A. Kavacis,- mūļi skatās, brīnās un klusē !

Andrējs kavacisSveiciens ar bruģakmeņiem.

Tuvojas Saeimas “sāpju dienas” gadskārta. Nu jau caur laika distanci var atskatīties uz notikušo un prognozēt nākotni. Patiesību sakot, Saeima piedzīvoja tikai dažas sāpju stundas pēc daudziem sāpju un vilšanās gadiem, ko tā sagādājusi saviem vēlētājiem. Vai ier izdarīti vajadzīgie secinājumi ? Liekas gan, ka ne. Deputātu kungi un kundzes mēģināja tēlot aizvainotos un pat netaisni apvainotos. Daži tādi tur varbūt ir… .

 Taču vairākumam tāda uzpūtība nepiestāv. Tādu lietu uztveri varētu piedot nepieskaitāmiem muļķīšiem, bet ne izglītotiem, erudītiem deputātiem, kuri noteikti spēj saprast savas rīcības sekas. Konkrēti tas attiecas uz Saeimas pieņemto likumu praktisko izpausmi valsts dzīvē.

 Mēģināsim vismaz galvenajās līnijās atcerēties likumdevēju “labos nedarbus”. Nometuši zvērināto “sociālisma cēlēju” masku, čekisti, komunisti un komjaunieši ķērās pie “mežonīgā kapitālisma” veidošanas. Turklāt saglabāja veco netikumu – katru netaisnību un laupīšanu noformēt kā likumīgu darījumu. Labākais paraugs – Latvijas okupācija, taču arī, neskatoties uz absolūtu līgumu un starptautisko normu pārkāpšanu no PSRS puses, tika noformēta kā “likumīga tautas gribas izpausme”. Pēc tādas priekšzīmes Saeima sāka fabricēt talmudiskus likumus, kur katra baušļa norma saturiski mainās atkarībā no tā, uz ko tā attiecināta. Saeimā gan nebija neviena talantīga rabīna, bet viņu aizvietojošie juristi bieži pieļāva brāķi. Tad nu lai likumi kalpotu “labākiem no labākajiem”, tajos tika izdarīti daudzi grozījumi un gozījumu gozījumi. “Apgaismoto” īkšķi vienmēr rādīja ko un kā darīt… . Un Saeima balsoja “pēc īkšķa sirdsapziņas”.

daudze

Foto: Mūļi skatās, brīnās un klusē !

Kāda kangara mūļa foto, kurš ar gandarījumu (kā pats izsacījās) esot balsojis par Abrenes atdošanu slepkavu impērijai Krievijai. Dotajā brīdī šis jūda skatās, kā viņa draugs kabanovs atbrīvo savu degunu no puņka Latvijas valsts karogā .

 Rezultāti gluži kā nodiriģēti. Tika maksimāli novilcināta nacionalizēto īpašumu atdošana, lai daudzi no tiem nonāktu “labticīgo zagļu” īpašumā. Tika veikta valsts īpašumu privatizācija, krasi nošķirot “labākos” no “nevēlamiem” privatizētājiem. Privatizācijas sertifikāti no reāla maksāšanas līdzekļa tika pārvērsti fikcijā. Jaunajās akciju sabiedrībās visa noteikšana tika atdota kontrolpaketes turētājiem, bet mazie akcionāri, kas atmaksājuši gandrīz pusi no privatizētiem valsts īpašumiem, tika “likumīgi” aplaupīti. Tam kalpoja arī likums par bankrotiem, kas bija tik veikli izveidots, ka pat Banka Baltija bankrotējot varēja nerēķināties ar depozītu noguldītājiem… .

kabanov_big

Foto: Kontra praporščiks, Nikolajs Skoropļūtovs, kurš ar savu deguna šņaucienu Latvijas valsts karogā appļūtīja visus 99 Saeimas deputātus(izņemot Visvaldi Lāci) tā, ka vēl līdz šai dienai valodu zaudējuši… Viselementārāko pašcieņu zaudējis kasrētu tekuļu bars, nevis LR Saeimas deputāti Punkts

Tu, kaban, par tādu valsts simbola aptraipīšanu savā fāterlandē Krievijā vai Čečenijā uz vietas būtu nošauts. Tātad pats saproti, ka tu esi tikai viens gļēvs un smirdīgs krievu okupants !!!  

 Vai gan nejaušības dēļ kredītu vairāksolīšanas “buma” laikā kredītņēmēju intereses likumdevēji ļoti “savlaicīgi” aizmirsa ? Vai ne likumdevēju nolaidības, bet varbūt pat apzinātas kaitniecības dēļ, Parex bankas glābšana noveda valsti uz bankrota robežas ?”

Rezultātā vēl mūsu mazbērniem būs jāmaksā nepelnītas parādsaistības, bet īstie vainīgie par savām nelietībām kā prēmiju var saņemt fantastiskus noguldījumu procentus.

 Lūk, kāds likumdevēju “labo nedarbu” saraksts. Bet ir taču arī viens “labais darbs”. Tā ir Saeimas deklarācija par Latvijas okupācijas faktu. Taču šai deklarācijai daudzu gadu gaitā nav sekojuši likumi par civilokupantu repatriāciju, kā arī izsūtīto un emigrējušo latviešu repatriācijas veicināšanu. Tā nu “labais darbs” ir tikai pieminēts, bet netiek īstenots.

 Vēsturiskās patiesības kropļotāji apspļauda Latvijas neatkarību pat no Saeimas tribīnes, un okupantu pēcnācēji turpat atļaujas nošņaukt degunu Latvijas valsts karogā… . Mūļi skatās, brīnās un klusē !… Normālā valstī tādam deputātam būtu atņemta imunitāte un viņš tūlīt pat būtu izraidīts no Latvijas, bet viņš turpina ņirgāties tieši likumdevēju vidū.

 Par “bruģakmeņu sveicienu” sašutušie nav pat panākuši, ka no Latvijas būtu izraidīti tie, kas notikušās nekārtības organizēja zem Krievijas karoga. Visu cieņu, dāmas un kungi, bet Saeimas pagalmā bruģakmeņu ir pārāk maz, lai jūs varētu tā pasveicināt, ka jūs atgūtu nacionālo pašcieņu un atbildības jūtas pret latviešu tautu…. .

 Prāvests emeritus Andrejs Kavacis. 

15.11.2009

” Par vizuālo noformējumu atbild Triju Zvaigžņu ordeņa īpašnieks,Helsinki -86 dibinātājs, LRTT priekšsēdētājs, LNF īstenais biedrs, Linards Grantiņš.”  Ar mēsliem jārunā mēslu valodā…

You may also like...

12 komentārs

  1. Maruta Goilo saka:

    kā Jums neapnīk producēt šitos murgus?!

  2. AG saka:

    Nepatīk, nelasi, Marutiņ!

  3. Latīrs saka:

    “Svētajiem” melnsvārčiem tā kā nevajadzētu bāzt degunu valsts aparātā,jo baznīca ir atdalīta no valsts varas,diemžēl un par laimi…
    Izskatās pēc pļāpāšanas un tautas kacināšanas.Organizējiet reālu rīcību–protestu,vai revolūciju,vai streiku,da jebko.Norādiet vietu,laiku,un uz priekšu.

  4. Latīrs saka:

    Visās bildēs ir mūļi–“svētā” melnsvārča (kristīgā okupanta) mūlis,
    nodevēja mūlis,un Latvijas brīvvalsts okupanta mūlis no bij.psrs.

  5. 10saeima.tk saka:

    Parex bankas projekts bija veids kā samaksāt maksājumu Krievijas mafijai! Miljards aizgāja pa dirsu!

  6. Anonīms saka:

    „Latvijas brīvība tiks atgūta un tā uzplauks, kad valsti vadīs sieviete.” Šis slavenais pareģojums izteikts jau pēckara Rīgā: „Latvijā atkal plivinās sarkanbaltsarkano karogu, bet pie varas būs komunisti. Tā tas ilgs vairākus gadus. Komunisti nedarbosies latviešu tautas, bet krievu interesēs. Daudz būs runu par brīvību un neatkarību. Tas būs tukšas muldēšanas laiks. Joprojām būs viss tas pats sliktais pret latviešiem. Komunisti padarīs latviešus plikus un nabagus. Paši viņi savāks lielas vērtības. Tās iegūs krievi un žīdi. Tās nebūs godīgā ceļā iegūtas vērtības. Tad es nevaru pateikt, kā tas iznāks. Bet viņi būs spiesti atdot visu atņemto latviešiem atpakaļ. Būs milzīgs pasaules spiediens, krievi un visi svešie dabūs braukt prom.”

  7. AG saka:

    Par sievieti gan viņš neko neteica!

  8. No malas saka:

    Manuprāt rupji lamāties uz mūsu kangariņiem (kas to zin, vai sirds dziļumos viņi nejūtas nožēlojami/ vientuļi cilvēciņi) vienkārši nav jēgas. Ja nav konstruktīvu priekšlikumu, tad labāk nenodarboties ar naida kūdīšanu. Ja autori nezin, tad saglabāt vēsu prātu ir ļoti svarīgi, jo tādā veidā bailes / naids/ haoss neaiziet uz aknām / nierēm / aizkunģa dziedzeri. Faktus publicēt ir ok, bet šāda ālēšanās ir ļoti pielīdzināma tiem pašiem” nosaukti…
    nekā personīga, tikai pārdomas…

  9. No malas saka:

    brīnišķigi -ielikts filtrs uz komentāriem- tātad kāda kontrole ir. bija domāts – tiem pašiem nosauktajiem o-ku-tiem…

  10. HARIS saka:

    Ko jūs te daži cepaties? Kavacis visu ir pareizi pateicis un nolicis vietā.Vai tapēc,ka viņš ir no mācītājiem,viņam nevar būt savas domas?Jūs gribat sacīt,ka taisnību var runāt tikai atsevišķi,tam paredzēti cilvēki?Mums visiem tā vajag domāt un runāt.Tā nav naida kurināšana.Mēs esam savā zemē un mums jāprasa,lai iebraucēji un okupanti dzīvotu un runātu tādā valodā,kā to dara mūsu zemē.Te ir Latvija,nevis kautkāds caurstaigājamais pagalms vai pavārte,ko lielie “kultūras nesēji “var piegānīt,kā to paraduši savās mājās.

  11. sūdis saka:

    kautkāds nacistu saits

  12. kola saka:

    Patiešām laba mājas lapa, sen tādu vajadzēja! Paldies Jums, ir cilvēki kas nosauc lietas īstajos vārdos. Drosme, Spēks, Vienotība.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *