Ernis Purnis. Par SVF un ru mēli

Par E.Tavara raksta fragmentu Delfos: Pārlieku lielā ažiotāža ap valsts valodas likumu ir smalks triks, lai novērstu uzmanību no valsts budžeta veidošanas

TR2Šobrīd aktīvi notiek valsts budžeta saskaņošana un tas nav nedz viegls, nedz patīkams process, tāpēc, lai tajā vēl sabiedrība ar savu viedokli nejauktos, tai tiek piedāvāts kāds cits kumoss, kurā iecirst zobus – un kas gan labāks, ja ne etniskie un nacionālie jautājumi aizmiglo acis mūsu cilvēkiem?

Tātad, tai vietā, lai sabiedrība pievērstos arī tam, ka sarunās ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) nav izdevies panākt pilnīgi nekādu kompromisu, un jaunievēlētā valdība ir totāli gļēva un paļāvīga, mēs tikai ārdāmies par jautājumiem, par kuriem valdība uzskata ir “drošāk” protestēt – tā tas “zaļo” E.Tavars raksta. Kaut zaļums šiem “zaļajiem” visus šos gadus ir stipri sarkanīgs drīzāk bijis! Un uzbrucējus mūsu valsts valodai, kas nekaunīgi cenšas uzspiest savu okupantu valodu, raksta autors novienādo ar aizstāvošos VL/TB Valda Dombrovska cērmiskumsLNNK darbību, it kā abas puses būtu vienādas un līdzīgas. E.Tavars neredz atšķirību starp upuri un uzbrucēju, tie viņam ir līdzīgi, jo, redziet, abi cīnās, un tad jau svešiniekam no malas var likties abas puses līdzīgas. Bet – tikai tiešām svešam un nezinošam neko.

Foto: Kāda dzīvnieciski pazemīga poza ir Dombrovskim sasveicinoties ar SVF pārstāvjiem. Blakus stāvošajam SVFietim pat riebuma grimase parādās skatoties uz Dombrovski. Otrs Latvijas pārstāvis Vilks stāv atņirdzies kā plānprātiņš. Nu, kurš tad tādus pajoliņus ņems par pilnu ? Un, tieši tādi jefiņi tiek iebīdīti svarīgos posteņos !!!

Tā raksta autors sevi apzināti ierindo svešo kārtā, bet tad tādam nav ko muti vērt vaļā par mūsu lietām.  No viņa teksta redzams, ka latviešu valodas liktenis tam vienaldzīgs vai vismaz otršķirīgs. Bet smukos postulātus par valsts valodu un tās aizstāvību vārdos dzied arī ušakovs ar urbanoviču un viss SC, bet tikai  viņu darbi rāda īsto attieksmi.

Bet neredzu iemeslu, lai nepievērstu uzmanību abiem procesiem: gan kremļa nelietībai pret latviešu valodu un pret latviskumu no ļindermanu-ušakovu puses, gan valsts vadītāju gļēvumam, nespējot neko noprotestēt un vienlaikus nepalielinot nodokļu slogu maksātspējīgajiem, milzīgo algu un lielo ienākumu īpašniekiem, nevis uz jau tā izputinātās tautas rēķina. Jo mērķis ir skaidrs – īstais un neredzamais SVF vadošais spēks tādā veidā atbrīvo mūsu valsti no Latvijas tautas un sagatavo “izredzētajiem” atbrīvotu, skaistu un  klimatiski ideālu teritoriju no traucējošās pamattautas ar tās valodu un likumiem!

Ernis Purnis      21.11.11

You may also like...

15 komentārs

  1. AG` saka:

    Bet kurš bija tas, kas vēl pirms gada aicināja tautu balsot vēlēšanās par Pizdambrovski?

  2. raksts saka:

    Visur kur pabijis Ivars Godmanis, Aivars Borovkovs, Ainārs Šlesers, tagad arī bijušais Latvijas PSR Komjaunatnes pirmais sekretārs Ivars Priedītis un tādi Krievijas mafiozņiki kā Antonovs sekojusi un seko mistiskas darbības, naudas iztrūkumi, bardaks, valsts un cilvēku apzagšana, spriedze un nemiers. Nav diena, kad šo neliešu dēļ kaut kas nenotiktu. Te būs raksts par kārtējo naudas pazušanu. Nebūs brīnums, ja izrādīsies, ka pēc bankas Baltija, Pareksbankas un citu banku afērām arī te būs tuvāk vai tālāk stāvējis tādi kā Einars Repše, Grigorijs Krupņikovs un vēl daži jau zināmi tipi.

    http://www.financenet.lv/zinas/400242-aptur_latvijas_krajbankas_darbibu

    Aptur “Latvijas Krājbankas” darbību

    Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pirmdien nolēmusi apturēt “Latvijas Krājbankas” visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra. TVNET jau vēstīja, izmaiņas “Krājbankā” saistītas ar pēdējo dienu notikumiem ap bankas lielāko īpašnieci Lietuvas “Snoras” banku.

  3. Pupurs saka:

    Linard, atkal paranoja. Atkal sauc uzvārdus, bet bez jebkādiem pierādījumiem.
    Beidz pa tukšo ļurināt. Nosauc pierādījumus ! Tava tukšā muldēšana nav pierādījums. Kāds sakars pieminētajiem cilvēkiem ar Krājbanku?
    Tu ar savu hronisko melošanu par visu un visiem tiešām nobeidz jebkādas cerības noskaidrot Latvijā patiesību.

  4. info saka:

    Olimpija, Komercbanka, Banka Baltija, Depozītu banka, Parex banka, Snoras banka, tagad kārtējā afēra – Snoras Latvijas Krājbanka. Kā Latvijas zeme vēl nes tādus neliešus kā godmani, borovkovu, priedīti, karginu, rimšēviču ?

  5. annamarija saka:

    Pupur, tu taču zini, ka LRTT nosauktie ir tikai daļa no noziedzniekiem. Tu taču zini, ka patiesība ir vēl drausmīgāka. Diemžēl,tevi tas neuztrauc…Ja pieminētajiem nav redzama sakara tieši ar Krājbanku, tad ar citām gan! Un gan jau bez dižzagļu piedalīšanās arī krājbankas miljoni nav “aizplūduši”.

  6. annamarija saka:

    ag kā parasti: gav, gav!

  7. šņore saka:

    Tas pūļa bara indivīds pupuriņš vēl nezina patiesību par Latviju,bet tādi jau ir tie plivinātāji kam interesē plivināšana un freijerverks.

  8. AG` saka:

    Kas tad ir, annīt, nepatīk, ka patiesību atgādinu?

  9. annamarija saka:

    Gedroicikam atkal piemetusies leksiskā diareja…

  10. AG`-īstais saka:

    Man vienmēr ir bijis gana ko teikt, nekad pēc vārda kabatā neesmu meklējis!

  11. Miervaldis saka:

    Erni Purni – es atkārtošu to pašu, ko teicu reiz Linardam – abas šīs lietas – gan Latviešu valoda, gan budžeta plānošana ir vienlīdz svarīgas!Un tas tavā rakstā pavīdēja!Bet viena niansē es tev varētu piekrist – mūsu varturu pidarās cūkas atradīs jebkuru notikumu, lai tik pūstu miglu acīs Latviešu tautai, un šiem pidariem ir itin vienalga, kāds pēc tam būs Latviešu tautas liktenis, tā lūk!

  12. Par Latkovska rakstu Delfos saka:

    A.Balts
    25.11.2011 00:07

    Lasu Latnovska sacīto un nezūd neizpratne, pat skumjas tā kā! Raksts it kā nav slikts, daudz labu domu un aicinājumu tajā ir izteiikts, bet tomēr nav ne vārda par nelojālo, savu pretlatviskumu klaji demostrējušo un nelikumīgo psrs dinozauru masas izvākšanu no valsts, kā to dara Vācija,Francija,Spānija,Itālija un citas lielvalstis un kuru šo starptautiski atzīto praksi neviens neapstrīd! Nu kas tas ir par totālu mūsu inteliģences pārstāvju aklumu vai gļevumu, cīnoties ar smukām, pat kaislīgām runām pret okupācijas turpinošām sekām, bet kā kaķi ap karstu putru mūkot no cēloņa – okupantu un civilokupantu milzu smacējošā svešo skaita mūsu mazajā latviešu valstī?!! Pat ja tie būtu visi mums draudzīgi un lojāli, to skaits apdaraudētu mūsu patību un mentalitāti, paradumus, tradīcijas un kultūru, bet taču pat tuvu tie nav tādi, ap 85-90% tie ir vienaldzīgie vai mazāks procents pat naidīgi noskaņoti! Kas te dzīvojot uz vietas Latvijā, Rīgā šādā ikdienas vidē var likt latkovskiem to nesajust un nesaprast? Vai tiešām alga, amats un nākotnes perspektīvas atrasties siltā vietiņā tik viegli rada šādus “aklus un kurlus” mūsu it kā pašu cilvēkus?

  13. Miervaldis saka:

    “šņore” – ko tu domā ar vārdiņu “plivināšana”?

  14. Miervaldis saka:

    “rakst” – cik tam Latvietim var būt pacietības?Būtu kāda krievu banka, tad krievi to banku izārdītu.Es nesaku, kad to darīt ir pareizi, bet tas nelietis, kurš pie tā visa būtu vainīgs, kaut ko saprastu arī,kaut ko, jo ar krieviem jau ir tā – “spēks ir,tik vien prāta nevajag”.Tāpat es nesaku, kad krievi ar to kaut ko panāktu, vien arestu.Taču tas nelietis saprastu, ui kā saprastu!Krievu ārdīšanos šis nelietis ņemtu vērā, bet tik vien tādēļ, kad ir zemisks žurka, kuram naudasmaks sirds vietā!Un zināms, kad tāds tik vien lien, kur siltāks, un drebot, par to, kad viņu vienreiz neatklātu!Un tādi ir arī mūsu varturi!Nu ja mūsu valsts izzadzējiem vajag tiešām ar krievu cieto āmuru pa galvu iesit, tad tas priekš viņiem būtu zemes nodrebēšana!Un ja mūsu valdība ņemtu vērā sirmos pensionārus, kuri kājas saldēdami stāv garās rindās, pie bankas automātiem, nevis kaut kādu tur krieveļu ārdīšanos, tad tas būtu labi….Bet Latvieši – diža tauta, ir ļoti pacietīga, un kulturāla!Un tādai tai arī jābūt.Un viņiem ir tiesības ārdīt tās bankas nost, bet es nesaku, kad tas ir pareizi, bet Latviešiem savā zemē tādas tiesības ir!Latvieši ir ļoti pacietīga un kulturāla tauta, taču cik var būtu iecietīgiem?Es nerunāju par Latvijas krājbankas problēmu, bet par citu ko!Krievi ir mežonīga tauta, un man rodas iespaids, kad mūsu valdība ir viens īsts aunu bars, kuram uzsitot ar krievu cieto āmuru, var sagaidīt kādu mošanās pazīmi!

  15. Miervaldis saka:

    Dombrovskim vaidzētu iedot labāk jau ar Latviešu āmuru, pa viņa stulbo auna pauri, kamēr vēl krievi te nav izārdijuši visu!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *