Par Saeimas sātanistiem un Ģedertu Melngaili(papildināts)

www.tautastribunals.eu-1411SuharenkoOjārs-Kalniņš.VējonisGrantiņš-Bergmanis-Mežviets1 - Kopie

Lūk, latviet, šai krievžīdu Kremļa bandai kalpo, visi bez izņēmuma, Saeimas kangari, bet ne latviešu tautai !!!

http://tvplay.skaties.lv/parraides/neka-personiga/766804?autostart=true

Pārdomas par sātanismu un Ģederta Melngaiļa “lietu” !

Sātanisms ir viss tas, kas saistīts ar meliem.

Tātad, tas ir klāt it visur, kur tiek darīts viss tas, kas neatbilst DIEVA 10 pamat-LIKUMIEM, jeb BAUŠĻIEM.

Tiem nav nekāds sakars ar Mozu un vismazāk ar žīdiem. Tie ir ESĪBAS PAMATS un nav tiem ne sākuma un nebūs arī beigas. Ja “kāds” tos grib piesavināties un uzskatīt par saviem, tad TAS ir melis, kas savukārt nozīmē, ka ir sātaniskās pasaules “iemītnieks”.

Šodienas Latviju var uzskatīt par Sātana centrāli, jo valdošais- represīvais režīms balstās tikai un vienīgi uz meliem, bet kur meli, tur asinis, ciešanas, laupīšanas- totāls iznīcinošs genocīds pret latviešu tautu !

Kas to veic ?

Protams, ka nelatvieši !

Genocīdu pret latviešu tautu veic tie un to politiskais režīms, kas 1940. gadā mūs varmācīgi- ar prātam neaptveramu asiņainu brutalitāti, okupēja.

Tie ir krievžīdi, kuru ideoloģiskais pamats balstās uz “Ciānas gudro protokoliem !”

Tas ir vispretīgākais “dokuments” civilizācijas pastāvēšanas vēsturē.

Latvijā pilnīgi neviens latvietis nav pie politiskās varas un šīs varas reklamētājiem.

Latvieši kopš 1940. gada okupācijas tiek fiziski iznīcināti.

Tas ir dokumentāli apstiprināts. Par to runāja arī vēsturnieks Indulis Ronis.

Šodienas SAEIMĀ neatrodas neviens latvietis. Viņi visi ir bezdvēseļu dzīvnieki- sātanisti. Visa šī banda ir novedusi Latviju un latviešu tautu pilnīgā nabadzība un par to vēl saņem neiedomājami lielu algu, kuru katru gadu vel paaugstina, kā žīdiskās izcelsmes “latviete” Ināra Mūrniece saka- demokrātiska veidā: piesaucot deputātus pašus balsot par algas paaugstināšanu.

Kad es dzirdēju šo viņas priekšlikumu(par to jau esmu šajā vietnē rakstījis), man uzmetās zosāda, bet pēc tam sapratu: pie sātanistiem savādāk nemaz nevar būt, jo šiem Dievišķas Pasaules atkritumiem nav Dvēsele.

Ja šiem sātaniskajiem izdzimumiem būtu jel kāda nacionālā piederība, tad viņi gādātu par savu tautu.

Bet viņi, šie, ar nolādētības zīmogu apzīmogotie, aizgūtnēm plēš un iznīcina tautu, kuras labumus bauda !

ATMODU veica latvieši, bet skat‘, kā viņi, šie “CIĀNAS GUDRIE”(komunisti- LTF), cenšas to pierakstīt sev !

Šie sātaniskie radījumi Atmodas AVANGARDU ir tikpat kā fiziski iznīcinājuši. Ar ārprāta meliem sev pierakstījuši “varoņdarbus”, kurus nekad nav veikuši.

To visu Latvijas sātanistiem palīdz realizēt “trešais spēks”, kura vārds ir MOSSADs.

Es visu atceros, žīd Borovkov !

A. Borovkovs, I. Saulīte, L. GrantiņšNekas netiks atstāts neatriebts un “nesamaksāts” !

Kā jūs noslepkavojāt Slapiņu, Zvaigzni un Podnieku !

Kā jūs noslepkavojāt Berklavu, Lāmu, Līgotni un Kramiņu !

Kā jūs noslepkavojāt arī salauztos vecos politieslodzītos Gunāru Astru, Gunāru Freimani un Juri Ziemeli, vienkārši, lai viņi nepārdomātu.

Kā jūs esiet noslepkavojuši simtiem latviešu uzņēmējus !

Es visu atceros, Borovkov, pretīgais karikatūr- žīda purns(Nobela prēmijas laureāta Aleksandra Solžiņīcina leksikā runājot), kādā tu eiforijā biji, kad mani arestēji par H- 86 dibināšanu un pēc tam iemeti Šķirotavas nometnē pie krievu kriminālelementiem, lai mani nosit !

Es visu atrceros, žīd Borovkov & CO, kā mani pēc tavas un tev pietuvināto pavēles(laužot kaulus un atplēšot nieres, iemetāt mani RCC kamerā bez medicīniskās palīdzības), atkal gribējāt piebeigt 2015. g. !

Es redzēju, žīd Borovkov, tavu un Gobzema parakstu zem kāda dokumenta.

Tas viss, Borovkov & CO, tiks ATMAKSĀTS !!!

Kad es piesaucu komunista, KGBista, latviešu tautas slepkavas Borovkova vārdu, ir jāsaprot visi 4. maija kliķes parazīt elementi, sākot no Ināras Mūrnieces, Jāņa Iesalnieka un beidzot ar Ivara Godmaņa, Anatolija Gorbunova, Jāņa Urbanoviča un simtiem citu sātanistu.

Ģedrts Melngailis.LRTT.Mūrniece,Grantiņš-Vai tu, latviet, varētu iedomāties situāciju, ja Latvija būtu latviešu rokās, tad tāds cilvēks kā Ģederts Melngailis šodien dzīvotu totālā nabadzībā un piedevām vēl pasacīts, ka Padomju laikā viņš esot likumīgi un tiesiski iespundēts psihiatriskajā iestādē ??? !!!

-Vai tu, latviet, varētu iedomāties,ja Latvija būtu latviešu rokās, ka tāds vīrs kā Ārijs Tomsons nomirtu pilnīgā nabadzībā ?!

Vai tai pašai Inārai Mūrniecei un Gaidim Bērziņam(bērziņš, tāpat kā segliņš, ir Liepājas mafijas klana pārstāvis), kuri tik gudri žvadzēja kameras priekšā, nebija pienākums Ģederta Melngaiļa “lietu” izskatīt ārkārtas Saeimas sēdē ?

Vai Ģedertam Melngailim(un visiem pārējiem disidentiem), par visām ciešanām, kuras ir piedzīvojis cīnoties par latviešu tautas brīvību, nepienāktos pensija divu Mūrnieces vai Bērziņa mēnešalgu apmērā, pieklājīgs dzīvoklis ar visām ērtībām un invalīda motorizēts pārvietošanās līdzeklis ?

Bet nē, šie Saeimas kropļi paši dzīvo kā “nieres pa taukiem” un uz latviešu tautu viņi uzspļauj, šie “ciānas protokolu” īstenotāji, jo neviens no viņiem nav latvietis.

Un tāpēc es, Linards Grantiņš- Helsinki 86 dibinātājs un aktīvās Atmodas aizsācējs: “Nolādu jūs(visus bijušos un esošos deputātus, visus tos, kuri saņem nepelnīti lielas algas un valsts izzadzējus- miljonārus) un jūsu dzimtas TĀ KUNGA VĀRDĀ, jo esat manas tautas bendes, jūs esat no sava tēva – velna, un jums gribas piepildīt sava tēva kārības. Viņš no paša sākuma ir bijis slepkava un nestāv patiesībā, jo patiesības nav viņā.“

Dievs, lai notiek Tavs prāts kā debesīs, tā arī virs zemes !!!

28.10.16       L. Grantiņš

===========================================================================

Valdis Freimantāls:

Valdis-Freimantāls211Ģederts Melngailis bija likumīgi atjaunotas Rīgas Latviešu Biedrības biedrs !

Mēs kopā Māmuļā darījām savu sirdsapziņas darbu līdz 1993.gada 18.februāra naktij, kad sarkanie T E R O R I S T I iebruka un IZNĪCINĀJA visus atjaunotās Rīgas Latviešu Biedrības dokumentus!(ap 4 000 arhīva vienības).

Izsita un izšāva Māmuļu tukšu, iedibinot ČEKISTU un KOMUNISTU viltus biedrību. Viņi aizliedza RLB likumīgos 1938.gada statūtus un pārtrauca tautas sabiedrisko darbību Māmuļā!

Ģederts bija ievēlēts Biedrības augstajā runasvīru – delegāta amatā un to godam pildīja! 36 runasvīri delegāti bija Rīgas Latviešu Biedrības K O L E K T Ī V Ā vadība.

Aktīvs un nenogurdināms patiesības aizstāvis! (Viņu vairs neielaida Māmuļā pildīt savus pienākumus pēc 1993.gada 18. februāra “ŠAUSMU NAKTS”!).

Ģedertu tas šokēja un skumdināja visdziļākajā mērā !

Pat cietumā pavadītie gadi nebija tik M O K O Š I kā 4. maija viltīgā režīma visaptverošā pretlatviskā H I S T Ē R I J A 1993.gadā.

Nobijušies, ka Rīgas Latviešu Biedrībā tauta apzinās savu spēku un savas T I E S Ī B A S, komunisti pārtrauca likumīgās Rīgas Latviešu Biedrības darbību visciniskākajā veidā!

Ģedertam nekad nav devuši vārdu masu informācijas līdzekļos !

Visa tauta gaida ĢEDERETA MELNGAIĻA runu – patiesības un latviskās sirdsapziņas runu !

MIGLA SARKANĀ- NOLĀDĒTĀ,REINIKS,ĀBOLTIŅARaimonds Bermanis, L. Grantiņš, LRTT, Muzikante Līga.“Vienīgais komunikācijas veids, kuru Krievija saprot un ņem vērā, ir spēks, tādēļ NATO ir jābūt stiprai un tas jāparāda, atklājot starptautisko drošības un ārpolitikas forumu «Rīgas Konference 2016», sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.”

===========================================================================

Ko mēs šodien darītu, ja mums nebūtu tik vieds āsardzības ministērs kā R. Bergmaņi-kos ? Droši vien no NATO tiktu padzīti. Bet redz, 9. maija vārdā nosauktās pioņēru vienības bijušais važaks saka, ka krievi tikai pazīstot spēku un vairāk neko, tad tam jātic.

Lūk, tagad, kad Bergmaņi-kos šo stingrā slepenībā turēto noslēpumu atklājis amerikosiem, viņi zina kas tagad jādara.

LRTT saka Begmaņikosam lielu lielo paldiesu par šo viedo ziņu. Mums acis tika atvērtas un prāts apskaidrojās… .

Uz foto mūsu dižais ministērs, kurš par tādu kļuva ar Suharenko palīdzību. Leposimies ar tautas lepnumu… . Viņš arī ieviesa jaunu tradīciju, pie Brīvības pieminekļa “kātot” krosenēs.

Un kas par smaidu mūsu “admirālim” !?

Tāds ir sastopams retajam, nu tādiem, kuri bērnībā trīs reizes gaisā sviesti, bet divas reizes noķerti… .

Lai dzīvo Bergmaņi-kos, Kremļa hemaroīds  !

==========================================================================

LRTT maza piebilde:

Ja kādam liekas, ka šajā vietnē notiek nepieklājīga lamāšanās, tad tāds ļoti maldas. Šajā i- vietnē katrs tiek dēvēts pēc viņa “iekšējā satura”, proti, pēc viņa darbiem un hierarhisko pakāpi garīgajā pasaulē.

Uz kādas pakāpes atrodas tāds BERGMANIS vai GODMANIS, domāju, ka paskaidrot nevajag. Tad, kad jebkurš no mums viņiem dzirdot sāks runāt pēc lietu būtības par šiem nožēlojamiem izkārnījumiem, viņi vienkārši izplienēs(izgaisīs) kā rīta rasa spožajos saules staros.

Tas ir vienkārši realizējams: Kad kāds no šiem mēsliem runā, pasmaidi, pagriezies un aizej. Tas būs sitiens šim “sūdam” tieši pa nodevīgajām jūdasa smadzenēm, ne mazāks kā lode pierē… .

Kamēr tu viņiem klanīsies, viņi tevi “drāzīs”… .

Padomā par saviem bērniem un viņu nākotni… .

Nežēlo šos kropļus, viņi nav to vērti.

Viņi nav pat dzīvnieki.

Viņi ir sātaniski parazīti… .

Paskaties uz “saimistiem”, viņi visi ir sātaniskās pasaules parazīti.

4.-Saeima-Grantiņš-Mūrniece-UrbanovičsKaimiņš.1

You may also like...

12 komentārs

  1. Ernests saka:

    Ģederta Melngaiļa Atmodas laika lietā figurē arī Viļņa Bušmaņa vārds.

  2. čuguns saka:

    http://www.delfi.lv/news/national/politics/birokratija-liedza-komisijai-vertet-knab-vaditaja-kandidatu-prasmes-norada-borovkovs.d?id=48094893

    Borovkovs komentē KNAB vadītāja iecelšanu. Atcerieties, ka viņš pats neko nepārstāv, bet vienmēr ir kā konsultants, vai pat sēdes vadītājs.
    4.maija kliķes menedžeris.

    Ievērojiet, ka viņš saka “…mēs meklējam cilvēku…”. Kas tad ir šie “mēs” un kādā sakarā?
    .
    .
    .
    Admins
    Kas tie “mēs” ir ?
    Tas ir Telavivas(cionistu- latviešu tautas slepkavu) viedoklis !

  3. čuguns saka:

    Ģederta Melngaiļa gadījums saistās ar 1983.gadu un tā saukto «Gaismas akciju», ko aizsāka kāds rumāņu mācītājs. Mērķis bija brīvajai pasaulei stāstīt par to, kas notiek aiz padomju dzelzs priekškara, mudinot aizstāvēt vai kaut vai just līdzi tiem, kuri cieta no padomju režīma. Arī Ģederts nolēma iesaistīties.

    Ģederts Melngailis, bijušais padomju politieslodzītais: «Es klausījos radio, uz īsviļņiem tās Rietumu balsis. Tur bija traucējumi, bet kaut ko dzirdēt varēja.»

    Padomju cilvēkiem aizliegtajās raidstacijās stāstīto Ģederts pārrunājis ar darba biedriem. Gan pašam, gan Lidijai Lasmanei-Doroņinai bijuši tuvinieki un draugi ārzemēs, tie dažkārt braukuši šurp, arī regulāri sazvanījušies, apmainījušies ar informāciju par dzīvi padomju okupācijā.

    Lidija Lasmane-Doroņina: «Ģedertam tā apziņa tāda pati bija. Viņš no bērnības zināja, kas labs, kas ļauns, un neko ļaunu nepieņēma. Vienīgi viņš ir tāds naivi taisns. Daudzi cilvēki viņu sauc par naivu, bet viņš ir patiess.»

    Ģedertu čekisti notvēra, piecos no rīta ejot uz darbu Pārdaugavā, Robežu ielā pie Bērnu slimnīcas. Viņš pamanīja, ka kāds skrien pakaļ pāri zālājam, tālāk bijuši vēl vairāki.

    Ģederts Melngailis: «Es biju nobijies, diezgan skaļi kliedzu: palīgā! Bet kas tev nāks palīgā? Iela tukša! Dokumentus man nerādīja, uzvārdu neprasīja, viņi jau zināja, ko ņem ciet. Aizveda mani uz volgu, iesēdināja volgā, pie stūres sēdēja, atceros, civilās aviācijas formā ģērbies čekists.»

    Ievests pa dzelzs vārtiem, čekas mājā viņš pavadīja gandrīz pusgadu, taču neizpauda līdzdalībnieku vārdus, atteicās sadarboties un palika pie saviem uzskatiem.

  4. noziegumi pret cilvēci saka:

    Melngaili čekisti saņēma ciet 1983. gada janvārī, kad viņš piecos no rīta gāja uz darbu Pārdaugavā, Robežu ielā. Uz ielas strauji piebrauca automašīna un valsts drošības komitejas vīri ģērbušies civilās drēbēs, ierāva viņu transportlīdzeklī un aizveda uz VDK ēku Brīvības ielā. Melngaiļa sakari ar trimdas latviešiem un īpaši viņa piedalīšanās «Gaismas akcijā» čekistiem deva pamatu viņu apsūdzēt par pretpadomju aģitāciju un propagandu. Turpat pusgadu ilgā Melngaiļa turēšana čekas pagrabos jauno vīrieti nevis salauza, bet gluži otrādi – padarīja vēl spēcīgāku.

    Melngailis pratināšanās turpināja kritizēt komunistisko partiju un čeku, kas pilnībā kontrolējot cilvēku dzīves. Viņš atklāti runāja, ka Latviju rusificē un šeit apspiež pamatbrīvības. Valsts drošības komiteja izlēma Melngaili atzīt par psihiski slimu un nosūtīt piespiedu ārstēšanai. Disidentam ārsti noteica diagnozi, kāda nemaz neeksistēja, – gausi jeb lēni noritošā šizofrēnija. Tika pārmests, ka viņš ir valkājis kurpes nepareizā krāsā un viņam uz žaketes, ja nemaldos, ir uzšūts kvadrāts.

    Toreiz zaudējuši pacietību, čekisti beidzot viņu nolēma atdot psihiatru rokās. Sekoja ieslodzīšana klīnikā Rīgā un pēc tam izsūtīšana uz Blagoveščensku PSRS Tālajos Austrumos. Vēl Stūra mājā viņam draudējuši, ka apstākļi tur būs briesmīgi, bet bijis vēl šausmīgāk. Sanitāri bijuši ieslodzītie no blakus esošā cietuma. Kā medicīniska rakstura soda mērs ik pa laikam injicēts kāds brūni eļļains preparāts.

    Pēc visa pārciestā viņš līdz galam tā arī nav reabilitēts, viņam ir zviedru ārstu atzinums, ka psihisku slimību nav, bet Latvijā diagnoze vienalga saglabājas. Un tā viņu ietekmē joprojām – iepriekšējā dzīvokļa saimnieks, uzskatot par traku, centies atbrīvoties no īrnieka, un arī Rīgas dome, ierādot jaunu, tā arī nav parūpējusies par solījumu to izremontēt.

  5. noziegumi pret cilvēci saka:

    Starp citu, ir saglabājusies ļoti unikāla protokola, čekas protokola liecība, kur Ģederts Melngailis pa punktiem nosauc 20-30 punktus, kāpēc viņš ir Latvijas Republikas pilsonis, bet nav Padomju Savienības pilsonis.

  6. par H-86 un Ģedertu saka:

    Informācija par Ģedertu Melngaili no LPSR VDK informācijas analizes daļas materiāliem

    Psīchiski slims.
    11.08.83. par izdarītajiem noziegumiem LPSR Augstākās tiesas krimināllietu kollēģija pieņēma lēmumu nosūtīt Ģ. Melngaili uz piespiedu ārstēšanu speciālajā psīchiatriskajā slimnīcā Chabarovskā.
    (aģenta ziņojums)
    «Gaismas akcijas» dalībniece pensionāre L. A. Doroņina saņēma no šīs akcijas emisāra fotofilmu ar «Gaismas akcijas» aicinājumu latviešu tautai un citus pretpadomju materiālus. 15.07.82. viņa fotofilmu nodeva attīstīšanai naidīgā darbībā iesaistītam A. Levaldam un 18.07.82. saņēma no viņa atpakaļ negātīvus un izmēģinājuma fotografijas. Attīstot filmiņas, A. Levalds ar to saturu iepazinās pats un parādīja tos arī savai sievai. Viņa sieva ar šiem materiāliem iepazīstināja aģentus «Rumbu» un «Eglāju», kā arī interesējās, vai ir iespējams tos pavairot. Iedeva iepazīties ar šiem materiāliem arī Ģ. Melngailim un lūdza tos pavairot. Ģ. Melngailis augusta beigās lūdza Ēriku Kārkliņu pavairot 200 eksemplāru, bet septembra beigās ar šo pašu lūgumu griezās pie aģenta Ostrij (Asais).
    (aģenta ziņojums)
    Tūristu grupas sastāvā Latvijā kopā ar baptistu grupu no Zviedrijas ieradās D. Liepiņa. 11.07.82. baptistu baznīcā 16.50 viņa tikās ar L. Doroņinu, bet 19.17 iznāca no baznīcas un iesēdās tuvumā esošā ārzemju markas automašīnā ar valsts numuru 96–54. Mašīnai pie stūres bija baptistu aktīvists M. Ludviks. 19.38 viņa atgriezās baznīcā. Kamēr viņa bija izbraukusi, no baznīcas bija iznācis apskatīt apkārtni Ģ. Melngailis. 20.00 D. Liepiņa kopā ar tūristiem Karlsonu, Bekmani, Ēriksonu apciemoja M. Ludvigu viņa mājās (Bērzlapu ielā 41), kur satikās ar dažiem cilvēkiem un atradās tur līdz 23.15.
    (aģenta ziņojums)
    Ieradusies ar tūristu grupu no Zviedrijas biblotēkāre D. Liepiņa 12.07.82. 8.56 uz 3–4 minūtēm iepriekš norunātā vietā Komūnāru parkā satikās ar pretpadomju nacionālistu Ģ. Melngaili.
    (noklausīta saruna)
    Par pretpadomju aģitāciju 1983. gadā tiesātais Ģ. Melngailis sarunā pa telefonu ar pretpadomju grupas «Helsinki – 86» aktīvisti Lilitu Ecētāju pastāstīja, ka Atim Silarozem ir materiāli, kuŗus nepieciešams nodot radio «Brīvā Eiropa». Vēl viņš teica, ka pie viņa pašlaik atrodas ciemiņi (varēja saprast, ka tie ir ārzemnieki), un piedāvāja izmantot viņus, lai nodotu materiālus (uz ārzemēm?). Uz ko Lilija Ecētāja atbildēja, ka Uldis Briedis «velk gumiju» un vēl nav attīstījis filmiņas, un nav izgatavojis fotografijas.
    (ziņojums no pasta)
    Par pretpadomju aģitāciju tiesātais Rīgas iedzīvotājs Ģ. Melngailis aktīvi sarakstās ar objektu DON Nr. 1575 «Tichaja» (Klusā) Adeli Naidenoviču, kas 1961. gadā tiesāta pēc Krievijas Kriminālkodeksa 70. panta. 1985. gadā VDK organi ar viņu veica profilaktiskas darbības. Savās vēstulēs Ģ. Melngailis naidīgi novērtē Latvijas PSR dzīvojošos krievus un sauc viņus par okupantiem. Pats sevi viņš dēvē par pretpadomju aktīvistu un nacionālistu. Vēstulēs viņš stāsta par saviem kontaktiem ar ārzemniekiem un lūdz Naidenoviču atsūtīt viņam tendenciozu informāciju, kuŗu viņš pēc tam nosūtīs pāri robežai.
    (ziņojums no pasta)
    VFR tūristei I. Luvenei (spriežot pēc viņas 1986. gadā uzsāktās sarakstes), atrodoties republikā, bija kontakts ar Rīgas Porcelāna rūpnīcas mākslinieci M. Cālīti. Savās vēstulēs viņa sūta sveicienus par pretpadomju aģitāciju sodītajam I. Cālītim. Mēģināja apciemot arī sodītā Ģ. Melngaiļa māti, kuŗas nebija mājās. Tikās arī ar negātīvi noskaņoto reliģiozo aktīvistu M. Ludviku, nodeva sveicienu un sūtījumu aģentam «Ket» no «Gaismas akcijas» aktīvistes A. Kļaviņas. Un informēja, ka Kļaviņa atbrauks. Nosūtīja vēstuli ar morālu atbalstu par pretpadomju aģitāciju sodītā J. Barkāna mātei.
    (aģenta ziņojums)
    Sakarā ar to, ka radušās nesaskaņas starp grupas «Helsinki – 86» dalībniekiem, emigrantu organizācijas ir iesaldējušas materiālo palīdzību konfliktējošiem grupējumiem. Lai noskaidrotu konfliktu iemeslus, uz republiku vēlas atbraukt PBLA priekšsēdētājs L. Luks, bet viņam divas reizes atteikta iebraukšana. Daļu savu funkciju viņš uzticēja LSDSP ārzemju komitejas emisāram A. Lejiņam, kuŗš atradās republikā no 10.08. līdz 17.08.88. Grupas «Helsinki – 86» Rīgas filiāle rakstiski iesniedza A. Lejiņam savus noteikumus: pārvēlēt grupas vadītāju un koordinācijas centru, pārstrādāt statūtus, par apvainojumiem un nepamatotu izslēgšanu publiski atvainoties Ziemelim, Zariņam un Pupuram. Oficiāli paziņot par Ziemeļa apmelošanu apvainojumiem. Atzīt viņa izslēgšanu par nelikumīgu, izveidot komisiju triju cilvēku sastāvā, lai kontrolētu materiālos līdzekļus. A. Lejiņš Rīgā tikās ar I. Titavu, J. Vidiņu un Ģ. Melngaili.
    (aģenta ziņojums)
    Latviešu emigrantu organizāciju emisāre M. Strautmane kopā ar diviem ārzemniekiem Rīgā iedeva Ģ. Melngailim 550 ASV dolāru no «Starptautiskās amnestijas». Zviedru psīchiatri atzina Ģ. Melngaili par psīchiski veselu cilvēku, kuŗam nav nepieciešama nekāda ārstēšana.
    (aģenta ziņojums)
    Tūrists Veidis no Minsteres Latviešu ģimnazijas sarunā ar aģentu uzdāvināja tam uzšuvi ar emblēmu, kuŗā attēlots 1983. gadā par pretpadomju aģitācju notiesātais padomju pilsonis Ģ. Melngailis. Emblēmā bija angliski izteikts protests pret Ģ. Melngaiļa arestu, kuŗš it kā ir ieslodzīts par pārliecību. Vēl viņš teica, ka tie, kas mācās Minsteres ģimnazijā, protestēdami pret Ģ. Melngaiļa apcietināšanu, nēsājot šīs emblēmas.
    (aģenta ziņojums)
    Minsteres Latviešu ģimnazijas pasniedzēja B. Caunīte no 1988. gada 27. decembŗa līdz 1989. gada 1. janvārim bija iebraukusi Rīgā kā individuālā tūriste. Satikās ar O. Vītiņu, interesējās par notikumiem 1987. gada 14. jūnijā, 23. augustā un 18. novembrī. Sīki iztaujāja O. Vītiņu par viņa biografiju. Izrādīja interesi par brāļiem J. un A. Paulīšiem. Nosauca ap 15 uzvārdu, no kuŗiem O. Vītiņš pazina tikai J. Vēveri. Jautāja, vai padomju pilsonis nevēlas ko nogādāt uz ārzemēm. Teica, ka viņai ir nepieciešams satikt L. Doroņinu un Ģ. Melngaili, kuŗš ārstējās psīchoneiroloģiskā dispanserā. Brīdināja, ka aprīlī Lieldienās pie O. Vītiņa atkal atbrauks ciemiņi no V. Labinska un līdz viņu atbraukšanai viņam jāsatiekas ar L. Doroņinu, kuŗu var atrast ar baptistu baznīcas palīdzību.
    (aģenta ziņojums)
    Minsteres Latviešu ģimnazijas pasniedzēja B. Caunīte, kas ieradās Rīgā, 1988. gada 27. decembrī piezvanīja O. Vītiņam un teica, ka ir neapmierināta ar vizīti pie Ģ. Melngaiļa, jo viņai neļāva fotografēt.

  7. saruna saka:

    Čekas izmeklētājs sarunā Melngailim atklājis, ka vainas atzīšana viņu glābtu. Atsakoties sadarboties ar čeku, Melngailis pats sev ir parakstījis spriedumu. Un viņu nosūtīs tur, kur ievieto īpaši bīstamus cilvēkus, – uz tālo Blagoveščenskas sevišķā tipa psihiatrisko slimnīcu Krievijā.

    ĢEDERTS MELNGAILIS, bijušais padomju politieslodzītais: –
    Būtu ticis pirmajā dienā mājās, viņš teica. Bet tad būtu jāatzīst sevi par vainīgu un būtu jāparakstās, ka es sadarbošos ar čeku.

    Tā kā es atteicos – tad piepildījās čekista vārdi, ka es aizbraukšot tur, kur agrāk neesmu bijis. Un es arī aizbraucu tur, kur es agrāk nebiju bijis.

    Sevišķa režīma psihiatriskā ārstniecības iestāde Krievijā pie Ķīnas robežas pēc būtības bija ieslodzījuma vieta. Zem ārstu baltajiem halātiem rēgojās formas un uzpleči. Piespiedu ārstēšanai nereti tika izmantotas tādas metodes, ka pat vesels cilvēks varēja kļūt invalīds. Sanitāri bija ieslodzītie no blakus esošā cietuma. Blagoveščenskas slimnīcā Melngaili zāļoja piecus garus gadus.

    ĢEDERTS MELNGAILIS, bijušais padomju politieslodzītais: – Vēstules bija jāraksta krieviski. Mamma bija aizgājusi uz VDK, un tur teica, ka likums ļauj viņai rakstīt latviski. Bet Krievijas psihiatriskajā slimnīcā nebija tulka, un tās vēstules visas bija jāraksta krieviski.

    – Jūs rakstījāt latīņu burtiem vai kirilicā?

    Melngailis: – Tikai kirilicā! Toreiz citas iespējas nebija. Skaitījās brīvība, tautu vienlīdzība, bet bija tauta, kas bija vienlīdzīgāka par citām!

    Kamēr Melngailis atradās piespiedu ārstēšanā Tālajos Austrumos, Rīgā Ļeņina rajona Tautas tiesā viņam 1986.gadā atņēma rīcībspēju. Spriedums mīklainā kārtā pazudis.

  8. coment saka:

    Kamēr Melngailis atradās piespiedu ārstēšanā Tālajos Austrumos, Rīgā Ļeņina rajona Tautas tiesā viņam 1986.gadā atņēma rīcībspēju. Spriedums mīklainā kārtā pazudis.

    ——————————

    1986.gadā LPSR Augstākās tiesas priekšsēdētājs bija komunists Gvido Zemribo, šobrīd Aivara Borovkova vadītās Latvijas Juristu biedrības Prezidija loceklis, zvērināts advokāts, LPSR ģenerālprokurors – Jānis Dzenītis, jau miris, LPSR tieslietu ministrs – Jānis Salenieks, dzīvs, viņa dēls Normunds Salenieks pa blatam tika par tiesnesi un tagad ir Latvijas Augstākās Tiesas senators (kolēģis čekistam, Latvijas viltus pilsonim, tagadējam Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam).
    Būtu pareizi, ja kāds informētāks cilvēks nosauktu šeit Tautastribunāla vietnē pilnīgi visas personas (vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu, ieņemamo amatu PSRS okupācijas laikā un mūsdienu Latvijā, izdarīto un/vai neizdarīto), kas piedalījās lietās pret Ģedertu Melngaili.

  9. Kas ir Ulme saka:

    Vecais čekists Ulme – lielais palīgs vai trūcīgo apzadzējs?

    1) disidents un invalīds Ģederts Melngailis
    Melngailim aizskarošākais likās fakts, ka viņš pats nav tiesīgs saņemt savu pensiju. To viņa vietā saņēma aizgādņi. Melngailim to pavisam bijis trīs – pirmajos gados Konstantīns Aispurs, no 2003.gada Ilmārs Ančāns, bet vēl līdz šim gadam Arvīds Ulme, kurš, starp citu, ir viens nedaudzajiem prokuratūras pierādītajiem čekas aģentiem. Šonedēļ, 16. novembrī, Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa pieņēma vēsturisku spriedumu. Tā atjaunoja pirms 29 gadiem Ģedertam Melngailim atņemto rīcībspēju.

    2) mūziķis Haralds Sīmanis
    Haraldam Sīmanim nodeg māja Madonā. Kas notiek tālāk?
    Sīmaņa sieva Gita: „Kad mēs atbraucām, te parādījās arī mūsu ilggadējais draugs, Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme. Viņš staigāja pa pagalmu, apskatīja mantas un teica, ka tūliņ vajag televīziju un visu pasniegt sliktāk nekā ir, – lai vairāk ienāk nauda: tie ir viņa vārdi.

    Dažas dienas pēc ugunsgrēka visos plašsaziņaslīdzekļos parādījās ziņa par to, ka cilvēki var ziedot ugunsgrēkā cietušajai ģimenei, zvanot uz norādītajiem tālruņu numuriem. Vienu ziedojumu kontu, informējot Sīmaņu ģimeni, atvēra Mūzikas atbalsta fonds, otru – Vides aizsardzības klubs ar Lattelecom starpniecību, nebilstot Sīmaņu ģimenei ne vārda.

    Haralds stāsta, ka viņam nav ne jausmas, cik daudz naudas ir ziedojumu kontā, jo saņemta ir tikai kāda daļa, atskaitoties VAK-am par izlietotajiem līdzekļiem. „Kam vajadzīgs ir šis starpnieks? Kam tas ir izdevīgi? Izskatās tā, ka man jāuzceļ māja un tad ar rēķiniem un čekiem jādodas uz Vides aizsardzības klubu pēc man saziedotās naudas. Bet par ko tad es celšu?! Vai man jāiet pie augļotāja?” jautā Haralds.
    Neviens no VAK nav Sīmaņu ģimeni informējis arī par to, ka no saziedotās naudas tiks maksāti Vides kluba tālruņu rēķini.

  10. Kas ir Ulme saka:

    „Mums neatlika nekas cits, kā iekārtoties šķūnī un naktis pavadīt kopā ar suņiem un kaķu ģimeni. Kādu dienu pirms aizbraukšanas uz Rīgu Arvīds atveda uz Aivariem pagasta kasieri. Viņa man darīja zināmu, ka atvedusi pabalstu. Kad biju parakstījies par naudas saņemšanu, kasiere piebilda: „Es naudiņu atdošu Arvīdam, klausiet viņu,” un aizbrauca.

    Tas mums ar Gitu bija šoks. Viss notika tik ātri, ka tikai vēlāk sapratām: Arvīds pagastā bijis bez mums un acīmredzot sastāstījis brīnumlietas, ja jau visa mums pagasta piešķirtā palīdzība nonāk pie viņa?! Bet tā jau gan ir. Kam ticēt, – muzikantam vai Vides aizsardzības kluba prezidentam un bijušajam deputātam. Protams, ka svaru kausi stipri pārsveras uz pēdējo. „Eto veļikaja strategija – prevratiķ ļuģei v vešči (Tā ir izcila stratēģija – pārvērst cilvēkus lietās),” bet – ne jau mani, jo es esmu viņam gadījies riekstiņš par cietu.

    „Es gribu Latvijas valstij pateikt, ka tas ir šausmīgi, ka cilvēks nevar uzzināt, cik viņam ir ziedots, kas viņam ir ziedojis. Es nevaru pateikt paldies tam cilvēkam, kas mums ir ziedojis.” – saka Sīmanis.

  11. info saka:

    Radio “Brīvā Eiropa”, “Amerikas balss” – tieši tur Ģederts Melngailis stāstīja par visu, kas notiek Latvijā, par to, kā režīms pārkāpj cilvēktiesības. Viņa runātais un rakstītais tika pārpublicēts visā pasaulē. Un tas arī bija iemesls, kāpēc viņu aizturēja čekisti, ievietoja psihiatriskajā slimnīcā, kur piespiedu kārtā tika ārstēts piecarpus gadus. Visu šo laiku viņam deva zāles, kuras izraisīja sliktu dūšu, no kurām trīcēja rokas, zuda spēja koncentrēties, negribējās ēst. Vīrietis tika atbrīvots 1988. gadā. Viņš saka, ka neko nenožēlo un, ja būtu iespēja vēlreiz piedzīvot to laiku, savu attieksmi un rīcību nemainītu.

  12. ugunskrustietis saka:

    Valdošie mēsli mumms spļauj virsū, bet ne ilgi vairs.Kad tauta celsies, viņi spļaus asinis.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *