L. Stūre. Atbalstīsim savu mātes valodu

LRTT pasts no ASV

Latvijas Republikas tautas tribunālam.

lotārs Stūre 1Latviešu valoda gadsimtu griežos ir tikusi nīsta un slāpēta, bet tauta to tomēr  spēja glabāt, kā lielāko dārgumu. Visgrūtāk tai klājās cara Aleksandra III laikos, kad visur tika uzspiesta totāla pārkrievošana .Tā  obligāti bija jālieto visur, gan valsts iestādēs ,sabiedriskās vietās un  skolās, kur  latviešu skolotājiem spieda savā tēvu zemē  mācīt tikai svešajā krievu valodā. Skolēniem, kas starpbrīžos bailīgi sarunājās latviešu valodā tika uzkārts kaklā  kauna dēlis  ar uzrakstu ” On govoril po latiški (Viņš runāja latviski).

Foto: Lotārs Stūre.

Pirmo reizi pilnībā latviešu valoda tika kopta un pilnveidota  Latvijas brīvvalstī, kur tā plauka un attīstījās. Tad nāca tumšie okupācijas laiki un atkal atsākās jauna pārkrievošana. Krievu valodu pastiprināti uzspieda jau  bērnu dārzos un no pirmās klases. Arī ikdienā  latviešiem ar savu dzimto valodu ne visur bija lemts kontaktēties, jo iepludinātiem kakla kungiem, 5.kolonas ielikteņiem un lielkrievu šovinistiem vietējā “suņu” valoda bija mazvērtīga un viņi to nicināja.
    Pēc Atmodas atkal atsākās mūsu tautas nacionālo vērtību un arī valodas kopšana. Tas nebija pa prātam, kažokus apgriezušajiem,  it kā “lojālajiem” komunistiem  un čekistiem, kuri  slepus raudzījās uz bijušo “maizes tēvu”- Maskavu , lai tai izdabātu . Pie katras izdevības tie piekāra sev viltus latvisku “birku”, lai iedurtu nazi mugurā latvju tautai.

Saeimā tomēr tika pieņemts likums latviešu valodas aizsardzībai. Par to ļoti satraucās bijušie čekisti ,komunisti, 5.kolona, sarosieši un citi Maskavas draugi. No Kanādas iebraukusī Vairiņa ,kas tautas tērpā visu priekšā skaitīja  pantiņus par to, cik esam vareni un diženi, savā gļēvumā un nodevībā minēto valodas likumu “atmeta” Saeimai atpakaļ. Ari vēlāk , kad bija jālemj , lai Saeimas deputātiem latviešu valodas zināšanas būtu pašā augstākā pakāpē, viņa pretojās un atkal lika to atcelt.

Vai to iztapīgajai sulainei lika viņas čekistu drauģeļi vai žīdiskais iluminātu Rozes Krusta ordenis ?

Viņa pat nonāca galējā cinismā, jo pielīdzināja latviešu valodu sunim, kura astei esot jāpārkāpj. Tādēļ jau tagad Saeimā tiek savēlēti visādi kravcovveidīgie, kas nesaprotami buldurē, kā karstu kartupeli mutē ieņēmuši.
    Jāatceras sen pārbaudīta patiesība, ja nav valodas , nav ari tautas. Uz tā pamata jau izzudušas ir daudzas pasaules tautas. Patiesība nav tālu jāmeklē , jo to ir piedzīvojusi  mūsu brāļu prūšu tauta, un tas skar ari mūsu vienīgo minoritāti līvus. Katram latvietim, ja viņš sevi neuzskata par latvijieti, internacionālistu, sarosieti un svešu kungu kalpu, bet gan par latvieti, tad ir jāaizstāv sava latviešu valoda un valsts.  4.maija režīms 20 gados jau ir paspējis vairāk degradēt savu tautu, nekā 50 gadu okupācijas terors. Skolās bez dzimtenes mīlestības, patriotisma un LV vēstures tiek iepotēts internacionālisms, mankurtisms un klanīšanās svešinieku priekšā. 
Zigārs Liepiņš 

Foto: Zigmārs Liepiņš:atbalstīsim, kas zin, vai būs vēt tāda iespēja… !

Daudzi internacionālisti mums cenšas pasniegt melīgu informāciju, it kā ar nodokļu maksāšanu  tiem  esot likumīgas tiesības prasīt  valsts apmaksātas skolas  krievu valodā, kaut daudziem tā nemaz nav viņu dzimtā valoda.  Rusofili pat nekaunībā sākuši  izvērst   pretvalstisko prasību , par krievu, kā otro valsts valodu. Krievmīļiem ir jāskaidro, ka viņu paradīzē Krievijā par valsts naudu nav neviena  skola minoritāšu valodā, kaut tur dzīvo miljoniem ķīniešu, kazaku ukraiņu un citas tautības. Visā pasaulē, izņemot bijušās PSRS okupētās teritorijas, valsts apmaksātās skolas ir tikai valsts valodā.  ASV, kur ir desmitiem miljoni meksikāņu, visas skolas ir tikai angļu valodā. Latvieši un citas tautības savu dzimto valodu par savu naudu māca sestdienas skolās. Ari tur iebraukušie krievi runā valsts valodā un ir lojāli, jo pretējā gadījumā tiem būtu: čemodan, vokzal, mātuška. (čemodāns, stacija un Krievija)
   Bet Latvijā krievu skolās tiek slepus mācīts lielkrievu šovinisms, ka viņiem šī vietējā mazvērtīgā “suņu” valoda nav vajadzīga.

 To var pārliecināties, ja uz ielas sastaptajiem krieveļiem pajautāsiet ko latviski, tad tie bieži atcirtīs: govoriķe po ruski (runājiet krieviski).

 Ari televīzijā bezmugurkaulainie žurnālisti, uzdodot krievu skolēniem jautājumu, pakalpīgi  to dara krievu valodā. Vai tad tie latviešu valodu nav apguvuši, vai ari uzskata par kaunu runāt bauru valodā ?

images 123 Tie , kas savās darba vietās spiesti runāt valsts valodā, parasti sadzīvē ,veikalos un citās sabiedriskās vietās, nicina valsts valodu.

Foto: Sargāsim šo svētumu no kangaru pretekļiem un okupantiem… !

Atmodas laikā visi latviskie saziņas līdzekļi bija patriotiski, bet tagad daudzi , pat valsts mēdiji, ir nokļuvuši sorosiešu internacionālistu rokās, kur sludina to pašu okupācijas laika propogandu, ka latvietim savā zemē ir jābūt pazemīgam kalpam un jāklanās visu priekšā, pat ari tiem ,kas atklāti mūs nīst.
  

Tādēļ aicinu visus tautiešus parakstīties un atbalstīt savu mātes- latviešu valodu !!! 

Jo tikai latviešu valoda ir garants mūsu bērnu nākotnei . Pazaudēt savu valsti ir viegli , bet vēlreiz to atgūt būs neiespējami ! Cik daudzas tautas vēl cīnās un sapņo par savu valsti, kā palestīnieši, kurdi, čečeni un citi !!!

 Mīlēsim to, kas mums vēl ir: mūsu dzimtā valoda un tēvu zeme.

Nebūsim tik neaptēsti, kā nesenajā referendumā par pensijām, kad bija tikai jāaiziet  uz vēlēšanu iecirkni un  jānobalso. Tad mums un mūsu bērniem vienmēr būtu bijušas pensijas, kuras nedrīkstētu apcirpt, bet katru gadu tās tiktu paaugstinātas. Referendums, nepietiekošo balsu dēļ, izgāzās, un tagad par savu nākotni neviens vairs nav drošs. Pret to kādreiz iestājās ari tie, kas tagad ir pie varas siles un ir sev piekāruši viltus latviešu partiju birkas. Arī šoreiz šīs viltus latvijiešu partijas sola savu mātes valodu neatbalstīt ! Tā var rīkoties  vienīgi kangari, jūdasi un savas tautas nīdēji. Kangarisms un mankurtisms zeļ un ir cieņā tagadējā Latvijā, jo daudzi tautas kalpi pat nekaunas paust  simpātijas latviešu nīdēju partijai SC, un paust latvju tautai atklāti naidīgus viedokļus.
      Vai latviešu valoda izdzīvos ? Vai pie pazemības atkal netiks ieviesta nīstā okupantu valoda par otro valsts valodu ? Tas viss ir latviešu tautas rokās !!!

Būsim vienoti par savu mātes valodu un Latviju !

Lotārs Stūre.

Politiski represēts PSRS okupācijā.

21.05.11

You may also like...

19 komentārs

  1. annamarija saka:

    Es saku kā Zigmārs Liepiņš: VARBŪT CITAS IESPĒJAS NEBŪS…

  2. Latvietis saka:

    Latviešu valoda ir jaaizstāv, ja gribam pastāvēt.ka nācija. Vienīgais veids ir tikai jabalso par.

  3. zonnenbergs saka:

    Tam jau Tev no dzimsanas jabut skaidram,kas nacis reize ar mates pienu,
    ka svaigs gaiss,ka briva jura,ka lepnums par savu drosmigo un
    skaisto tautu.TAGAD PAR TO RUNAT,KAS IR PATI DZIVES DALA.

  4. Eduards saka:

    Kāpēc MUMS ir jātērē laiks, nauda lai balsotu par to ,kas ir garantēts SATVERSMĒ!?
    Ar kādām tiesībām tiek PĀRKĀPTA SATVERSME!?
    Un to provacē TIE,kuri ir izpostījuši LATVIJU!
    AR bezjēdzīgiem referendumiem tiek grauta TICĪBA TAISNĪGUMAM,LIKUMĪBAI!
    Mums vajag LIKT ATBILDĒT par VISU,KAS ir NODARĪTS LATVIJAI un TĀS TAUTAI!
    Kad būs Saeimā Latvijas TAUTAI lojāli,patriotiski cilvēki-nebūs vajadzības pēc referendumiem…

  5. Latvietis saka:

    Eduardam
    Tas protams ir cieņā ikvienā nacionālā valsti.Neaizmirsti, ka 4.maija kangaru režīmā danco gan Briseles un gan Maskavas priekšā un tie pat žīdu rebju labā nodotu pat savu miesīgo māti, kur vel viņiem apspļaujamo latviešu valodu un valsti.Vai Abrenes nodevība ir aizmirsta ? Bet tas , ka latvieši pārgudrumā negāja referendumā nobalsot par pensijām, tas parādu mūsu attieksmi mūsu pašu labā. Tagad tas ir gauži janožēlo daudziem .4.maija režīmā vienīgā iespēja ir atbalstīt savu-latviešu valodu. Ari Tava balss Eduard var būr izšķiroša,jo vēlāk to nevarēsim labot. Esi latvietis !!!

  6. AG saka:

    Nekādas valodas reformas nelīdzēs, ja dekolonizācija Latvijā netiks veikta, iegaumē to, Lotār!

  7. Eduards saka:

    Stūres kungs!
    Lai arī Jūsu rakstā ir ĻOTI PATIESI aprakstīta MUSU vēsturiskā cīņa par valodu, un lai es no savas puses varētu pielikt arī citus šokējošus faktus par Latviešu Tautas cīņu par savu valodu-un ne tikai ,tomēr uzskatu,ka šajā rakstā TRŪKST GALVENĀ- PILNĪBĀ nav IZPRATNES par pašrizējo situāciju Latvijā.
    Zinot kādu neizmērojamu ļaunumu Latvijai ir nodarījuši TĀDI ĀRZEMJU LATVIEŠI -un dara arī pašreiz-V.Freiberga,Kažociņš,Lieģis,Kariņš-vairāk kā 2000 tūkstošu-Jūsu rakstā par viņiem neminat ne vārda!
    Tāpēc Jūsu ieteikumi,kā mums te rīkoties-ir-maigi izsakoties-vainas novelšana no slimās galvas uz veselo!
    Iesaku Jums pastudēt PASAULĒ pazīstamo ,ekonomikas profesoru M.Hadsonu!Viņš ir pateicis VISU-gan kā darīt Latvijā,gan ko darīt!
    Lai Jums nav tik tālu jābrauc, varat paceļot uz Panāmu vai Ekvadoru .Man kā jūrniekam 1987.gadā bija iespēja pabūt šajās valstīs,lai saprastu,ka te ir tas pats…

  8. zonnenbergs saka:

    VISI ARZEMJU LATVIESI ZINAJA,KAS NOTIEK ISTENIBA-IZLIKAS PAR
    PRAVIESIEM UN PAMATIEDZIVOTAJIEM NE VARDA,LAI NO KADA
    FONDA SANEMTU NAUDU PAR MELOSANU.P A S I E M J A B U T G U D R I E M.

  9. Buntavnieks 2 saka:

    Šobrīd atpakaļceļa nav – jāiet balsot, jāpanāk visās valsts skolās mācīšanu tikai valsts valodā un nākamais-jāpanāk par katru cenu okupācijas seku likvidēšanu, izmantojiot visus iespējamos līdzekļus un resursus!

  10. annamarija saka:

    Es noteikti parakstīšos. Lai pēcāk nav jākaunas pašai nos sevis…

  11. Eduarda kungam saka:

    Paldies par labiem vārdiem.Tāpat paldies par partiotismu un rūpēm par latviešu valodu. Par pieminētām trimdas pabirām vai smirdošo mēslu čupu ari šeit pavisam nesen tika puplicēts raksts Sveši savai tautai. Ari šeit ,tribunālā bija materials par vēstuli PBLA prieksēdim , jo man viņu gļēvums nav pieņemams. Par to esmu rakstījis gan DDD, Dienā un citos saziņas līdzekļos.Trimdas vadoņi sen nodevīgi kampjās ar 4.maija režīma jūdasies nododot savu tautu. To apliecināja , ka nesenās vēlēšanās ASV tika propogands balsot par ZZS un V kangariem ,nevis vienīgo lielāko latvisko partiju VL.Ja to nav iespējams to sameklēt tad Google ievadiet latviski manu vārdu un tas būs redzams.
    Bet AG gan gribu piebilst, ka viņa uzskati ne vienmēr kalpo latviešiem, , ka šoreiz par parakstu vākšanu un vēlēšanām kaut es bieži viņu atbalstu..Es nekad neesmu iebildi pret DDD vai okupantu repratiāciju.

  12. Eduarda kungam saka:

    Varat ari uzklikšķināt uz augšējā stūŗī uzrakstam Nacionālā apvienība.
    Vai zinat ka šī mājas lapa LRTT lapa neatrodās Latvijā ? Ja domājat ka tikai tie, kas dzīvo Latvijā ir tie paši pareizākie ,kaut lielais vairums tur mankurtismā laiza okupantu zābakus …..

  13. white joker saka:

    ..a tur i domāt nav ko-tikai latviešu valodā valsts skolas un punkts un ejot parakstīties ņemiet visus savus pasīvos radus, kaimiņus līdz , kaut aiz čupra, jo tak ne savā labā, bet visu mūsu labā var arī aiz čupra lošus vilkt, jo kad pieleks tiem, var būt par vēlu,hi
    ..un arī tas būs tukš numurs,ja svešos okupantus aizvākt valdību nepiespiedīsim, vai citu-latvisku valdību neievēlēsim

  14. Eduards saka:

    Iepazīstoties ar JŪSU publikācijām-VISU CIEŅU JUMS -A.GOD.STŪRES KUNGs!
    Piekrītu -JĀIET balsot-JĀCĪNĀS PAR VALODU,PAR TAUTU,PAR VALSTI!

  15. latviete saka:

    Ļoti labs raksts,kurš atsedz skaudro realitāti!!!Visi lielie darbi sākas ar mazumiņu!!!Mazs cinītis gāž lielu vezumu!!!Tādēļ jāatbalsta jebkuri zaļie asni,kuri stiprina latvietību,latviešu valodu,līdz ar to – Latvijas valsti!!!Ja palīdzēsim savai latviešu tautai un valodai,tad arī Dievs mums palīdzēs!!!Palīdzēs paveikt šo un pēc tam ilgoto – DDD!!!!!!!

  16. AMARILLA saka:

    -nu tikai taa, visiem jaaiet balsot, sho reizi nedriikst noguleet, esiet aktiivi un aiciniet, vediet visus godiigos pilsonjus liidzi!!!
    -un mums ir jaatbalsta Pilsonju kongres un visi speeki, kuri grib atjaunot 18.gada Latvijas valsti, jo taa ir vienīgaa likumiigaa veeleetaa varas instituucija muusdienu LV un celsh, kaa tiesiski mainiit sho gleevo promaskavisko valdiibu uz latvisku valdiibu, kas veiks likumiigi DDD!

  17. zonnenbergs saka:

    Kadreiz cilveka dzives muzs videji bija 400 gadu=60 gadi musdienas,
    bet tad notika un notiek genetiska iejauksanas un hromosomu
    garums tiek vairakas reizes saisinats.LAIKS DOMAT.

  18. Miervaldis saka:

    Labi kad mums ir el sava godasardze, pie brīvības pieminekļa!

  19. Miervaldis saka:

    Ir fenomens, kad visi dižākie tautas dēli un meitas dzīvo ārzemēs, dīvaini…..

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *