Prezidents un DDD

Jānis Zīverts

 

Provokācija vai muļķība ? Vai laikraksts DDD ir tas par ko  uzdodas ? Vai šī laikraksta veidotāji patiešām ir Latvijas patrioti ?

LRTT 18.10.2oo9

 

Ieraugot latviešu avīzē DDD Nr.20 (198) Valsts prezidenta Zatlera bildi (un vēl pirmajā lapā), biju varen pārsteigts.  Domāju, nu gan vecpuika liek galvu uz bluķa, zinot kas kur un kā viņš tika par Prezidentu. Un vēl šie uzraksti abās pusēs (augšā): – dekolonizācija ir obligāta !, nāvi okupantiem, okupant, turi muti ciet ! Par okupantiem nerunāšu, bet mūsu pašu kangari un kolaboranti pieslapināja bikses, redzot šo “nekaunību” no prezidenta puses. Kad mans izbīlis pārgāja, domāju, kur tas “suns” aprakts. Mēģināju minēt, kādi būs jautājumi un ko Zatlera kungs atbildēs. Jautājumi bija par latviešu tautai vitāli svarīgām lietām, par DDD (deokupācija, dekolonizācija, deboļševizācija) realizāciju dzīvē. Un atbildes mani nepārsteidza, jo no viņa (Zatlera) citu arī negaidīju (nevarēja gaidīt). Izlasot viņa atbildes, gribot negribot jāsecina, ka viņš (Zatlers) nemaz nezina, kur viņš (Zatlers) dzīvo, kas noticis ar Latviju nesenā pagātnē un kas notiek šodien. Nu galīgs ķīselis ! Nu piemēram, rodas iespaids, ka viņš (Zatlers) neko nav dzirdējis par Ženēvas konvenciju, kura paredz okupācijas seku likvidēšanu, neko nav dzirdējis par zinātnieku demogrāfu pētījumiem un secinājumiem par pieļaujamo svešinieku klātbūtni attiecīgā (šinī gadījumā- Latvijas) valstī u.t.t. un tā jo projām. Pieminot savā intervijā igauņus, poļus vai baltkrievus, viņš acīm redzot, aizmirsis, kas tad mūs okupēja. Cik man zināms, to izdarīja krievu okupanti, nevis poļi, igauņi vai baltkrievi. Un šeit Līgai Muzikantei vajadzēja tomēr piespiest V. Zatleru  atbildēt pēc būtības un proti, par okupācijas seku likvidēšanu nevis klausīties šo bezjēdzīgo spriedelēšanu ! Tāpat vāvuļošanu par 9. maija balagānu – okupantu orģijām, gan latviešu valodas kā valsts valodas problēmām u.t.t., vēl ļoti daudzām bezjēdzībām, kuras notiek it kā neatkarīgā, it kā brīvā suverēnā valstī. Uz latviešu tautas traģiskā stāvokļa fona šī intervija bija līdzvērtīga viena vārtu rūmes ziliķīša spriedelējumiem, nevis Valsts Prezidenta! Arī viņa (Zatlera) pieminētās it kā 11 starptautiskās konferences par okupācijas tēmu neko latviešu tautai nav devušas. “Krievu lāča” rūciens liek ieraut astes visiem, kuri piemin šo vārdu un nedod Dievs, vēl pieliekot šī vārda priekšā burtu “D” (deokupācija). Traģiski un skumji, bet fakts ! Ne velti Latvijā ir izveidojusies trāpīga atziņa: – Latvija zaudējusi labu ārstu un ieguvusi sliktu politiķi un kā prezidentu – apaļu nulli !!!

DDD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mūsu vēsturē, kad Latvija bija patiesi Brīva un Neatkarīga, bija arī attiecīgi valsts vīri ar stāju un mugurkaulu. Arī prezidenti ! Šodien no Latvijas palicis pāri tikai nosaukums un attiecīgi arī t.s. prezidenti. Sēnalas un miskastnieki ! Sīki bodnieki un blēži !  Riebjas uz viņiem skatīties. TV ekrānā viņiem parādoties istabā jūtama nelaba puvuma smaka ! Mēslu bedres produkti ! Un tā tālāk un tā bez gala !!!

 

Jānis Zīverts, LRTT, H-86, LNF

18.10.2009

You may also like...

4 komentāru

  1. AG saka:

    JĀ, JĀNI, TĀ JAU BIJA I-JA NEKLĀTIENĒ – ZATLERS ATBILDĒJA UZ IEPRIEKŠ IESŪTĪTIEM JAUTĀJUMIEM! JA NOTIKTU SARUNA REDAKCIJĀ VAI RĪGAS PILĪ, TAD PROTAMS, KA VIŅŠ PRETSPARU SAŅEMTU!

  2. Viks, latvietis, LNF atbalstītājs saka:

    Vai jūsu komanda, t.i. – priekšsēdētājs un piesēdētājs tik prasti vēlaties tikt pie LNF ruļļiem?

  3. papucis saka:

    NEKOMENTĒŠU,JO PĀRĀK MĀKSLOTI UN NEPROFESIONĀLI””BRŪVĒTA DZIRA”‘.ŠĀDAS LIETAS TĀ NETAISA…

  4. pamela saka:

    Zīverta k-gs,vai jūs varat iedomāties G.Ulmaņa,.VVF kaut bildi DDD?Neresmu lasījusi šo interviju,T skaidri zinu,ka Zatleram NESPĪD vizīte Krievijā,ar ko jau viņš kļūst simpātisks.Un KURŠ tad Latvijā ir tas lielais,gudrais,izglītotais,politiķa statusam atbilstošais čomaks?kas būtu kā etalons,piem.,ASV Kisindžers,Bžezinskis utt.Mums nav politiķu šī vārda patiesā nozīmē,vieni iznireļi no fermām,valūtas maiņas pažobelēm,padomju kultūras un p[adomju medicīnas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *