J. Zīverts. 9. maijs un kangars.

IMGP0914Labdien, letiņi !

Rūgtas pārdomas pēc visa šī ļembasta 9. maijā mūsu Tēvzemē sākās jau ar 4. maiju, it kā ar Latvijas neatkarības atjaunošanas deklarācijas pasludināšanas 20. gadadienu. Kā jau tādās reizēs, runas plūdi no “valstsvīru” mutēm, cik “varonīgi” bijuši, kā riskējuši gandrīz vai ar dzīvībām u.t.t. u.t.j.p.

Nenoliedzu, doma bija laba. Diemžēl tikai uz papīra. Kas no visa tā iznācis, redzam šodien.

Mafijas ielikteņi G.U. V.V.F. V. Zatlers aicināja nemeklēt vainīgos, bet skatīties nākotnē.

 Tikai tā nākotne tumši melna, ka tur neko saskatīt nav iespējams.

Tālāk nāk 9. maijs, diena ar tik daudz atceres vēstīm notikumiem, ka vienkārši bija grūti izvēlēties, kurus atzīmēt.

Vai nu Mātes dienu, Eirokolhoza dienu, okupāciju vai “uzvaras” dienu.

Neiedziļināšos detaļās, vien sajūtas, kuras radās vērojot visu šo balagānu. Un sajūta bija kā dziļos padomju laikos, kad okupanti ar vērienu atzīmēja visus savus “panākumus”, gan militāros, gan komunisma celtniecībā u.t.t.

4. maija “aborigēniem’ bija atļauts padziedāt savas tautas dziesmas, uzdejot “sudmaliņas”, “tūdaliņas” u.t.t.  Nē, nē, arī sarkanbaltsarkanās krāsas un lauvas ģerboni un Dievs svētī….bija pagaidām. Arī “ūdentiņš” no tribīnēm tecēja. Bet 9. maijs, uh un oh o-o-o-ō-ō-ō… . Kā jau uzvarētāji un okupanti. Arī mūsu t.s. prezidents atvedis no Maskavas “sprāguša ēzeļa asti”, nu ne jau kaut ko citu. Vērojot izrādi Maskavā, domājams, Kremlis draud pasauli aizbāzt aiz jostas. Pārāk jau uzkrītoši tas viss izskatījās.

Dievs, atpestī !!! Ļaunuma impērija Krievija vicina dūres ! Nu ko, dzīvosim unredzēsim, vai pasaulē vēl ir taisnība, Dieva Taisnība !

Ar cerībām, Jānis Zīverts.

 aaaaaaaaa

 Foto: Ventspils mēra vietnieks Didzis Ošenieks.

 Kā redzams, iejuties ir labi šis kangarveidīgais vieplis 9. maija pasākumā, pat Krievijas impērijas “georga ļentočku” pielīmējis pie savas “gimnasķorkas”.

 Jājautā šim ķēmam Eduarda Pāvuļa vārdiem: vai tu mērkaķi (didzi ošeniek) vispār apjēdz, ko dari ?

Bet neminēsim, šis kangars zina, ko viņš dara. Ja būs nākošā krievu invāzija, tad Ošenieks būs tas, kas okupantiem norādīs, kurš latvietis jānošauj un kuram ceļš uz Magadānu.

 LRTT tev, jūda Ošeniek, saka: “Pēc Tiesiskuma atjaunošanas Latvijā tu jau pirmajā dienā saņemsi “savu tiesu””!

P.S. Izgriezums no avīzes “Ventas Balss”, kur visā “godībā” redzams latvijecs, kurš laicīgi sagatavojies ar “sālsmaizi” uzņemt okupantu pārstāvju valdību pēc vēlēšanām rudenī. Jā, mūsu tauta ir bijusi un ir pārbagāta ar šādiem mēsliem. Un ko tur brīnīties, jo vēl aizvien esam okupēti, vēl aiz vien mūsu brīvība un neatkarība karājas mata galā.

Vēl arvien nevaram un nevaram atbrīvoties no tās verga dvēseles un kalpa kūkuma, kas sēž tik daudzos latviešos… . Vēl arvien… .

Par komentāru pie foto atbild L. Grantiņš

17.05.2010

You may also like...

13 komentārs

  1. A.Balts saka:

    Absurda, normālās pasaules valstīs neiedomājama situācija – valstī joprojām atrodas pretēji Latvijas pilsoņu gribai, starptautiskiem likumiem un konvencijām neproporcionāli milzīgs psrs iebrucēju un to pēcteču – iepludināto svešo kolonistu pūlis jau 20 gadus un kaut to apzinoties, tie ne tikai uzvedas, kā nelikumīgi nelegāļi, kas ir lojāli paraugiedzīvotāji, cerībā uz naturalizāciju un pilsonību, bet gan izaicinoši demonstrējas, kā tie, kas viņi arī ir, tas ir – okupanti, naidpilni, nekaunīgi un savu kārtību, valodu un likumus bezkaunīgi paģēroši!
    Bet vēl absurdāks man liekas mūsu tautas gļēvi pacietīgā un nepamatoti samiernieciskā attieksme pret mūs visus apvainojošajamiem svešajiem nelegāļiem – psrs kolonistiem! Jo visas mūsdienu problēmas un nelaimes nāk tikai un pirmkārt no šiem iebrucējiem sākot jau no 1939.gada, tātad no viņu senčiem, bruņotajiem militāristiem un čekistiem, gan līdz mūsdienām arī no viņu specdienestiem un no pašiem svešajiem un to pēctečiem, savu kremlisko domāšanu un kirilicu uzbāzošajiem it visās Latvijas valsts dzīves sfērās. Un galvenais – iefiltrēšanos valsts pērvaldē un vadošajās partijās un organizācijās, gluži kā vēža metastāzes. Bet mēs klusējam, kaut tik vien vajag, kā visiem rakstiski, mutiski pieprasīt valdībai, varas partijām uzsākt valsts atbrīvošanu no smacējošo nelegālo okupantu masām! Valdības nereaģēšanas gadijumā iziet visiem ielās un panākt savu tiesību un likuma īstenošanu taisnības un tiesiskuma atjaunošanai mūsu zemē. Un šogad, okupantu ļembasts 9.maijā Pārdaugavā bija mums brīdinājums un piemērs, kas sagaida gļēvu tautu nākotnē, kas neaizsargā, necīnas par savām un savu bērnu likumīgajām tiesībām savā senču zemē!

  2. black_joker saka:

    A. Baltam
    Tu ar apjēdz to, ka tiklīdz ārā izmetīs kaut vienu, kas tiks uzskatīts par kolonistu, tā uzreiz Pleskavas desanta divīzija pa Pleskavas šoseju iemaršēs Latvijā? Vajag speciāli kaitināt Krievu Lāci? Un šeit arī neatbalstīs nedz ES, nedz USA. Jo negrib precedentu. Precedents radīs jaunu tautu staigāšanu Eiropā un citur pasaulē, jo tad nu visi sāks prasīt atpakaļ vecā srobežas, dzīs ārā kādreizējos iebraucējus. Piemēri? Slovakijā šobrīd ir 15 % ungāru un Bratislava 11.gs bija Ungārijas galvaspilsēta, bet tagad ungārus sāk spaidīt kā iebrucēju pēctečus. Rumānijā ir vācu un ungāru miljoni Transilvānijā no tiem laikiem, kad rumāņu mazapdzīvoto kalnieni kā robežjoslu apguva, lai pasargātu Ungāriju no tatāru iebrukumiem. Daļu rumāņi izēda laukā, bet atlikušie kaut kā vēl turas zemē, kur viņu saknes līdz 800 gadu vecas….Ungārija labprāt anulētu Treanovas miera līgumu un paņemtu atpakaļ 70% zaudēto zemju un 30 % zaudēto pilsoņu no Rumānijas (Transsilvānija), Serbijas (Vojvodinas ungāru autonomija), Horvātijas (|Slavonijas province), Slovēnijas ( 14 km garā esosās Slovēnijas piekraste ar ostas pilsētu līdz 1921.gadam bij Ungārijas īpašums, lai būtu izeja uz jūru), no Austrijas (Karintija), Ukrainas (Ziemeļbukovina)……Nerunāsim par bijušajām Rietumvalstu kolonijām- tur vispār sagrūs visa kārtība……Un PSRS telpā būs tāda tautu staigāšana, pret kuru Lielā tautu staigāšana 3.-6.gadsimtos ir kā bērnudārznieku pastaigas gājiens…..Kari, postīšana, pretošanā skustības….neviens to negrib un tie, kas domā ar galvu, saprot, ka situācija ir jāpiecieš tāda, kād a nu viņa izveidojusies. Vecie apmirs, jaunie integrēsies- nodrošiniet tikai viņiem normālu attieksmi, izglītību un pilsonību nāotnē. Manu paziņu vidū ir daudzum daudz krievvalodīgo cittautiešu un visi, kam ir izglītība, tur kādu biznesu, ir aktīvi sabiedriski un viņiem nesagādā problēma sne latviešu, ne citas valodas……Izglītojiet savus tā saucamos urlas un nebūs ilgs laiks, kad viņi integrēsies….turpināsim viņus turēt savā vaļā bez darba un izglītības- būs mums urlu geto kā nigeriem USA.

  3. Lasītājs- black_joker saka:

    LRTT cīnās par Tiesiskuma atjaunošanu, bet Tu te skaidro kaut kādus vēsturiskus faktus.Tu esi vienkārši prastas klases demagogs.Grib to ES vai negrib, bet Latvijā Tiesiskums tiks atjaunots un tavi draugi urlas, tiks no šejienes padzīti. Un, starp citu, Tu nemāki lasīt. Tavi komentāri neatbilst komentējamam tekstam. Atkārtoju, Tu esi primitīvs demagogs… .

  4. annamarija saka:

    Ar sāpēm raugos jau ilgus gadus:
    Vai neskan balsis, kas ziedonim radus? (Rainis, pirms vairāk nekā 100 gadiem…)

  5. annamarija saka:

    Melnajam džokeram
    Tu baigi labi zini Europas vēsturi. Varbūt Tu zini arī, ka padomju varas laikā uz Latvijas cietumiem sūtīja bezmaz smagākos noziedzniekus, kam atbrīvošanas gadījumā piešķīra te dzīves placi… Noziedznieki vairoja noziedzniekus. Vai Tev nav vēlēšanās kādu buntīti urlu integrēt savos apartamentos? Es biju spiesta ar tādiem mitināties vienā “komunalkā”. Vai nu kļūsi tāds pats urla, vai nojūgsies. Ja Tu viņus redzi tikai pa gabalu, tad jau viegli liet čugunu

  6. black_joker saka:

    Lasītājam- grūti diskutēt ar cilvēkiem, kam abas kājas vienā zābakā un klape uz acīm…
    annamarijai- tu uzskati, ka ir “born criminals”? Jā, zinu, ka tā darīja un daudzkur ap Rīgu nometināja bijušos zekus…..ja USA vai U.K. ir sociālās programmas atgriešanai sabiedrībā, tad nu PSRS laikos tikai pirkstu kratīja un diemžēl mūsu republikā ar tam nevelta uzmanību.
    Ja tev integrācija ir dzīvošana kopējos apartamentos, tad nu sory- nejauc kopā nejuacamas lietas- ne jau šiem cilvjiem jādzīvo vienā dzīvoklī ar kādu, bet ir jābūt sociālajai programmai un iespējām nokāpt no kriminālā ceļa….Ja Rietumos to, ka esi sodīts, darbadevējs parastos darbos nevērtē, tad pie mums pat labajos gados tādus dzina prom, kaut nebija, kas strādā. Un tas ir rezultāts……izskatās, ka jums,nacistiem, mazākās pretestības ceļš patīk- izdzīt, nojaukt un aizmirst. Ja tādi, ka tu nāks pie varas, tad diemžēl Latvijai nepastāvēt vairs diezko ilgi, jo nu bez sāls apēdīs mūs gan ES, gan Krievija- par cilvēktiesību pārkāpumiem…..
    Esmu daudz darbojies atbalsta programmā čigānu bērniem Ventspilī savulaik 199ajos, esmu Maskačkā dzīvojis 4 gadus- labi zinu to publiku.

  7. ķirsis saka:

    Paldies LRTT par informāciju.Nu mēs zinam,kas ir Ventspils mērs,jo ābols no ābeles ……

  8. AG saka:

    Nu Lembergs jau arī ir prokrievisks, tas nav nekāds atklājums, sen zināms.

  9. Miervaldis saka:

    Un kā jūsu mājaslapas administrācija domā – Latvju mentalitāte nav Latvju mentalitāte, bet krievu – krievu?Mēs savus svētkus nosvinējām tikumīgi, jautri, sirsnīgi, kā pie cilivizētiem cilvēkiem pieklājas.BET rusopanti it kā brīvā eiropas zemē, izārdās, piedirš, un citādi piemēslo mūsu zemīti…Ir jau tā, ka viņi taču ir lielie prolitārieši, kuriem ir atļauts viss, un visas durvis tiem vaļā, pat sarkanos karogus un neļķes!Viņi uzskata ka viņi lielie, viņi jā, bet citas tautas nav pat pieminēšanas vērtas…Paskatieites vien – pēc “uzvaras” svētku beigām, visas miskastes bija pilnas, viņu mēsliem!Gan jau pienāks tā diena, kad Latvju tauta būs uzmodusies un pieprasīs savai valdībai, lai tā sūta savus rusopantus dirst savas etniskās dzimtenes miskastēs.Bet kamēr Latvju tauta nav uzmodusies, tikmēr dažš labs tautu dēls, un meita, dirš kopā ar šo rusopantu, uz viena poda…Es, kā daļa no jums – modrajiem Latvju patriotiem saku – BRAUCIET JūS RUSOPANTI DIRST SAVAS ETNISKāS DZIMTENES MISKASTēS!

  10. Admin-Miervaldim saka:

    Latvieši savus svētkus ir svinējuši pirms tūkstots gadiem un svinēs arī pēc tūkstoš gadiem, tāpat kā šodien !!! Toties krievu vēsture viņu ļaunuma dēļ jau ir beigusies. Viņu šodienas bļaustīšanās ir tikai atskaņas Mūžības telpā !!! Viņu ļaunums ir viņus pašus aprijis.

  11. Miervaldis - admin saka:

    Viņi savos sūdos vēl nav noslīkuši…

  12. Miervaldis saka:

    Atļaušos precizēt šo rakstu.Runa taču ir par 4. un 9.maiju?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *