A. Balts. Par patiesu un neatkarīgu Latviju

imagesCAWW1JNYVispirms gribu novēlēt veiksmīgu, radošu un veselības pilnu šo Jauno 2011.gadu visiem LRTT darbiniekiem un latvisku Tēvzemi atbalstošajiem lasītājiem!  Un, protams,  arī pārējiem mūsu domubiedriem un tautiešiem Latvijā un pasaulē!
============================================
Tā nu sanāca, ka šā jaunā gada pirmajās dienās man gadījās dzirdēt fragmentus no lieliskā Pink Floyd koncerta Austrālijā, un tas manī radīja pārdomas par viņu likteni tur, Rietumos, un mūsējo – šeit , psrs okupētajā Latvijā un šodienas to pašu neliešu un viņu mantinieku  iznīcinātajā mūsu “brīvajā” valstī. Jo TUR, bija iespējams šiem talantīgajiem zaļajiem čalīšiem sanākt  brīvi kopā, ekperimentēt ar pilnīgi jauniem paņēmieniem mūzikā, sacerēt savus, to laiku sabiedrībai pat dumpīgus un izaicinošus tekstus. Un tas viss tika viņiem nevis apspiests, ierobežots un smagi sodīts, bet gan visādos veidos atbalstīts un katrā ziņā netraucēts. Tikai pateicoties šadai sabiedrībai un tās brīvībai kapitālisma džungļos tapa vesela plejāde absolūti orģinālas mūzikas un geniāli talantīgas mūziķu grupas, kuras radīja apvērsumu muzikas un kultūras pasaulē un ir visā pasaulē atzīti šodienas klasiķi un mūzikas celmlauži. Šie mūziķi ir neapstrīdami ceļa un virziena rādītāji visām nākošajām mūzikas darboņu paaudzēm. Viņus var tikai apskaust ar baltu skaudību par šo veiksmi piedzimt TUR, brīvajā pasaulē, un kļūt laimīgiem savās radošajās izpausmēs un ar mīļoto darbu-hobiju ne tikai sev nopelnīt iztiku, slavu un cilvēces atzinību, bet  arī ar savu talantu darīt laimīgus mūs, klausītājus visās pasaules malās. Viņi ir apskaužami arī tāpēc, ka pat iedomāties nespēja, ka tikai par viņu avangardiskās mūzikas klausīšanos cilvēkus šajā, krievu komunistu radītajā milzu zonā, varēja arestēt, izkratīt dzīvokli, iznīcināt karjeru. Un, ja vēl kāds iedrošinājās protestēt pret šo bezjēdzību un vardarbību, tad tika daudz smagāk sodīts, tiekot nometnēs, cietumos, pazemots, praktiski iznīcināts, jo visi iespējamie nākotnes karjeras plāni ar tikai šīs “buržuju” mūzikas klausīšanos vien tika reducēti uz nulli.
Trešā Atmoda, kuru sagrāva komunistiskie izdzimteņi.

Foto: Šo tautas cerību sagrāva komunisti- sākot no Godmaņa, Petera, Zālītes un beidzot ar Ēlerti, Kalvīti un citiem pabrikveidīgajiem… .

Un es domāju, cik bezgala daudz šādu Pink Floyd tipa talantu tika degradēti un iznīcināti mūsu zemē, okupētajā  padlatvijas zonā, un cik bezgala daudz arī lielajā zonā – psrs? Cik talantu, cik ģēniju ir zuduši cilvēcei šādas krievu ļaunuma impērijas zonas un viņas cietumsargu, vergturu-sadistu čekistu dēļ? Esmu pārliecināts, ka ne mazāk kā tie, kas radās un uzplauka Rietumu sabiedrībā visos kontinentos, kur nebija varu uzurpējuši šie sarkanie nezvēri, kuru cilvēknīdēju sistēma pieļāva tikai viņus akli slavējošus ļautiņus izvirzīt par vadošajiem kultūras darboņiem, un arī tikai stingrā čekas kontrolē un cenzūras dzelzs važās tie varēja ko izdvest, mākslai blakus stāvošu.
Protams, uz tik milzīgas psrs iedzīvotāju masas fona un vēlāko gadu čekas atkušņu laikā izdevās vienam otram mākslinieku  tīrradnim izspraukties, pateicoties nejaušībai, blatam vai psrs vareno īpašai kaprīzei, vai labvēlības uzplūdam. Bet tie bija izņēmumi, jo, kā likums, patiesi talantīgi cilvēki nespēja tā locīties, klanīties un būt liekuļiem, kā to viegli darīja līdēji, dažādu šlaku bezprincipu pusmākslinieki- amatnieki un savas tautas un principu nodevēji. Tā bija visā lielajā zonā, tā bija okupētajā Latvijā, kur  īpaši daudz te tika savesti latviešu cilmes pārkrievotie deģenerāti-komunisti.
Un tieši šīs neapdāvinātās, bet pareizi runājošās, pareizi dziedošās un pareizi rakstošās amēbas tika ieceltas dažādos vadošos valsts un partijas amatos un šie mankurti tad nu vadīja mākslas un kultūras dzīvi un dalīja sev un sev līdzīgiem amatus, balvas, prēmijas un fondus. Viss it kā bija, tikai nebija tāds sīkums kā radoša gara brīvība un nebija, nevarēja būt brīvu ģēniju darba klātbūtnes. Jo tiem būtu sveša nepieciešamā pazemošanās, melošana un kompartijas  draņķību apdziedāšana, apjūsmošana. Tāpēc pareizi runājošās viduvējības radīja viduvējus pareizus darbus, un nekas izcils psrs zonas laikā netapa  pasaulē zināms. Jo talanti, bet  tomēr nepareizie, tika noklusēti, neatskaņoti, nepublicēti.
Ja tā būtu tikai pagātne, tad varētu to vairs nepieminēt, kā tikai īpašas vajadzības gadījumos no arhīviem izvilktu. Bet es saskatu arī šodienas Latvijā tos pašus liekuļus, līdējus un amēbas. Atkal visur amatos ir sabāzti pareizi pļekstošie, skaudro, acīmredzamo patiesību noklusējošie un gļēvie mankurti, kas salīduši partiju spicēs un varas krēslos.
Tauta pacietīga līdz nemaņai, tauta klusē, burkšķot aiz stūriem, pačivinot virtuvēs, pabļaustoties jubileju reizēs, savelkot jau tā savilkto jostu, un pazemīgi pieņem jaunus nodokļus, mierīgi piecieš okupantus it visur savās mājās, savās darba vietās un savos amatos. Pieradināti pie svešajiem, kā šunelis pie svešas govs ķēdes, pat nedomā protestēt. Iztapīgi ļerina svešajā mēlē, kaut būdami nez cik lielā skaitā savējie pret vienu svešo, kaut vajadzēja otrādi, pat vienam esot svešo barā savā dzimtenē skaļi un uzstājīgi runāt mūsu skaistajā un labskanīgajā valsts valodā!

Lūk, kādas pārdomas man raisīja Rietumos tapušie talanti ar savu bagāto emociju pilno un spēcīgo mūziku. Mans gars tika modināts tikpat stipri arī dzirdot mūsu talantu N. Matvejeva “Putnu ceļu”, O. Rajeckas dziedāto barikādēs “Ai, māsa Lietuva”, I. Akurāteres “Lūgsnu” un pēdējā laika spēcīgāko dziesmu A.Bērziņa izpildījumā “Svētvakars” Arēnas Rīga atklāšanā. Šis mākslas spēks, mūzikas spēks ceļ mūs cīņai par citu, par latvisku un MŪSU LATVIJU! Un mums ir visur un visādi jāatbalsta  mūsu patriotus laukos un pilsētās, te un ārzemēs, kas, nežēlojot savu laiku, veselību un līdzekļus, cenšas mūsu, mūsu bērnu nākotnes un visas latviešu nācijas labā. Jo viņi to dara vispārības labā un dara to nesavtīgi un ir nepērkami! Un atbalsts viņiem ir atbalsts mums visiem, visai tautai, tāpēc neesiet vienaldzīgi.

=========================================================

Gribu novēlēt mums visiem šajā gadā vairāk pašcieņas, vairāk uzmanības un iejūtības pret savējiem-tuviem un tāliem- un domās un darbos vienoties kopīgam mērķim –mūsu patiesi brīvai un patiesi neatkarīgai mūžīgai Latvijai!

Ar cieņu,
A.Balts

08.01.2011

You may also like...

11 komentārs

  1. zonnenbergs saka:

    Vispasaules jauna kartiba-
    ANO-kontrole un statistika,par pamatu nemts k.marksa manifests.
    kartiba atkal bus tas pats PSRS,bez tiesibam
    2 pasaules kars tika radits speciali,lai bijusie PSRS iedzivotaji
    nebutu japiemero sai kartibai
    cipizacija visiem
    slimibas visiem,iznemot 1 miljonu
    dzimstibas nav tapec ka lieto modificeto partiku

  2. zonnenbergs saka:

    Esmu bijusais jurnieks un saku,ja uznak saubas par 50%,tad tas
    janem par visiem 100%.

  3. 13 saka:

    Pasaulē nekā briesmīgāka nav kā humānā nāve,pasaules lielākie bendes
    nobāl šo” varoņu” priekšā.Tikai banālas patiesības esot acīm redzamas
    un simtsgadu projekta”dzirnas griež”.Vara(četras)atbalsta šo nāves demaršu,sāk jau ”tēvi ar melnajām rokām”,kriminālistes”učilkas”,
    bāriņu mocītājas,bērnu”aizstāves”un jauniešiem jālec no tilta.’Ar vienu
    rievu”, žurnalistiem palīdzēt saprast cilvēkiem ko lai iesāk,ar vienīgo
    kas viņiem ir-dzīvību.Ārsts Ničke ir rakstījis par cilvēku cienīgu
    aiziešanu no šīs dzīves.

  4. 13 saka:

    13.janv.globālie norīkoti iziet”pasaules arēnā.Vai vispirms nevajadzēja
    sākt ar savu”sādžu”,tur esot briesmīgas zādzības,neatklātas slepkavības
    afēras,laupīšanas u.c.nejaucības.Tur”globālie”ievēkšējās-nobijās,čušs,
    pļukt un cauri.Tagad viņi parādīs kas viņi ir,parādīs ka vara kautko lemj
    un grozīs pasauli, un galā-kauns.
    Labs cilvēks ir vienmēr nedaudz pamuļķis.(Ē.M.Remarks.)

  5. annamarija saka:

    Man iegadījās ieslēgt reiz tv, kad rādīja “Zelta talantus”. Kāds puisis no provinces dziedāja itāļu dziesmiņu… Taču KĀ dziedāja! Man kļuva skumji. Šis talantīgais cilvēks tā arī paliks savā būvbrigādē, izklaidēdams kolēģus pusdienlaikā. Bet varētu NEST LATVIJAS VĀRDU PASAULĒ. Ja būtu apstākļi…
    Tāpat “augšām” paklausīgie plašsaziņas līdzekļi nepārtraukti kultivē pārliecību, ka Latvijā neesot ne gudru ekonomistu, ne citu nozaŗu pārstāvju, tālabad arī mums tik štruntīgi ejot, ka spicē esot tikuši “labākie no tiem sliktākajiem”…Neviens jau necenšas vairs “izlīst” – tos, kuŗu galvas pacēlās augstāk par “labākajiem”, iznīcināja. Arī fiziski.
    DIEVS, SVĒTĪ LATVIJU!

  6. fakts saka:

    Šobrīd laikraksta “Diena” priHvatizatore sorosiste Sarmīte Ēlerte izvēlējas vislabākās pozīcijas būt par Kultūras ministri, no kuriem apzagt mūsu latviešu valsti un tautu. Viņa ir mēslu elitas piramīdas augšgalā kopā ar dažiem tādiem pašiem visu nīdošiem radībām. Ļaunumu jāiznīcina. Lai Dievs soda tādus cilvēkus. Un cilvēku tiesa būs Latvijas tauta.

  7. orākuls saka:

    Te ir redzams spilgts piemērs, kā ļaunums savā ļaunumā sāk iznīcināt pats sevi – Šlesers pret Ēlerti. Bet varbūt tas ir teātris?

    http://www.ir.lv/politika/partijas/vienotiba/kandidati/sarmite-elerte/notikumi/266
    ——————————————-

    Ēlerte iestājas komunistiskajā partijā

    80.gadu beigās, kad jau aizsākās latviešu tautas atmoda, Ēlerte iestājās kompartijā. Tas bija laiks, kad citi stājās ārā no kompartijas, bet Ēlerte nezkapēc stājās iekšā…

    ——————————————–

    http://www.apollo.lv/portal/news/articles/199866

    Šlesers: kas tad ir Sarmīte Ēlerte? «Uzņēmēja ar kompartijas pieredzi»

  8. Eduards saka:

    Ir vispārzināma Patiesība-DIEVS PALĪDZ TIEM ,KURI PAŠI SEV PALĪDZ!Nelietojiet DIEVA VĀRDU VIETĀ}UN NVIETĀ !Katram ir jāsaprot-pie varas bijušie un esošie ir tik daudz ĻAUNA nodarījuši MUMS UN LATVIJAI,ka ne ar kādām runām par krīzēm ,vai kā citādi to nevar attaisnot!
    Pareizi TRIBUNĀLS saka-jāatmaksā paaudzēs!

  9. white joker saka:

    ..hi, bet eduard, maksāt jāliek vainīgajiem, nevis visiem un vēl nevainīgajiem, kamer tie maitas taukos peldēs

  10. genocīds pret latviešiem saka:

    Ceturtdiena, 5.augusts (2010), plkst.14:50 | Ziņu aģentūra LETA

    Šā gada 1.jūlijā Latvijā dzīvoja 2,238 miljoni iedzīvotāju, kas ir par 0,47% jeb 10 500 cilvēku mazāk nekā gada sākumā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2010.gada demogrāfiskās statistikas dati.

    Iedzīvotāju skaits dabiskās kustības dēļ (mirušo skaitam pārsniedzot jaundzimušo skaitu) samazinājās par 5600 un starptautiskās ilgtermiņa migrācijas rezultātā – par 4900.

    Statistiķi norāda, ka iedzīvotāju skaita samazinājuma temps pēdējos gados bija kļuvis lēnāks, taču 2009.gadā šis rādītājs pieauga un bija 0,57% salīdzinājumā ar 0,42% 2008.gadā.

    Šā gada 1.jūlijā Rīgā dzīvoja 702 700 iedzīvotāju, kas ir par 3700 cilvēku jeb par 0,5% mazāk nekā gada sākumā. Iedzīvotāju skaits dabiskās kustības dēļ (mirušo skaitam pārsniedzot jaundzimušo skaitu) samazinājās par 1400 un starptautiskās ilgtermiņa migrācijas rezultātā – par 2300.

    Kopš 2002.gada Latvijā bija vērojama laulību skaita pieauguma tendence, un 2007.gadā tika noslēgtas 15 486 laulības, kas bija lielākais skaits kopš 1993.gada.

    Pēdējos divos gados laulību skaits strauji saruka: 2009.gadā tika reģistrēts par 3000 laulību jeb par 23% mazāk nekā 2008.gadā, bet šā gada pirmajā pusgadā noslēgtas 2876 laulības, kas ir par 716 laulībām mazāk nekā 2009.gada pirmajos sešos mēnešos.

    Laulību skaits, salīdzinot ar 2009.gada pirmo pusgadu, samazinājies par 20%.

    Jau vairākus gadus Latvijā bija iezīmējusies neliela dzimstības pieauguma tendence. 2008.gadā valstī bija augstākā dzimstība kopš 1994.gada un piedzima 23 948 bērni. Taču 2009.gadā pasaulē nāca par 2300 bērnu mazāk nekā 2008.gadā, un arī šā gada pirmajos sešos mēnešos dzimušo skaits ir par 1500 bērniem jeb par 13,4% mazāks nekā 2009.gada pirmajā pusgadā. Šogad pirmajos sešos mēnešos pasaulē nākusi 9630 jaundzimušie.

    Savukārt mirstības rādītāji pēdējos gados ir mainījušies salīdzinoši maz. 2009.gadā nomira 29 900 cilvēku, kas bija par 1100 mirušajiem mazāk nekā 2008.gadā. Arī šī gada sešos mēnešos mirušo skaits turpināja samazināties un sasniedza 15 300. 2009.gada pirmajā pusē nomira 15 400 cilvēki.

  11. AMARILLA saka:

    Tas mans sveiciens nacionaliem pilsoniem Jaunajaa Gadaa!
    Ir labs sakamvards-pluski rej[no kremla SC,PLL], bet latvieshu karavana iet talak! Nozelojami kvanksci, istas perkamas dveseles, par judasa grasiem aprej te vienigos[gandriz], kas veel kautko censas Latvijas laba darit un modinaat latvieshu apzinu un drosmi! Neesmu LRTT biedrs ,bet redzot ar kadu pashcienu un konsekvenci Tribunals turpina nesavtigi darboties musu visu labaa, turpmak vienmer to atbalstiishu.. Tauta-atver acis, shajos komentaros nav nejausi uzradies paaris demagogu, viena balsi un vienu tekstu keercoshie, bet gan redzama mertieciga un saskanota riciba. Un zultainos tekstus neraksta “citaadi domaajosha” latvju tauta, kaa to grib iztaisit shie iztapigie lielkangaru seshinieki. Tiesi sobrid visos limenos tiek turpinaata intensiiva pretlatviska darbiba, lai nostiprinaatu sagrautaas latviskuma paliekas visaas jomaas. Ja tauta, ja mees neapjegsim, ka visu sho svesho un kangaru dzivnieku fermu ar trekno ruksi SC un citiem lopiem no PLL priekgalaa varam mierigi aizdzit no musu uztureetaas valsts treknaas siles,alegoriski izsakoties! Mees to varam, varam visu kopiigi riikojoties!

    Cik daudz nav dzirdetu urlu tekstu- te piedzimu,te visu muzu dzivoju, te mani berni uzauga, labak par latv. makam latv.runat utt..Bet ir viens jautajums, kas visu noliek savaa vieta-KAA VINIEM IZDEVAAS SIMTIEM TUKSOSHIEM PIEDZIMT MANAA, viniem sveshaa ZEMEE? Vai ne tapec , ka vinu tautiesi, vinu vecaki ieradas seit ar tankiem, slepkavojot, spidzinot un laupot un zogot, izsutot un nogalinot muusu bernus, sievietes, sirmjgalvjus un invalidus???! Bet nu vini ienem vinu -upuru majas, dzivoklus un mantas un šie okupantu tukstoshi vel tagad tos lieto ka savus.Un sie PSRS noziedzinieki, talak tekstaa OKUPANTI, nekauniigi musu pilsetu teritorijaas sev uzceela daudzdzivoklu namus, uzcela nevajadzigas mums rupnicas, kuru produkcija tika aizvesta, mums atstajot tikai atkritumus. Par tiem okupanti un vinu nekauniigie peecteci nu prasa sev atzinibu, nevis atvainojas par neluugtu saimniekoshanu muusu valstii! Un tagad vini – okupanti, okupantu pecteci censhas izlikties ka vinu pagatne uz tiem neattiecas, ka to nevajag piemineet, ka veesturi akli jaaaizmirst! UN vini idiotiski GRIB LAI ARII MEES TAA DOMAAJAM?! Bezprincipialajiem ,vienaldziga jiem, nedomajosajiem un kangaru jaukteniem varb. to varetu iestastit, bet ne jau visiem mums. Visa pasaule viņus nicina un neciesh, par sho vinu nespeju atvainoties, atdzit savu tautieshu vainu pagatnee un pilnigo sirdapzinas trukumu, par sho zemisko speju dzivot ka utim sveshos kazokos un pie tam paaudzem ilgi.Un uz shii urlu fona, tie paris patiesi zolidie, lojalie vinu tautiesi kopejo masu bildi nemaina! Un butibu nosaukumu maiņa nemaina un okupanti paliek okupanti, pat ja vini sevi sauks par zelta latvieshiem vai pat par LV paraugpilsoniem un patriotiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *