Aivars Prūsis

Aivars Prūsis

AIVARS PRŪSIS,

 LRTT & H-86, TZO kavalieris

 

Aivars Prūsis ir bijušais Liepājas pašvaldības policijas priekšnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris un knapi izbēdzis no noslepkavošanas.Šīs slepkavības iniciatori ir Liepājas mafijas darboņi, kuri šodien atrodas augstos posteņos – Sesks, Briķis, Opincāne, Dīķis, Mikuļskis, Vaiteiks u.c !  Atļauju noslepkavot Prūsi deva augsti stāvošas “personas” Rīgā. Tas viss ir pierādāms un arī tiks pierādīts. Tiesiskuma atjaunošana Latvijā vairs nav aiz kalniem. Komunistu zagļu un slepkavu banda, kura ir postījusi Latviju un slepkavojusi latviešu tautas patriotus, tiks tiesāta ar starptautisko ekspertu palīdzību. Viens ir skaidrs, ja Aivars Prūsis būtu tāds pats nelietis kā augstāk minētie, tad šodien būtu bagātākais cilvēks Liepājā.  Aivars Prūsis neizvēlējas noziedzības ceļu, bet aktīvi cīnījās pret kontrabandistiem un bērnu izmantotāju perversām darbībām. Par to viņš gandrīz samaksāja ar savu dzīvību. Interesanti, ka šodienas IeM Linda Mūrniece par to ir tikusi informēta, bet nekas nav mainījies. Secinājums var būt tikai viens, ka L.Mūrniece pieder pie tās pašas sabiedrības, kurā šiverē visi šie seski, vaiteiki, segliņi, godmaņi…. .

Turpinājumā A. Prūša sniegtā intervija DDD laikrakstam.

15.11.2007.
Saruna ar bijušo Liepājas pašvaldības policijas priekšnieku, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri, Tautas tribunāla locekli, tagad jau devīto gadu Anglijā dzīvojošu politisko bēgli Aivaru PrūsiDDD: Kam tik nenormālam ir jānotiek, lai pašvaldības policijas priekšnieks būtu spiests pamest valsti un kļūt par politisko bēgli citā valstī?

Aivars Prūsis: Jau 1995.gadā jutu, ka kaut kas notiek ap mani, kam ir tiešs sakars ar mani. Tobrīd biju uzsācis nopietnas cīņas ar noziedzības pasauli, jo notika ļoti plaša tirdzniecība, kontrabanda ar nelegālo, zemas kvalitātes alkoholu. Tas nesa milzīgu peļņu cilvēkiem, kuri ieņēma augstus amatus: deputātiem, policijas vadībai, sevišķi jau kriminālpolicijas vadībai u.c., kas bija ļoti cieši saistīta ar noziedzīgo pasauli. To, ko nevarēja izdarīt valsts policija, tur palīdzēja bandīti; bet tur, kur bandīti netika galā ar savām funkcijām, piepalīdzēja Valsts policija. Viņi viens otru papildināja. Tur notika milzīgi biznesi un grozījās lielas naudas. Es nostājos pret to visu. Nostājos pret reketu, kontrabandistiem un pārējiem bandītiem. Es jau jutu, ka cīņa ir nevienlīdzīga, jo tajā iesaistījās ne tikai Liepājas amatpersonas un policija, bet arī valstiska līmeņa personas.

Mafijas dzimšana  

DDD: Kontrabandā?

Aivars Prūsis: Jā. Un šī cīņa sāka izvērsties pret mani. Tas bija laikā, kad kādam nozīmīgam policijas priekšniekam – sauksim viņu par Juksi – iesniedzu lielu dokumentu mapi ar pierādījumiem par to, kā Latvijas teritorijā tiek ievesta nelegālā kontrabanda, kā tā tiek izdalīta pa veikaliem, kā iztirgota, kur Valsts kasei garām aizplūst nauda. Kā arī sniedzu pierādījumus, ka šādus produktus vispār nedrīkst tirgot, jo tieši pēc nelegālā, zemas kvalitātes alkohola ienākšanas Latvijas tirgū parādījās liela iedzīvotāju mirstība. Tas bija spirts, ko Vācijā un Polijā lietoja, lai aizdedzinātu prīmusus, bet Latvijā to pildīja pudelēs un pārdeva kā alkoholu. Es jau biju izņēmis tūkstošiem pudeļu – taisīju reidus, ņemot to ārā no veikaliem, kafejnīcām. Un tad, kad es tikos ar tā saucamo Juksi, arī toreizējo ģenerālprokuroru Skrastiņu, es jau nojautu ko nelāgu. Kā vēlāk izrādījās šīs nelegālās darbības nenotika bez Jukša ziņas…

Un bija cilvēki, kas atklātā tekstā man pateica: ja nebūšu ar viņiem – kontrabandistiem un viņu piesedzējiem, tad dzīves man nebūs. Kā man piekodināja kāds Liepājas “pelēkais kardināls”, nosaukšu viņu par Ezeru, – nepaklausīgie gluži vienkārši tiek atšauti jeb iznīcināti. Viņa sarunas, draudus un kukuļa piedāvājumus es ierakstīju pat kasetē. Tas viss tika nopublicēts arī vietējā presē, bet diemžēl itin neko nemainīja, jo visa valsts tad jau bija pārņemta ar korupciju. Principā jau tad Latvija pilnībā bija korumpēta. Tas bija laiks, kad Latvijā ietekmi pārņēma mafija. Tātad pie malas tika novākti parastie bandīti, un dzima mafija.

DDD: Kad tas bija?

A.P.: 1997. un 1998.gadā Latvijā parādījās pirmās mafijas struktūras.

DDD: Vai mafija bija arī valstiskās struktūrās?

A.P.: Jā. Diemžēl tā jau bija tik augstā līmenī. Atceros, kā izņēmu milzīgu daudzumu ievestā, nelegālā alkohola un kontrabandistiem pieprasīju Veselības ministrijas sertifikātu. Bet viņi bez kādām problēmām atbildēja, ka tūlīt man to sertifikātu atvedīs. Viņi aizbrauca uz Rīgu un no Veselības ministrijas dabūja sertifikātu par kontrabandas alkoholu, kas cilvēkiem vispār iekšķīgi nav lietojams. Taču viņi man atveda sertifikātu, ka viss ir labā kvalitātē, likumīgi un drīkst tirgot kā dzeramu alkoholu!… Caur Liepājas ostu lielos daudzumos gāja kontrabanda.

DDD: Un muita?

A.P.: Muitnieki jau kaut ko kontrolēja, taču zināmus konteinerus viņi neaiztika. Tie bija konteineri, kuriem nāca līdzi vēstules, ka tos nedrīkst kontrolēt, jo tie esot “nokontrolēti” jau Rīgā. Tas tikai nozīmē, ka Zemessardze un muita tajā laikā jau strādāja pa tukšo. Viņi tika ierobežoti ar likumu. Muitnieki atteicās atvērt šos speciālos konteinerus un man atbildēja, ka to nedarīs, jo baidās, ka viņus atlaidīs no darba. Uz to es atbildēju, ka labāk lai izdzen no darba, bet ar tīru sirdsapziņu. Visiem jau tāpat bija skaidrs, kas patiesībā notiek.

Tādējādi tas bija manas piespiedu aizbraukšanas iemesls – cīņa ar bandītiem, korupcija, jo jau tad kopā bija saplūdusi prokuratūra, Valsts policija, Liepājas tiesa ar bandītiem, un veidojās mafija.

Par godīgumu jāmaksā ar dzīvību  

DDD: Kā tas izpaudās?

Aivars Prūsis: Piemēram, kādas vadošas kriminālpolicijas amatpersonas sieva ir tiesnese un atklāti brāļojas ar kādu Liepājas bandītu – sauksim viņu par Poļarenko. Viņi draudzējas ļoti atklāti – bandīts kā ģimenes draugs viesojas pie kriminālpolicijas vadītāja un tiesneses mājās un viņi savukārt iet ciemos pie bandīta ģimenes vakariņās… Citreiz atkal redzu, ka Valsts policijas darbinieki uz ielas atklāti sasveicinās ar bandītiem…

Man tas viss bija pilnīgi nepieņemami, tādēļ par to atklāti runāju, kā rezultātā paliku pilnībā viens. Pat daudzi mani tuvākie līdzgaitnieki mani nodeva. Bet tie, kas bija ar mani, tika atlaisti no amatiem. Pret mani safabricēja pilnīgi stulbu krimināllietu. Starp citu, tika pat pilnīgi atklāti pateikts, ka pret mani un manu dēlu ir jābūt ierosinātām krimināllietām… Lai darot ko gribot, bet lietas ir jāuztaisa un mūs jādiskreditē. Biju kļuvis pārāk neērts un nevēlams. Lai mani iespaidotu, centās vērsties arī pret maniem tuviniekiem. Prokuratūra ar bandītiem safabricēja, ka pirms 30 gadiem esmu viltojis savu skolnieka apliecību. Tās visas, protams, ir pilnīgas muļķības!

Tad, kad es devos uz skolu pēc dokumentiem, lai pierādītu savu nevainību, tie visi bija nozuduši, izņemti. Un tur mani jau gaidīja bandīti… No Liepājas bija saņemta ziņa, ka es tur vairs “nedrīkstu atgriezties”… Par to mani brīdināja labi draugi. Mani paglāba tikai tas, ka nenakšņoju viesnīcā, bet pie draugiem. Un tā mani tajā reizē neizdevās novākt. Kad sazinājos ar dēlu, arī viņš zināja un apstiprināja, ka nedrīkstu atgriezties, jo Liepājā mani gaida slepkavas. Viņi darīja visu iespējamo, lai es nevarētu aiziet līdz tiesai, kur mani grasījās tiesāt, kaut gan neko labu no šī tiesas procesa es nevarēju gaidīt, jo tiesneši jau bija vienotā komandā ar bandītiem, policiju un prokuratūru.

Tika terorizēta arī mana ģimene – tāpat kā es pats. Īsi pirms Latvijas pamešanas man izoperēja plecu, un man bija ieģipsēta roka. Viņi savā nelietībā aizgāja pat tik tālu, ka uzrādīja man kaut kādus safabricētus, muļķīgus dokumentus, ka esmu draudējis ar ieroci Domes deputātam, un mani atbruņoja. Tūlīt pēc manas atbruņošanas manā mājā ielauzās bandīti un paziņoja, ka nu viņi mani ir atbruņojuši, un ar mani darīs visu, ko gribēs…

Tad, kad slimnīcas gultā atvēru acis, es pie savas gultas ieraudzīju bandītu un līdzās viņam tagadējo vienas lielas pilsētas domes priekšsēdētāju, sauksim viņu par Zesku, un manu vietnieku. Viņi visi bija kopā… Viņi darīja visu, lai mani izrakstītu no slimnīcas, jo slimnīcā novākt nevarēja – tas bija jāpadara ārpus šīm telpām. Bet plāns bija mani fiziski likvidēt.

Lai paliktu dzīvs, biju spiests atstāt Latviju.

Kā dadzis acī

DDD: Kad tas bija?

Aivars Prūsis: 1999.gadā. Taču šodien jau arī nekas nav mainījies. Mans vietnieks pilda kādas Pašvaldības policijas priekšnieka amatu, tā saucamais Zesks ir kādas pilsētas galva, vienīgi Poļarenko pazudis bez pēdām – varbūt novākts par to, ka neizpildīja savu uzdevumu – mani nenogalināja.

Kad ierados Anglijā, uzsūtītie bandīti turpināja mani meklēt. Anglijas imigrācijas dienestā strādāja Krievijas izcelsmes sieviete, un caur viņu tika nodota ziņa, ka esmu ieradies šajā valstī. Anglijā jau biju ieguvis politiskā bēgļa statusu, un iestādes mani no Londonas pārvietoja uz Anglijas Ziemeļiem, tālāk prom no acīm. Bandīti centās mani izsekot un nogalināt arī šeit. Neizdevās!

Un tas viss notika tikai tāpēc, ka strādāju tīrām rokām, nebiju korumpēts. Es vienkārši pildīju savu pienākumu, es gribēju palīdzēt cilvēkiem, un līdzēju, cik vien bija manos spēkos. Palīdzēju pārdevējiem, biznesmeņiem, parastajiem cilvēkiem, lai viņi nemirtu no nelegālā alkohola, strādāju, lai būtu kaut kāda elementāra kārtība, cīnījos pret reketu.

Liepājas prokuratūra pati nekad nebūtu uzdrošinājusies atļaut bandītiem tā rīkoties. Atļauja tika saņemta no Rīgas, no pašiem augstākajiem līmeņiem. Es domāju, ka pati prezidente atļāva mani fiziski iznīcināt… Bija dota atļauja ar mani un manu dēlu darīt jebko, kas vien ienāk prātā…

DDD: Noziedzīgai varai godīgi cilvēki ir pārāk neērti?

A.P.: Protams, ka neērti. Es viņiem apstādināju nelegālos biznesus. Bandītiem traucēju savstarpēji darboties, jo viņi strādāja dažādās nozarēs, bet es bloķēju to starpposmus. Es vaktēju reketierus un viņus ķēru. Viņi bija ļoti neapmierināti ar manu darbību. Es tur biju kā dadzis acī.

Turpinājums sekos

Intervēja Ilze Liepa

21.11.2007.
At­klā­ta sa­ru­na ar bi­ju­šo Lie­pā­jas paš­val­dī­bas po­li­ci­jas priekš­nie­ku, Tri­ju Zvaig­žņu or­de­ņa ka­va­lie­ri, Tau­tas tri­bu­nā­la lo­cek­li, ta­gad jau de­vī­to ga­du An­gli­jā dzī­vo­jo­šu po­li­tis­ko bēg­li Aiva­ru Prū­siTur­pi­nā­jums

/intervijas pirmo daļu lasiet šeit /

An­gli­ja snie­dza po­li­tis­ko pa­tvē­ru­mu

 

Aivars Prū­sis: An­gli­jā valsts ie­stā­des ie­vā­ca vi­sas zi­ņas par ma­ni un arī rak­stu­ro­ju­mus, tā re­zul­tā­tā man ti­ka dots ne ti­kai pa­tvē­rums un valsts darbs, bet at­ļauts arī tur­pi­nāt mā­cī­bas. Es šeit es­mu sa­ņē­mis iz­glī­tī­bas dip­lo­mu kri­mi­no­lo­ģi­jā un di­vus dip­lo­mus in­for­mā­ci­jas teh­no­lo­ģi­jā. Kā arī ap­gu­vu an­gļu va­lo­du augst­āka­jā lī­me­nī, kaut, at­brau­cot uz An­gli­ju, es an­glis­ki ne­mā­cē­ju ne vār­da. Es­mu pa­bei­dzis arī Lon­do­nas in­sti­tū­tu un ie­gu­vis vēl ci­tus ap­mā­cī­bu dip­lo­mus da­žā­dās sa­vas jo­mas spe­ci­ali­tā­tēs. An­gļi to no­vēr­tē­ja ļo­ti augs­tu. Vi­ņi at­zi­na arī ma­nu go­dī­gu­mu un uz­ti­ca­mī­bu, ma­nas spē­jas, ko bi­ju jau pa­rā­dī­jis Lat­vi­jā. Tā­dē­jā­di šeit va­ru strā­dāt sa­vā spe­ci­ali­tā­tē valsts dar­bā. Man vei­ca arī sa­rež­ģī­tu ope­rā­ci­ju par valsts lī­dzek­ļiem, ie­de­va valsts mā­ju un snie­dza ci­tu at­bal­stu. Vi­ņi ma­ni at­zi­na par ne­vai­nī­gu un ma­fi­jas ap­me­lo­tu, at­zi­na, ka ma­nā val­stī, Lat­vi­jā, ma­ni gai­da dro­ša nā­ve par pa­tie­sī­bu, ko zi­nu un es­mu iz­tei­cis, tā­pēc Liel­bri­tā­ni­jā man ti­ka pie­šķirts po­li­ti­kā bēg­ļa sta­tuss. Kā kād­reiz kal­po­ju Lat­vi­jas cil­vē­kiem, tā ta­gad nā­kas kal­pot an­gļiem – gā­dā­ju par vi­ņu mie­ru un dro­šī­bu.

Va­ru le­po­ties, ka vis­maz šeit tie­ku at­tie­cī­gi no­vēr­tēts. Bet, ko­līdz Lat­vi­jā mai­nī­sies si­tu­āci­ja, es va­rē­šu at­griez­ties un pa­lī­dzēt sa­vai tau­tai. Es ne­kad ne­es­mu pa­tei­cis “nē” lat­vie­šu tau­tai! Man bi­ja jā­pa­met Lat­vi­ja, jo tā bi­ja vie­nī­gā ie­spē­ja glābt sa­vu dzī­vī­bu un pār­traukt spie­die­na iz­da­rī­ša­nu uz ma­nu ģi­me­ni. Kaut arī to­reiz ie­rak­stī­ju ka­se­tēs drau­dus, ku­rus man iz­tei­ca, vi­sus “brī­di­nā­ju­mus”, ka tā­dus bal­tos, ne­pa­klau­sī­gos zvir­bu­ļus, kā es, šeit ti­kai at­šauj… Ie­rak­stī­ju ku­ku­ļu pie­dā­vā­ju­mus un to vi­su no­pub­li­cē­ju, ta­ču ar to arī viss ap­stā­jās, ne­kā­da re­ak­ci­ja ne­se­ko­ja. Ma­fi­ja šo­dien ir iz­ple­tu­sies jau vi­sā Lat­vi­jā. Pro­ku­ra­tū­ra līdz pa­šām aug­šām – viss ir ko­rum­pēts. Man nav vairs itin ne­kā­du ilū­zi­ju par tie­sis­ku­mu Lat­vi­jā.

DDD: Jā­at­zīst, ka tā­dā ga­dī­ju­mā mums si­tu­āci­ja ir ga­lē­ji kri­tis­ka, ja tā­dus vār­dus sa­ka bi­ju­šais po­li­ci­jas priekš­nieks…

A.P.: Diem­žēl tā tas ir. Lat­vi­ja ir no­pir­kta. Vi­si ir sav­star­pē­ji sais­tī­ti ar kom­pro­mā­tiem, un Lat­vi­ja jo­pro­jām tiek iz­lau­pī­ta un iz­va­ro­ta. Man tas ļo­ti sāp. Es to re­dzu no še­jie­nes, to sa­ska­tu an­gļu acīs, kas se­ko Lat­vi­jas, Bal­ti­jas un Austrum­ei­ro­pas no­ti­ku­miem. Man ir ne­iz­sa­kā­mi žēl un skum­ji, ka šeit, An­gli­jā, tik ni­ci­no­ši iz­sa­kās par Lat­vi­ju un Lat­vi­jas ie­dzī­vo­tā­jiem, to­mēr jā­at­zīst, ka vi­ņiem ir lie­la da­ļa tais­nī­bas. Cen­šos vi­ņiem iz­skaid­rot, ka ne vi­si Lat­vi­jā ir ban­dī­ti, ka ne vi­si ir ko­rum­pē­ti, ka ti­kai ne­lie­šu var­zas ko­pi­ņa ir sa­grā­bu­si va­ru ma­nā zem­ē un te­ro­ri­zē vi­sus Lat­vi­jas ie­dzī­vo­tā­jus.

Pie­mē­ram, kas Lat­vi­jā ir Valsts po­li­ci­ja? Valsts po­li­ci­ja ne­ti­ka iz­vei­do­ta no jaun­a. No­mai­no­ties va­rai, Lat­vi­jai ne­lo­jā­lie mi­li­či glu­ži vien­kār­ši ti­ka ie­ģēr­bti Lat­vi­jas po­li­ci­jas for­mās. Vi­ņi ne­zi­nā­ja pat lat­vie­šu va­lo­du! Vi­ņi ni­ci­nā­ja lat­vie­šus, mū­su kul­tū­ru, va­lo­du – vi­su! Un tā arī bi­ja vie­na no lie­tām, ar ku­ru es ne­bi­ju mie­rā un cen­tos sa­vu dar­bi­nie­ku vi­dū iz­skaust. Šie lat­vie­šiem nai­dī­gie cil­vē­ki jo­pro­jām strā­dā po­li­ci­jā. Tas ir pil­nīgs ab­surds! Vēl vai­rāk – vi­ņi uz­tur kon­tak­tus ar bi­ju­ša­jiem ban­dī­tiem, ku­ri ta­gad jau kļu­vu­ši par le­gā­liem biz­nes­me­ņiem. Lat­vi­jā ne­vie­nam nav va­ja­dzī­gi go­dī­gi cil­vē­ki.

Ne­lie­ši val­da Lat­vi­jā

DDD: Ta­gad it kā ik pa brī­dim “uz­peld” pa kā­dam ko­rup­ci­jas skan­dā­lam…

Aivars Prū­sis: Tas nav ne­kas – tā ir ti­kai iz­kār­tne, iz­ņē­mu­ma kār­tā, un bie­ži vien re­zul­tāts iz­plē­nē, no­tiek ap­žē­lo­ša­na utt. Tā ne­drīkst! Li­ku­ma priekš­ā vi­si ir vie­nā­di. No­ziedz­nie­ki ir jā­so­da, ne­drīkst būt iz­ņē­mu­mu. To es tei­cu pirms 10 ga­diem un sa­ku arī šo­dien. Li­kums vi­siem ir viens.

DDD: Vai šie vār­di re­āli dar­bo­jas?

A.P.: Ne­kas tur ne­dar­bo­jas. Lat­vi­jā ne­dar­bo­jas ne­kā­di li­ku­mi. Lat­vi­jā tie­sī­bu nor­mas tiek pie­lā­go­tas si­tu­āci­jai – “sa­vē­jie” ne­tiek tie­sā­ti. Pie­mē­ram, Lie­pā­jā dom­nieks uz­brauc cil­vē­kam, bet so­du par to ne­sa­ņem, vai arī – pie­dzē­ries po­li­ci­jas dar­bi­nieks līdz nā­vei sa­brauc gā­jē­ju. Vi­ņa asin­sa­na­lī­zes, ve­dot uz eks­per­tī­zi Rī­gā, pa­zūd, un po­li­cists tiek cau­ri svei­kā – bez so­da. Tā Lat­vi­jā no­tiek…

DDD: Jūs kād­reiz esat bi­jis jū­ras kāj­nieks un po­li­ci­jas priekš­nieks, arī ta­gad strā­dā­jat dro­šī­bas ie­stā­dē. Mums ir lik­vi­dēts ob­li­gā­tais mi­li­tā­rais die­nests. Vai Lat­vi­ja ir dro­šī­bā, vai mēs esam aiz­sar­gā­ti pret ār­ējiem un iek­šē­jiem ie­naid­nie­kiem?

A.P.: Par dro­šī­bu ru­nā­jot, Lat­vi­jā tik tie­šām ir slik­ta si­tu­āci­ja. Tau­tas va­lo­dā iz­sa­ko­ties, viss iet ga­lī­gi šķēr­sām. Es bi­ju viens no pir­ma­jiem Lat­vi­jas ze­mes­sar­giem un no­de­vu zvē­res­tu augus­ta pu­ča die­nās. Bi­ju Ze­mes­sar­dzes po­li­ci­jas ro­tas ko­man­die­ris, kad vē­lāk ti­ka iz­vei­do­ta spe­ci­āla po­li­ci­jas ro­ta pie Ze­mes­sar­dzes. Es bi­ju ap­bru­ņots ar Ze­mes­sar­dzes ie­ro­čiem un pil­dī­ju po­li­ci­jas fun­kci­jas Lie­pā­jā. Ta­ču Ze­mes­sar­dze pa­ma­zām, ga­diem ejot, ti­ka at­bru­ņo­ta un lik­vi­dē­ta. Ta­gad prak­tis­ki ne­kas vairs nav pa­li­cis. Man ir kon­takts ar bi­ju­ša­jiem ze­mes­sar­giem, vi­ņi ar asa­rām acīs at­ce­ras tos lai­kus, kad mēs bi­jām ga­ta­vi no­likt sa­vas gal­vas par Lat­vi­ju, at­ce­ras arī to, kā Ze­mes­sar­dze ti­ka nei­tra­li­zē­ta un at­bru­ņo­ta…

Šo­dien Lat­vi­jai ne­var būt ne­kā­da dro­šī­bas ga­ran­ta ne no iekš­pu­ses, ne no ār­pu­ses. Pir­mais un gal­ve­nais Lat­vi­jai uz­ti­cī­gais spēks bi­ja Ze­mes­sar­dze. Šo­dien ir kaut kas ne­skaidrs ar NA­TO ka­ro­ga iz­kār­tni, ir ka­reiv­ji, kas brauc oku­pā­ci­jas ka­rā uz Irā­ku ap­šaut cil­vē­kus, bet nav vairs Lat­vi­jai re­āla aiz­sar­dzī­ba. Es šau­bos, ka at­ras­tos daudz tā­du mi­li­tā­ris­tu, kas bū­tu ga­ta­vi ie­stā­ties par Lat­vi­ju, cī­nī­ties par Ab­re­ni utt. Es do­mā­ju, ka ne­at­ras­tos. Ze­mes­sar­gi gan bū­tu bi­ju­ši ga­ta­vi, arī es bū­tu bi­jis ga­tavs, ma­na po­li­ci­jas ro­ta no­teik­ti bū­tu bi­ju­si ga­ta­va pa­cī­nī­ties par Ab­re­ni. Lai arī tā bū­tu cī­ņa pret pār­spē­ku, to­mēr lat­vie­ši vis­maz ne­no­lais­tu ro­kas un ne­at­do­tu sa­vu zem­i! Kauns par to! Pu­tins ta­gad vēl ņir­gā­jas par Lat­vi­ju, var­būt ie­do­mā­sies pa­pra­sīt kā­du ga­ba­lu līdz Rī­gai? Un ne­viens pat ne­ie­pīk­stē­sies… Ze­mes­sar­gi ne­bū­tu pie­ļā­vu­ši tā­das muļ­ķī­bas un cū­cī­bas, kas no­tiek ar Ab­re­ni. Šau­bos, ka NA­TO pa­kļā­vī­bā eso­šās vie­nī­bas ir ga­ta­vas cī­nī­ties par Lat­vi­ju. Drī­zāk vi­ņi aiz­brauks Bu­ša uz­de­vu­mā uz Irā­ku vai kā­du ci­tu vie­tu. Tiek iz­do­ti mil­jo­ni, lai aiz­sū­tī­tu pār­is ka­reiv­jus uz oku­pā­ci­jas ka­ru Irā­kā. Tiek šķēr­dē­tas ne­ap­tve­ra­mas nau­das sum­mas par lie­tām, ku­rām nav itin ne­kā­da sa­ka­ra ar Lat­vi­jas dro­šī­bu, bet pa­ši sa­vas in­te­re­ses at­stā­jam no­vār­tā.

Lat­vi­jai jā­do­mā par sa­vu avi­āci­ju, ne­vis jā­lie­nē kaut kā­das pat­ru­ļas lid­ma­šī­nas. Tiek iz­grūs­ti at­kal kār­tē­jie mil­jo­ni par Lat­vi­jai ne­lo­jā­lām lie­tām. Pirm­ās Lat­vi­jas lai­kā mums bi­ja stip­ra gan avi­āci­ja, gan jū­ras spē­ki, bet ta­gad nav pil­nī­gi ne­kā. Tad Eiro­pa ar mums rē­ķi­nā­jās, šo­brīd ar mums prak­tis­ki ne­rē­ķi­nās ne­viens. Ma­nu­prāt, tā ir vie­la pār­do­mām.

Tad, kad iz­nī­ci­nā­ja Ze­mes­sar­dzi, ma­ni pa­dzi­na no valsts, va­jā­ja un no­ga­li­nā­ja go­dī­gus cil­vē­kus. Jau tad ie­zī­mē­jās ten­den­ces, uz ko iet mū­su valsts… Arī jūs, laik­rak­sta “DDD” dar­bi­nie­ki, tie­kat va­jā­ti vi­sos vei­dos – gan at­klā­ti, gan sle­pus.

Ne­tī­rās ro­kās – ne­tī­ra nau­da

DDD: Kam Lat­vi­jā pie­der va­ra?

Aivars Prū­sis: Pirm­kārt, šo­dien va­ra pie­der tiem, kam ir nau­da. Otr­kārt, Krie­vi­ja ie­gul­da daudz lī­dzek­ļu un da­žā­dus re­sur­sus, lai Lat­vi­ju no­spies­tu at­pa­kaļ zem sa­vas va­ras un ie­tek­mes. No Krie­vi­jas Lat­vi­jā ie­nāk ļo­ti daudz nau­das – tiek ie­pir­kti uz­ņē­mu­mi, ze­me, po­li­ti­ķi un va­ra. Treš­kārt, Lat­vi­jā gro­zās ne­tī­rā nau­da, kas tiek at­maz­gā­ta. Iz­sa­ko­ties da­žos vār­dos – šo­dien Lat­vi­jā val­da ne­tī­rā nau­da.

DDD: Lat­vi­jā pus­e ie­dzī­vo­tā­ju ir cit­tau­tie­ši, no ku­riem lie­lum­lie­lā da­ļa ir oku­pan­ti, ko­lo­nis­ti. Kā vēr­tē­jat to, ka vēl jo­pro­jām nav veik­ta de­ko­lo­ni­zā­ci­ja?

A.P.: Lat­vi­ja it kā at­gu­va brī­vī­bu, ta­ču va­ra jau re­āli ne­mai­nī­jās. Ko­mu­nis­ti un bi­ju­šie če­kis­ti tā­pat pa­li­ka pie va­ras stū­res. Tā­pēc Lat­vi­jā ne­ti­ka veik­ta de­ko­lo­ni­zā­ci­ja. Tā­pēc vi­ņiem šī tē­ma ir tik ne­ēr­ta un ne­pa­tī­ka­ma, tā­pēc va­jā le­ģi­onā­rus u.c. Pie­mē­ram, mans bi­ju­šais viet­nieks, kurš ta­gad kļu­vis par Paš­val­dī­bas po­li­ci­jas va­dī­tā­ju, ko­pā ar Lie­pā­jas po­li­ci­ju, kas kād­reiz bi­ja ļo­ti pat­ri­otis­ka, pa ka­piem dze­nā le­ģi­onā­rus – de­viņ­des­mit­ga­dī­gus vī­rus, ku­ri aiz­gā­ju­ši uz Lie­pā­jas ka­piem aiz­degt sve­cī­tes un no­likt zie­dus sa­viem cī­ņu bied­riem. Šie sir­mie vī­ri kād­reiz cī­nī­jās un mi­ra par mū­su zem­i, mū­su tau­tu un tās brī­vī­bu! Un vai šā­das va­jā­ša­nas ir prā­tam ap­tve­ra­mas?! Ar ko no­dar­bo­jas Lat­vi­jas po­li­ci­ja! Tā bū­tī­bā ir at­bil­de vi­sam… Sa­vu­laik šā­das cū­kas dze­nā­ja lat­vie­šus, lai ves­tu uz Si­bī­ri­ju. Šo­dien re­dzam, ka ne­kas nav mai­nī­jies. Īs­te­nī­bā ta­gad ir vēl slik­tāk, jo cil­vē­ki vairs ne­sa­prot, kas ir kas.

De­oku­pā­ci­ja – vien­no­zī­mī­gi jā­veic!

DDD: Vai oku­pan­tiem ir jā­aiz­brauc no Lat­vi­jas?

Aivars Prū­sis: Vien­no­zī­mī­gi un no­teik­ti! Vi­ņi ir ne­lo­jā­li, un tā­di cil­vē­ki val­stij un tau­tai ir bīs­ta­mi. Vi­ņu at­tiek­smi jau no­de­mons­trē­ja krei­sais Saei­mas de­pu­tāts, kurš pub­lis­ki no­šņau­kā­ja de­gu­nu Lat­vi­jas ka­ro­gā. Vi­ņi zai­mo mū­su svē­tu­mus! Saei­mas de­pu­tā­ti ru­nā at­klā­ti nai­dī­gas ru­nas pret lat­vie­šu tau­tu, ka Rī­gā to­mēr lat­vie­šu ir par daudz utt. Tas ir ab­so­lū­ti ne­pie­ņe­ma­mi.

Lat­vi­ja pie­der ti­kai un vie­nī­gi lat­vie­šiem, ne­vis Krie­vi­jai. Bet lat­vie­tis šo­dien sa­vā zem­ē vairs nav brīvs. Lat­vie­šiem ik mir­kli ir jā­bai­dās, ka ti­kai ne­pa­sa­ka kā­du ne­pa­rei­zu vār­du, jo tū­līt tiks pub­lis­ki no­zā­kāts, fi­zis­ki ie­spai­dots. Un ne­kā­di mē­ri ne­tiks pie­ņem­ti, jo Dro­šī­bas po­li­ci­ja pār­stāv to pa­šu bi­ju­šo če­ku un mi­li­ci­ju, ne­vis na­ci­onā­lās in­te­re­ses. Pie­mē­ram, kas šo­brīd va­da Lie­pā­jas Dro­šī­bas po­li­ci­ju? Tās priekš­nieks ir Bog­da­novs, kurš kād­reiz, pu­ča die­nās bi­ja at­klā­ti nai­dī­gi no­ska­ņots pret vi­su, kas no­ti­ka. Viņš bi­ja no tiem, kurš gai­dī­ja “X” stun­du. Lie­pā­jas pro­ku­ra­tū­ras pro­ku­ro­re Opin­cā­ne arī aiz­brau­ca uz Ka­ra os­tu, kur bi­ja krie­vu ar­mi­jas štābs, pa­me­ta vi­su lik­te­ņa va­rā un tur gai­dī­ja “X” stun­du tā­pat kā Bog­da­novs. Mums va­ja­dzē­ja ie­ņemt par­ti­jas pro­ku­ra­tū­ru, če­ku, bet pro­ku­rors bi­ja aiz­lai­dies pie krie­viem. Pal­dies Die­vam, Lie­pā­jas ra­jo­nā at­ra­dās kār­tīgs pro­ku­ra­tū­ras cil­vēks, kurš ne­at­sa­cī­jās pār­ņemt par­ti­jas ko­mi­te­jas utt. Tas ti­kai pa­rā­da, ka pu­ča die­nas bi­ja par īsām. Ta­ču arī jau tās īsās die­nas pa­rā­dī­ja dau­dzas lie­tas, ša­jā lai­kā skaid­ri ie­zī­mē­jās, kas ir kas.

Ta­gad re­dzam, ka dau­dzos ama­tos pa­li­ku­ši tie pa­ši ie­lik­te­ņi, kas kād­reiz skrē­ja un slē­pās pie krie­viem ar­mi­jas da­ļās. Slē­pās no lat­vie­šiem! Ta­gad tā­di lemj pār mums… Tā ir at­bil­de vi­sam, kas šo­dien no­tiek Lat­vi­jā… Re­ģi­onā­lo Valsts po­li­ci­ju ko­man­dē bi­ju­šais ban­dīts, Dro­šī­bas po­li­ci­ju – ma­nu­prāt, pret lat­vie­šiem kla­ji nai­dīgs cil­vēks, kas sa­vu nai­du at­klā­ti de­mon­strē­ja un vi­sā­dā vei­dā Lie­pā­jā at­bal­stī­ja bar­ka­šo­vie­šus. Starp ci­tu, 1998.ga­dā es vi­sus tos bar­ka­šo­vie­šus sa­bā­zu pa­gra­bā, aiz­tu­rē­ju. Tad Bog­da­novs ār­dī­jās kā traks un klie­dza, ar kā­dām tie­sī­bām es šos esot aiz­tu­rē­jis. Viņš da­rī­ja vi­su, lai bar­ka­šo­vie­ši tik­tu at­brī­vo­ti.

DDD: Tad nav jā­brī­nās, ka Dro­šī­bas po­li­ci­ja va­jā “DDD” un ci­tus pat­ri­otus, sa­fab­ri­cē da­žā­das kri­mi­nāl­lie­tas un pa­vir­ši iz­mek­lē mums iz­teik­tos drau­dus un uz­bru­ku­mus, bet anti­lat­vis­kie ele­men­ti var pil­nī­gi ne­so­dī­ti iz­gāzt sa­vu nai­du pār lat­vie­šiem. Tie, ku­ri mē­ģi­nā­ja no­ga­li­nāt Aiva­ru Gar­du, vēl jo­pro­jām nav at­ras­ti.

A.P.: Jā, tā tas ir – va­ra nav mai­nī­ju­sies, ti­kai ie­krā­so­ju­sies maz­liet ci­tos to­ņos, lai cil­vē­kiem aiz­mā­lē­tu acis.

Lat­vie­šus dis­kri­mi­nē

DDD: Lai arī da­ļa sa­bied­rī­bas to ne­grib at­zīt, pa­tie­sī­ba ir tā­da, ka lat­vie­ši šo­brīd tiek re­āli dis­kri­mi­nē­ti un pa­ši sa­vā zem­ē ap­spies­ti et­nis­kās pie­de­rī­bas dēļ. Kā­das ir jū­su do­mas?

Aivars Prū­sis: Tā tas tik tie­šām no­tiek. Man nav bail teikt to, ko es sa­ku. Sa­vu vār­du dēļ es­mu jau ga­na va­jāts. Kaut kā­da pie­re­dze man jau ir. To var re­dzēt pat no še­jie­nes, tā­lu­ma. Par Lat­vi­ju ne­var ru­nāt kā par ne­at­ka­rī­gu val­sti. Ne­kas nav no­ti­cis, lai mū­su valsts bū­tu ne­at­ka­rī­ga, Lat­vi­ja vi­su lai­ku ir at­ka­rī­ga.

Lat­vie­šu va­lo­da ir iz­spies­ta no vi­sām sfē­rām. Pie­mē­ram, kad 1999.ga­dā es pa­me­tu Lat­vi­ju, tele­vī­zi­jās rai­dī­ju­mi un prog­ram­mas vēl bi­ja lat­vie­šu va­lo­dā. Ta­gad tele­vī­zi­ja ir ār­kār­tī­gi krie­vis­ko­ju­sies. Gan­drīz vi­sas prog­ram­mas ir no­pir­ku­ši krie­vi! Un es ne­maz ne­ru­nā­ju par vei­ka­liem! Pa­dom­ju lai­ki ir at­grie­zu­šies, jo cil­vēks glu­ži vien­kār­ši tiek pa­ze­mots, ja ru­nā lat­vis­ki. Krie­vi ir sa­pir­ku­ši šeit īpa­šu­mus, vi­ņiem pie­der vei­ka­li – ne lat­vie­tis tur var dar­bu da­būt, ne mai­zi no­pirkt. Par šīm lie­tām ir jā­ru­nā, jā­kliedz!

DDD: Kas jūs pa­mu­di­nā­ja dar­bo­ties Tau­tas tri­bu­nā­lā*?

A.P.: Tā ir la­ba ide­ja un kus­tī­ba, kas at­tīs­tās. Kaut kā­dam spē­kam ir jā­būt. Mēs vē­ro­jam un uz­rau­gam no­ti­ku­mus Lat­vi­jā. Pie­nāks laiks, kad sāk­sies tie­sas pro­ce­si, un pa­sau­le ie­rau­dzīs, ka Lat­vi­ja nav ti­kai ne­lie­tī­gu ko­rum­pan­tu ze­me, ka tā ir su­ve­rē­na, tie­sis­ka valsts, ku­rā val­da tais­nī­gi li­ku­mi. Ta­gad ne­kā tā­da nav! Tā­pēc ne­pie­cie­šams šāds Tau­tas tri­bu­nāls, kas sa­vā bū­tī­bā pa­gai­dām ir kā uz­rau­dzī­ba no­ti­ku­miem Lat­vi­jā. Va­ja­dzīgs spēks, kas nāk­tu un iz­la­bo­tu tās ār­prā­tī­gās ne­lie­tī­bas, kas Lat­vi­jā ir no­ti­ku­šas pē­dē­jo 17 ga­du ga­ru­mā. Mums ir jā­at­gūst lat­vie­šiem no­lau­pī­tās ze­mes un īpa­šu­mi, jā­pār­ska­ta ne­li­ku­mī­gā pri­va­ti­zā­ci­ja, jā­at­gūst Ab­re­ne. Vai tas būs tri­bu­nāls, vai kāds cits spēks, kas to da­rīs – tas nav sva­rī­gi. Sva­rī­gi ir tas, ka jā­at­jau­no li­ku­mī­ba, tie­sis­kums. Tie­sas diem­žēl šo­dien ne­ko ne­var iz­lemt, jo pa­šas ir ko­rum­pē­tas. Lat­vi­jā vairs nav bal­to zvir­bu­ļu va­ras in­stan­cēs, tos tā­pat kā ma­ni vai nu no­zū­mē­ja, vai iz­šā­va. Es zi­nu, kā tas no­ti­ka un no­tiek, jo pats to pie­dzī­vo­ju. Ti­kai brī­nums ma­ni iz­glā­ba. Bal­tie zvir­bu­ļi, kam kād­reiz bi­ja kā­da va­ra vai teik­ša­na, ta­gad ir zem ze­mes vai iz­dzī­ti no valsts…

DDD: Kā vēr­tē­jat pret laik­rak­stu “DDD” vēr­stos tie­sas pro­ce­sus, ku­ros mūs ap­sūdz par to, ka aiz­stā­vam pa­mat­nā­ci­jas in­te­re­ses un pie­pra­sām de­ko­lo­ni­zā­ci­ju, oku­pā­ci­jas se­ku no­vēr­ša­nu un tie­sis­ku­ma ie­vē­ro­ša­nu?

A.P.: Pil­nī­gi po­zi­tī­vi vēr­tē­ju jū­su dar­bī­bu un cen­tie­nus. Pro­ku­ro­res Ie­vas Ga­ran­čas ap­sū­dzī­ba ir ab­sur­da un iz­gā­zās ar lie­lu trok­sni. Bet vi­ņas ape­lā­ci­jas pro­tests vis­pār ir ne­sa­pro­tams. Iz­ska­tās, ka pro­ku­ro­re pil­da pa­ti sev ne­sa­pro­ta­mu, mērķ­tie­cī­gu uz­de­vu­mu. Lat­vie­šiem ir jā­būt tā­diem kā “DDD” vei­do­tā­ji, ne­drīkst būt gļē­vi līdz ka­pa ma­lai, mums ir vie­nam ot­ru jā­stāv.

Pirms Saei­mas vē­lē­ša­nām da­žā­di sa­bied­rī­bā zi­nā­mi cil­vē­ki aiz­gūt­nēm sla­vi­nā­ja Tau­tas par­ti­ju, ta­gad tie pa­ši cil­vē­ki do­das uz Do­ma lau­ku­mu un ru­nā pre­tē­jo. Pie­nā­cis pē­dē­jais laiks cil­vē­kiem nākt pie kaut kā­das sa­jē­gas un sa­prat­nes, sākt paš­iem do­māt par lie­tām, kas no­tiek mū­su zem­ē, do­māt par sa­vu tau­tu, tās nā­kot­ni, tie­sī­bām un pie­nā­ku­miem.

Kā­dēļ es ti­ku va­jāts? Tā­dēļ, ka go­dī­gi da­rī­ju lat­vie­šiem la­bu, tā­dēļ, ka es­mu sa­vas tau­tas un ze­mes pat­ri­ots Kā­dēļ jūs tie­kat va­jā­ti, ap­drau­dē­ti un tie­sā­ti? Tā­pēc, ka jūs esat go­dī­gi sa­vas tau­tas un ze­mes pat­ri­oti.

DDD: Lat­vie­ši nav no tām lie­lā­ka­jām tau­tām, tā­pēc katrs in­di­vi­du­āli esam at­bil­dī­gi par sa­vu tau­tu, par tās nā­kot­ni, past­āvē­ša­nu un at­tīs­tī­bu. Katrs!

A.P.: Tā tam ir jā­būt. Un es bū­šu pat­ri­ots, lai arī kur es at­ras­tos. Tā­diem jā­būt vi­siem lat­vie­šiem.

Ma­na dzī­ve nav bi­ju­si ro­žu dārzs, ta­ču es tam vi­sam es­mu gā­jis cau­ri un ne­mi­tī­gi ie­gūs­tu jaun­as zi­nā­ša­nas, lai vēl kā­du die­nu bū­tu no­de­rīgs Lat­vi­jai. Lai es va­rē­tu sa­vas zi­nā­ša­nas un pras­mes no­dot tā­lāk sa­viem cil­vē­kiem, kal­pot sa­vai Tēv­ze­mei. Es ce­ru vēl at­griez­ties…

In­ter­vē­ja Il­ze Lie­pa

You may also like...

37 komentāru

  1. Aivaram saka:

    Aivar,liepājnieki Tevi gaida atpakaļ.Kārtība ir jāatjauno !

  2. Savējais saka:

    Aivar! Tu neesi viens, vēl nāks taisnā tiesa pār Latviju!

    Ir arī atbalsts – 10saeima.tk

  3. Gatis saka:

    Aivar, nebrauc mājās, bija laiks, kad ticēju Tev, bet nu vairs nē!

  4. Anonīms saka:

    Ne tikai L.Mūrniece, bet viss viņas JL galms…

  5. Aivar, Vai Iekšlitu ministra amatam esi gatavs?

    Lūdzu uzmanīgi izlasat LZS aicinājumu!
    Latvijas Tauta! Būsim saudzīgi un līdzjūtīgi pret nespējniekiem, kas neprot vadīt Valsti.
    Nemētāsim gaisā zalkti, lai tas iemācītos lidot! Atcerēsimies teicienu, ka radīts rāpot – lidot nespēj!
    Cilvēcīgi ir nespējniekus atbrīvot no Saeimas un Valsts vadības, nevis viņus mocīt!
    Jā viņi nesaprot, ko dara, tad mums viņiem jāpalīdz aiziet no šī smagā sloga!
    Variants, kā glābt Latvijas Valsti ir deputātu – kandidātu saraksta „Mēs Paši”, veidošana pēc Īrijas parauga. Katrā vēlēšanu apgabalā : Rīgā– 32; Vidzemē– 29; Latgalē– 19; Zemgalē– 18; Kurzemē– 17; Kopā 115 deputātus – kandidātus izraudzīsim un ievēlēsim 100 deputātus, Latvijas patriotus!
    Sarakstos neviena esošā ne bijuša deputāta , tikai tādus, kas ir neatkarīgi no partiju iegribām, tautības un reliģiskās konfesijas.
    Lai glābtu Latvijas Valsti pašu ievēlētai Saeimai ir jāpilda sekojoši pamatuzdevumi:
    – atjaunot Latvijas valsts likumus par pagastiem, apriņķiem, ministrijām, sabiedriskām organizācijām, Pavalstniecību un Valsts valodu;
    – atjaunot 9 ministrijas un to iekārtu, kas Latvijā bija jau praksē pārbaudīta: 1.Ārlietu; 2.Iekšlietu; 3.Rūpniecības, enerģētikas, tirdzniecības un finansu; 4.Kara; 5.Zemkopības; 6.Izglītības; 7.Satiksmes; 8.Tieslietu; 9.Labklājības;
    – atjaunot 516 pagastus 19 apriņķus;
    – 6 arodu Kameras: Lauksaimniecības; Rūpniecības un Tirdzniecības; Amatniecības; Darba; Mākslas un Rakstu; Profesiju;
    – Latvijas Aizsargu Organizāciju (LAO).
    Atjaunojot šos likumus un organizācijas var sākt atjaunojot ražošanu uz Sabiedriskā Tirgus Ekonomikas (STE) pamatiem, kas balstās uz privātīpašumu, kopdarbību, kredītu un tirgu. Šāda tirgus pirmsākumus izstrādāja un tautsaimniecībā Eiropā ieviesa Kārļa Ulmaņa valdība.
    Latvijas Tautsaimniecības pieredze līdz 1940.gada 17.jūnijam ir labs piemērs, kā vajag saimniekot bez ārējiem kredītiem un lielās ierēdņu armijas!
    Likumi un nolikumi ir! Negudrosim velosipēdu, bet labāk atjaunosim rūpnīcu „Eirenpreiss” un veicināsim ražošanu!
    Atjaunojot Latvijā ražošanu un nodokļu sistēmu, pieaugs preču ražošana un ieņēmumi Valsts budžetam, tātad līdzekļi veselībai, sociālai aprūpei un izglītībai!
    Izpildot šīs prasības, var samazināt ierēdņu armiju vairāk, kā desmit reizes un likvidēt bezdarbu!
    Jau šodien Valstī var izmaksāt sociālo pabalstu 168,- latu mēnesī katram Latvijas iedzīvotājam.
    Vai vēlaties glābt Latvijas Valsti? Ja gribat, tad nāciet talkā!
    Aicinām Latvijas pilsoņus:
    1. Piedalīties paraktu vākšanā un katru deputātu – kandidātu atbalstīt ar 200 parakstiem. .
    2. Veidot katrā vēlēšanu apgabalā darbības koordinācijas centrus saraksta „Mēs Paši” veidošanā.
    3. Katram deputāta – kandidātam jāzina Satversme un Civillikums, kā arī pašam ir jāpiedalās aģitācijā.
    Atbalstītāji ar saviem parakstiem atbalsta Satversmes 48.panta grozījumus, lai varētu atlaistu Saeimu.
    Izteikt 48.punktu šādā redakcijā:
    „48.Valsts Prezidentam ir tiesība ierosināt Saeimas atlaišanu vai nu pēc savas iniciatīvas, vai arī tad, ja to pieprasa ne mazāk kā 10 000 balsstiesīgie Latvijas pilsoņi. Pēc tam izdarāma tautas nobalsošana. Ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse balsotāju izsakās par Saeimas atlaišanu, tad Saeima uzskatāma par atlaistu un izsludināmas jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas.”
    Parakstus lūdzu apstiprināt pie Notāra, Bāriņtiesā vai Pagasttiesā.
    Būsim saimnieki savā Tēvzemē un ievēlēsim Saeimu no pilsoņiem, kuriem svēts ir Latvijas vārds!
    Informācija: tālrunis – 26 34 77 83 ; tel./fakss – 67379890; e-pasts : zemnieks@latnet.lv
    pasta adrese: Rīgā, Maskavas ielā 357-9e, LV-1063.

  6. Aivars saka:

    10 atpakal,Lielbritaanijas Imigraacijas dienests izmekleejot manu lietu,pieprasiija Latvijas Cilveektiesiibu birojam informaaciju par Pruuusha droshiibu Latvijaa,Cilveektiesiibu birojs arii atbildeeja,ka vieniem neesot ne mazaako iespeeju garanteet Pruusim droshiibu Latvijaa,jo vajaatais Pruusis joprojaam ir kaa karsts kartupelis vajaataaju riiklees !Domaaju,ka Iekshlietu ministru vajadzeetu izveeleeties un apstiprinaat visai Latvijas tautai !Ja tautas veelme buutu Pruusis,es neatteiktos !Priciigus Ziemassveetkus Jums visiem !!!

  7. Cietais saka:

    Vajag vairāk tādus cilvēkus!

  8. Prūša kaimiņš saka:

    Tādas slavas dziesmas ”nevainīgajam, noziedzības apkarotājam” Prūsim…patiesi slima organizācija un biedri! Painteresējieties labāk Vaiņodē cik nesekmīgs bija šis tirliņš, cik palika uz otro gadu, kā viņš mocīja dzīvniekus jau bērnībā, kā viņa tēvs mocīja dzīvniekus. Vai kā viņš piespieda dot viņam kukuļus, nolaupot bērnus??? Tiešām ideāls ierēdnis…

  9. Prūša kaimiņš saka:

    Vēl es nosapņoju, kā kādas pilsētas Pašvaldības policijas bijušais šefs, sauksim par Krūsi, bērnībā dzīviem putniņiem spārnus rāva ārā un pat pamatskolu nepabeidza, kā, jau liels būdams, vecākiem saka, jūsu bērns ir pie mums ( kādas VARAS iestāds darbinieki, kur viņš bija šefs), ja negribi lai viņu piesmejam (izdrāž), maksā…

    Pajautājiet to Prūsim – viņš ar tādus sapņus ir redzējis….

  10. cēsiniece saka:

    Aivar! Lūdzu atsaucieties – man ir vajadzīga Jūsu palīdzība, lūdzu…..

  11. Anonīms saka:

    Par lielu nozeelu, Pruusha beerniibas jaukie kaimini, 60 gadu laikaa jau atstaajushi sho greeciigo zemi un devusies uz Lielajiem mediibu laukiem,vieniigais kaiminsh, kas veel pa Vainodi meetaajas,zulti splaudams,ir vina debiilaa maasa Alda !Pruusha e-mails :aivars.prusis@ntlworld.com Var arii atrast ,,Draugos”

  12. Alda no Vaiņodes saka:

    nu jā, ir ko palasīt gan šajos komentāros ,bet daudz neanalizēšu tikai tam “kaimiņam” teikšu ,zini,pirmā dzirdēšana par putnu spārnu raušanu mūsu ģimenē ,to tikai var teikt tāds,kam nu sākusi pašam runāt sirdsapziņa,par to ko pats esi darījis.Un par Aivara spējām apgūt zināšanas – arī vari pieklusēt, jo viņam tiešām Dievs tās spējas piešķīris!Tu degunu nevari nošņaukt tik ātri cik viņam jau lappuse paurī iekšā!Tā lūk ,veiksme esot jānopelna- un kā,vai vari iedomāties?????

  13. Miervaldis saka:

    Aivars Garda ir tāds pats Latviešu tautas kangars, kā Raivels, un Parādnieks!

  14. PRUSIM saka:

    Esi kopa ar šiem večiem. Tavs laiks pienāks, kad visa Liepājas mafija mīzīs tautas priekšā.

  15. Miervaldim saka:

    Tie ir mūsu tautas bendes!
    http://tautastribunals.eu/?p=875

  16. aaa saka:

    Stulba majaslapa prieks slimiem cilvekiem

  17. Valters saka:

    Neteiktu ka stulba lapa slimiem cilvēkiem, vismaz šis raksts ir sakarīgs, vairāk cilvēku domātu līdz par savu ģimeni un savu tautu, latviešiem!

  18. renars saka:

    Tik tiešām Prūsi par Iekšlietu ministru !!!!!

  19. Aigars saka:

    Aivar! Vai tev tiesam nau kauns par tiem murgiem? ko tu stasta?

  20. daz'i komentari saka:

    Lapa ir ties’am divaina, sajuta ka to ir izveidojus’i kaut kadi nenormali…Izklausas ka nojugus’ies sektanti

  21. Alda no Vaiņodes saka:

    tam -daz’i!pļurkšķis un rokas laizīšana, ko esi nostenējis komentējot ,neko par tevi neliecina,vari rāmi gaidīt savu ķibeļu sākumu,jo tikai tās tev pacels rožaino dzīves priekškaru …tev rūp savlabums tikai un vienīgi , tāpēc sargi savu veselību un nelasi par cilvēkiem ,kuri norauj gļēvajiem,nevarīgajiem,bezrakstura līdējiem,k a m p ē j i e m viņu maskas.Visi nav roklaži, atceries to gan!!!!!

  22. Grāls saka:

    esmu daudz dzirdejis par sho viru.
    Un nevaru spriest pec preses slejam. tachu tas, ka vinjs atrodas grantinja apshaubamaja kompanija – ari daudz ko parada. Vai nu uzmanibas trukums, vai pascienjas. No grantina butu jaturas lielgabala shaviena attaluma.

  23. Aldersons saka:

    Kolonizatoriem, civilokupantiem derētu uzlikt nodokli, ka viņu dēļ jātur tik lieli policijas, armijas, zemessardzes spēki. To derētu Saeimai ierosināt.

  24. Aldersons saka:

    Tā ir, jo, ja nebūtu, civilokupantu problēma nevajadzētu karot ne Afganistānā, ne Irakā, nevajadzētu tik izmisīgi meklēt aizmuguri un pat iestāties ES. Grantiņ, pacel to jautājumu un prasi, lai civilokupantiem uzliek nodokli.

  25. Aldersons saka:

    Kolonizatoru dēļ arī jāuztur milzīgā Naturalizācijas pārvalde, valsts valodas komisijas un vēl citas institūcijas. Tas viss taču prasa līdzekļus. Jānostāda jautājums būtu tā, vainu civilizēta dekolonizācija vai civilokupantiem nodoklis.

  26. Alfrēds saka:

    AIVARS PRŪSIS – NODEVĒJS, TAUTA TRIBUNĀLS VIŅAM PIESPRIEDIS 25 GADUS SIBĪRIJAS LĀĢERĪ !

  27. annamarija saka:

    Alfrēdam. Un kas tas būs par ‘tribunālu’, kam būs pašam sava ‘Sibīrija’? :)

  28. ruksis saka:

    Pirmais solis ceļā uz Latvijas atveseļošanos ir atsevišķās krievu valodas skolu sistēmas likvidēšana. Visām skolām Latvijā (atskaitot privātskolas) jābūt valsts valodā.

  29. Krievs saka:

    Mudaki…. Latvijas dekolonizācija ir utopija, pat ja pie varas naktu tāds prūsis….
    Par tādu gājienu 21 gadsimtā jau nākamajā nedēļā viņam varas vairs nebūtu… Un vispār, ja puse Latvijas iedzīvotāju aizbrauktu, kas tad notiktos ar Latvijas ekonomiku. Vai tiešām domājat, ka latviešu pļēguri un slaisti ir labāki par darbīgu krievu???
    Manuprāt tribunāla galvenā ideja nav spējīga dzīvot 21.gadsimtā.
    Protams mafija ir jālikvidē, un būtu jādzīvo godīgā valstī (kas prinicpā arī ir utopija :), taču vai tos krievu jautājumu šitā vajadzētu paust- manuprāt- tas ir bezjēdzīgi…
    Drīzāk vajadzētu satraukties par ķīniešiem, kuri varētu sākt dzīvot mūsu tukšjos laukos. es personīgi labāk izvēlos dzīvot kopā ar krievu nevis ķīnieti vai melno….

  30. NIKS FONTS saka:

    Esmu personīgi savulaik ticies ar Prūsi Latvijā, atstāja ļoti kārtīga cilvēka iespaidu, uz kuru var paļauties. Neticu, ka Prūsis melotu. Par Sesku gan neesmu drošs nekad, ka viņš nemelotu. Seskam galvenais ilgstoši būt amatā, gūstot materiālus labumus līdzīgi Lembergam, bet valsts ir izzgta un arī ES atbalsts mazinās, tādēļ veidojas visi priekšnosacījumi, lai varētu veidot nacionāli konservatīvu partiju Latvijā, kas strādātu latviešu tautas interesēs, tostarp izvirzot apsūdzības un tiesājot bijušās amatpersonas, kas veikušas noziegumus pret latviešu tautas interesēm.

  31. rrr saka:

    http://www.kurzemes-vards.lv/lv/laikraksts/numuri/1999/06/08/?p=11
    AIVARS PRŪSIS IESNIEDZIS VIDĒJĀS IZGLĪTĪBAS DOKUMENTUS
    Gundars Matīss
    Liepājas domes Preses centra vadītāja Maija Celmiņa apstiprināja informāciju, ka Pašvaldības policijas priekšnieks Aivars Prūsis pašvaldībā iesniedzis izziņas kopiju, ko izdevusi Ukrainas Izglītības ministrijas Sevastopoles 54.vispārizglītojošā skola. Izziņā apstiprināts, ka Aivars Prūsis 1972.gadā pabeidzis “pilnu vidusskolas kursu ar apmierinošu uzvedību”. Izziņā nosauktas arī atzīmes, kādas pēc skolas beigšanas saņēmis audzēknis.
    Maija Celmiņa teica, ka dokuments pieņemts zināšanai, taču deputāti vēl lems par Aivara Prūša atbilstību amatam, ņemot vērā arī citus apstākļus. Kā zināms, skandāls ap Pašvaldības policijas priekšnieka vārdu sākās pēc tam, kad prokuratūra atzina, ka Aivars Prūsis sniedzis apzināti nepatiesas ziņas par savu izglītību. Policists līdz šim nebija spējis pierādīt, ka ieguvis vidējo izglītību, tāpēc radās šaubas, vai viņš var palikt amatā. Pašlaik Aivars Prūsis slimo.

  32. rrr saka:

    http://nekropole.lv/lv/Aivars-Prusis#person
    Aivars Prūsis dzimis 19.12.1938. bija uzņēmējs un aktīvi darbojās Latvijas Republikas teritorijā līdz 2002. gadam.

    Atbilstoši SIA Lursoft, preses un interneta resursu datiem, Aivars Prūsis bija saistīts ar šādām organizācijām:

    Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība “”Rīgas Centrāltirgus””
    Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “”BALTIJAS BLOKS””
    Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “”BŪVALTS””
    Akciju sabiedrība BAO
    Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “”Baltijas Līnijas””
    Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “”K un K SERVISS””
    Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “”BROVITA””
    Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “”BAZALTS KO””
    Viņš nomira 63 gadu vecumā, 2002. gadā.

    Vairāk informācijas par personu, kuras vārds ir Aivars Prūsis varat meklēt vietnē news.lv. Tiks parādītas visas atbilstošās publikācijas pēc vārda sakritības (tās var būt dažādas personas).

    Viņa pēdējā dzīves vieta bija Rīga

  33. Piemiņa saka:

    tam saitam ir jauna adrese par Aivaru Prūsi:
    http://nekropole.info/ru/person/view?id=16230&l=en

  34. Jānis saka:

    Prūsis ir pats bandīts !
    Pats personiski esmu redzējis kā 95 gadā Liepājas bandīti maksāja viņam par informāciju ,un viņš ļoti priecīgs par šo sadarbību! Prūsis ir gangsteris-lūzers ! Tagad tēlo patrioti !

  35. poļaks saka:

    Ja Prūsis ir jau “viņā saulē”,tad varbūt vajadzētu likt viņa pīšļiem mieru. Ja par viņu klusēja viņam dzīvam esot, tad vai būtu vērts savu drosmi parādīt tad, kad cilvēks uz šiem izteikumiem vairs nevar atbildēt. Ko tad Jānis klusēja,ja viņš to visu “personiski redzējis”.Tad jau iznāk, ka viņam Prūsis ir bijis “podģeļņiks”.

  36. Artūrs Malta LZS un LLK priekššedētājs saka:

    Vēlēšanas kopas „Mēs Paši” PROGRAMMA 13. Saeimas vēlēšanām.
    Vēlēšanu kopa „Mēs Paši”, kuru veido politiskas partijas, sabiedriskas organizācijas un biedrības, uzskata, ka ir jāatjauno Latvijas valsts Likumu kopa un jāatsakās no visām LPSR mantotām iestādēm un likumiem.
    Tas bija un ir jābūt tiesiskas valsts un sociāla taisnīguma priekšnoteikumam. Tad varēs darbotos princips:
    „VIENS LIKUMS- VIENA TAISNĪBA un VIENĀDAS IESPĒJAS VISIEM”,
    Pamatuzdevumi un programma:
    – atjaunot Latvijas valsts likumus: par pagastiem; apriņķiem, ministrijām, sabiedriskām organizācijām, Latvijas Banku, Pavalstniecības un Valodas likumu.
    – atjaunot 9 ministrijas: Ārlietu; Iekšlietu; Rūpniecības, enerģētikas, tirdzniecības un finansu; Kara; Zemkopības; Izglītības; Satiksmes; Tieslietu; Labklājības.
    – atjaunot 516 pagastus un 19 apriņķus;
    – atjaunot 6 sabiedriskas organizācijas, tas ir Profesijas un arodu Kameras. (Lauksaimniecības; Tirdzniecības un rūpniecības; Amatniecības; Darba; Profesiju; Literatūras un Mākslas); – atjaunot sabiedrisku organizāciju Latvijas Aizsargu Organizāciju (LAO), kā Policijas palīgus; – atjaunot Sabiedriskā Tirgus Ekonomikas (STE) pamatus;
    – atjaunot norēķinu sistēmu, izmantojot iekšējiem norēķiniem latu ar noteiktu vērtību, kā etalonu, kas bija spēkā uz 1940.gada 17.jūniju;
    -atjaunot Zemesgrāmatas zemes saimniekiem- 273 642 īpašniekiem.
    Atjaunojot Latvijas valsts tiesiskos pamatus ir iespēja tikt vaļā no Valsts ārējiem parādiem, kurus radīja pašreizējās valdības un Saeimas pārkāpjot Satversmi, tas nozīmē to, kas ņēma kredītus, tas lai arī atdod, jo Līgumi nav Saeimā apstiprināti!
    Mēs apzināmies, ka pašreizējo parādu slogu Latvija nevar atmaksāt! Jebkura Latvijas teritoriāli saimnieciskā plānošana šodien, neņemot vērā īpašnieka tiesības, ir apzināta krāpšana vai nekompetences izpausme.
    Neapšaubāma patiesība ir ačgārnā Latvijas valdības nodokļu un muitas politika, kura šobrīd būvēta valsts ierēdņu aparāta pieaugošās algu apetītes apmierināšanai. Izdevumi ir jāplāno atbilstoši tautsaimniecības reāli noslogojumu summām. Tautsaimniecības atveseļošana iespējama vienīgi ar ilgstoši stabiliem un maziem nodokļiem uzņēmējiem. Atjaunot Latvijas valsts iedibināto kārtību, pagasts pats rūpējās par savu labklājību, tas ir – nodokļus iekasēja uz vietas un pašvaldība nedrīkst nodarboties ar uzņēmējdarbību. Tad pagasta, aprinķa ierēdņi rūpēsies par ražošanas attīstību, kā tas bija līdz 1940.gada. 17.jūnijam. Ienākuma nodoklis no strādājošiem – 30% no algas. Uzņēmējs maksā – peļņas nodokli – 15%. Tie ir galvenie budžeta ieņēmumi. Iekasēto nodokļu sadalījums no pašvaldībām varētu būt šāds: – aprinķim 30%; Aprinķis no sava ienākuma maksā valdībai – 70%, atlikums paliek aprinķim.
    Mūsu kustības „Mēs Paši” uzdevums ir veikt šīs programmas popularizēšana un skaidrošana sabiedrībā.
    Atjaunojot Valsts iekārtu, var samazināt ierēdņu skaitu 15,8 reizes. Tas dos iepēju ietaupīt vairāk nekā 1,5 miljardi eiro un varēs maksāt katru mēnesi – 250 eiro sociālo pabalstu katram bērnam, skolniekam , studentam un sociāli aprūpējamam mēnesī, kā arī bērna mātei maksāt auklītes algu 593 eiro mēnesī līdz bērna 3 gadu vecumam. Atbrīvotos ierēdņus varēs nodrošināt ar darbu ražošanas uzņēmumos.
    Būsim vienoti! Vienībā mūsu spēks! Nezaudēsim ticību, cerību un mīlestību savai Tēvzemei! Savus priekšlikumus un ierosinājumus varat sūtīt mums uz adresi:
    Daugavas ielā 28, Mārupe, Mārupes novads, LV-2167.
    Info tālruņi: 25883974; 26347783, fakss: 67379890;
    E-pasts: vlt@llk.lv vai zemnieks@latnet.lv
    Rīgā, 2018.gada 27.jūnijā.
    Biedrības „V L T” valde sadarbībā ar vēlēšanu kopu „Mēs Paši”.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *