Atbilde M. Rukam

www.tautastribunals.eu 1Mums visiem pazīstamais Māris Ruks, “rokoties” pa mūsu neseno vēsturi, ir uzdūries dažiem neatbildētiem jautājumiem vai vienkārši uz LIETĀM, kuras prasās papildinājumu. Un šis papildinājums, iespējams, būs tāds, ka iepriekš zināmais būs vienkārši jāiemet pagātnes mēslainē. Tas, kas notika 80to gadu beigās un 90to gadu sākumā klaida latviešu vidū ir atspoguļots caur čekas prizmu. Tajos gados čeka veica savu vismelnāko darbu klaida latviešu vidū. Iekšējo teroru veica tā saucamie disidenti, kuri, kā reiz ironiski sacīja prāvests Andrejs Kavacis: “Pēc komandas aizbrauca un pēc komandas arī atgriezās.” Precīzāk izteikties vairs nav iespējams. Šodien tas nepārprotami redzams un loģiski domājošais sapratīs, kas ir J. Rožkalns, K. Pupurs, E. Jēkabsons, V. Turins, P. Brūveris, O. Brūveris un M. Ludviks. Visiem viņiem ir atradušās siltas vietiņas 4. maija kliķes paspārnē. Arī daudzi vecie trimdas “darboņi”, kuri bija saistīti ar čeku, arī ir “atraduši” sev piemērotu nišu šajā noziedznieku “fermā”, šodienas Latvijā. Dažiem pat speciāli radītas vietas, kuras pēc savas būtības ir parazītiskas. Nu, piemēram, “sociķim” Atim Lejiņam, kurš 70tajos gados, sarijies LSD***(vieglās narkotikas), skraidīja pa ASV ar “sarkanajiem” lozungiem. Bet, lai neskrietu notikumiem pa priekšu, turpmāk runāšu M. Ruka uzdotā jautājuma ietvaros:  

M. Ruks. 1980. gadu beigās Vācijā Tevi apmeklēja Gunārs Meierovics, viņam par to ir rakstītas atskaites PBLA – Grantiņa ģimenes apmeklējums. Būšu priecīgs, ja varēsi atminēties, ko šis cilvēks vēlējās un kāda bija jūsu sarunu būtība.

Gunārs Meierovics nekad Grantiņus, kā ģimeni, netika apmeklējis. Ja viņš to ir ierakstījis savās atskaitēs, tad nevajadzētu par to viņu bargi nosodīt, jo kaut kas bija jāraksta, lai varētu norakstīt piešķirtos ceļojumu līdzekļus. Tā darīja un dara visi. Toties viņš ir bargi jānosoda par to, ka sāka sadarboties ar okupācijas režīma pārstāvjiem, kā rezultātā mēs esam tur, kur esam. Meierovics bija ļoti godkārīgs un bailīgs politiķis. Viņam bija bail zaudēt savu stāvokli emigrācijā, sakarā ar notikumiem Latvijā. Par to man stāstīja kāds cits PBLA vīrs- Imants Freimanis.

Gunārs Meierovics manī radīja ļoti varena vīra iespaidu. Neatceros tieši, kāpēc mēs gājām uz ASV vēstniecību Vīnē, bet viņa uzvedība(protams pozitīvā nozīmē) vēstniecībā bija tāda, it kā viņš būtu pats “štatu” prezidents. Neviens viņam dokumentus neprasīja, visi sveicināja. Vaļējam mētelim plīvojot viņš tikai norādīja vēstniecības darbiniekiem uz mani, sacīdams: viņš ir ar mani”, un mēs vareni aizsoļojām pie kāda slepeno dienesta vīra.

Atgriezīsimies pie Meierovica kolēģa(PBLA) Imanta Freimaņa, kurš man atstāstīja kādu sarunu viņu starpā. “Ko mēs Imant darīsim, kad jaunpienākušie no Latvijas mūs izkonkurēs?”, jautāja Meierovics. “Iesim rentē(pensijā)”, atbildējis Imants. Tāda atbilde esot viņu darījusi ļoti neapmierinātu, sacīja man Imants Freimanis. Tālāk jau arī sekoja viņa sapīšanās ar “pareizajiem” no attiecīgajām iestādēm. Imants Freimanis bija savādāks  un daudz nepatīkamāks “šīm” iestādēm. Viņš, protams, bija vīrs gados, bet es nekad pilnīgi nenoticēšu, ka viņš slimnīcā vienkārši “aizmiga” uz neatmošanos. Tajā laikā čekisti strādāja aktīvi, lai visu ieregulētu “pareizajās sliedēs”. Arī mani 90to gadu sākumā “gāza”, bet tā kā es nelietoju alkoholu un nesmēķēju, tad izķepurojos. Atkārtots mēģinājums bija pirms trim gadiem, kad atkal izdevās izdzīvot. Kāda komentārā manā i-vietne šīs izdzimtenis rakstīja: “Nomirsti, lūdzu, Tevi no visas sirds.” Var tikai piebilst šim nodevējam, ka slikti pildīja doto uzdevumu. http://tautastribunals.eu/?p=4065 Es, protams, ka zinu šo cilvēku un tāpēc jau reiz Ruka Kungu brīdināju, lai nekad ar viņu neielaižas.

Lielākais latviešu emigrācijas grāvējs bija Jānis Rožkalns. Meli un cilvēku sarīdīšana bija un ir vēl šodien viņa darbības “lauks”. Viņš bija sagājis naidā ar visām latviešu organizācijām, izņemot Zviedrijas sociķus(Zaļkalns, Kaža, Lejiņš). Arī mani šie sprukstiņi, ar Rožkalnu priekšgalā, izsauca pie sevis uz “tēju”. Pavēlošā toni lika man saprast, ka man ar viņiem jāsadarbojas, jo pretējā gadījumā es tikšot izolēts.

Vēlāk viss sagriezās kājām gaisā.

DV ar kuriem viņš  bija pamatīga konfliktā, sāka pildīt visas viņa iegribas. Tika piešķirtas neiedomājamas summas, kuras it kā domātas pretestības kustībai Latvijā. Īstenībā šī nauda nonāca pa tiešo čekistu rokās, kuri šodien Latvijā gandrīz visi ir miljonāri. Rožkalnu apmeklēja tādi čekas vīri kā Juris Rubenis un Edvīns Inkens. Tie ir darboņi, kuri ir ievēroti apmeklējam Rožkalnu, bet cik ir tādu, kas satikās nemanīti ar šo jūdasu ?

Reiz jau arī tas nāks gaismā.

Nekas nepaliks apslēpts. Kad tauta visu to uzzinās, tad daudzi iekritīs šokā, ka blakus “VIŅAM” ir atradies slepkava.

Raidstacijas “BRĪVĀ EIROPA” diktors Pāvils Brūveris, protams, ka arī bija čekas cilvēks, bet viņš domāja, ka līdz ar Atmodu varēs atkratīties no šiem zvēriem. Viņš labi veica savu darbu, popularizējot Atmodu un H-86 līdz tam brīdim, kad Rožkalns viņu “paņēma pie dziesmas“. Pēc tam viņš saka popularizēt čekas nodibināto Jura Ziemeļa H-86 Rīgas nodaļu un raidīt pilnīgus melus par īsto H-86. Lai novērstu šo graujošo darbību, P. Brūveris tika atsaukts uz Minsteri, kur viņam bija “jāatskaitās” par šo darbību. Šajā sanāksmē piedalījās I.Freimanis(PBLA), A. Cipulis(PBLA), G. Meierovics(PBLA), L. Grantiņš(H-86), R. Bitenieks(H-86), J. Rožkalns un P. Brūveris.

Pēc nopietnām pārrunām Brūveris atzina savu kļūdu un solīja laboties. Viņa “labošanās” ilga tikai vienu nedēļu. Viņš atkal sāka popularizēt grāvējus, apmelot L. Grantiņu un īsto H- 86 grupu. Kad es viņam pazvanīju un jautāju: “Pāvil, ko tu dari ?” Es dzirdēju, ka Pāvils iešņukstējās… un mūsu sarunā beidzās.

Par Rožkalna nelietībām man pastāstīja P. Brūvera tēvs, kurš dzīvoja Minsterē. Toreiz es nodomāju, ka Rožkalns Pāvilu ievilcis kādā netīrā ekonomiskā afērā, bet vēlāk sapratu, par ko uztraukts stāstīja viņa tēvs. Šeit vēstule, kuru apskaidrības brīžos rakstījis Pāvils: http://tautastribunals.eu/?p=1483 Un šeit mēs redzam kādu Rožkalna vēstuli, kā viņš tika “izraidīts”:  http://tautastribunals.eu/?p=1506 Ruka kungam vēlos atgādināt, ka viss reiz nāk un nāks gaismā, tāpēc ar vēstures dokumentēšanu jābūt ļoti uzmanīgam.

M. Ruks. Vai zini arī informāciju par Rolanda Silaraupa savākto līdzekļu pievākšanu. Dzirdēju, ka Silaraupam tā esot bijusi tāda trauma, ka viņš gribējis darīt sev galu?

R. Silaraups, Grantiņš, LRTT, DP, SABRolanda Silaraupa “līdzekļi”, cik sapratu, tika LIKTI uz H-86 kontu, bet iespējams, ka Austrālijā tas notika savādāk. Čeka ar Rožkalna “rokām” darīja visu, lai es nesatiktos ar Silaraupu.

FOTO: Rolands Silaraups

Mācītājs Māris Ludviks, pirms manas ierašanās Vācijā, esot brīdinājis, kā sacīja Rožkalns, ka ar Grantiņu viss neesot kārtībā, lai uzmanoties. Nedomāju, ka Rožkalns to izgudroja, bet tas vairāk norādīja uz to, kam kalpoja Ludviks. Zinu to, ka Rožkalns par mani Silaraupam sastāstījis tādas lietas, ka viņš nevēlējies mani vairs redzēt.

Tai pašā reizē Rožkalns arī Silaraupu pataisīja par nodevēju.

Uz Vāciju tika atsūtītas Rolandu Silaraupu kompromitējošas bildes ar pavadvēstuli, kuru 100%tīgi bija rakstījis Rožkalns. Kad viens vecs čekas okšķeris Vitālijs Labinskis, kurš Vācijā bija ieceļojis 70tajos gados, nolasīja pavadvēstuli, mēs ar Bitenieku vienlaicīgi skaļi iesmējāmies un nosacījām: “Rožkalns”. Vēstulē bija arī trīs fotogrāfijas, kuras mums labprāt tika atstātas, bet vēstule nē. Protams, pēc fotogrāfijām “autoru” nenoteiksi, bet pēc rokraksta gan.

Rolands-Sileraups-800x460Pirms manas ierašanās Vācijā Rožkalns bija iztērējis grandiozas summas ar norādi, ka nauda aizsūtīta H-86 grupai Latvijā. Īstenība bija tāda, Latvijā H- 86 nebija saņēmusi nevienu feniņu. Visa nauda bija aizgājusi Stabu ielas iestādei. Par to visu es ziņoju PBLA, kā rezultātā KONTS tika nobloķēts, ka neviens vairs netika tam klāt.

FOTO: Šīs FOTO neizsaka pilnīgi neko. Čekas provokāvcija Rožkalna izpildījumā.

Domāju, ka PBLA to izdarīja pēc čekas norādes.

Rožkalns pēc tam atjaunoja “draudzību” ar Daugavas Vanagiem un pumpēja neiedomājamas summas uz Latviju. To darīju zināmu DV šefam Frišvaldam. Saņēmu čekas cienīgu atbildi, ka es nedrīkstu būt klāt pie dokumentu pārbaudes, jo tas esot KONFEDENCIĀLI. Bija sajūta, ka es atrodos tai pašā Latvijā, un, ka viss piedzīvotais ar čeku, ir tikai viens vienīgs murgs.

Nešaubos, ka arī Rolads Silaraups saņēma kompromitējošo materiālu.

Zinot Rolandu varu apgalvot “stobra” priekšā, ka viņš nekad nav sadarbojies ar čeku un nodevis savu tautu.

Nav brīnums, ka pēc visa tā Rolands ir gribējis sev darīt galu.

Tādas bildes varēja uzņemt jebkur, zem dažādiem ieganstiem. Arī par mani noteikti ir FOTO, jo izceļošanas dokumentus kārtoja kāds čekists Andris Bērziņš viesnīcā LATVIJA. Ļoti draudzīgs un patīkams cilvēks. Un uz veiksmīgu nonākšanu mērķa galā viņš pasūtīja kafiju. Nešaubos, ka arī es tiku tajā brīdi fotografēts.

Šeit var vairāk lasīt par Rolanda FOTO. http://tautastribunals.eu/?p=7380

***LSD iedarbība sākas pēc 5-10 min pēc to ieņemšanas. Narkotikas sevišķi spilgti iedarbojas pēc 30 līdz 90 minūtēm, bet kopumā to ietekme darbojas pat ilgāk par 12 stundām. Lietošanas sekas var būt jūtamas pat vairākas dienas. Pirmās sajūtas pēc LSD lietošanas ir svīšana, nelabums, drebuļi, vājums, koordinācijas traucējumi. Tikai pēc tam norosinās garastāvokļa, apkārtnes uztveres un domāšanas izmaiņas. LSD ietekmē mainās krāsas, formas un izmēru uztvere – viss nemitīgi mainās. Sāk saplūst dažādu orgānu uztvere saplūst un cilvēks redz skaņas, dzird krāsas. Pat visparastākās lietas sāk iegūt simbolisku nozīmi.

21.08.13.     L. Grantiņš

Savu patiesa cilvēka apziņu tev palīdzēs stiprināt šie divi vīri:

Atlicini, latviet, vienu stundu laika un atslābinātā stāvoklī noklausies to, ko saka cilvēks(Laimonis Purs), kurš mūsu vēsturē tiks ierakstīts ar zelta burtiem. http://www.youtube.com/watch?v=Ay1-pco0aoU

Ja neesi vēl noskatījies Andreju Kavaci, tad: http://www.youtube.com/watch?v=XUHxy7WXzcE

You may also like...

13 komentārs

  1. Andris saka:

    Sveiki!

    Interesi piesaistīja, Vitālija Labinska vārds. Vai varētu kādreiz ko sīkāk aprakstīt par viņa darbību? Un vai Reformu partijas aktīvists Valdis Labinskis nav viņa dēls? Vai Valdis arī bija čekists?

    Admins
    Valdis Labinskis, kurš strādāja raidītājā BERĪVĀ EIROPA ir viņa dēls.

  2. ANDRIS 7 saka:

    LABU VISU DIENU!
    Vins grib iepazities.Vins klust par TAVU enu.Vins zina cikos celies un
    cik cukura liec pie kafijas,un tad vajadziga bridi vins iekoz.Tu nezini
    kapec,jo tads neesi,bet vins jau ir parnemis tevi,un pietrukst gribas
    atteikties,no uzspiestas draudzibas,jo kopa ir svinets,iets makskeret u.c.
    Pirmais etaps atnem energiju,otrs vedis uz vervesanu,vai nodevibu.Un
    daudzi labi cilveki vienkarsi “zaude sevi”,savu pasa butibu,lai neviens
    un nekad to nemuzam nedabutu.Tas var but ari vira un sievas starpa.
    Par minetiem kungiem esmu lasijis,bet iepazities negribetu,jo vini pat
    nezina DEMOKRATIJAS jegu,un visu laiku iluziju virziti rupji melo.
    Pie labveligiem nosacijumiem,kada ir musu izaugsme?Bezgaliga,kurai
    neredz beigas.Tas ir speks!!!
    Vendus ari pazist,ka Vandalus Ziemelafrika,un ka Spartiesus.No ienaidniekiem vardam dota slikta nozime,no draugiem -vini vajaja
    ienaidnieku visur,un iznicinaja vinu vienmer,cik talu sniedzas rociba.
    Tavi pielideji ir pelekie,no citas planetas.Viri pelekos svarkos,
    pelekais barons,lisanas liktenis(LIKTENA LIDUMNIEKI),jo citadi ,ne var,
    ne mak,un tadiem tikai karkli zied.Vini visu laiku ir valdibas,no
    1236 gada,kad varu parnema TEITONU ORDENIS,pec SAULES kaujas.Laiks
    mainit nosaukumu(sk.ieprieks).Es nezinu,PRIEKSLIKUMI.Melnas aristokratijas atnaksana.Brivibas piemineklis ir celts viniem,ka ari
    citas buves.Ne jau mums,slavinot un paradot savu planetu sistemu,ka
    ORIONS,VENUS,SIRIUSS u.c.Par laca zvaigznaju neruna un nepiemin neviens.
    Par Lacplesi jau rakstiju.KALEVALA un KALEVIPOEGS.KELEV ,no ivritu
    valodas nozime SUNS,kas vardam KALEVALA ir SUNAALA,noradot cANUS MAJOR
    no ORIONA ZVAIGZNAJA.Iemet cilvekos eposu,liek noticet tam,un vada tos.

    VELAK VEL. TENcINU.

  3. Lauku onka saka:

    Par to visu jārunā vēl un vēl.
    Cilvēku vairākumam nav skaidras čekas darbības metodes, sarīdīšanas meistarība, nomelnošana, savervēšanas veidi.

    Manu vectēvu notiesāja kā dzimtenes nodevēju uz 25 gadiem (58. pants). Ir saglabājušies oriģinālie dokumenti – spriedums, konfiscējamo mantu saraksts u.c. Bet ar to jau čekistiem bija par maz. Pēc arestēšanas vēl bija pagastā jāpalaiž baumas, ka vectēvs saņemts ciet par miltu zagšanu, kuras par patiesību uzskata vēl arvien daļa pagasta iedzīvotāji.

    Maldīgs ir arī daudzu uzskats, ka represētie nekādi nevar būt čekas aģenti. Tā nebūt nav. Kāds drausmīgi spīdzināts, notiesāts un savu laiku atsēdējis “dzimtenes nodevējs”, pastāstīja, ka savervēts jau Sibīrijas nometnē neilgi pirms atbrīvošanas. Likts priekšā – atbrīvosies un kalposi, jeb tevi aizvedīs uz mežu lapsām, kā daudzus tūkstošus citus ieslodzītos. Viņš piekritis un uzreiz norīkots darbā virtuvē…

  4. Dārta saka:

    Labdien, Linard!

    Māra Ruka grāmatā par Gunāru Astru bija minēta Tava tikšanās ar Astru vilcienā, kad Tu brauci prom uz Vāciju. Bija minēts, ka Gunārs Astra esot iegājis vilciena kupejā pie Tevis un runājies (it kā esot mēģinājis atrunāt no aizbraukšanas). Par ko jūs abi runājāt?

    paldies!

  5. čuguns saka:

    Lielisks raksts! Biežāk tādus – par atmodas laika aizkulisēm un notikumiem!

  6. čuguns->gudrais saka:

    Netaisi sensāciju. Neko sliktu Ruks nepateica. Vienīgi par to Cukura noniecināšanu man žoklis atkārās…

  7. Garāmgājējs saka:

    Man arī nepatika tā intervija. Kāpēc viņam vispār bija ar to ēbreju jāielaižas. Cukura noziegumi nav pierādīti, bet mosada zvērība redzama kā uz delnas. Pēc šī raksta LA Ruks zaudēja uzticību.

  8. Gudrais-čugunam saka:

    Nu jā, vai tad Cukurs tev kaut ko nozīmē? Spļāviena vērts, vai ne?

  9. Gudrais saka:

    Sarakste ar Ruku:
    Man arī pie pakaļas tie komentāri, bet ir acīmredzami, ka līkdeguņi tevi ir nopirkuši! Cukura mazā pirkstiņa tu neesi vērts! Diez kā tu pats bļautu, ja tev tie bandīti uzbruktu! Laikam jau valodā, ko viņi saprot! Dzīvo laimīgs un barojies no žīdeļu naudas, kamēr viņi tevi neizmetīs kā izlietotu prezi! Man ar tevi nekas kopīgs vairs nevar būt, attā!

    Citējot Māris Ruks :

    Aivar, esmu ļoti rūpīgi izlasījis Šābertes sarakstīto grāmatu un arī daudzus citus dokumentus.
    Cukurs glāba savu ādu, nevis citus cilvēkus. Viņa vieta ir vēstures atkritumos, tāpat kā virknei citu… Turklāt Šābertes grāmatas virsrakstam vajadzēja būt vāciski, jo tādā valodā šis H.C. bļāva Montevideo Lopkautuves rajonā. Cukurs jau 1941. g. parakstījās kā Zuker, pat citi no Arāja komandas rakstījās latviski…
    Man īsti neinteresē interenta komentāri, arī LRTT vietnē. Nezinu, par ko Jūrmalā vispār ir runa, kas tā par advokāti – ne mazākās nojausmas.
    Māris

    Māris Ruks Ph.D.

    tel: +371 29592963

    Date: Thu, 22 Aug 2013 22:10:52 +0300
    From: aivars_666@inbox.lv
    Subject: (bez temata)
    To: marisruks@hotmail.com

    Tikai tagad izlasīju, ko tu LA saki par Cukuru. Esmu šokā! Ko tu klausies to līkdeguņu propagandu! Tu vismaz B.Šābertes grāmatu “Ļaujiet man runāt!” esi lasījis? Cukurs taču glāba žīdus! Vai tiešām būs taisnība šim k-ram, kas par Tevi rakstīts LRTT mājas lapā:
    ruksim saka:
    2013. gada 15. jūlijs 10.27
    Rukam jau ir sava runas sieva, ebrejiete advokāte.
    Agrāk tā dāma fīrējās ar Ančāna partiju kamēr tas tika Jūrmalas domē.
    Viņa rakstīja garu garos rakstus “Pilsonī”, ka latviešiem zeme nepienākoties (kā jau šobrīd to redziet), rakstniece droši vien raksta arī ddd garu garos rakstus.
    Ir tāda nācija,ko visi jau zina bauro trakāk kā neviens ,apsaukā akmeņus un zvaigznes,nu tukšības ,(tas latvietim ļoti patīk).
    Viņa ceļo daudz uz Vāciju kur saņem informāciju.
    Admins
    Ja tā ir taisnība, ko Tu saki, tad tas “izskaidro” līdz šim nesaprasto.
    Tie, kuri strādā VIŅU uzraudzībā, tie strādā arī viņu labā, un, saprotams, pret latviešu tautu, kaut arī paši to var neapzināties.

    Es neesmu paranoiķis kā Grantiņš, bet iesaku vismaz iepazīt Cukuru, pirms viņu gāni!!!

    Admins
    Protams, Gedroic, ka tu neesi paranoiķis, bet krievijas uzticīgs kalps, jo aprej tikai žīdus, kaut gan viņi vienmēr ir kopā ar krieviem strādājuši nelietības pret latviešu tautu.
    Par Cukuru un Ruku tiek gatavots raksts… .

  10. tā, kas zin patiesību saka:

    Vitālis Labinskis nebijas čekists. Beigsim izplatīt nepatiesu informāciju internetā.
    .
    .
    Admins
    Vitālijs Lapinskis bija visīstākais okšķeris un kūdītājs.

  11. Sašutusī saka:

    Pēc šī raksta publicēšanas pagājuši vairāki gadi, bet mani vēljoprojām izbrīna tas, kā Jūs uzdrīkstaties tik vaļsirdīgi mētāties ar nepatiesiem faktiem. Vitālijs Labinskis nebija čekists! Lūgums beigt nomelnot manas ģimenes vārdu. Paldies!
    .
    .
    .
    Admins
    Vai tad “maisi” ir attaisīti, ka tik pārliecinoši runājat ?

  12. LLA saka:

    Linard, Tu esi pārāk naivs attiecībā uz Silaraupu. Pārāk naivs! Čeka Tevi muļķoja un muļķo, no tā Tev tas naids. Bet naids aptumšo Tev prātu. Esi vairāk kritisks pret notikumiem un lietām, tad arī bilde taps skaidrāka. Vēlu Tev veiksmi. Tavā pusē ir taisnība, virziens ir pareizs..
    .
    .
    .
    Par naidu Tu runā skatoties spogulī…
    Es nojaušu, kā tas tika paveikts ar Silaraupu… .
    Man ar čeku nav nekāds sakars, tad kā lai viņa mani muļķotu ?
    Bet Tu gan esi no manis ticis apvainots… un tapēc runā par manu prāta aptumšojumu…
    Par veiksmi paldies… , tā mani ir pavadījusi jau 68. gadus un kāda lieka reize arī nav noraidāma !

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *