A.Balts. Atklāta vēstule

A.Balts. Atklāta vēstule akcijas veidotājiem un pārējiem aicinātājiem balsot PRET

H-86-3Biedrību «Par latviešu valodu» radīja un akciju «Celies un ej!» iniciēja jurists Arnis Salnājs, bijušais Rīgas ekonomikas augstskolas prorektors Slokenbergs, Latvijas Okupācijas izpētes biedrības priekšs. Ruta Pazdere, «Daugavas vanagu» centrālās valdes priekšs. Mežmalis un Eiropas Latviešu apvienības priekšs. un PBL apvienības loceklis Austers.

Doties uz referendumu aicina arī Imants Freibergs, Gundars Āboliņš, Andris Keišs, Nora Ikstena, Laima Jansone, Artūrs Skrastiņš, Ilze Ķuzule – Skrastiņa, Baiba Broka, Ieva Akurātere, Māris Olte, Helēna Heinrihsone, Vilis Daudziņš, Linda Olte, Olafs Okonovs, Dita Lūriņa, Mārtiņš Rubenis, Mārtiņš Rītiņš, Artis Robežnieks, kā arī Latvijas Studentu un studenšu korporācijas pārstāvji un citas apvienības, sabiedrībā un kultūras jomā atzītas personas.

Izsakot pateicību par šo, kaut mazliet novēloto, bet vajadzīgo iniciatīvu, tomēr gribu savā un mūsu domubiedru vārdā uzdot jums visiem atklātu un publisku jautājumu, gan biedrībai «Par latviešu valodu», gan visiem minētajiem, kuri aicina tautu uz refeferendumu: vai šis būs TIKAI VIENS publiski IZREKLAMĒTS jūsu visu sperts solis UN TIKAI šī pretdabiskā un amorālā referenduma  valodas jautājumā par krievu valodu kā otru valsts valodu? Kas, visiem saprotams, ir  nepārprotami tiešas OKUPĀCIJAS SEKAS. Jeb GODPRĀTĪGI un  konsekventi TURPINĀSIET nākamo soli –  pieprasīsiet OKUPĀCIJAS SEKU NOVĒRŠANU? Jo latviešus apkaunojošā referenduma tiešais cēlonis ir – milzīgais atstātais psrs kolonistu skaits mūsu mazajā Latvijā.

TAISNĪGUMS un LIKUMĪBA prasa rīkoties ar šo nodevīgi atlikto visu šodienas nacionālo problēmu cēloni – maksimāli samazināt nelojālo svešas agresorvalsts pilsoņu skaitu. Darot to saskaņā ar pasaules un ES vadības un sabiedrības palīdzību, LV valdībai ievērojot starptautiskos līgumus un atbilstoši demokrātijas prasībām!

Tāpēc jautājam JUMS VISIEM, kas ir minēti šajā sarakstā: vai aicinājums balsot  PRET būs vienreizējs jūsu patriotisma imitācijas žests un arī tālāk jūs atkal stāvēsiet malā un klusēsiet, turpināsiet dzēst šo kremļa inspirēto etnisko ugunskuru ar eļļu, atbalstot nelietīgu nelojālu jaunpilsoņu naturalizāciju un absurdo integrāciju, varbūt atviegloti uzelposiet pēc formālu grozījumu izdarīšanas Latvijas Republikas Satversmē par latviešu valodas statusa nostiprināšanu? Vai arī patiesi un godīgi iestāsieties par mūsu Tēvzemes latvisku nākotni un pieprasīsiet  BEIDZOT valdībai uzsākt  okupācijas seku novēršanu un vienalaikus izrādīt palīdzību kaimiņvalstij, kas izmisīgi gadiem aicina mājās savus krievvalodīgos tautiešus? Tas ir ĻOTI SVARĪGS un ļoti aktuāls jautājums un atbildi uz to atbildi gaidīs visa mūsu tauta. Šis ir jautājums arī prezidentam un visiem Saeimas deputātiem un valdībai kopumā, jo tā vai citādi, bet tas skars visus vadības un arī inteliģences, ierēdniecības un visus citus iedzīvotāju slāņus valstī.

Strausa politika vairs neies cauri, un katram būs jāpieņem lēmums būt Latvijas vai tās nelabvēļu  pusē.

Atbildiet, lūdzu, sev un mums godīgi un atklāti vai nu šeit, vai jebkurā intreneta vietnē, vai caur citiem masu mēdijiem.

Ar cieņu,
A.Balts

10.02.12

You may also like...

15 komentārs

  1. Miervaldis saka:

    Cik saprotu, ja viņi ir patrioti, tad noteikti spēs atrast šo mājaslapu, un atbildēt!Bet labāk jau to darīt caur masu mēdijiem.
    Nez kur black joker pazudis?

  2. Latvietis saka:

    Paldies Andrim ,ka nepakļāvies NA Andersona un Lapinska provokācijām Merkūrā un esi īsts latvietis. Provokatori jau netrūst, ka AG, ari LNF un Latvietis uzspļauj latviešu valodai.Neticu, ka šīs sīkpartijas spēs iegūt tautas uzticību.Kaut ari VL ir nelielas iedomas, bet tas ir vienīgais reālais spēks latviskai Latvijai. Žēl, ka sīkpartijas ir tik naidīgas pret savu valodu.
    Ne jau Tavi pieminētie vārdi ir kādi patrioti, bet tikai no ķiļķēnu un klimpu katla.
    Priecājos, ka Tev izdevās LRTT iespiest atklātu vēstuli jo ne vienmēr citiem tas tik labi paveicās.

  3. Miervaldim saka:

    ag ir tepat. Tas naids latviskās Latvijas šķēlēju vidu nav nekas jauks. Pretīgāk , ja naidu izmanto pret latvisko, tad jadara viss, lai tas nebūtu. Visi 18.ferbuāri uz barikādēm par latviešu valodu.
    Es tikai vakar uzzināju, ka DV ir jauns priekšnieks cerams patriots, jo tas vecais trimdas salašņa tika nomests un tas būdams Latvijā rudenī aicināja nevis balsot par VL, bet mēsliem V.

  4. NIKS FONTS saka:

    Referendums, pazemojot nacionāli domājošos latviešus, ir dāvana Toļikam Gorbunovam dzimšanas dienā.

    Eksprezidente, bijusī VDK aģente kopš 1970. gada: referendumā jāparāda, cik iedzīvotāju ir pret citu valsts valodu.

    Mans viedoklis ir, ka referendumā nav jāpiedalās, jo reāli saskaņā ar likumdošanu neiestājas juridiskas sekas to balsu skaitam, kas savāktas PRET. Vienīgi tas ir deklaratīvs solis, komunistu varas mantiniekiem it kā pūloties saliedēt ap sevi latvisko sabiedrību, latviešiem kārtējo reizi kļūstot līdzatbildīgiem genocīdā pret latviešu tautu.

    Mani māc šaubas, ka pie varas esošie komunistu varas mantinieki, piekopjot genocīdu pret latviešu tautu, pieļaujot šo referndumu, spers nākošos soli, izmantojot pašu veicināto sabiedrības aktivitāti līdzīgi, kā notika ar stāšanos ES, iespējams, ka simti tūkstoši biļetenu, kuros atzīmēts ar krustiņu PRET, tiks nomainīti pret biļeteniem ar krustiņu PAR.

  5. nikam fontam saka:

    Tev vienāds viedoklis ir vienāds ar SC – sēdēt aizkrāsnē un kuli kasīt. Neapslapinies bailēs no latvju valodas.Iztiksim ari bez šādiem kangariem.

  6. Arnis-G saka:

    Lūdzu neapsaukāt skaidri domājošus latviešus par provokatoriem un SC atbalstītājiem! Naids var aizmiglot prātu, tāpēc neļaujiet sevi vadīt naidam, bet mīlestībai. Tie, kuri nepiedalīsies šajā balagānā, nav nodevēji vai latviešu valodas nīdēji. Daudziem gluži vienkārši nav vēlēšanās tēlot superpatriotus neko neizšķirošā “cīņā”. Ja jau ir tik nepārvarama vēlme parādīt savu nostāju, tad ejiet un rādiet, bet neuzbrūciet tiem, kuri ar savu nepiedalīšanos Lindermaņa un Vienotības tejāterī arī nepārprotami nobalso PRET divvalodību. Nav nozīmes, cik šajā referendumā ieliks ķeksi PRET lodziņā. Ir nozīme tikai tam, cik nobalsos PAR un kādi būs lielo aicinātāju turpmākie soļi okupācijas seku likvidēšanā. Esiet droši – vairums no tagadējiem kvēlajiem cīnītājiem par latviešu valodu pēc “uzvaras” referendumā turpinās pašapmierināti veidot jauno krievlatviešu nāciju uz latviešu valodas bāzes. Tomēr daudziem šī provokācija atvērs acis un ir cerība, ka pamazām šajā valstī kaut kas sāks mainīties uz labo pusi.

  7. pret saka:

    Katrā partijā,katrā valstiskā ,katrā nevalstiskajā,katrā apvienībā,katrā kam ir saits internetā’, katrā katrā katrā ir dalībnieki no izredzētās tautas pārstāvjiem.Neskatoties kura no grupām uzvarēs,uzvarētāji ir izredzētā tauta.

  8. info saka:

    Es, Andris Bērziņš, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīga Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu…
    Vai nostiprināja?
    Zīmīgi, ka 18.02. Latvijā nebūs ne “eksprezidente” Vaira Vīķe Freiberga, ne tagadējais “prezidents” Andris Bērziņš. Valstij un latviešiem izšķirošā brīdī viņi nelaimē blakus nebūs. Par ko tas liecina?

  9. Kāpēc vara pieļāva šo referendumu? Kāpēc tagad iestājas pret tiem,kas aicina boikotēt šo absurdo ,prettiesisko referendumu? Vai tā nav apzināta tautas (latviešu) šķelšana? Šo referendumu jau neveica Lindermanis, bet gan šī pati vara, kas visu to pieļāva un pat veicināja. Vara šobrīd ir panākusi savu. Nacionālpatriotiskās biedrības ir nomelnotas,pasniegtas kā nodevīgas pret tautu, pret latviešiem, pret Latviju. Vai tā ir? Nē! Vienkārši vara turpina muļķot tautu, novēršot uzmanību no tās mērķiem padarīt Latviju tukšu no latviešiem Lūk, tā ir mūsu problēma, tā ir patiesība, fakts,kas neprasa pierādījumus.Līdz ar latviešu izklīdināšanu pasaulē, izzudīs latviešu valoda. Nav tautas, nav valodas. Latvijas kolonizācija svinēs uzvaru.Paliek Andra Balta jautājums par okupācijas seku novēršanu….!!!????

  10. K.Asais saka:

    jā bet ir jāiet balsot Pret

  11. black_joker saka:

    Miervaldim- lasu jūsējo sviestu un brīnos- nav jau jēgas ar apsēstiem strīdēties……….

  12. J.O. saka:

    Jā, mani arī interesē, kas notiks pēc referenduma. Ticu, ka saņemsimies un PRET būs ar lielu pārsvaru… un tālāk? Dzīvosim, kā līdz šim, turpināsim ieslīgt pašapmānā, ka viss ir vislabākajā kārtībā, ka okupācijas sekas nav, klausīsimies masveidā uzbrūkošo krievvalodīgo informāciju gan TV, gan ielu reklāmās un smaidīsim, jo nobalsojām pret?
    Šodien TV raidījumā “100 g kultūras” klausījos A.Hermaņa pārdomas par referendumu un par to, ka tagad var redzēt, kurš no sabiedrībā “populārām sejām” ir (pēc viņa vārdiem) mūsējais, kurš nē. Viņam arī bija aktuāls jautājums, kas notiks pēc referenduma ar šīm sejām un viņu aktivitātēm.

  13. Miervaldis saka:

    Jāāāā J.O. – sasitīsim tiem zagļiem, sejas, sasitīsim, un liksim atdot Latviešiem nozagto mantu!

  14. Miervaldis saka:

    Es jau labrāt atbildētu Baltam, bet man nav viņa e – pasts!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *