1918. gada Republikas latvietis- pulkvedis Vilis Janums

Pulkvedis Vilis Janums

Mums ir ar ko lepoties. Latviešu karavīram uz šīs Zemes nav līdzenieka.

Vakar 8. janvārī Minsteres latvieši atzīmēja pulkveža Viļa Januma dzimšanas dienu. Pulkvedis Vilis Janums dzimis 1893. gada janvārī.

Foto: Pulkvedis Vilis Janums

Pulkvedis V. Janums ir kā leģenda ārzemēs dzīvojošiem latviešiem. Pulkvedis piedalījās arī Berlīnes aizstāvēšanā. Redzot, ka cīņa ir bezjēdzīga, viņš “paņēma” savu pulku un devās pa tiešo uz amerikāņu ZONU. Vācu žandarmērija nostājās ceļā un gribēja pulkvedi arestēt, bet tad “nožvadzēja” visa pulka šauteņu aizslēgi…, žandarmērija atkāpās un latviešu Nodevējileģionāri veiksmīgi nokļuva pie amerikāņiem. Žīdi jau tad centās mūsu leģionāriem “piekabināt” kara noziedznieku birkas, bet angļi un amerikāņi šādu absurdu sūdzību noraidīja. Pat vēl vairāk, šie latviešu leģionāri vēlāk piedalījās “Nirnbergas prāvas” apsardzē. Reiz man stāstīja PBLA loceklis Imants Freimanis, kad pulkvedis Janums ienācis Minsteres krājkasē, tad visi šīs krājkases “beamteri” (darbinieki) pielēkuši kājās un kā stīgas” izstiepušies” !!! Kaut kas tāds negadās bieži un ja vēl zinām, ka pulkvedis nebija vācietis. Par pulkvedi Vili Janumu varam lasīt Jēkaba Leitīša grāmatā “Pulkvedis Vilis Janums”.

Foto: Tūkstošiem latviešu karavīru atdeva visdārgāko- savu dzīvību par iegūto valstisko neatkarību- Latviju.

Toties šajā foto jūs redzat latviešu tautas viszemiskākos “elementus”, koruptus nodevējus, kuri ar latviešu tautas asinīm slacīto zemi atdod kriev-žīdu Putina slepkavu režīmam. Tas ir noticis pretēji visiem civilizētās pasaules Likumiem !!! Sods visās pasaules valstīs par tādu nodevību ir tikai viens- publiskas karātavas ! To arī šī izvirtuļu- noziedznieku banda saņems.

http://www.youtube.com/watch?v=vvmXl_ntmXY&feature=player_embedded#

Pulkvedis Janums,- cilvēks ar suģestējošām spējām. Tādas spējas piemīt tikai cilvēkiem ar augstu Goda un Taisnības apziņu. Vienvārdsakot, 1918. gada Latvijas cilvēks, kuram bija Svēta Latvija, latviešu tauta un TĀS GODS. Latvijas, 1918. gada atbrīvošanās cīņās rūdītie, karavīri GODU un PATRIOTISMU saprata savādāk nekā šodienas 4. maija kliķes glumie un koruptie “pulkveži” un “ģenerāļi”, kuri pēc Tiesiskuma atjaunošanas Latvijā tiks tiesāti par nodevību (bez žēlastības ar ASM) !!!  Latviešu patriotismu un latviešu karavīru cīņas sparu zināja un saprata kriev -žīdu boļševiku slepkavu banda, kura iebruka Latvijā 1940. gadā. Tāpēc arī tika noslepkavoti un deportēti uz nāves nometnēm visi(visi) latviešu virsnieki. Atgriezās tikai 13%.

Krieviem un žīdiem vēl stāv priekšā viņu atmaksas “stunda” par zvērībām, ko viņi pastrādājuši pret Latvijas valsti un latviešu tautu.

Žīdu un krievu pastrādātajiem asins darbiem noilguma nav !!!

AaaPukvedis Janumsbbb_________________________________________________

Alužāna kundze. Sasniegts 101 gads.Vēl gribas piebilst, ka šis pulkveža Januma atceres brīdis notika pie vienas no Minsteres vecākās dāmas-Almas Alužānes. Mums visiem nezināmu iemeslu dēļ, mūsu tautiete ir sasniegusi 101 gada vecumu. Izskats, izturēšanās un runas veids liecina, ka Alužānes kundzei varētu būt ap 75-80 gadu, ne vairāk. Kad kāds no vecajiem Daugavas vanagiem(kanakiem) viņai jautāja, kā tas izdevies, tad viņa tikai pasmaidīja, bet noslēpumu neatklāja.

Žēl, arī es to būtu gribējis zināt. 

Linards Grantiņš       09.01.2011

You may also like...

35 komentāru

  1. AG saka:

    Jā, tu, grantiņ, nevari līdzināties ne Janumam, ne tai kundzei, tu jau esi pa pusei sajucis un diez vai pat 70 gadus sasniegsi!

  2. white joker saka:

    ..da aizver savu pūstošo žaunu trekni ag, tu sāc man tā riktīgi riebties, uzmani savas smalkmaizītes, ka nav par daudz kanēļa, par to arī sods būs
    ..i par tēmu , i par grantiņu nemanāmo idiotismus zelē un zelē, tev trekni točna ir jāārstējas

  3. Afgānis saka:

    visi viņi fašisti

  4. zonnenbergs saka:

    Lielie fasisti ari zidi.

  5. AG saka:

    Vai tikai white joker nav L.G. klons? :))

  6. Afgānis saka:

    dēlam Linardam SS formējums, tātad fašists, šāva ebrejus kopā ar Gestapo,SD, cerams dēls Linards kopā ar tēvu Vili ir tiesāti augstākajā mērā par noziegumiem pret cilvēki(ebrejiem)

  7. zonnenbergs saka:

    Kad vienreiz visi sapratis FASISTI=ZIDI iznicija nabagos,
    slimos zidus no savas rases,izmantojot DARVINISMA teoriju,
    lai butu pasaules valdnieki.

  8. Ernis Purnis saka:

    Nu tas gan ir labais teksts Afgānim – … ir tiesāti augstākajā mērā par noziegumiem pret cilvēki(ebrejiem), ha, vai tad afgānim bija šaubas, ka tie it cilvēki, ka to vēl iekavās paskaidro?
    Bet lasot puklveža 48.gada rakstīto, jāatdzīst, ka viņš ir ne tikai drosmīgs frontinieks bijis un lielisks virsnieks, bet arī ar spēcīgu un izteiksmīgu literāro talantu apveltīts cilvēks bijis! Noliecam cieņā un pateicībā galvas šī patriota piemiņai. Labi, ka viņam arī mūsdienās ir sekotāji un tikpat braši latvju vīri un jau bez svešām uniformām.

  9. 13 saka:

    Šī visa ir banāla patiesība,arī patiesība par Kaudzītēm un Kalpaku.

  10. 13 saka:

    Jautājums kāpēc par ”lielajiem”vīriem jāraksta tribunāla saitā,vai tad
    vairāk ko tribunālēt nav????

  11. zonnenbergs saka:

    13-Ja Tu dzivotu amazones dzunglos,tad varetu nerakstit.

  12. annamarija saka:

    Man bija skolotāja EMMA JANUMA. Varbūt kāds zina viņas radniecību ar pulkvedi?

  13. Eduards saka:

    Jā! Visam rakstam cauri izprotams Patriotisms,Dzimtenes Mīlestība…
    Tā gribas norunāt -Mans zelts ir mana Tauta
    Mans Gods ir Viņas Gods…
    Nāk prātā Tēvs-lepojās ar apgūto Latvijas armijā-ar akselbanti,par labu dienestu par virsniekiem,kas bija paraugs karavīriem!Un dienēja tikai gadu!
    Un kas armijā notiek tagad!?
    Barikāžu laikān mēs, karaskolas beigušie,vairāk kā450 cilvēku pieteicāmies Latvijas armijas veidošanai.Pazuda šis saraksts!Vai es būtu pieļāvis TĀDU kārtību kā tagad!? NEKAD!

  14. Garāmgājējs LRTT saka:

    Kāpēc jūs atļaujat visādiem mūdžiem te komentārus rakstīt ? Demokrātija šiem neliešiem ir tikai aizsegs viņu melnajiem darbiem.Dzēst viņus,vai vienkārši nobloķēt, lai rej pie sava saimnieka, nevis saimnieka uzdevumā.

  15. annamarija saka:

    “Barikāžu laikān mēs, karaskolas beigušie,vairāk nekā 450 cilvēku, pieteicāmies Latvijas armijas veidošanai. Pazuda šis saraksts!” saka Eduards.
    Daudziem zināmais Pēteris Lazda bija tas, kas iesniedza detalizētu tautsaimniecības pārkārtošanas plānu. Arī tas “pazuda”!
    To jau tikai vēlāk sapratām, ka 4.maija režīmam i prātā nenāca kaut kāda tur Latvijas valsts attīstība! Kādi bija noziedzīgā režīma uzdevumi, tas tagad ir redzams. Vēl jau melnais darbs nav lidz galam paveikts…

  16. 13 saka:

    Kolektīvā muļķu gudrība-demokrātija beigsies.Kosmosa civilizācijas
    pārvietos baznīcas un demokrātus uz marsu un saturnu,atbrīvosies Baltu
    svētkalni un uz zemes valdīs gudrība un tikums.

  17. atmaskojošs raksts saka:

    http://dachinja.wordpress.com/2011/01/11/1991-gada-barikazu-pieminas-zimes-atklasana/

    1991.gada Barikāžu piemiņas zīmes atklāšana…
    11.01. 2011

    Vakar biju Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Tur notika Latvijas vēsturei svarīgs notikums – 1991.gada 12.janvāra Lielajā aulā notikušās Latvijas Tautas frontes 3.sasaukuma domes ārkārtas sēdes, kurā pieņēma lēmumu par Vislatvijas tautas manifestācijas “Par neatkarīgu, demokrātisku Latviju” rīkošanu, piemiņas plāksnes atklāšana.

    Gribu dalīties savos novērojumos un pārdomās.

    Latvijas Universitātes Lielā aula 2011.gada 10.janvārī, pirmdienas dienā, pl.16.00 ir gandrīz pilna ar cilvēkiem, kuri nākuši, lai būtu klāt šai pasākumā. Lai būtu vēstures liecinieki. Sanākušie vēstures liecinieki ir gados veci cilvēki (pāri 50), nepiedien gan tā teikt, bet viņi paši jau reiz vēsturi veidojuši un nu jau kļuvuši gandrīz par vēsturi. NAV jauniešu. Esmu vienīgā jaunās paaudzes pārstāve, ja neskaita mazu ~10 gadus jaunu puiku, kas atnācis līdzi, visticamāk, vectēvam, kamēr vecāki strādā…

    Atkārtošos un uzsvēršu – NAV jauniešu, nedz studentu, nedz skolēnu, nedz augstākminēto “vēstures liecinieku” bērni… Dīvaini jeb drīzāk likumsakarīgi. Pie šādas situācijas parasti noved vēstures noniecināšana, vēstures apmelošana, centieni likt to aizmirst un vēstures noliegšana merkantīlu mērķu vārdā…

    Ir ieradušās vairākas augsti stāvošas vai stāvējušas amatpersonas, bet nav to, kas neļautu melot par 1991.gada Barikāžu laika notikumiem. Un, šķiet, ka arī tas ir likumsakarīgi. Tie cilvēki, kas zin kā tapa, kas organizēja barikādes, tie paši zin, kas ir un ko ir paveikuši mūsu valsts – Latvijas labā.

    Tikai šajā pasākumā šo cilvēku vārdi izteikti negribot veļas pār runātāju lūpām, kā karsts kartupelis tiem ir patiesība.

    Pasākuma runātāji, no Latvijas puses, ir nākuši savu spalvu glaudīt, tīksmināties un pazīmēties…un kārtējo reizi neuzkrītoši, bet dziļāk zemē rakt vēsturi.

    No Lietuvas un Igaunijas ieradušies viesi runā (tiešais tulkojums, klausoties iepriekš izsniegtajās “austiņās”) dzīvi – tā, lai stiprinātu mūsu Baltijas tautu garu, lai modinātu tās spēku, lai mēs paši vēl un vēlreiz sev noticētu un reizē arī apzinātos, ka brīvība ir jāsargā. Ar tās atgūšanu nav gana!

    Un jā, vienīgi lietuvieši un igauņi sauc lietas īstajos vārdos – okupācijas karaspēks, okupācijas varas iestādes, okupācijas laiks, utt. utjp. Latvijas runātājiem tas ir padomju laiks, padomju karaspēks, padomju varas iestādes. Attieksme un izpratne, kā arī identifikācija un identificēšanās.

    Visu laiku gaidu, kad tad tiks atklāta minētā piemiņas zīme. Nu jau divas stundas ir ilgušas runas. Zinot tā laika vēsturi, nespēju iedomāties citu vietu kā Lielajā aulā pie sienas tieši virs melnajām klavierēm, pie kurām tad arī radās “Instrukcija X stundai”.

    Pasākuma beigās nožēlojams ir plāksnes atklāšanas brīdis – ar roku pamājot uz sev aiz muguras esošajām durvīm Romualds Ražuks norāda, ka tur viņa ir, aiz sienas, gaitenī… Kā nekam nederīgs gruzis, kurš kritis garām gružukurvim… Kā traucēklis ir šī plāksne. Tā nav savā goda vietā, tā nav vēsturiskajā tās vietā. Vēsture ir atkal noniecināta.

    Pēc kā ātri pasākuma viesi tiek aicināti iemalkot tēju Latvijas Universitātes pagrabiņa kafejnīcā un turpināt kavēt laiku atmiņu sarunās…

    Vēstures liecinieki nesteidz ne svinīgi ieraudzīt minēto plāksni, nedz kā citādi cienīgi aplūkot to. Tā nav svarīga.

    Es jutos kā “it kā” nevienam nezināma cilvēka bērēs. Skumji un nožēlojami.

    ______

    Zemāk variet aplūkot manis uzņemtos fragmentus no 1991.gada janvāra Barikāžu piemiņas zīmes atklāšanas pasākuma Latvijas Universitātes Lielajā aulā 2011.gada 10.janvārī.

    Uz plāksnes stāv rakstīts:
    “1991.gada 12.janvārī Lielajā aulā notika Latvijas Tautas frontes 3.sasaukuma domes ārkārtas sēde, kurā pieņēma lēmumu par Vislatvijas tautas manifestācijas “Par neatkarīgu, demokrātisku Latviju” rīkošanu.

    Manifestācijā Rīgā 1991.gada 13.janvārī piedalījās vairāk kā 500 000 cilvēku.

    LTF domes valde šajā sēdē pieņēma lēmumu par stratēģiski svarīgu objektu aizsargāšanu Rīgā un Latvijas pilsētās.

    Pēc manifestācijas sākās barikāžu celšana.”

    http://www.youtube.com/watch?v=nOuFpe2TPBs&feature=player_embedded

    http://www.youtube.com/watch?v=13Z1QKYSCnA&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PrTNQXnC-98

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SgeiHYukYPo

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SgeiHYukYPo

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PxuWTXz0hEs

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tBv_1DrZSKw

  18. Maņka no stepju alām saka:

    Ko nu rej 13 vai tik neesi 6? Piekrītu annamarijai un Esuardam.

  19. pareģojums saka:

    Gaišreģis Finks precīzi pareģoja 4. maija Latvijas Republikas nākotni:
    “Latvijā atkal plivinās sarkanbaltsarkano karogu, bet pie varas būs komunisti. Tā tas ilgs vairākus gadus. Komunisti nedarbosies latviešu tautai, bet krievu interesēs. Daudz būs runu par brīvību un neatkarību. Tas būs tukšas muldēšanas laiks. Joprojām būs tas pats viss sliktais pret latviešiem. Komunisti padarīs latviešus plikus un nabagus. Paši viņi savāks lielas vērtības. Tās iegūs krievi un žīdi. Tās nebūs godīgā ceļā iegūtas vērtības.
    Tad – es nevaru pateikt, kā tas iznāks – bet viņi būs spiesti atdot visu atņemto latviešiem atpakaļ.”

  20. Diena saka:

    http://diena.lv/lat/tautas_balss/blog/einars-graudins/atis-lejins-cinisks-demagogs-vai-naivs-vientiesis?=&comments=3#comments

    Atis Lejiņš – cinisks demagogs vai naivs vientiesis?
    Otrdiena, 3. augusts (2010) 21:47

    Atis Lejiņš – cinisks demagogs vai naivs vientiesis ?

    Apsveicami ir jebkuri politiķu soļi, vēlmes un nodomi, kas varētu tuvā nākotnē izmainīt bankrotējušās Latvijas Republikas teritoriju apdzīvojošās nācijas neiedomājami katastrofālo labklājības līmeni. Teorētiski viens no instrumentiem, ar kā palīdzību varētu īstenot iecerēto-progresīvas nodokļu sistēmas izstrāde un praktiska ieviešana.

    Gods un slava tiem politiķiem, kas uzņemsies atbildību par fiskālās politikas kardinālām pārmaiņām.

    Nešaubos, ka vēlētāju elektorāts daudzskaitlīgi atbalstīs deputātu kandidātus, kas savās priekšvēlēšanu aģitācijas un propagandas iestrādēs pievērsīsies taisnīgas un sociāli vienlīdzīgas nodokļu politikas principiem.

    Par šādiem principiem savus uzskatus ir deklarējusi viena no redzamākajām Jedinstva sejām-Atis Lejiņš. (Avots: http:// http://www.diena.lv/lat/politics/blog/atis-lejins/lai-latvija-uzplauktu-vajag-progresivus-risinajumus) Kā politiska figūra Lejiņa kungs ir guvis plašu atpazīstamību gan Latvijā, gan ārvalstīs ilgstošā savas plašās publiskās darbības fonā. Līdz šim viņš bijis viens no nesasmērētākajiem Atmodas laika darboņiem un neatkarības simboliem. Tomēr-viss nav tik skaisti un jauki, kā liekas pirmajā mirklī…

    Ja Lejiņa kungs piedāvātu parakstīt kreisie.lv petīciju par progresīvo nodokļu sistēmu kā savas partijas-LSDSP vecbiedrs, viss būtu loģiski un pamatoti. Ja to dara Jedinstva deputāta kandidāts uz nākošajām Saeimas vēlēšanām, situācija ir pilnīgi pretēja. Vecākās Latvijas politiskās partijas LSDSP vēsture sākās ar K.Marksa “Kapitāls” studēšanu cilvēku vidū, kuri pirms gadsimta vēlējās īstenot sapni par taisnīgu un brīvu sabiedrību un valsti. Jedinstva plāno īstenot nacistiskās Zviedrijas kriminālkapitāla laupītājbanku finanšu teroristu sapni par izdedzinātu zemi šaipus Baltijas jūras.

    Ja Lejiņa kungs jau sākotnēji būtu Jedinstva biedrs, jautājumi nerastos. Parasts provokatīvs populisms, kā jau viss, kas nāk no Jedinstva poltittehnoloģiju cibiņas. Ja to dara Lejiņa kungs, kas vēl šodien ir LSDSP biedrs, bet vēlēšanās startē no Jedinstva saraksta-ciniska demagoģija ar Čaka ielas meiteņu dzīves uztveri.

    Lejiņa kungs savās priekšvēlēšanu aktivitātēs skarbi vēršas pret oligarhiem. Neviens neapšauba tā dēvēto “vietējo oligarhu” ilgstošu darbību seku negatīvo ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un sociālo sfēru. Minēto personāžu ietekme ir notikusi vairāk nekā desmit gadu periodā, sākoties pirmajai Pleskavas Šosejas valdīšanas laikā uzsāktajai prihvatizācijai.

    Tomēr godīgi jāatzīst, ka vietējo oligarhu patvaļas ziedu laikos valstī nebija simtiem tūkstošu cilvēku bez darba, simtiem tūkstošu ekonomisko bēgļu, kas tagad izkaisīti piecos kontinentos. Tolaik funkcionēja valsts veselības aizsardzības, izglītības un kultūras sistēmas un institūcijas. Cilvēki bija ar jumtu virs galvas un puslīdz paēduši. Laikā, kad vietējos oligarhus nomainīja starptautiskie liel-oligarhi, notika valsts krahs un saistību defolts.

    Tieši starptautisko liel-oligarhu kabatas struktūras uzsāka atklātu masu genocīdu pret Latvijas nāciju. Gan prihvatizācijas, gan vietējo oligarhu nomaiņas laikā ar starptautiskās finanšu plutokrātijas zonderkomandām Lejiņa kungs vadīja Latvijas Ārpolitikas institūtu (1992-2009). Kur var iepazīties ar viņa aktīvu pretdarbību noziedzīgai privatizācijai, SVF un PB izteikti kriminālām darbībām LR teritorijā? Kur var izlasīt Lejiņa kunga viedokli par nacistiskās Zviedrijas īstenoto masu iznīcināšanas ārpolitiku Latvijā? Kur ir Lejiņa kunga protesti, paziņojumi, uzsaukumi par to?

    Nolēmu iepazīties ar Lejiņa kunga vēl senākas biogrāfijas datiem. Daudz interesantu faktu un nesakritību (!) var atrast.(Avots:http://www.lejins.lv/par-mani/) ”Līdz 1988. gadam, kad atkal varēju braukt kā Zviedrijas Ārpolitikas institūta žurnālists, divas reizes pabiju Afganistānā, meklējot baltiešu gūstekņus pie partizāniem.“

    Skan tiešām ļoti patētiski un cēli. Bet tikai to cilvēku uztverē, kas nezina militāri politiskās izlūkošanas vēsturi. Izskaidrošu sīkāk. Afganistānas Demokrātiskās Republikas teritorijā no 1979. līdz 1989.gadam atradās PSRS BS Ierobežotais kontingents. Faktiski risinājās nepasludināts karš, plaša un asiņaina karadarbība starp demokrātiskās Afganistānas valdības spēkiem, kurus atbalstīja PSRS un bruņoto opozīciju, kuru tieši un netieši atbalstīja ASV, Apvienotā Karaliste, Ēģipte, Saūda Arābija, Irāna, Pakistāna, Ķīna, Itālija, Albānija un citas valstis. Lai kāds Rietumu pasaules žurnālists (kura statuss pats par sevi ir klasisks izlūkošanas virsnieka piesegs visos laikos un notikumos) nekontrolēti un brīvi staigātu šurpu-turpu pāri Afganistānas robežai…Varonīgi izklāstīts, bet-pilnīgi nereāli tajā laikā un vietā.

    Afganistānai Lejiņa kunga aprakstītajā periodā bija robeža ar Pakistānu, Irānu, Ķīnu, Indiju un PSRS. No kurienes tad Lejiņa kungs varēja ierasties Afganistānas teritorijā? Ne jau atlidojot ar SAS uz Kabulu! Ķīnas un Indijas robeža ar Afganistānu ir pārdesmit kilometru ar ļoti sarežģītu reljefu. Atkrīt objektīvu iemeslu dēļ.

    Šaubos,ka Lejiņa kungs izmatoja Aeroflot pakalpojumus maršrutā Stokholma-Maskava-Kabula. Atliek tikai Afganistānas sauszemes robeža ar Pakistānu (98 karavānu maršruti) vai Irānu (31 karavānu maršruts). Karavānu maršrutus no abām kaimiņvalstīm aktīvi izmantoja bruņotās opozīcijas vienības dažnedažādu kravu pārvietošanai, sākot ar heroīna barterdarījumiem pret ieročiem un beidzot ar ievainoto evakuāciju ārpus karadarbības zonām.

    No Afganistānas puses bruņotās opozīcijas aktivitātes karavānu maršrutos dienu un nakti uzraudzīja PSRS BS Ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes specvienības, demokrātiskās Afganistānas izlases desanta parašūtistu vienības “Commandos” un Valsts drošības ministrijas (KHAD) operatīvie darbinieki. Cīņa uz dzīvi un nāvi. Vidusvariants nebija un nevarēja būt!

    Lai tiešām kāds Rietumu pārstāvis nokļūtu Afganistānas teritorijā, tad sākotnēji vajadzēja kontaktēt ar ASV CIP rezidentu Pakistānā, tas tālāk kontaktēja ar Pakistānas Starpresoru Izlūkošanas (Inter-Services Intelligence-ISI) pārstāvi, kurš nodeva nepieciešamās instrukcijas un pavēles ISI sakaru virsniekiem konkrētās bruņotās opozīcijas vienībās Afganistānas teritorijā. Paralēli pasākumu (akciju) pieskatīja CIP sakaru virsnieki, kas daudzskaitlīgi darbojās Pakistānas robežas otrajā pusē.

    Kā teiktu-objektu (kravu, cilvēku) nodeva-pieņēma no vienām rokām otrās. Turklāt kā likums, robežas šķērsošanas brīdī no Afganistānas puses drošību garantēja bruņotās opozīcijas pretslēpņu grupas “Melnie stārķi” (viens no vadītājiem un ideologiem Osama bin Ladens) kaujinieki. Saprotams, ka robežas pāriešana bija mazāk komplicēta CIP (vai ISI) virsniekiem un aģentiem (lai arī zem kādas oficiālās izkārtnes tie nedarbotos) un notika autonomākā režīmā, parasta specdienestu darba ikdiena un specifika.

    Ja pirms 22 gadiem Atis Lejiņš glāba baltiešu gūstekņus, kurus PSRS bija nosūtījusi karot pret modžahedu bandām, tad ko glābtu šodien, ja Taliban gūstā nokļūtu viņa dēls- NATO okupācijas karaspēka majors Ilmārs A.Lejiņš? Ko Atis Lejiņa kungs stāstītu par savas misijas mērķiem Gulbuddin Hekmatyar, Burhanuddin Rabbani, Ahmad Shah Massoud vai Abdul Ali Mazari dēliem un mazbērniem, ja vajadzētu izpestīt Ilmāru?

    Varbūt mūsu Māte Terēze pie viena varētu padalīties atmiņās, vai nejaušas sakritības rezultātā kopā ar Lejiņa kungu Pakistānas-Afganistānas robežu (no 1986. līdz 1988.gadam) kā bagāžas pielikums nešķērsoja pāris zenītieroču sistēmu “Stinger”, ar kuriem modžahedi trieca zemē PSRS helikopterus (tai skaitā tos, kas evakuēja ievainotos)? Tie bija ievainotie, starp kuriem bija arī 19 gadīgi puiši no Baltijas.

  21. Eduards saka:

    Vai tad neredzat,ka ir iestājies Finka Pareģojumā teiktais-BŪS SPIESTI ATDOT VISU…
    Tribunāls,M.Hadsons, Pasaules prese,Latvijas izlaupīšana,Cilvēku bēgšana no valsts-Norāda uz tiem kuri ir vainīgi.
    Atliek tikai-veiktLatvijas varas augšgala noziegumu Starptautisku izmeklēšanu un = TRIBUNĀLS jau mums ir- sodīšanu…

  22. zonnenbergs saka:

    Starptautika izmeklesana,tadas nav.Visur viena vara.KO NU ?

  23. pamela> tautai,kas domā saka:

    Šodien kosmopolītiem un Latvijas iztirgotājiem traģiska diena — SLUCIS no ASV ielicis NRA maksas sludinājumu LATVIEŠIEM no 1.03 NERUNĀT ar krieviem krieviski !!!Parakstos zem KATRA viņa vārda !!!
    Toties Krīgers aizlīdis uz Krieviju pieredzes apmaiņā ar Kremļa kontrolētām “srodbiedrībām”.
    KUR TĀLĀk?kURŠ tad vēl nav laizījis Kremļa slieksni?Visa spice tur ir sabijusi.Pujāts nepaspēja!
    Te jau ir runa ne tikai par Abrenes atdošanu,bet nu jau izskatās,ka ATKAL braucam uz Maskavu lai saskaņotu apakšbikšu modeli.Saeima jau arī faktiski ir 1/4 pilnīgi krieviska,pārejie PROKRIEVISKI,jo NEVIENS īsti neprotestē pret tur notiekošo,arī pārkrievošanu pašā Saeimā un valstī kopumā !!
    Netiek vairāk pieminēta ne ES,ne NATO.Pabriks ar ĢVK to pilnībā nogremdēs un atkal visu savietos gan ar krievu armiju / fufaiku/ ,gan ar Putina ārpolitiku.
    Atliek pasludināt Slapiņu,G.Zvaigzni,Gamanoviču utt.,kas bija uz barikādēm un janvāra apšaudēs par LPSR nodevējiem un “valsts”ienaidniekiem.
    Kur palikuši latvieši,Kalpaka,Supes utt.cienīgi ,Latvijas patrioti??

  24. zonnenbergs saka:

    CIK REIZES VAR ATKARTOT-VISPASAULES KARTIBA=KARLA MARKSA UN F.ENGELSA
    [MANIFESTS]=FASISMS=KOMUNISMS=VISAI PASAULEI.
    Atrodas ,kas nesaprot.TA IR.

  25. zonnenbergs saka:

    Eduardam-Mantu var dabut,tikai nezinu ka(FINKS VARBUT ARI ZINAJA)
    Bet ka Tu atgusi samaitatos pratus un sagrauto veselibu
    (modificeta partika,zales,potes u.t.t.)

  26. 13 saka:

    Plintniecei Pamelai vajaga jau maršēt,gan jau būs sekotāji.

  27. pamela> 13-jam saka:

    Labāk maršēt,nekā krievam – laizīt !

  28. white joker saka:

    …pamela, šitam tev visam piekritu, bet tas 13 tiešām ir tas pats kremļa 6

  29. 13 saka:

    Gudrie vīri raksta-mēs nevaram vairs at-baltot vairāk kā 1000 gadus
    slavonizētos turienes baltus.Vai to vajadzētu,kur tad izlasītu viņu
    gudros rakstus un arī godīgos.Latviešus un krievus at-baltot jums
    neizdosies nekad-nav dzīslu kabelī.
    Par V.Istarhovu slavonizētie balti izsakās noraidoši,bet tulkojumā
    svarīgās lietas izlaistas,nieki iztulkoti.
    Vietvalži meklējot dialektu grāmatas,runāt jau var bet dzīslas kabelī
    nav un nebūs.

  30. white joker saka:

    .. a moš tev 6, tfu 13 vajag iedot španugu tavā kabelī,lai tev ir vismaz trīs reiz 12, ja ne divreiz 26 un tu par cilvēku tā tiec,hi,hi

  31. AMARILLA saka:

    Es arii piekriitu pamelai un parakstos par sho – Šodien kosmopolītiem un Latvijas iztirgotājiem traģiska diena — SLUCIS no ASV ielicis NRA maksas sludinājumu LATVIEŠIEM no 1.03 NERUNĀT ar krieviem krieviski !!!Parakstos zem KATRA viņa vārda !!!

  32. A.Balts saka:

    Nepilsoņu (civilokupantu) nelikumīgā atrašanās LV teritorijā un pastāvīgā dažādo NETIKUMĪGO prasību izvirzīšana caur kremļa inspirēto un tikpat nelikumīgo SC un savu kabatas partiju PLL ir nopietns iemesls un pamudinājums sākt vākt parakstus visas tautas kategoriskai prasībai prezidentam un valdībai uzsākt juridisku dokumentu sagatavošanu un iesniegšanu starptautiskajas institūcijās, lai uzsāktu un nobeigtu DEKOLONIZĀCIJU un DEOKUPĀCIJU! Lai kā un kam no valdošajiem ielikteņiem tas nepatiktu, visas tautas vairākuma prasību viņi nevarēs ignorēt!

  33. Sergejs saka:

    Es jums iekopeeju svariigu pazinojumu:

    Ejiet labāk visi parakstīties par tikai latv. valodā mācīšanu valsts skolās, laiks tikai līdz 31.janvārim un tikai ap 2000 parakstu pietrūkst!

  34. AG saka:

    Tikai idioti parakstīsies par to, lai okupanti bērni automātiski pilsonību saņemtu, latviešu skolu beidzot (pilsonības likuma 1-3.pants).

  35. Dzina saka:

    Cienījamie Latvijas pilsoņi, it sevišķi Codes pagasta iedzīvotāji.
    Vēlos Jums ko pavēstīt. Ja vēlaties būt cienīti, godāti vai citādi slavēti, Cieniet mirušos it sevišķi kareivjus(ES viņus saucu par “PATRIOTIEM”), kas savu laiku un pūles veltījuši Latvijas valsts brīvībai. Es esmu lepns, jo esmu no tās Latvijas puses kur dzīvojis viens no izcilākajiem II pasaules kara militārās kaujas taktikas komandieriem.
    Latvijas jaunajai paudzei(protams arī vecajiem nemest plinti krūmos) novēlu, mācīties no senču kļūdām un turpināt zināšanu pilnveidošnu ….
    Visu to labāko, novēl Leģionāra P.G. mazdēls no Bauskas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *