4. maija cionisti- komunisti slēpj “pēdas”

www.tautastribunals.eu 14. maija kliķes banda veic kārtējo noziegumu, lai slēptu viņas pašas pastrādātos noziegumus.

Demokrātiskā un Tiesiskā valstī tiktu veikti visi iespējamie glābšanas darbi, pēc tam nelaimes vieta nožogota un veikta rūpīga  ekspertīze, lai noskaidrotu šīs drausmīgās nelaimes cēloņus.

Lai novērstu nepamatotas aizdomas un ļaunprātības ekspertu darbā, tiktu pieaicināti ārvalstu kolēģi.

kOZLOVSKIS, DOMBROVSKIS, DP, SABBet, kas notiek Latvijas noziedzīgā slepkavu režīma paspārnē ?

No sestdienas uz svētdienu, vistumšākajās nakts stundās, pulcējās Latvānijas KGBistu banda ar Ie M Kozlovski priekšgalā, lai nolemtu, ka pēc iespējas ātrāk ir jānovāc “gruži”.

FOTO: Latviešu tautas bendes, izdzimteņi !

Izlapoju visas iespējamās interneta vietnes, bet nekur neatradu, ka būtu jāsasauc kāda komisija, kas lemtu par notikušā cēloņiem. Toties noziedznieka un latviešu tautas slepkavas Godmaņa, otrā šļāciena sieva, Ilze Pētersone- Godmane, kura brīnumainā kārtā “piedzima” par Iekšlietu ministrijas sekretāri, svētdienas rītā paziņoja, ka Iekšlietu ministrijā esot tikusi sasaukta kaut kāda mistisku “atbildīgo speciālistu komisija”, kura esot nolēmusi par tālāko rīcību.

Kas bija šie “atbildīgie”, netiek paziņots !?

Un tagad, latviet, ieklausies, ko saka šī cionistu bandas “sekretāre”: “ar tehniskajiem līdzekļiem pašiem izraisot nogruvumus, demontēs ēkas paliekas”.

Tas nozīmē tikai vienu, sajaukt pēdas, ja kāds tomēr iedomātos veikt pētījumus. Ja tiks, kas atrasts, tad visu varēs norakstīt uz šo “akciju”: “Tās taču ir demontāžas izraisītās sekas”.

Ja mēs runājam par šīs nakts “atbildīgajiem speciālistiem”, tad nav gūti stādīties viņus priekšā. Tie ir tie paši komunistiskie – cionistiskie čekisti- slepkavas: godmaņi, borovkovi, bunkas, kozlovski un mums “draudzīgo” valstu: Izraēlas, Krievijas un ASV vēstniecību specdienestu pārstāvji.

Ātrā avārijas seku likvidēšana norāda TIKAI uz vienu, ka tas bija apzināts teroristisks akts pret Latvijas valsti un mūsu tautu.

Nu nebrūk tādos “māštābos” uzreiz un desmit reizes pēc kārtas… .

Sātan, nu ņem lūdzu !!! ātrāk savus kalpus pie sevis !

LRTT. 24.11.13.

www.tautastribunals.eu 2

MIGLA SARKANĀ- NOLĀDĒTĀ

Lasi un brīnies, latviet, ko..“valsts sekretāre”, cioniste Godmane, tev stūķē ausīs.

godmanis, sātanistiGlābēji darbus Zolitūdē sagruvušajā veikalā “Maxima” atsāks vēlāk, pašiem izsaucot apzinātus, kontrolētus ēkas konstrukciju nogruvumus, svētdienas rītā sacīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane. Ministrijas pārstāve izteica cerību, ka bojā gājušos vairs neatradīs.

FOTO: Sātanisti, kuri tiks tiesāti pēc starptautiskiem Likumiem: “Genocīds pret latviešu tautu “.

Sestdien vakarā veikala drupās notika trešais nogruvums, pēc kura tika nolemts glābēju drošības dēļ pārtraukt darbus. Naktī Iekšlietu ministrijā tika sasaukta arī atbildīgo speciālistu komisija, kuri lēma par tālāko rīcību. Pa nakti tika uzstādītas ēkas ģeometriskās mērierīces, lai saprastu ēkas stāvokli.

Pētersone-Godmane sacīja, ka glābšanas darbus varētu atsākt ap pulksten 12. Tad glābēji vairs nestrādās ar rokām, bet gan ar tehniskajiem līdzekļiem, pašiem izraisot nogruvumus, demontēs ēkas paliekas. Šāds lēmums ir pieņemts, jo ir skaidrs, ka no jauniem iegruvumiem nav iespējams izvairīties, un pašiem tos izraisīt ir drošāk glābējiem.


http://www.delfi.lv/news/national/politics/sagruvuso-maxima-eku-saks-demontet-ar-tehniskajiem-lidzekliem-cilvekus-atrast-necer.d?id=43842850#ixzz2lYqRFwOy

You may also like...

23 komentāru

  1. Aivars Andersons saka:

    TV ziņās redzēju , ka šī Ilze Pētersone-Godmane, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, apmierināti smaidīja. Tas vien jau liecina par šīs noziedzīgās varas attieksmi pret notikušo- ar smaidu uz lūpām ātrāk noslēpt cēloņos, novākt drupas.

  2. Anna saka:

    Notikusi masu slepkavība, bērni palikuši par bāreņiem, sievas bez vīriem, vīri bez sievām, nav vairāk omītes vai opapa, brāļa vai māsas, daudzi sakropļoti, bet līdz šim neviens nav arestēts. Jājautā tā- Dombrovski, Kalnmeijer, Maizīti, Strelčonok ( pārmijnieks??? ), Olga Potapova- kur arestētie, kuri izolatorā, kas izskata kratīšanās izņemtos dokumentus un galu galā, kur ir valdības izveidotā traģēdijas IZMEKLĒŠANAS GRUPA ( prokurori, izmeklētāji, policija, eksperti) nevis pētnieciskā, galu slēpēju komisija, kā parlamentārā izmeklēšanas komisija. Jeb viņi iedomājušies, ka arī masu slepkavības izmeklēšanu varēs vilcināt tāpat kā nošautā tiesneša Jāņa Laukrozes lietu, universālveikala Centrs sprādziena lietu, un tā varētu uzskaitīt vēl un vēl. Nepieciešama starptautiska izmeklēšana un tiesa, jo Maizītis, Kalnmeiers, Streļčenoks paši ir šīs sistēmas ielikteņi, un melni, melni, melni sašmucējušies. Lāsts pār viņiem!

  3. mums melo saka:

    Tā ir pretīgā godmaņa padauza? Tas ir unikums!!!!!

  4. ANDRIS7 saka:

    VISU LABU DIENU!
    Anglijas banku dibinaja pirats.Latvija savu naudas seguma zeltu 1918 gada
    novel pirata dibinatajai bankai.Pateiciba par ko?Musu zudusa lata segums
    bija eiro.Lai emitetu latu vajadzeja par latiem iepirkt eiro,ka segumu.
    Valstij naudas nav,tapec tiek turets augsts kurss.Varat jau iedomaties
    kur paliks tas zelta druskas,kuras it ka publiski atguva,no ASV Federalas
    rezerves,Anglijas,Francijas,Sveices bankam.Tas viss aizies atpakal uz
    ASV Federalo rezervi,nu jau ka slicejam,kurs keras pie salmina,lai glabtu
    savu dolaru.Bet sakums Latvijas zeltam bija iedzivotaju saziedotais.
    Kads ir EIRO segums,nekads,tiesi tapec Anglija turas pie sava POUNDA.
    Mishele saka,no varmacibas uz varmacibu iekarojot pasaules troni.
    Slavena Rimsevica runa 28 februari,kanalam 1,radio.
    Dikti gudrs grib but judu aprindas,ar gojiem domato runu.Tiesi ar tadiem
    vardiem tika slavinats TITANIKS,kad vinu nolaida,no paliem,kuru vins
    salidzina,ar Eiropas kugi.Vel kodejumi.Nauda ir ka zagis.Zagis veic
    tikai atdalisanas un samazinasanas funkciju,bet ne otradi.Pats liela un
    reize kodeti bridina.Fenomenali.Musu banka ir atdalita,no valsts,ka
    Federala rezerves parvalde un ir vinu filiale,jo par latiem,vai citam
    taustamakam realam vertibam sanem preti,pasaule piesmietos,nekam
    nederigos ASV vekselus.
    Viss iespejams,ka MAXIMA ir jauna geofiziska ieroca temekla regulejums,
    un par attiecigi samaksats,steidzoties noslept visas “pedas”,pat ar
    pielaujamo dzivibu pagraba.Musu feodalie viduslaiki.

    P.S. ATPAKAL NAKOTNE.Pieradijums MATRIX mainai.

    VELAK VEL/TENcINU

  5. john saka:

    Zidu purna godmana mauka begemote.

  6. Andrejs saka:

    Apnikusi nejēdzīgāTV vĀrīšanās!!!!!!!!!

  7. mums melo saka:

    vai atkal viss paliks neatmaksāts un visi ticēs melu masu mēdijiem? es nezinu ko tie iesākt! Galinā cilvēkus un visi klusē!

  8. čuguns saka:

    Viens liels teijāteris mums tiek rādīts pa TV… Kāmēr mēs liekam svecītes un skumstam, lieli godmaņi un ušakovi nokārto visu, lai nav pēdas. uz Sibīriju tādus!

  9. ķiploks saka:

    Atbildību! Es prasu – ATBILDIET kāds par šīm un citām slepkavībām! Atbildiet!

    http://youtu.be/V8J3ZeInbqg?t=1m30s

  10. mums melo saka:

    Dievs glāb mūs! Te saimnieko monstri! Šīs šausmas te mafijai un to pakalpiem nenozīmē neko,pretīga un tukša muldēšana masu mēdijos. Glabiet!

  11. vija saka:

    Nupat izlasīju EP deputāta Mirska domas notikušā sakarā , raksta profesionālis un politiķis , kuram ir informācija un pieredze , nav pamata neticēt tam , ko paši sen zinām ,mūsu priekšstāvji ir zaudējuši cilvēcisku paskatu , par lopiem vai zvēriem nenosauksi , lopi un zvēri ir labāki .Kaut nu viņi aizrītos ar naudu….

  12. apkopojums saka:

    Publiski pieejama informācija liecina par korupciju visaugstākajos ešalonos.

    Tikai daži citāti.

    Maza, bet ietekmīga būvnieku saujiņa nosmeļ vairāk nekā trešdaļu no visiem Latvijas valsts un pašvaldību iepirkumiem. Par savām uzvarām būvnieki partijām pateicās, uz pēdējām Saeimas vēlēšanām noziedojot pusmiljonu latu. Re:Baltica pēta, ko būvnieki ieguva, draudzējoties ar politiķiem.

    Lieli ZZS ziedotāji regulāri uzvarējuši zaļās Vides ministrijas iepirkumos

    Būvējot valstij, neaizmirsti pateikt paldies politiķiem. Šāda savstarpējo laipnību sakarība atklājas būvnieku un partiju attiecībās. Pēdējos divos gados uzvarot konkursos par vairāk nekā 400 miljoni latu, būvnieki kā pateicību politiķiem uz pēdējām Saeimas vēlēšanām noziedoja pusmiljonu latu.

    Un tā tālāk un tā joprojām.

    Pēc šiem rakstiem seko arī vairāk par vienu no lielākajiem Latvijas zagļiem un mafijas krusttēvu Andri Šķēli.

    Bērnu slimnīcas korupcijas krimināllieta: «otkats» nonācis TP kasē

    Tiesā nonākusī Bērnu slimnīcas kukuļošanas lieta atklāj, kā partijas pilda savas kases. Vairākus būvniekus, būvuzraugus un slimnīcas amatpersonas apsūdz par plānotu, organizētu shēmas īstenošanu, mākslīgi sadārdzinot būvniecības izmaksas, lai daļu valsts naudas varētu sadalīt savā starpā.

    http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/450627-bernu_slimnicas_korupcijas_kriminallieta_otkats_nonacis_tp_kase

    Un tā tālāk un tā joprojām.

    Bet šobrīd, kamēr notika masu slepkavība, Nils Ušakovs un Andris Šķēle tīri draudzīgi nokārto rebes, lai visas Rīgas svalkas (atkritumu savākšana) nonāktu Andra Šķēles rokās.

    Valsts nozagšana turpinās.

  13. informācija saka:

    Ekonomikas Ministrijas valsts sekretāra J.Pūces sievas vadītajai biedrībai būvfirmas ziedojušas krietnu summu.

    http://www.ltv.lv/lv/raksts/24.11.2013-ekonomikas-ministrija-par-buvnieciibu.id21025/

    Tas par būvnieku lobija spēku. Tad kādu objektivitāti var sagaidīt no Ekonomikas ministrijas, kuras augstākais ierēdnis pats ir saistīts ar mafiju? Nu rikstīga banda.

  14. Os saka:

    Ja netiks atrasts vainigais,tad Krievijai ir visas Likumigas tiesibas pievienot Latviju braligajai Krievijas Federacijai,jo De Facto seit tapat ir Krievijas Valsts Iekarta,kuru atliek vien Likumigi nostiprinat ar De Jure. Jo nevar tacu ta turpinaties,ka fasisti novedusi Teritoriju krievu ” etnisko” tik talu,ka pat krievs vairs nevar bez draudiem aiziet uz veikalu pec piena.

  15. Os saka:

    Un vainigie principa ir jau atrasti,tagad tas ir atkarigs no pasiem vainigiem vai ir vini vainigie. Vainigi,ka izpauz ideologiska doma masu medijos ar 4.maija totalitaro rezimu radita-ir burzuaziskie Imperialisti sapuvusie-to maximu ipasnieki,noladetie burzuji no Niderlandes jeb Holandes. Labs kampiens-caur Likumigo Latvijas Tiesu konfiscet siem banditiem visas Maximas un caur savejiem Tiesu Izpilditajiem pardot talak-kartigiem Cilvekiem\Biznesmeniem,teiksim ka Gerkenam vai citiem krievijas darboniem. Nu vel jau var prasties tie arzemju burzuji Imperialistiskie,atlidojot uz audienci pie prezidenta berzina vai reinika DP-labak,lidzi nemot Koferi ar Davanam,kuras tiks pienemtas ar Pateicibu lielu,jo ir vel viens Izmeklesanas pavediens objektivs un Likumiski pamatots-veikals sabruka NELIKUMIGI,jo saskana ar likumu,tam nebija likumisku tiesibu sabrukt,ar ko ka vainigais nozieguma prieksmets ir pats sabrukusais Veikals,ar ko visa atbildiba ar Sodu taisnigo ir jauznemas pasam Veikalam sabrukusajam pamatojoties uz likumu un ne ka savadak,te ir tak tiesiska un demokratiska valsts.

  16. Vilnis saka:

    Kāds komentārs Delfos (iepriekš atvainojos, ka neiztulkoju):

    Вика
    24.11.2013 22:12
    “Сразу после произошедшей трагедии муж сказал: ” Жертв будет не больше 60. Если цифра погибших превышает, расследование переходит на международный уровень. СДЕЛАЮТ ВСЕ!!! что бы этого не допустить! ” Вот вам ответ на вопрос почему отказались от помощи других стран, почему ложь-список погибших! Это не просто отставка правительства и снятие с высоких постов строительных и архитектурных фирм. Это-ТЮРЬМА НА ДОЛГИЕ ГОДЫ!!!!”
    Неужели от нас скрывают точное количество жертв?

    http://rus.delfi.lv/news/daily/latvia/spasateli-proverili-vsyu-territoriyu-maxima-gde-mogli-byt-lyudi-012.d?id=43843810&com=1&s=1&no=40

  17. informācija saka:

    Lai izvairītos no parādu atdošanas un slēptu noziegumus, Latvijā ar Andra Šķēles un citu valsts zagļu svētību izstrādāta shēma, kur darbojas tiesneši, maksātnespējas administratori, vērtētāji, tiesu izpildītāji, mafijai pietuvinātas firmas.

    SIA “Hadex” (iepriekš SIA “Tomex”), kas bija viens no iesaistītajiem uzņēmumiem 2011.gadā ekspluatācijā nodotā Zolitūdes lielveikala “Maxima” jumta pārsega būvēšanā, 15.aprīlī pasludināts par maksātnespējīgu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

    Uzņēmuma maksātnespēja tika pasludināta 15.aprīlī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā. Par administratoru iecelts Andris Markevičs.

    http://www.delfi.lv/news/zolitudes-tragedija/viens-no-zolitudes-maxima-jumta-buvniekiem-sogad-pasludinats-par-maksatnespejigu.d?id=43846272#ixzz2lfYGCoQ4

  18. ziņa saka:

    Neliešu dzīres visas Latvijas sēru laikā. Bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers sēru dienā ar sievu Lietuvā bauda modes skati!

    http://rus.tvnet.lv/novosti/kriminal_i_chp/243537-zatljers_v_djen_traura_jezdil_s_suprugoy_v_litvu_na_pokaz_mod?utm_source=www.tvnet.lv&utm_medium=self_ads&utm_campaign=Selfads_in_www.tvnet

  19. Latvijā lūdzu starptautisku palīdzību! saka:

    Dažiem varbūt, nobālot masu slepkavības priekšā, uz pāris sekundēm ierunājās sirdsapziņa.

    Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis («Vienotība») lūdzis ASV vēstniekam Latvijā Markam Pekalam rast iespējas piesaistīt ASV Federālās izmeklēšanas biroja ekspertus Zolitūdes lielveikala «Maxima» traģiskās sabrukšanas izmeklēšanā.

    Deputāts atzina, ka vēstniekam FIB palīdzību lūdzis savā, kā Saeimas deputāta vārdā. «Es uzskatu, ka tā ir nepieciešama. Būvniecība Latvijā ir korumpētākā nozare. Jau tagad dažādiem pieaicinātajiem ekspertiem ir interešu konflikti, tādējādi šo ekspertu darbs varētu tikt apšaubīts publikas acīs,» teica Latkovskis, piebilstot, ka ASV vēstnieks apņēmies noskaidrot viņa valsts iestāžu iespējas palīdzēt šī jautājuma risināšanā..

    Vienlaikus Latkovskis atzina, ka Valsts policija (VP) un Ģenerālprokuratūra šī negadījuma iemeslu noskaidrošanai ir norīkojusi pašus labākos izmeklētājus un uzraugošos prokurorus, tomēr neviens no tiem nav būvniecības speciālists. «ASV ir speciāls izmeklēšanas birojs, kam ir milzīga laboratorija, kas piemēram izmeklēja tilta sabrukšanu Miniapolē. Arī tas bija konstrukciju jautājums. Viņiem ir pieredze ar lielākām sabiedriskām būvēm. .

    Viņiem ir uzkrāta pieredze un ekspertīze, .
    kas būtu jāizmanto,» sacīja deputāts..

    Tāpat viņš norādīja, ka šīs nelaimes izmeklēšanas izmaksas nekādā gadījumā nevar būt šķērslis patiesības noskaidrošanai. «Ja būs nepieciešams algot ekspertus, budžets tiks grozīts un tas viss tiks nodrošināts vienalga cik tas maksā. Tāpat ja būs nepieciešamas īpašas ekspertīzes – tas tiks darīts. Nauda te nevar būt nekāds šķērslis,» viņš teica..

    Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (Refornu partija) preses sekretāre Daiga Holma, komentējot Latkovska rīcību, atgādināja, ka pirmdien Premjera un izmeklēšanā iesaistīto dienestu sanāksmes laikā tika nolemts, ka jebkuru ekspertu piesaiste jāveic procesa virzītājiem,
    kas šajā gadījumā ir Valsts policija vai Ģenerālprokuratūra.

    Rīgā, Zolitūdē veikalā «Maxima» 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā ir bojā gājuši 54 cilvēki, tostarp trīs ugunsdzēsēji, kuri bija ieradušies glābt cilvēkus.

    ————————-

    Gan Andris Bērziņš, gan Ainars Latkovskis ir spiesti atzīt, ka bez starptautiskas palīdzības neiztikt. Bet mafija kā mantru maļ savu – Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (Refornu partija) preses sekretāre Daiga Holma, komentējot Latkovska rīcību, atgādināja, ka pirmdien Premjera un izmeklēšanā iesaistīto dienestu sanāksmes laikā tika nolemts, ka jebkuru ekspertu piesaiste jāveic procesa virzītājiem,
    kas šajā gadījumā ir Valsts policija vai Ģenerālprokuratūra.
    Tieši Ģenerālprokuratūra, tāpat kā Satversmes Aizsardzības birojs bijušā ģenerālprokurora un daudzu nelietību izdarījušā Jāņa Maizīša vadībā ir viena no vismafiozākām vietām Latvijā.

  20. Os saka:

    Sobrid Latvija izdarot Pasnavibas-sevi nogalinot iet boja gada ap 1 000 Cilveku,tas ir diena aptuveni pa 3. Kapec par so neviens neruna? Krievu okupacijas iekarta Valsts Latvija-stasta vien sausaligus stastus par Autoavarijas bojagajusiem un citus sausmustastus. Gada laika upuru skaits pasnavibas sasniedz 20 tadas maximas! Pilniga Krievijas ideologija-taisot tragediju,bet vienlaicigi apslepjot pasnavibu skaitu okupetaja Latvija,kur Cilveki vispar atrodoties savas Majas,dzivoklos,izdara sev galu-3 vienibas diena videji.

  21. Os saka:

    Un sis subprodukts-Nacionalo Kadru ar Krieviju izveidots(KGB-FDD-DP),sastavoss no Kompartijas biedriem,izveidots un uzturets ar Kremli(Godmans,reiniks,maizits,skele jeb praktiski visa “Latvijas” Valsts Iekarta,so Komunistu produktu Krievija tulit izmantos,ka Fasistus latviesu-kuri novedusi plaukstosu uznemumu “Valsti” lidz regionam,kur atdzimstot fasismam jau tiek Cilveki masveida Slepkavoti. Biedri-Andri Berzin,masu Slepkavibas ar Aparteidu notiek katru dienu un pec okupacijas pariesanas Slepta forma (4.maijs 1990.gada)-pa 3 Cilveki diena! Un tas ir jusu rokudarbs-Krievija ar krievzidu okupantiem,un Nacionalie Kadri(Reiniks,berzins,godmans) ir jusu-tas ir Krievijas sastavdala,visi sie fasisti,kas vakar bija komunisti-ir Krievijai piederosi.

  22. astoņkāja locekļi saka:

    Kuri tad mums tēlo kvalitātes nodrošinātājus Latvijā, bet paši dzīvo no kukuļiem?

    Daniels Pavļuts
    Latvijas Republikas ekonomikas ministrs.
    No 2003. līdz 2006. gadam strādājis Latvijas Republikas Kultūras ministrijas valsts sekretāra amatā, bet no 2008. līdz 2010. gadam bijis Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis. Pirms nonākšanas ekonomikas ministra amatā, vadījis Swedbank Korporatīvo attiecību pārvaldi.
    2007. gadā absolvējis Hārvarda Universitāti, iegūstot maģistra diplomu sabiedrības vadībā (Master of Public Administration) ar specializāciju līderībā. 2000. gadā Londonas pilsētas universitātē ieguvis profesionālo diplomu kultūras menedžmentā (Post-Graduate Diploma In Cultural Management).

    Papaildus informācija.
    Izglītība

    2006 – 2007 Hārvarda Universitāte, Maģistra diploms sabiedrības vadībā (Master of Public Administration) ar specializāciju līderībā

    1999 – 2000 Londonas City universitāte, Profesionāls diploms kultūras menedžmentā (Post-Graduate Diploma In Cultural Management)

    1995 – 1999 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Bakalaurs mākslās (klavierspēlē)

    Darba pieredze

    Kopš 2011.gada 25.oktobra ekonomikas ministrs
    2010 –2011 Swedbank Korporatīvo attiecību pārvaldes vadītājs, Vadības komandas loceklis (līdz 2011.gada februārim Sabiedrisko attiecību un valdības attiecību vadītājs)
    2008 – 2010 Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis
    2007 – 2011 SIA ZenoConsulting valdes loceklis
    2003 – 2006 Latvijas Republikas Kultūras ministrijas valsts sekretārs
    2001 – 2003 SIA DDB Latvija Brendu direktors, līdz 2002.gada decembrim Brendu menedžeris (projektu vadītājs)
    2000 – 2001 Latvijas Nacionālās operas direktora padomnieks vadības un komunikācijas jautājumos
    1997 – 2001 Starptautiskā zēnu kora festivāla “Rīgas Doms” izpilddirektors, līdz 1998.gada jūnijam Projektu vadītājs

    Juris Pūce, LR Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs
    un, protams, viņa neiztrūkstošā sieva Zaiga Pūce .

    Juris Pūce kopš 2010.gada 8.februāra ir Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs. Vienlaikus J.Pūce ir nodibinājuma „Latvijas Universitātes Fonds” valdes loceklis .

    Pirms pašreizējās pozīcijas J.Pūce strādāja Latvijas Universitātē par pasniedzēju, kā arī vadīja Latvijas Universitātes Stratēģijas nodaļu un pildīja valdes locekļa pienākumus nodibinājumā „LU Fonds” un sabiedrībā ar ierobežotu atbildību „Rīgas Juridiskā augstskola”. J.Pūce ir līdzautors vairākām zinātniskām publikācijām, piedalījies pētniecības projektos, kā arī uzstājies zinātniskās konferencēs. Savā zinātniskajā darbībā J.Pūce ir pētījis augstākās izglītības un zinātnes vietu un nozīmi tautsaimniecībā.

    Vienlaikus J.Pūce uz brīvprātības principiem ir pildījis ekonomikas ministra A.Kampara ārštata padomnieka izglītības un zinātnes jautājumos pienākumus, kā arī piedalījies vairākās darba grupās, kuru mērķis ir bijis izstrādāt normatīvo aktu projektus.

    No 2009.gada līdz 2012.gadam J.Pūce bija SIA “Latvijas Mobilais telefons” padomes loceklis.

    2005.gadā J.Pūce ar izcilību ir absolvējis Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Vadības zinību maģistra programmu, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu vadībzinātnē, savukārt 2003.gadā absolvējis Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Tiesību zinātņu maģistra programmu, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnēs.

    Papildus vēl.

    http://www.pietiek.com/raksti/ekonomikas_ministrijas_valsts_sekretara_gimene_netiesi_partiek_no_buvnieku,_tostarp_reandre_ziedojumiem

    Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra ģimene netieši pārtiek no būvnieku, tostarp “Re&Re” ziedojumiem

    Par būvniecības nozares sistēmu atbildīgās Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Jura Pūces ģimene netieši pārtiek no būvkompāniju, tostarp Zolitūdē sagruvušo lielveikalu būvējušās būvkompānijas Re&Re ziedojumiem, – šāds secinājums izdarāms no Lursoft un Valsts ieņēmumu dienesta publiskās datu bāzes datiem.

    Pūces dzīvesbiedre Zaiga Pūce ir viena no divām 2011. gadā dibinātās biedrības Ascendum oficiālajām amatpersonām ar tiesībām pārstāvēt to atsevišķi. Biedrības oficiālie mērķi ir “veicināt Latvijas augšupeju – ekonomisko, garīgo un sociālo – mērķtiecīgi atbalstot kultūru, zinātni, izglītību un pilsonisko sabiedrību”.

    Taču biedrības 2012. gadā saņemto dāvinājumu un ziedojumu saraksts liek domāt, ka ne mazāk svarīgs biedrības mērķis ir saņemt un novirzīt tālāk iespaidīgus ziedojumus no atsevišķu īpaši “kutelīgu” biznesu pārstāvjiem, kuriem ir īpaši nozīmīga valsts pozīcija vienā vai otrā jautājumā.

    Tā trīs lielākie pērn saņemtie ziedojumi ir 80 000 latu no azartspēļu uzņēmuma Alfor, 60 000 latu no uzturēšanās atļauju biznesā īpaši ieinteresētās Rietumu bankas un 50 000 latu no ātro kredītu uzņēmuma 4finance.

    Taču, ja saskaita kopā summas, ko Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Pūces dzīvesbiedres vadītajai biedrībai pērn saziedojuši būvniecības nozares uzņēmumi, tieši tie ir summāri otrais lielākais Ascendum ziedotājs.

    Kā rāda Lursoft dati, ceļu būves firma Binders biedrībai pērn ziedojusi 20 000 latu, būvkompānija Arčers – 10 000 latu, bet nu jau bēdīgi slavenā būvkompānija Re&Re – 29 500 latu. Vēl 300 latu individuāli ziedojis uzņēmuma līdzīpašnieks, miljonārs Didzis Putniņš.

    Neoficiāli avoti Pietiek ir informējuši, ka biedrības fantastiskie panākumi finansējuma piesaistē izskaidrojami ar vairākiem apsvērumiem. Šī struktūra, pie kuras pamatiem stāvējis arī labi zināmais Edgars Jaunups, nodarbojoties arī ar labiem darbiem (piemēram, nupat tā izdevusi Ilmāra Šlāpina grāmatu par jauno latviešu valodu).

    Taču vienlaikus biedrība kalpojot gan kā veids, kā “ieinteresētiem uzņēmējiem civilizētā veidā” nodot finansējumu “vajadzīgajiem cilvēkiem” politiskajās aprindās, gan arī kā struktūra, ar kuras palīdzību uzturēt virkni mākslinieciski un kulturāli noskaņotu “meiteņu”, kuras ar finansētājiem saista tuvākas attiecības.

    Kā zināms, tieši ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska un ekonomikas ministra Arta Kampara rīkojumu 2009. gadā tika likvidēta Valsts būvinspekcija. Šo soli daudzi uzskata par veiktu tieši lielo būvnieku interesēs un ar rezultātā radušos kontroles trūkumu netieši saista arī Zolitūdes traģēdiju.

    Ekonomikas ministrijas un Re&Re viedokli saistībā ar Pūces ģimenes netiešo finansējumu Pietiek pagaidām nav izdevies uzzināt. Savukārt Pūces skaidrojums Pietiek bija:

    “Nē, interešu konfliktu nesaskatu, jo kā amatpersona nekad neesmu pieņēmis nekādus lēmumus attiecībā ne pret manu sievu, viņas vadīto biedrību vai tās finansiālajiem atbalstītājiem.

    Atgādināšu, ka Valsts būvinspekciju likvidēja 2009.gadā (kad es EM nemaz nestrādāju) un aktīvākie publiskie pretinieki šim lēmumam gan tad, gan arī aktīvākie aicinātāji uz inspekcijas atjaunošanu bija tieši “lielie būvnieki” jeb BASP.

    Bez tam Ekonomikas ministrija bija tā, kas jaunā Būvniecības likuma pieņemšanas procesā aktīvi iestājās par būvinspekcijas sistēmas maiņu, pat piedāvājot konceptuālai diskusijai Saeimas atbildīgajai komisijai un tās izveidotajai darba grupai likumprojekta sagatavošanai 3 variantus, kā to varētu darīt. Būtiskas pārmaiņas neguva Saeimas deputātu atbalstu.”

    Labdien!

    Nē, interešu konfliktu nesaskatu, jo kā amatpersona nekad neesmu pieņēmis nekādus lēmumus attiecībā ne pret manu sievu, viņas vadīto biedrību vai tās finansiālajiem atbalstītājiem.

    Atgādināšu, ka Valsts būvinspekciju likvidēja 2009.gadā (kad es EM nemaz nestrādāju) un aktīvākie publiskie pretinieki šim lēmumam gan tad, gan arī aktīvākie aicinātāji uz inspekcijas atjaunošanu bija tieši “lielie būvnieki” jeb BASP.

    Bez tam Ekonomikas ministrija bija tā, kas jaunā Būvniecības likuma pieņemšanas procesā aktīvi iestājās par būvinspekcijas sistēmas maiņu, pat piedāvājot konceptuālai diskusijai Saeimas atbildīgajai komisijai un tās izveidotajai darba grupai likumprojekta sagatavošanai 3 variantus, kā to varētu darīt. Būtiskas pārmaiņas neguva Saeimas deputātu atbalstu.

    Ja ir interese, varu Saeimas deputātiem rādīto prezentāciju atsūtīt.

    Publicējam pilnu biedrības ziedotāju sarakstu par 2012. gadu.

    Npk

    NM nosaukums

    Nauda (summa, Ls)

    Mantiskais (summa, Ls)

    Mērķis

    1.

    4finance, AS

    50000

    neierobežotai lietošanai

    2.

    ALFOR, SIA

    80000

    neierobežotai lietošanai

    3.

    ANZĀĢE, Sabiedrība ar ierobežotu atbildību

    14000

    neierobežotai lietošanai

    4.

    ARČERS, Sabiedrība ar ierobežotu atbildību

    10000

    neierobežotai lietošanai

    5.

    BINDERS, Ceļu būves firma SIA

    20000

    neierobežotai lietošanai

    6.

    Rietumu Banka, Akciju sabiedrība

    60000

    neierobežotai lietošanai

    7.

    PĒRNES L, Sabiedrība ar ierobežotu atbildību

    44.9

    neierobežotai lietošanai

    8.

    Ādažu kukulītis, Sabiedrība ar ierobežotu atbildību

    145.96

    neierobežotai lietošanai

    9.

    Juris Pūce

    2000

    neierobežotai lietošanai

    10.

    Zaiga Pūce

    1000

    neierobežotai lietošanai

    11.

    Dace Rukšāne-Ščipčinska

    2000

    neierobežotai lietošanai

    12.

    Didzis Putniņš

    300

    neierobežotai lietošanai

    13.

    Ieva Šmite

    20

    neierobežotai lietošanai

    14.

    Eva Ikstena-Strapcāne

    20

    neierobežotai lietošanai

    15.

    Pēteris Bodnieks

    15

    neierobežotai lietošanai

    16.

    ANONĪMIE ZIEDOJUMI

    3904.47

    neierobežotai lietošanai

    17.

    Andris Ameriks

    500

    neierobežotai lietošanai

    18.

    Ingrīda Sniedze

    7

    neierobežotai lietošanai

    19.

    Līga Priedīte

    50

    neierobežotai lietošanai

    20.

    RE & RE, Sabiedrība ar ierobežotu atbildību

    29500

    noteiktam mērķim

    Inguss Vircavs

    Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs. (Rīgas būvvaldi vada persona, kurai nav attiecīgas izglītības, bet kura ir pietuvināta Rīgas domes un Rīgas Brīvostas vadībai Nilam Ušakovam un Andrim Amerikam).

    Latvijas Universitātes (LU) Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes absolvents (ģeogrāfijas zinātņu bakalaura grāds un dabas zinātņu maģistra grāds (diplomdarbs Rīgas transporta analīze pilsētas teritoriālās attīstības kontekstā apbalvots ar LU zinātnisko darbu konkursa I prēmiju). Šobrīd ir uzsāktas doktorantūras studijas LU.

    1996.gadā uzsāk darbu Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētplānošanas nodaļā kā galvenais datu speciālists, 2002.gadā turpina darbu Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Informācijas un pakalpojumu pārvaldē kā pārvaldes priekšnieks, kura vadībā tika veikta ne tikai Pilsētas attīstības departamenta datorizācija, bet arī izstrādāta Latvijā pirmā būvniecības informācijas sistēma, integrējot informāciju, sākot no būvniecības ieceres, būvprojekta līdz būvatļaujai un būves pieņemšanai ekspluatācijā. No 2007.gada kā Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja vietnieks veicis darba procesu pilnveidošanu atbilstoši starptautiskā kvalitātes standarta ISO 9001:2000 vadības principiem. Kopš 2012.gada Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs.

    No 2002.gada līdz 2007.gadam pārstāvēja Rīgas pašvaldību un Rīgas plānošanas reģionu pašvaldību pārrobežu sadarbības tīklā Baltijas Palete teritorijas attīstības sekcijā, kā arī bija Baltijas Paletes vadības komitejas loceklis, savukārt no 2004. gada līdz 2009. gadam pieaicināts LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes lektors.

    Linda Austere

    Ārvalstu investoru padomes direktore.

    Linda Austere ir asociētā pētniece Rīgā izvietotā sabiedriskās politikas centrā PROVIDUS. Viņu interesē pētījumi par sabiedriskā sektora informāciju, politikas procesiem un politikas veidošanas pieejām, kā arī sabiedriskās jomas pasākumu plānošanu un novērtēšanas praksi. 2006. gadā kā diplomēta juriste (Dipl. Iur) absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, bet 2007. gadā Centrāleiropas Universitātē ieguvusi maģistra grādu sabiedriskajā politikā (specializējoties medijos, komunikācijās un telekomunikācijās). Magyar Telecom stipendiāte. Strādājusi nevalstiskajās organizācijās Transparency International – Latvia un PROVIDUS, kā arī bijusi padomniece Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijā, kur galvenokārt strādājusi ar juridiskajiem jautājumiem, vadības institucionālo reformu (2009.-2010.) un bijusi tieslietu ministra vietas izpildītāja padomniece (2010.). Papildus ikdienas pētniecības un politikas/atbalsta darbam, Linda ir pielietojusi savas teorētiskās zināšanas, darbojoties kā valstisku un nevalstisku organizāciju, kā arī Latvijas un citu valstu valdību konsultante vai eksperte.

    Ilze Oša

    Ekonomikas ministrijas būvniecības departamenta direktore.

    Ilze Oša ieguvusi 2.līmeņa profesionālo augstāko izglītību tiesību zinātnēs Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, kā arī maģistra grādu studiju programmā Publiskā pārvalde.

    Kopš 2010.gada augusta Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktore. Piedalījusies normatīvo aktu izstrādē dzīvojamo māju pārvaldīšanas un būvniecības jomā. Organizē un pārrauga būvkomersantu reģistra darbību.

    Marika Treija

    Rīgas pilsētas Būvvaldes Juridiskās nodaļas būvniecības uzraudzības eksperte.

    1976. gadā absolvējusi Rīgas Politehnisko institūtu (RPI) specialitātē „Arhitektūra”. Strādājusi par būvkonstruktori RPI Būvražošanas fakultātē, par arhitekti projektēšanas institūtā „Komunālprojekts”, Rīgas pilsētas Arhitektūras pārvaldē.

    Kopš 2005. gada Rīgas pilsētas būvvaldes Arhitektūras nodaļas vadītāja, no 2006. – Būvvaldes vadītāja vietniece, no 2009. – Projektu izvērtēšanas nodaļas vadītāja, no 2012. – Juridiskās nodaļas būvniecības uzraudzības eksperte. Darba pieredze Toronto un Missāgas būvvaldēs pēc Kanādas Urbanistikas Institūta ielūguma. Ieguvusi sertifikātus par Kolumbijas Universitātes profesora Sigurda Gravas pēcapmācības kursa (tēma Mūsdienu pilsētu attīstības aktuālās problēmas) un Latvijas – Zviedrijas pēcapmacības kursa beigšanu (tēma Pilsētas attīstība un būvniecības process) u.c.

    Jānis Šperbergs

    SIA Merks valdes loceklis un celtniecības direktors kopš 2005. gada.

    Absolvējis Rīgas Politehnisko institūtu 1979.gadā, kur ieguvis inženiera – celtnieka kvalifikāciju rūpniecības un civilās celtniecības specialitātē.

    Gandrīz 35 gadu darba pieredze būvniecības nozarē dažādos amatos un uzņēmumos.

    No 1980. līdz 1995.gadam strādājis Balvu SCO, sākotnēji par galveno inženieri, tad kļuvis par valdes priekšsēdētāju. Vēlāk bijis SIA Reatons Celtniecības nozares direktora vietnieks, SIA Skanska konstrukcija Tāmēšanas un iepirkumu daļas vadītājs, SIA Re&Re Būvniecības projektu vadītājs. Kopš 2005. gadu strādā SIA Merks, kur pilda valdes locekļa pienākumus un atbild par būvniecības projektu sagatavošanas un realizācijas procesu.

    Juris Grīnvalds

    Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Lauku Būvinženieru fakultātes absolvents 1994. gadā.

    No 2003. gada SIA SAKRET komercdirektors, kura pienākumos ietilpst saražotās produkcijas realizācija Baltijas un Skandināvijas valstīs, kā arī projekta vadītāja pienākumi SAKRET Lietuvas rūpnīcas būvniecības laikā 2008. gadā.

    Viens no Būvmateriālu ražotāju asociācijas dibinātājiem 2010. gadā un kopš 2012. gada asociācijas valdes priekšsēdētājs.

    No 1996. līdz 2003. gadam pārstāvējis dāņu krāsu ražotāja Skalflex intereses bijušās Padomju Savienības teritorijā. Tika iegūta nozīmīga pieredze gan ražojoša uzņēmuma ikdienas problēmās, gan praktiskās iemaņas fasāžu apdarē. Pirmā darbavieta pēc augstskolas absolvēšanas bijusi SIA Biznesa Savienība, kur kā tehniskais direktors bijis atbildīgs par kontaktiem ar piegādātājiem no visas Eiropas. SIA Biznesa Savienība bija pirmā, kas importēja daudzus no šodien tirgū plaši pazīstamiem būvmateriālu zīmoliem.

    Svetlana Mjakuškina

    Patērētāju tiesību aizsardzības centra Preču un pakalpojumu uzraudzības departamenta direktora vietniece, Tehniskās un metroloģiskās uzraudzības daļas vadītāja.

    Ieguvusi maģistra grādu visaptverošajā kvalitātes vadībā Rīgas Tehniskajā universitātē. Kopš 2007.gada strādā Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC). No 2011.gada vadot PTAC Tehniskās un metroloģiskās uzraudzības daļu, devusi nozīmīgu ieguldījumu tirgus uzraudzības sistēmas pilnveidošanā PTAC kompetencē esošajās jomās, tajā skaitā plaša spektra nepārtikas preču tirgus uzraudzībā, kā arī bīstamo iekārtu uzraudzības un reglamentētās metroloģijas jomā. Būvizstrādājumu tirgus uzraudzības projektu vadītāja PTAC darbību ietvaros. Aktīvi darbojas ADCO (administratīvā sadarbība tirgus uzraudzības jomā) darba grupās, kuras nodrošina sadarbību un informācijas apmaiņu starp ES dalībvalstu tirgus uzraudzības iestādēm. Piedalījusies kā eksperte Eiropas Savienības kandidātvalstu tirgus uzraudzības sistēmas stiprināšanas projektos, vairākās pieredzes apmaiņas vizītēs kompetentajās iestādēs Dānijā, Lielbritānijā, Nīderlandē.

    Gunārs Valinks

    Inženierkonsultantu uzņēmuma Firma L4 valdes priekšsēdētājs.

    Ieguvis būvinženiera kvalifikāciju un bakalaura grādu ekonomikā, kā arī maģistra grādu uzņēmējdarbības administrācijā un organizācijā Rīgas Tehniskajā universitātē. Vadījis un uzraudzījis ēku rekonstrukcijas, ūdenssaimniecības attīstības, un infrastruktūras būvniecības projektu projektēšanas un būvdarbu uzraudzības sadaļas vairāk nekā 30 projektos, kuri finansēti ar ERAB, ES Kohēzijas fonda un ERAF līdzfinansējumu. Daudzos no šiem projektiem bijis FIDIC inženieris. No 1996.- 2010. gadam bijis Firma L4 valdes loceklis un tehniskais direktors, kopš 2010. gada valdes priekšsēdētājs. 2010.-2012. gadā vadījis Latvijas Inženierkonsultantu asociāciju (LIKA), kas ir Starptautiskās inženierkonsultantu federācijas (FIDIC) oficiālais pārstāvis Latvijā. Caur LIKA Latvijā tiek popularizētas FIDIC līguma nosacījumi inženiera jeb konsultanta lomas skaidrošanā būvniecības procesa kvalitatīvā vadībā. Darbojies Būvindustrijas nevalstisko organizāciju koordinācijas centrā.

    Pēteris Druķis

    Inspecta vadītājs Latvijā.

    Ieguvis maģistra grādus kvalitātes specialitātē, publiskajā pārvaldē un darba drošībā, kā arī bakalaura grādu tiesību zinātnē. Mašīnbūves inženieris.

    Kopš 1994. gada strādā kvalitātes nodrošināšanas sfērā, attīstot neatkarīgu tehnisko ekspertu pakalpojumus iekārtu un izstrādājumu jomās. No 2004. gada vada Inspecta pārstāvniecību Latvijā, kā arī ir Latvijas pārstāvis Eiropas inspicēšanas un sertificēšanas konfederācijā CEOC.

    Aktīvi darbojas ar kvalitātes, drošības un normatīvtehniskajiem jautājumiem Latvijā, Standartizācijas padomes, Akreditācijas padomes un Metroloģijas padomes loceklis. Pārstāvis dažādās nevalstiskās organizācijās, tostarp Tehnisko ekspertu asociācijā un Latvijas Darba devēju konfederācijā. Piedalījies jaunā Būvniecības likuma izstrādē.

    Zane Sauka

    Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomes valdes priekšsēdētāja.

    Izglītību ieguvusi Rīgas Ekonomikas Augstskolā (BSc) un Māstrihtas Uiversitātē, Nīderlandē (MSc). Pēc studiju pabeigšanas 2000. gadā Zane Sauka piedalās vairākos Eiropas Rekonstrukcijas un Attīstības Bankas projektos sociālajā un vides jomā kā Latvijā, tā bijušās Padomju Savienības (Baltkrievija, Ukraina, Tadžikistāna) un citās valstīs. Paralēli, Zane strādā Rīgas Ekonomikas Augstkolā, vadot bakalura darbus par vides jautājumiem. Ilgtspējīgas būvniecības jomā Zane darbojas kopš 2008. gada, sākotnēji vadot ilgtspējīgas būvniecības kritēriju izstrādes projektu biedrībā Zaļās mājas, bet no 2010. gada pildot biedrības Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome Valdes priekšsēdētāja funkcijas. Zane ir sertificēts ilgtspējīgas būvniecības metodes BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessment Method) vērtētājs.

    Rīgas Domes būvvaldē, kas strādā tieši Nilam Ušakovam, «Maxima» projektu ar saviem parakstiem parakstītāji ir Būvniecības kontroles pārvaldes Rīgas pilsētas būvinspekcijas galvenā būvinspektore Aija Meļņikova, Būvniecības kontroles pārvaldes Rīgas pilsētas būvinspekcijas priekšnieka vietnieks Jānis Balodis, Arhitektūras pārvaldes Arhitektu nodaļas vadītāja Inga Šuldrika, Arhitektūras pārvaldes Arhitektu nodaļas vadītāja vietniece Lolita Sarma, Juridiskās nodaļas Būvniecības uzraudzības nodaļas eksperte Marika Treija un bijušais Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs, pašlaik būvvaldes vadītāja vietnieks Andis Cinis

  23. mafijas ņirgāšanas par upuriem saka:

    Ar Kalnmeiera svētību Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu “objektīvi” uzraudzīs būvvaldes darbinieces vīrs ar milzu parādiem
    Lato Lapsa

    http://pietiek.com/raksti/papildinats_-_ar_kalnmeiera_svetibu_zolitudes_tragedijas_izmeklesanu_objektivi_uzraudzis_buvvaldes_darbinieces_virs_ar_milzu_paradiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *