A. Buls. Visiem tiem…

www.tautastribunals.eu 1Visiem tiem, kas domā un dara Latvijas tautas labā – informācijai.

Visiem tiem, kas ikdienas rutīnā parazitē uz tautas rēķina – paškritiskām pārdomām.

Latvijas studējošai jaunatnei, jauniešu domēm un organizācijām novados un pilsētās

Esmu pārliecināts, ka Jūs zināt, kādā neapskaužamā stāvoklī šodien atrodas lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju. Īsi un konkrēti sakot, Latvijas tautas vairākums ar katru dienu grimst aizvien lielākā nabadzībā.  Un visu vainu skeptiķi, politologi un visi citi, kam vien nav slinkums, noveļ uz iedzīvotājiem. Lūk, paši vainīgi, ka ievēlējāt tādus politiķus Saeimā, kuriem pašu un savu pietuvināto personu intereses ir svarīgākas par tautas interesēm. Tik tālu itkā skan diezgan pārliecinoši.

Tikai ir viens „Bet”!

Kur tad ir palikuši visi tie mazākie un lielākie tautas kalpi novados, pilsētās? Kur tad esat Jūs pašvaldību deputāti, kultūras un izglītības darbinieki, laikrakstu korespondenti, juristi un tā var saukt un saukt? Pie tam lielākai daļai no Jums maksā algas no tautas  samaksātajiem nodokļiem, algas par ikdienas rutīnas darbu. Un tur Jūsu misija parasti arī beidzas. Acīmredzot, Jūsu dzīves vadmotīvs ir: „Diena ir pagājusi un velns ar viņu”. Līdzīgs vadmotīvs bija Padomju armijas obligātā dienesta kartavīram, kurš katras dienas beigās izteica to, tikai ar vienu sulīgu krievu lamuvārdu pa vidu.

Vislabākā atruna protams ir: „Cik mums naudas „augšas” iedeva, tik mēs arī izdarijām”. Un galu galā vainīgi taču ir citi.

Interesants piemērs, 17.aprīlī no rīta radiopārraidē dzirdēju, ka pie Ogres upi ieskaujošā dambja pārrāvuma ir vainīgi… Uzminiet kas? Izrādās bebri, kuri ir sarakušī dambī alas. Ļoti labs alibi, bebri taču neko pretī pateikt nevar. Tāpēc, neviena Ogres novada amatpersona pie tā, ka inženiertehniskām būvēm netiek veiktas apsekošanas, nav vainīga. Un gali ūdenī.

Skan pārliecinoši. Bet, tomēr ir vēl viens  „Bet”!

Jūs taču esat Līderi savos novados, pilsētās.  Līderi, no kuriem pasīvi, reizēm arī bailīgi novados un pilsētās dzīvojošie vienkāršie cilvēki gaida kaut ko vairāk par ikdienas rutīnas darbu. Pieņemu, ka esat līderi, kuri skaidri apzinās esošās vēlēšanu sistēmas neefektivitāti, kura kalpo tikai daudzu negodīgu politiķu veidoto kabatas partiju cīņai par siltām vietām Saeimā un ietekmes sfēru sadali, un viss.  Pieņemu, ka Jūs to apzināties, bet kāpēc tad nekas jūtams līdz šim nav izdarīts?

Kāpēc?

Jūsu rokās taču ir visi nepieciešamie līdzekļi, lai daudz ko mainītu. Jūs esat līderi un tauta gaida no Jums rīcību. Atmetiet vienreiz savu lepnumu un runājiet ar citiem sev līdzīgiem līderiem savos novados, pilsētās un reģionos. Esiet paši aktīvi, enerģiski, pašaizliedzīgi, risinot iedzīvotāju problēmas, un prasiet tādu pašu nostāju no saviem padotajiem.

Atcerieties to, ka Jūs esat tautas vēlēti Prezidenti savos novados un pilsētās. Un visa Jūsu atbildība ir identiska tai, kas ir izteikta Latvijas prezidenta solijumā:

„Es zvēru, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam. Es darīšu visu, kas stāvēs manos spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Es turēšu svētus un ievērošu Latvijas Satversmi un valsts likumus. Pret visiem es izturēšos taisni un savus pienākumus izpildīšu pēc labākās apziņas.”

Jūs, protams, varat vienkārši pasmieties par manis teikto un turpināt pildīt savus pienākumus savā ierastā stilā, aizbildinoties ar to, ka visi Latvijas prezidenti, pēc neatkarības atjaunošanas nemaz nav tik labi pildījuši šo solījumu. Tas tiesa.  Viņus taču ievēlēja savtīgi un patmīlīgi neskaitāmu Saeimu sasaukumu deputāti. Par eksprezidentu V.Zatlera k-gu vienojoties Rīgas Zooloģiskajā dārza, par citu citur.

Un tālāk. Kas būs tālāk?

Tālāk ir vajadzīga tikai Jūsu aktīva rīcība. Mans ieteikums, pārbaudiet savas patiesās Līderu dotības, pierādiet, ka esiet tomēr ar saviem iedzīvotājiem. Un vislielākā iespēja Jums pierādīt savu varēšanu ir Lielās talkas dienā.

Jums, pašvaldību deputātiem, taču ir visas iespējas sakoordinēt savā starpā vienlaicīgu visu Latvijas novadu, pilsētu iedzīvotāju nevardarbīgu protestu pret savtīgo, patmīlīgo un varaskāro Latvijas politisko Kangaru  un viņus atbalstošo negodīgo, tikpat savtīgu, patmīlīgu un varaskāru dažāda ranga valsts amatpersonu dominanci Latvijas galvaspilsētā –  Rīgā.

Latvijas pašvaldību savienības 20.kongresā, 21.kongresā un 22.kongresā pašvaldību pārstāvji skaidri definēja sekojošus uzdevumus:

· Domāt un tad darīt…!

· Vienoties un izdarīt!

· Attīstību vadīt pašiem!

Vai tas ir izdarīts?

Ja,  nē!

Tad kādas pavēles un no kā gaidat?

Rīkojieties beidzot taču, parādiet tautai, ka Jūs tomēr esat kopā ar tautu.

Savus priekšlikumus, ko varētu iekļaut Lielās talkas scenārījā izteicu savā iepriekšējā e-pasta sūtījumā. Pievienoju to pielikumā vēlreiz.

Ja kādam ir drosme un pietiek enerģijas darīt tautas labā nevis no viņas ņemt sūtiet ziņu par saviem plāniem.

Ar cieņu,

Alfrēds Buls,

( tel. 26694977; alfbu@inbox.lv)

01.05.13

www.tautastribunals.euPārdomām izlasiet arī vārdus, kas ir nākuši no sirds:

Klau varasvīr, Latvijas novados, pilsētās, Rīgā / Tev nabadzībā grimstošā tauta maksā.

DzimteneTā maksā,  tā Tev maksā un maksā. / Un Tu! Un Tu! Ko reāli Latvijas labā dari?

Vai esi iedomājies, kāpēc tauta kļuvusi tāda? / Es teikšu Tev skarbi, es skaļi saukšu,

FOTO: Dzimtene.

Nav lielākas laimes, kā būt savā dzimtenē un ar savējiem dainot savā mēlē.

Dzimteni jau nemīl tāpēc, ka, tā ir plaša,

bet paša!

(Ēvalds Valters)

Lai manu balsi saklausi skaidri. / No savtīguma, patmīlības un vienaldzības Tavas. Jā Tavas.

Tālāk es teikšu, tālāk es kliegšu Tev ausī, / Ir mērvienība, mērvienība tāda:

sirdsapziņa, tā sirdapziņa Tava, jā Tava, / Kas par Tavu tumsībā grimušu dvēseli valda.

Un talāk, tālāk! Ko tālāk? Bet tālāk es saukšu. Jā, saukšu. / Uz brīdi apstājies, apstājies, ieklausies taču tajā.

Ko Tev tā čukstot, brēcot, bet varbūt tomēr… / Skaļi, jo skaļi raudot, bet varbūt prasot saka!

Vai saklausi tajā saucienu tādu? – Pietiek! Ir gana, ir gana! / Padomā! Kas tev to saka? Kas saka?

Ja uzminēt nevari, pateikšu priekšā. Pateikšu priekšā. / To Tev tautas izmisums, izmisums saka.

Un talāk! Ko tālāk? Ja Tev nav vienalga, tad nejautā tālāk, / Bet vienkārši dari. Ņem tautas cerības liesmu vārgu,

Un iededz spožu liesmu, liesmu dvēselē savā. / Lai tā kvēlo, un kvēlojot dara Tavu dvēseli gaišu.

Un talāk! Ko tālāk? Ko tālāk? / Nejautā tālāk! Nejautā tālāk, bet dari!

Vienkārši savas dvēseles lāpas gaismu citiem dali. / Dali, neguris dali, un daloties aicini citus to dalīt.

Un talāk! Ko tālāk? Ko tālāk? / Nejautā tālāk! Neguris dali un dali.

Dali līdz Tev līdzīgu cilvēku dvēseļu liesmu lāpas, / Pārklājot Latviju, tautu cels godā un gaismā.

Un talāk! Ko tālāk? Nejautā tālāk! / Neguris dvēseles liesmu sargā un tautas labā strādā.

Un zini, tad zini. Jā,  zini. / Tapsi tad tautas cienīts un slavēts.

Un talāk! Ko tālāk? Pajautā tālāk. / Kas Tu tāda, kas traucē? Kas tāda?

Atbildē teikšu! Atbildē saukšu! / Es sirdapziņa Tava. Sirdapziņa Tava. Jā, Tava.

You may also like...

4 komentāru

  1. Os saka:

    Ikvienas Valsts drosibas dienests strada tikai un vienigi esosa rezima laba ar Valsts varu,to sargajot,lai ar kada ta butu. Ar si briza DP ir tapat,ta ir internacionala vieniba savakta iesaistot Musu zeme esosos okupantus. Protams,ka LRTT viniem ir naidigs un pieliks DP VISAS PULES,lai iefiltretu LRTT vidiene savu uzticamibas personu,vai vel labak izmantot jau ieksa esoso subjektu,ar merki graut un galvenais parnemt parvaldes varu,kas sini gadijuma varetu izpauzties,ka zidmilestiba,sapratne pret okupantiem un sis 4.maija Valsts DP un citu lidzigu represivo strukturu,ar sis Valsts varas attaisnosanu,ka redz ir daudz kas vienreizeji labs padarits un redz patriotos nav pasos vienpratibas un izdarit skelsanos,ar jebkuru citu haosu. Iespejams,ka pasa sakuma jau vins bija DP agents,tagad Latvija kas kaut ko dara no 10 ir tikai viens Cilveks normals. Protams,ja biedram peksni atverusas acis,ka okupant-valoda tomer ir vajadzigs apgut katram Latvju bernam jau no supula,lai Letins tacu beidzot saprot okupanta vjadzibas-ka teica cekists berzins un var tak aplaimot ar viesmilibu okupantu. Gan jau ka biedrs ir ists biedrs un kura bridi sapuvis nav galvenais. Noteikti ka planus LRTT ir nolejis.

  2. Andris saka:

    Labdien.Sabojajas dators,izgaja no ierindas cietais disks.Tapec
    iznemot tekstu nekas nav.
    KADA LAIKA DZIVOJAM
    1)Sameklejiet Piltenes gerboni,tur pateikts viss
    Arhibiskapa zizlis pa labi,nozime galaktikas kustibu palabi,kreisaja
    puse pa kreisi.Videja baznica ar tumsam durvim nozime religijas
    mainu,vai apzinas mainu.Atverto durvju ilgums 18 gadu,pilngadiba.
    No 1995 gada ieskaitot,lidz 2012 gadam ieskaitot.Pec 2012 gada sakas
    cita cilveces apzina.
    2 )Hitlera svastikas pareja Budas svastika.ARI galaktikas maina.
    Spogulattels visam zimem un simboliem.
    3)Uz muizas sienas mistiskais S un blakus pie ta Anno un dibinasanas
    gads.
    4)Bruninieku trislapis,tas pats.
    u.t.t.
    PALDIES.

  3. sirdsapziņa saka:

    Latvijā padomju represijas tiek traktētas kā noziegums pret cilvēci. Represijās pret brīvības cīnītāju Linardu Grantiņu piedalījās komunists un Padomju okupācijas režīma represīvā orgāna darbonis Aivars Borovkovs. Tas pats Aivars Borovkovs, kurš “sadedzināja” čekas maisus ar pierādījumiem par represijām pret latviešu tautu. Vācijā sabiedriskā televīzija ZDF paziņoja, ka tā turpmāk vairs nepārraidīs populāro detektīvseriālu “Derrick”, šādi reaģējot uz ziņām, ka seriāla zvaigzne Horsts Taperts kara laikā dienējis Trešā reiha ieroču SS rindās. Latvijā tiek vajāti brīvības cīnītāji, bet komunistu ielikteņi salikti augstos amatos. Pēdējais no tiem ir Jānis Maizītis, kura ģenerālprokurēšanas laikā netika notiesāts ne viens no lielākiem latviešu tautas apzadzējiem Aivars Lembergs, ne citi. Šobrīd šie lembergieši ir revanšējušies, iebīdot par valsts prezidentu komunistu Andri Bērziņu un tālāk SAB vadībā Jāni Maizīti. Kamēr pie varas ir komunists Aivars Borovkovs, komunists Andris Bērziņš, komunistu ieliktenis Jānis Maizītis un viņu cilvēki, tikmēr nevar runāt, ka Latvijā atjaunots tiesiskums un taisnīgums.

  4. Repatriants saka:

    Loti labs ieprieksheejais un shis raksts A.Bula kungam. 100 punkti atbalstu katru vaardu. Arii LRTT pazinojums loti, loti labs un duushigs, acis cilveekiem atverosh un arii drosmi dodosh! Paldies!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *