A.Skalbergs. J.Podnieku noslepkavoja

LIECINIEKUS   NEVAJAG.

Juris Podnieks1991.g. 20. Janvārī, kad komunistiskā režīma varaskalpi nošāva Rīgā kinooperatorus Andri  Slapiņu un  Gvido Zvaigzni, bija novākti divi bīstami  liecinieki, kas parādījuši padomju sistēmas trūkumus, bet pats galvenais – Juris  Podnieks – bija dzīvs un turpina  filmēt. Juris bija tas, kas pats filmēja Viļņas asiņainos notikumus un pats filmu aizveda uz Somiju un tādējādi atmaskoja Gorbačova pārbūvi.

Viņš kopā ar Gvido uzņēma filmu ’’Mēs’’, kas parādīja to ekonomisko, ideoloģisko bardaku, kas valda PSRS un kāpēc sabrūk Ļaunuma impērija. Šīs filmas uzņemšanu finansēja BBC. Kā novākt  šo liecinieku?  Krievu žurnāliste   Tatjana Fasta uzrakstījusi grāmatu ‘’ Vai viegli būt elkam?’’  Tā stāsta, kā 1992.g. 

Zvirgzdu ezerā Kuldīgas rajonā VDK aģenti iznīcināja Juri.

Autore veikusi pamatīgu pētījumu, lai atklātu vainīgos, kā Juris tur nodarbojies ar zemūdens  peldēšanu, ka akvalangs bijis bojāts, kā viņa krievu draugs pierunājis ar to nodarboties, ka bijusi priekšnojauta atteikties no šīs nodarbošanās. Aizdomas bijušas visu laiku un tomēr tas noticis. Autore kategoriski nesaka, ka slepkavas ir VDK aģenti, bet min piecas dažādas versijas un tas ir saprotams, jo viņa vēl grib dzīvot.   Komunistiskajai  sistēmai tādus lieciniekus nevajag, kas ar dokumentāliem kadriem  pasaka patiesību par šo sarkano  režīmu. Ja pats nebaidās un nesaprot, tad „jāpalīdz’’. To atgādina dokumentālā filma ’’Gvido  Zvaigzne’’ .( režisore Dz. Geka.), ko 2012.g. 27. Janvārī rādīja LTV  1. kanālā.

Filmas un grāmatas brīdina, ka meli, noziegumi, demagoģija, viltības, ļaunums šai valstī turpinās un pasaulei jābūt gudrai un stiprai, lai spētu aizsargāties pret to.

ATIS SKALBERGS

http://latvijaspurvs.blogspot.de/2012/07/jura-podnieka-nogalinasana.html

LRTT pielikums:

MIGLA SARKANĀ- NOLĀDĒTĀ

Borovkovs un GodmanisProtams, nav ne mazāko šaubu, ka Juris Podnieks tika noslepkavots. Un noslepkavoja viņu Godmaņa-Borovkova komandētā BANDA, kura šodien tiek dēvēta par 4. maija KLIĶI. Maskavas spiegs Austrijā, KGBists Godmanis, ir apzadzis laitviešu tautu grandiozos apmēros un kļuvis par miljardieri.

Otrs KGB oficieris žīds Borovkos arī apzadzis latviešus un kļuvis par miljonāru.

Šie divi ir galvenie noteicēji Latvijā.

Viņi ir tie, kas lemj, kurš ir noslepkavojams.

Viņi un viņu līdzskrējēji ir pelnījuši ASM. Tāds sods viņiem pienākās pēc visiem starptautiskajiem LIKUMIEM.

Pirms soda izpildīšanas viņiem un viņu radiniekiem lidz radnieniecības desmitajai pakāpei viss tiks atsavināts un atdots latviešu tautai.

18.08.12     LRTT

You may also like...

10 komentārs

  1. Eduards Lunis saka:

    —Jā, Borovkovu zināju TIKAI ka’cīnītāju pret aziātu noziedzniekiem padomju laikā.Savā naivumā gāju meklēt pie viņa pali’dzību pret noziedzniekiem tiesnešu mantijās …Ari’par KNAB mūsu domas sakrita,bet -tālāk par sapratnes izteikšanu-nekā no viņa nesaņēmu.Tagad,zinot no Grantiņa ,KAS VIŅS’PATIESĪBĀ IR-skaidrs-varēju saņemt kaut ko citu-tikai ne palīdzību!
    Esmu izteicis viņam arī atklāti nosodījumu!
    Gutmans ari’mani atcerēsies ilgi,jo EK sarunu istabā viņš pēc mana dzejoļa noklausīšanās izskrēja ārā,sakot, ka komunists neesot bijis un ka uz tādiem saietiem vairāk nenāks…

  2. Loke saka:

    Tas jau daudz maz ar prātu apveltītam cilvēkam bija skaidrs,ka tīrs tur kaut kas nav,bet vai tad kādam to bija drosme pateikt? Nē.

  3. ..... saka:

    Juris Podnieks nav vienīgais, kas mira ūdeņos. Itālijas ūdeņos mira arī Latvijas Poļu kultūras biedrības priekšsēdētāja, Latvijas kultūras biedrības asociācijas priekšsēdētāja vietniece Ita Kazakeviča, kura ļoti nepatika šai mafijai. Dīvaini, bet pēc īsa laika Itālijā mira arī izmklētājs, kas izmeklēja Itas Kazakevičas nāves apstākļus.
    Latvijā daudzi cilvēki dīvaini miruši. Piemēram,
    Kārlis Gailītis.(arhibīskaps,antikomunists)
    Jānis Rība.(Aizsargu priekšnieks)
    Heino Lāma.(H-86 aktīvists)
    Uldis Duka.(Latvijas rādio-2 vadītājs)
    Andris Līgotnis.(vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs)
    Atis Kramiņš.(vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs)
    Armands Akmentiņš.(mācītājs, H-86 aktīvists)
    Vilnis Lisments.(H-86 aktīvists)
    Ernests Rigerts.(H-86 aktīvists)
    Ēvalds Vilks.(rakstnieks)
    Zenta Freimane-Jaunzeme.(žurnāliste)
    Pēteris Dzalbe.(reabilitācijas prokuratūras vadītājs)

  4. vēsture saka:

    1991.gada 20.janvārī OMON grupējums iebruka Latvijas Iekšlietu ministrijas ēkā. Ap pusvienpadsmitiem uzbrukuma laikā tika nogalināti milicijas leitnants Vladimirs Gomonovičs un iekšlietu daļas inspektors Sergejs Konoņenko. Savukārt Bastejkalnā tika nošauts skolnieks Edijs Riekstiņš, Jura Podnieka studijas kinooperators Andris Slapiņš un nāvējoši ievainots otrs studijas operators Gvido Zvaigzne, kurš pēc divām nedēļām mira.
    Liktenīgajā naktī visapkārt Bastejkalnam spindzēja trasējošas lodes. Puiši ķēra kameras un jakas un skrēja. Liktenīgi, ka Slapiņš paķēra kameru, ar kuru pats Juris Podnieks bija filmējis iepriekšējā dienā. Ar savu nāvi Andris Slapiņš bija gatavs liecināt – operatora Andra Slapiņa pēdējie vārdi Jurim Podniekam skanēja šādi: „Filmē mani!”
    Pēc Andra nāves Juris esot ne reizi vien teicis, ka Andra vietā vajadzējis aiziet viņam. Līdz pat pēdējam brīdim Juris bija pārliecināts, ka kolēģis un draugs gājis bojā tādēļ, ka filmējis ar viņa kameru un ka patiesībā lode bijusi domāta Podniekam. Nākamajā vasarā Juris mīklainos apstākļos sekoja saviem noslepkavotajiem kolēģiem uz viņsauli…

  5. Garāmgājējs saka:

    Nekādu piedošanu šiem čekistu izdzimteņiem.Komunisms bija asiņaināks pa vācu nacismu. Viņiem pienākas tas pats,kas nacistiem, proti,nāvessods. Tāpēc jau Izraēla un Ktrievija ir pret komunisma pielīdzināšanu nacismam, jo tad visi šie boļševiki-komunisti būtu atklāti pakarami.Bet,domāju, ka tas tuvākā nākotnē notiks.

  6. Eduards Lunis saka:

    –un Gundars Valdmanis!?Un par viņa grāmatu-Starp dzirnakmeņiem-nav ko teikt!?Tur ir apraksti’ti visi,,varoņi,,un viņu ,,darbi,,

  7. Sigurds Graudiņš saka:

    IA REGNUM – LPSR sagrāva MASONI un VDK – no J. Gulbja intervijas…!

  8. Miervaldis saka:

    Pat resnā dirsa Godmanis nespēj apdzēst Podnieka varoņnāves spožumu!

  9. Miervaldis saka:

    VDK Latvijas teitorijā nepastāv jau 20.gadus.Tagad VDK tradīcijas ir pārmantojusi DP.Sevišķi aktīva tā kļuva Godmaņa valdības laikā, kad sākās valsts izzagšana!Nu negribētu teikt, ka mēs neesam brīva valsts, tomēr mēs riskējam nonākt krievijas ietekmes zonā!Krievijas ietekme uz mums jau tā ir liela,tik liela, ka Godmanis jau brauc uz Maskavu, Putinam padomu lūgt!Diez, Podnieku nogalināja Latvijas laikā?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *