzēts,šo teātri spēlē aizvietotājs.

  17. informācija saka:

    Jaunākie 2012. gada 16. marta video kadri, kur latviešu jaunās paaudzes pārstāvji pasaka, ka Tatjanai Ždanokai pie Brīvības pieminekļa nav ko darīt. Nav tālu laiks, kad šī jaunā latviešu paaudze tiesās neliešus Ivaru Godmani, Aivaru Borovkovu, Aivaru Lembergu, Andri Šķēli un citus neliešus.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S-6UVNI2Or4

  18. informācija saka:

    Ir lietas, ko latviešu tauta nekad neaizmirsīs.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jW2EY6fyPgk

    Nākotnē tiks parādīti videokadri par neliešu Ivara Godmaņa, Aivara Borovkova, Aivara Lemberga, Andra Šķēles un citu neliešu nelietībām mūsdienu Latvijā.

    Latvijā tiks atjaunots tiesiskums!

  19. Michelis saka:

    Vai kāds var pateikt kas bij‘tas otrs žīds kurš policijai ,,uzbrauca“…european…

  20. Eduards Lunis saka:

    —NAV SVARĪGI,KAS IR TAS ŽĪDS,KURŠ IESPAIDOJA APKĀRTĒJOS AR FILMĒŠANU UN ANGLISKO RUNĀŠANU,LAI PIESEGTU ŽĪDU NELIKUMĪBAS AR VAINAGA IZĀRDĪŠANU!
    FAKTISKI VIŅU DARBĪBA IR -NOZIEGUMS -UN VIŅI BIJ JĀAIZTUR,JĀSASTĀDA PROTOKOLS UN JĀPIEMĒRO ATBILSTOŠS SODS!
    \ĻOTI SLIKTI STRĀDĀ POLICIJA UN PASĀKUMA APSARDZE.

  21. latviets saka:

    xoxo,paskatiet Deļfu Ru un Latv. foto variantos, tur tas gedroic stāv cieši blaki tam nacikam baltamxo,xo, ka divi bratani

  22. Dūda saka:

    Nemuldi urlik “latviets”, redzeju arī es, ka bija gan brīdi blakus A.Balta k-gs un A.G. kopa ar vīru, liekas aizsargu formas tērpā, bet viņi viens otru neredzeja un pat nesaskatījās

  23. vēsture saka:

    LPSR VDK priekšsēdētāja L.Avdjukēviča slepens ziņojums Augustam Vosam “par dažiem nacionālisma izpausmes faktoriem republikā”.
    [1973.gada 12.aprīlī]
    ___________________________________________________________________
    LKP CK saņemts 1973.g. 24.aprīlī, nr.434c
    Slepeni. Eksemplārs nr.1. Rīgā
    LKP CK pirmajam sekretāram b. Vosam A.E.
    Ziņojums
    par dažiem nacionālisma izpausmes faktoriem republikā

    Līdz pēdējam laikam, neskatoties uz lielajiem sasniegumiem komunisma celtniecībā, republikā turpina izpausties nacionālistiskas un cita veida naidīgas parādības, nesamazinās pretkrievu noskaņojums daļā iedzīvotāju. LPSR MP VDK atklājusi un pārtraukusi inteliģences grupas naidīgu darbību, kas vērsta uz nacionālisma un pretkrievu noskaņojuma attīstīšanu, kadru sagatavošanu pretpadomju opozīcijai. Aktīvākie šie grupējuma locekļi veica organizatorisku darbu, iesaistot zināmas inteliģences aprindas nacionālistiskā darbībā un izstrādājot tematiku sapulcēm, kuru satura pamatā bija nacionālisma ideju propaganda. Šai darbībā bija iesaistīti vairāk nekā 40 cilvēki, galvenokārt zinātniskie darbinieki un pasniedzēji, piemēram:
    Helmanis Vilnis Pētera d., dzim. 1936.g., Hidrotehnikas un meliorācijas zinātniskās pētniecības institūts;
    Bojārs Aleksandrs Antona d., dzim. 1934.g., RVR inženieris;
    Bojārs Kaija Rūdolfa m., dzim. 1941.g., biologs LPSR ZA Botāniskajā dārzā;
    Helmane Maija Aleksandra m., dzim. 1942.g., inženiere LPSR ZA Botāniskajā dārzā;
    Grīnfelds Guntis Ernesta d., dzim. 1935.g., aspirants RPI;
    Reidzāne Beatrise Pētera m., dzim. 1942.g., LPSR ZA Valodas un literatūras institūts, raksta doktora disertāciju;
    Raipulis Jēkabs Pāvila d., dzim. 1939.g., LVU pasniedzējs, zin. kand.;
    Cers Māra Pāvila m., dzim. 1942.g., inženiere LVU;
    Geikina Karina Apolionāra m., dzim. 1947.g., aspirante LPSR ZA;
    Vīksna Mārīte Jāņa m., dzim. 1949.g., laborante LPSR ZA;
    Kārkliņa Inese Augusta m., dzim. 1931.g., Jelgavas rajona Lielvircavas skolas direktore;
    Akmentiņa Lauma Edgara m., dzim. 1943.g., Raiņa v.n. muzeja līdzstrādniece;
    Radionova Lidija Miķeļa m., dzim. 1935.g., Rīgas pilsētas Maskavas rajona pieminekļu aizsardzības biedrības priekšsēdētāja vietniece;
    Leijere Velta Jāņa m., dzim. 1946.g., inženiere “Latgiprogorpromā”.
    Laulātie draugi Bojāri, Grīnfelds un Leijere tuvinājās kā kalnu tūristi un uz šī pamata nodibināja sakarus ar virkni t.s. lietuviešu novadpētniecības kluba “Ramuva” aktīviem dalībniekiem. Šis klubs pēc būtības piesedz lietuviešu nacionālistu naidīgo darbību un to savā laikā izformēja Lietuvas PSR kompetenti valsts orgāni.
    1971.gada rudenī Jumpravas parkā, Bauskas rajona kolhoza “Sarkanais karogs” teritorijā, kā alpīnistu tikšanās tika organizēts lietuviešu “novadpētnieku” salidojums ar vairāk nekā 60 dalībniekiem. Tajā pēc Kaijas Bojāres iniciatīvas piedalījās daži t.s. dabas mīļotāji no Latvijas.
    Šī sanāksme notika nacionālistiskā garā. Lietuviešu nacionālisti informēja Latvijas pārstāvjus par savu nacionālistisko darbību novadpētniecības ietvaros, runāja par nepieciešamību mēģināt apvienoties un izteica dažas rekomendācijas, kā labāk šādu darbu veikt latviešiem.
    Pēc tikšanās ar lietuviešu nacionālistiem Aleksandrs Bojārs, Kaija Bojāre un citi apvienojās nacionālistiska gara grupā un attīstīja darbu, iesaistot tajā jaunus dalībniekus no inteliģences. Viņi lika uzsvaru uz politiskā ziņā nepietiekami nobriedušiem cilvēkiem, kuru psiholoģijā noteiktos apstākļos izveidojās nacionālisma izpausmju pārspīlētība vai izkropļošana. Viens no lietuviešu nacionālistu vadītājiem viņiem rekomendēja iesaistīt nacionālistiskā darbībā vairāk studentu, jo, pēc viņa domām, tie ir visaktīvākie nacionālo tradīciju glabātāji.
    Grupējuma organizatori pieņēma lēmumu katru mēnesi ar dažādiem ieganstiem organizēt dalībnieku pulcēšanos, lai sistemātiski, kā viņi teica, paceltu dalībnieku nacionālo pašapziņu. Uzskatot, ka padomju Baltijas republikās tiek realizēta pamatiedzīvotāju rusifikācijas politika un viņu kultūras iznīcināšana, grupējuma aktīvie dalībnieki par savu uzdevumu nosprauda cīņu par kultūras mantojuma un latviešu tautas īpatnību saglabāšanu. Tādā kārtā pēc būtības no legālām pozīcijām viņi maskēti uzstājās pret padomju varu Latvijā.
    Viņi noturēja virkni sanāksmju ar daudzu cilvēku piedalīšanos un šaurā lokā aktīvistu tikšanās. Dažas no tām notika ar lietuviešu nacionālistu piedalīšanos. Tiekoties parādījās tendence saliedēties un izstrādāt vienotus nosacījumus nacionālistiskai darbībai.
    Tā sanāksmes kā “Līgo” dienas svinības un 1972.gada jaungada sagaidīšana notika Jelgavas rajona Lielvircavas skolā. Pirmajā gadījumā piedalījās vairāk nekā 100, otrajā – apmēram 70 cilvēki. Pagājušā gada novembrī sanāksme ar lielu dalībnieku skaitu notika Garkalnes kultūras namā kā tematisks vakars. 1972.-1973.gadā grupējuma dalībnieki nevienreiz vien pulcējās Rīgas pilsētas Maskavas rajona dabas pieminekļu aizsardzības biedrības telpās Rīgā, Lāčplēša ielā 161. Tā saucamos Ziemassvētkus 1972.gadā viņi atzīmēja pēc senlatviešu tradīcijām, izbraucot uz brāļu Kaudzīšu muzeju Vecpiebalgā.
    Aktīvie grupējuma dalībnieki šaurā lokā sistemātiski pulcējās privātos dzīvokļos, lai apspriestu organizatoriskus jautājumus, sanāksmju rezultātus un turpmākā darba saturu. Sanāksmēs viņi pieaicināja savas paziņas no inteliģences, tā paplašinot nacionālistiskā darbībā iesaistīto personu loku. Sanāksmēs no nacionālistiskām pozīcijām tika lasīti referāti par Latvijas vēsturi, pasvītrojot baltu pārākumu pār citām tautām un nepieciešamību atdzīvināt un saglabāt senlatviešu tradīcijas. Izskatīja jautājumu par Latvijas pamatiedzīvotāju dzimstības palielināšanu, atzīmējot, ka šo problēmu var atrisināt tikai nacionālā valstī.
    Daži grupējuma dalībnieki mācījās vecās dejas, izmantojot LPSR ZA augstceltni, kā arī nacionālistiska satura dziesmas un parašas, kuras izpildīja sanāksmēs.
    Satiksmei ar lietuviešiem, lai nelietotu krievu valodu, daļa dalībnieku LVU Filoloģijas fakultātē organizēja lietuviešu valodas mācīšanos.
    Minētā grupējuma dalībniekiem nebija tiešu sakaru ar ārzemniekiem, tomēr viņu darbība, kā pēc satura, tā formas, ir sakarā ar ārzemju latviešu emigrantu organizācijas vadītāju norādījumiem.
    Pēdējā laikā republikā ir virkne citu naidīga rakstura izpausmju un nodarījumu, kas skar valsts drošības intereses, un visām tām ir nacionālistisks virziens.
    Pagājušā gada jūnijā tika pārtraukta personu grupas darbība, kura centās izveidot pagrīdes organizāciju “Latvijas nacionālās vienības partiju”. Grupā iegāja:
    Ozoliņš P.P., dzim. 1907.g., buržuāziskās Latvijas perioda aizsargs un “Nacionālā kluba” biedrs;
    Pūce A.A., dzim. 1948.g., galdnieks tresta “Rīgasstroi” 60.celtniecības pārvaldē;
    Nikmanis B.P., dzim. 1947.g., galdnieks turpat;
    Kville I.A., dzim. 1948.g., strādāja Rīgas rajona Tautas izglītības nodaļā un pasniedza vācu valodu Baložu skolā. Māte bijusi tulks “SD” un sodīta.
    Izmeklēšana noskaidroja, ka Ozoliņš sistemātiski saticies ar Pūci un Nikmani, uzturot viņos nacionālistiskas noskaņas un iedvešot pārliecību par nepieciešamību cīnīties pret padomju varu Latvijā. Tie savukārt apstrādāja Kvilli, iesaistot viņu savās pretpadomju darbībās.
    Minētā grupa, ko vadīja Ozoliņš, realizēja vairākus nacionālistiska virziena naidīgus aktus. Tā Skrīveros viņi izkāra buržuāziskās Latvijas karogu, Rīgā un Pļaviņās izplatīja pretpadomju lapiņas. Viņi par savu mērķi izvirzīja nākošās pagrīdes organizācijas kodola izveidošanu, kam vajadzētu sākt darbu dalībnieku vākšanai no jauniešu vidus. Ozoliņš, Pūce un Nikmanis sodīti ar dažāda termiņa ieslodzījumu, bet Kville – nosacīti.
    Rīgas telecentra vecākais inženieris Andris Mangulis, dzim. 1945.g., sistemātiski klausījās ārzemju radio un naidīgās pārraides un to saturu stāstīja darba biedriem. Nesaņemot vajadzīgo pretsparu, viņš savu darba biedru vidū sāka atklāti paust nacionālistiskas noskaņas, slavēt kārtību imperiālisma zemēs, izteikt melīgus izdomājumus par padomju īstenību un vēlēšanos atstāt PSRS. Mangulis nodibināja rakstiskus sakarus ar Liepājas pedagoģiskā institūta studenti Veltu Ruktu un vēstulēs to apstrādāja nacionālistiskā garā, rakstīja, ka viņa mērķis izrauties “brīvajā pasaulē”. Ar profilaktiska rakstura pasākumiem Manguļa darbību mēs pārtraucām.
    1972.gada februārī Drustu skolas 8.klases skolnieks Andris Graudiņš, dzim. 1957.g., un Juris Ekkerts, dzim. 1955.g., izgatavoja un izmētāja skolā lapiņas ar buržuāziskās Latvijas ģerboni un uzrakstu “Lai dzīvo brīvā Latvija”. Graudiņš mājās sistemātiski klausās “Amerikas balss” radiopārraides latviešu valodā.
    Pagājušā gada septembrī Ogres rajona Remonta un celtniecības pārvaldes strādnieks Staņislavs Sasnovskis, dzim. 1947.g., norāva Ogrē LPSR karogu no pilsētas izpildkomitejas un to iznīcināja. No Goda plāksnes viņš norāva rajona pirmrindnieku portretus, kurus uz vietas sadedzināja. Uz Goda plāksnes un citās vietās pilsētas skvērā viņš ar eļļas krāsām izdarīja pretpadomju uzrakstus. Izmeklēšanas laikā noskaidrojās, ka šīs darbības Sasnovskis veicis ar naidīgu nolūku. Pašreiz viņš notiesāts. Agrāk izcietis sodu par laupīšanas uzbrukumu.
    Šā gada janvārī VEF strādnieks Vladimirs Kuziks, dzim. 1956.g., piedaloties Lolitai Ēvelei, dzim. 1956.g., tirdzniecības un kulinārā tehnikuma audzēknei, un Ozoliņai Vairai, dzim. 1955.g., VEF profesionāli tehniskās skolas audzēknei, Rīgā uz Sarkanarmijas ielas 28.nama jumta izkāra buržuāziskās Latvijas karogu. Karogu iedeva Ēvele. Kratīšanā pie viņas piederīgajiem atrada pretpadomju literatūru un vēl vienu buržuāziskās Latvijas karogu. Kuzika arests izjauca viņa nodomu izpostīt VEF Goda plāksni. Pašreiz viņš nodots tiesai. Kuziku par automašīnas aizdzīšanu nepilngadīgo komisija nosūtīja uz Daugavpils speciālo profesionāli tehnisko skolu. Daugavpilī viņš piedalījās nacionālistiska satura lapiņu izplatīšanā.
    1972.gadā LPSR MP VDK atklāja 37 anonīmu vēstuļu un pretpadomju lapiņu izplatītājus. Viņu izplatītie dokumenti nospiedošā vairākumā ir nacionālistiska rakstura. Virkne asu nacionālistiska satura anonīmu vēstuļu nosūtītas dažādām iestādēm un “Cīņas” redakcijai sakarā ar tajā publicētajiem materiāliem par tā saucamo “17 vēstuli”.
    Pagājušā gadā republikā bija virkne citu nacionālistiska rakstura izpausmju, galvenokārt studentu un skolnieku vidū, tai skaitā LVU, RPI, Daugavpils pedagoģiskajā institūtā, Rīgas 5. un 39.vidusskolā, Siguldas, Skrundas un 5.Liepājas vidusskolā, Rīgas celtniecības un elektromehāniskajā tehnikumā, Liepājas profesionāli tehniskajā skolā un citur (ar nr.5/287 no 1973.g. 19.I. pēc V.T.Stankēvičas lūguma par šīm parādībām izsmeļošā izziņā ziņots LKP CK).
    Nacionālistiskā noskaņojuma atdzīvošanos noteiktu personu vidū republikā veicina pēdējā laikā pastiprinātās graujošās akcijas pret LPSR no ārzemēm, kuru realizēšanā pretinieka speciālie dienesti aktīvi izmanto latviešu emigācijas pretpadomju organizācijas.
    Katru gadu republikā palielinās latviešu emigrantu kā tūristu iebraukšana, kā arī kultūras sakaru kārtībā un personīgās darīšanās, tiekoties ar radiniekiem. Pagājušā gadā bija apmēram 2000 cilvēku, daudzi no viņiem ir aizrobežu pretpadomju organizāciju dalībnieki, viņiem ir plaši sakari vietējo iedzīvotāju vidū.
    Izmantojot minētās legālās iespējas, dažu emigrantu organizāciju vadītāji iesūta pie mums savus emisārus, kuri cenšas nodibināt sakarus ar nacionālistiskiem, revizionistiskiem elementiem un politiskā ziņā nenoturīgām personām, galvenokārt no inteliģences un jauniešiem. Pretinieks mēģina sagatavot bāzi nacionālistiskas pagrīdes izveidošanai republikā.
    Pēdējos gados LPSR MP VDK izsekoja un atmaskoja virkni latviešu emigrācijas organizāciju emisāru. Viņi pie mums tika iesūtīti pa legāliem kanāliem ar propagandistiska rakstura uzdevumiem, kā arī lai savāktu tendenciozu informāciju izmantošanai pretpadomju nolūkos un lai nodibinātu sakarus ar noteiktām personām.
    Pagājušā gada vasarā tika izjaukts viena no pretpadomju aizrobežu organizācijas “Batun” vadītāja latviešu emigranta Bluķa mēģinājums, atbraucot no ASV, noturēt konspiratīvu tikšanos vasarnīcā Asaros ar dažiem nacionālistiski noskaņotiem pazīstamiem dzejniekiem. Tikšanos organizēja Maija Silmale, sodīta par pretpadomju darbību.
    Tika izjaukti t.s. otrā vispasaules latviešu emigrācijas jauniešu kongresa, kas notika Londonā pagājušā gada augustā, organizatoru mēģinājumi realizēt republikā virkni ideoloģisku akciju. Šai nolūkā pie mums iesūtīja viņu emisārus un speciāli sagatavotu kongresa dalībnieku grupu, apgādātu ar pretpadomju literatūru.
    LPSR MP VDK pēdējos gados atklāja un izjauca virkni citu pretinieka mēģinājumu legāli darboties Latvijā. Dažiem latviešu emigrantiem ir slēgta iebraukšana Latvijā.
    No ārzemēm, rēķinoties ar noteiktām cilvēku grupām republikā, nāk plaša ideoloģiski kaitīga informācija pa radio, pastu utt. Latviešu valodā ar lielu intensitāti naidīgās pārraides izdara 6 ārzemju radiostacijas. Nonākot ārzemju propagandas un noteiktu republikas elementu ietekmē, nepietiekami politiski nobrieduši un nenoturīgi cilvēki, galvenokārt no inteliģences un jaunieši, bet virknē gadījumu arī kriminālnoziedznieki, nonāk uz nacionālistisku izpausmju ceļa, bet dažreiz arī organizē pretpadomju darbību.
    Kā parāda 1972.-1973.gada pretpadomju izpausmju republikā analīzes rezultāti, tās pielaiž atsevišķi cilvēki tajos kolektīvos, kur vāji, atrauti no dzīves un vietējiem apstākļiem, notiek ideoloģiskais darbs.
    Dažās zinātniskās iestādēs, mācību iestādēs, celtniecības organizācijās, sovhozos, kolhozos un uzņēmumos politiskās audzināšanas darbs, sevišķi jauniešu vidū kopmītnēs, ir nepietiekami mērķtiecīgs, ne vienmēr konkrēts, maz saistīts ar saprātīgu strādnieku, kalpotāju un skolnieku brīvā laika izmantošanu.
    Atsevišķās organizācijās netiek pilnīgi realizēti 24.kongresa un tam sekojošo PSKP CK plēnumu norādījumi par ideoloģisko darbu iedzīvotāju vidū. Nepietiekami tiek veikti pasākumi iedarbīgai darbaļaužu internacionālai audzināšanai, ņemot vērā ideoloģiskās cīņas saasināšanos mūsdienu apstākļos, pretinieku naidīgās darbības aktivizēšanos republikā un vietējos apstākļus.
    Ja republikas iestādēs, lielākajos rūpniecības uzņēmumos savlaicīgi tiek dots vajadzīgais pretspars vietējās nošķirtības un nacionālistiskām noskaņām, tad dažās zinātniskās iestādēs un sevišķi skolās, strādnieku un studentu kopmītnēs, nelielos uzņēmumos, sovhozos, kolhozos un vietējās iestādēs šādiem faktiem ne vienmēr tiek dots atbilstošs novērtējums un tie virknē gadījumu paliek bez reakcijas.
    LPSR MP VDK, ņemot vērā iepriekšminēto, pastiprina pasākumus turpmākam darbam pret aizrobežu emigrantu organizācijām, kā arī lai atklātu un pārtrauktu nacionālistiski noskaņotu personu nodomus republikā. Veikta virkne pasākumu darba uzlabošanai šai virzienā pilsētu un rajonu VDK nodaļās. Praktiskai palīdzībai uz virkni pilsētu un rajonu aparātiem izbraukuši un vēl izbrauks kolēģijas locekļi un citi vadoši komitejas darbinieki. Vadošā sastāva sanāksmēs, kuras notika aprīļa sākumā, pilsētu un rajonu aparātu priekšniekiem tika dotas konkrētas rekomendācijas par dziļāku vietējo procesu izpēti, noteikta personu kontingenta izpēti, par pasākumiem neveselīgā noskaņojuma neitralizēšanai.
    Ir asa nepieciešamība virknei organizāciju dot mērķtiecīgākus un noteiktākus darbaļaužu internacionālās audzināšanas uzdevumus, aktivizējot šai ziņā darbu dažu vietējo iestāžu, uzņēmumu, mācību iestāžu, sovhozu un kolhozu partijas pirmorganizācijās, PSKP CK ģenerālsekretāra PSRS 50.gadadienas ziņojuma gaismā. Tām ar vēl lielāku neatlaidību uz vietām jārealizē PSKP 24.kongresa un plēnumu, LKP CK lēmumi, partijas preses norādījumi darbaļaužu internacionālā audzināšanā un cīņas pastiprināšanā pret nacionālistiskām, revizionistiskām un citādām ideoloģiski un politiski kaitīgām noskaņām.
    LPSR MP VDK priekšsēdētājs
    Avdjukēvičs
    12.aprīlī 1973.gadā. Nr.C/641.

  24. vēsturnieks saka:

    Baltu tautai tik zems intelekts un saprašana nebija (tie bija latvieši,kāda rase? ),cionisma priekšvēstneši,varavīksnieši,galvenais seks ne domāšana).
    Baltu tautieši Amerikā novērsās no cilvēkveidīgajiem kas sadarbojās ar Latviju.Jau vēlākā laikā ģērmanīti vizināja ar mašīnām no Jūrmalas uz Rīgu,baroja ar ikriem,kā nekā savējais.
    Šitos pekstiņus vajadzēja rakstīt 90 gados,nu jau ir par vēlu.

  25. tante saka:

    Vienreiz jābeidz iespringt- ko tik nu teiks Krievija, bet visi nelojālie un nepilsoņi(okupanti un viņu pēcteči) jādeportē uz viņu etnisko dzimteni! VISS!

  26. Miervaldis saka:

    Tante – bet ko darīt ar mūsu valstvīru neliešiem, kuri ir apzaguši savu tautu?

  27. “vēsturniekam” teikšu, ka rakstīt “pekstiņus” par noziedzniekiem nekad nav par vēlu. Kas pagātni pētī, tas nākotni svētī.Atmodas sākumā bija atziņa, ka mūs var glābt tikai pilnīga atklātība visos jautājumos, kas saistīti ar mūsu vēsturi, ar noziegumiem ,kas pastrādāti pret mūsu Latviju un mūsu pavalstniekiem.Šobrīd sevišķi tiek slēpta nodevība, kas izdarīta pēdējo 25 gadu laikā.

  28. >aivariņam saka:

    Pats savus vārdus turpat ,,noslaucīji,, ,tagad jau vajaga rakstīt 25 gadu laikā notikušo,bet kas notika pirms 50, 100 un vairāk gadiem nav spējīgs uzrakstīt un saprast,,vēsture,, .Šodienas notikumus pareizi uzrakstīt ir maz kas to var,bet tūkst. gadu notikumus var visi uzrakstīt.

  29. Miervaldis saka:

    “Vēsturniek” – Latvieši dumja tauta nekad nav bijusi, tik vien tad, kad uzticējās visiem, kuri māk skaisti pļāpāt Latviski!

  30. Miervaldis saka:

    Pareizi!Periet ja vajag savus mazdēlus, bet iemāciet viņiem savas tēvzemes mīletību, un naidu pret krievu okupantu neiznīdēto sērgu, ja paši veterāni to neiespēja, tad to jādara viņu mazdēliem!Tas latvietis gan ir viens dižš radijums!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *