Turpinājums-J. Rožkalns, O. Ozols, A. Dragūna. G. Dišlers, A. Lapšāns, E. Veidemane, B. Šāberte, G. Beļskis. V. Birze…

MIGLA SARKANĀ- NOLĀDĒTĀ,REINIKS,ĀBOLTIŅAL.Grantiņš,J.Rožkalns.E.Martuža Jānis Rožkalns Eva, mēģināšu Tev palīdzēt tikt skaidrībā. Starp citu, esmu tos notikumus par izbraukšanu, jau vairākkārt skaidrojis intervijās LA, NRA u.c. medijiem.
(Vispirms, patiešām, tam L.Grantiņa portālam nevajadzētu ticēt nevienam teikumam, jo autoram jau sen ir nopietnas psihiskas problēmas. Atceros vēl Minsteres laiku, kad dzīvojām blakus namos, pāris reizes biju pie Linarda ciemos, viņam tad bija mazi bērni, kurus tikko tie sāka nedaudz trokšņot, viņš kliedzot padzina zem viesistabas lielā galda un lika tur klusu sēdēt. Mēs bijām šokēti… Viņa sieva iztrurēja pāris gadus, tad aizbēga kopā ar bērniem.
Lai atceramies, ka nesen pat LR DP netika ar šo cilvēku galā un pēc aresta, drīz bija spiesta viņu atbrīvot…)
—-
Par izbraukšanu.
Vispirms, tā kopija ir datēta ar nepareizu gadu, tas iesniegums tika rakstīts nevis 1982.g, bet 1983. gadā, kas redzams arī dzimšanas gados – mūsu dvīņi bija nedēļu atpakaļ dzimuši (1983.g 13.janvārī), viņiem vēl pat nebija vārdiņi, tādēļ tās vietas ir tukšas (Markus un Rita).
Tas bija ļoti dramatisks laiks: 1983.g 6.janvārī bija notikušas kratīšanas Rīgā u.c. pilsētās, kādos 50 dzīvokļos, arī visai manai ģimenei, G.Astram, Lidijai Lasmanei, Edm.Cirvelim(Guntas tēvs) utt.
Daļa LNK jau bija arestēti, mums pārējiem bija 24h sekošana, pratināšanas.
Maskavā valdīja staļinists, Andropovs…
Mani VDK bija spiesta atstāt brīvībā tikai dēļ tā, ka Gunta ar tikko dzimušajiem dvīņiem bija dzemdību namā – tādos apstākļos, mans arests būtu izsaucis lielus protestus Rietumu pasaulē.

Protams, mēs tajās dienās aktīvi spriedām, ko darīt tālāk? Situācija bija dramatiska. Jebkuru dienu varēja sekot Edm.Cirveļa, G.Astras, mans un citu aresti.
Sapratām arī to, ka LNK konspiratīvo darbu turpināt līdzšinējā veidā vairs nevarēs, jo daļa no mūsu grupas esam atklāti.
Tādēļ kopējais lēmums bija – izmantot iespēju cerībai, ka mums izdotos emigrēt, lai turpinātu cīņu par Latvijas brīvību Rietumos. Mēs labi zinājām, ka Pāvilam un Paulim Kļaviņam, ļoti trūkst darba biedru. Bez tam, mēs būtu tur ieradušies arī ar plašu informāciju par visiem apstākļiem okupētajā Latvijā un pretošanās vajadzībām, kā to labāk atbalstīt.
Tā arī notika, tikai jau citos apstākļos, kad bijām organizējuši 1987.g 14.jūniju un 23.augustu. Tad VDK izmantoja šo iesniegumu, lai no mums un vēl citiem atbrīvotos, atņemot mums LPSR pavalstniecību un ar ēbreju vīzām izsūtot uz Vīni (tad Maskava Reiganam bija apsolījusi izlaist zināmu skaitu ebreju, tādēļ visi, kas tajā laikā izbrauca tika pārkrustīti par “ēbrejiem”).

h-86-jr_ubriedis-web-2Jānis Rožkalns Šis foto veltījums tiem, kas dikti gribēja uzzināt, kur tieši es biju tajos vēsturiskajos, 14.jūnija mirkļos, U.Brieža foto.
Evai Biteniecei tur manas sievas tautas tērps. Saģērbām Evu Valdemāra ielā, Rolanda dzīvoklī. Tad manā Žigulī braucām pa Gorkija ielu (Es, Gunta, Rolands, Eva) uz aplenkto Brīvības pieminekli.
Jau pie Kirova ielas aptur milicija, atveru logu, prasa – kuda poedite?, Saku: uz Brīvības piemnekli. (priekšā sēž Eva, tautas tērpā, ar rožu klēpi rokās, un tas milicīts saprata, ka braucam sveikt tos riteņbraucēju uzvarētājus…
Uz visiem tālākajiem krustojumiem atkārtojas tas pats… Protams, visi no pārdzīvojuma bijām nosvīduši, jo tas bija gājiens pa naža asmeni… taču tajā brīdī, mums vienkārši, cita ceļa nebija…
Bet, galvenais, tā veiksmīgi tikām līdz Bastejkalnam, kur mūs jau gaidīja pārējie cīņu biedri.

Jānis Rožkalns Man te raksta epastā cilvēki, kas neizpratnē par tiem dīvainajiem “Evas Martužas” komentāriem, ka iespējams, vai ” kāds nav viltojis viņas FB kontu”?
Patiešām, šodien mēdz notikt brīnum lietas. Tā kā jāsakaida lielāka skaidrība, kas te vispār notiek?…
(Kam ir Evas tel.nr., varbūt pazvaniet viņai, apjautāties.)

Liecības.LRTT.H-86.LatvijaSaeimaGrantiņšBitenieksBarissUrbanovičsKozlovskis.Par Jāni Rožkalnu pietiekoši izsmeļošu informāciju var saņemt kopš pastāv šī interneta VIETNE. LRTT vietnē aprakstītais, protams, ka ir tikai niecīga daļa par šī “cīnītāja” gaitām. Lauvas tiesa nāks ārā tad, kad Latvijā tiks atjaunots Tiesiskums-atvērta visa slēptā informācija par Atmodas laikiem, kuru šodien kontrolē bijušie un pašreiz vēl esošie latviešu tautas bendes- ar žīdiem A. Borovkovu un I. Godmani priekšgalā. Viss čekas asiņainais aparāts taču vienā mirklī pārvērtās no VDK par(lat. http://tautastribunals.eu/?p=33495 angl.  http://tautastribunals.eu/?p=33478 ) DP !

Bet tagad es komentēšu tikai šo Rožkalna rakstīto E. Martužas FB. Tas jāsāk ar Kristus sacīto: Tu, Rožkaln, esi no sava tēva- velna, un tev gribas pildīt sava tēva kārības. Viņš no paša sākuma ir bijis slepkava un nestāv patiesībā, jo patiesības nav viņā. Melus runādams, viņš runā pēc savas dabas, jo viņš ir melis un melu tēvs !

Kad lasīju šo “dižā disidenta” rakstīto, bija jānoskurinās un jāpārlasa vairākas reizes… . Vēlāk, kad es iesaistījos diskusijā, šis komentārs pazuda ! Kāpēc tas bija jādzēš, ja pateikta patiesība ? Viņš rīkojas pēc vecās un visiem pazīstamās metodes: “Melo, ja nenoticēs visam, tad neuzticības sēkla būs iesēta !” Jautājums, vai šī sēkla uzdīgs ? Ja klusēsim, tad noteikti tā uzdīgs un nākošie upuri jau gaidīs savu kārtu, jo, lai slēptu noziegumu, ir jāmelo mūžīgi.

Es pacentīšos šo melu sēklu iznīcināt.

Rožkalns saka, ka viņš pie manis esot pāris reizes bijis. Ja sacīšu, ka tie ir pilnīgi meli, man neviens nenoticēs, jo es to nevaru pierādīt. Bet to var pierādīt mazliet savādākā veidā. Raksta sākumā ir ievietos foto Nr.1.

J.Rožkalns.Rolands Silaraups. Linards Grantiņš. Gunārs FreinanisEs saku: nē, Rožkalns pie manis nav bijis.

Es gan pie viņa esmu bijis divas reizes, tā teikt, uz “tēju” izsaukts, kad viņš ar J. Kažu man piedraudēja: Ja nedarīsi kā mēs tev liekam, tiksi izolēts- pilnīgi izstumts no politiskās aprites… . bet atgriezīsimies pie Rožkalna apmeklējuma pie manis, kuru es nu nekādi nevaru atcerēties… .

>Viņš saka: Atceros vēl Minsteres laiku, kad dzīvojām blakus namos, pāris reizes biju pie Linarda ciemos, viņam tad bija mazi bērni, kurus tikko tie sāka nedaudz trokšņot, viņš kliedzot padzina zem viesistabas lielā galda un lika tur klusu sēdēt. Mēs bijām šokēti…”

Uz foto Nr. 1. ir redzami mani bērni(divas meitas man ir Latvijā). Tas, kurš ir man klēpī, ir mans, bet lielais ir mans audžu dēls Viktors, kurš vēl Latvijā būdams izcīnīja Latvijas boksa čempiona(Viktors Kormans) titulu savā svara kategorijā. Otrs praktiski ir uzaudzis uz manām rokām. Neviens Minsterē mani toreiz neredzēja bez Klāva. Ja būtu tāds “zvērs”, tad šaubos, vai viņš man vienmēr sekotu… .

Un Rožkalns apgalvo, ka es abus šos “bērniņus”, ieskaitot Latvijas čempionu boksā, esmu padzinis pagaldē…. !!!

Kas attiecas uz “pāris reizēm” pie manis…?

Divas reizes pie manis gan ciemojās viņa sievas tēvs Edmunds Fjodorovičs Cirvelis un abas reizes tas beidzās ar brutālu rokas palaišanu pret paša sieviņu. Sieviņa, kā man likās, bija labsirdīga un klusa. Abas reizes es šim īstenajam kristietim- baptistam piedāvāju, kā jau tas pienākas pie kārtīga mājsaimnieka, kādu “čarku” no stiprākiem dzērieniem, kaut arī pats alkoholu nelietoju. Kad viņa sieviņa viņam aizrādīja, ka nu jau pietiek…., tad abas reizes viņš viņai ar plaukstu iesita pa pakausi… .

>Un tikai skaties, kas te mūsu “brīvības cīnītājam” izlīda no zemapziņas: “Lai atceramies, ka nesen pat LR DP netika ar šo cilvēku galā un pēc aresta, drīz bija spiesta viņu atbrīvot…)”

Tas, protams, bija liels trieciens “patiesības” paudējam Rožkalnam, ka es tiku laukā no slepkavu nagiem…. . Dižajam “kristietim” Rožkalnam atgādināšu: “To, ko Dievs ir nolēmis pasargāt, Sātanam nebūs lemts nogalēt…!”

>Un, kas tad tas: “kad bijām organizējuši 1987.g 14.jūniju un 23.augustu…”

Skaties, lasi un brīnies, ko tik Rožkalns visu nav organizējis … ? To viņa “organizēšanu” var plašāk apskatīt, ja ierakstām viņa vārdu šīs i- vietnes meklētājā.

Jau iepriekšējā rakstā pieminēju, ka viņa vārds nav sastopams ne zem viena dokumenta, tātad, arī nevarēja tikt tiesāts par politiku, bet gan par pavisam ko citu, par ko PSRS “galvu neglaudīja”, par spekulāciju ar Bībelēm. No ārzemēm tās saņēma par velti, bet Latvijā tās pārdeva… .

>“Šis foto veltījums tiem, kas dikti gribēja uzzināt, kur tieši es biju tajos vēsturiskajos, 14.jūnija mirkļos”, saka Rožkalns.

Tikai ir milzu atšķirība, vai tāds Rožkalns piedalījās šajā GĀJIENĀ, vai bija vienkāršs skatītājs, kurš pielīdis pietiekoši tuvu demonstrācijas dalībniekiem, nu tieši tāpat, kā tā tantiņa uz foto Nr.2, kura stāv tieši Rožkalnu Jankam priekšā… .

Arī uz foto Nr.3 ir redzams Rožkalns, kas vēsturiskā aspektā rāda, ka viņš ir bijis Atmodas kodolā, bet īstenībā veica okšķera darbu… .

Lūk, tāpēc jau arī 4. maija kliķei visi Atmodas dalībnieki- liecinieki ir kaitīgi. Ja mani būtu izdevies likvidēt, tad tāds Rožkalns varētu “uzmesties” par Atmodas veicēju… .

Tagad tas vairs neizdosies, jo, pēc Tiesiskuma atjaunošanas Latvijā, būs jāatbild tiesas priekšā.

Apsūdzība: ”Genocīda veikšana pret latviešu tautu.”

Un tas, Jāni Rožkaln & Co, ir augstākais soda mērs(ASM).

Turpinājums sekos… .

09.01.17         L. Grantiņš

You may also like...

7 komentāru

  1. raksts saka:

    Atbilde Valdim Kalnozolam – uz valsti es nevemju, bet tev ar prieku iespļautu sejā
    Draugs Kibers
    09.01.2017.

    http://pietiek.com/raksti/atbilde_valdim_kalnozolam_-_uz_valsti_es_nevemju,_bet_tev_ar_prieku_iesplautu_seja

    Izlasot Saeimas deputāta Valda Kalnozola rakstu, nolēmu dažās rindkopās sniegt atbildi.

    Kalnozols ir bagāts cilvēks. Bagāts neēdušos nesaprot. Kalnozolam nebija 12 dienas pēc kārtas jādzīvo no plika ūdens, ieskaitot šos Ziemassvētkus un Jauno gadu. Man bija.

    Kalnozolam nav jāstrādā 6 dienas nedēļā 12 stundas par 350 EUR uz rokas, jābrauc turp un atpakaļ uz darbu 40 kilometru, un tas viss, lai beigu beigās no nopelnītā faktiski visu atņemtu tiesu izpildītāji ar banku palīdzību. Man ir. Turklāt nav tā, ka mans darbs ir nekvalificēts. Tas ir darbs IT nozarē.

    Es esmu viens no tiem, kas, pēc Kalnozola domām, vemj uz valsti. Tikai Kalnozols savā deputāta augstprātībā neapzinās, ka valsts un valsts varu sagrābušie plutokrāti* nav viens un tas pats.

    Tādi kā Kalnozols bezkaunīgi un ņirdzīgi turpina mums stāstīt puspatiesību. Kādēļ tā jāmelo? Vai tiešām jūt, ka ilgi vairs tā neturpināsies? Vai arī, lai vienkārši kārtējo reizi paņirgātos par pārējo tautu?

    Latvijā ir uzņēmējdarbību veicinošākā nodokļu politika. Vai tiešām? Kādēļ tik ļoti daudzi izvēlas uzņēmējdarbību reģistrēt kaimiņvalstīs? Ā, es sapratu! Latvijai ir uzņēmējdarbību kaimiņvalstīs visveicinošākā nodokļu politika!

    Latvijā ir ekoloģiski tīrākā tautsaimniecība. Latvija ir zaļākā un ekoloģiski tīrākā valsts. Jā. Jo pie mums neko neražo, smagās rūpniecības vispār nav. Lauksaimniecība nīkuļo, zvejniecība iznīcināta. Olas iepērkam no igauņiem, cukuru – dāņiem, utt. Loģiski, ka ekoloģijai nekādi kaitēt nespējam, jo Latvija pārvērsta savdabīgā dabas liegumā.

    Latvija ir Austrumeiropas biznesa meka. Tukšas pļāpas. Kad bija lielie uzņēmumi, kurus varēja privatizēt un notirgot, tad jā. Faktiski grandioza apjoma zādzības tika maskētas ar vārdiem “privatizācija” un “investīcijas”. Vēl jau ir daži lielie uzņēmumi, kurus tādi andelmaņi kā Kalnozols varēs veiksmīgi notirgot pa labi un kreisi. Paši kļūs par vēl lielākiem miljonāriem, bet pēc viņiem kaut vai plūdi.

    Es esmu latvietis. Latvija ir mana valsts. Mans vecvectēvs cīnījās Brīvības cīņās, vectēvs bija leģionārs. Pats es esmu nacionālradikālis. Man cīnoties par savu tautu un valsti, esošā vara pret mani ir vērsusi divas krimināllietas pēc sevišķi smagiem pantiem.

    Es neesmu Kremļa trollis, kā valdošā vara mēdz saukāt visus tās kritizētājus. 2015. gada vasarā pēc savas iniciatīvas devos uz Ukrainu, lai kopā ar ukraiņiem iznīcinātu Kremļa imperiālistus un zaļos cilvēciņus. Tagad valdošā vara ir izdomājusi, ka manas darbības ir krimināli sodāmas. Jo pie varas esošie zagļi baidās, ka no kaujās ietrenētas nacionālradikāļu rokas viņus var sagaidīt tāds pats liktenis kā Ukrainas separātistus.

    Agri vai vēlu, bet pienāks laiks, kad tādi kā Kalnozols sēdēs tumšos pagrabos un centīsies izlūgties žēlastību no tādiem revolucionāriem kā es. Bet es atcerēšos visu, ko valdošā sistēma ir nodarījusi man, manai latviešu tautai un manai valstij Latvijai. Atcerēšos zaudētos īpašumus, atcerēšos visas vajāšanas, atcerēšos nabadzībā un pusbadā pavadītos gadus.

    Viss, kas mūs nenogalina, padara mūs stiprākus.

    LATVIJA PĀRI VISAM!

    * Plutokrātija – sengrieķu ploutos nozīmē”bagātība”, un kratos nozīmē “vara, pārvalde”

  2. ķiploks saka:

    Tiem, kuri orientējas Atmodas laiku notikumos par Rožkalnu viss tāpat ir skaidrs… Pievāc citu nopelnus, tas arī viss! Pie tam nav vienīgais tāds.

    Toties pārsteidz starp labi zināmiem VDK un DP kadriem kā Veidemane, Birze, Ozols, redzēt arī citus uzvārdus. Varētu teikt, ka labs veids kā izgaismoties!

  3. jaunumi saka:

    Lai cīnītos ar korupciju, bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs Juris Jurašs iestājies bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītajā Jaunajā konservatīvajā partijā.

    Kā trešdien preses konferencē pastāstīja pats Jurašs, viņš no Jaunās konservatīvās partijas saraksta kandidēs pašvaldības velēšanās, lai iegūtu vietu Rīgas domē.

    Jaunās konservatīvās partijas vadītājs un bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns sacīja, ka kopš partijas dibināšanas pirms diviem gadiem tā ir nostiprinājusies. Partija nav centusies iesaistīt sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, kā to darījuši citi politiskie spēki, jo “tie izrādās blēži”.

    —————————-

    Zināmā mērā partiju godīguma kritērijs ir tikai viens: vai tās vārdos un darbos cīnās par tiesiskumu vai necīnās (ir kopā ar Aivaru Borovkovu un viņa “juristu” bandu vai Linardu Grantiņu un citiem Latvijas patriotiem). Vai Jānis Bordāns un Juris Jurašs ir par Linardu Grantiņu, t.i. tiesiskumu vai pret var noskaidrot viņiem piedāvājot partijas piedāvāto deputātu kandidātu sarakstā kā otro aiz partijas vadītāja Bordāna ierakstot Linardu Grantiņu un citus Linarda Grantiņa ieteiktos Latvijas patriotus. Tas viss ir tik vienkārši pārbaudāms, piedāvājot vēlēšanās sadarbību ar Helsinki 86.

  4. mis Mārpla saka:

    to jaunumi
    Nemaz neceriet tikt sarakstā. Zēniem pašiem vajadzīgas darba vietas domē. Viņiem paņirgt par vecākiem ļaudīm, ir pat filma uztaisīta Džimlairūdi rallalā, par vecīšiem, kas taisās glābt dzimteni…
    Labi jau, ka Grantiņam ir vietne,kur ari citi var izteikties.

  5. Valdis Freimantāls saka:

    Es piebildīšu, ka atklāt so blēžu kārtis visvieglāk ir pajautājot – vai ir jāatjauno visas 1940.gada iznīcinātas latviešu biedrības?

    Nirnberga 2, – lūk pasaules gaišā nākotne!

    Dievs Svēti Latviju!

  6. mis Mārpla saka:

    Viņiem varbūt ir izdevīgi, ja disidenti pulcējas mazākā portālā, nevis blamē viņus lielajos.
    Tie, kas strādā medijos, ir pietiekoši labi apmaksāti, tāpēc piemēram Ltv lielākās (politiskās) zvaigznes ir Veidemane, Godmanis u.c. atmodas sejas.
    Tiem, kam ir labi, neinteresē bezpajumtnieki, pašnāvnieki un citi upuri.
    Vienīgi klanu savstarpējās cīņās mediji var atklāt kādas negācijas, piemēram, nra var uzrakstīt, cik tālu valsti novedis Dombrovskis…

  7. Valdis Freimantāls saka:

    Mis Mārplai labas novērtēšanas un novērošanas spējas – par to paldies!

    Viltīgie varas turētāji īstos disidentus un ne valdošo partiju sabiedriskos darbiniekus ignorē un pat nomelno (kā redzam ik uz soļa).

    Tagad Latvijā sāk organizēties kolektīva pretošanās kustība par nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu mājoklim kur dzīvo!

    Paredzu nopietnu opozīcijas saliedēšanos un nelietīgo valstsvīru atmaskošanu!

    Dīvaini ka Linarda Grantiņa “STIPRI KRITIZĒTIE” viltus atmodnieki klusē un neiesaistās iedzīvotāju aizstāvībā pret klaji noziedzīgo praksi – nesamaksājamu nodokļu uzlikšanu par dzīvesvietu (tēva mājām) latviešiem lai tie pamestu Latviju vai aizietu bojā!

    Atbalstīsim šo iniciatīvu un skaidrāk redzēsim kuri ir VILTVĀRŽI un kuri patiesi Helsinkieši – 86.

    Tautas tribunāla kritizētāji atjēdzieties un skatieties kas notiek mūsu dzimtenē Latvijā!

    Plēsīgi zvēri nav salīdzinami ar komunistu un čekistu pretlatvisko, prettautisko 4.maija “izsaimniekotāju” un purvā vedēju bandu.
    .
    .
    .
    Admins
    Tieši tā, viltus disidenti klusē !!!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *