LRTT piesēdētājs Kārlis Doropoļskis

Foto: K.DoropoļskisKārlis Doropoļskis.

 Jūs uzrunā lubānietis Kārlis Doropoļskis.

Atmodas celmlauzis Vidzemē, kura sadarbība ar grupu HELSINKI-86 aizsākās 1987. gadā. Apsteidzot M. Vulfsonu, viņš jau 1988. g. pavasarī nosūtīja materiālus Maskavas un Rīgas dižbiedriem par Molotova – Ribentropa paktu un Baigā gada zvērībām. Tajā pašā gadā viņa vadītie vīri atjaunoja uzspridzināto pieminekli Kārlim Ulmanim “Liedeskrogā” un to nosargāja. Viņu aktivitātes turpinājās arī pasākumos Rīgā, piemēram, zārka nolikšanā pie Ļeņina pieminekļa.

 Sarkanbaltsarkano karogu viņi pirmo reizi pacēla tūkstošiem skatītāju klātbūtnē 1988. g. LPSR autokrosa Vidzemes posma sacensībās Lubānas mācītājmuižas pļavās. Tālāk sekoja LR pilsoņu reģistrācijas pasākumi, kongresa delegātu vēlēšanas un pirmās lauku nodaļas dibināšana Latvijā. Doropoļska vadītie vīri atjaunoja arī pirmo Aizsargu organizācijas vienību Latvijas laukos.

Daudzi no jums nezin, ka latviešu 19. divīzijai atkāpjoties pirmā apstāšanās uz Mūsu zemes bija purvainā un mežainā Lubānas apkārtnē. Tur arī notika slavenā Lubānas lielkauja, kurai sekoja Mores un Kurzemes cietokšņa cīņas. K. D. vadītie vīri atrada 29 latviešu leģionāru mirstīgās atliekas un tās pārapbedīja Lubānas jaunajos kapos, uzceļot viņiem skaistu pieminekli. Par šīs kaujas apmēriem liecina pie Aiviekstes tilta esošie padomju karavīru brāļu kapi, kuros atdusas ap 500. kritušie. Proporcija liela, kā saka Doropoļska kungs.

 Tad, kā tālāk stāsta Doropoļska kungs: sekoja piecu gadu tiesāšanās posms ar LR Tieslietu ministriju. Tās rezultātā čekistu un komunistu nodibinātā politiskā partija “Helsinki-86” bija spiesta “pārtapt” par “Nacionālo Spēku Savienību“, jo likums neatļauj būt divām organizācijām ar vienu nosaukumu “Helsinki-86“. Tiesāšanās rezultātā partija NSS mums nozaga speciālo karogu, apaļo zīmogu un reģistrācijas apliecību. Pēc tam manu sūdzību veselus trīs gadus marinēja Eiropas Cilvēktiesību tiesa Strasbūrā, veda konsultācijas un pārrunas ar Latvijas valsti, jo arī tur mājo birokrātija un strādā pat tiesneši no Latvijas. Manu LIETU atteicās pieņemt, jo savādāk nemaz nedrīkstēja būt. Redziet 7. Saeimas vēlēšanās kandidēja nelikumīgi nodibinātā politiskā partija “Helsinki-86”, tātad arī nelikumīgi reģistrēta Tieslietu ministrijā. Līdz ar to 7. Saeimas vēlēšanas bija nelikumīgas!!!

 Tagad jautājumu uzdošu Jums, lasītāji. Bet, kas par prezidenti ievēlēja VVF ? Saeima !!!

Tātad, VVF bija nelikumīga prezidente, tādu šmuci un kaunu pa visu ģīmi tiesneši nedrīkstēja pieļaut.

 Bet ko gan mēs labāku varam gribēt, ja joprojām dzīvojam beztiesiskā un okupētā valstī ? Krievu zābaks joprojām bradā Abrenes novadu !!! un tiesu sistēma joprojām korumpēta.

Un kāpēc gan lai nebūtu tā, jo 4. maija Neatkarības deklarācija būtībā bija Latvijas valsts apvērsums, kad A. Gorbunova vadītā komunistu saime sagrāba varu. LPSR Augstākā Padome taču tūlīt nenolika pilnvaras un neizsludināja ārkārtas vēlēšanas !

 Nevaru nepieminēt faktu, ka daži HELSINKIEŠI tika noslepkavoti un pazuda bez vēsts. Arī mani divreiz mēģināja nogalināt, bet Dievs stāvēja klāt. Pēdējā laikā mani vairākkārt mājās ir “apciemojuši” Drošības policijas vīri. Tikai “tā saruna” mums nekad nav izdevusies. Man taču ir tiesības par sevi neliecināt, savukārt viņiem nav tiesības uzdot tiesnešiem vai Tribunāla piesēdētājiem jautājumus: kāpēc spriedums vai lēmums ir tāds un ne savādāks ? Un treškārt, viņi taču man nav pateikuši paldies par siltajiem krēsliem, jo Atmodu taču uzsāka HELSINKIEŠI, bet ne LTF… .

 Tagad mēs brīnāmies par drausmīgo zagšanu ! To taču mums iemācīja LTF. Barikāžu laikā, LTF saziedotie tūkstošiem dolāru, tika sadalīti starp četriem cilvēkiem un aizpeldēja pāri “dīķim”. Tikai vēlāk kā vienīgais Dainis Īvāns atveda un atdeva 40 000.-, kur ir pārējā nauda un pie kā, vēl šodien nav zināms.

 Tagad cilvēki jautā: kā tikt vaļā no krīzes. Es uzskatu, ka varbūt jāceļ augšā Kārlis (jeb jāmeklē jauns) un jāatjauno 15. maijs. Visi zagļi jātiesā, jo zaga ne tikai Rīgā lielie kungi, bet arī uz vietām pašvaldībās. Tautai beidzot ir jābūt savam aizstāvim- Aizsargu un Zemessardzes organizācijām.

 Jaunajā gadā novēlu: lai Latvijai un Jums, lasītāji, veicas. Lūdzu, darbojieties drosmīgāk !!!

 

Kārlis Doropoļskis.

Latvijas CTAG “HELSINKI-86” aktīvists un LRTT piesēdētājs.

23.12.2009.

You may also like...

11 komentārs

  1. A. god. Doropoļska kungs.
    Nekādi nevaru saprast Jūsu attieksmi pret Zemessargiem?
    Vai Latvijai vajadzīgi Augusta Kirhenšteina dibinātie zemessargi?
    Aizsargus dibināja 1919.gada 20. martā.
    Es esmu daudzi publicējis par atšķirībām starp Zemessargiem, kurus vēlāk gan tautā sauca par “izstrebokiem”.
    Latvijas Valstij Zemessargi nav vajdzīgi!
    Arī tādi Aizsargi, kā veidoja Pilsoņu kongress arī nav vajadzīgi.
    Mums vajadzīgs atjaunot to Latvijas Aizsargu Organizāciju ( LAO ), kuru likvidēja 1940.gada 8. jūlijā.

  2. to Doropoļskim saka:

    Cienītais, ATmodu uzsāka H-86,bet viņi nebūtu spējīgi noorganizēt vēlēšanas.Havels Čehijā uzsāka atmodu,bet arī aizcīnījās līdz Prezidentam,Polijā tāpat.Kas mums palika no H-86?

  3. Grāls saka:

    godajama Doropoljska k-ga ieguldijums ir nenoliedzams !!
    Visu cienju !!!
    Tachu, nedrikst noliegt jebkura cilveka ieguldijumu Latvijas valsts atjaunoshana. Un to nedrikst jaukt ar ricibam, kas ir novedusi pie valsts pazaudeshanas !!!
    tas ganbutu akmens jukusha Grantinja darza.
    Lai veicas !!!

  4. realists saka:

    Tagad cilvēki jautā: kā tikt vaļā no krīzes. Es uzskatu, ka varbūt jāceļ augšā Kārlis (jeb jāmeklē jauns) un jāatjauno 15. maijs. Visi zagļi jātiesā, jo zaga ne tikai Rīgā lielie kungi, bet arī uz vietām pašvaldībās.

    pareizs citāts .

  5. annamarija > grālam saka:

    Nu, ko Tu vari murkšķēt pa tukšo?! Kura gan L.Grantiņa rīcība būtu novedusi “pie valsts pazaudēšanas”? Ja tev ir zināms, tad sauc vārdā, nevis izšļāc indi un skaties: kas nu notiks. Nekas nenotiks. Pats sevi apspļaudi, pašpasludinātais psihiatrs atradies. Vispirms paskaiti utis savā kažokā…

  6. Miervaldis saka:

    Tad Kārļa Ulmaņa piemineklim ir japaliek Latvijā, nevis jabūt par uzbāzīgu traucēkli tadžikiem.

  7. Jānis saka:

    Slims āksts! Vecuma marasms un paranojas izmocīts helsinkietis. Ej ārstēties.

  8. vecais Toļķis saka:

    Iepriekšējais komentārs gan neizklausās pēc “Jāņa”, bet drīzāk pēc “Grišas” vai “Voloģas” sacerējuma.

  9. Pilsoņu Kongress neveidoja Aizsargu Organizāciju, tie bija vecie aizsargi, kas atjaunoja savu darbību un reģistrēja to pie Pilsoņu Kongresa, kā pie 18.novembrī dibinātās Valsts pārstāvniecības.Tāpat pie Pilsoņu Kongresa reģistrējas H-86 un vairāk kā 20 citas organizācijas.Diemžēl šobrīd par 18. novembrī dibinātās Valsts atjaunošanu iestājas tikai šī Aizsargu Organizācija un s/o Nacionālā Apvienība. Lasīt http://www.na-apvieniba.lv

  10. Skorceni saka:

    Ir jāatņem žīdiem sazagtā nauda,tāpat ir jāsoda kangaru banda,vajag tautas vadoni,kas atgriež latviešus pie viņu zemītes…..!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *