Arnim Cimdaram “Jekelna skatuve” garantēta

Laimonis-Purs-Strazdiņš-526x800Pirms lasām par noziedznieku A. Cimdaru, noskatīsimies Laimoņa Pura(Strazdiņa) video.

Video domāts jaunajiem literātiem, lai viņi veidotu savu dzīves uztveri balstoties uz Patiesības pamatiem. Ceļš, pa kuru ved komunisti: Peters, Zālīte, Pauls un nu jau “beigtais” Ziedonis u.c., ir ceļš ar labām “kurpēm” uz iznīcību.

Atlicini, latviet, vienu stundu laika un atslābinātā stāvoklī noklausies to, ko saka cilvēks, kurš mūsu vēsturē tiks ierakstīts ar zelta burtiem.

http://www.youtube.com/watch?v=Ay1-pco0aoU

=======================================================

www.tautastribunals.eu-12Latvijas Republikas tautas tribunāls piespriež augstāko soda mēru Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam Arnim Cimdaram:

>par vēlēšanu rezultātu viltošanu.

>par sabotāžu pret Latvijas valsti.

>par sadarbību ar okupācijas režīma slepenajiem dienestiem.

>par Latvijas Republikas „pamatu” graušanu.

Biedr, Arni Cimdar, jūs tiekat ievietots LRTT noziedznieku KARTOTĒKĀ.

Jūsu LIETAS NR. 171.

Arnis Cimdars, Reiniks, LRTT, SABCindars.LRTTPēc Tiesiskuma atjaunošanas Latvijā jūs stāsieties visbargākās Tiesas priekšā. LRTT šai tiesai pieprasīs, lai jums tiktu piespriests nāvessods.

FOTO: Paskaties, latviet, šajās bildēs. Vai tad viņš neizskatās pēc plānprātiņa ? Tieši tādi “viepļi” tiek salikti visos svarīgākajos posteņos. Tādi uzticīgi rāpos krievžīdu mafijas priekšā… .

Šeit nav runa tikai pār pēdējām pašvaldību vēlēšanām. Visās vēlēšanās, kas notikušas Latvijā jūsu vadībā, notikušas manipulācijas ar vēlēšanu rezultātiem. LRTT nav zināmas iepriekšējo rezultātu „tolerances”, bet par pēdējām pašvaldību vēlēšanām Rīgā, ziņas ir. Pēc Krievijas specdienestu brutālas iejaukšanās, vēlēšanu rezultāti tika pakārtoti Krievijas interešu „virzienā”. Vēlēšanu dienā ap pl. 21 jau bija zināmi provizoriskie rezultāti: SC- 37%, VL!- 28%, Vienotība- 19%, ZZS- 9%, pārējie nepārvarēja prettiesiski noteikto barjeru. Tāds rezultāts neapmierināja krievžīdu nacistisko okupantu pārstāvjus Rīgā. Tad tika nolemts balsis skaitīt elektroniski.

Un, arī „saskaitīja”… .

Ir zināms, ka attiecīgas iestādes ir draudējušas VL!(cik noprotams, tad vecbiedriem), ka sūdzēties šajā jautājumā nebūšot prāta darbs. LRTT šajā jautājumā ir pilnīgi „saprotošs” un domājams, ka arī pats Arnis Cimdars saprot pareizi Maskavas „mājas” „draudzīgo” ieteikumu. Mums taču visiem vēl atmiņā ir divu Cimdara priekšgājēju, Līgotņa un Kramiņa, liktenis. Abus noslepkavoja Reinika „kantoris”.

Krievijas krievžīdiskā impērija ir uzsākusi cīņu par Latvijas atgūšanu un viņa neapstāsies nekādu šķēršļu priekšā. Pēc būtības Nilam Ušakovam būtu jāsēž aiz restēm par spiegošanu, bet viņam pat „mats” no galvas nenokrita. Toties žurnālistu Leonīdu Jākobsonu par šo „atklājumu” Krievijas specdienesti sakropļoja. http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/454147-izmeklejot_usakova_epasta_nopludi_zurnalists_jakobsons_turets_psihiatriskaja_slimnica

Noziedznieks Reiniks tikai acis vien noblisināja.

Vešņakovs-Cimdars-LR-LRTT-DP-Ušakova darbība ir pieskatāma pie atklāta- brutāla terorisma.

MIGLA SARKANĀ- NOLĀDĒTĀ

FOTO: Pie šī krievu nacistiskā švaļa gadījuma viesi  netiek lūgti.

Kāds zemisks prieks šo abu kreatūru fizionomijās(cimdara un viņa draudzenes)! Nekur tu, cimdar, neizspruksi, par nodevību būs jāsaņem “nodevēja tiesa”.

Kārtējo reizi mums jāsaprot, ka gan Ušakovs, gan Cimdars ir vienīgi sīkas marionetes šajā lielajā krievžīdu cionistu cīņā. Un ikkatram ir jāsaprot, ka Latvijas iekšienē viss ir zem totālas žīdu kontroles. Visi „mazie veidojumi”(Oroli, Gardas, Lapinski, Šiškini, Lapsas…) ir viņu radīti. Visi bijušie disidenti, kuri atgriezušies Latvijā, ir cionistu marionetes. Šie rožkalni, jēkabsoni, turīni, pupuri, abi brūveri, ludviki ir Tiesiskuma visniknākie ienaidnieki, jo viņi saprot, kas ar viņiem notiks, ja tiks atjaunota īstā Latvijas Republika.

LīgotnisKramiņšPēdējos divdesmit gadus ir ticis tikai zagts. Un zagts ir tik mežonīgi, ka ES vadošās valstis, pēc Helsinki- 86 ziņojumiem ir palikušas tramīgas. ASV, Krievijas un Izraēlas cionistu bandas sāk panikot. Uz Latviju tiek sūtīti visvisādi „politiķi” kuri cieši saistīti ar pasaules cionistu bandītiem.

FOTO: Un tagad, latviet, ieskaties šajās divās sejās. Vai VIŅĀS tu ieraudzīsi plānprātību ? Nē ! Viņus abus Reinika “kantoris” noslepkavoja, jo viņi atsacījās viltot vēlēšanu rezultātus.

MUMS ir jāpanāk, ka līdz 12tās Saeimas vēlēšanām aizliedz SC un arestē noziedzniekus- slepkavas Nilu Ušakovu un Jāni Urbanoviču. SC ir okupantu radīts un prettiesisks Latvijas Republikā, jo nav tikusi ievērota 1949. Gada Ženēvas konvencija, kas attiecas uz okupāciju un pēcokupācijas periodu.

Ja mums tas neizdosies, tad viņi ar iebaidīšanām, slepkavošanām un vēlēšanu datu viltošanu, nāks pie varas, tieši tā, kā tas notika Rīgā.

Būsim PATIESI savās domās un darbos. Pret Patiesību, pat Sātanam pašam, ir rokas par īsām. Žīdu izdzimtenis Aivars Borovkovs, pirms mana Latvijas apmeklējuma, mudināja Reiniku: “Pietiek DP uzvesties kā sprāgušām reņģēm, attiecībā pret Grantiņu.” Kā redzi, nožēlojamais žīdu izdzimteni, Borovkov, Reiniks bija beigtāks vēl par sprāgušu reņģi.

Ievērojiet, nožēlojamie kangari, to, kuru Dievs ir nolēmis pasargāt, tam jūs klāt netiksiet. Visi tie, kuri pastāv Patiesībā ir neaizskarami. Pietiek tikai mazliet nobīties un TU kļūsti par sātanistu upuri.

Helsinki- 86 Atmodu aizsāka, VIŅI arī Atmodu noslēgs.

Visi Latvijas bendes tiks aizvilkti uz karātavām.

DIEVS SVĒTĪ LATVIJU !

11.08.13.     L. Grantiņš

P.S.

Ja neesi vēl noskatījies Andreju Kavaci, tad: http://www.youtube.com/watch?v=XUHxy7WXzcE

Un šeit tu vari redzēt krievžīdu mafiju, kurai “JUMTS” ir krievija, izraēla un asv, tieši tie, kuri “piezīdušies” Latvijai un kuriem kalpo Latvijas 4. maija kliķe.

Tieši tas par ko raksta LRTT:

http://www.youtube.com/watch?v=1xYHSKx9BKo

Uzmanību !!! Sakarā ar to, ka neatrodos mītnes zemē, komentāri tiks apstiprināti trešdien !

You may also like...

10 komentārs

  1. ANDRIS 7 saka:

    LABU VISU DIENU!
    Demokratija ir ka uvertira,lai nonaktu lidz diktaturai un tiranijai/Andris/
    Kapec neviens to nevar saprast?
    Vairuma ir tadu,kuri var zaudet tikai dzivibu.Daudz briesmigak ir zaudet
    pasam sevi/Pienemts/
    Atbilde loti cien. Laimona Pura k-gam velak teksta.Par Latvijas Krievijas
    ligumu.Petams materials.Gribu izcelt pagaidam divas vietas.Igaunijas un
    Krievijas ligums.Trockis uztaisa Tallinu par savu “kabatu”,jo vajag tacu
    izvest laupijumu no Krievijas.Nauda plust uz ASV caur Stokholmas banku,
    preces caur Tallinas ostu,kur bolsevikiem nav nekadu nodoklu.Lielo zaglu
    osta.Vajag atdot SHIFA MORGANA VARBURGA u.c.”sponsoreto” naudinu LIELAJAM
    GLOBALAJAM PLANAM.Otra vieta-teksta vards STURAKMENS,sastopams ari PSRS
    plenumos.Tas ir un paliek augsejais triju sturu akmens,ar visuredzoso
    aci uz varas piramidas,jo merki tacu vieni.Musu SUDRABKALNINS,vienigi acs
    vieta LAUVA,ka JUDU SIMBOLS,un komplekta karaviri paros.Ja nu labi…
    http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sudrabkalni%C5%86%C5%A1_005.jpg

    Kepec nelaist pie sevis KREISOS(ne majas,ne darba),un likt minet
    neredzamo.Vienreizejs EKSPERIMENTS,kas parada un izcel laudis,ar kreisas
    puses smadzenem.Kuriem strada abas puses jautajumu nav,un nemaz nevar
    but.
    OSIM-Ja visi un visur originali sadedzinat ieskaitot TURKU(Somija) un
    MASKAVAS bibliotekas,nemaz nerunajot par mazakam vietam un VISAS musu
    zinasanas balstitas uz “gudram” kopijam,pec sis pasaules”vareno”
    pasutijuma,ka VISA akademiska zinatne , rakstnieku savienibas,maksla u.c.
    ir zem MASONU rupigas kontroles.Neticu,ka Krisjana Barona DAINU SKAPIM
    butu nu lauts mierigi palikt neaizskartam.Gana jau “paretinats” un kaut
    kas pielikts klat,izcelot “seno” izcelsmi un nozimi sava izpratne.Tas
    reklamas uz labiem tekstiem ir MELNO SPEKU inspiretas,vertiguma
    jauksanai.Maniakala tieksme unikalas vertibas jaukt ar senalam,salikt
    vienota vesela un saukt par sedevru.Ar laudim,tautam tas pats.Es tacu
    nevaru teikt,ka naku no LIELA,vai MAZA LAcA zvaigznaja un esmu baltas
    rases cilveks.
    Kuri ir tadi,kuriem vajag visu gatavu,lai atri sabojatu un mestos virsu
    citam GATAVAJAM.PARAZITI.Komentaru sakaribai nav nozimes,jo tas ir
    sutijums vienigi ZEMAPZINAI.

    VELAK VEL. TENcINU.

  2. Os saka:

    Ligita Leja gan runa-pilnigu patiesibu un visi citi vinas raksti ir pilnigi patiesi. Tas ir pretstats puspatiesibai-ko spredelo Kavacis,ar saviem laimes bruniniekiem puszideliem-zidu rokaspuisiem krustnesiem,kas bija un vienmer bus ikvienam Latvietim-laupitajOkupantiskie iebruceji un Genocida izdaritaji mana Tevzeme. Par velesanam Riga,tapat ka Daugavpili kada viltosana tad vareja notikt,to Cimdaram ar KF FDD agenturu Latvija gan nevajadzeja darit,jo absolutais vairakums sinis Pilsetas ir-krievzidi. Tam apgalvojumam nav-logiska pamata. Jo okupanti logiski ka balsoja par-okupantu spekiem\Partijam. Kas to apgalvo,domaju,ka KF ir izdevigs sads apgalvojums-pretlogisks,lai apsleptu Krievijas slepto “Maigo” Latvijas okupaciju,ka redz tak Latvija dominejosa Vara\Skaitliska ir Latviesu Nacijas Cilvekiem. Ta ir dezinformacija,jo Daugavpili 96 proc.sastada krievzidi,bet Riga kadi 80 proc. Viniem nevajadzeja neko viltot. Iestasanas rezultatus 2004 gada ES gan viltoja,nomainot biletenus,bet ne jau Iecirknos,bet partransportejot uz-Arhivu. Ka ari 5,ja atmina nevil,Saeimas,lai Latvijas cela partija inspireta ar KF KGB,tiktu Valdiba. Ta ka 2 viltojumi ir,bet pieradit tos nav iespejams,ja nu vienigi atklajot DP Arhivu,kas ir diezgan neiespejami uz doto bridi

  3. Kapteinis saka:

    Vai neizveidosies situācija, kad tērējot dārgo laiku, sastādot ASM kartoteku , pienāks diena kad nebūs soda izpildītāji?Varbūt pienācis pēdējais laiks atmest sīkumainās ambīcijas un nacionāli domājošiem apvienoties? Kamēr mēs viens otru aprejam, ienaidnieks- okupants apvienojās vienotā kulakā, lai dotu pēdējo triecienu” latviešu tautai”, kurus neiznīcinās pa vienam, vai grupiņas- vienkārši nopirks par tramvaju biļeti , ceļojumam uz “latviešu kapsētu”!

    Admins
    Pareizi, kapteini, tikai kāpēc Tu esi “apvienojies” ar Gardu, kurš ir mūsu tautas nāvīgākais ienaidnieks. Kāpēc Tev nepievienoties Tribūnālam, kurš cenšas visu šo nelietību celt gaismā un sūdzēties ES ?

  4. zināšanai saka:

    Te būs dažu personu vārdi, kas vairāk vai mazāk zina aizkulises par vēlēšanu rezultātu viltošanu:
    Arnis Cimdars, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs
    Valdis Liepiņš, Vēlēšanu reformas biedrības valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts
    Ilma Čepāne, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja, Saeimas deputāte
    Arvīds Dravnieks, kurš kā tikai sāk nopietni runāt par vēlēšanu rezultātu viltošanu, tvaika nolaišanai piedāvā sabiedriskas diskusijas apmēram par šādu tēmu “Par Latvijas vēlēšanu sistēmas trūkumiem un iespējamiem risinājumiem” (bet nerunājot par pašu galveno – par vēlēšanu rezultātu viltošanu).
    Vēl šos informētos cilvēkus par vēlēšanu rezultātu viltošanu var atrast Publisko tiesību institūtā, Valsts administrācijas skolā, Centrālā vēlēšanu komisijā, Notāru biedrībā, Vēlēšanu reformu klubā, Sociālo reformu biedrībā, Latvijas Juristu biedrībā u.c.

  5. kalns saka:

    Ko raksta leja un levits (viena tauta),izrediģē vairākus rakstus,izvelk viņiem vajadzīgo,zemākā pakāpe pašās beigās ,cik nu var,”loka” žīdus.

  6. Os saka:

    Ta ir Andri,ka Dainas daudzas ir sastopams zidKrustnesu uzslanojums. Bet to var saprast un izmest ara. Dainu skapi ievadot Dainas,jateic,ka nav taisits uzslanojums,kadas Arhiva vinas ir,tadas ir ievaditas. Un tas Specigas Augstakas Dainas-pat izmainot vardu secibu strada tapat. Protams,ka Dainas var saprast un orjenteties tanis,ari iztulkojot tikai Latviesu Tautas Cilveks\Pagans un nekads puszidels,ka Muldasovs neko nesapratis. Un lai ari nesaprot. ZidKristiets jau ari nesaprot un paldies Dievam.

  7. Repatriants saka:

    Paldies Ligitai Lejai par taisniigo un lielisko vestures apskatu!

  8. Os saka:

    A,re,nepatik padibenei Ligita Leja. Nesanaks Musu Latvju tautas varonus sabazt viena maisa ar zidiem-ka bralus. Levits ir zids un vienmer tads ir bijis,un paliks nepatiesiba. Puspatiesiba ari ir-zidisms,ta-ideologija kakaina kaku iemitnieku. Lej Litra-Navi zidiem un vinu rokaspuisiem kristiesiem

  9. ordo saka:

    Jaunumi lemberga prāvā,miris vēlviens liecinieks!
    Prokurori tiesā Ventspils
    mēra Aivara Lemberga
    krimināllietā iesnieguši
    Dānijas specdienestu
    noklausītas sarunas starp
    apsūdzētajiem, kurās, pēc prokuratūras domām,
    apstiprinās Lemberga
    īpašumtiesības atsevišķās
    komercsabiedrībās. Atpakaļ Nosūtīt uz e-pastu PIEVIENOT Tikmēr neoficiāla informācija
    liecina, ka aizsaulē aizgājis vēl
    viens šīs krimināllietas
    liecinieks – Juris Šķibelis. Prokurors Juris Juriss
    pastāstīja, ka sarunas starp
    apsūdzētajiem Ansi Sormuli,
    Aivaru Lembergu un Anriju
    Lembergu ierakstītas
    2005.gadā kādā Kopenhāgenas viesnīcā. Sarunās esot
    dzirdami arī Gints Laiviņš-
    Laivenieks, Rudolfs Meroni un
    citas personas. Prokurors domā, ka sarunu
    ieraksti apstiprina pirmstiesas
    izmeklēšanas laikā veikto
    vairāku personu liecību
    patiesumu, kuras liecinājušas
    par Aivaram Lembergam piederošajām īpašumtiesībām
    un to daļām gan Latvijas
    komercsabiedrībās, gan
    ārvalstu komercsabiedrībās.
    Vienlaikus šie audioieraksti
    apliecinot tiesā sniegto liecību patiesumu, ir pārliecināts
    prokurors. “Kā tiesa vērtēs šos
    pierādījumus, mēs nezinām.
    Mūsu ieskatā, tā ir pirmā reize,
    kad dzirdams, kā pats
    apsūdzētais Aivars Lembergs
    apstiprina savu īpašumtiesību daļu atsevišķās
    komercsabiedrībās, ko viņš
    līdz šim vienmēr ir noliedzis.
    Tiek runāts, piemēram, par
    “Ventbunkeru”, “Latvijas
    naftas tranzītu”, “Ostas floti”. Šie pierādījumi arī apstiprina,
    ka Lemberga bērni ir iesaistīti
    šajās struktūrās. Vienlaikus
    šajās audiosarunās ir dzirdams
    un saprotams, ka faktiski
    Aivars Lembergs kopā ar citu apsūdzēto Ansi Sormuli jau no
    paša sākuma zinājuši par
    naudas atmazgāšanas shēmu
    un paši to ir konstruējuši,
    piedāvājuši un apsprieduši,”
    klāstīja prokurors. Prokurors Juriss šīm sarunām
    piešķir papildu pierādījumu
    nozīmi, jo šie ieraksti
    apstiprinot liecinieku sniegtās
    liecības un dokumentus. “Ja
    līdz šim cilvēki ir liecinājuši un teikuši, ka Lembergam un
    viņa bērniem kaut kas tur
    pieder kādā kompānijā, un
    mēs to redzam arī no
    dokumentiem, tad šeit ir
    audiosaruna, kurā pats Lembergs par to spriež. Tas ir
    būtiski. Viņa advokāti bija
    samērā uzbrūkoši pret,
    piemēram, Jāni Blažēviču un
    cerēja sagraut viņa teikto, ka
    kādreiz viņš būtu kaut ko pārdevis Aivaram Lembergam
    saistībā ar “Ventbunkeru”, bet
    šajās sarunās Lembergs pats
    apspriež, par kādām summām
    viņš gatavojas pirkt no Jāņa
    Blažēviča “”Ventbunkera” daļu”. Runāts bija par 50
    miljoniem,” norādīja Juriss. Sarunās atklājoties vēl kāda
    nianse, proti, Aivars Lembergs
    esot sazvanījies ar toreizējo
    premjeru Aigaru Kalvīti (TP),
    kas, pēc prokuratūras domām,
    atspoguļojot Lemberga ietekmi. “Tas ir viens no
    pierādījumu kopumiem par
    viņa ietekmi ekonomiski
    politiskajās norisēs Latvijā,
    kas faktiski apliecina viņa
    iespējas ietekmēt tajā laikā nozīmīgu uzņēmējdarbību.
    Piemēram, viņš runā par
    politisko partiju finansējumu
    ar premjeru – tas tomēr kaut
    ko liecina,” uzsvēra Juriss. Sarunas ierakstījis
    specdienests Dānijā, savukārt
    sadarbību organizējis
    Satversmes aizsardzības
    birojs. Sankciju sarunu
    ierakstīšanai devusi Augstākā tiesa. Lai arī sarunas ierakstītas
    2005.gadā, Juriss noliedza, ka
    to celšana gaismā būtu jauna
    prokuratūras taktika. “Nav
    nekādas saistības ar taktiku –
    mēs būtu tās snieguši jo ātrāk, jo labāk. Ņemot vērā, ka to
    izpildījuši ārvalstu dienesti, ir
    noteikta procedūra. Bez viņu
    atļaujas mēs nedrīkstam neko
    realizēt. Mēs gaidījām šo brīdi,
    kad viņi atļaus. Par sarunām uzzinājām tikai pagājušā gada
    vasarā un pat līdz šim gadam
    risinājām jautājumu par
    sarunu tiesiskumu, proti, vai
    Dānijas partnerdienests vispār
    piekrīt tās nodot mums,” norādīja Juriss. Vaicāts, vai arī turpmāk
    krimināllietā prokuratūra
    sagādās negaidītus
    pierādījumus, Juriss atbildēja –
    lai arī lieta atrodas tiesā,
    prokuratūra “neguļ” un aktīvi seko līdzi Lemberga
    darbībām. “Tas jau ir mūsu
    darbs – mēs nevaram tagad
    vairākus gadus, kamēr notiek
    tiesvedība, pilnīgi neskatīties,
    kas notiek, kaut vai tāpēc, ka mums jākontrolē drošības
    līdzekļa nosacījumu izpilde,”
    uzsvēra prokurors. Tiesai tagad jāuzklausa
    viedokļi par šiem
    pierādījumiem un tad jālemj,
    vai audioierakstus pievienot
    lietas materiāliem. Ekspertu
    atzinums par audioierakstiem vien esot uz 150 lapām. Šodien
    paredzētā tiesas sēde atcelta,
    jo saslimis tiesnesis. Pagaidām
    nav zināms, kad paredzēta
    nākamā tiesas sēde. Oficiāla apstiprinājuma
    prokuratūrai vēl nav, taču no
    Lemberga aizstāvjiem vakar
    tiesā izskanējusi informācija,
    ka viens no lieciniekiem Juris
    Šķibelis esot miris. Juriss stāstīja, ka Šķibelis ir viens no
    cilvēkiem, kas savulaik
    liecinājis pret apsūdzēto Ansi
    Sormuli. Šķibelis savulaik bijis
    AS “Naftas parks” vadītājs,
    bet nu jau bija pensionārs. “Viņš bija viens no
    lieciniekiem, kas liecināja par
    to, kā savā laikā Ansis
    Sormulis Aivara Lemberga
    uzdevumā prettiesiski
    pieprasīja kukuļa veidā atdāvināt viena uzņēmuma
    akcijas,” teica prokurors. Prokurors nedomā, ka Šķibeļa
    aiziešana aizsaulē negatīvi
    ietekmēs lietu un apsūdzības
    uzturēšanu, jo prokuratūra
    jau pirmstiesas izmeklēšanā šo
    personu vairākkārt pratinājusi, lai nodrošinātos ar
    nepieciešamajiem
    pierādījumiem. Pēdējos gados mūžībā
    aizgājuši vairāki liecinieki –
    2009.gada februārī mira
    1944.gadā dzimušais uzņēmējs
    Krists Skuja, bet 2009.gada
    oktobrī mūžībā aizgāja 55 gadus vecais Ventspils
    uzņēmējs Laimonis Junkers. Aivaru Lembergu
    prokuratūra apsūdz par
    kukuļņemšanu sevišķi lielos
    apmēros, par noziedzīgi
    iegūtu finanšu līdzekļu un
    citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par
    piedalīšanos mantiskos
    darījumos, kuri viņam saistībā
    ar dienesta stāvokli bijuši
    aizliegti, kā arī par
    ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem
    noziegumiem. Līdzās Ventspils mēram uz
    apsūdzēto sola sēdies arī viņa
    dēls Anrijs Lembergs un
    Ventspils tranzītbiznesa
    menedžeris Ansis Sormulis.
    Visi trīs norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem
    celtās apsūdzības. Lietā aptuveni 200 sējumos
    apvienoti divi kriminālprocesi,
    kurus prokuratūra tiesai
    nodeva 2008.gada otrajā pusē. Rīgas apgabaltiesa šo lietu
    paplašinātā sastāvā no jauna
    sāka skatīt 2009.gada
    20.augustā. Lietas sarežģītības
    dēļ tagad to izskata tiesneši
    Geimans, Irīna Jansone un Ligita Kuzmane, bet par
    rezerves tiesnesi noteikta
    Ārija Ždanova. Iepriekš lietu kopš 2009.gada
    16.februāra izskatīja Geimans
    ar tiesu piesēdētājiem, bet
    tiesu piesēdētāju institūts no
    2009.gada 1.jūlija tika
    likvidēts un toreizējais tiesas sastāvs līdz sprieduma
    taisīšanai netika. Lembergam pietuvinātas
    personas mirst brīdi pirms
    liecību sniegšanas Aivara Lemberga “valdīšanas
    laikā” pašos spēka gados no
    dzīves aizgājušas 13 personas,
    kuras vairāk vai mazāk
    bijušas saistītas ar Lemberga
    biznesa vai politikas darījumiem. Daudzie nāves
    gadījumi bijuši pēkšņi un
    visnotaļ dīvaini. Protams,
    kamēr nekas nav pierādīts,
    apsūdzēt apzinātā kaitniecībā
    nevienu nedrīkst, tomēr sakritības ir pārsteidzošas… Jauni cilvēki aiziet ar sirdi Pirmais 1996.gadā mira
    Ventspils domes amatpersona
    Andris Zalāns, vēsta portāls
    bnn.lv, kurā publicēts
    apjomīgs dīvaino nāvju
    uzskaitījums. Tikai 38 gadus vecais Zalāns aizsācis aizgājēju
    virkni, teikts portālā.
    Nelaiķim bijusi saistība ar tā
    dēvēto „čeku”, un tas esot
    iemesls, kādēļ deviņdesmito
    gadu sākumā šīs vīrietis Ventspils domē ticis iecelts par
    Aivara Lemberga galveno
    vietnieku. Zalāns arīdzan iedvesmojis
    radīt uzņēmumu „Venceb”,
    kas nodarbojās ar celtniecības
    darbiem Ventspils brīvostā un
    pašvaldībā, un firma regulāri
    uzvarējusi daudzmiljonu iepirkumu konkursos. 38 gadu
    vecumā šis cilvēks mira no
    sirds mazspējas. Pēc Zalāna
    nāves Lembergam
    saglabājušās labas attiecības ar
    viņa ģimeni, – sieva un dēls iekārtoti uzņēmumos, kuros
    Lembergam bijusi tieša
    ietekme, raksta portāls
    bnn.lv. Gadu vēlāk aizsaulē aiziet
    Aivara Lemberga studiju
    biedrs Vitāls Lejiņš. Arī šī 46
    gadus vecā vīrieša nāve
    iestājusies no sirds mazspējas.
    Interesanti, ka kursabiedrs Lembergam atstājis dāsnu
    mantojumu – apmēram 3
    miljonus latu. Šī summa
    savukārt ļāvusi viņam kļūt
    par legālu miljonāru, vēsta
    portāls. Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas grāmatā
    „Kas ir Lembergs? Ventspils
    mēra ceļš uz naudu un varu”
    autori apkopojuši vairākus
    (pamatā merkantilus)
    aspektus, kāpēc kursabiedrs Lejiņš bijusi būtiska figūra
    Lemberga turīguma
    veicināšanā. Tajā vēstīts, ka
    Lejiņa primārais uzdevums
    bijis akumulēt Lemberga
    finanses. Mīklainās pašnāvības un
    arī slepkavība 1998. gadā dzīvi pašnāvībā
    beidza advokāts Andis
    Bumbieris, toreizējā
    ekonomikas ministra,
    Lemberga cilvēka – Laimoņa
    Strujēviča – padomnieks. Īsi pirms nāves Bumbieris bija
    devies uz atbildīgajām
    instancēm, kur ziņoja, ka jūtas
    noraizējies, jo darbā esot
    spiests sagatavot
    dokumentus, kas ir pretrunā ar likumu. Dažas dienas vēlāk
    viņš mira. Ierosināja
    krimināllietu, taču to ātri vien
    arī izbeidza. Advokāta
    atraitne par šo visu nerunā, jo
    baidās, taču neslēpj, ka pēkšņi viņu dzīvokli sākuši apmeklēt
    nepazīstami cilvēki. Gadu vēlāk tika noslepkavots
    vīrietis vārdā Josifs Bermans.
    Viņš zināms ar to, ka pēc
    valstiskās neatkarības
    atjaunošanas cīnījies par savu
    īpašumu atgūšanu Ventspilī. Deviņdesmito gadu sākumā
    Bermans nemaz neslēpa, ka
    pilsētas galva Lembergs liek
    viņam dažādus šķēršļus, uz ko
    Lembergs atbildēja, iesūdzot
    Bermanu tiesā par goda un cieņas aizskaršanu. Lieta tika
    ierosināta. Portāls bnn.lv
    uzsver, ka nav nekādu liecību,
    kas Aivaru Lembergu saistītu
    ar Josifa Bermana nāvi, taču tā
    Lembergam varēja būt nudien izdevīga. Proti, mēram
    gribējās, lai pilsētas īpašumi
    paliek viņa pārvaldībā. Bermans sākotnēji bija
    pazudis, taču vēlāk atrasts
    miris vardarbīgā nāvē. Mirst arī daiļā dzimuma
    pārstāve 2001. gadā mira Natālija Strīga.
    Viņa bija valsts norīkota
    amatpersona AS „Kālija
    parks”. Šis uzņēmums tika
    nodibināts 1993. gadā, un tā
    valdi un padomi pamatā veidoja Ventspils uzņēmēji.
    Latvijas valsts piekrita
    piedalīties uzņēmumā ar
    noteikumu, ka valsts kasē
    ieripos 1 dolārs par katru
    pārkrauto kālija sāls tonnu. Tomēr jau 1994. gadā „Kālija
    Parks” akcionāri atcēla šo
    līguma punktu, solot iekļaut
    jaunajos statūtos. Klajā nāca
    dokumenta pārstrādātā
    versija, bet minētā punkta tajā nebija. Tādējādi valsts
    nesaņēma dibināšanas līgumā
    paredzēto pienākošos
    samaksu. 30 miljonu vietā
    Latvija no šī Ventspils
    uzņēmuma saņēma vien nedaudz vairāk nekā divus
    miljonus. Strīga bija tā, kas šo
    papīru parakstīja. Kā izriet no
    bnn.lv publicētā raksta, šajā
    brīdī uz skatuves parādījies
    Andris Šķēle, savukārt mirusī sieviete bijusi persona, uz
    kuru varēja uzvelt vainu par
    to, ka tāda milzu nauda
    pagājusi garām valsts kasei. Hokeja čempionātā tā arī
    nenokļūst Un atkal nāve. Šoreiz tā ņēma
    Ritvara Šama dzīvību. Viņš
    bija „Venceb” valdes
    priekšsēdētājs. 2003. gadā
    vīrietis devies uz pasaules
    hokeja čempionātu Somijā, taču pārkritis pār prāmja
    bortu. Šams esot bijis krietnā
    kunga prātā, liecina
    informācija, taču tā nav
    oficiāli apstiprināta vēl
    šobaltdien. Trīs gadus vēlāk no sirds
    nepietiekamības mirst Zigurds
    Vaivods – arī jauns 42 gadus
    vecs cilvēks. Vaivods strādāja
    „Latvijas kuģniecībā” augstā
    amatā, un tieši viņš nodarbojās ar uzņēmuma
    privatizācijas dokumentu
    sagatavošanu. 2009. gadā nomira Krists Skuja
    – kāds brīnums – arī no sirds
    nepietiekamības. Skuja
    neformāli tika uzskatīts par
    cilvēku, kas atbildēja par
    Lemberga melnās naudas kasi un uzturēja kontaktus ar
    tobrīd pie varas esošajiem
    politiķiem galvaspilsētā Rīgā,
    vēsta portāls bnn.lv. Liecinieki pazūd, aizbēg un
    turpina mirt Tajā pašā gadā dzīve beidzās
    arī Laimonim Junkeram, kuru
    uzskatīja par Ventspils
    grupējuma „kasieri”. Viņš
    arīdzan bijis tas, kuram bija
    jādodas uzpirkt politiķus. 2007.gadā Junkeram tika
    piemērots aizdomās turētā
    statuss Ventspils amatpersonu
    lietā, tomēr viņš drīz vien
    pazuda no Latvijas. Atradās
    pēc diviem gadiem Paragvajā, un miris. Junkeru apbedīja
    Ventspilī, un uz bērēm bija
    atnācis arī Lembergs. Bijušais ģenerālprokurors
    Jānis Maizītis atzinis, ka laikā,
    kad tiesībsargājošās iestādes
    pastiprināti sāka pievērst
    uzmanību Lemberga
    personībai un darījumiem, zilajās tālēs pazuda vismaz trīs
    liecinieki. Pēc Lemberga aresta
    vairāki potenciālie liecinieki
    pametuši Latviju. Šajā laikā
    Maizītis atklāti sāka runāt par
    trim oligarhiem – Lembergu, Šķēli, Šleseru. Savas bažas viņš
    uzticēja ASV vēstniecībai un
    pēc tam – caur „Wikileaks”
    publiskotajiem dokumentiem
    – par Maizīša domām uzzināja
    arī Latvijā. Kā var nokrist no piektā
    stāva, ja dzīvo otrajā? Vents Kodols – vīrietis, kurš
    pirms trim gadiem it kā
    izkrita no piektā stāva, lai gan
    kopā ar ģimeni dzīvoja ēkas
    otrajā stāvā. Kodols bija
    „Latvijas kuģniecības” īpaši pilnvarotais pārstāvis. Viņa
    uzdevums bija pārstāvēt
    uzņēmuma intereses
    kriminālprocesā par
    desmitiem miljonu dolāru
    izkrāpšanu no uzņēmuma laikposmā no 2003. līdz 2005.
    gadam. Lietu uzsāka jaunā
    Lembergam lojālā uzņēmuma
    vadība pret iepriekšējo, kuru
    kūrēja Ventspils mēra
    oponents Oļegs Stepanovs. Venta Kodola nāvē ir ļoti
    daudz neskaidrību. Sākot jau
    no tā, kāpēc viņš krita no
    piektā stāva, ja reiz dzīvoja
    otrajā. Viņa nāve klasificēta
    kā pašnāvība, bet cita versija skan, ka viņš it kā esot
    piedzīvojis ļaundaru
    uzbrukumu. Pats tiem atvēris
    durvis un, lai viņa pusotru
    gadu vecais bērniņš neredzētu
    nepatīkamas ainas, uzbēdzis uz piekto stāvu. Vents Kodols
    fiziski bijis trenēts cilvēks,
    taču cīņu zaudējis, vēsta
    bnn.lv atrodamā informācija. Mirst arī sporta
    funkcionārs un privātais
    šoferis Pagājušajā gadā arī no sirds
    (šoreiz – akūtas) mazspējas
    mira sporta funkcionārs Jurijs
    Bespalovs. Šis pusmūža kungs
    bija biznesmenis un arī futbola
    kluba „Ventspils” prezidents. Jurijs Bespalovs bija ļoti
    svarīgs liecinieks Lemberga
    krimināllietā: 5. aprīlī šim
    cilvēkam bija jādodas uz Rīgu
    liecināt. Taču 4. aprīlī viņš
    aizgāja mūžībā. Pērn apglabāts tika arī paša
    Aivara Lemberga šoferītis un
    miesassargs. Viņu sauca
    Tālivaldis Macpans, un viņš ar
    Lembergu kopā pavadījis ļoti
    daudz laika. Macpans priekšnieku vizinājis ilgajā
    ceļā no jūras pilsētas uz Rīgu
    un atpakaļ, kā arī vadājis uz
    sanākšanām pie dažādiem
    cilvēkiem. Saprotams, šāds
    darbinieks daudz redzējis, daudz zinājis. Šoferis mira no
    leikēmijas jeb asins vēža.
    Raksts portālā bnn.lv vedina
    lasītāju uz domām, ka
    leikēmija var tikt iegūta arī
    vardarbīgā veidā, proti, pamazām cilvēku indējot.
    Asins vēzi veicinot regulāra
    saskare ar benzolu, augstu
    radiāciju vai plutoniju.
    Plutonijs ir samērā populārs
    vārds, ja runā par vairāku Krievijas uzņēmēju mīklaino
    nāvi. Visbeidzot šogad, 2013. gadā,
    no infarkta vai insulta –
    neesot īsti skaidrs – miris
    Gunārs Zellītis, kurš
    deviņdesmito gadu sākumā
    bija deputāts Ventspilī un turpmāk savu karjeru
    veidojis ar Lembergu saistītos
    uzņēmumos. Tieši viņš bijis
    atbildīgs par lēmumu nodot
    privātās rokās pilsētas lielos
    tranzīta uzņēmumus. Pirms gada Zellīti izsauca uz
    Ģenerālprokuratūru sniegt
    liecības. Nākamā reize, kad
    viņam to pienācās darīt, bija
    šogad janvārī, taču viņš jau
    bija miris.

    Admins
    Ne jau Lembergs viņus vāc nost, bet gan viņa pretinieki. Lembergs nav idiots !

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *