E. Purnis. Igauņi uzspļauj krievu “mēlei” un kiriļicai

IMGP0974Kad 5 un 6 decembrī skatījos ziņu  raidījumu “Panorāma”, tad uzkrita, ka Latv. TV diktoram ar izteikti kroplīgu akcentu latviešu valodā bija intervijas Igaunijā ar tās iedzīvotājiem. Un savdabīgi, bija tas, ka visi intervējamie bija Igaunijas krievvalodīgie iedzīvotāji, tāpēc interviju sarunas notika krievu mēlē un tikai nobeidzot šo Igaunijas apskatu, pēdējie  divi intervējamie bija igauņu valdības ierēdņi.
Viens, zemāks ranga ierēdnis atbildēja uz “mūsu” TV diktora jautājumiem konsekventi angliski, ignorējot  “latviešu” diktora krievu “mēli” un otrs bija valdības  ministrs, kurš savukārt, kā jau augstāks savas valsts pārstāvis konsekventi runāja tikai  valsts valodā-igauniski ar tulka palīdzību, no krievu “mēles” pārtulkojot jautājumus igauniski. Un igauņi tikpat labi zina krievu mēli, bet principā izvairās no okupantu mēles lietošanas un kontaktiem ar kiriļicā  runājošajiem runā vai nu angliski, vai pieprasa tulku un runā tikai igauņu valodā.
Slepkava

Foto: Žīds, cionists, komunists, KGB darbinieks, slepkava ir no diviem citiem žīdiem, Godmaņa un Borovkova “iebāzts” šajā svarīgajā amatā, Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs, lai veiktu latviešu valodas iznīcināšanu. Un,- līdz šim, tas tiek darīts veiksmīgi-stakānoviešu tempā ar kāda “apdauzīta” Kota palīdzību

No sākuma pārsteidzos, domājot, ka Latvijas krievvalodīgais diktors (acīmredzot, bezdarba un krīzes laikā tapis nenomaināms, pret kādu latviešu valodas perfektu pratēju-laikam tikai ābrams kļeckins varētu šo integrācijas kroplo fenomenu paskaidrot), laikam šovinistisku apsvērumu pēc izvēlas intervēt Igaunijā tikai psrs ieklīdeņus, bet tad sapratu, ka lieta ir citur. Vienkārši, igauņu pilsoņi principā neatbildēja uz krievu mēlē uzdotiem jautājumiem, vai arī atbildēja angliski, vai tikai igauniski. Un nabaga nenomaināmajam  a.kļeckina “integrācijas fenomenam” nācās stundām ložņāt pa ielām meklējot kādu urlu, kas saprastu un varētu tam atbildēt krieviski. Un es izjutu prieku un lepnumu par mūsu lieliskajiem un lepnajiem kaimiņiem- igauņiem!  Bet arī baltu skaudību un nodomāju, nu kas traucē latvietim izslieties savā valstī un ja ne principiāli  visu laiku, tad vismaz bez vajadzības iztapīgi nerunāt okupantu “mēlē”? Nu kas traucē arī mums būt tikpat konsekventiem un lepniem? Kas mums traucē pieprasīt valdībai izpildīt likumīgo  un nepieciešamo dekolonizāciju ? Vienalga ar kādu nosaukumu- vai atbalsts un palīdzība Krievijas valdības  gadiem ilgajiem izmisīgajiem saucieniem braukt  viņu tautiešiem uz dzimteni, vai vienkārši uzsākt izmaksāt kompensācijas krievvalodīgo  izbraucēju ģimenēm par katru ģimenes locekli utt.?!

Vai tiešām mēs esam sliktāki un gļēvāki par brāļiem igaunīšiem ?

====================================

TribuālsIr tikai jāpabrnās, ko par šo KGB slepkavu raksta kāda ILZE VEĢE: Ābrams Kleckins ir viens no retajiem cilvēkiem, kurš gadu desmitiem nebūdams nevienā partijā, nebūdams «sasmērējies» nevienā skandālā, spēja saglabāt to milzīgo privilēģiju, kas saucas neatkarīgs viedoklis. Kad pagājušā gada oktobrī viņš kļuva par Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāju, daudzu vienīgais jautājums bija – kāpēc Kleckinam tas bija vajadzīgs?   http://db.lv/r/121126-abrams-kleckins-aiz-manis-neviena-nav

Gribas šai “dāmai” pajautāt: cik tad tālu tas prātiņš tev zem jostasvietas ir noslidējis, ja kaut ko tādu vari skribelēt, vai nu arī “kads” tekstu bija priekšā uzrakstījis… . 

14.02.11   LRTT

You may also like...

16 komentārs

  1. AMARILLA saka:

    -nu tak nav jau ar nekaada daudzuma partiju aiz muguras tai aabram klockai, tikai viens vieniigs, mazinhs un nenoziimiigs kremliitis un viss!!!

  2. jānis(vispopulārākais stukača vārds) saka:

    Ir LATVIEŠIEM,tāds stukčs ANDRĒJS ĒĶIS,kā vajag,tā strādā! TAS TEV ĒĶI NAV BALETU DEJOT!

  3. Talmuds saka:

    lieciet mieru Ābramam antisemīti, jums skauž ka viņš ir Ābrams??? skauž skauž

  4. latvieshu valoda saka:

    ir gan bljodlaizhas raksts – ar ko gan anglju valoda ir labaka par krievu ?…

  5. AG saka:

    Nav tik svarīgi, kādā valodā runā, bet gan – KO PASAKA!

  6. Kronis saka:

    Tad siku izrunitu kucenu rieshana.
    Runa neruna ,uttt.
    Protams ,ja parstavi kadu massu sakaru lidzekli ,tad gan dikcijai ir jabut viennozimi tadai kuru valsti parstavi.
    Tas ir fakts.
    Bet skaties ko gribi klausies ko gribi Latvija ir jau tik zemu aizgajis valodas limenis ,ka riebj par to runat.
    Katru 1 minuti pasaule izmirst kada no retajam valodam.

    Un mes esam jau to starpa , taa kaa padomasim labi vai nebutu laiks pienacis , beigt plesties sava starpa un saakt risinat problemas normala gulsne.

    Atvainojos mans kompjuters ir ar anglisko rakstu.
    Ceru uz sapratni.
    Ar cienju.

  7. Miervaldis saka:

    Raksta autoram – var būt gan tā, gan tā!šoreiz tā tas tiešām ir!Pašmāju šovinistiem – krievu kalpiem, nesaprast, kad Krievija nestiepjas pa visu pasauli!Ja tas ir tā, tad kļūst skaidrs, kapēc miroslavam, lai neizdarītu pašnāvību, bija par katru cenu jāsameklē kaut kādi klaidoņbomži, kurus intervēt.Ložņāja viņš pa visādiem krūmiem un miskatēm!Ja tas tā, un viņa priekšnieki ar iztapību uzskribelēja šo murgu, tad nu gan tas krievs ar prieku to darija!Sen zināms, un tas ir visas Latvijas vēstures pamatā, kur var novest šāda iztapība!Vajag zināt, kuras amatpersonas šajā televīzijā sodīt par Latvju tautas nodevību, kurus tik vien brīdināt!šādi deģenerāti sēdēs cietumā, vai karāsies karātavās – tas ir fakts!Vajadzēja jau noskaidrot, kuri no šām amatpersonām ir šie žurkas, bet vienalga – paldies administrācijai, paldies Grantiņam par šo darbu!

  8. Talmuds saka:

    latvieshu valoda saka:
    2011. gada 15. februāris 9.33

    ir gan bljodlaizhas raksts – ar ko gan anglju valoda ir labaka par krievu ?…
    ——————
    Pat man, latviešu nedraugam tu esi smieklīgs un primitīvs, vai tad tu apaļgalvi nezini,ka angļu valoda te neienāca ar okupāciju, spīdzināšanām, slepkavībām, deportācijām un nekaunīgu atrašanos vēl šodien uz viņu -latviešu tautas kakla? Neciešu nacikus, bet ne jau ar idiotu argumentiem jākaro pret šo tautu! Ne latviešu – stulbas pakaļas valoda esi tu murmuli!

  9. Talmuds saka:

    Talmuds saka:
    2011. gada 16. februāris 4.33

    latvieshu valoda saka:
    2011. gada 15. februāris 9.33

    ir gan bljodlaizhas raksts – ar ko gan anglju valoda ir labaka par krievu ?…
    ——————
    Pat man, latviešu nedraugam tu esi smieklīgs un primitīvs, vai tad tu apaļgalvi nezini,ka angļu valoda te neienāca ar okupāciju, spīdzināšanām, slepkavībām, deportācijām un nekaunīgu atrašanos vēl šodien uz viņu -latviešu tautas kakla? Neciešu nacikus, bet ne jau ar idiotu argumentiem jākaro pret šo tautu! Ne latviešu – stulbas pakaļas valoda esi tu murmuli!

    Vot no šitā es arī atsakos, es nē,es nerakstiju, to mans niku zaglis, jā to viņš rakstijis plkst. 2011.gada16.februāris 4.33, jo viņš redzams pillā bijis.

  10. white joker saka:

    -hi, jā igauņi bija un ir malači,cepuri nost. -bet tas talmuds ir bikiņ jucis vai ne, a moška baigais žūpa un ir 100% žīdu nacists

  11. Miervaldis saka:

    Talmud – tagad jau pilmēness.Redzu kad tev,tavas Zāles nepalīdz, jebšu alkoholu pa virsu uzkrāvi?

  12. Talmuds saka:

    jūs paši maitas esiet jukuši, nolādēti naciki, mēs jums vēl parādīsim, mēs jums ādu pār acīm novilksim, ja nebeigsiet šito kaunpilno izmeklēšanu

  13. AMARILLA saka:

    Es jau teicu, nav ko tur daudz-ir jucis tas Talmuds, no naida slims lohs!

  14. Vova Aļ Kaponič saka:

    ŠŠa, ņeapmelojiet Talmud, viņ ir godīg un dara par sav alga visu česno un atrabotajet ir katrs latiņš, viņ zin ko dara un jūs, bļin pliki pret mūsu varen tanki virsū skrienit, kā jau goj idijoti!!!

  15. Miervaldis saka:

    Un pareizi dara!Igaunijā vara pieder igauņiem, bet Latvijā varai vēsturiski jāpieder Latvjiem!Krieviem jau vēsturiski nevar lēti uzticēties, bet jau zināms kad patlaban Latvijā vara nepieder Latvjiem!Ar to var izskaidrot mūsu valstsvīru līdz nelabumam pretīgo iztapšanu pasaules lielvarām un žīdiem!Un tādiem, lai noturētos, vajag šādus krievu tautas atkritumus, un dzērājus, bomžus, narkomānus!Tik niecīga vertība….Labi kad mums saemā ir savi VL, lai gan es pārsteidzīgi komentēju tā…..Malači igauņi – sitiet, sitiet tos Igaunijas atkritumus, un runājiet ar viņiem tik vien igauniski, lai viņi zina, kad Krievija nesniedzas pa visu pasauli!

  16. Miervaldis saka:

    Maita, kroplis tas Kļockins pēc jūsu patiesības ir!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *