A. Kalniņš. Visi zvēri vienlīdzīgi, bet…

LRTT pasts

A.Kalniņš

Visi zvēri vienlīdzīgi, bet daži tomēr vienlīdzīgāki (Orvels)

LRTT 1L.Mūrnieci vizītē uz Azerbaidžānu pavadīja ministres ārštata padomnieks Hosams Abu Meri, ministrijas valsts sekretāres vietniece Ingūna Aire, Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta direktore Tija Rinmane un Sabiedrisko attiecību nodaļas referente Skaidrīte Garbare. Uz jautājumiem par to, kādas bija katra delegācijas locekļa funkcijas šajā vizītē, ministrija raidījumam nevēlējās atbildēt. Ministrija nespēja sniegt skaidrojumu uz jautājumu – ja jau reiz pārrunātas sadarbības iespējas ar Azerbaidžānas valsts migrācijas dienestu, viņu ugunsaizsardzības dienestu un citiem specifiskiem dienestiem, kā tika minēts ministrijas preses relīzē, kāpēc delegācijā nebija iekļauti Latvijas attiecīgo resoru pārstāvji.
Hmm, bet  S.Garbare ir taču  valsts robežsardzes priekšnieka sieva, bet rakstā teikts, ka nav iekļauti drošības resoru pārstāvji – vai tad priekšnieka sieva nav pats tiešākais drošības resora pārstāvis?!!

Visam baram atgriežoties no  Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku Rīgā, L.Mūrnieces ministrija bija lūgusi lidostai veikt paātrināto procedūru valsts robežas šķērsošanai. Kas par lietu un kādēļ tas bijis nepieciešams, arī uz to Iekšlietu ministrija nespēja atbildē?  Ja pieteikta īpašā robežas šķērsošana, tas rada iespēju delegācijas locekļiem pamest lidostu nevis caur Ielidošanas termināli vai VIP termināli, bet gan izkļūt no lidostas pa maz zināmu  speciālu izeju īpašiem gadījumiem.
Viesnīcas izdevumus segusi Azerbaidžānas puse, bet delegācijas aviobiļetes, dienas nauda un apdrošināšana ministrijai izmaksājusi 1930 Ls.
No “De facto” raidījuma tapa skaidrs, ka nav zināms arī par to, vai L.Mūrniece atmaksājusi ministrijai arī otru pusi no 700 latiem, kurus pārtērējusi par savām telefonsarunām, atrodoties izpriecu atvaļinājumā Dubajā savas demisijas laikā.

Viss tas kopā liek minēt, kas tā ir par “spalvainu ķepu”, kas spēj “Vienotībai” un arī koalīcijai pieciest visus Lindas Mūrnieces “izgājienus”, naudas pārtēriņus, Bauskas tiltu, maksimālo viņas kandidatūras izsvītrošanu vēlēšanās un šīs delegācijas “īpašo” sastāvu un vēl dīvaināko bezkontroles izmukšanu no lidostas muitas ?

Ļaunas mēles melš, ka tas esot viņas vīra un tā seno KGB sakaru nopelns, bet varbūt kāds lasītājs zina konkrētāk ko pateikt?

LRTT   03.05.2011

=============================================

GnīdaFoto: MIGLAS SARKANĀS-NOLĀDĒTĀS rēgs.

Krievijas specdienestu “ziņnese”, Latvijas valsts un tautas bende, L. Mūrniece !

Kalniņa kungs, tai “spalvainai rokai” ir arī vārds– “Maskavas izlūkdienests”

 “Ļaunas” mēles melš, ka tas esot viņas vīra un tā seno KGB sakaru nopelns, bet varbūt kāds lasītājs zina konkrētāk ko pateikt?

http://tautastribunals.eu/?p=3917

You may also like...

12 komentārs

  1. Miervaldis saka:

    Tak viss valsts budžets tam jūsu aprakstītajam ir pakārtots!

  2. Miervaldis saka:

    Viņi šīs cūcības nesapratīs un nenosodīs, jo viņi paši ir tādi pidaru cūkas, to jau jums sen vajadzēja zināt LRTT!

  3. annamarija saka:

    Mūrniece: Kā gribu, tā daru! Un jūs, plikadīdas, jau nebūsiet tie, kas mani regulēs! Es līdz savai īstajai demisijai vēl pašķaidīšos ar jūsu nožēlojamiem santīmiem.Iepūtiet man!

  4. AMARILLA saka:

    -bet patiesi, kāpēc vienus ministrus nomet par niekiem, salīdzinot ar šīs Mūrnieces garumgaro smagu pārkāpumu un grēku sarakstu ? Kas tad viņu tik ļoti var stutēt, ka ne premjers, ne kolēģi, nevar tai iebilst, vai noņemt?

  5. informācija saka:

    http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/46763/izskan-runas-par-murnieces-laulibas-krizi

    Izskan runas par Mūrnieces laulības krīzi

    03.maijs 2011
    13:51

    Pēdējā laikā iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (41) vārds presē izskanējis sakarā ar demisiju un 800 latu lielo telefona rēķinu. Tagad paklīdušas arī runas, ka sašķobījusies Mūrnieces laulība.

    Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ar vīru Drošības policijas darbinieku Raimondu Mūrnieku apprecējās 1995. gada 14. decembrī, un šogad pārim rit jau piecpadsmitais laulības gads. Tomēr žurnāls “Privātā Dzīve” vēsta, ka izskanējušas runas par abu laulāto nesaskaņām, un Raimonds Mūrnieks pirms mēneša pat aizgājis no mājām. Abi laulātie gan noliedz, ka šī informācija būtu patiesa un apgalvo, ka abu attiecībās viss ir kārtībā.
    Lindai Mūrniecei pēdējā laikā bijis jāstājas pretī vairākiem nopietniem pārbaudījumiem – traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī, demisijas raksta iesniegšanai, kā arī vēl joprojām tiek apspriests Mūrnieces 800 latu lielais telefona rēķins, kas radies, ministrei atrodoties Apvienotajos Arābu Emirātos un kārtojot no turienes darba jautājumus. Mūrniece bijusi slavena arī ar bērnu vadāšanu uz skolu un no tās ar darba auto par valsts naudu, kā arī izpelnījusies preses uzmanību ar savu pūces tetovējumu uz pleca. Tetovējumu 2002. gadā politiķei uzdāvinājis vīrs Raimonds kāzu jubilejā, un arī viņa miesu rotā pūce. Šo putnu pāris izvēlējies tāpēc, ka tas bijis abu mīļvārdiņš. To, vai Mūrnieku pāra nesaskaņas bijušas tikai baumas, rādīs laiks, bet tikmēr Mūrniece vēl joprojām pilda iekšlietu ministres pienākumus līdz 6.jūnijam, kad viņai šis amats būs jāpamet.

  6. informācija saka:

    http://www.apollo.lv/portal/news/articles/170680

    Laikraksts: Policijā vadošos amatos liek «savējos»

    LETA
    Ceturtdiena, 18. jūnijs (2009)

    Valsts policijā vadošos amatos tiek likti «savējie», ziņo laikraksts «Diena». Pēc laikraksta pētījuma, Valsts policijā augstos amatos nokļūst policisti no Ekonomikas policijas (EK) vai no Iekšējā drošības biroja, kuru vada iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) vīrs Raimonds Mūrnieks.
    Mūrniece no rotācijām norobežojas. «Es pazīstu šos cilvēkus personīgi, bet negrasos iejaukties viņu karjerā,» saka Mūrniece.
    Kā vēsta laikraksts, nedēļu pēc stāšanās amatā, jaunais Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins par Kriminālpolicijas priekšnieku iecēla Raulu Kviesīti, kurš kopš 2003.gada vadīja EP.
    Izmaiņas arī notikušas Mūrnieka vadītā Valsts policijas Iekšējās drošības biroja darbinieku sastāvā. Biroja Personālsastāva inspekcijas priekšnieks Māris Kaļinka iecelts par EP priekšnieka vietnieku. Kā raksta «Diena», 2003.gadā viņš ar pantu atlaists no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja.
    Atsaucoties uz neoficiālu informāciju, laikraksts norāda, ka atlaišana bijusi saistīta ar šaubīgu operatīvo līdzekļu izlietojumu.
    Savukārt Mūrnieka vietnieks Jurijs Motins iecelts par Kriminālās uzziņas biroja vadītāju. Kā vēsta «Diena», aizdomu ēna pār bijušo VDK štata darbinieku Motinu gulstot tā dēvētajā kurdu bēgļu lietā 1997.gadā. Šajā lietā Motins, kurš Drošības policijā nodarbojās ar bēgļu jautājumiem, figurē kā liecinieks. Lietas materiālos «Diena» atklājusi liecības, kurās tiek pieminēts Juris, kam maksāta nauda lai policija atbrīvotu aizturētos bēgļus.

  7. annamarija saka:

    Re, nu “savējie” var cūkoties ar visu ko, pat kurdu bēgļiem, viņi, viensalgs, ēdīs baltmaizi ar medu…Taisnība jau ir Orvelam: visas cūkas ir vienlīdzīgas, bet dažas cūkas ir vienlīdzīgākas…”LAI DZĪVO DIŽCŪKAS!

  8. nesapraša saka:

    Jājautā Baibiņai viņa visu zina un saprot,nevajaga draudēt un apsaukāt,
    bet vajaga pateikt kā un kas jāraksta un jādomā.
    Kalvīša k-gs pats esot aizmirsis kā pats izteicies,vai nu vara esot badītisks grupējums,vai izpildvara bandītiskajiem grupējumiem.Pats k-gs
    paskaidrot nevarot-aizmirsis.Tomēr tas viss esot pēc likuma.

  9. trans - papildus saka:

    Kas ir Baibiņa, euū “nesapraša”? Vai esi īsts nesapraša?

  10. info saka:

    Palasiet, analizējiet, domājiet!
    Te būs dažas atbildes no Citadiena intervijas ar Lindu Mūrnieci:

    Kāda, jūsuprāt, ir robeža starp vārda brīvību, kas demokrātijā absolūti nepieciešama, un individuālās brīvības izpausmi, kas apdraud sabiedrības, valsts drošību? Piemēram, Ventspils augstskolas lektora Dmitrija Smirnova gadījums daudziem lika aizdomāties. (Ventspils augstskolas lektoru Dmitriju Smirnovu drošības policija 2008.gadā aizturēja uz neilgu laiku vietējā avīzē publicētu izteikumu dēļ par lata devalvāciju.)

    Toreiz es vēl nebiju iekšlietu ministre.

    Kāda būtu jūsu nostāja?

    Man kā ministrei pēc likuma nostāja nedrīkstētu būt. Ja būtu opozīcijā, tad es varētu izteikties. Taču domāju, ka ir ļoti strikta robeža starp demokrātiju un anarhiju. Tas, kas grasījās notikt Bauskā, bija uz robežas ar anarhiju. Tas pats ar vārda brīvību. Ir kaut kāda robeža. Ja tu to pārkāp, atpakaļceļa vairs nav. Par meteorītu runājot – visi atzina, ka robeža ir pārkāpta.

    […]

    Kāda, jūsuprāt, ir ideālā kārtība valstī?

    Vajag iedomāties, kas notiktu, ja neko valstī nekontrolētu. Es daru vienkārši to, par ko man maksā algu – visu kontrolēju.

  11. Miervaldis saka:

    Info – paldies tev!Tagad zinu kas Mūrniece par laizītāju, naudas pelnītāju!

  12. Miervaldis saka:

    Bet pēc apraksta spriežot, var nojaust, kad Mūrniece ir čekas darboņu piesedzēja!Visi jau viņi tādi tur ir – gļēvi, un tā…..

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *