A. Balts. Par PSRS noziegumiem un to cenu

Par PSRS nodarītajiem zaudējumiem mums un citām valstīm!

LRTT-11Nozīmīgā un traģiskā Latvijai datumā, 17.jūnijā, sākās visai Austrumeiropai svarīga konference, kas zinošu, uzņēmīgu un drosmīgu cilvēku ilgstoša darba rezultātā beidzot ir izveidota un pasaules līmenī noorganizēta.

 Šajā Latvijai svarīgajā un lieliskajā pasākumā piedalījos kā lūgts viesis, un tas deva iespēju tikties un sarunāties ar patiesi godprātīgiem un ļoti  intresantiem cilvēkiem, kas mīt tepat Latvijā, kā arī viesiem no ārvalstīm.
Vēlos dot ieskatu starptautiskās konferences “PSRS nodarītie zaudējumi Baltijai” divu dienu norisē un darba kārtībā, kā arī  dalībnieku ziņojumos saīsinātā veidā. Lektori bija Andrejs Mežmalis (Latvija) par tēmu Vēsturiskais fons (1939-1991); Arūnas Bubnys (Lietuva) PSRS nodarītie zaudējumi Lietuvā; Kalev Kukk (Igaunija)PSRS nodarītie zaudējumi Igaunijā; Dariusz Rogut (Polija)PSRS nodarītie zaudējumi Polijai; Teimuraz Papaskiri (Gruzija); Hans-Georg Wieck (Vācija) PSRS nodarītie zaudējumi Baltijas valstīm; Juris Prikulis (Latvija)LV rūpniecība 40.-60.-jos gados; Jānis Kalniņš (Latvija) – Okupācijas zaudējumu noteikšana:LV attīstības trajektorijas hipotētiskais novērtējums, ja nebūtu okupēta; Pēteris Zvidriņš (Latvija) – LV tiešie demogrāfiskie zaudējumi padomju akciju rezultātā. PSRS okupācijas režīma radītie netiešie demogr.zaudējumi LV; Lānis Počs (Latvija) – Cilvēkvērtības noteikšanas metodoloģija;  Boriss Sokolovs (Krievija) – Par Baltijas valstu zaudējumiem un to kompensēšanas iespējām. Tāds bija pirmās dienas konferences saturs.

Otro dienu sāka Rolands Artūrs Babris (Latvija)PSRS režīma LV videi nodarītie zaudējumi; Ivans Semjonovs (Latvija) – Rūpnieciskais un naftas produktu radītais piesārņojums; Daina Pužule (Latvija)PSRS lauksaimniecības sistēmā izmantoto pesticīdu radītais kaitējums Latvijas videi; Ilgonis Upmalis (Latvija)PSRS (Krievijas) armijas un militāri rūpnieciskā kompleksa nodarīto zaudējumu aprēķins; Ēriks Tilgass (Latvija)PSRS armijas LV valstij nodarītie zaudējumi, tai izvietojoties Kurzemē 1939.g. un 1944.-1999.g. Vidzemē un Latgalē; Ojārs Gerko (Latvija)PSRS Baltijas kara flotes radītais kaitējums LV videi un aprēķinātie zaudējumi; Oļģerts Aleksāns (Latvija) – Lielvārdes lidlauks – Padomju armijas radītā militārā piesārņojuma piemērs. 

Abu spraigo darba dienu kopsavilkumu apkopoja Valters Nollendorfs un noslēgumā uzstājās LV Okupācijas izpētes biedrības vadītāja Ruta Pazdere un konferences organizētāja, EP ETP grupas deputāte Inese Vaidere.
Tūlīt pēc konferences nobeiguma notika Ilgoņa Upmaļa, Ērika Tilgasa un Edmunda Stankēviča dokumentālā vēstures pētījuma “Latvija – PSRS militāristu varā” prezentācija, kas notika LV Zinātņu akadēmijas Lielās konferenču zāles blakustelpā.
Šajā darbā publicētie materiāli sniedz unikālu informāciju par PSRS militāri rūpnieciskā kompleksa darbību okupētajā Baltijas teritorijā laika posmā no 1939. līdz 1994.gadam.

Apmēram tikpat gari turpinājumi sekos, tiklīdz kā būšu apkopojis dotās tēmas materiālus.

A. Balts

21.06.2011

You may also like...

31 komentāri

  1. Talmuds saka:

    Joprojām dalās viedokļi kas tad īsti notika, agresīva okupācija vai aneksija jeb Baltijas anšluss , situācija ļoti līdzīga Lībijai 2011, tauta sadumpojās pret nīsto diktatoru Ulmani, sākās sociālistiskā revolūcija, palīgā tika saukts Padomju karaspēks, pēc tam atkal demokrātija, saeimas vēlēšanas un tautas vēlētie deputāti nobalsoja par pievienošanos Padomju Savienībai, 2003.gadā notika līdzīga balsošana par iestāšanos Eiropas Savienībā
    Jā protams, var teikt kā tā bija intervence ko veica sarkanā armija saskaņā ar palīdzības līgumu, neaizmirsīsim Ulmaņa vārdus ka Latvijā ienāk draudzīgs karaspēks
    Par šo tēmu vairāk ir noslēpumu nekā patiesību

  2. --- vēl saka:

    Laikam pretīgi ņirdzi, kad šo idiotismu klicerēji par “okupācijas noslēpumiem” un “noslēpumā” tīto “draudzīgā karaspēka” iebrukumu Latvijā! Arī noslepkavoto un izsutīto desmitiem tūkstoši tev liek krievu iebrucēju uzskatīt par “draudzīgu”? Varbūt pēdējais laiks pieņemt likumu par smagu kriminālnoziegumu uzskatīt Latvijas okupāciju un tādejādi apsmiet un izņirgāties par nevainīgajiem upuriem, starp kuriem bija arī krievu un žīdu tautības cilvēki. Kamēr nav pieņemts tāds likums, laikam privāti aizskartajiem pilsoņiem vajag sodīt šo mērgli un citus, kas atļausies ņirgāties par Latvijas pilsoņu upuriem! Tikpat “noslepimaini” ir mūsdienās uzzināt, ka holokausts neesot bijis, bet gan ir žīdu cionistu biznesa projekts, ka nekādu 6. miljonu žīdu upuru nav bijis, nekādas gāzes krāsnis arī nesot atrastas koncentrācijas nometnēs, tas viss ir “noslēpumā” tītas pasakas, vai ne talmuģila?

  3. Talmuds saka:

    Holokausts ir pavisam kas cits, tas bija genocīds, bezprecendenta , tur jau tā lieta ka neviens nennoliedz PSRS armijas klātbūtni te 1940.gadā, jautājums tikai kāpēc? neviens arī nenoliedz deportācijas, PSRS armija šeit ienāca bez neviena šāviena, bez neviena upura un ar Latvijas atļauju, tas ir dokumentēts fakts, ultimāts, uzspieda-neuzspieda līgumu, tas ir reliģijas, ne politikas jautājums

  4. no malas saka:

    Ak tad holokausts ir pavisam kas cits, ak tas bija genocīds un pie tam bezprecendenta? Nu protams, protams, tas kas notika ar mazo armēņu tautu, tās milzu masu slepkavības no Turcijas okupantu puses jau nav bezprecedenta genocīds, vai ne zemiskais talmuģila? Un Masleņiku robežsargu un civilpersonu, sieviešu noslepkavošana tev skaitas bez neviena upura psrs agresijas rezultātā? Un lidz zobiem bruņotā krievu armija līgumu Latvijai brutāli neuzspieda, tas esot bijis reliģijas jautājums, ne politikas?!! Nu tad saderam, kA tu parakstīsi līgumu pēc tādas pašas “neuzspiešanas”, ka esi musulmanis, ka Izraēlu jāiznīcina un ka visus Latvijas krievu žīdus “antifašistus” un nacbolus tu gribi pakārt ar savām rokām! Deram?

  5. IncParaac saka:

    Talmuds – māca:”Redzi izcilu goju? Nogalini to!”
    Tāpēc talmudistiem vajadzēja – Valsts Ierēdņu organizētu Rituālslepkavību pret Latvieti Izcilu – Herbertu Cukuru. Tāpēc – bij āmurs un nozāgētas kājas – 2S./12/31

  6. black_joker saka:

    no malim
    mazliet precizēšu tavu info par turku zvērībām pret armēņiem. Neiet runa par Turcijas okupētu teritoriju- iet runa par Osmanu impēriju, kuras sastāvā ietilpa Mazāzijas armēņu apdzīvotie rajoni vēsturiskajā Kilikijā, jeb Mazajā Armēnijā. Uz 1916.gadu no visas armēņu populācijas lauvas tiesa dzīvoja Osmanu impērijā- ir kartes, kur redzams, ka armēņi praktiski bija visā Mazāzijā izkaisīti starp turkiem un grieķiem. Maza daļiņa bija zem krieviem mūsdienu Armēnijas teritorijā. Turku nacionālistu zemessardzes vienības baidoties no krievu iebrukuma Mazāzijā, kuru atbalstītu kristīgie armēņi un grieķi, sāka izvest armēņus uz mūsdienu Sīrijas un Irākas tuksnešiem. Kad sākās armēņu pretestība- tos vienkārši apkāva veselām pilsētām. Paralēli arī grieķu elite zaudēja savus īpašumus un daļa tika fiziski iznīcināti, tāpat arī citas Osmanu impērijas kristiešu mazākumtautas. Principā tas genocīds bija pret kristiešiem, jo nekādi necieta musulmaņu albāņi un čečeni, kas vēsturiski bija lielas mazākumtautas impērijā un atradās ļoti augstos posteņos ar mega ietekmi. Ņemiet vērā, ka armēņi aiz ebrejiem ir otri lielākie tirgotāji un darījumu cilvēki un daudzās Āzijas zemēs tieši armēņi bija un ir galvenie. Turki izmantoja iemeslu – tāpat kā Hitlers pret ebrejiem. Apmātā turku tauta zemessardzes rokām izkāva armēņus, ar kuriem pati parastā turku tauta relatīvi draudzīgi bija dzīvojusi blakām 700 gadus.
    Un jāpiemin turku genocīds pret grieķiem 1922-1926 gados, kas sekoja grieķu genocīdam pret turkiem 1918-1921.gados, kad grieķi bija okupējuši 1/2 mūsdienu Turcijas teritorijas un ar tādu pat nežēlību dedzināja mošejas, apkāva islama garīdzniekus un izdzina turkus no mājām. Ar tādu pat nežēlību Ataturka vadībā pēc grieķu padzīšanas turki izkāva etniskos grieķus- Ponta zemēs (Melnās jūras krasts ap Trabzonu)apmēram 1.5 miljona bojāgājušo, citur Turcijā vēl ap 2-3 miljoniem grieķu, apmēram 2 miljoni emigrēja, tika nopostītas grieķu mājas, baznīcas un klosteri. Protams, ka arī turki no Grieķijas tika izdzīti- kas nu vēl bija palikuši, daļa arī apkauti. Tajā laikā Eiropai svarīgāka bija komunisma apkarošana un neviens ar netaisījās jaukties kaut kādas karā zaudējušas muslimu barbaru valsts “iekšējās lietās”. Īstie genocīda apjomi tikai tagad ir apzināti un pacelti dienas gaismā, jo Turcija lien ar varu Eiropas Savienībā ekonomisko apsvērumu dēļ.
    Par Latvijas okupāciju 1940.gadā – ko bij darīt Ulmanim, ja viņš redzēja, ka tūlīt krievu tanki noslaucīs visu savā ceļā ? Viņš gribēja novērst nākošos upurus, novērst to, ka par pretošanos vispār tautu izdzītu visu uz Sibīriju un Vidusāziju, kā Meshetijas turkus un čečenus. Protams, ka viņš aicināja palikt visus savās vietās un nebēga pats, protams, ka ultimātam piekrita. Tas ir ar spēku uzpiests līgums un tanku stobru priekšā rīkotas vēlēšanas tipa ar ievestiem ievēlējamajiem un arī vēlētājiem. Tā ir tāda pati okupācija, kā krievi būtu vienkārši iebrukuši un iecēluši jaunu valdību. Staļins spēlēja “demokrātijas spēlīti”, lai legalizētu savus tīkojumus un iekarojumus- paši tak iestājās, uz tautas gribu. PSRS atklāti neko tā arī nepievienoja- visur taču “tauta” pati “izlēma” un “nolēma”. Tas, ka visur stāv padomju tanki un kareivji- nu tas tāds sūds tipa – tautas drošībai…..Zem stobra arī pats lielākais nacionālists redzot, ka savādāk nevar- piekristu, ka valdību veido importētie komunisti un saglabātu vismaz uz laiku iespēju vēlāk atbrīvoties, kā to mēģināja ungāri un čehi.

  7. Garāmgājējs-Jokerim saka:

    Taisni vai jābrīnas, ka jokeris kaut ko tik sakarīgu ir uzrakstījis. Varbūt, ka sacis just tiesiskuma tuvumu.Diez vai vairs spēsi, Joker, visu par labu vērst,pārāk daudz ļaunuma esi sastrādājis, nožēlojamais okšķeri.

  8. melns saka:

    Pasaulē visbriesmīgākā okupācija šodien ir no latviešiem un lai šo jūgu nokratītu Grantiņa k-gs ir izveidojis saitu.

  9. informācija saka:

    Avots: http://www.delfi.lv/news/referendums-2011/versijas/ivo-verners-priekslikumi-ka-saeimai-atjaunot-uzticibu.d?id=39218127

    Vēlēšanu rezultātus vistiešākā veidā ietekmē vēl viens faktors – balsu skaitīšana. Nereti esmu dzirdējis šādus viedokļus: “nav svarīgi, par ko balso, svarīgi – kas skaita balsis”, “kāda starpība, par ko balso, ja balsis tik un tā tiek ‘pareizi’ saskaitītas”. Tas liecina par neuzticēšanos arī balsu skaitīšanas procesam un balsu skaitītājiem. Vēl vakar saņēmu e-pasta vēstuli, kurā cilvēks apgalvo, ka “10. Saeimas velēšanās urnās biļetenu bija par 18 tūkstošiem vairāk, nekā bija atnācis vēlētāju”. Kas nu to vairs var pateikt un pārbaudīt!? Varbūt tiešām Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) bija kādi sarežģījumi ar datu apkopošanu vai atspoguļošanu mājas lapā?

    Katrā ziņā pārbaudīt to vairs nebūs iespējams, jo vēlēšanu biļeteni tiek iznīcināti dažas nedēļas pēc vēlēšanām (skat. Saeimas vēlēšanu likuma 50.pantu).

    Jāņem vērā arī tas, ka dažu CVK vadītāju dzīves gājumi nav diez ko iedrošinoši, un ir derīgi īpaši piedomāt, lai sazvērestības teorijām nebūtu nemazākā iemesla:
    “Modris Atis Kramiņš (1947-1997), Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs, trīs bērnu tēvs, nošāvies. Bija šajā amatā, kad notika pirmās un otrās Saeimas vēlēšanas atjaunotajā Latvijas Republikā. Viena no versijām – strīds ar sievu.

    Andris Līgotnis (1959-1997), pēc Kramiņa nāves kandidāts uz Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja amatu, bijis Saeimas deputāts, Nacionālās drošības padomes loceklis, Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs. Nošāvās, būdams pilnīgi skaidrā prātā. Zināms gan, ka vairākus gadus viņu mocījusi smaga slimība, juties vientuļš.” [avots – KasJauns.lv]

  10. Talmuds saka:

    kā var salīdzināt kaut kādu dažu armēņu nogalināšanu ar Holokaustu kurā mira 6 miljoni? kauns nav? nevajag salīdzināt apelsīnu ar kivi
    runājot par mašļeņikiem arī nav zināms kas notika, Ulmaniešu propaganda stāsta ka pirmie šāva sarkanie, otrie ka latvieši, bet kā bija īstenībā to mēs nezinām

    Juridiski Latvijas okupāciju pierādīt nevar, viss notika legāli, tāpēc es lietoju jēdzienu Baltijas anšluss

  11. black_joker saka:

    Garāmgājējam – ej vienreiz garām uz visiem laikiem- tev nekad neviens neko pa prātam nav uzrakstījis….man vēsture nu jau 23šo gadu ir liels hobijs….
    Talmudam – dažu armēņu? Pavaicā Googles tantei- tā tev atbildēs, ka tas cipars staigā no 1.5 miljoniem līdz 7 miljoniem, jo Osmanu impērijā visi parastie ļauži, īpaši vēl kristieši, vēl 20.gs sākumā nebija nekādās grāmatās ierakstīti. Uzmini nu, cik tajā ciemā reāli dzīvoja armēņu, ja sarakstos fiksēti tikai bagātie tirgoņi, zemju īpašnieki un garīdzniecība- tātad tie, kas reāli maksā nodokļus un sadarbojas ar turku administrāciju. Visi citi bija apmēram un uz aci noteikti. Tātad, kad turki dzina visu to baru prom un apkāva, kas pretojās- neviens nestāvēja un krustiņus sarakstos nelika. Vēlāk salika bedrēs un apraka- vaļā tak vēlāk neviens neraka, lai skaitītu…..Ir bildes, kas rāda masu kapus tuksnešos un pa ceļam uz tuksnesi, ir apraksti, ka uz aci tur ciemā un apkārtnē dzīvoja tūkstoši, bet pēc represijām palika pāri pāris paslēpušos bērnu. Vienā pašā Stambulā ar piepilsētām dzīvoja pāri par 600 k armēņu un grieķu, no kuriem uz 1925.gadu bija atlikuši daži tūkstoši cilvēku, ir foto ar dedzināānu, grautiņiem un citām zvērībām. Un tā visā impērijā, kas tolaik stiepās no Bulgārijas līdz Medinai un Mezopotāmijai.
    Tā kā armēņu genocīds nemaz neko mazāks nebija, pie tam, tas skāra praktiski visu populāciju, jo tieši tad sākās armēņu izceļošana pa visu pasauli. Teorētiski turki armēņu tautu noreducēja par 2/3 no kopskaita. Holokausts aptvēra karā skartās zemes un izskauda šo valstu žīdus, bet nesagrāva tautu kā tādu. Un posta salīdzinājums ir tieši tāds, kādu tu saki- apelsīns pret kivi- apelsīns holokausts un kivi armēņu genocīds- tie ir oficiālie skaitļi. Ja tēlaini salīdzinam, tad žīdi pirms holokausta bija arbūzs, kas kļuva par meloni, bet armēņi bija melone, kas kļuva par kivi. Pie tam izbēgušajiem armēņiem nebija nekādu iespēju vēlāk atgriezties savās mājās un zemēs, ko žīdi pēc kara varēja izdarīt.
    armēņu kopskaits mūsdienās ir 8 līdz 12 miljoni, no kuriem tikai ap 3 miljoni dzīvo kompakti Armēnijā, bet žīdu ir virs 14 miljoniem pa visu pasauli ar koncentrāciju ap 5 miljoni Izraēlā.

  12. Talmuds saka:

    kas ir armēņi salīdzinājumā ar ebrejiem (žīdiem) ??? nekas, nosauc kaut vienu dižu, izcilu armēni un es tev nosaukšu vietā 100 izcilus ebrejus, man turki nepatīk, bet armēņi ir pabiras

  13. Lai nebūtu jāizsakās par Krievijas impērijas (t.s.-PSRS)noziegumiem pret Latviju, parunāsim par grieķiem, turkiem, armēņiem u.t.t. ….????!!!!

  14. Talmuds saka:

    PSRS noziegumi pret Latviju – uzbūvētas rūpnīcas, RAF, VEF, Pļaviņu, Rīgas HES

    Krievijai vajadzētu piestādīt rēķinu pret Latviju lai atdod vairākus miljardus latu par šīm būvēm, kolhoziem ko uzcēla par PSRS naudu

  15. black_joker saka:

    A.A. un ko tu vari pateikt tādu par PSRS noziegumiem pret 1940.gada LAT un padomju laiku- tādu, ko nezina tie, kas seko līdzi vēsturei?

  16. informācija saka:

    http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/382411-ligo_svetkos_straumenos_konfliktejusi_latviesi_un_krievi

    Līgo svētkos “Straumēnos” konfliktējuši latvieši un krievi

    LETA
    2011. g. 22. jūnijā, 14:06.

    Līgo svētkos Lielbritānijas latviešu kopienas mītnē “Straumēnos” konfliktējuši latviešu un krievu tautības līgotāji, Lielbritānijas latviešu ziņu portālam “Anglo Baltic News” pavēstīja aculiecinieki.

    Līgošanu Lielbritānijas latviešu kopienas mītnē “Straumēnos” aizvadītajā nedēļas nogalē aizēnojuši vairāki kautiņi, pēc kuriem viens vīrietis smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā..

    Līgo svētku laikā 18.jūnijā Lielbritānijas “Daugavas vanagu” organizācijas īpašumā “Straumēni” ātrās palīdzības mediķi bija jāsauc trīs reizes, vēsta portāls..

    Svinībās aptuveni 100 krievu tautības svinētāju.

    Kā portālam skaidroja notikumu aculiecinieki, “Straumēnos” starp diviem tūkstošiem līgotāju bija aptuveni simts krievu tautības Latvijas valstspiederīgo, kas uz svētkiem ieradušies trīs palielās grupās..

    Starp smagi cietušo latviešu puisi un krievu svinētājiem līgošanas laikā vairākkārt izcēlies konflikts, stāstīja aculiecinieki..

    Saņem ārstu palīdzību un atkal iet kauties.

    Pēc vienas izkaušanās puisim sniegta medicīniskā palīdzība un viņš atgriezās pie svinētājiem, taču starp viņu un krievvalodīgajiem no jauna izcēlies kautiņš..

    Puisis otrajā kautiņā guvis smagas traumas un nogādāts slimnīcā..

    .
    Strīdos iesaistītie bija pamatīgā alkohola reibumā, raksta portāls..
    Kā vēsta “Anglo Baltic News”, arī pērn “Straumēnu” līgošanas pasākumā izcēlušies konflikti starp Latvijas latviešiem un krieviem. Tad incidentu bija vairāk, taču neviens no tiem nebija tik nopietns kā šogad..

    Konflikta vaininieks nav zināms.

    Portāls norāda, ka nav zināms, kas uzsāka konfliktus – vai vārdu apmaiņas uzsākuši krievvalodīgie, vai arī latvieši pauduši neapmierinātību, ka uz līgo svētkiem ieradušies cittautieši..

    Šogad pasākumu “Straumēnos” apmeklēja mazāks cilvēku skaits nekā pērn – iepriekšējā gada 4000 viesu vietā šogad ieradās aptuveni 2000 cilvēki, starp kuriem bija arī Lielbritānijā dzīvojošie lietuvieši un arī briti..

    Šajā nedēļas nogalē paredzēts otrs lielais šī gada Lielbritānijas latviešu līgo pasākums. Tas notiks 25.jūnijā, Lielbritānijas pilsētā Bostonā. Sagaidāms, ka būs pāris tūkstoši apmeklētāju, kuri dziedās līgo dziesmas un baudīs no Latvijas atbraukušo viesmākslinieku sniegumu.

  17. informācija saka:

    Izlasot iepriekšējo informāciju, rodas jautājums, ko tie krievi darīja Daugavas Vanagu organizētā pasākumā?

  18. Talmuds saka:

    Kad Latvija maksās par latviešu nogalinātajiem miljoniem krievu Krievijas pilsoņu kara laikā (1918-1922), kā arī pēc tam par nogalinātajiem čekas terora laikā kad latvieši spēlēja galveno lomu, latvieši sargāja un uzcēla komunismu Krievijā, 1940.gads bija likumsakarība, Dievs nav mazais bērns, par visu nākas maksāt, tāpat kā poļi samaksāja ar Katiņu par poļu-krievu karā nogalinātajiem krievu karagūstekņiem 1920.gadā

    Latvieši – nabadziņi, upuri, smiekli nāk

    kā teica black joker – studējiet vēsturi un senāk par 1940-1941.gadu

  19. no malas saka:

    tu atkritum talmuģila lieto vārdus, kas uz tevi attiecas: Dievs nav mazais bērns, par visu nākas maksāt, nu tad esi gatavs maksāt un nesūdzies!

  20. Eduards saka:

    Neaiztieciet vēsturi!Neaizejiet no TEMATA!
    Izvērtējiet,kādu ĻAUNUMU ŽIDI un KOMUNISTI IR NODARĪJUŠI MUMS PA ŠIEM,,NEATKARĪBAS”GADIEM!
    LAIKS IR VIŅIEM SAŅEMT PELNĪTO-PIEVIENOJOS TRIBUNĀLA SPRIEDUMIEM!

  21. Talmuds saka:

    un kādu ļaunumu jūs esat nodarījuši, ar vāciešu propagandu galvā šāvāt ebrejus, lielākie šāvēji Cukurs, Arājs, Kalējs, Bērziņš, vēl pirms tam sarkano sastāvā krievus šāvāt, ukraiņus, nekas nav aizmirsts un nekas netiks aizmirsts, baigais gads bija mīts, lūk raksts
    http://vesture.sauc.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=4

  22. zonnenbergs saka:

    PEC PUSOTRA GADA TU NOSPRAGSI KA SUNS.

  23. Talmuds saka:

    tie bija draudi?

  24. zonnenbergs saka:

    TA BIJA REALITATE.

  25. redzīgs ir naids saka:

    Tik vienu allaž zinām-
    Lai kur vēl gaita ies;
    Pa ceļu to,ko minam,
    Mums līdz nāk MŪSU DIEVS.

  26. A.Balts saka:

    Priecīgu un līksmu Līgo vakaru un jautru un veselīgu Jāņu dienu novēlu visiem, visiem mūsu tautiešiem un mūsu draugiem un viesiem no tuvienes un tālienes, svinot mūsu Latvijā un plašajā pasaulē!
    Bet apmātajiem, uzpirktajiem un savu zemi un senču mantojumu nododošajiem vēlu apdomāties un saprast spēku, kas ir mūsu tautu iznesis cauri gadsimtiem, kaut to maļot, bendējot un apspiežot, bet nespējot iznīdēt ne mūs, ne mūsu brīvības alkas un mūžīgo vēlmi būt saimniekiem savā zemē! Tas ir spēks, kas nebeidzas ar nīdētu, apspiestu paaudzi, bet ir kopā ar tautu līdz pēdējam latviešu cilvēkam! Tas ir spēks, atjaunos Latviju un caur ko tiks aizmēzsti kangari un naidnieki mēslainē, lai ko un kā tie vairītos! Tā bija un tā būs. Vēlreiz jums priecīgu šo žāļu nakti!

  27. tautietis saka:

    Melnais krauklis kladzina ka jaunā latviešu tauta izmiršot,bet viņš ir nošāvis greizi.TVNET ir raksts ka latviešu īpatsvars strauji aug,jo pietiek pabuldurēt pāris vārdus latviski un viņš jau ir latvietis.
    Un cik gan viņi ir gudri,brauc ar glaunākām mašinām pasaulē,plebejiem liek atjaunot muižas un pilis dzīvošanai,zina tik daudz valodas.Pat esot jau vairāki pieskaitīti zelta miljardam,bet kraukļi-iznīks un izputēs.

  28. AMARILLA saka:

    -Un ko tu tautieti iesaki mums dariit? -paarveersties un tapt par taadiem pashiem nekulturaaliem bezdzimtenes pateeraataajiem un primaatiem, kadi ir 99% iebrukusho krievu muusu zemee?

  29. Miervaldis saka:

    Bet kapēc šajā raksta nav tas – “PSRS okupācijas nodarītie kaitējumi Latvijai”?

  30. Miervaldis saka:

    Divu pārējo baltijas valstu PSRS okupācijas nodarīto kaitējumu apmeru materiāli ir uzrādīti, kapēc Latviešu nav?

  31. AMARILLA saka:

    -aber Miervaldi, lasi tak uzmaniigi, taapeec jau shii konference notika-tagad jaagaida apkopotos un sareekinaatos rezultaatus

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *