E. Purnis. Pārdotā veiksme

Amanda BašmakovaKāpēc mūsu Amanda bērnu Eirovīzijā palika pēdējā?

FOTO: Amanda Bašmakova

Liekas, kāds sakars politikai ar bērnu dziesmu konkursu, bet vai tā tik vienkāršoti viss ir ?

Jo ir redzamā un neredzamā puse.

Visam, kas skar valsts pārstāvniecību un valsts godu, ko dotu, piemēram, triumfs Latvijai Eirovīzijas bērnu konkursā ! Un, protams , ir nozīme vai kaimiņzeme ir draudzīgs kaimiņš, jeb slepus zobus griezošs bruņots nelabvēlis.
Protams, bija  skumji redzēt, mūsu talantīgā bērna, Amandas Bašmakovas iegūto nepeilnīti zemo vietu Eirovīzijas bērnu konkursā. Viņa darīja ko varēja, kaut gan  galvenokārt dziesma, viņas tērps un frizūra bija izteikti pelēcīga.

Šai draiskajai bērnu auditorijai galīgi nepiemērota !

Delfos kāds A.Auzinš mēģinājis savā rakstā  to izprast. Bet neesiet nu tik naivi , kā raksta autors A. Auziņš , kas spriež par bezatbildību un organizētāju slinkumu kā vienīgo iemeslu. Nē, visur kur tik Latvija startē starptautiskajā jomā, tur ļaunas kaimiņacis to uzmanīgi vēro.

Un,- ne tikai vēro.

Šī jau nav vienīgā joma, kuru veiksmīgi degradē vai izgāž !

Un dara to pilnīgi apzināti !

Ne jau komponists, bet gan tie gariņi, kuriem bija neredzamā, bet īstā teikšana, kuri ieteica tieši šo dziesmu tieši tik negtavā vizuālā un muzikālā ietērpā !   Tā nemanāmi, tā neoficiāli , bet ļoti autoratīvi. Gan lielais sports, gan Eirovīzija ir spilgta valsts reprezentācija un liela pasaules mēroga pozitīva  reklāma, ko nekādi nav ieintresēti pieļaut  kremļa ideologi un viņu vergi pakalpiņi mūsu valstī !

Ļoti grūti uzbrukt veiksmīgai un plaukstošai  pasaulē populārai valstij  klaji ideoloģiski, vēl grūtāk vardarbīgi, jo ne pašu tauta , ne pasaules sabiedrība, to nesapratīs.  To ir gadiem ilgi jāsagatavo, priekš tam ir piektā kolonna, specdarboņi, aģenti un  neierobežots finansu atbalsts visa veida provokācijām un svārstīgo uzpirkšanām. Un, kad bariņš šādu atkritumu ir jau stabili pie ruļļiem, tad ir viegli var radīt tādu “nejaušību”, tādu “bezatbildību”, kas pilda viņu kabatas un garantē izdevīgus līgumus viņu “radu” firmām , kā arī citus labumus. Tas viss ir pierādāms un atšķetināms, bet kas to darīs,  ja viņi ir iefiltrēti visur un visos resoros un atbildīgos amatos.

Kā saka -vārna vārnai…!

Pat ja, piemēram, šajā vienā bērnu konkursa  gadijumā tas ir bijis apstākļu sagadīšanās, vai tiešām notikusi vienas, divu personu bezatbildība, tad tas ir tikai  izņēmums.

Uz visa valstī  apzināti un sistemātiski notiekošās ideoloģiskās, finansiālās un saimnieciskās iznīcināšanas fona, sākot ar  laiksaimniecību, izglītību, medicīnu un beidzot ar hokeju un šiem skaļajiem starptautiskajiem  mūzikas šoviem, tas būtu liels izņēmums, kuram neticu.

Visās jomās ir piebāzta  klāt kremļa ķetna, kas valsti nemanāmi ārdot pie tam ļauj uzplaukt okupantu biznesmeņiem un pašu kangariem, lēti pērkamajiem vienaldzīgajiem tautiešiem. Vienlaicīgi  tas stiprina  okupantu nekaunību un palielina svārstīgo un nelojālo krievvalodīgo psrs kolonistu  pievienošanos šā brīža sc,pctvl , ļindermanu,osipovu un kabanovu noziedzīgajai un pretlatviskajai darbībai.

Ne  no Saeimas, ne no  atbildīgo valsts institūciju puses, nav nekāda atbilstoši stingra pretreakcija !

Žēl, ka Latvijai un mūsu talantīgajai meitenei, ar lielisko balsi, bija jāpiedzīvo šāda, citu vainas izraisīta, neveiksme !
Domāju, ka tas viss turpināsies,  līdz iznīksim, ja mēs- tauta beidzot nepieprasīsim tiesāt noziedziniekus un nepieprasīsim veikt  beidzot okupācijas seku loģisku nobeigumudekolonizāciju, kas ir visa atbaidošā un  noziedzīgā pamatcēlonis šodienas  Latvijā !

08.12.11

You may also like...

17 komentārs

  1. AG saka:

    Tā bašmakova bija okupantu atvase! Un vispār, kāpēc mums tai sūda balagānā būtu jāpiedalās, nesaprotu!

  2. Garāmgājējs-AG-Adminam saka:

    Tu, AG, patiešām esi izdzimtenis. Adminam vajadzētu saprast, ka šādi komentāri degrādē šo interneta vietni.Ir jādzēs tas, kas ir pretīgi lasīt. Un AG rakstītais, patiešām, ir pretīgi lasīt.

  3. J.O. saka:

    Ja godīgi, tad man arī mūsu pārstāve nepatika. Tik tiešām jābrīnās par tiem, kas veidoja/neveidoja viņas tēlu. Nebija labi.

  4. raksts saka:

    Varbūt esat pamanījuši, ka neviens tieslietu ministrs līdz šim Latvijā nav teicis, ka dzīvojam tiesiskā valstī? Viņi lieto frāzi “Latvijā ir visi tieskas valsts priekšnosacījumi” ar to domādami institūcijas un precedūras. BET uzticību nebauda paši politiķi un šīs neuzticības ēna pilnībā pārklājusi visu valsts pārvaldi. Paldies par to jāsaka ivaram godmanim, aivaram borovkovam, aivaram lembergam, andrim šķēlem, andrim guļānam, jānim maizītim, ivaram bičkovičam, ērikam kalnmeieram, ainaram šleseram, vilim krištopānam, mārim gailim, valdim birkavam utt. utj.

  5. Miervaldis saka:

    krievija ir eiropas lielākā valsts, kura piedalijās bērnu eirovīzijā, tālāk spriediet paši.

  6. Miervaldis saka:

    J.O. – nu varbūt ir tādi pašmāju darboņi, kuri grib parādīt, kad Latvieši ir dumji, un neko nemāk,un lai krievi to pašu varētu teikt. Taču šie nenosistos mūdžus vajag atmaskot, un likvidēt, kamēr viņi vel nav pārņēmuši visu!

  7. black_joker saka:

    autors ir nu pilnīgi iegrimis sazvērestību teorijās- nu jau nabaga bērnam piesējies ar visu to balagānšovu. Ta ta nelaime- Evīzijā bērniem pēdējā vieta…..padoma ar savu ķirbi- cik balsotāju ir Vācijā un cik no viņiem balsotu par kaut kādu nezināmu latviešu meitēnu- tad nu viņai ir jābūt jau atpazīstamai visā pasaulē. Un kas ir balsotāji ? Pensionāri, mājsaimnieces, pie TV dirnošais zemo klasu slānis. Tas labi redzams lielajā Eirovīzijā. Nevajag jaukt kopā peļu sūdus ar putraimiem :)
    Labāk uzraksti ko par Dukuriem, kas nupat LAT sporta vārdu atkal cēla saulītē

  8. Miervaldis saka:

    Black joker – šīs mājaslapas nosaukums ir TIRBUNALS.Tribunāla funkcija ir sodīt, vai brīdināt!Un ne vienmēr mazs, ir slikts.To iegaumē!

  9. Miervaldis saka:

    J.O. – varbūt vienkārši valstij nav resursu, lai sagatavotu bērnu eirovīzijai!Krievi ir mūs apzaguši, tas tiesa!Tagad nu lepni paši krāj medaļas, bērnu eirovīzijās, pieaugušo eirovīzijās, olimpiskās spēlēs, un hokejā!Jo krievi paši nav pieraduši strādāt, tik vien dzīt savus vergus, zelta un sudraba raktuvēs.Paši viņi nestādā, jo ir slinki, un arī stulbi!Bet reiz viens Latviešu sportists ar savu uzvaru sportā, sados pa purnu tam krievam, tāpat, kā tas krievijas vergs reiz sados pa purnu savam vagarim – krievžīdam!

  10. Asīrietis saka:

    black_joker – tu smirdošais recekli, tev tiešām nav skaidrs, ka Kremlis izmanto daudz slīpētākas metodes, lai iznīcinātu latviešus? Kādi vēl Dukuriem? Par tādiem pie mums Vācijā-Drēzdenē, pat nerunā! Bet Maskavas čekisti ir ielikuši savus žūrijas locekļus, lai tīšām izgāztu Latviju bērnu Eirovīzijā un mūsu mazā latviešu meitiņa paliek aiz borta! TĀ IR RUPJA MĒSLU MAISĪŠANA! Tā ir sazvērestība pret latviešu tautu!

  11. informācija saka:

    Žurnālisti raksta, ka Valsts prezidentam Andrim Bērziņam nav ielūguma uz Pasaules ekonomikas forumu Davosā, kas ir viens no galvenajiem notikumiem pasaulē ekonomikas jomā. Lai kādi būtu cilvēki Davosā, bet nekas nenotiek nejauši: arī tur nicina Latvijas valsts zagļus. Nav šaubu, ka Kārli Ulmani, ja viņš būtu dzīvs, uzaicinātu uz Davosu. Cēlus cilvēkus ciena visur.

  12. black_joker saka:

    asīrietim- malacis, dzīvo GER un nezini labākos LAT sportistus, kas pazīstami visā pasaulē, Olimpiādē ieguvuši sudrabu, tagad Pasaules kausā vinnējuši posmus. Bet par Eirošovu gan proti ārdīties- nesalīdzini peļu sūdu ar putraimiem:):) Man domāt- Pasaules geju un lesbiešu spēlēs ar LAT nav pārstāvēta- tas tevi neuztrauc ?

  13. black_joker saka:

    informācijai- noinformē mūs, pasaki, kādas valstis piedalās Davosas forumā- nosauc lūdzu…….Tad redzēsim, kādēlļ LAT nav uzaicināta :):):)

  14. Ernis Purnis saka:

    Ernis Purnis
    10.12.2011 22:37
    автору
    10.12.2011 16:20
    Послушайте!,автор, к чему все это умничание,этот анализ,_это же все демагогия и пустой треп! Вы то сами за что? Что вы предлагаете? Конкретно и прямо!? Знаете,у Островского есть пьеса” На всякого мудреца довольно простоты”, и я надеюсь,вы поняли ,что я хочу сказать! Ситуация просто дошла до своеобразного предела,ну надоело ,осточертело все здесь происходящее! Есть жители Латвии-есть латышскоязычные и есть огромная масса народа ,которые считают русский язык своим родным!!! 20 летнее полное игнорирование этих людей,принятие законодательства,противоречащее реальности,жизнь вне логики развития..!!! Русскоязычные – это реальность,ее надо принять.
    ————————————– –
    Nevajag tik prastu un lētu demagoģiju liet, jo kā rāda notikumi Krievijā, nav jūsu kremļa propagandas apstulbinātie tautieši nemaz tik nespējīgi paši domāt un analizēt, vismaz daudzii to sāk darīt un šādus jūsu militāristu -revanšistu izplatītus melus uztrver jau stipri kritiski.
    Jo NAV LATVIJĀ latviski runājošie un krieviski runājošie, kā kaut kāda sabraukusi divkopienu masa (kā Kanadā), bet ir latviešu tauta un tai lojāli, latviski runājoši cittautieši-likumīgas un ĪSTAS minoritātes un tās viesi un arī vēl pagaidām JŪSU psrs iebrucēju un nelikumīgo migrantu masa, kas Latvijas teritorijā pēc okupācijas beigām atrodas mūsu valsts teritorijā nelikumīgi un pretēji STRAPTAUTISKAJIEM LIKUMIEM UN KONVENCIJĀM par okupaciju un okupācijas seku likvidāciju. Okupācijas seku novēršanu izpaudīsies mūsdienīgā palīdzībā ilgstošajiem Krievijas valdības aicinājumiem atgriezties jūsu krievvalodīgo kolonistu-migrantu masām uz tās izcelšanās vietu teritorijām vai kur citur pasaulē. Bet jebkurā gadijumā mūsu Latvijas valsti ir un būs jums jāatstāj, jo tāda ir latviešu tautas griba un tas NAV diskutējami! Šeit , Latvijā noteikumus VISIEM SVEŠINIEKIEM diktēs latviešu tauta, jā jo tikai saviem spēkiem un SEV -latviešiem mūsu senči atbrīvoja un dibināja šo valsti 1918. gadā uz savas sen okupētās senču zemes un nevis dibināja jaunu valsti daudz dažādas tautības , kā piem. ASV veidojās. Tir ir fakti un to saprot visas tautas un arī krievu tauta Krievijā!

  15. no malas saka:

    -beidz urla “cits Linards ” savus bezjēgas un trulos čekistu gājienus – visi ir garīgi slimi, kas runā ko domā un raksta ko redz…

  16. Miervaldis saka:

    Tāds jau tu black joker esi!Runā sākumā pusmelus, puspatiesību, lai vēlāk varētu tik vien melus muldēt!

  17. Miervaldis saka:

    Kas tur pretdabisks, kad tas bērns netika atlasē?Latvieši arī ir tikai cilvēki, un ne vienmēr viņiem veicas!Tik vien es nevaru saprast , kādēļ šis bērns netika tālāk tādā Latviešiem raksturīgā pasākumā, kā eirovīzija!Dīvaini….

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *