Paskaidrojuma pieprasījums Dz. Rasnačam

Galvenās tēmas  ievadam “Lasītāja” teiktais:

TemidaAtceramies pirmos neatkarības gadus. Avīzēs un televīzijā parādījās daudz komunistus atmaskojošu rakstu un ziņu. Ziņās komunistu pagrīdes bordeļa priekšniece stāstīja par šajos bordeļos sniegtajiem dažādajiem pakalpojumiem augsta ranga komunistiem.

Tur bija dažāda veida pakalpojumi arī dažādām novirzēm, zārku un nekrofiliju ieskaitot. Kā izrādās, tas viss bija Sadzīves pakalpojumu ministrijas un Andra Bērziņa pārziņā (pēc vēstures zinātņu doktora Induļa Roņa rakstītā).

Tad vēl atceros kāda komunistu izklaides nama (Valguma pils) apsarga (miliča) stāstīto, ka meitenes komunistiem izklaidei tika saķertas uz ielas un uz pili vestas ar mikroautobusu “Latvija”. Tad kā tika sarūpēts “apkalpojošais personāls” pedofilu vajadzībām Andra Bērziņa pārvaldītajos komunistu bordeļos?

G.Indriksons,LRTT,Grantiņš

FOTO: Čekists, komunists, cionists, slepkava Guntis Indriksons šodien ir miljonārs !

Kā viņš kļuva par tādu ?

Dievs viņam uzdāvināja šos miljonus vai viņš tos nozaga latviešu tautai ?

Protams, ka šis kroplis ar visu savu komunistiski čekistisko varzu gribētu tādu Grantiņu kopā ar visu LRTT un H- 86 samalt putekļos !

Kur skatās ES un NATO, ka atļauj šim deģenerātam un pārējiem “Lasītāja” pieminētajiem noziedzniekiem, atrasties brīvībā ?

Vai ievēroji, tikko kā saņemis savus “30 jūdasa grašus”, naudas maks vēl nav paspēts noglabāt !

Šo slepkavu arī neatradīsiet ASTOŅKĀJA taustekļos, jo viņš, tāpat kā bijušais Ie.M. Jēkabsosns, ir tā neredzamajā daļā !

Arī viesnīcā “Latvija” čekista Gunta Indriksona modrā uzraudzībā maucība plauka un zēla !!!

Padomju Latvijas laikos tur grozījās Jāņa Maizīša ģimenes draugi – padomju sistēmai kalpojošie komunisti Eduards Pupovs (Rīgas pilsētas Maskavas rajona Tautas tiesas priekšsēdētājs) un Andris Guļāns (Rīgas pilsētas Maskavas rajona Tautas tiesas tiesnesis), krāpjot savas sievas Rudīti Āboliņu (Padomju Latvijas ģenerālprokuratūras augsta ranga amatpersona) un Guntu Guļāni.

Domāju, ka tad, kad Latvija būs no komunistiem atbrīvojusies, vēsturnieki nonāks pie šaušalīgām atklāsmēm.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Lūk, un šie gara kropļi L. Grantiņam jau piemērojuši desmit gadus, jo viņš grib atņemt viņiem to, ko viņi esot “godīgi” nopelnījuši !

Zaļš, tautastribunals.euRasnačs,Kozlovskis,kalnmeiers,LRTTPatiesībai ir nelāga īpašība, to nevar uz ilgāku laiku noslēpt. Nenoslēps arī 4. maija kliķe savus noziegumus pret tautu.

Mums šodien ir aizliegts runāt par noziegumiem, kas tika veikti okupējot Latviju.

Un it sevišķi par tiem, kuri veica šo noziegumu.

Lūk, šis ir viens no rakstiem– http://tautastribunals.eu/?p=8854 , kur es pārsniedzot Satversmes 100. pantā,1950 gada 4. novembra Eiropas cilvēku tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 10. pantā un ANO 1966. gada 16. decembra Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām 19. panta 1. un 2. daļā noteiktajām tiesībām uz savu uzskatu un izteiksmes brīvību, brīvību meklēt, saņemt un izplatīt visu veidu informāciju un idejas, neatkarīgi no robežām mutiski, rakstiski, drukājot, vai mākslinieciskās izpausmes formās, vai arī ar  jebkuru citu informācijas līdzekļu palīdzību pēc savas izvēles, jo izplata uzskatus, vērsti uz nacionālā naida  un nesaticības izraisīšanu !!!

Tikai tāda maza aizmāršība no Latvijas ģenerālprokurora Kalnmeiera(protams nabaga Saulītes personā) puses, viņš aizmirst pieminēt, ka Latvija 1940. gadā tika okupēta un šīs okupācijas rezultātā notika ārprāta genocīds pret latviešu tautu. Aizmirsies arī pieminēt 1949 gada Ženēvas konvenciju, ka pēc okupācijas beigām bija jādemontē visas varas represīvās struktūras un to darbinieki jātiesā starptautiskā arēnā par genocīda veikšanu pret latviešu(un ne tikai latviešu) tautu.

Speciāli  Ērikam Kalnmeieram:

Nu jā, biedr Kalnmeijera kungs, kas tik viss negadās šajā sasodītajā zemes stūrītī, kuru nabaga latvieši sauc par Latviju.

Un kā tad lai arī nebūtu šīs “stūrītis” sasodīts, ka pats esi ticis vislielāko noziedznieku sarakstā- ASTOŅKĀJĪ !!!

Ēriks Kalnmeiers,Kozlovskis,MaizītisNekas, Ērik, nav mainījies jūsu sistēmā no Staļina laikiem ! Arī tavs kolēģis Rihards Kozlovskis ir “atšaujamo” sarakstā.

Enerģijas nezūd, ļaunums, kuru, Ērik,(tas pats attiecas arī uz Rihardu) esi kultivējis pret citiem, atgriezīsies atpakaļ pie paša. Es pieprasīju Iekšlietu ministram R. Kozlovskim paskaidrojumu, kas attiecas uz manu Lietu un zvērīgo arestu.

Saņemu retorisku tukšu muldējumu uz četrām lapām. Tā piesardzīgi, bet labi noprotami, viss tika “novirzīts” uz Tieslietu ministriju. Tā sakot, atkratījās, norādot, lai prasu atbildi TM.

Un tad nu arī atklājas interesanta Lieta !!!

SuharenkoOjārs-Kalniņš.VējonisGrantiņš-Bergmanis-Mežviets1Iepriekš jau pasaku, tikai muļķis var uzskatīt, ka ASTOŅKĀJA “radītāji” ir cīnītāji par taisnību. Tie ir noziedznieki no jūsu pašu šaikas, kura jūtot nelabu galu sāk “spēlēt” Tiesiskumu. Un, proti, upurēs mazākās zivteles, lai paši tiktu sveikā cauri. Pie mazākām zivtiņām piederat arī jūs, pat Maizīti ieskaitot.

Un interesantā lieta ir tā, ka ASTOŅKĀJĪ nav atrodams tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, nu tas pats, kurš nobloķēja čekas maisu “vētīšanu”. Tā “interesantā” lieta jau nav tā, ka Rasnačs tur nav, bet gan tā, ka viņš tur ir, tikai pašā augšdaļā, kura nav caurspīdīga. Nu tur, kur tās mazākās jautājuma zīmes(Godmanis, Borovkovs, Suharenko, Rasnačs, Kargins u.c sātaniskie izdzimumi) !

Bet pašā, paša augšā, kur ieliku trekno jautājuma zīmi, jau ir starptautiska mēroga “eksperti”, kamēr jūs, kas esat redzami, tiksiet upurēti.

Agrāk vai vēlāk, bet visi izbaudīsiet RC 2. korpusa 203 kameru. Ja tiks ieslēgti visi “aparāti”, kuri tika pielietoti pret mani, tad jau pirmajā nakti “nolemsiet” atstāt šo sasodīto dimensiju.

Nekas, Kalnmeiera kungs, nepaliek apslēpts, kas netaptu zināms.

Par katru noziegumu jāsaņem sods !

Un tagad, tā kā Ie.M. Rihardam Kozlovskim paskaidrojums bija ļoti izplūdis un ar norādi uz Tieslietu ministriju, es pieprasu paskaidrojumu Tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam.

PASKAIDROJUMA PIEPRASĪJUMS

Latvijas Republikas cilvēktiesību aizstāvēšanas grupa HELSINKI- 86 & Latvijas Republikas tautas tribunāls un ar pārliecību var sacīt, ka arī lielākā latviešu tautas daļa, vēlas saņemt visaptverošu un patiesībai atbilstošu PASKAIDROJUMU par LR CTAG H- 86 dibinātāja un vadītāja brutālo arestu 23.07.2015. gadā.

Šeit būs jautājumi, uz kuriem Jums agrāk vai vēlāk, bet tomēr būs jāatbild TIESISKI atjaunotajiem Latvijas Republikas Valsts Drošības orgāniem:

-Rasnača kungs, kāpēc pret mani ir uzsākta jauna Krimināllieta, kad iepriekšējā vēl nav pabeigta ?

-Kāpēc nav sasaukta Latvijas valsts drošības padome un arestēti tie DP darbinieki, kuri safabricēja pirmo krimināllietu nelietīgi izmantojot ekspertu vārdus, kuri nekādas ekspertīzes nebija veikuši ?

-Kāpēc šis staļiniskā tipa noziegums nav ticis izskatīts ES tieslietu struktūrās.

Tas ir lielākais noziegums kāds ir veikts Latvijā pēc PSRS sabrukuma !!!

-Nosaukt vārdos visus tos, kuri piedalījās šī noziedzīgā LĒMUMA pieņemšanā.

-Nosaukt vārdos visus tos, kuri ieteica izstrādāt šo noziedzīgo LĒMUMU.

-Nosaukt vārdos visus tos, kuri pavēlēja mani arestēt ar dubult- rokudzelžiem.

-Nosaukt vārdos visus tos, kuri veica šo zvērīgo arestu.

-Paskaidrot, kāpēc es apcietinājumā netiku ārstēts, netika veikta lauztās elkoņa locītavas operācija, kā rezultātā esmu kļuvis daļējs invalīds ?

Rasnačs,Grantiņš,LRTT,Helsinki-86,iesalnieks,DPL. Grantiņš

25.04.16

You may also like...

12 komentārs

  1. Valdis Freimantāls saka:

    Tieslietu ministra rakstveida atbilde ir svarīga!

    Galvenais, nepieļaut izvairīties no rakstveida atbildes!

    Tas ir viņu galvenais trumpis – ignorance!

    Sitienam ir jābūt akcentētam vienā vietā – tikai vienā vietā! Neatvairāmam! /Brūss Lī/.

    Visa, uz ceļiem nospiestā, Latvija ir ar Tevi, Linard!

    Apmaksātie, rotējošie ministri – neizturēs!

  2. raksti saka:

    https://oliverseverts.wordpress.com/category/geopolitika/page/2/

    2014/05/30

    Vilki aitādās

    Lembergs ar savām kabatas partijām, kā arī Ušakova Saskaņas centru un Dzintara un Zīles Nacionālo apvienību ir kļuvuši par šādiem Krievijas režīmam un tā stratēģiskām interesēm lojāliem spēkiem Latvijā. Šie Krievijas vilki ir nomaskējušies aitādās un ielavījušies aitu barā, lai izliktos par latviešu aitām vai Latvijas prorietumnieciskajām interesēm lojālām aitām, taču agri vai vēlu mēs redzam, kādi zvēri slēpjas zem šo avju ādām.

    Tādi kā Lembergs, Grigule, Ušakovs, Brigmanis, Dzintars, Naudiņš, Broka un citi, kuri skaļi dzied, ka NATO ir labs, ja tas sargā mūs no ārpuses, taču savos darbos rada šaubas, kam tad īsti šie kungi un dāmas kalpo. Šodien, kad ir jāizvēlas, kurā pusē mums atrasties – rietumu vai austrumu civilizācijas sfērā, ļoti svarīgi ir saprast, kuri politiskie spēki to skaidri deklarē. Viltus nacionālus lozungus skandējošie vilki mūs māna. Viņi grib nevis Latvijas integrāciju Rietumu vērtību pasaulē, bet ieviest Latvijā Krievijas kārtību un stiprināt Krievijas ietekmi gan ekonomikā, gan energoresursu piegādē un citās lietās. Viņu darbi par to liecina.

    Šie vilki aitādās ir vairāk bīstami Latvijas rietumnieciskajai piederībai nekā atklāti ultraprokrieviskās Gapoņenko, Korena, Krivcovas, Girsa, Dragiles organizācijas, kuras tikko savā ziņojumā Latvijas Drošības policija nosauca par aktīvākajiem Krievijas interešu aģentiem Latvijā.

    Atklāti prokrieviskās organizācijas nekad negūs tik plašu sabiedrības atbalstu kā tās, kuras savu Putina ideoloģijai atbilstošo darbību veiks ar ekonomisku, sociālu, nacionālu, nācijas izlīguma un tamlīdzīgu lozungu palīdzību. Tās Latvijā izskatās, ka ir Saskaņas centrs, ZZS, Ventspilij un Latvijai, topošā Šlesera partija un arī Nacionālā apvienība, kuras ideoloģija ir ļoti tuva Putina ideoloģijai.

    Lembergs droši vien negrib mazgāt pacientu dibenus

    Ietekmīgākais politiķis, oligarhs, uz kuru Kremlis liek vislielākās cerības savas ietekmes nostiprināšanā Latvijā, tagad ir Lembergs. Viņa antinato kampaņa ir pēdējā laikā atklātais mēģinājums zondēt Latvijas sabiedrības noskaņojumus, kurus palīdz veidot arī Krievijas propagandas mašīna, kas to dara, aktīvi izmantojot arī paša Lemberga tēlu.

    Neskatoties uz to, ka Lembergs svarīgākajos politiskajos amatos ir centies salikt savus cilvēkus, tādus kā prezidents Bērziņš, viņu pašu apdraud joprojām aktuālais sešus gadus ilgstošais kriminālprocess, kura iznākums vēl nav zināms.

    Lembergs droši vien cer, ka savējais prezidents Bērziņš iedos viņam amnestiju pēc čehu prezidenta Vāclava Klausa precedenta parauga, kad tika apžēloti tūkstošiem notiesāto un aizdomās turēto noziedznieku, arī par ekonomiskiem noziegumiem. Taču ļoti var gadīties, ka prezidents Bērziņš Lembergu uzmetīs un oligarham būs jāpiedzīvo viņa itāļu prototipa Berluskoni liktenis, kurš par ekonomiskiem noziegumiem ir notiesāts un tagad izcieš sodu, mazgājot un slaukot dibenus pacientiem nedziedināmu slimnieku aprūpes centrā Milānas pievārtē. Šādu likteni Lembergs negribētu piedzīvot.

    Drošāk patvērums Krievijā?

    Tāpēc, tuvojoties šiem tiesu draudiem, Lembergs acīmredzot grib izkalpoties atklāta Krievijas drauga statusu un sagatavoties, lai brīdī, kad tiesas cilpa savilksies, spētu pretendēt uz politisku patvērumu Krievijā.

    Lemberga un viņa sargsuņu retorika, ka Latvijas tiesībsargājošās iestādes rīkojas politisko konkurentu interesēs, un pēdējo mēnešu aktīvā iesaistīšanās pašreizējā Krievijas dezinformācijas karā pret ES un NATO liecina par to.

    Daudzi Latvijas iedzīvotāji būs pateicīgi un gandarīti, ja, bēgot uz Krieviju, Lembergs līdzi paķers arī Bērziņus, Brigmani, Šleseru, Ušakovu, Urbanoviču, Griguli, Dzintaru, Zīli, Naudiņu, Broku un pārējos politiķus no partijām, kas Krievijā redz vai nu atdarināšanas vērtu totalitārisma paraugu, vai Latvijas ekonomikas glābēju, tā padarot mūs ekonomiski un ideoloģiski atkarīgus no mežonīgās, impēriskās kaimiņvalsts.

    Latvijas balto, pūkaino un naivo aitu pulkā ir savairojies daudz vilku, kas nomaskējušies aitādās, taču tagad Rietumu un Krievijas militārās un ekonomiskās konfrontācijas iespaidā vilki ir spiesti sevi atmaskot un nomest aitādas.

    Mēs esam šokā, ka to vilku mūsu vidū ir tik daudz.

    Kad sāksim vilku medību sezonu? Varbūt jau sestdien, ievēlot Eiropas Parlamentu bez vilkiem aitādās?

    P.S. atgādināsim, ka komunists un zaglis Andris Bērziņš kļuva par Valsts prezidentu, pateicoties “savu puiku” balsīm – Saskaņas Centram, it īpaši komunista Alfrēda Rubika dēlam Artūram Rubikam un savu balsi pārdevušam komunistiem Aivaram Lembergam un Andrim Bērziņam Dzintaram Rasnačam.

    Viņi visi sazagušies, apzogot latviešus un Latvijas valsti.

    http://www.vipi.lv/vip/latvija/idn28461/komunista-rubika-dels-saeimas-deputats-iegadajies-lepnu-dzipu-foto/

    Komunista RUBIKA dēls – Saeimas deputāts iegādājies lepnu džipu

    Izskatās, ka Alfrēda Rubika dēls nav mantojis no tēva pieticību un uz darbu Saeimā (viņš ir Saeimas deputāts no partijas Saskaņas centrs) ierodas ar melnu dārgu džipu Land cruiser.

    Kā liecina ienākumu deklarācija tad šo 2003 gada izlaiduma TOYOTA LAND CRUISER džipu Rubika dēls iegādājies 2007 gadā par 18 500,00 EUR.

  3. raksti saka:

    http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/132963/pat-baltkrievi-ir-soka-par-latvijas-nacionalistu-viziti-pie-diktatora-lukasenko

    Pat baltkrievi ir šokā par Latvijas nacionālistu vizīti pie diktatora Lukašenko

    Minskas sporta arēnā „Junostj” sestdien valdīja ne tikai sportiskas kaislības – Saeimas deputāti no Nacionālās apvienības Parādnieks un Naudiņš tandēmā ar Alfrēda Rubika dēliem spēlēja hokeju pret Eiropas par pēdējo diktatoru dēvētā Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko komandu.

    Latvijas Saeimas deputāts Imants Parādnieks pēc spēles pat izteicās, ka nekādu politisku pretrunu šajā sportiskajā sacensībā nesaredz, jo Lukašenko esot mierīgs cilvēks un nekad Latvijai nav draudējis. Te gan jāpiebilst, ka dienu pirms hokeja spēles Lukašenko tiešā tekstā draudēja „sadot pa purnu” Lietuvai. Tātad, pēc visa spriežot, mūsu nacionāļu deputāti neko nosodāmu nesaredz tajā, ja tiek draudēts Lietuvai – galvenais, lai tik mūs liek mierā!

    Nacionālists Naudiņš pateicas Lukašenko par sirsnīgo uzņemšanu
    Latvijas Saeimas hokeja komandai šī esot bijusi pirmā starptautiskā spēle, kurā tā cieta zaudējumu ar 6:5, piekāpjoties baltkrievu „batjkas” komandai. Latvijas komandā spēlēja pieci deputāti – Nacionālās apvienības deputāti Imants Parādnieks un Romāns Naudiņš, neatkarīgais deputāts Viktors Valainis, kā arī no „Saskaņas centra” Latvijas parlamentā ievēlētie kādreizējā kompartijas vadītāja Alfrēda Rubika dēli Artūrs un Raimonds, no kuriem Artūrs bija komandas kapteinis.

    Mūsu deputāti uz Minsku devās par savu naudu, bet viņus Baltkrievijā uzņēma Baltkrievijas prezidenta administrācija. Naudiņš Baltkrievijas televīzijā pat izteica pateicību baltkrieviem par sirsnīgo uzņemšanu.

    Baltkrievijas plašsaziņas līdzekļi, kuri atrodas prezidenta kontrolē, hokeja spēli izmantoja propagandas nolūkos stāstot, ka Latvijas un Baltkrievijas attiecības uzlabojas un demonstrēja baltkrievu uzvaru starptautiskā arēnā. Jāteic, ka tas arī izdevās – „Junostj” sporta halle bija pārpildīta un publika pauda sajūsmu par sava prezidenta kārtējo uzvaru. Tas radījis rezonansi gan Latvijā, gan Baltkrievijā. Neizpratni par demokrātiskās Latvijas deputātu vizīti diktatoriskajā Baltkrievijā interneta komentāros pauduši arī baltkrievu disidenti. Jāpiebilst, ka mūsu sportisko parlamentāriešu vizīte notikusi laikā, kamēr Eiropas Savienības (ES) oficiālās attiecības ar Baltkrieviju ir saspīlētas demokrātijas ierobežojumu un cilvēktiesību pārkāpumu dēļ.

    „Kāpēc Lukašenko ir diktators?”
    Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs LTV raidījumam „Panorāma” teica, ka Eiropas Savienības un Baltkrievijas savstarpējās attiecības kopš 2012. gada sākuma ir normalizējušās, taču, lai tās sauktu par labām, vēl ir tāls ceļš ejams.

    „Mūsu pozīcija ir tik pat stingra kā ES pozīcija, jo mēs redzam, ka tur ir vēl pietiekami daudz problēmu. Ir politieslodzītie, esam vairākas reizes aicinājuši viņus atbrīvot, līdz ar ko es ceru, ka mūsu deputāti par šīm tēmām runā, ne tikai spēlē hokeju,” norādīja Rinkēvičs.

    Nacionālās apvienības deputāts Romāns Naudiņš portālam ir.lv apgalvojis – ar Lukašenko viņi tikai spēlējuši hokeju” „Tikai hokeja spēle, Baltkrievijas prezidentu redzējām tikai uz hokeja laukuma. Visus trīs periodus nospēlēja. Latvijas vēstniecībā pārrunājām sāpīgus jautājumus, kas ir Latvijas vēstniecībā Baltkrievijā, tas arī viss.”

    „Es Baltkrievijā esmu bijis vairākas reizes un pirms sabiedrībai un cilvēkiem spriest par šo valsti, es vienmēr iesaku aizbraukt un apskatīties, kāda tā valsts ir. To pašu mums teica par Azerbaidžānu, ka tur diktatūra, aizbraucot tur – mēs redzam, ka situācija ir scitādāka. Kāpēc Lukašenko ir diktators? Baltkrievija ir demokrātiska valsts, kuras vadībā ir prezidents Lukašenko,” sacīja Naudiņš.

    Baltkrievu „batjka” sola leišiem pa purnu
    Savukārt Imants Parādnieks portālam tvnet.lv norādīja, ka Baltkrievija un tās līderis Lukašenko nav draudējis Latvijai. Tas, pēc viņa ieskatiem, arī neliedz Latvijas cilvēkiem braukt uz Baltkrieviju.

    Te gan jāteic, ka dienu pirms izšķirīgās Lukašenko komandas spēles ar Latvijas parlamentāriešu vienību – 11. oktobrī, Baltkrievijas prezidents, komentējot Lietuvas pretreakciju Krievijai „piena kara” sakarā un norādot, lai lietuvieši neuzdrošinās apgrūtināt satiksmi ar Kaļiņingradas apgabalu, preses konferencē teica: „Ja lietuvieši tā uzvedīsies, viņi dabūs pa purnu. Lai lietuviešu uz mums neapvainojas. Viņiem tas ir jāzina.”

  4. Pēteris saka:

    “rakstiem”:

    NA politiķu hokeja spēle ar Lukašenko komandu bija bezjēdzīga un kaitīga Latvijas interesēm, šķeltnieciska pret Lietuvu un nodevīga pret Baltkrievijas politieslodzītajiem.

    Daļēji tas tā varētu būt, kā par Lembergu raksta Olivers Everts. Bet ievērojiet, ka rakstā nav neviens slikts vārds par Vienotību. Tiem, kuri vēl nezin – Olivers Everts ir Sandra Veinberga
    daudzkārt melos pieķertās liberāles Sandras Venēras pseidonīms.

  5. Māris M. saka:

    Valguma pils bija Kosigina izklaides vieta. Pili uzturēja bars kalpotāju un sargu. Medībās tika sasaukti apkārtnes mežsargi par dzinējiem. Pašu Kosiginu uz medībām aizveda ar “Volgu”. Tur šoferis iedzina zemē speciālu cauruli ar vītni, ieskrūvēja tajā beņķi un tikai tad “baronlielskungs” augstprātīgi izkāpa no auto un apsēdās uz beņķa. Tad viņa pleciem denšķiki uzsedza mēteli un rokā ielika pielādētu plinti, kuru arī pārlādēja denšķiki. Dzinējiem dzīvnieki bija jāpiedzen viņam klāt. Lodes svilpoja mežsargiem gar ausīm. Kosigins daudz neskatījās, ka aiz dzīvniekiem, kuriem viņš reti trāpīja, bija dzinēji. Neviens nezināja, vai mājās pāries dzīvs un ar nesacaurumotu rumpi.

    Līdzīgas izklaides vietas bija visā Latvijā. Gan mazāk lepnas, bet tāpat tām visu gadu bija nepieciešams bars kalpotāju, kas tās pieskatīja un uzturēja kārtībā. Piemēram Babītes pusē bija tā sauktais “Cūkaploks”. Tur speciāli pamatīgā aplokā audzināja un baroja mežacūkas, lai komunistiem būtu ko medīt (nav jau nekada māksla nošaut pieradinātus dzīvniekus, kas nekur tālu nevar aizmukt). Kaut kas līdzīgs bija Ķemeru mežniecībā. Tur tika būros audzināti fazāni komunistiem. Pirms viņu ierašanās medību tehniķis veda fazānus uz mežu, kur tos palaida vaļā. Protams arī šie lopiņi nekur nebēga. Bet šis komunistu medītprieks valstij maksāja astronomiskas summas, jo darbinieki, kas apkalpoja šādus objektus visu gadu saņēma ļoti labu algu, viņu rīcībā bija nodota jauna tehnika – MTZ80, GAZ53, bobiks un sniega motocikls uz kāpurķēdēm – tiem laikiem “baigā ekstra”. Tehniku viņi brīvi lietoja savām vajadzībām. Līdzīgas izklaides vietas un medību saimniecības visā Latvijā bija arī okupantu militāristiem. Arī šajās saimniecībās algoja medību tehniķus, kas nodrošināti ar visu iepriekš nosaukto tehniku, uzturēja izklaides pirtis un speciālas ēkas dzīvnieku dīrāšanai utt.

    Dzīvot ar vērienu par sev nepiederošu naudu komunisti iemācījās jau padomju laikā. Tāpēc nepārsteidz viņu paradumi šodien. Ieradumam milzīgs spēks.

    Saistībā ar medībām ar nepatiku atceros kādu gadījumu ar Gorbunovu. Bija omoniešu plosīšanās laiks un tikko bija apšauti muitnieki uz robežas. Visā valstī sasprindzinājums un spriedze līdz galējai stadijai, var teikt – karastāvoklis, bet jau otrā dienā šis komunists pārmierīgu, smaidīgu sejas izteiksmi bija aizbraucis uz Lesteni medībās. Traģiskie notikumi Latvijā uz viņu nekādi neattiecās…

  6. kas nav, tas nav saka:

    Nesen no TV uzzināju, ka Baltkrievijā vairs nav skolu baltkrievu valodā. Mūsu nacionālie zēni varēja gan parunāt ar kādu no tautas… Bet tas laikam no lepniem politiķiem ir par daudz prasīts.
    Es arī ievēroju, ka “rakstos” Vienotība sanāk labiņā. Man gan nav vairs ticības tiem, kas sēž augstos plauktos un negrib dzirdēt, ko tauta saka. Izskatās, ka Lietuvā un Polijā vēl ir patrioti, kas negrib klanīties uz visām debess pusēm.

  7. kas nav, tas nav saka:

    …un ukraiņi acīmredzot negrib piedzīvot baltkrievu likteni.

  8. p.s. saka:

    Par Valgumu.
    1968. gadā uzbūvēja pansionātu (arhitekts I. Strautmanis) toreizējā PSRS Ministru padomes priekšsēdētāja A. Kosigina (1904-1980) atpūtai. Pansionāts tika apjozts ar 2 m augstu sētu un teritoriju visu cauru diennakti apsargāja bruņoti milicijas darbinieki. Slēgtajā teritorijā iekšā varēja tikt vien atsevišķi „izredzētie” – PSRS augstu stāvošas valdības amatpersonas un viņu radinieki. Valgums bija Jūrmalas dziednīcas “Rīgas līcis” filiāle. Pašlaik dziednīcu “Rīgas līcis” bia priHvaitizējusi “Ventspils nafta”, respektīvi komunists Aivars Lembergs.

    Pats A. Kosigns šeit ir viesojies reti, lielākoties kopā ar ģimeni un tuviem draugiem. Krietni biežāk uz šejieni atpūsties brauca L. Brežņeva meita Gaļina. Klīst nostāsti, ka viņa diezgan bieži viesojusies blakus esošajās mājās, kuru saimnieks bijis liels alus brūvēšanas speciālists.

    1997. gadā pansionātu savā īpašumā pārņēma AS „Lauku Avīze”, kura ieguldīja lielas pūles, lai atjaunotu un sakoptu pēc-padomju laikā izsaimniekoto īpašumu. Valgumā bieži norisinājās dažāda līmeņa tikšanās, žurnālistu intervijas, kā arī semināri un sporta spēles.

    Kopš 2005. gada šeit darbojas SIA „Valguma pasaule”, kas saviem klientiem piedāvā plašas nakšņošanas, ēdināšanas un aktīvās atpūtas iespējas. Tās ir no latviešiem nozagtās vērtības.

  9. raksts saka:

    Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers vairākkārt piedalījies ietekmīgu politiķu un uzņēmēju rīkotās medībās, bet kopš nodega Rīgas pils Kalnmeiers vairs neesot piedalījies šajā ekskluzīvajā klubiņā, ceturtdien raksta žurnāls „Ir”.

    Eksprezidents Guntis Ulmanis, viņa ilggadējais kancelejas vadītājs, tagad „Skonto būve” līdzīpašnieks Ivars Millers ar biznesa partneri Gunti Rāvi, ekspremjers Aigars Kalvītis, bijušais finanšu un veselības ministrs Gundars Bērziņš, „Latvijas gāzes” līdzīpašnieka „Itera” Latvija vadītājs un bijušais VDK virsnieks Juris Savickis. Šajā kompānijā medīt devies arī ģenerālprokurors, kurš atzīst, ka uzaicināts tajā piedalīties tikai tad, kad ieņēmis augsto amatu. Viņš šajā ekskluzīvajā medību grupā piedalījies vismaz 2011. un 2012.gadā. Ģenerālprokurors pats intervijā žurnālam apstiprina, ka piedalījies šajā medību pasākumā «divus, varbūt trīs [gadus]».

    Ar plašu vērienu strādājošās celtniecības firmas īpašnieki Rāvis un Millers arī vērienīgi prot atpūsties, raksta žurnāls. Jau daudzus gadus novembra pirmajā sestdienā viņi organizē medības. Pēdējā laikā tās parasti notiek Kandavas apkaimes mežos, bet vakariņas un atpūta – pieczvaigžņu viesnīcas „Hotel Bergs” lauku rezidencē Rūmenes muižā.

    Tiesa, uz jautājumiem, cik uzņēmējam izmaksā šīs medības, vai labās attiecības ar augstām valsts amatpersonām sekmē būvuzņēmuma uzvaru dažādos valsts iepirkumos un vai ģenerālprokurors Kalnmeiers kādā veidā palīdzēja „Skonto būvei” kriminālprocesā saistībā ar Rīgas pils ugunsgrēku, atbildes žurnālam neizdevās saņemt.

    Tomēr žurnāls norāda, ka ir grūti noticēt ģenerālprokurora apgalvojumam, ka viņš nezina šā ekskluzīvā pasākuma organizatoru, jo medības Kalnmeiers apmeklējis vairākkārt, bet pēc tam, kad 2013.gadā remontdarbu laikā nodega Rīgas pils un prokuratūra virzīja apsūdzību šajā lietā, vairs nav pasākumā piedalījies.

    Kalnmeiers norāda, ka šādos pasākumos par darbu viņš nerunā. Arī Aigars Kalvītis teic, ka tā ir draugu tikšanās, „mēs vispār norobežojamies no jebkādiem tādiem jautājumiem tajās tikšanās reizēs. Saprotiet, mēs jau braucam atpūsties, ne jau kaut kādus jautājumus sagatavot», viņš skaidro.

    Kalnmeiers intervijā žurnāla atklāja, ka Rāvis pēc Rīgas pils ugunsgrēka ir apmeklējis viņu darba kabinetā Ģenerālprokuratūrā un sūdzējies par «viņaprāt, neobjektīvu izmeklēšanu un nepamatoti izvirzītām apsūdzībām». Taču «viņa vizītei nebija nekādas rezultatīvas ietekmes uz izmeklēšanas gaitu», apgalvo Kalnmeiers. Pirmstiesas izmeklēšana par Rīgas pils ugunsgrēku ilga vairāk nekā gadu – lieta tiesai nosūtīta 2014.gada oktobrī.

    Tagad Kalnmeiers sola, ka uz medībām vairs nebraukšot, viņš saprotot, ka no malas tas izskatās neglīti, bet viņš neko sliktu neesot darījis.

    http://www.irlv.lv/2015/4/23/kalnmeiers-medijis-kopa-ar-politikiem-un-buvniekiem

  10. kas ir? =>raksts saka:

    Būtu jāsaka paldies IR žurnālistiem par patiesām atklāsmēm, tikai…vai viņiem arī nav savi izklaides klubiņi un sponsoriņi? Un vai viņi spītīgi nestāv par globalizāciju un laipnu “bēgļu” uzņemšanu, neraugoties uz iespējamām sekām? Tas, ka viņiem nepatīk nekādas nacionālisma vai suverenitātes tendences, jau zināms.
    Nedomājiet, es neesmu par ZS, bet arī ne par Vienotību. Un arī ne pret Nato aizsardzību.
    (Labi atceros kādu IR karikatūru par vecmodīgiem kpmentētājiem internetā.)

  11. Engelitis. saka:

    Taa vietaa,lai izmantotu tiesus melus,uzbruceejs saakotneeji liek lietaa netiesus maajienus un vaardos nepateiktu noraadiijumu sajaukumu,lai radiitu paarpratumus,ko peec tam varees izmantot savaa labaa.

    Savaa traktaataa ,,Kara maaksla,,kas tika sacereets 5.gs pirms Kristus
    kiiniesu filozofs Tsu maaca: kara maaksla ir viltiibas maaksla,kuraa
    cilveeks izliekas gluzi preteejs tam,kas vinjs iisteniibaa ir,taadeejaadi
    palielinot savas izredzes uzvareet.

    Runaat,, neko nepasakot,ir gudrs paneemiens ,kaa padariit sevi par situacijas noteiceeju.

    Sie APLINKUS IZTEIKUMI var skist parasti,pat nekaitiigi.Piemeram:
    IR zurnalisti TAK arii…. taa un taa,tur un tur…
    Spiitiigi staav par…
    Un te GRANDIOZS TEIKUMS LASIITAAJA APSTULBINAASANAI-

    TAS;KA VINIEM NEPATIIK NEKAADAS NACIONAALISMA VAI
    SUVERENITAATES TENDENCES ,JAU ZINAAMS. !!!

    Neatkariigi no taa,kas tiek pateikts,varmaaka vienmeer atrod veidu,
    KAA PANAAKT, lai vinam buutu taisniiba,it iipasi tad,ja upuris ir jau
    izsists no liidzsvara un,atskiriibaa no sava uzbruceeja,neguust nekaadu
    prieku no polemikas.NEMIERS,kas paarneemis upuri,ir REZULTAATS pastaaviigai neskaidriibai par to,KAS IR PATIESIIBA UN KAS MELI.

    Sii strategija ilustree to,kaa perversi varmaakas rada ap sevi nosleepumainiibas auru,kas bez vaardiem piespiez otru cilveeku
    viniem NOTICEET :pasleepties ,lai peec tam klusi paraadiitos.

    Medz teikt,ka gudra sejas izteiksme NAV GUDRIIBAS PAZIIME. Un
    paaargudras,mulsinosas fraazes runaa vai blogaa noraada,tas ir- ATKLAJ
    runaataaja netiiros nolukus un izgaismo MELNAS KRAASAS dveeseli vai
    to,ka TAA jau sen paardota…….

  12. kas ir? =>Eņģelītis saka:

    Es tikai jautāju, varējāt atbildēt. Un vienkārši noliegt manis sacīto, ja man nav taisnība.
    “Runāt, neko nepasakot, ir gudrs paņēmiens, kā padarīt sevi par situācijas noteicēju.”
    (Tomēr prieks, ka ir ar ko diskutēt.)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *