Dž. Orvela “Dzīvnieku ferma” tepat Latvijā

IMGP0974

Šeit rakstītais nav fantāzija, bet gan PILNĪGA taisnība.

Šajā i-vietne jau ir ticis rakstīts, ka šodienas Latvijas problēmas skatīt no parastā “skatu torņa” nevar, viss liksies līdz absurdam muļķīgs un neloģisks. Bet, ja mēs “pieslēgsimies” pie “garīgā raidītāja”, tad viss nostāsies savās vietās.

Cilvēks, pirmkārt, ir Garīga būtne.

Tas normālam cilvēkam ir arī saprotams. Normālam cilvēkam nav saprotams(pieņemams) tas, ka cilvēka ķermenī ne vienmēr mitinās cilvēka DVĒSELE. Tas, par nožēlu, tomēr tā ir.

S. ĀboltiņaJa mēs mazliet papūlamies, tad ar meditāciju(ciešu koncentrētu domāšanu par attiecīgo situāciju-cilvēku) varam piekļūt šai “aizsliekšņa” pasaulei- realitātei. Ja stāstīsi apkārtējiem par redzēto, tevi noturēs par nenormālu, bet lai. Džordžs Orvils neko neizgudroja savā “Dzīvnieku ferma” romānā, viņš tikai salika redzēto pa “plauktiņem”. Līdzīgas lietas notiek šodienas Latvijā. Katrs no mums ir ievērojis, ka Latvijas valdības „personālā“ ir neiedomājami daudz cilvēku ar izteiktām šizofrēnijas un dzīvnieku iezīmēm sejas vaibstos. Ja kādam šie vaibsti nav tik izteikti saskatāmi, tad pavērojiet viņu darbības. Tās ir izteikti anomālas, mantrausiskas un neloģiskas attiecīgajai situācijai. Šie cilvēkveidīgie lopi tiek iebīdīti amatos no tādiem pašiem, bet augstāk stāvošajiem, kuri pat neatrodas Latvijā. Latvijas Saeimas deputāti 90% ir dzīvnieki. Tie ir paklausīgi marionetes savam saimniekam- Antikristam.

Migla sarkanā- nolādētā

Foto: Pat Krustiņš LA atļāvās iebilst: Kas tās ir par “daudzām tautībām”? Mēs jau “LA” rakstījām: tanī sēdē, kur proklamēja Latvijas Republiku, neviens cits, izņemot latviešus, nepiedalījās. Šai – latviešu – tautai, nevis krievu, ebreju vai poļu tautai, bija vajadzība un interese, vēlme dibināt Latviju! Kas tie ir par “stāstiņiem”, kas noliedz latviešu tautas lomu un padara mūs par pavājiem akcionāriem šajā “projektā”.

Antikrists, tas ir cionisms visā savā godībā.

Varētu sīkāk apskatīt šo tēmu, bet tad raksts “aizklīdīs” no mērķa. Tātad, atpakaļ pie mērķa tēmas. Esiet taču ievērojuši, ka daudziem “augstiem” vīriem ir __lis_roberts_reinis_hofmanis-media_largežurcisms viņu sejās. Reiniks, Kūtris, Kristovskis, Brante(ST tiesnese)… . Visi viņi dara neloģiskas lietas- tieši pretēji Satversmei un LOĢIKAI. Ir arī izteikti šizofrēniķi, Ķīlis, Repše, Jaunups, Kampars, Zatlers… . Īstenībā, kā jau rakstīju kādā no iepriekšējiem rakstiem, viņi nav garīgi slimi, viņi vienkārši nav cilvēki. Kam nav sejā “ierakstīts” šis dzīvnieciskums, tam tas ir darbos. Kā izskaidrot to, ka E. Siliņa no LR Saeimas “tribīnes” pasludina, ka latviešu valoda Latvija “jāsaloka” un jāiebāž pakaļā. Tāda Siliņa bija nekavējoties “jāpakabina” tai pašā telpā pie lustras. Tā, laikam, šī kreatūra attaisnoja latviešu vēlētāju uzticību !!!

Foto: Žēl, šī kreatūra no Zatlera bandas….

Kurš būs tas, kas uzdrošināsies teikt, ka viņas rumpī mīt cilvēka gars ?

Nē, viņas rumpī mīt sunim līdzīgs radījums, tāpēc arī šajā i-vietnē viņa tika nodēvēta par KUCI. Saeimā ir daudzas suņiem līdzīgas radības. Viena no izteiktākajām KUCĒM ir Solvita Āboltiņa. Vai atceraties visus tos, kas līda pie šis KUCES(āboltiņas) “laizīties” ? Tie bija citi suņ un žurkveidīgie radījumi, sākot no ušakova, parādnieka un beidzot ar daudzi un kristovski. Nevienā pasaules parlamentā jūs neredzēsiet parlamentārieti ģērbušos kā mauku mājas administratori. Par to pat bija rakstīts krievu TV*NETā.

Kādu latviešu tautas aizstāvību no šīs KUCES mēs varam sagaidīt ?

Nekādu !

Arī par latviešu valodu šī neliete nebalsoja . Pat vēl vairāk, viņa pēc ru-šovinistu rīkojuma sāk sagrozīt latviešu tautas vēsturi, līdz ar to graujot Latvijas, kā valsts, pamatus.

Vai par šo viņas paziņojumu nepienākas ASM ?

Lūk, šīs nelietes citāts: “Latviju 1918. gadā dibināja daudzu tautību cilvēki, arī 1990. gadā par neatkarības atgūšanu nobalsoja dažādu tautību cilvēki. 1991. gadā uz barikādēm stāvēja cilvēki, kam bija svarīga mūsu valsts neatkarīgi no viņu tautības.”

Līdz šim visos dokumentos teikts, ka ŠO valsti dibināja 100% latviešu tautības pārstāvji. Kāda vajadzība impēriskajam krievam būtu bijusi pēc Latvijas, kā neatkarīgas valsts ?

Nekāda !

Tātad, kā uzdevumā šī nožēlojamā RADĪBA runā ? Neviens latvietis viņu nav pilnvarojis sagrozīt vēsturi. Variet nešaubīties, ka viņa tiks publiski sodīta ar ASM, kopā ar saviem “padomdevējiem”.

Nobeigumā atgriezīsimies pie šīs nožēlojamās 4. maija kliķes “Dzīvnieku fermas”.

Izlasot šeit rakstīto jums gribēsies sacīt, ka par “to kuci“ ir runāts dusmu pārņemtībā.

Nekādā gadījumā.

I. GodmanisJa ir spējas meditēt, tad katrs no jums par to pats var pārliecināties, ka gandrīz visa Saeima sastāv no LOPIEM. Meditācija, tā ir kaut kas vienreizējs. Lai jūs labāk izprastu šeit rakstīto, es paskaidrošu šos idiotiskos deputātu uzvedības iemeslus.

Foto nosaukums: LOPS

FOTO: Šeit jūs redziet Sandras Kalnietes un Elitas Veidemanes sapņu princi. Šis LOPS redzams nākot ārā no PAREX bankas glābšanas akcijas. Pasakiet komentāros, pēc kāda LOPA šis gara kroplis izskatās ar savilktu purnu un vaļēju bikšu priekšu ? Interesanti, vai pa Briseles koridoriem arī šis joņo ar vaļēju “priekšu” ? Nu nemīt šajā rumpi cilvēka dvēsele !

Vai jūs ziniet, kā lauvu tēviņš zin pie kuras mātītes “jāiet” ?

Pilnīgi pareizi tu esi sapratis. “Gatavās” mātītes izdala attiecīgus smaržas “fermentus”, kurus saož tēviņš. Tāpat arī notiek ar Saeimas KUCĒM, protams, garīgajā plaknē. Tāpēc jau arī šīs idiotiskās publiskās “bučošanās- laizīšanās”. Nu nevar, tādi ušakovi, parādnieki un citi dzīvnieki, tam pretoties. Vai ievērojāt, cik uzkrītoši āboltiņa tai brīdi “saspiež” kājas ?

Tāpēc ir veltīgi cerēt, ka šie lopi kādreiz aizstāvēs latviešu tautu un Latvijas valsti.

Viņi cīnīsies un aizstāvēs vienīgi savu SILI.

Šeit teiktais atbilst 100% taisnībai, kaut tas arī skan diezgan “perversi”.

Tumsības Laikmets tuvojas beigām.

Nākotnē, par šeit rakstītām lietām, runās daudz atklātāk.

Ar attiecīgiem “paņēmieniem” tiks novērsta iespēja LOPIEM tikt vadošajos amatos.

L. Grantiņš   10.12.12.

You may also like...

43 komentāru

  1. Piekrītu saka:

    Tā nu tas ir.
    Jau bērnībā mazam esot pa tv skatoties “atmodas laika” ziņas, domāju-ko gan tādi ģīmji var darīt Latvijas labā. Neviens neko tiem pirmsākumos nepārmeta, domāju- redz, žēl, ka cilvēkam tāds purns, bet re, ka laikam labu dara Latvijai.
    Re, ka pat bērna intuīcija nepieviļ un tas atpazīst žurkas un riebekļus.

  2. andris saka:

    Katrai reakcijai ir pret reakcija-cilveks pasaules biomasas kede.
    Uzvares tas,kas sapratis sevi izolet un atbrivoties no tas.
    LUDZU UZ PRIEKSU-FULL AHEAD.

  3. es saka:

    Grantiņa kungs, kam līdzinaties Jūs?……vai tiek radīta jauna Darvina teorija?

    Admins
    “es” kungs ir rakstu izlasījis, bet saprast to nav spējis.
    Nevienā vietā nav noķengāts ķermenis kā tāds.
    Vienmēr un visur tiek runāts par garīgo ķermeņa daļu.
    Kā Tu domā, kāpēc ir tāds teikums rakstā ?
    Piem:”Cilvēks, pirmkārt, ir Garīga būtne.”
    Ja “iekšā”, mīt ļauna un plēsīga BŪTĪBA(dvēsele), tā jebkuru ķermeni deformēs līdz nepazīšanai.
    Kādā no iepriekšējiem rakstiem esmu arī pieminējis, ka šo VIEPĻU gars neaizņem cilvēka smadzenēs tos centrus, kuri mūs atšķir no lopiem-zvēriem, jo viņiem vienkārši tādi(centri) nav.
    LRTT i-vietnē katrs teikums satur dziļu jēgu.
    Ja nevari, “es” kungs, tik “dziļi nokāpt”, tad lasi DELFI, DIENU vai valdības MĀJAS LAPU.
    Paskatoties uz Godmaņa foto Tu, “ES”, taču nesacīsi, ka tajā ir kas no cilvēka…
    Viņa izskats un viņa darbi liecina par ko citu.

    Un ar Darvina teoriju te nav nekāds sakars.

  4. Tālis saka:

    Hehe. Laba bilde ar Godmani – viņam tiešām vaļā bikšupriekša! Paldies par uzjautrinājumu.

    “Pasakiet komentāros, pēc kāda LOPA šis gara kroplis izskatās ar savilktu purnu un vaļēju bikšu priekšu?”

    Žēl var apvainot kādu lopu dodot tā nosaukumu godmanim.
    Lopi tik zemu nekrīt kā cilvēki, kuri ir gara kropļi.
    Cilvēks gara kroplis ir daudz zemāks par jebkuru lopiņu un pie tā palieku.

    Admins
    Jā, tik tiešām, cilvēks GARA KROPLIS ir daudz “zemāks” par jebkuru lopu.

  5. Os saka:

    Jau 1990.g.,kad biju pikas gados,saku redzet,tani vasara,ka dainis ivans ir dzivnieks ar gorbunovu un citi jaunaja Valdiba ir dzivnieki,ka ari apkart parsvara ir dzivnieki Cilveka izskata uz pasaules. Bet kam tad bija teikt to un mulkigi butu bijis to darit,ka ari sobrid,kas to vienkarsi redz,nav jegas to bazunet. Tadi Cilveki redzigi visos laikos ir bijusi,padomju gados vajadzeja to vienkarsi slept,jo taptu pataisits,vai par KGB-atkarigo,vai par psihu. Ta ir Dieva davana logiska un ikviens Cilveks,ja vins nedzer šnabi un nav narkomans,principa ir japaradas sim spejam,to sauc par “treso aci,vai paranormalas spejas”. Savukar no satana ir daudz vairak radito dzivnieku un sie Cilvekam nu loti lidzigie,nav Cilveki,nekad neklus un nekad nav bijusi, jau ir dzimuši,ka dzivnieki. Un sie velneni ik katra gadijuma uzbruks Cilvekam,vini pat lielaka dala neapzinas-kapec redzot Cilveku vinus parnemj faktiska bailu sajuta un redz ienaidnieku ,izredzetie ar satanu ir tikai zinosi dzivnieki,vai zinosi noslepumus,bet Cilveks zin pilnigi visu to pasu un vel daudz vairak,pat,ko doma sava viltigaja galva dzivnieki,ta luk.Patiesam aŗī Cilvekam vajag sevi visu laiku papildinat,Jo Dievs dod tikai nopelnot,bez darba dod tikai velns. Židu nacija Cilveku vispar nav,ka ari slavu nacija,vispar sis ir melno vai tumso speku ar velnu,vai velna raditas nacijas,kuras salidzinoši nesen tika inkubetas uz sis planetas. Ja ir kads Cilveks krievija,vai izraelas puse,tad vini patiesiba nav no vinu nacijas nemaz. Darvina teorija,pats darvins un atbalstitaji,vai piekriteji sis teorijas meligas ir vienkarsi dzivnieki,nav jegas apgazt darvina teoriju melu,kuru atbalsta židi,karlis marks un visi komunisti,kas akli,kas apzinati tisi velna programmeti,vai uzdevuma to izdara. Objektivs pieŗadits fakts ir,ka Rigas Zoo darza Mezaparka,ka 100.gadi atpakal MERKAKIS lekaja pa buri,ta ari leka uz so dienu un ne vienu ritu nav konstatets,ka pertikis butu kluvis par Cilveku,ka tam neapšaubami butu janotiek pec dzivnieka darvina teorijas.

  6. Os saka:

    Palasiet vesturnieka Andreja Kavaca ieguldijumu Musu nacija,par “baltu senvesturi”,kas ir Latviesu tauta,kadi velniskigie mošķu speki Mus saka iznicinat un likvideja Musu dzimtas bralus seno prūšu cilti. Nak virsu milzigas parmainas zemei,daudzi gan vel Cilveki dzivo apmaniti ar judu uzsutito postu Musu tautai un visai pasaulei,kas ir kristianizacija, izdomata ar pasu velnu un vinam padotajam nacijam, uzspiesta kristietiba,LATVIESI atgriezieties pie Musu ticibas Dievam,nepieludziet elkus,kas ir koka vai metala krusti,sen mirusi židi,ka žids jezus kristus ar vel veselu baru židu velnu,neludzot Dievam palidzibu,bet “KUNGAM” tiek lugts patiesiba pasam velnam,kas ir saimnieks židam ar slavu. Pati stipraka ticiba ir,veca ticiba,jo atrak Musu Latviesu tauta atgriezisies pie apskaidribas,ludzot, cienot un saprotot Musu sencu religiju un tikai ta prasot Dievam labakus laikus,ikvienam Latvietim naks apskaidriba,savukart kristietiba,kas iŗ velna radita apzinati melo, noliedz Dieva radito garu pasauli un visu to,lai Mes spetu pastavet,ka tauta vienota ar savu teritoriju un Valsti. Tautas vienotiba ir caur Dievu but viena religija,kam ir milzu garigs un materials speks. Un tikai tad iŗ iespejams,caur Musu atbalstosiem kosmiskiem spekiem gut laimigu mužu Musu Latviesu tautai. Firsti vai židi ar slaviem,kas ir satanisti,specigi iŗ valdijusi nirgajoties par Mums tumsas laikmeta,kurš ir beidzies un jo atrak Latvieši atgriezisies sava ticiba,jo atrak atbrivosimies no ikviena kakla kunga,pats Dievs nak Mums paliga iznicinat atlikusos satanistus un tikai ar Dievpaligu un caur visiem labajiem Musu Latvju gariem Mes atgusim Mums ar viltu nolaupito. Smelieties Musu religijas un tautas gudribas pie ILZES JANSONES, kas ir viennozimigi praviete,tada pati,kads bija ERNESTS BRASTINS. Godmans vispar nav Cilveks,jo iŗ židu firsts un lasot bibeli,rodas iespaids,ka abramus,izakus,simanus un citus satana izdzimtenus Dievs vien ir radijis un jums muļķiem letiniem bus muzigi muzos kalpot par vergiem krustnešu židisma izdomajumam. Nav tadu ķēžu,kas nesarus un tagad ir pienacis laiks atbrivoties ikvienam Latvietim no JUDAISMA važam un vinu sapuvusas ticibas,kas ir judisms ar jebkuru kristietibas novirzi(luteri,katoli,pareizticigi,vasaras un vel satans lai zina kadi novirzieni). Paldies Dievam,ka izbeidzas tumsas laikmets un loti daudzi redzes to,ko sobrid jau Mes redzam un zinam,bus ari daudz atklatu tekstu.

  7. Os saka:

    Ak vel,sie dzivnieki psihologiski ari jutas,ka meza un vini ir ŠKAĻI un šakalim ir ieksa demona gars,dveseles nav. Vini nav ne suni,ne vilki un vards kuce,tam KUŅAM, ir tikpat ka pagodinajums. Šakaļi aŗ kuņam,tie ir vini,astralaja dimensija redzot vinus. Ka ari nedrikst šis kosmiskas drazas rakt Musu zeme-planeta,jo vinu velniskiga energija gadsimtiem ilkstosi paliks tad uz zemes. Vini ir jadedzina,par sodu vislabak vel pie dzivibas esot un tas ir tikai ļoti humani un taisnigi,lai caur sadu sodu un iznicibu izzud neatgriezeniski vinš satans,kosmiskais launums un iet prom no Musu planetas. Satana galvenais uzdevums ir iznicinat visu dzivo,dabu uz Musu planetas,ko sie satanisti aŗi ir centusies izdarit kops kristietibas ieviesanas. Ka ari so kosmisko parazitu,jau nospraguso parpalikumi,kas ir aprakti,pareizi ir ari sos kosmiskos velna izdzimumus rakt lauka un kremet,lai atrak izgaist un aiziet uz elli vinu demoniskie astralie gari. Tada ir patiesiba un ir pilnigi vienalga,ka uz so patiesibas rakstu kurkstes dzivnieki,galvenais ir tas,kas tur patiesibu un pareiza laika to atrefere,kad ir pienacis istais laiks,saciet jau tagad baidities satanisti mužu muzos ar Dievu noladetie.

    Admins
    Tā ir pilnīga tasnība, ka viņu sprāgušās atliekas nedrīkst rakt, ne tikai Latvijas zemē, bet vispār nekur. Tikai caur sadedzināšanu var attīrīties Garīgais Lauks.

  8. orvels saka:

    Jājautā kādi gara kropļi viņus vēlēja-atbalstītāji,jājautā kas tad ir latviešu tauta,tik lieli meli pasaulē ir maz,pat meli kā Ņujorkā nesen applūda zelta pagrabi.

    Ebrejam Kļimovam ir daudz sarakstītas grāmatas un daudzi video par ebreju dzīvi,kāpēc???

  9. andris saka:

    Vispirms ir jazina tas,kas no mums tika slepts.Slepsana jau sakas no
    senas Egiptes laikiem,ko darija priesteri,sevi nodevejot par iluminatiem.
    Pat zem piramidam ir senakas civilizacijas paliekas.Slepsanas metodes
    Jus ziniet.Cilveku fiziska iznicinasana,dokumentu dedzinasana,seno
    rakstu nokalsana no celtnem un akmeniem.Cinitajam vispirms ir jazin viss,
    bet fiziska cina ir tikai tehniskas dabas jautajums.Ja neko nezinas,
    bet nojautis,tad var ari zaudet kartejo reizi.

  10. zināšanai saka:

    Nav nekāds noslēpums, ka arī pie šīs kompānijas piederošais zemlops aivars borovkovs Purvciema dzīvoklī fotografēja plikas sievietes. Starp tām sievietēm bija arī tā saucamais “ezis”, kas visu informāciju aizveda līdzi uz Ameriku. Amerikā dzīvo daudzi no Latvijas izceļojuši cilvēki, kas daudz zina par aivaru borovkovu.

  11. skorceni saka:

    Ha,ha,ha!Nu goodmans ir noķerts īstā pozā!izskatās pēc putaina mežakuiļa,kas tikko pārojies ar kādu noklidušu mātiti un nav paspējis noškurināties.kas zin varbūt deva karginam vai krasovickim,jo dzīvniekiem dzimumam nav nozīmes……Bet ko nu par to….pilnīgi piekrītu rakstā teiktajam,jo pasauli ir pārņēmuši žīdi un to pakalpiņu bari.tas arī attiecas uz mūsu Latviju.cik pretigi izskatas tā visa saeima kopumā.viena liela ferma(tik nezinu ar kādiem dzīvniekiem lai līdzinu)un Latvija ir liela sile ,no kuras tie lopi rij….,kaujas ,spiedz,bet katram lopiņam pienāk laiks,ka barotājs to paņem un nokauj,jo ir gana nobarots…..

  12. Sigurds Graudiņš saka:

    Bērnu TIRDZNIECĪBA…
    http://www.draugiem.lv/blogs/?p=8634995

  13. Vērotājs saka:

    Sigurdam

    Vai daudzi uz ši āķa uzķeras? ;)
    DēPistiem labs ķēriens – Tribunāla vietnes apmeklētāji ar visu vārdu, uzvārdu, bildi, galerijām…
    Ziņu portālos kaut kā tavas aktivitātes nemana.

  14. blogs saka:

    Latvijā cilvēku tirdzniecība ir galvenais bizness ar ko nodarbojas mūsu “spice”,cilvēku piegādātāji ir ciema padomes priekšsēdētāji ar bāriņtiesām,skolas,bērnu nami,dzemdību nami,skolu un darbā iekārtošanas biroji,tēvi ar savām jaunajām sievām un daudz,daudz citas iestādes.”Spice” viņus nodrošina ar juristiem un aizstāvību.

  15. Os saka:

    Musu Latviesu virsaisus ar viltu un meliem,ar KRUSTU-ZOBENU-UGUNI,tapec,ka bija Cilveki, ar godu,cienu un uzticibu,nepazina satanu ar visu satanam esošo dzivnieku armiju,vienkarsi tika nogalinati. Ta ir vesture. Kristietiba objektivi pec butibas ir SEKTA,radita ar židiem, paverdzinat ikvienu naciju un salidzinosi nesen radita,sai sektai ir SEKTANTI un sektants var but ari Cilveks,kurs pieder pie kadas sis KRISTIETIBAS SEKTAS SEKTANTU novirziena(katoli,luterani,pareizticigie,vasaras draudzes u.c.),bija melno speku laikmets,lai Cilveku nenogalinatu ikviens kristiesu sektants(krusta kari),CILVEKI glabjoties no noslepkavosanas vienkarsi kristijas,pret Cilveku gribu tika izdarita kristianizacija Cilveku un,ka ikviena sekta ,melus,viltigo satana “kundzinu” sludinatus,nema par patiesibu un vairaku gadu simtos,sektanti satanisti kristiesi Cilvekam poteja melu teoriju,ka rezultata Cilveka prats paklaujas sektantu gribai,jo materializacija sektantu,melno speku parvaldisanas perioda par pasauli,bija ietekmiga un Cilveku prati,apzina aptumsojas,Cilveks sak ticet, sekta ar sektantiem sludinatam,ka piemeram jauna deriba vai bibele maca sektantiem jaunajiem kristiesiem,ja tev sit pa vienu vaigu,tad pagriez otru un nepretojies,laujies,lai tevi sit,atreferejums identisks ir ari,ja tevi laupa-atdod un nepretojies muļķa latviet,tas KUNGS kaut kad kaut kur tev to visu atlidzinas un jau pa Jaunmodigo sie sektanti kristiesi sak laist, gudri pamacot mulka latvieti,ja tevi grib izpist pederasts,tad pats nomet uzinas un noliecies,nemoki tacu pedarastu. Ar viltu un meliem sie satana dzivnieki 800.gadi Cilvekus tina melu pasaule,lika dzivot un pielugt židu launos melnos garus sektas kristiešu,tadejadi Latviešu Cilvekam(daudziem) prats bija aptumsots un tika saveleti Valdiba dzivnieki,kas 90%ir Sektu kristiesu biedŗi. Bet visa velesanu procedura,pasa sakuma bija parkapjosa neatkarigas Latvijas tiesibu normas,ari neatbilstosa no Starptautiskajam tiesibu normam,ka rezultata kompartijas locekli ar kunam tika Valsts parvalde,Valdiba un veletaji nebija neatkarigas Latvijas tauta,kur 77% bija Latviešu nacijas Cilveki,bet PSRS un Latvijas PSR tauta,kuram nav tiesibu velet,ka ŗezultata tie pasi komunisti palika Valsts Vara un ir uz so bridi.

  16. black_joker saka:

    “Os”
    Tu gribi sacīt, ka 100 gados no pērtiķa varētu iznākt cilvēks saskaņā ar Darvina teoriju? Varbūt izlasi visu Darvina teoriju, varbūt sapratīsi, ka tas evolūcijas process notikās tūkstošiem, simtiem tūkstošu gadu laikā. Visas cilvēces pastāvēšana uz Zemes vēstures fona ir milisekundes daļa, tas pats ar evolūciju- miljoniem gadu pagāja, kamēr dzīvs organisms mutēja tik tālu, kad no kopējā senča atdalījās cilvēks kā suga. Ja nekas ar dabu nenotiks, tad pēc miljoniem gadu no esošajiem zīdītājiem noteikti atkal nozarosies kaut kas attīstīts un saprātīgs. Iespējams, no delfīniem vai vaļiem, jo tās ir visgudrākās būtnes aiz cilvēka- vaļi un delfīni ir vienīgie, kuriem novērojumu vēsturē ir pierādīta jaunu spēju apguve- kolektīvās medības.
    Pārējo tavu pārliecību nav ko komentēt- ar tādām mācībām un sludinātājiem pilns internets

  17. andris saka:

    Black j.
    E E nu ,kur tad paliek tie cilveki,kuru galvas kauss ir Tava garuma,
    vai atgadina izstieptu formu.Neviena forma starp merkaki un cilveku
    nav atrasta.Ta ka merkakis ir merkakis un cilveks ir cilveks.
    cik Darvinam samaksaja,to nezin neviens,vienkarsi mulkoja mus,
    lai sleptu patiesibu.

  18. skorceni saka:

    Ja kāds grib no mērkaķa kļūt par cilvēku, tad lai paliek, bet mūsu zemītei ir tikai varbūt pāris desmiti tūkstošu gadu….!
    Pārsvarā pasaule degradējas.
    Un kur ir tas atskaites punkts, no kā nosaka pasaules vecumu ?
    Ja teiktu, ka cilvēks pārvēršas par lopu vai mērkaķi, tad tam gan ir ticammība, bet nu lai paliek darvins ar savu atavismu, jo iztika viņam bija jāpelna…

  19. Os saka:

    Visparzinams fakts ir,ka darvina teorija ir izdeviga materialistiem,tas ir,izsledzot garigo pasauli ar DIEVA esamibu,ta luk pus džoker mellais. Tapat,ka krievija vel joprojam neatzist Latvijas Valsts okupaciju,tas nozime,ka visas deportacijas(izsutisanas) krievijas skatijuma nozime,ka Mana Latviesu tauta labpratigi ka turisti pasi kapa lopu ar precu vagonos(izveloties sadu luksa kupejas vietu ekspresvilciena), nemjot lidzi pat zidainus(bernus) un pasi labpratigi no labas gribas brauca uz Sibirijas zemes muzigo sasalumu,ka turisti un židi ar slavu nacijam neizdarija holohaustu pret Latviesu naciju,vienkarsi Latviesiem tik dikti iepatikas žid-slavu izveidotas naves nometnes(viesnicas ar luksusa apartamentiem,pat bez apkures delu baraku veida),ka vienkarsi negribeja braukt atpakal un palika tur uz dzivi,jo Latvija valdija šausmigs bads ar šķiru netaisnibu,paldies židam genijam karlim marksam,ar židu geniju smadzenu sifilitiki vovu leninu un lasit žida grigorija klimova meligi viltigo propogandu,ir tiesi tas pats,kas izlasit smadzenu sifilitika zida vladimira iljica lenina velna gara murgojumu. Tagad tikai ir pats sakums,lai ka jums dzivniekiem ari nepatik taisniba,bus tikai ari interneta daudz vairak sadu patiesibas rakstu,ta ka vari nosauties kaut vai PUS DŽOKER,ja protams ir ar ko! Nedrikstam pat pielaut ar domu,ka zaudesim,to velas maskava ar saviem POLUPOKERIEM,lai pie vergiem satanistiem ari iet verga domasana,MES LETINI ESAM STIPRA UN GUDRA TAUTA. Lej litra.

  20. Os saka:

    Andrim,tiesi ta,tie priesteri izgaja uz kontaktu,to ari atrefere zimejumi atstatie ta laika ar kosmosa tehnologijam. Savukart Japani bija meginajuši,ar si briza tehnologijam savirzit modeletu piramidu(ap 6m),tas plaknes,precizi ieverojot izmerus un lenkus(samazinatu izmera piramidu) un neizdevas,pagaidam tas nav iespejams. Cik zinams,nedrikst iet uz kontaktu,vini ir tiri melnie. Anebere nedaudz ari so to atspogulo.

  21. Joel saka:

    Pretigais zidu purns ar valeju biksu prieksu

  22. black_joker saka:

    skorceni
    Ģeoloģija – tā ir tāda advancēta zinātne par Zemes iežiem un to vecumu- paprasi Googles tantei- un izlasi info, nepažēlo laiku……
    andrim
    kādi vēl cilvēka auguma galvaskausi? Kurā interneta saitā tu tos atradi- iedod linku- gribas pasmieties par kārtējo nezinātnisko sviestu.
    Vai tu tiešam tīšām nelasi mūsdienu zinātniekus vai vienkārši tāpat ignorē, lai nebūtu jāviļas savā pārliecībā ? Cilvēkam un pērtiķiem ir kopīgs sencis. Liec mierā mērkaķus, tie ir uz stipri zemākas attīstības pakāpes. Pētot seno cilvēku atliekas ir skaidri noiets atpakaļ līdz tiem, kuru galvaskausa tilpums un gaita neko daudz neatšķiras no mūsdienu orangutāna, kas skaidri liecina, ka savulaik sencis kopējs vien ir bijis. Tie ir miljoni gadu, kas radīja ntās pasugas- ntās izmira un tikai vienai izdevās attīstīties tik tālu, ka tā sāka dominēt dabā. Tie, kas tic, ka dievs radīja cilvēku un visu ko citu, protams, ka netic miljoniem gadu, jo viņu reliģija runā par tūkstošiem gadu. Par reliģijas lietām nav jēgas strīdēties, jo tā ir kā apmātība- vienkārši tiem cilvēkiem nav cita viedokļa un nekas cits vienkārši neeksistē, jo viņu reliģija to nepieļauj- pazīstu pāris tādus- ļoti gudri un darbīgi cilvēki, bet kolīdz lieta atduras reliģijā, tā viss – kā klape uz acīm un ausīm.

  23. andris saka:

    Osim
    Nedod mieru fakts,ka 1947 admirala Berda ekspedicija tika
    sagrauta,no nezinamiem spekiem Antarktida.Vestures baidas,
    tapec skola nemaca un nav gruti saprast ,kas to dikte.
    Nu nevar nezinami lidojosi objekti slepties tikai zem ledus,
    gandriz japiekrit tuksas vietas esamibai zemeslode ar divam
    izejam ,otra butu Arktika.

  24. Skorceni saka:

    Varētu vēl piekrist, ka zeme ir sena, bet ne mūsu civilizācija.
    Un cilvēks jau nu noteikti nav pats no sevis radies no mērkaķa,bet šeit neiet runa par to,te iet runa ,ka apzināti tiek slēptas patiesības.
    Apzināti tiek muļķoti cilvēki un uzspiestas reliģijas, kam ar Dievu un visu Dievišķo nav nekā kopīga.

  25. black_joker saka:

    skorceni
    Civilizācijas vecums pret Zemes vecumu ir vienkārši smieklīgi mazs- labāk teiksim nekāds, jo jau miljons gadu Zemes vēsturē ir sīkums kā tāds. Tātad tie apmēram 5-6 tūkstoši gadu, ko var nosaukt par zināma veida civilizāciju neietilpst pat vienā ģeoloģiskā laikmeta starpposmā. Ja šobrīd mūsu Zemi ir jau atklājuši “no malas”, tad atliek tikai vēlēties, lai atklājēji ir tik tālu attīstīti, ka viņiem ir tikai zinātniska novērojumu interese pret Zemi, nevis teiksim kulinārijas interese:):)Pēc aprēķiniem kaut kāda dzīvība ir miljonos sistēmu visā zināmajā Visumā un tūkstošos ir saprātīgas dzīvības formas- kādas- nu atliek tikai fantazēt.
    Un tātad putni, zivis, zīdītāji ar nav radušies no pirmbūtnēm ? Cilvēks ir tieši tāds pats zīdītājs – tie paši zobi, ēdienkarte, uzvedības un vairošanās principi

  26. andris saka:

    Japanas austrumu piekraste,zem udens atrasta pilseta,kas ir
    1000000 gadu veca.Tapat civilizacijas,100.000 gadu vecas.
    Kadi te var but 5-6 tukstosi ?
    VIENKARSI TIRI MELI.

  27. pilsonis saka:

    Lasu un brīnos, cik daudz muļības ar patiesības graudiem te sajaukts, daļa komentētāji liekas īsti analfabēti, citi akli fantiķi, kas kā papagaiļi atkārtojoši vadoņa tekstu

    Admins
    Varēju jau šo tekstu neapstiprināt, jo tas neatbilst komentāra būtībai.
    Šis komentārs ir skaudības, bezspēcības un demajoģijas paraugs.
    Šī komentāra autors ir augstākās “šķiras” gļēvulis.
    Kāpēc nenosaukt šeit pieminētās muļkības ?
    Kāpēc nepasacīt to visu ar savu īsto vārdu ?
    Citi komentētāji esot analfabēti, citi fanātiķi, citi papagaiļi… .
    Redzi, pilsoni, psihiatri to dēvē par paranoju(šizofrēniju), ja kāds tikai sevi uzskata par vienīgo taisnīgo.

  28. Os- Andrim saka:

    Andrim, protams ka slepj,jo nezin atbildes pilniba un baidas zaudet varu un parvaldit var tikai dumju tautu. Noteikti ir tuksums tur un tik talu Vermahts tika. Ja ir generators(iespejams),kas spej kontrolet kermena ar objekta masu,to likvidejot,vai gluzi preteji,tas ir kontrolet gravitacijas speku,tad iespejams parvietoties ar loti lielu atrumu,ka ari laika faktiski,griezoties pret zemes orbitu,vai preteji,ka ari izsauties caur poliem,es ari to daritu tiesi tur,lai nav info.nopludes(arktika). Bet ar sadu generatoru vien nepietiek,ir jabut kopsakarigi papildus augstam tehnologijam,lai nenosistos,bet ir ari sim materialismam gluzi pretejs objektivs piemers,tads EDS,Latvietis,no Gulbenes puses,pec Stamerienas muizas aizdedzinasanas 1905.g.,emigreja uz ASV un uzbuveja pili vai eku kompleksu no akmens blukiem,bez tehnikas,darbus veicot viens pats un pa naktim,bet dziedaja Musu Latviesu tautas dziesmas vai Dainas,kas ir magiskas. Kalifornijas stats. Ja nav info.padod zinu,meginasu palidzet.

    Admins
    Šeit par slaveno Eduarda Liedskalniņa būvēto „brīnumu”- koraļļu pili Amerikā.
    http://www.anglobalticnews.co.uk/profiles/blogs/4477516:BlogPost:49787

  29. Os- Andrim saka:

    Andrim, principa vairakums Varu daritu visas iespejamas nodevibas,Cilveknoziegumus,lai tik iegutu absoluto varu un kalpotu viniem. Butu jau protams labi,ar kontroletu pilniba parspeku,likvidet vienu otru launuma imperiju,ja protams tikai var kontrolet atkal vinus…,tas man lauza galvu?Pat nevajag kontroli par viniem,vien talaku neiemaisisanos un garantijas,bet kadas var but garantijas?

  30. black_joker saka:

    Andrim
    Izskatās, ka tavas zināšanas par vēsturi sastāv tikai no “interneta akadēmiķu” un citu šāda veida pseidozinātnieku iztēles augļiem. Parādi ko vairāk par tām senajām pilsētām, galvaskausiem un citiem brīnumiem, nekā “amatieru video” vai “foto bildes” internetā. Nu aizbrauc pats kaut vai un apskaties,vai tur vispār kaut kas ir dabā.Ir lērums sensāciju kāru cilvēku, kuri apveltīti ar labu iztēli un labu tehniku- tad nu sacenšas, kurš kuru uzveiks, jo internetā jau var publicēt dajebko :):):)

  31. Garāmgājējs- black_joker saka:

    Kādu laiku black_joker bija pazudis no šīs skatuves, bet nu atkal ar lielu sparu cenšas visus vest pie prāta. Kāds iemesls bija Jokera pazušanai ? Cik mēs, Aisberga un Tribunāla lasītāji atceramies, tad Jokeris bija apņēmies iznīcināt šis interneta lapas.Rakstīja DP ziņojumus… . Kur gan tādi iznireļi rodas ? AISBERGS ir pārtraucis savu darbību, tagad laikam grībi pielikt punktu Tribunālam.

  32. raksts saka:

    Maskavas pakalpiņi
    No Latvijas Avīzes, drukātās versijas, 2012.g. 2. novembrī:
    skat 7.lpp.: http://mod2.la.lv/main1.php?dat=2012-11-02&type=la

    Maskavas pakalpiņi ir visi Latvijas politiķi un partijas, kas saka un apgalvo, ka Latvijas galvenā un gandrīz vienīgā problēma ir ekonomiskā, un tikai viņi zina kā to risināt. Patiesībā Latvijai nav nekādas unikālas, speciālas ekonomiskās problēmas, kas nebūtu visur citur pasaulē. Latvija ir par mazu un Latvijas ekonomija nevar iet uz augšu, ja visapkārt pasaulē ekonomija iet uz leju. Pēdējos 100 gados Eiropā visi iedomājamie ekonomijas modeli tika izmēģināti. Mums nevajag par to vairs strīdēties, bet tikai pieņemt visefektīvākos no tiem, piemēram, Vācijas vai Anglijas vai Igaunijas un viss. Korupcija, Latvijas izzagšana un oligarhi ir politiska problēma, nevis ekonomiska.
    Pēdējie, kas tā runā, Repše/Balokoņs/Vaitaitis/Mierkalns u.c., ir tikai vēl viens jauns oligarhu grupējums, kas grib tikt pie siles, un nākotnē būs vēl citi. Esiet uzmanīgi, neatbalstiet tādus, ne arī tos, kas slavē Krievijas tirgu, jo cik šprotes tad Krievijā pārdeva VVF, Pabriks un Kalvītis par Abrenes atdošanu?
    BET Latvijā tiešām ir speciāla, unikāla problēma, kas nav nekur citur pasaulē, un tā ir OKUPĀCIJAS SEKAS. Tās risināšanai nevar lietot citu valstu pieredzi, jo tādas nav. Mums tā jāatrisina pašiem. Tādēļ visām latviešu partijām jāapvienojas ap OKUPĀCIJAS SEKU LIKVIDĒŠANAS programmu.
    Tagad ir īstais laiks krieviem atgriezties savā tēvzemē. Nesen Vladivostokā Putins lepni solīja Hilarijai Klintonei attīstīt Krievijas Āzijas daļu (t.i. 3/4 no Krievijas). Bet ar ko? Ar vjetnamiešu, korejiešu un ķīniešu darbiniekiem nepietiks – tad Krievijai jāatdod Sibīrija Ķīnai tagad un nav vērts tērēt laiku. Bet laimīgā kārtā gandrīz 3 miljoni nevajadzīgu krievu ir Baltijā un Kēnigsbergā (Karalaučos) un tos Putins var dabūt atpakaļ. Liela daļa no šiem ir militāristu un čekistu bērni, mazbērni un citi ģimenes locekli. Latvija piemēram no dzimšanas vecāki viņiem māca nīst latviešus, ka Latvija ir Krievijas daļa, ka Latvijas neatkarība 1918.g. bija nejauša kļūda utt. Visi šie krievi ir sabojāti un var dzīvot mierīgi tikai Krievijā, sevišķi Krievijā, kādu to veido Putins. Ja kāda zeme ir okupēta, kā Latvija bija, tad, kad okupācija beidzas, visiem okupantiem jādodas prom, jo viņi nevar dzīvot mierīgi un priecīgi starp cilvēkiem pār kuriem viņiem nesen bija vara. Visi psihologi to pateiks. Krievijas Āzijā ir tik daudz visādas bagātības, ka Maskava tur var maksāt 2 vai 3 reiz lielākas algas un arī ūdens un vide tur ir daudz tīrāki nekā Maskavā.
    Latvijā tikai tie krievi, kas bija Latvijā pirms 1939.g. un viņu pēcteči paturēs Latvijas pilsonību automātiski. Vēl varbūt 10% var palikt, bet mēs viņus pārbaudīsim vienu pēc otra vai viņi ir lojāli latviskai Latvijai un vai mums viņi ir vajadzīgi un noderīgi (un pietiekoši izglītoti).
    Pēc tam mēs ķersimies klāt mūsu pašu kolaboracionistiem un nodevējiem, kā to darīja Norvēģijā pēc 1945.g. Tas, ka Gorbunovs, Godmanis, Aldermane, Kargins un simtiem viņiem līdzīgu vēl staigā brīvi, ir ārprāts.
    Pēc tam vajadzīga godīga jauna privatizācija, no kuras visi latvieši iegūtu, ne tikai oligarhi.
    Tādēļ partijas, kas runā tikai par ekonomiskām lietām, novērš uzmanību no OKUPĀCIJAS SEKU likvidēšanas, un tas ir tieši tas, ko Maskava grib. Okupācijas laikos latvieši nevarēja runāt par nacionālām lietām, par brīvu Latviju, nevarēja runāt par krievu noziegumiem pret latviešiem, nevarēja kritizēt krievus, nevarēja krievus saukt par okupantiem un kolonistiem, nevarēja teikt lai viņi brauc prom, nevarēja nerunāt krieviski ja krievs to gribēja. Daudzas no šīm lietām ir spēkā vēl šodien, tādēļ nevar teikt, ka Latvija ir īsti brīva. Latvija ir tikai daļēji brīva un ir pēdējais laiks atbrīvot Latviju pilnīgi. Latviešiem jābalso tikai par partijām un cilvēkiem, kas uzņemas un sola to darīt.

    Aivars Slucis

  33. Nacionālists saka:

    Mēdijos parādījušās ziņas, ka ķīlim (tam, kas godmanim bikšupriekšā) veiktas sirds operācijas. Interesanti, vai tā ir nolādētā nodevēja karma, kas ietekmē lopa veselību?

  34. Os saka:

    Si 1990.g.4.maija okupacijas Varas paspasludinata Valsts, nav TIESIGA pieprasit okupacijas seku likvidesanu vai deokupaciju,jo nav 1918.g.18.nov.Latvijas mantiniece,ir pilnigi jauna Valsts un mantiniece Latvijas PSR, ar KGB izstradatu planu Latvijas PSR TRANSFORMEJAS, iegustot ar viltu un meliem de-jure,ka tiesibu subjekts un sakuma ir japaskaidro ar izskaidrojosu juridisku pamatojumu Starptautiski,kadu noziegumu ir nodarijusi komunisti,so 4.maija Latvijas Valsti juridiski sanak,ka ir uztaisijusi sini teritorija dzivojosie okupanti,kuri sevi pašpasludinaja par Latvijas tautu,izdarot prettiesiskas darbibas pret Satversmes likumu un tiesisko Latvijas Valsts tautu,kas tika okupeta 1940.g.17.junija. Tas ir vienigais Musu cels uz neatkaribu,citas ŗeceptes nav un ja kads apgalvo,ka ir,tad tas ir arvalstu spiegs,kuri Musu Tevzeme ir parsvara uz krievijas imperiju ar tas interesem stradajosi. Cariska krievija ar PSRS, loti lielu nozimi ar izvertejumiem izdarija tiesi juridiskaja zina un jāatzist,ka juristi viniem bija un ir specigi,apveltīti ar ipasu viltibu,jo ir židu nacijas. Un viss ir mulkibas,ka Mums jabut iecietigiem un japiekapjas,mes prasam tikai tiesiskumu,kas ir Musu okupetas upura tautas tiesibas.LATVIJU LATVIESIEM LATVISKU. Atjaunojot de-facto ar de-jure Mums nolaupito(okupeto) Valsti,kas pastaveja no 1918-1940 gadam, momentali izdarisim deokupaciju un piestadisim rekinus materialas atlidzibas vismaz daļejai okupacijas seku likvidesanai ar holohaustu noziegumiem nodaritiem Musu Latviesu tautai,pret krieviju,vaciju un izraelu ir jamegina,jo židiem ir jasamaksa Mums,par Musu slepkavosanu. Savukart katru dzivnieku,ka puspokeru un daudzus citus cekistus,nav janem vera terejot Musu laiku,vinu uzdevums ir melot,apmelot,izdarit intrigas un novirzit Mus no istena cela-atjaunot neatkarigu demokratisku republiku. Ka ari Mes nevaram tiesiski uznemties,ar sis 4 maija Valsti pastradatos noziegumus,tas ir,visus aiznemtos Starptautiska meroga arī lokalos paradus(kreditus) ,tie juridiski precizi bus jaatdod ši vai ta briža krievijai,kas iŗ mantiniece tiesa Latvijas PSR ar okupacijas varu pašpasludinatai 4.maija Valstij.

  35. Os saka:

    Admin, paldies,tiesi so Cilveku Eduardu Liedskalninu domaju.

  36. black_joker saka:

    Garāmgājējam
    kādu laiku te bij topā visus saita opozīcijā domājošos parodēt un viņu vārdā rakstīt visādas stulbības- nebij jēgas neko rakstīt.
    Aisbergs jau pastāv joprojām- pasaules gala pulkstenis gan novāks, bet pasaules gala gaidītāji turpina sacensties, kurš vairāk iepostēs saitus ar kārtējo “gudrību”

  37. raksts saka:

    Latviešiem vairāk nav ko zaudēt, kā tikai važas.

    http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/446793-izlukdienesta_prognozes_netiesi_apstiprina_parredzama_nakotne_latviesi_pazaudes_latviju

    Izlūkdienesta prognozes netieši apstiprina – pārredzamā nākotnē latvieši pazaudēs Latviju

    Otto Ozols, Speciāli TVNET .

    01:29, 14. decembrī, 2012 .

    .

    Pirms pāris nedēļām ASV Nacionālā izlūkošanas padome atklātībai nodeva savu redzējumu par pasaules attīstību nākamajos divdesmit gados. Nopietni pasaules un Latvijas plašsaziņas līdzekļi rakstīja par būtiskākajiem ziņojuma secinājumiem. Tajos nav nekā īpaši jauna – lielāko daļu faktu jau iepriekš ir apstiprinājuši pasaules labākie zinātnieki un analītiķi. Tas ļauj droši apgalvot, ka pētījuma prognozēm ir ļoti augsta ticamības pakāpe.

    ASV analītiķi nav īpaši izcēluši Latvijas nākotnes prognozes. Tomēr, skatoties uz globālajām tendencēm, situācija Latvijā nākamo divdesmit gadu laikā izskatās biedējoša. Skatoties uz sausiem, nepielūdzamiem skaitļiem, ir skaidrs, ka runa ir par gaidāmu katastrofu latviešiem kā nācijai. Tēlaini runājot, šobrīd valdībai vajadzēja nospiest vislielāko sarkano trauksmes pogu un sākt strādāt īpašā krīzes režīmā. Vai pašreizējā valdība to spēj? Fakti nevieš pārliecību.

    Latvijai – vakars uz ezera?

    Daudzi noteikti teiks – latvieši divdesmitajā gadsimtā ir pārcietuši vairākus pamatīgus satricinājumus – divus pasaules karus, izsūtīšanas, okupācijas. Šī izturība, pieredze iedrošina – mēs esam maza, izturīga tauta, kas spēj tikt galā ar likteņa izaicinājumiem. ASV analītiķu pētījums norāda, ka šoreiz ir pavisam citi apstākļi un ārēji it kā mierīgā situācija Latvijai patiesībā ir tikai skaists «vakars uz ezera». Protams, tieši šādi viņi neraksta, Latvijas nākotne nav viņu darīšana, pasaules vēsturē daudzas nācijas ir izveidojušās, izzudušas, tas nav nekas pārsteidzošs vai īpašs.

    Galvenie amerikāņu secinājumi ir šādi – mazāk nekā 20 gadu laikā pasaule kardināli atšķirsies no tās, kādā mēs dzīvojam pašlaik. Zemes iedzīvotāju skaits pieaugs par 1,2 miljardiem, sasniedzot 8,3 miljardus. Par 35% pieaugs pieprasījums pēc pārtikas produktiem. Gandrīz divreiz pieaugs pieprasījums pēc ūdens. Atsevišķi kontinenti un reģioni, piemēram, Āfrika un Tuvie Austrumi, visticamāk, cietīs no ūdens un pārtikas trūkuma.

    Tas saskan ar «The Economist» globalizācijas eksperta Džona Pārkera 2011. gada pētījumu «Vēl viens gads, vēl viens miljards». Viņš norāda, ka 2030. gadā iedzīvotāju skaits pasaulē sasniegs 8,1 miljardu, bet pēc nepilniem četrdesmit gadiem – 2050. gadā – 8,9 miljardus. Viņš gan norāda, ka ap 2050. gadu nebeidzamais iedzīvotāju pieaugums apstāsies, patiesībā tas pamazām bremzējas jau šobrīd – attīstītajās valstīs pieaug vidējais vecums, dzimstība ir uz vai zem atjaunošanās robežas. Jaunattīstības reģionos katru gadu mazinās vidējais bērnu skaits mātēm un pārdesmit gadu laikā sasniegs to pašu attīstīto valstu dzimstības līmeni. Tātad ap 2050. gadu pasaulē pirmo reizi daudzu gadsimtu laikā būs kaut cik stabils iedzīvotāju skaits.

    Nāves ātrums – 250 tūkstoši. Mazajai Latvijai.

    Šīs tendences ir puslīdz mierinošas tādām lielām nācijām, kā vācieši, zviedri, poļi. Lai arī viņiem ar demogrāfiju neiet spoži, bet tuvāko četrdesmit gadu laikā astoņdesmit miljoni vāciešu vai desmit miljoni zviedru puslīdz noturēsies. Vai Latvijas pašreizējiem iedzīvotājiem ar saviem knapi diviem miljoniem ir tādas pašas cerības? It īpaši ņemot vērā ilgstoši vienu no vissliktākajām demogrāfiskajām situācijām Eiropā, procentuāli lielo jauno cilvēku izceļošanu. Mums šie nākamie 20 – 40 gadi var izrādīties liktenīgi. Visā divdesmitā gadsimta laikā nekad nav bijis tik traki kā pēdējos divdesmit gadus – no 1991. līdz 2011. gadam. Līdz 1991. gadam Latvijā faktiski katru gadu bija lielāks vai mazāks iedzīvotāju pieaugums, izņemot 1946. gadu. Sākot ar 1991. gadu, Latvija burtiskā nozīmē izmirst – katru gadu mirušo skaits pārsniedz dzimušo. Bilance pēc divdesmit gadiem ir baisa – kopā piedzimuši 428 360, bet miruši – 676 966 cilvēki. Tātad nelielā Latvijas tauta nieka divdesmit gadu laikā ir zaudējusi gandrīz ceturtdaļu miljona jeb 248 606 iedzīvotājus. Citos avotos šī statistika var nedaudz atšķirties, bet kopējā tendence ir nenoliedzama.

    Visbriesmīgākais tomēr nav biedējošie skaitļi, bet gan tas, ko demogrāfi sauc par iedzīvotāju struktūru. Speciālisti norāda, ka vistuvākajā laikā pensionāru skaits kritiski pārsniegs jauno, strādājošo skaitu, kas būtībā nozīmē sociālās sistēmas eksploziju. Tas nozīmē, ka Latvijai būs vajadzīgs strādājošo pieplūdums no ārpuses..

    Latviešiem liktenīgs var izrādīties pat nieka nenovēršamais pusprocents.

    Par to, ka ieceļotāju lavīna ir droši prognozējama, netieši liecina ASV izlūkdienesta un citu analītiķu nepielūdzamie skaitļi. Pārliecinošas prognozes norāda uz apmēram 1,2 miljardu iedzīvotāju pieaugumu tuvāko divdesmit gadu laikā, nākamo četrdesmit gadu laikā par apmēram diviem miljardiem. Salīdzinājumam – tas ir gandrīz tikpat daudz, cik iedzīvotāju bija visā pasaulē īsi pēc Latvijas valsts izveidošanās – 1920. gadā bija vien 1,9 miljardi. Šobrīd ir jau vairāk nekā septiņi miljardi, 2050. gadā paredzami apmēram deviņi miljardi. Kur viņiem visiem likties? Šos papildu divus miljardus kaut kur vajadzēs izmitināt, paēdināt, pabarot..

    Jāsaprot, ka šobrīd ir kardināli citi apstākļi, nekā tie bija iepriekšējos gadsimtos. Iepriekš lielu iedzīvotāju masu pārvietošanās tomēr bija visai ierobežota. Šobrīd Latvija ir atvērta pasaulei tik brīvi kā nekad iepriekš. Citas migrantus interesējošas zemes jau šobrīd cīnās ar pārapdzīvotību, lielākās Eiropas un citu valstu metropoles ir pārapdzīvotas. Tas nozīmē, ka kaut kāda daļa lūkosies pēc jaunām ērtām mītnes vietām. Protams, visi divi miljardi neskatīsies uz Latviju. Varbūt tikai nieka pāris procenti. Nav grūti aprēķināt, cik ir kaut vai viens procents no diviem miljardiem. Pat nepilns procents. Kaut vai pusprocents? Tie ir 10 – 20 miljoni. Pat ja Latviju par sev vēlamu dzīvesvietu izvēlēsies vēl mazāk – tikai pāris miljoni, nav grūti iedomāties, ko tas nozīmēs Latvijas pamatiedzīvotājiem, kuru skaits jau šobrīd ir tikai divi miljoni un turpina strauji izmirt, izceļot..

    Latvija – neatvairāmi iekārojams mērķis miljoniem ieceļotāju.

    Protams, var mēģināt ignorēt šos faktus un pieņemt, ka viņiem atradīsies vieta citur pasaulē. Te atkal jāatceras analītiķu norādītais – gandrīz divas reizes pieaugs nepieciešamība pēc dzeramā ūdens. Visvairāk šo problēmu izjutīs tieši tie reģioni, kuros gaidāms vislielākais iedzīvotāju pieaugums – Āfrika un Tuvie Austrumi. Patiesībā viņiem jau šobrīd ir lielas problēmas ar ūdeni. Nav grūti uzminēt, patiesībā tas ir acīmredzams, uz kuru pasaules vietu viņi sāks skatīties. Nav šaubu, ka Latvija būs ārkārtīgi iekārojama vieta – ļoti stabila ekoloģiska situācija, dzeramā ūdens pārpilnība, mērens klimats, auglīga zeme un katastrofāls darba roku trūkums..

    Grūti spriest, vai Eiropas lielvalstis to kaut kādā veidā veicinās, tomēr nav šaubu, ka nebūs arī nekādu iebildumu. Protams, mazajai Latvijai neuzgrūdīs visus labāku dzīvesvietu meklētājus, varbūt kādus pāris procentus vai pat mazāk. Bet skaitļi ir nepielūdzami. Tas gandrīz pavisam droši nozīmē, ka nākamo divdesmit, četrdesmit gadu laikā latvieši Latvijā būs izmirstoša minoritāte. Nevar apgalvot, ka ienācēji būs sveši un naidīgi mums. Visdrīzākais, ka viņi būs strādīgi, draudzīgi un citādi jauki cilvēki. Tikai viņu dzimtā valoda būs cita, viņu vēsturiskā, kultūras identitāte būs cita. Latvieši viņiem būs vien jauki, novecojuši, sirmojoši eksponāti Brīvdabas muzejā, kuri māk jauki dziedāt līgo dziesmas, iedzert kādu alu, cept šašlikus un ēst pīrāgus..

    Vājā reformu vilkme un dārgi apmaksāti ierēdņi ar smagām atmiņas problēmām.

    Tie nav amerikāņu analītiķi, bet mūsu pašu demogrāfijas speciālisti, kuri norāda uz nepieciešamību strauji rīkoties jau šīs Saeimas sasaukuma laikā. Norādot, ka burtiski divu, trīs gadu laikā situācija patiešām būs pilnībā bezcerīga. Tomēr ir jautājums, vai pašreizējai valdošajai koalīcijai, valdībai ir pietiekama jauda, tā saucamā reformu vilkme. Tūlīt būs apritējuši gandrīz četri gadi, kopš valdības vadītājs ir tā saucamais jaunais, progresīvais reformists Valdis Dombrovskis. Sasniegumi demogrāfijas atbalsta jautājumos, teiksim tā, ir nepārliecinoši. Speciālisti norāda, ka 55% ģimeņu ar vairākiem bērniem Latvijā ir zem nabadzības riska. Citur 10-30%. Valdība cer, ka situācija uzlabosies kopā ar kopējo ekonomiskās situācijas uzlabošanos, kas patiešām uzrāda pozitīvas tendences. Pagaidām jauno vecāku atbalsta programmas ir palielinātas, bet tas noticis tikai pēc niknas starppartiju kaulēšanās un, ekspertu skatījumā, joprojām nepietiekošā apjomā. Tomēr arī pārējo reformu tempi ir nepārliecinoši. Ārkārtīgi būtisks valsts nākotnes jautājums ir izglītības sistēma. Tomēr šajā ziņā valdības vadītājs bijis vairāk pasīvs vērotājs no malas nevis reformu dzinējspēks. Pēc vairāk nekā trīs gadiem, dažādiem izglītības ministriem, reformas joprojām politisko kautiņu degpunktā, ne izlēmīgā reformu izrāvienā. Augstskolas vada un savas pozīcijas nikni aizstāv vecu profesoru kliķe, kura mierīgi iebāž kabatā līdz pat 100 tūkstošiem latu gadā, bet nekādi nespēj paskaidrot, kādēļ Latvijas izglītības sistēma nav ne tuvu labākajām Eiropas augstskolām. Būtībā jau nav nekas slikts, ja augstskolu vadītāji saņem lielas algas. Tomēr valsts nākotnei kritiski svarīgi, lai Latvijas bērniem būtu pieejama pasaulē konkurētspējīga izglītība. Tā vietā jaunieši bieži spiesti izvēlēties citu valstu augstskolas un visbiežāk arī pārcelties uz šīm valstīm pavisam. Gaišo galvu aizplūšana Latvijai nozīmē nākotnes nabadzības apliecības izrakstīšanu.

    Protams, tie, kuri nav aizņemti ar pašslavinošo Latvijas veiksmes stāstu, jautā – kāpēc nākotnei tik izšķirīgas reformas šo gadu laikā ir klibojušas? Iespējams, pie vainas ir nesen atklātais šokējošais fakts – Latvijas politiskajā elitē, ārkārtīgi augstos amatos konstatētas amatpersonas, kurām ir ļoti treknas algas un pamatīgas atmiņas problēmas. It īpaši, ja runa ir par miljonu eiro vērtiem līgumiem. Runa nav par vienu, bet gan vairākām personām..

    Šobrīd daudzi uztraucas par gaidāmo pasaules galu. Nopietni cilvēki par to smaida. Tomēr, apskatoties uz nākamo divdesmit gadu globālajām prognozēm, ir nopietni jādomā par latviešu nācijas galu. Tas nav maiju kalendārs, tā ir nopietnu analītiķu prognoze. Vai ir kādas cerības glābt situāciju? Cerības ir vienmēr, un dažiem tas ir pēdējais mierinājums. Patiesībā, pragmatiski un izlēmīgi rīkojoties, var mēģināt kaut ko vēl glābt. Bet nekādā gadījumā ar tik vāju reformu vilkmi kā līdz šim. Kāda jēga no izdevīgām aizdevumu likmēm, ja pats galvenais nācijas resurss – pamatiedzīvotāju skaits strauji tuvojas bankrota robežai. Pasaules iedzīvotāju skaits pieaug ar ātrumu miljards cilvēku divdesmit gadu laikā, kamēr mazā, pievilcīgā Latvija izmirst ar ātrumu ceturtdaļmiljons divdesmit gadu laikā..

    Avoti:.

    1. Bloomberg.com – «U.S. Intelligence Agencies See a Different World in 2030» http://www.bloomberg.com/news/2012-12-10/u-s-intelligence-agencies-see-a-different-world-in-2030.html.

    2. IR.lv – «Pētnieki 2030.gadā pasaulē paredz kardinālas izmaiņas» http://www.ir.lv/2012/12/11/petnieki-2030-gada-pasaule-paredz-kardinalas-izmainas

  38. andris saka:

    Ko nu blausties,kad komunala nabagmaja nodegusi.Analizet un nepielaut
    vajadzeja kadus 20 gadus atpakal.
    Un tagad-
    1)Kurs nepielauj jaunu tehnologiju(energijas ieguve no parasta udens).
    2)Tautu sajauksana,lai nebutu stipras nacionalas valsts.
    3)Ekonomikas pilniga iznicinasana.
    4)Dabas bagatibu izpardosana.
    5)Minimalas algas un piemaksas eiropas limeni,par cik esam tai zaglu banda.
    6)Par pieaugumu pasaule.Atliek apgut visu zemi un nav nekadu problemu.
    Labak ,lai mirst,neka izdot naudu.KURS TA DOMA?

  39. Os saka:

    1.Latvija ir tikai ap vienu miljonu latviesu nacijas un vesels milions okupantu,ta ir raksta butiska kluda. 2.par cik so 4 maija Valsti dibinaja okupanti ar citiem cekistiem,ari Valsts pasparvalde,ar tas merki ir un ir bijusi apzinati tiši iznicinat ari vinu pasu dibinato Valsti,to ieklaujot krievijas sastava un lai raditu visus merka prieksnosacijumus izpildes,bija jasagrauj Valsts tautsaimnieciba,kas uz doto bridi ir jau izdarits. 3. Kas neietilpst krievu čekistu plana nu ne kadigi,tas ir,sis Valsts atteiksanas no savas naudas vienibas-lata un pienemt ar so valsti Eiro,tadejadi apturot turpmako Latvijas teritorijas dzisanu vel lielaka trukuma.

  40. Os saka:

    Tas ir radit tadus neciesamus apstaklus sai teritorijai,ka tas tauta ludz ieklausanu vai jebkadu savadaku inkorporaciju krievijas imperija un tudal sis Valsts tauta to vares izdarit,jo melnais milions stabili un planveidigi klust par-Latvijas tautu un tad gan bus pilniga dirsa,parnesti un tiesa nozime ari.

  41. 21 gads kops PSRS sabrukuma saka:

    Diez vai 1987. gadā Ļaunuma impērijas – Padomju Savienības represīvā orgāna darbonim Aivaram Borovkovam, spīdzinot disidentu Linardu Grantiņu, rādījās sapņos, ka L.Grantiņš izdzīvos un sabruks PSRS. Bet pagāja tikai 4 gadi un 1991.gada 25.decembrī genčeks Mihails Gorbačovs paziņoja par savu PSRS prezidenta pilnvaru nolikšanu un centrālā televīzija dramatiskās mūzikas pavadībā parādīja, ka virs kremļa tiek nolaists sarkanais valsts karogs.

    http://www.youtube.com/watch?v=Z5gHfPMlaY4&feature=related

    Tāpat arī tagad tas ir tikai laika jautājums, kad notiks Nirnberga2 par komunistu pastrādātām zvērībām. Pēc tam mēs ķersimies klāt mūsu pašu kolaboracionistiem un nodevējiem, kā to darīja Norvēģijā pēc 1945.g. Tas, ka Gorbunovs, Godmanis, Šķēle, Lembergs, Borovkovs, Aldermane, Kargins un simtiem viņiem līdzīgu vēl staigā brīvi, ir tikai pagaidām. Eižena Finksa pareģojums piepildīsies.

  42. Miervaldis saka:

    Un kā ar saskaņas centru.Sen zināms ka Nils Ušakovs ar Urbanoviču ir mīļākie.

  43. Miervaldis saka:

    Grantiņ – cik cilvēks ir garīgāks, tik viņa ķermenis ir svēts!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *